#حدیث
💠حضرت محمد صلی الله علیه و آله:
💚قلبٌ لَيسَ فيهِ شَى ءٌ مِنَ الحِكمَةِ كَبَيتٍ خَرِبٍ فَتَعَلَّموا وَعَلِّموا وَتَفَقَّهوا وَلا تَموتوا جُهّالاً فَإِنَّ اللّه لايَعذِرُ عَلَى الجَهلِ؛
❤️دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و نادان نميريد. براستى كه خداوند، بهانه اى را براى نادانى نمى پذيرد.
📚نهج الفصاحه ص600
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌾🌱🍁🌷🍃🥀🍂🕊
🌷🍁🌾
🥀🍂
🌱
🌴 #ادامه_ترجمه_و_شرح_خطبه_15_نهج_البلاغه؛ عدل علی علیه السلام⚖️
📃#ادامه_ ✅نکته ها
🔷1ـ آثار عدالت در جامعه انسانى
📗در نهج البلاغه بارها و بارها روى مسأله عدالت و انصاف تکيه شده و اصولا اميرمؤمنان على(عليه السلام) يکى از بزرگترين بنيانگذاران عدل در جامعه بشرى است و به گفته نويسنده معروف مسيحى (جرج جرداق)، او بانگ عدالت انسانيّت است که از حلقوم تاريخ برخاسته و به همين دليل نام کتابش را «الامام عَلِىّ صَوْتُ الْعَدالَةِ الاِنْسانِيَّةِ» ناميده است.
🔖🔖در روايات اسلامى ـ هماهنگ با سخنان على(عليه السلام) در نهج البلاغه ـ تعبيرات جالبى در اين زمينه ديده مى شود.
❇️در سخنى از امام سجاد على بن الحسين(عليه السلام) مى خوانيم: «اَلْعَدْلُ اَحْلى مِنَ الْماءِ يُصيبُهُ الظَّمآنُ; عدالت شيرينتر از آب براى تشنه کامان است! (همان گونه که حيات تشنه کامان در آب است، حيات جامعه انسانيّت در عدالت است!)».(1)
🔖در حديث ديگرى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم: «اَلْعَدْلُ اَحْلى مِنَ الشَّهْدِ وَ اَلْيَنُ مِنَ الزَّبَدِ وَ اَطْيَبُ ريحاً مِنَ الْمِسْکِ; عدل شيرين تر از عسل، نرم تر از کره، خوشبوتر از مشک است».(2)
در حديث ديگرى از امام اميرالمؤمنين(عليه السلام) مى خوانيم: «اَلْعَدْلُ اَساس بِهِ قِوامُ الْعالَمِ; عدل شالوده اى است که قوام جهان بر آن بنا شده است!»(3) و در تعبير زيبا و پرمعناى ديگرى از همان حضرت آمده است: «ما عُمِّرَتِ الْبُلْدانُ بِمِثْلِ الْعَدْلِ; شهرها و کشورها آباد نمى شوند مگر به عدالت!».(4)
📎اصولا همان گونه که در احاديث بالا اشاره شد، پايه جهان هستى بر عدالت نهاده شده، عدالت به مفهوم جامعش يعنى قرار گرفتن هر چيزى در جاى خود، زمين و آسمان و کرات منظومه شمسى و منظومه ها و کهکشانها در جهان بزرگ همه بر طبق قوانين حساب شده اى در مسير خود حرکت دارند. الکترونها و پروتونها و اجزاى اتم و مدارات آن، همه حساب شده اند و هر کدام در جاى خويش قرار گرفته اند.
در ساختمان وجود انسان اگر اعتدال در هريک از دستگاه ها و نظامات حاکم بر آن، به هم بخورد بيمارى يا مرگ را به دنبال دارد. همين معنا در جهان نبات و حيوان و ساير موجودات زمينى و آسمانى حاکم است.
اين است مفهوم حديث معروف نبوى که مى فرمايد: «بِالْعَدْلِ قامَتِ السَّمواتُ وَ الارْضُ; آسمانها و زمين با عدالت برپاست».(5)
❓آيا در چنين مجموعه اى انسان و جامعه انسانيّت که جزء کوچکى از آن است مى تواند دور از نظم و عدالت به حيات خود ادامه دهد؟ آيا ممکن است به صورت وصله ناهمرنگى درآيد و جايى براى ادامه حيات داشته باشد؟
ممکن است ظلم در کوتاه مدّت، منافع شخص يا کشورى را تأمين کند، ولى اثرات مرگبار آن در دراز مدّت قابل انکار نيست!
***
📚پی نوشت:
1. بحارالانوار، ج 72، ص 36.
2. بحارالانوار، ج 72، ص 39.
3. بحارالانوار، ج 75، ص 83.
4. مستدرک الوسائل، ج 11، ص 320.
5. تفسير صافى، ذيل آيه 7، سوره الرحمن.
#ادامه_دارد ...... #قسمت_سوم_خطبه_15_نهج_البلاغه📃
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🥀🍁🌼🍂🌷🍁🥀🍂🌻🍁🌸🕊
🌼🍂🌱
🥀🍃
🌾
#امام_زمان_عج 🌼🍃
#معرفت
✅ ویژگیها و جهاتی که در امام زمان عجل اللَّه فرجه هست و مایه لزوم دعا برای آن جناب است
❇️ ندای آن حضرت علیه السلام
🌀در غیبت نعمانی به روایت حذیفة بن منصور از حضرت امام صادق علیه السلام آمده که فرمود: خداوند را سُفْره ای است (در روایتی « مأدبه » و روایت دیگر « مائده » است) در جایی به نام قرقیسیا، که کسی از آسمان سربرآورد و بانگ زند: ای پرندگان هوا و ای درندگان زمین بیایید و شکم خود را از گوشتهای ستمکاران پر کنید (۱) ....
🔖و نیز در حدیثی طولانی مروی است که حضرت ابوجعفر باقر علیه السلام فرمود: و امیر ارتش سفیانی در بیداء فرود میآید، پس منادی از آسمان ندا میکند که: ای بیداء اینها را نابود کن. آنگاه زمین آنها را فرو میبرد و از آنها جز سه نفر کسی جان سالم به در نمی برد که از قبیله کلب هستند خداوند صورتهایشان را به پشت باز میگرداند (۲) ....
💠و در کمال الدین از حضرت امام صادق علیه السلام آمده که فرمود: نخستین کسی که با قائم علیه السلام بیعت میکند جبرئیل است که به صورت پرنده سفیدی نازل میشود و بیعت میکند، سپس یک پای بر بیت اللَّه الحرام و پای دیگر بر بیت المقدس میگذارد آنگاه با صدای تیزی که خلایق میشنوند فریاد خواهد زد: « اَتی اَمْرُ اللَّهِ فَلا تَسْتَعْجِلُوهُ(نحل/۱) » (۳) ؛ امر الهی آمد پس آن را زود مشمارید.
📚(۱) الغیبه نعمانی، ۱۴۸. میگویم: از روایت دیگری که آن نیز در غیبت نعمانی آمده معلوم میشود که این ندا پیش از خروج سفیانی است. (مؤلف).
(۲) الغیبه نعمانی، ۲۸۰
(۳) کمال الدین، ۲ / ۶۷۱
مکیال المکارم فی فوائد الدّعاء للقائم(ع)،ج۱،ص۳۸۶
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌾🌱🍁🌷🍃🥀🍂🕊
⁉️پاسخ به چند سوال درباره #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها :
1️⃣تاریخ دقیق ولادت و وفات ایشان؟!
📚در منابع تاریخی و منابع قدیمی شیعه، اطلاعات زیادی درباره زندگی نامه حضرت معصومه(س) از جمله تاریخ ولادت و تاریخ وفات ایشان بیان نشده است.
به گفته آیت الله استادی نخستین کتابی که در آن، تاریخی از ولادت و وفات حضرت(س) ذکر شده است، کتاب《نور الآفاق》نوشته شیخ جواد شاه عبد العظیمی (متوفی سال قرن۱۴) می باشد که در این کتاب، تاریخ ولادت حضرت معصومه(س) یکم ذی القعده سال ۱۷۳ ه.ق و تاریخ وفات ایشان دهم ربیع الثانی سال ۲۰۱ ه.ق ذکر شده است.
و اين كتاب به زبان فارسى در سال ۱۳۴۳ه.ق تأليف شده و در سال ۱۳۴۴ ق در ۱۳۰ صفحه به صورت جيبى توسط فرزندش شيخ مهدى بن شيخ جواد [و به عبارت خود او : خادم شريعت مطهره حاج شيخ مهدى سلطان العلماء نجفى نظام التولية و خزانه دار حضرت عبدالعظيم(ع)] چاپ شده است و نسخه چاپى آن در كتابخانه مرحوم آيت الله مرعشى نجفى در قم موجود است.(۱)
اين كتاب در کتاب الذريعه مرحوم علامه طهرانى در فهرست كتب فارسى به نام «نور الافاق» ضبط و ثبت شده است.(۲)
این نقل بی سند درباره ولادت و وفات حضرت معصومه(س)، بعدها از آن کتاب، به دیگر کتابها راه یافته است.
برخی از علما مانند مرحوم آیتالله مرعشی نجفی، آیتالله شبیری زنجانی، استاد رضا استادی و مرحوم ذبیحالله محلاتی با این نظر شاه عبدالعظیمی مخالفت کرده و تاریخهای ذکر شده در این کتاب را ساختگی دانستهاند.
🔸مرحوم شیخ علی نمازی در کتاب «مستدرک سفینه البحار» به پیروی از کتاب نور الافاق می نویسد :
✨《فَاطِمَةُ المَعصُومَةُ(س) المَولَودَةُ فِي غُرَّةِ ذِي القَعدَةِ سَنَةَ ۱۷۳ ق》
♦️فاطمه معصومه(س) در ابتدای ماه ذی القعده سال ۱۷۳ قمری به دنیا آمده است.(۳)
🔸آیت الله شبیری زنجانی قائل است به اینکه به طور دقیق ولادت و وفات حضرت(س) مشخص نیست، ولی کتاب «مستدرک سفینه البحار» تاریخ تولد او را طبق اسناد به دست آمده، در روز اول ذیقعده سال ۱۷۳ در شهر مدینه نوشته است که این تاریخ در کتاب «مستدرک سفینه البحار» ناشی از تصحیح تاریخ مجعولی توسط آقای شیخ علی نمازی(مولف) دانسته است و زمان ولادت و رحلت ایشان را مجعول دانستهاند.(۴)
🔹مرحوم ذبیح الله محلاتی می نویسد :
اطلاعات چندانی درباره زندگی حضرت معصومه(س) در دست نیست؛ ازجمله تاریخ تولد و وفات و میزان عمر ایشان و اینکه چه زمانی از مدینه حرکت کرده و آیا پیش از شهادت امام رضا(ع) فوت کرده است یا پس از آن، در تاریخ ثبت نشده است.(۵)
🔸 #آیت_الله_عندلیب_همدانی در مورد ولادت ها و وفیَات جعلی و خود ساخته ی امروزی می نویسد :
دروغ در هرجا و توسط هر شخصی عقلا و شرعا مذموم و ناپسند است، ولی آنجا که به دروغ رنگ دین و لعاب آیین زده شود زشتی و حرمت آن قطعا بیشتر خواهد بود!
جعل در مناسبت های آئینی نیز رو به گسترش است.
حقیر تکلیف خودم را در این زمینه انجام داده و خواهم داد و همه هزینه آن را هم می پردازم، بنده که همواره مدافع سرسخت شعائر دینی بوده ام و به صراحت عرض می کنم [که] عنوان کردن روزهایی به عنوان؛
رحلت حضرت ام کلثوم(سلام الله علیها)
رحلت بانو ام البنین(سلام الله علیها)
[رحلت حضرت معصومه(سلام الله علیها)]
[رحلت بانو رباب(سلام الله علیها)]
تولد حضرت رقیه(سلام الله علیها)
تولد حضرت علی اصغر(علیه السلام) و مواردی از این قبیل هیچگونه مدرک معتبری ندارد!
باشد که مروج دروغ و مدافع دروغگویان نباشیم!(۶)
🍃نام این کتاب یعنی《نور الآفاق》در فهرست معرفی کتب و مصادر آشنایی با حضرت عبدالعظیم حسنی اثر استاد رضا استادی آمده است.
📚منابع :۱)آشنایی با حضرت عبدالعظیم و مصادر شرححال او، استادی، ص۲۹۷
۲)الذريعة علامه طهرانى، ج۱۶، ص۳۵۵
۳)مستدرک سفینة البحار نمازی، ج۸، ص۲۶۱
۴)جرعهای از دریا شبیری زنجانی، ج۲، ص۵۱۹
۵)ریاحین الشریعه محلاتی، ج۵، ص۳۱ #ادامه_دارد
@Asheghan_Amiralmomenin
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
🌾🌱🍁🌷🍃🥀🍂🕊 ⁉️پاسخ به چند سوال درباره #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها : 1️⃣تاریخ دقیق ولادت و وفات ایشان؟!
🌾🌱🍁🌷🍃🥀🍂🕊
#ادامه⁉️پاسخ به چند سوال درباره #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها :
2️⃣علت ازدواج نکردن ایشان؟!
🔷مرحوم ذبیح الله محلاتی درباره ازدواج حضرت معصومه(س) می نویسد :
دانسته نیست که حضرت معصومه(س) ازدواج کرده است یا خیر؟ و اینکه فرزند داشته است یا خیر؟ ولی با این همه، مشهور است که حضرت معصومه(س) تا آخر عمر، ازدواج نکرده است.(۱)
⁉️اما برای عدم ازدواج ایشان توجیحاتی از این قبیل گفته شده است. از جمله؛
۱)نبودن هم کفو برای ازدواج :
از آنجا که خاندان ائمه شیعه از لحاظ نَسَب در بین مسلمانان جایگاه ویژهای داشته و مورد احترام عمومی بودند، و از آنجا که حضرت معصومه(س) فرزند بلافصل امام موسی کاظم(ع) و خواهر تنی امام رضا(ع) بود، برخی این احتمال را مطرح کردهاند که برای او هم کفو و هم شأنی برای ازدواج یافت نشد و به همین جهت ایشان ازدواج خود را تا پیدا شدن گزینهای مناسب، به تعویق انداخته است.
۲)ترس از حکومت و خفقان حاکم بر جامعه :
🔹در دوران حکومت هارون الرشید اختناق شدیدی حاکم بود، تا جایی که امام موسی کاظم(ع) دائما از مدینه به عراق و شام و بغداد تبعید می شد.
حتی فضای اینچنینی باعث شد که امام موسی کاظم(ع) را مجبور کنند برای مدت ها در بیابان های شهر شام و در غار ها با لباس مبدل و چهره بدلی زندگی کنند تا کسی امام(ع) را نشناسد.
ابن شهر آشوب می نویسد :🌟《لَا يَزَالُ يَنْتَقِلُ مِنْ سِجْنٍ إلي سِجْنٍ》
♦️امام(ع) پیوسته از زندانی به زندان دیگر منتقل می شد.(۲)
پس با فضای اختناقی که در دوران حکومت هارون برقرار بود، استبداد و ستم به جایی رسیده بود که کسی جرأت نداشت به خانه امام موسی بن جعفر(ع) رفت و آمد داشته باشد، تا چه رسد به اینکه با دختر امام موسی کاظم(ع) ازدواج کند و عواقب خطرناک این انتخاب را بپذیرید.
۳)دستور امام موسی کاظم(ع) بر عدم ازدواج دخترانش :
برخی منابع مانند یعقوبی در تاریخ خود می نویسد :
🌟《أَوصَى مُوسَى بنُ جَعفَرَ(ع) أَلَّا تَتَزَوَّجَ بَنَاتَهُ فَلَم تَتَزَوَّج وَاحِدَةُ مِنهُنَّ إِلَّا أُمَّ سَلَمَةِ》
♦️حضرت موسی بن جعفر(ع) وصیت کرده بود که دخترانش شوهر نکنند و برای همین، هیچ یک از دختران حضرت شوهر نکردند، جز یکی از دخترانش به نام ام سلمه!(۳)
پس یعقوبی این دستور پدر را سبب ازدواج نکردن دختران امام موسی کاظم(س) از جمله حضرت معصومه(س) میداند.
اما به این سخن اشکال می شود که؛
اولا؛ این وصیت با سنّت و روش رسول اکرم(ص) سازگاری نداشته و مخالف سنت اسلامی و ترویج ازدواج میباشد.
ثانیا؛ چنین سفارشی در وصیت نامه ای که مرحوم کلینی از امام کاظم(ع) نقل کرده، نیامده است.
اتفاقا در این وصیت امام موسی کاظم(س) امر ازدواج دخترانش را به فرزندش امام رضا(ع) سپرده است.
مرحوم کلینی می نویسد :
امام موسی کاظم(ع) فرمود :
🌟《أَنِّي قَدْ أَوْصَيْتُ إِلَى عَلِيٍّ(ع).. وَ هُوَ أَنَا فِي وَصِيَّتِي فِي مَالِي وَ فِي أَهْلِي وَ وُلْدِي.. وَ إِنْ أَرَادَ رَجُلٌ مِنْهُمْ أَنْ يُزَوِّجَ أُخْتَهُ فَلَيْسَ لَهُ أَنْ يُزَوِّجَهَا إِلاَّ بِإِذْنِهِ وَ أَمْرِهِ فَإِنَّهُ أَعْرَفُ بِمَنَاكِحِ قَوْمِهِ..》
♦️من وصیت خود را به فرزندم علی بن موسی(ع) می کنم و او در این امر، جایگاه من را در قبال مال و خانواده و فرزندانم دارد.
و اگر مردی خواست با یکی از خواهرانش ازدواج کند، این امر با اذن و دستور علی بن موسی(ع) باشد، زیرا که او نسبت به این امر واقفتر و آگاه تر است.(۴)
📚منابع :۱)ریاحین الشریعه محلاتی، ج۵، ص۳۱
۲)مناقب ابن شهر آشوب، ج۴، ص۴۳۲
۳)تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۴۱۵
۴)الکافی مرحوم کلینی، ج۱، ص۳۱۷
#ادامه دارد
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
🌾🌱🍁🌷🍃🥀🍂🕊 #ادامه⁉️پاسخ به چند سوال درباره #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها : 2️⃣علت ازدواج نکردن ایشان؟!
🌾🌱🍁🌷🍃🥀🍂🕊
#ادامه⁉️پاسخ به چند سوال درباره #حضرت_معصومه_سلام_الله_علیها :
3️⃣لقب کریمه اهل بیت(ع) برای ایشان؟!👇
🕊حضرت معصومه(س) در زبان علمای شيعه به «كريمه اهلبيت» ياد مىشود و روایت یا سند تاریخی در منابع متاخرین بر این مطلب نداریم که این لقب را به ایشان داده باشند.
ظاهرا ريشه آن، رویای صادقه مرحوم آيت الله سید شهاب الدین مرعشى نجفى و در برخی اقوال پدر ایشان مرحوم سید محمود مرعشی نجفی است كه در آن رويا، امام صادق(ع) به او که با دعا و راز و نياز تلاش می كرد تا قبر مطهر حضرت فاطمه(س) را بيابد، فرمود:
🌟《عَلَیْکَ بِکَرِیمَةِ اَهْلِ الْبَیْتِ(ع)》
♦️بر تو باد به كريمه اهل بيت(ع)!
و ایشان از این طریق او را به زیارت قبر حضرت فاطمه معصومه(س) راهنمایی میکنند.(۱)
📚منبع :۱)کتاب کریمه اهل بیت(ع)، مهدی پور، ص۴۳
4️⃣ماجرای هجرت حضرت معصومه(س) به قم و شهادت ایشان؟!👇
💬طبق نقلی در سال ۲۰۰ ه.قمری در پى اصرار مأمون به سفر تبعيد گونه حضرت رضا(ع) از مدینه به خراسان، يك سال بعد، حضرت معصومه(س) به دعوت امام رضا(ع) و به شوق ديدار برادر به همراه کاروانی که عده اى از برادران و برادرزادگان در بین آنها بودند، به طرف خراسان حركت كردند.
وقتی كاروان حضرت به شهر ساوه رسيد، عدهاى از مخالفان و دشمنان اهل بيت(ع) راه را سدّ كردند و با همراهان حضرت معصومه(س) وارد جنگ شدند.
در نتيجه تقريبا اكثر مردان كاروان به شهادت رسيدند و عدهای مجروح شدند و خود حضرت(س) نیز بیمار و رنجور گشت.
وقتی حضرت معصومه(س) دیدند، ادامه مسیر به سمت خراسان، برای کاروان میسر نیست، ایشان قصد شهر قم کردند و از همراهان پرسیدند :
چقدر راه است بين ساوه و قم؟
گفتند : ده فرسخ!
سپس فرمود :
🌟《احْمِلُونِي إِلَيْهَا! فَحَمَلُوهَا إِلَى قُمَّ!》
♦️ مرا به قم ببريد! پس او را به قم بردند!
🌟《لَمَّا وَصَلَ خَبَرُهَا إِلَى قُمَّ اسْتَقْبَلَهَا أَشْرَافُ قُمَّ وَ تَقَدَّمَهُمْ مُوسَى بْنُ الْخَزْرَجِ!
فَلَمَّا وَصَلَ إِلَيْهَا أَخَذَ بِزِمَامِ نَاقَتِهَا وَ جَرَّهَا إِلَى مَنْزِلِهِ وَ كَانَتْ فِي دَارِهِ سَبْعَةَ عَشَرَ يَوْماً ثُمَّ تُوُفِّيَتْ》
♦️وقتی این خبر به اهالی قم رسید، اشراف و بزرگان قم به نمایندگی موسی بن خزرج به استقبال حضرت فاطمه معصومه(س) رفتند.
موسی پس از دیدار حضرت(س)، افسار ناقه ایشان را گرفت و به سمت قم و به منزل خویش آورد.(۱)
در مورد شهادت حضرت معصومه(س) همانند سایر مسائل مربوط به ایشان اختلاف هست و مشهور قائل به عدم شهادت ایشان هستند.
شاید بیماری حضرت(س) در اثر غم و اندوه از دست دادن اهل بیت خود و دیدن بدنهای پاره پاره برادران و برادرزادگان خویش را که ۲۳ نفر بودند باشد که به شدت غمگین شدند و در اثر آن بیمار گشتند.
اما مرحوم سید جعفر مرتضی عاملی مورخ نامی شیعه درباره علت وفات حضرت(س) می نویسد :
🌟《فَيُقَالُ إِنَّهَا قَد دَسَّ إِلَيهَا السَمُّ فِي سَاوَةَ وَلِهَذَا لَم تَلبَث إِلَّا أَيَّامَاً قَلِيلَةََ وَ استُشهِدَت [بِقُم]》
♦️گفته شده است که در حق حضرت(س) دسیسه کردند و او را در ساوه سمّ خوراندند و به خاطر همین از آن پس مدت زیادی در قید حیات نبودند و سپس در قم به شهادت رسیدند.(۲)
طبق نقلی حضرت معصومه(س) هفده روز در قم اقامت کردند و سپس از دنیا رفتند.(۳)
📚منابع :۱)بحارالانوار مجلسی، ج۵۷، ص۲۱۹
۲)الحياة السياسية للامام الرضا(ع)، ص۴۲۸
۳)تاریخ قم، حسن بن محمد قمی، ص۲۱۳
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
راه و مسیر رسیدن به کرامت و بزرگی.mp3
1.66M
❇️راه و مسیر رسیدن به کرامت و بزرگی
🎙استاد مانددگاری
#حضرت_معصومه سلام الله علیها 🏴🏴
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
▪️شفاعت حضرت فاطمه معصومه️(سلام الله علیها) :
🏴امام صادق علیه السلام فرمودند:
خداوند حرمى دارد که مکه است، پیامبر(ص) حرمى دارد و آن مدینه است و حضرت على(ع) حرمى دارد و آن کوفه است و قم؛ کوفه کوچک است که از هشت در بهشت، سه در آن به قم باز مىشود. زنى از فرزندان من در قم از دنیا مىرود که اسمش فاطمه دختر امام موسى بن جعفر(ع) است و به شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت مىشوند.
📚« بحار الأنوار ج57 ص228»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
" نماز امام علی (ع)"
-بارخدایا! من نخستین کسی هستم که به حق رسیدم، آن را شنیدم و پذیرفتم. هیچ کس مگر رسول خدا (ص) درنماز بر من پیشی نگرفت. ( 5)
-بار خدایا! این نماز را که در پیشگاه تو به جای آوردم، نه به جهت نیازی است که به آن داری و نه به خاطر میل و رغبتی است که در آن داری، بلکه برای بزرگداشت و پذیرش فرمان تو است که مرا به انجام آن فرمان داده ای. خدایا! اگر در نماز من عیبی است، یا رکوع و سجود آن ناقص است، مرا باز خواست مکن و با پذیرش و آمرزش خود، بر من تفضل و عنایت فرما.(6)
-چون وقت نماز فرا می رسید، علی (ع ) بر خود می لرزید. به او می گفتند: یا امیر المؤمنین! ترا چه شده است؟ می فرمود: وقت ادای امانتی رسیده است که خداوند آن را بر آسمان ها، زمین و کوه ها عرضه کرد، آنها از قبول آن ابا کردند و از آن بیمناک شدند. (7)
-امیر المؤمنین (ع) رکوع نماز را آن قدر طولانی می کرد که عرق از ساق پای وی جاری و زیر قدم های مبارکش تر می شد. (8)
-هنگامی که برای حضرت علی (ع) مشکلی پیش می آمد، به نماز پناه می برد و آیه « واستعینوا بالصبر و الصلوة» (از صبر و نماز یاری جویید) را تلاوت می کرد. (9)
📚5-نهج البلاغه، خطبه 131
6-بحار الانوار، ج 83، ص 038
7-محجة البیضاء، ج ا، ص 378
8-بحار الانوار، ج 85، ص 110
9-وسایل الشیعه، ج 5، ص 263
#نماز_اول_وقت
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌾🌱🍁🌷🍃🥀🍂🕊
🌷🍁🌾
🥀🍂
🌱
💢فرصتی برای یاری رسانی
🔰در بررسی آیات رجعت به آیه ۵١ سوره غافر می رسیم : « إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِینَ آمَنُوا فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَیَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهَادُ » ؛ ما پیامبران و مؤمنین را در دنیا یارى خواهیم نمود و در قیامت نیز آنان را یارى مینماییم.
❇️مرحوم قمى در « التفسیر » از امام صادق علیه السلام اینگونه نقل نموده كه امام فرمودند : « به خدا سوگند ، مقصود از یارى كردن خدا در این دنیا ، زمان رجعت است. مگر نمیدانى بیشتر پیامبران خدا را ، كسى یارى نكرد تا كشته شدند و نیز ائمهی بعد از آنان را ، كسى یارى نكرد تا كشته شدند؟! »
📚 بحارالانوار ، ج ۵٣ ، ص ۴٨
💠جنبندهی زمین
✳️یکی دیگر از آیات مهم در مبحث رجعت ، آیه ٨٢ سورهی نمل است : « وَ إِذا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَیْهِمْ أَخْرَجْنا لَهُمْ دابَّةً مِنَ الاْءَرْضِ تُكَلِّمُهُمْ أَنَّ النّاسَ كانُوا بِآیاتِنا لا یُوقِنُونَ »
🍃 مرحوم قمی در تفسیر خود نقل نموده که رسول اکرم (ص) ، « دابّة الأرض » در این آیه را مخصوص 🕊امیرالمؤمنین علیه السلام دانسته و سپس فرمودند : « یا على ، هنگامى كه آخرالزمان فرا میرسد ، خداوند تو را در بهترین صورت از قبر خارج میكند و در دست تو وسیله ای (عصای موسی) است كه با آن به پیشانى مردم نشانهی ایمان و كفر را نقش خواهى نمود. »
📚حکومتهای جهانی قبل از قیامت ، ص ٢۵
#رجعت١١
#رجعت ١٢
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
🥀🍂🌷🍁🌱🕊 🌷🍁 🌱 ⬅️سلسله مباحث حدیث شناسی 🎙استاد عبادی 📝بررسی روایات سفیانی ⁉️نام سفیانی چیست؟ 📜در روا
🥀🍂🌷🍁🌱🕊
🌷🍁
🌱
⬅️سلسله مباحث حدیث شناسی
🎙استاد عبادی
3️⃣2️⃣قسمت بیست و سوم
📝بررسی روایات سفیانی
⭕️ویژگی های بدنی سفیانی؛
📜در روایت ها آن را کبود چشم -اعور یا همان یک چشم - وحش الوجه یعنی دارای صورت وحشت انگیز - اشقر یعنی سرخ و سفید که سرخیش بر سفیدی غلبه می کند - سرخ روی- آبله روی- بزرگ سر و میانه بالا توصیف کرده اند.
🌹امام علی (ع) می فرمایند: فرزند زن جگر خوار از سرزمین خشک قیام می کند او مردی میانه بالا با صورتی وحشت انگیز، درشت سر و آبله روست اگر او را ببینی گمان می کنی یک چشم است (البته این را با بحث دجال یکی نکنید، بحثش فرق می کند)
📚از میان این روایاتی که ویژگی ها را معرفی کرده تنها یک حدیث معتبر است، در کتاب ″کمال الدین، ص651″ امام صادق (ع) در رابطه با ویژگی های سفیانی می فرمایند تو اگر سفیانی را ببینی پلیدترین مردم را دیده ای، او سرخ روی مایل به سفیدی و کمبود چشم است. این حدیث معتبر است، تنها حدیث معتبر راجع به ویژگی های سفیانی همین است.
⁉️دین سفیانی چیست؟
روایات دین سفیانی رابه سه دسته
تقسیم کرده اند:👇
1️⃣ عده ای از روایات می گویند او نصرانی است یعنی مسیحی است.
2️⃣ عده ای از روایات می گویند ابتدا مسلمان بوده ولی بعدا مسیحی می شود.
3️⃣ عده ای از روایات هم می گویند، نه مسلمان است.
🔺🔻اما این سه روایت همدیگر را نفی نمی کنند. بلکه ممکن است این باشد که اول سفیانی مسلمان باشد ولی بعدا تحت تأثیر تعلیمات غرب و به خاطر اینکه غربی ها و دشمن.. به او سلاح و نیرو بدهند دینش را عوض کرده و مسیحی شده، با آن حال باز هم نمی توانیم قاطعانه نظر بدهیم، ولی خُب، نظر آخری که گفتیم یک کمی معقول تر می شود.
⚠️علی ایحال یک چیز در رابطه با سفیانی به هیچ وجه قابل انکار نیست و آن هم اینکه او دشمن شماره یک شیعه است.🔻
📚برگرفته از فایل
حدیث شناسی مهدوی شماره ۱۸
#حدیث_شناسی_مهدوی ۲۳
#بررسی_روایات_سفیانی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹#نماهنگ
❇️خوشبخت آن کسی است که باشد
گدای قم.....
🎙 صابر خراسانی
#ویژه_وفات_حضرت_معصومه(س)🏴
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌸🍂🌷🍁🥀🍂🌻🍃🕊
#قضاوتهای_امیرالمؤمنین_علیه_السلام:⚖️
📌سوال قیافه شناسی
🔖مالک بن دحیه می گوید: روزی من و عده ای دیگر نزد امیرالمؤمنین علیه السلام بودیم، سخن از اختلاف اخلاق و رفتار و اندام مردم به میان آمد، آن حضرت - علیه السلام - فرمود: این اختلاف در اثر تفاوت طینت و خاک خلقت آنها می باشد؛ زیرا آنان قطعه ای بوده اند از زمین شور و شیرین و خاک درشت و نرم پس ایشان به قدر نزدیک بودن زمینهایشان با هم نزدیک بوده و به قدر اختلاف و جدایی آن با همدیگر تفاوت دارند؛ پس چه بسا افراد نیکو منظر، کم عقل؛ و بلند قد، کوتاه همت؛ و نیکو کردار، بدقیافه؛ و کوتاه قد، دور اندیش؛ و سرگشته دل، پریشان عقل، و سخنور، قوی القلب است (191)
📚191) نهج البلاغه،
قضاوتهای امیرالمؤمنین علی علیه السلام
آیه الله علامه حاج شیخ محمد تقی تستری
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
05.mp3
1.22M
🎙حجت الاسلام عالی
🕊شفاعت گسترده #حضرت_معصومه سلام الله علیها /داستان زیبای #میرزای_قمی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
✅فرق انقلابیگری ما و حضرت آقا...
🔸احساس شخصی خودم را میگویم. بین انقلابیگری ما و رهبری تفاوت است. آقا در سخنرانی حرم امام در سالگرد رحلت جملهای گفتند که خیلی تلاش کردم خودم را جای رهبری گذاشته و تکرار کنم؛ وقتی فرمودند: "من از " تکتک" شما ۴۲میلیون نفر که پای صندوق آمدید "صمیمانه" تشکر میکنم." واقعا حس درونی ما چنین است؟!
🔹کانال رهبری نوشت که به خانم #نرگس_کلباسی یک سفر حج هدیه دادهاند. پیشتر هم هزینه وکلای او را در هند تقبل کردند. اصلا گستره افکار انقلابی ما به اینجا قد میدهد؟ چند روز قبل موسوی لاری از کمک ماهانه یک میلیون تومانی رهبری به مجمع روحانیون گفت. واقعا در محاسبات سیاسی ما این فهم میشود؟
🔸آنقدر که متوجه میشوم در مدل انقلابیگری رهبری همه مردم جا میشوند و در روشهای انقلابی ما احتمالا خودمانیم و خودمان.
🔹 یاد سخنان تاریخی حضرت آقا در حرم امام و سال گذشته افتادم که فرمودند همه این دو قطبیها غیرواقعی و کاذب است؛ جز "دوقطبی انقلابی و ضدانقلابی"؛ چه آنکه همه مردم ما انقلابیاند و همه گروههای سیاسی به صورت طیفی درون انقلاب?
🌹چه زیباست این حدیث🌹
💎امیرالمومنین عليه السّلام فرمودند:
روزي بر دو گونه است:
يكي آن كه تو در جستجويش هستي، و ديگر آن كه در جستجوي تو است، پس اگر به سويش نروي به سويت آيد.
پس در يك روز به اندازه يك سال تلاش مكن و خود را به رنج و زحمت ميفكن.
كفايت كند تو را هر روز تلاش آن روز، پس اگر آن سال از عمرت باشد قطعاً خداي تعالي در هر روز سهميه ات را بخشد،
و اگر نباشد پس براي چه تلاش كني و اندوه خوري بدان كه هيچ كس روزي تو را نخورَد و آن را از دست تو بيرون نبرد و آنچه دست تقدير براي تو رقم زده است هرگز درنگ نكند.
📖📚📝✏️نهج البلاغه، حکمت ۳۷۱
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
یک آسمان عشق من و یک پنجره فولادتان
ای پنجره فولادتان اندازه ی هفت آسمان
مشتاق دیدارم ولی من آسمانی نیستم
تا آسمان راهم بده تا یک حضور جاودان
َاﻟﺴَّﻼﻡ ﻋَﻠَﯿْڪ ﯾﺎ ﻋَﻠے ﺍﺑْڹ ﻣﻮﺳَے ﺍﻟْﺮﺿﺎ(؏)"✋❣️
#یا_امام_رضا_جانم💚
🕊اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ موسَے الرّضا المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرے الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلے اَحَدٍ مِنْ اوْلیائِڪَ ❣️
#ساعت_هــــــــشــــــت_به_وقــــــــت_امام_رضــــا
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍