🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🌺🍀🌸🍀
🌼🍀🌺
🍀🌸
🌼
#شخصیت_های_تاريخ_زمان_مولا_امیرالمؤمنین
🌴ابو سلیمان مرعشی
🔹ابوسلیمان مرعشی، از تابعین اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله و از یاران امیرمؤمنان علیه السلام بوده که در جنگ نهروان در رکاب آن حضرت مجاهدت کرده است.
خطیب بغدادی از «ابو سلیمان» نقل میکند که گفت:... قبل از آغاز جنگ، امیرالمؤمنین به اصحاب فرمود: «لا تبدؤوهم؛ شما آغازگر جنگ نباشید. » تا آن که خوارج شروع به تیراندازی کرده و نبرد را آغاز کردند. در این میان شخصی گفت: «ای امیرمؤمنان! آنان تیراندازی کردند، اجازه دهید تا ما هم جنگ را شروع کنیم. » به دنبال این سخن، حضرت فرمان جنگ را صادر کردند، لکن در ابتدای نبرد، خوارج حمله شدیدی را متوجه سپاه امام کردند و بار دوم حمله شدیدتر شد و در مرتبه سوم حمله به قدری سهمگین بود که همه فکر میکردند سپاه امام علیه السلام شکست خواهد خورد، در این میان ناگهان حضرت فریاد برآورد و سپاهیان خود را برای جنگ با نهروانیان تشویق کرد و فرمود:
🔸و الذی فَلَقَ الحَبَّة، و بَرأ النَّسمَه، لا یَقتُلون مِنکم عَشرة، و لا یَبقَی مِنهم عَشرة؛
سوگند به خدایی که حبه را از دل زمین شکافت و انسان را خلق کرد، از میان شما ده نفر کشته نمی شود و از آنان نیز بیش از ده نفر باقی نخواهد ماند.
این سخن حضرت چون به گوش سپاهیان امام رسید، گویا بشارتی برای آنان بود و آن چنان به خوارج حمله کردند که همه آنان را به جز ده نفر تمامی آنان را کشتند و سپاه خوارج را درهم شکستند، تا آخر
حدیث. (۱).
*****
📚تاریخ بغداد، ج ۱۴، ص ۳۶۵.
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌹 شرح حدیث غدیر🌷
📖 #جلسه_دهم_و_یازدهم بخش دوم
🔸 شادمانی توحیدی، در پرتو فضل و رحمت خداوندی
🔹آن فضل و رحمت خداوند که در آیه گفته شده وسیله فرح الهی است، چیست؟ در ذیل این آیه شریفه، رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: فضل الله، من که خاتم النبیین صلی الله علیه و آله هستم می باشد. رحمت الله هم علی بن ابیطالبعلیه السلام است. اگر شما میخواهید شادمان باشید، فرح حقیقی باید به نبوت من صلی الله علیه و آله و ولایت علی علیه السلام باشد. شادی در این سیاق است: بذلک فلیفرحوا.
«َفَضْلُ اللَّهِ نُبُوَّةُ نَبِيِّكُمْ وَ رَحْمَتُهُ وَلَايَةُ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ فَبِذَلِكَ -قَالَ بِالنُّبُوَّةِ وَ الْوَلَايَةِ- فَلْيَفْرَحُوا»
بیان شد که «فضل الهی»، حقیقت «کمال ظهور یافته پروردگار» است.
این بحثی بود که در این ده جلسه گذشته گفتیم. حال با توجه به این روایت، می بینیم تمامی فضل الله، یعنی ظهور کمالات الهیه در تمام امت¬ها، در جمیع عوالم، در جمیع پیامبران و اولیاءعلیهم السلام به مدد خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله بوده است. هرکس از هر جایی، کمالی به دست آورده است، به مدد وجود پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بوده است، چرا که او فضل الله است.
شادی حیوانی و پست تر از حیوانی
این آیه و روایت، می فرمایند خوشحالی آن موقعی درست است که می خواهی به کمال برسی. کسی که در زندگی پست مادی فرورفته است، برای چه باید خوشحال باشد؟ این کسانی که می روند در مهمانیهای خاص خوشحالی میکنند، این فرح، فرح حیوانی و پایینتر از حیوانی است. اینکه شبیه حیوان حرکت می کنی، کجایش خوشحالی دارد؟ ما آدم آفریده شده ایم، اینکه بشوی «إِنْ هُمْ إِلَّا كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُ» ، خوشحالی دارد که انسانیت خود را فروخته ای، حرکات حیوانی و دون حیوانی انجام می دهی؟ خیلی از آن چیزهایی که این انسان بر خودش حلال کرده است، حیوانات بر خودشان حلال نکرده اند. این چه خوشحالی دارد؟ این چه فرحی دارد؟
این اشک و ماتم بر ساحت انسانیت دارد. این که فرمود: «فلیضحکوا قلیلا و لیبکوا کثیرا» برای اینجاست. میگوید شما باید به شدت گریه کنید به حال خودتان! کم بخندید. اگر قرار است خوشحال باشید، باید در موطنی باشد که شما به کمال خودتان نزدیک شده باشید. اگر کسی در مسیر کمال خودش حرکت کرد و قرار باشد به آن کمال لایق خودش برسد، آن موقع خوشحال می شود.
🔹 مناسبت با مکتب، شرط شادمانی به فضل و رحمت
فرض کنید موقع پرداخت اقساط کسی رسیده، اگر از او احوالپرسی کنید میگوید چه وضعی است؟ چه بدبختی و گرانی است؟ چطور خوب باشم؟ ناراحت است. به او بگویید بخند و شاد باش، می گوید خنده و شادی کجاست؟ چرا؟ چون در مسیر رفاه عمومی نیست. خدای متعال به همین سیاق به انسان می گوید نباید بخندی. میگوید مسیر زندگیت را نگاه کن! اگر در مسیر انسانیت بودی، بخند. اگر در مسیر حیوانیت بودی، در مسیر استدراج بودی، کجایش خنده دارد؟ قرآن می فرماید: «سنستدرجهم من حیث لا یعلمون» ، برخی از انسان ها در سراشیبی دارند حرکت می کنند. از مقام انسانیت خودشان پله به پله دارند تنزل می کنند. این چه خوشحالی باید داشته باشد؟ تمام مطربین عالم را جمع کنی، آیا نفس این انسان فرحناک میشود؟ میگوید چه خنده ای؟ به حال روز آخرت باید گریه کرد! به یک کودک بگو حقوق ماهیانه را ریختند یا نریختند؟ می گوید حقوق ماهیانه یعنی چه؟ او نمیداند پول ماهیانه را سر وقت ریختن برای یک کارمند چه شادمانی دارد! این که حقوق سر ماه چه بهجت و سروری دارد را کسی می فهمد که کارمند باشد، نه کودک دبستانی. اگر به یک مسلمان گفتند صلوات محمد و آل محمدعلیهم السلام شادمانی مومن است، بعد او بگوید صلوات کجایش خوشحالی دارد؟ به او میگویند تو که با صلوات دلت شاد نمیشود، تو که با ذکر فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام قلبت شادمان نمیشود، معلوم است هنوز طفل راه اسلامی، هنوز وارد جرگه ایمان نشدهای.
#جلسه_دهم_و_یازدهم
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
4_6044271492424795482.mp3
2.21M
🔊فایل صوتی
حجتالاسلام والمسلمین #عالی
🔹عرفه ✨آمرزش
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#دعای_عرفه
#مناجات
#غزل
✨قربان چشم یار که مانده به راه من
🌟از دور هم به سوی تو باشد نگاه من
✨من از قرارگاه شب قدر آمدم
🌟حالا غروب مزدلفه شد پناه من
✨بیچاره می شوم اگر از تو جدا شوم
🌟دستم بگیر ای غم تو تکیه گاه من
✨دارم امید، یک عرفه مَحرمم کنی
🌟با من بگو بیا که تویی از سپاه من
✨هر قدر طی کنم به تو جانا نمیرسم
🌟آخر بگو که چه باشد گناه من
✨این دیده خیمه گاه علمدار کربلاست
🌟آقا بزن قدم تو در این خیمه گاه من
#ژولیده_نیشابوری
#صلوات
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
1_23049776.mp3
19.12M
🎵صوت دعای عرفه با قرائت علیرضا پناهیان
#عرفه
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
📖 #فضائل
🕊مولا اميرالمؤمنين علی ❣️علیه السلام فرمودند: «انا الّذي اقامني الله و الخلق في الظّلم و دعي الي طاعتی فلمّا ظهرت انكروا و قال ، جَلّ و عَلا: فلمّا جائهم ما عرفوا كفروا.»
🔹منم آن کسی كه بر پا كرد و مهيّا ساخت حق تعالي حقيقت مرا و حال آنكه جميع مخلوقات در ورطه ظلمت و نيستي بودند و آن خلق را به اطاعت من فراخواند، پس از آنكه روشن شد و ظاهر شد آن ظلمت و در مرتبه وجود آمدند، آن مخلوقات انكار كردند طاعت و فرمانبرداري مرا. چنانچه حق تعالي اشاره فرموده است: «پس آنگاه كه ايشان آمد قدر او را نشناختند و كافر شدند»... (سوره بقره - آيه ۸۹.)
📚از کُتب مخالفین: کشفی ترمذی؛
در المناقبالمرتضویه صفحه ۱۴۹.
.🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
✨بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره روز عرفه 🌞
👈 ساعتهای بهشتی...
🔷 رهبرانقلاب: #روز_عرفه هم نزدیک است؛ بعدازظهرِ این یک روز، یکى از آن ساعات بهشت است، اگر ما بتوانیم آن را درک بکنیم. بیخود نیست که یک شخصیّتى مثل حسینبنعلى با آن عظمت، آن نصفهروز را صرف میکند با آن دعا.
🔸 حتماً سعى کنید به معانى این دعا توجّه کنید؛ دقّت کنید ببینید چه میگوید. نه اینکه بنشینید رویش فکر کنید ــ اینها فکر کردن نمیخواهد ــ فقط وقتى حرف میزنید، بدانید دارید با مخاطبى سخن میگویید، و معناى آن کلمه را بفهمید که چیست.
🔹 و دعاى امام سجّاد (سلام الله علیه) در روز عرفه(1)، مثل شرح دعاى امام حسین است؛ گویى این پسر یک ذیلى، تعلیقى، تبیین و شرحى براى کلمات پدر در ذیل دعا و با زبان دعا نوشته؛ هر کدام یک طعمى دارد.
۱) صحیفهى سجّادیّه، دعاى چهل و هفتم
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 استاد شجاعی
در روز عرفــه،
بهترین مکان، برای استجابت کجاست؟...چرا؟
💢 و بهترین دعا در این روز چیست؟
#یوم_عرفه
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🍀🌺🍀🌸🍀🌼🍀🕊
🎁روز هديه
📜 عن اميرالمؤمنين (علیه السلام) قال: … اذا تلاقيتم فتصافحوا بالتسليم و تهابوا النعمة في هذا اليوم، و ليبلغ الحاضر الغائب، والشاهد الباين، وليعد الغني الفقير والقوي علي الضعيف امرني رسول الله (ص) بذلك.
💠اميرالمؤمنين (علیه السلام) (در خطبه روز عيد غدير) فرمود: وقتي كه به همديگر رسيديد همراه سلام، مصافحه كنيد، و در اين روز به يكديگر هديه بدهيد، اين سخنان را هر كه بود و شنيد، به آن كه نبود برساند، توانگر به سراغ مستمند برود، و قدرتمند به ياري ضعيف، پيامبر مرا به اين چيزها امر كرده است.
📚وسائل الشيعه؛ جلد ۷ صفحه۳۲۷.
#چهل_حدیث_غدیر
🌟 مَنْ كُنْتُ مَوْلاه فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاه🌟
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅سخنرانی تصویری
❇️استجابت دعا زیر قبه امام حسین(ع)
🎙استادعالی
🍀🌺🍀🌸🍀🌼
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌴 ترجمه و شرح حکمت 114 نهج البلاغه: ملاک خوشبینی و بدبینی به مردم
✨و قَالَ (علیه السلام): إِذَا اسْتَوْلَى الصَّلَاحُ عَلَى الزَّمَانِ وَ أَهْلِهِ، ثُمَّ أَسَاءَ رَجُلٌ الظَّنَّ بِرَجُلٍ لَمْ تَظْهَرْ مِنْهُ حَوْبَةٌ، فَقَدْ ظَلَمَ؛ وَ إِذَا اسْتَوْلَى الْفَسَادُ عَلَى الزَّمَانِ وَ أَهْلِهِ، فَأَحْسَنَ رَجُلٌ الظَّنَّ بِرَجُلٍ، فَقَدْ غَرَّرَ.
🔹ترجمه:امام عليه السلام فرمود : هنگامى كه صلاح و نيكى بر زمان و اهلش ظاهر گردد اگر كسى در اين حال به ديگرى كه از او گناهى ظاهر نشده، گمان بد برد به او ستم كرده است وهنگامى كه فساد بر زمان و اهلش مستولى گردد هر كس گمان خوب به ديگرى برد خود را فريب داده است!
🔸معيار حُسن ظن و سوء ظن:
مسئله حسن ظن و سوء ظن در اسلام از مسائل بسيار مهم است كه در آيات و روايات بازتاب گسترده اى دارد. البته اصل بر حسن ظن مسلمانان نسبت به يكديگر است; ولى اين اصل استثنايى هم دارد كه امام(عليه السلام) در جمله بالا به آن اشاره كرده، مى فرمايد: «هنگامى كه صلاح و نيكى بر زمان و اهلش ظاهر گردد اگر كسى در اين حال گمان بد به ديگرى برد كه از او گناهى ظاهر نشده به او ستم كرده است و هنگامى كه فساد بر زمان و اهلش مستولى گردد هر كس گمان خوب به ديگرى ببرد خود را فريب داده است»; (إِذَا اسْتَوْلَى الصَّلاَحُ عَلَى الزَّمَانِ وَأَهْلِهِ، ثُمَّ أَسَاءَ رَجُلٌ الظَّنَّ بِرَجُل لَمْ تَظْهَرْ مِنْهُ حَوْبَةٌ فَقَدْ ظَلَمَ! وَإِذَا اسْتَوْلَى الْفَسَادُ عَلَى الزَّمَانِ وَأَهْلِهِ، فَأَحْسَنَ رَجُلٌ الظَّنَّ بِرَجُل فَقَدْ غَرَّرَ).
همان گونه كه گفتيم، اصل در جامعه اسلامى بر حسن ظن است، چنان كه در سوره «حجرات» آيه 12 مى خوانيم: «(يا أيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إجْتَنِبُوا كَثيراً مِنَ الظَّنِّ إنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إثْمٌ); اى كسانى كه ايمان آورده ايد از بسيارى از گمان ها بپرهيزيد چرا كه بعضى از آنها گناه است».
🔹در روايات اسلامى نيز تأكيد شده كه كار برادر مسلمانت را حمل بر صحت كن و از سوء ظن بپرهيز; در حديثى از اميرمؤمنان(عليه السلام) مى خوانيم: «ضَعْ أمْرَ أخيكَ عَلى أحْسَنِهِ... مَحْمِلاً; عمل برادر مسلمانت را بر نيكوترين وجه ممكن حمل كن مگر اين كه دليلى بر خلاف آن قائم شود و هرگز نسبت به سخنى كه از برادر مسلمانت صادر شده گمان بد مبر و مادامى كه مى توانى محمل نيكى براى آن بيابى حمل بر صحت كن».(1)
در حدیث دیگرى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «إذا اتَّهَمَ الْمُؤمِنُ أخاهُ انْماثَ الاْیمانُ مِنْ قَلْبِهِ کَما یَنْماثُ الْمَلْحُ فِى الْماءِ; هنگامى که شخص باایمان برادر مسلمانش را متهم کند ایمان در قلب او ذوب مى شود همان گونه که نمک در آب».(2) #ادامه_دارد
🌴#حکمت شماره114
شرح و تفسیر در کانال 👇
#عاشقان امیرالمؤمنین#نهج_البلاغه 🌸🌼🌺🍀
🌺☘️🌸☘️🌼☘️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#ادامه_🌴 ترجمه و شرح حکمت 114 نهج البلاغه: ملاک خوشبینی و بدبینی به مردم
🔸مطابق کلام حکمت آمیز بالا این مطلب مربوط به زمانى است که چهره اسلام در محیط نمایان باشد و غالب مردم راه صلاح بپویند; اما زمانى که فساد، غالب بر زمان شد و اکثر مردم به راه خلاف مى روند حسن ظن نسبت به افراد سبب مى شود انسان خودش را فریب دهد و باید جانب احتیاط را نگه دارد تا گرفتار توطئه ها و مفسده ها نگردد.
این بدان معنا نیست که انسان سوء ظن خود را به اشخاص آشکار سازد و آنها را متهم کند، بلکه منظور این است که بدون این که عکس العمل منفى که سبب اهانت به مؤمن مى شود ظاهر سازد، در عمل جانب احتیاط را از دست ندهد.گاه افرادى که در یک زمان زندگى مى کنند با هم متفاوتند; بعضى سوابق خوبى دارند که باید به آنها حسن ظن داشت و بعضى داراى سوابق سوءاند که باید درباره آنها جانب احتیاط را رعایت کرد، بنابراین معیار، فساد تمام مردم زمان نیست، از این رو امام(علیه السلام) در کلام حکمت آمیز بالا فرمود: «بِرَجُل لَمْ تَظْهَرْ مِنْهُ حَوْبَةٌ» و «حَوْبَة» به معناى گناه است، بنابراین سوء ظن به کسى که سابقه سویى از او دیده نشده ممنوع است.
تعبیر به «فَقَدْ ظَلَمَ» به این معناست که سوء ظن به برادر مسلمانى که خلافى از او دیده نشده ظلم و ستم بر اوست. این احتمال نیز در تفسیر این جمله امکان دارد که چنین کسى به خودش نیز ستم کند، زیرا خود را از همکارى او محروم مى سازد.در واقع، امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه اشاره به همان قاعده «حمل شىء بر اغلب» فرموده و غلبه صلاح را براى حمل به صحت کافى دانسته مگر این که فردى سوء سابقه داشته باشد و در مقابل، غلبه فساد را براى سوء ظن و احتیاط لازم مى داند (مگر این که واقعا کسى داراى سوابق خوبى است که او را با آن مى شناسیم).
این سخن در روابط ملت ها و دولت ها نیز کاملاً صادق است; هرگاه دولت هاى ستمگرى که غالباً براى حفظ منافع خود حقوق دیگران را زیر پا مى گذارند درِ باغ سبز به ما نشان دهند هرگز نباید کار آنها را حمل بر صحت کنیم، بلکه باید فرض بر این باشد که آنان براى فریب ما دامى گسترده اند.(3)
📚(1). کافى، ج 2، ص 362، ح 3.(2). همان، ص 361، ح 1.(3). سند گفتار حکیمانه: در مصادر نهج البلاغه آمده که این گفتار حکیمانه در کتاب غررالحکم با تفاوت هایى ذکر شده و این تفاوت ها نشان مى دهد که آن را از منبع دیگرى غیر از نهج البلاغه اخذ کرده است. زمخشرى نیز آن را در ربیع الابرار با تفاوت کمترى آورده است. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 106)
🌴#حکمت شماره114
شرح و تفسیر در کانال 👇
#عاشقان امیرالمؤمنین#نهج_البلاغه 🌸🌼🌺🍀
🌺☘️🌸☘️🌼☘️
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍