💠روزمــــان را با آیـــــات قـــرآن نورانی کــــنیم
🌟يا أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ
✨ای انسان! چه چیزی تو را به پروردگار بزرگوارت مغرور کرده است؟
📗ســــــــــوره انفــــطار آیه 6
مکن تکبر و بهر خدای راست بگوی
که تا حدیث منت هیچ بر زبان آمد
#حـــافــظ
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🕊امام علی(علیه السلام) میفرمایند:
#فصل پاییز و وارد شدن به ماههای خنک و سرد سال🍁🍂
💠در آغاز سردی هوا خود را از سرما حفظ کنید و در پایان آن از آن استقبال کنید؛ زیرا سرما با بدنها همان میکند که با درختان میکند؛ در آغاز(برگ درختان را) میسوزاند و در پایان میرویاند.
📚نـــهـــــج الـــــــــبلاغه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌾🍃🌷🌿🥀☘️
🌷🍃🌾
☘️🥀
🌿
#ادامه🌴ترجمه و شرح خطبه 6 نهج البلاغه؛ سرکوب کردن سرکشان
✅در برابر دشمن نبايد غافلگير شد!
💠امام در پاسخ کسانى که پيشنهاد عدم تعقيب «طلحه» و «زبير» پيمان شکن را مى کردند، مى فرمايد: «به خدا سوگند من همچون کفتار نيستم که با ضربات آرام و ملايم (در برابر لانه اش) به خواب مى رود تا صيّاد به او مى رسد و دشمنى که در کمين اوست غافلگيرش مى کند!» (وَاللهِ لا اَکُونُ کَالضَّبُعِ(2) تَنامُ عَلى طُولِ اللَّدْمِ(3)، حَتّى يَصِلَ اِلَيْها طالِبُها، وَ يَخْتِلَها(4) راصِدُها(5)).
🔷اين ضرب المثل از آن جا پيدا شده است که معروف است کفتار حيوان ابلهى است و به آسانى مى توان او را شکار کرد; به اين ترتيب که صيّاد آهسته با ته پاى خود يا قطعه سنگ يا چوبدستى به در لانه کفتار مى زند و او به خواب مى رود سپس او را به راحتى صيد مى کند.
در اين جا افسانه هايى نيز ساخته شده، از جمله اين که صيّاد آرام و آهسته مى گويد: اى کفتار! در خانه ات آرام گير و بخواب و اين سخن را چند بار تکرار مى کند. او هم به انتهاى لانه اش مى رود و مى خوابد و مى گويد: کفتار در خانه نيست، کفتار خوابيده است. سپس در خواب فرو مى رود و صيّاد وارد لانه او مى شود و با طناب مى بندد و بيرون مى برد و به همين جهت کسانى را که در برابر دشمن به راحتى غافلگير مى شوند به کفتار تشبيه مى کنند.
🔶واقعيّتهاى تاريخى آن زمان نشان مى دهد که پيشنهاد عدم تعقيب «طلحه» و «زبير» بسيار ساده لوحانه بود; چرا که نقشه اين بود که آنها «بصره» و سپس «کوفه» را در اختيار خود بگيرند و «معاويه» با آنها بيعت کند و در «شام» از مردم نيز براى آنان بيعت بگيرد و به اين ترتيب بخشهاى عمده جهان اسلام در اختيار جاه طلبان پيمان شکن قرار گيرد و تنها مدينه در دست «على»(عليه السلام) بماند.
آنها با تکيه بر شعار خونخواهى «عثمان» روز به روز مردم را به هيجان بيشتر فرا مى خواندند و تدريجاً اين شعار که قاتل «عثمان»، «على»(عليه السلام) است را در ميان مردم پخش مى کردند و مردم ناآگاه را بر ضدّ امام مى شوراندند.
🔹واضح است که اگر «اميرمؤمنان على»(عليه السلام) با سرعت، ابتکار عمل را در دست نمى گرفت نقشه منافقان به زودى عملى مى شد و همان گونه که مى دانيد با آن سرعت عمل که امام در پيش گرفت نخستين توطئه و تلاش جدايى طلبان را در نطفه خاموش ساخت و به آسانى «بصره» و «کوفه» و تمام عراق را نجات داد و اگر برنامه امام در مورد ظالمان «شام» با مخالفت بعضى از ياران ناآگاه روبه رو نمى شد به خوبى «شام» نيز از شرّ ظالمان نجات مى يافت و پاکسازى مى شد و جهان اسلام يکپارچه در اختيار آن حضرت قرار مى گرفت ولى متأسفانه ـ همان گونه که در ذيل خطبه «شقشقيّه» بيان شد ـ جهل و ناآگاهى و لجاجت در برابر فريب و نيرنگ دشمن، کار خود را کرد و جنگ با «شاميان» در آستانه پيروزى کامل، متوقّف گشت.
🔸سپس در ادامه اين سخن امام به نکته ديگرى مى پردازد که گفتار اوّلش را با آن تکميل مى کند، مى فرمايد: «من نه تنها غافلگير نمى شوم بلکه با هوشيارى تمام مراقب مخالفان هستم و ابتکار عمل را از دست نمى دهم و با شمشير برنده هواداران حق، بر کسانى که به حق پشت کرده اند نبرد مى کنم و با دستيارى فرمانبرداران مطيع با عاصيان ناباور مى جنگم; و اين روش هميشگى من است تا روزى که زندگى ام پايان گيرد!» (وَلکِنّى اَضْرِبُ بِالْمُقْبِلِ اِلَى الْحَقِّ الْمُدْبِرَ عَنْهُ، وَ بِالسّامِعِ الْمُطيعِ الْعاصِيَ الْمُريبَ اَبَداً، حَتّى يَاْتى عَلَىَّ يَوْمى).
🔹بديهى است در يک جامعه، همواره همه مردم طالب حق نيستند; گروهى بى ايمان يا سست ايمان و هواپرست و جاه طلب وجود دارند که وجود يک پيشواى عالم و عادل را مزاحم منافع نامشروع خود مى بينند و دست به تحريکات مى زنند و از حربه هاى فريب و نيرنگ و دروغ و تهمت و شايعه پراکنى بهره مى گيرند. پيشوايان آگاه و بيدار بايد به اين گونه افراد مهلت ندهند همانند يک عضو فاسد سرطانى، آنها را از پيکر جامعه جدا سازند و نابود کنند; و در صورتى که خطرشان شديد نباشد آنها را محدود کنند; و هميشه هواداران حق و مطيعان گوش بر فرمان، سلاح برنده اى براى در هم کوبيدن اين گروهند.
امام(ع) در سوّمين و آخرين نکته از سخن خود اضافه مي کند که اين کار شکنيها براي من تازگي ندارد: «به خدا سوگند از زمان وفات پيامبر(ص) تا امروز همواره از حقّم باز داشته شده ام و ديگران را بر من مقدّم داشته اند!» (فو الله ما زِلتُ مدفوعاً عن حقّي، مستأثراً علي، منذ قبض الله نبيه صلي الله عليه و آله و سلم حتي يوم الناس هذا).
اشاره به اين که کار «طلحه» و «زير» يک مسئله تازه نيست؛ حلقه اي است از يک جريان مستمر، که از روز وفات پيامبر(ص) شروع شد و هنوز هم ادامه دارد.
#ادامه_دارد #قسمت_دوم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
مداحی آنلاین - شهید گمنام خوشنام تویی - محمود کریمی.mp3
3.2M
#هفته_دفاع_مقدس🌷🌷
🍃شهید گمنام خوشنام تویی
🍃گمنام منم
🎙 حاج محمودکریمی
👌👌
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🌱🌾🍃🌷🌿🥀🕊
🌷🍃🌱
🥀🌿
🕊
❇️شرح دعای سلامتی
🎙استاد احسان عبادی
1️⃣قسمت اول
👌ابتدا ″مباحث مقدماتی″ را اول عرض می کنیم و بعد شرح دعای سلامتی.
⬅️جایگاه دعا
⁉️دعا چه جایگاهی بین ما مسلمین و در دین ما دارد؟! آیه [77] سوره فرقان یک نکته خیلی قشنگی را ذکر می کند، می گوید؛ ای پیامبر به مردم بگو که اگر دعاهای شما نبود خدا اصلا به شما هیچ اعتنایی نمی کرد. یعنی این قدر جایگاه دعا ارزش دارد و ارزشمند است. حدیث داریم «الصَّلاةُ عَمُودُ الدِّین» دقیقا یک حدیث هم داریم «الدُّعَاءُ عَمُودُ الدِّین».
⬅️دعـایی که می کنیـم
چند حـالت دارد؛👇
1️⃣- خدا همان چیزی را که می خواهیم به ما همان لحظه یا چند روز بعد آن می دهد.
2️⃣- آن چیزی که می خواهیم صلاح ما هست ولی فعلا صلاح نیست بعدا می دهد اما به واسطه ی آن انتظار ثواب می دهد.
3️⃣- آن دعا اصلا صلاح ما نیست، نگه می دارد برای آخرت آنجا پاداش می دهد. حدیث داریم هنگامی که انسان آن دنیا می رود در آخرت می بیند که فلان قصر و فلان پاداش را به او داده اند. می گوید خدایا من آنچنان کار نیکی نکردم که چنین ثواب و پاداشی به من دادی؟ خدا می گوید؛ بله، کار نیکی نکردی که این پاداش را به تو بدهم ولی یادت است در دنیا فلان دعا را کردی مستجابش نکردم، به جای آن اینجا حاجتت را دادم.
📜حدیث داریم آنجا بنده مؤمن آرزو می کند که ای کاش هیچ کدام از دعاهایش در دنیا مستجاب نمی شد آن دنیا خدا به او می داد. چون این دنیا هر چه بدهد فانی است و تمام می شود، ولی آن دنیا باقی است و می ماند.
4️⃣- بعضی از دعاهایی که مستجاب نمی کند به جای آن رفع بلا می کند. یعنی می گوید ملائکه من این دعایی که این بنده می کند صلاحش نیست ولی به خاطر دعایی که کرد فردا مثلا قرار بود از جایی زمین بخورد و دستش بشکند، فردا زمین خوردنش را از او بردارید، رفع بلا کنید. یعنی همان کاری که تقریبا ″صدقه″ انجام می دهد.
#ادامه_دارد...
#شرح_دعای_سلامتی ۱
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🥀🌿🌷🍃🌾🕊
🌷🍃
🥀🕊
✨﷽✨
💠 #تفسیر_زیارت_عاشورا
🔹استاد احسان عبادی
1️⃣2️⃣#قسمت_21
🤔سر تکرار لعن ها چیست؟!
خدا می توانست در همان اول کار برای مجموع آنها لعنت بفرستد و تکرار نکند، اما برای هر کدام این لعن را بکار برد. یکی از موارد مهمی که در دین داریم همین تکرار است که انسان هیچ وقت فراموش نکند و نکته بعدی تکرار مدام لعن باعث می شود نفرت ما از این افراد بیشتر و بیشتر بشود. این تکرارها می خواهد اوج بیزاری و نفرت را در دل ما نسبت به این افراد شقی و ظالم ایجاد بکند.
💢در ادامه این فراز دارد:
«اَشْیاعِهِمْ وَ اَتْباعِهِمْ وَ اَوْلِیائِهِم»
•«اَشْیاعِهِمْ» یعنی پیروان، شیعه امیرالمومنین (ع) نه یعنی پیروان.
•«اَتْباعِهِمْ» یعنی همراهان.
•«اَوْلِیائِهِم» یعنی دوستان.
👌می گوید خدایا من نه تنها نسبت به این چهار دسته اعلام بیزاری می کنم حتی از دوستان و پیروان این افراد هم ابراز نارضایتی و لعن می کنم. این خیلی مهم است در بحث دشمن شناسی که ما فقط دشمن را نبینیم دوستان دشمن را هم ببینیم.
📜امیرالمؤمنین صراحتا در حدیثی فرموند: دوست دشمنان تو هم دشمن تو است. اینجا هم همین است در بحث دشمن شناسی خیلی اثر دارد، اگر واقعا انسان فرازهای زیارت عاشورا مباحثش را خوب یاد بگیرد دیگر اسیر مکرها و مکاری های دشمن نمی شود. پیغمبر (ص) هم می گویند: برای انتخاب همسر یا انتخاب دوست ببینید دوستان و نزدیکان این فرد چه کسانی هستند. ببینید با چه کسانی رفت و آمد می کند و از نزدیکان و آنهایی که با او رفت و آمد می کند، می توانید به خود طرف هم پی ببرید که آن طرف چه طور آدمی است.
☑️در بحث ظلم، وقتی یک ظلمی انجام شد خدا سه دسته را به خاطر این ظلم عذاب می کند؛
1️⃣-خود ظالم
2️⃣-معاون ظالم است، معاون از عون می آید، عون یعنی کمک کردن، کمک کار ظالم
3️⃣-اما دسته سوم ممکن است در این قضیه حضور نداشتن اما راضی به ظلم بودند.
✅این سه دسته را خدا لعن کرده، اولی و دومی مشخص است، اما سومی خیلی مهم است گاها می بینیم بعضی از مردم ما، البته تعدادشان کم است زیاد هم نیستند سریع هر چیزی می شود
می گویند بله، فلسطینی ها حق شان است که اسرائیلی ها آنها را بکشند یعنی در حقیقت به این ظلم اسرائیلی ها طرف راضی است و در گناه آنها هم شریک می شود.
📃حتی روایت هم داریم فردای قیامت انسان دارد می رود ته لباسش یک لکه خون می خورد، می گوید این لکه خون چیست؟ می گویند فلان مظلوم را کشتند و تو به این کشتنش راضی بودی. بر عکس هم هست اگر یک انسانی کار خیری در گذشته ها انجام داد به کار خیر آن هم راضی بودیم آن هم در این وسط است.
📙در نهج البلاغه آمده؛
در جنگ جمل بود که طرف به حضرت امیرالمؤمنین گفت برادر من خیلی دوست داشت در این جنگ حضور داشته باشد و ثواب این پیروزی نصیب او هم بشود، امیرالمؤمنین (ع) گفت نه تنها برادر تو بلکه کسانی که هنوز در صلب پدران و مادران خود هستند و به دنیا نیامده اند و مردمی که در آینده به دنیا می آیند موافق ما و جنگ های ما باشند در این ثواب ها شریکند. این نکته راضی بودند به ظلم بسیار مهم است.
#ادامه_دارد ...
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 21
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنران : حجتالاسلام شیخ جعفر #ناصری
بخواهی میشود،نخواهی نمی شود...
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
🌾🍃🌷🌿🥀🕊 💎امام زمان(عج) در كلام اميرمؤمنان عليه السلام❣️ ✨✨(بسم الله الرحمن الرحیم)✨✨ ❇️اميرمؤمنان ف
🌾🍃🌷🌿🥀🕊
💎امام زمان(عج) در كلام اميرمؤمنان عليه السلام❣️
✨✨(بسم الله الرحمن الرحیم)✨✨
❇️ج. غيبت حيرت زا
💠سالها قبل از تولد حضرت مهدي عليه السلام امير بيان علي عليه السلام خبر از غيبت طولاني و حيرت زاي آن محبوب دلها داده و اين حادثه تلخ را براي همراهان و آيندگان بيان نموده و شدت و نهايت نگراني و ناراحتي خود را از آن بيان نموده است.
🔷اصبغ بن نباته گويد: بر امير مؤمنان وارد شدم و ديدم [ناراحت و] در انديشه فرو رفته و با انگشت بر زمين خط مي كشد. گفتم: اي امير المؤمنين! چرا شما را انديشناك [و اندوهناك] مي بينم و چرا بر زمين خط مي كشيد؟ آيا به زمين و خلافت در آن رغبتي داريد؟ فرمود: «لَا وَ اللَّهِ مَا رَغِبْتُ فِيهَا وَ لَا فِي الدُّنْيَا يَوْماً قَطُّ وَ لَكِن فَكَّرْتُ فِي مَوْلُودٍ يَكُونُ مِنْ ظَهْرِي الْحَادِيَ عَشَرَ مِنْ وُلْدِي هُوَ الْمَهْدِيُّ يَمْلَؤُهَا عَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً تَكُونُ لَهُ حَيْرَةٌ وَ غَيْبَةٌ يَضِلُّ فِيهَا أَقْوَامٌ وَ يَهْتَدِي فِيهَا آخَرُونَ؛ (18) نه به خدا! به زمين و دنيا هرگز رغبتي نداشته ام وليكن درباره مولودي انديشه مي كنم كه از نسل من و يازدهمين فرزند من است. او مهدي عليه السلام است كه زمين را پر از عدل و داد مي سازد، همان گونه كه پر از ظلم و جور شده باشد. او را حيرت و غيبتي است [كه مردم نسبت به او پيدا مي كنند و] اقوامي در آن گمراه مي شوند و اقوام ديگر در آن هدايت مي يابند.»
🔶اصبغ بن نباته مي گويد: «گفتم: اي امير مؤمنان! چنين چيزي واقع خواهد شد؟ فرمود: آري، همان گونه كه او آفريده شده [داراي غيبت نيز خواهد بود] و تو را نرسد كه به اين مسئله علم پيدا كني. اي اصبغ! آنها بهترين اين امت به همراه نيكان اين عترت خواهند بود. گفتم: بعد از آن چه خواهد شد؟ فرمود: سپس خداوند هر چه بخواهد انجام مي دهد... .» (19)
📚18)- كمال الدين، ج 1،صص 538 - 539.
19)- همان، ص 539.
#ادامه_دارد #قسمت_سوم_بخش_اول
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
16.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹کلیپ تصویری
💢 پاسخ به شبهه
مگر همه دین عزاست؟
#امام_حسین_علیه_السلام
#شبهات_محرم
#کربلا
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#خطاب_امیربیان
#برخورد_با_دشمن
#حزب_شیطان
💎امام علی علیه السلام فرمودند:
👈آگاهی امام برای مقابله با اصحاب جمل
👌آگاه باشید كه شیطان حزب خود را جمع كرده، و سواره و پیاده های لشگر خود را فرا خوانده است،
👌 اما من آگاهی لازم به امور دارم، نه حق را پوشیده داشتم و نه حق بر من پوشیده ماند
👈سوگند به خدا، گردابی، برای آنان بوجود آورم كه جز من كسی نتواند آن را چاره سازد، آنها كه در آن غرق شوند، هرگز نتوانند بیرون آیند، و آنها كه گریختند، خیال بازگشتن نكنند.
📚نــــــــــــهج البلاغه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
خوشم به عشق ولای تو
ای امام رئوف
دلم تپد ز برای تو
ای امام رئوف
تو پاره تن احمد به ملک ایرانی
چه باصفاست سرای تو
ای امام رئوف
#السلام_علیک_یاامام_رئوف
#یاامام_رضاجانم😍
🕊 اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ موسَے الرّضا المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرے الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلے اَحَدٍ مِنْ اوْلیائِڪَ ❣️
#ساعت_هشت_به_وقت_امام_رضا_ع
#قرار_عاشقی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
20.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴یکی از زیباترین نغمه های محرم و کربلا
التماس دعای فرج
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
کانال ܫߊܢܚ݅ܧߊࡍ߭ ܥ݆ܣߊܝܥܘ ܩܫࡎࡐܩܢ ܫܠࡅ࡙ܣܩܢ ߊܠܢܚܠߊܩܢ
🌴 ترجمه و شرح حکمت 147 نهج البلاغه: ارزش علم و علما💫 ✅(كميل بن زياد مى گويد: امام دست مرا گرفت، و ب
#ادامه🌴 ترجمه و شرح حکمت 147 نهج البلاغه: ارزش علم و علما💫
🔹برترى علم بر ثروت:
در پنجمین و ششمین توصیف که در واقع علت اصلى تمام مشکلات و بدبختى هاى آنهاست مى فرماید: آنها به نور علم روشن نشده اند تا در مسیر ثابتى به سوى اهداف والایى حرکت کنند و نیز تکیه گاه محکمى ندارند که به آن چسبیده باشند تا نسیم ها و حتى طوفان ها هم نتوانند آنها را جا به جا کنند. اینها حال کسانى است که نه عالمند و نه متعلم، نه دانشمند و نه پیرو دانشمندان.
🔸در حدیث کوتاه و پرمعنایى از امام صادق(علیه السلام) همین تقسیم سه گانه به شکل دیگرى بیان شده است: «النَّاسُ ثَلاَثَةٌ: عَالِمٌ وَمُتَعَلِّمٌ وَغُثَاءٌ; مردم سه دسته اند: یا عالم و یا کسب کننده علم از شخص عالم اند و یا غثاء».(1) (غثاء در اصل به معناى گیاهان خشکیده اى است که به صورت در هم ریخته بر روى سیلاب قرار مى گیرد. همچنین به کف هایى که روى آب در حال جوشیدن در دیگ پیدا مى شود غثاء گفته شده است).
در واقع امام(علیه السلام) روى نقطه اصلى مشکلات جوامع انسانى انگشت گذارده است. قسمت مهمى از مشکلات از ناحیه گروه سوم است; گروهى نادان، بى خبر، بى برنامه که دنبال هر کسى بدون مطالعه حرکت مى کنند. تنها هدفشان منافع مادى آنهاست. نه نور علم و تقوا بر قلوبشان تابیده، نه معرفت درستى نسبت به مبدأ و معاد دارند، نه تکیه گاه مطمئن، نه مشاوران آگاه و دشمنان اسلام بر همین گروه تکیه مى کنند تا جوامع اسلامى را گرفتار نا بسامانى کنند.
🔹به بیان دیگر عالمان ربانى همچون کوه هاى استوارند و به مضمون «المُؤمِنُ کَالْجَبَلِ لاَ تُحَرِّکُهُ الْعَوَاصِف; مؤمن همچون کوه است و تندبادها او را به حرکت در نمى آورد»،(2) در برابر تمام طوفان ها ایستادگى مى کنند و «مُتَعَلِّمانِ عَلى سَبیلِ النَّجاةِ» همچون قطعات سنگى هستند که به کوه چسبیده اند; آنان نیز از طوفان حوادث در امانند; ولى «هِمَج رَعاء» به منزله گرد و خاکى هستند که بر دامان کوه نشسته و به اندک نسیمى جا به جا مى شوند. وظیفه دانشمندان و رهبران فکرى و معنوى جامعه این است که تلاش کنند این گروه را در گروه دوم جاى دهند و آنها را ارتقاء رتبه بخشند و گرنه همیشه جامعه نابسامان خواهد بود.
قرآن مجید نیز درباره این گروه گاهى چنین تعبیرى از آنها دارد: «آنها دل ها (= عقل ها) یى دارند که با آن (اندیشه نمى کنند،) نمى فهمند، و چشمانى که با آن نمى بینند; و گوش هایى که با آن نمى شنوند; آنها همچون چهارپایانند; بلکه گمراه تر! اینان همان غافلانند (چون امکان هدایت دارند و بهره نمى گیرند)»; (لَهُمْ قُلُوبٌ لاَّ یَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْیُنٌ لاَّ یُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لاَّ یَسْمَعُونَ بِهَا أُوْلَئِکَ کَالاَْنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُوْلَئِکَ هُمُ الْغَافِلُونَ).(3)
گاه نیز درباره کفار نادان و بى خبر خطاب به پیغمبر مى گوید: «مَثَل (تو در دعوت) کسانى که کافر شدند، بسان کسى است که حیوانات را (براى نجات از خطر،) صدا مى زند; ولى آنها چیزى جز سر و صدا نمى شنوند; (کافران) کر و لال و کورند; ازاین رو چیزى نمى فهمند»; (وَمَثَلُ الَّذِینَ کَفَرُوا کَمَثَلِ الَّذِی یَنْعِقُ بِمَا لاَ یَسْمَعُ إِلاَّ دُعَاءً وَنِدَاءً صُمٌّ بُکْمٌ عُمْىٌ فَهُمْ لاَ یَعْقِلُونَ).(4)
🔸امام(علیه السلام) سپس در مقایسه اى بسیار جالب برترى علم را بر اموال دنیا از شش جهت، در سه گزاره از کلامش ثابت مى کند:
نخست در اولین امتیاز علم بر مال مى فرماید: «اى کمیل! علم از مال بهتر است (چرا که) علم، تو را پاسدارى مى کند ولى تو باید مال را پاسدارى کنى»; (یَا کُمَیْلُ: الْعِلْمُ خَیْرٌ مِنَ الْمَالِ، الْعِلْمُ یَحْرُسُکَ وَأَنْتَ تَحْرُسُ الْمَالَ).
بدیهى است که علم هم ایمان انسان را حفظ مى کند و هم جسم و جان او را، زیرا دفع آفات در جهات مختلف به وسیله علم صورت مى گیرد در حالى که مال به عکس آن است; صاحب مال باید پیوسته از اموال خویش مراقبت کند مبادا دزدان آن را بربایند یا آفات و بلاهایى آن را از میان بردارد. باید مراقبینى بر آن بگمارد، وسایل اطفاى حریق در کنارش قرار دهد، به موقع به آن سرکشى کند مبادا آفتى در آن پیدا شده باشد و این یک برترى بزرگ براى علم در برابر مال است.
در دومین برترى مى فرماید: «مال با هزینه کردن کاستى مى گیرد در حالى که علم، با انفاق افزون مى گردد»; (وَالْمَالُ تَنْقُصُهُ النَّفَقَةُ، وَالْعِلْمُ یَزْکُوا عَلَى الاِْنْفَاقِ).
«یَزْکُوا» (از ریشه «زکاء») به معناى نو و رشد است.
#ادامه_دارد #قسمت_دوم_
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
✨زیارت روز دوشنبه :
💫السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
صبحكم الله بظهورالحجة عليه السلام إن شاءلله و بالخير والعافية
✳️زيارة الامامين الحسن والحسين عليهما السلام في يوم الاثنين:
زِيارة الامام الحَسَنِ (عليه السلام)
[ السَّلامُ عَلَيْكَ ياابْنَ رَسُولِ رَبِّ العالَمِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ ياابْنَ أَمِيرِ المُؤْمِنِينَ، السَّلامُ عَليْكَ ياابْنَ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ، السَّلامُ عَلَيْكَ ياحَبِيبَ اللهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ ياصَفْوَةَ اللهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ ياأَمِينَ اللهِ، السَّلامُ عَليْكَ ياحُجَّةَ اللهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يانُورَ اللهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ ياصِراطَ اللهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يابَيانَ حُكْمِ اللهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ ياناصِرَ دِينِ اللهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّها السَّيِّدُ الزَّكيُّ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّها البَرُّ الوَفيُّ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّها القائِمُ الاَمِينُ، السَّلامُ عَليْكَ أَيُّها العالِمُ بِالتَّأْوِيلِ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّها الهادِي المَهديُّ السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّها الطّاهِرُ الزَّكيُّ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّها التَّقيُّ النَّقيُّ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّها الحَقُّ الحَقِيقُ، السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّها الشَّهِيدُ الصِّدِّيقُ، السَّلامُ عَلَيْكَ ياأَبا مُحَمَّدٍ الحَسَنِ بْنَ عَلِيٍّ وَرَحْمَةُ الله وَبَرَكاتُهُ ].
زِيارَة الامام الحُسَين (عليه السلام)
[ السَّلامُ عَلَيْكَ ياابْنَ رَسُولِ اللهُ، السَّلامُ عَلَيْكَ يا ابْنَ أَمِيرِ المُؤْمِنِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ يا ابْنَ سَيِّدَةِ نِساءِ العالَمِينَ، أَشْهَدُ أَنَّكَ أَقَمْتَ الصَّلاةَ وَآتَيْتَ الزَّكاةَ، وَأَمَرْتَ بِالمَعْرُوفِ، وَنَهَيْتَ عَنِ المُنْكَرِ، وَعَبَدْتَ الله مُخْلِصا، وَجاهَدْتَ فِي الله حَقَّ جِهادِهِ حَتَّى أَتاكَ اليَقِينُ، فَعَلَيْكَ السَّلامُ مِنِّي مابَقِيتُ وَبَقِيَ اللَّيلُ وَالنَّهارُ ، وَعَلى آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ، أَنا يامَوْلايَ مَوْلىً لَكَ وَلآلِ بَيْتِكَ، سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَكُمْ وَحَرْبٌ لِمَنْ حارَبَكُمْ، مُؤْمِنٌ بِسرِّكُمْ وَجَهْرِكُمْ، وَظاهِرِكُمْ وَباطِنِكُمْ. لَعَنَ الله أَعْدائَكُمْ مِنَ الأَوَّلِينَ وَالآخِرِينَ، وَأَنا أَبْرَأُ إِلى الله تَعالى مِنْهُمْ.
يامَوْلايَ ياأَبا مُحَمَّدٍ، يامَوْلايَ ياأَبا عَبْدِ الله هذا يَوْمُ الاثْنَيْنِ، وَهُوَ يَوْمُكُما وَبِاسْمِكُما وَأَنا فِيهِ ضَيْفُكُما فَأَضيفانِي وَأَحسِنا ضِيافَتِي، فَنِعْمَ مَنْ اُسْتُضِيفَ بِهِ أَنْتُما، وَأَنا فِيهِ مِنْ جِوارِكُما فَأَجِيرانِي، فَإِنَّكُما مَأمُورانِ بِالضِّيافَةِ وَالاِجارَةِ، فَصَلَّى الله عَلَيْكُما وَآلِكُما الطَّيِّبِينَ ]
💠ذکر روز دوشنبه: یا قاضی الحاجات 100 مرتبه🌸☘️🌺
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
#سلام_مولا_جانم ✋
#صبحت_بخیر_آقا_جانم❣️
🌺 نامت بلند و اوج نگاهت همیشه سبز ؛
آبی ترین بهانه دنیای من سلام!😍
قلبی شکسته دارم و شعری شکسته تر،
اما نشسته در تب غوغای من سلام!☺️
🌹ما بی حضور چشم تو این جا غریبه ایم
دستی، سری تکان بده، مولای من ؛سلام!😔
❤️ تقدیم چشمهای تو این شعر ناتمام
زیباترین افق به تماشای من سلام!✋
ســـلام آرامـــش دلـــــ❤️ــم
صـبـحـ🌞ــتــون مــهــدوے✋
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🕊امام على عليه السلام:
🔶زبان تو، از تو همان مى خواهد كه بدان عادتش داده اى و نفست از تو همان تقاضا مى كند كه بدان خو گرفته اى
📚غررالحكم حدیث 7634
🕊امام على عليه السلام:
💠زبانت را به نكو گويى عادت ده، تا از سرزنش ايمن مانى
📚غرر الحكم حدیث 6233
امام على عليه السلام:
🔷زبانت را به نرم گويى و سلام كردن، عادت بده تا دوستانت فراوان و دشمنانت كم شوند
📚غررالحكم حدیث 6231
🕊امام على عليه السلام:
🔶گوش خود را به خوب شنيدن عادت بده و به سخنانى كه شنيدنشان بر اصلاح و پاكى تو چيزى نمى افزايد گوش فرامده
📚غررالحكم حدیث 6234
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
☘️🌾🍃🌷🌿🥀🕊
🥀🌿🌾
🍀🌷
🍃
#ادامه_نامه_نهم_نهج_البلاغه
🌴ترجمه و شرح نامه 9 نهج البلاغه؛ بخش دوم: پیشگامی خاندان پیامبر در جهاد
💎امام(عليه السلام) از مردم روزگار و از جمله معاويه ابراز شگفتى مى کند که چگونه او را با خلفاى پيشين مقايسه مى کنند. اين سخن در واقع هماهنگ با چيزى است که در خطبه شقشقيه آمده است که مى فرمايد: «مَتَى اعْتَرَضَ الرَّيْبُ فِيَّ مَعَ الاَْوَّلِ مِنْهُمْ حَتَّى صِرْتُ أُقْرَنُ إِلَى هَذِهِ النَّظَائِر; چه زمانى در مورد مقايسه من با خليفه اوّل و برترى من بر او شک و ترديد واقع شد تا بخواهند مرا قرين اين اشخاص (اعضاى شوراى معروف عمر براى خلافت بعد از او) قرار دهند».
🔷گويا کسانى که سخن مولا را در اينجا ناظر به مقايسه با معاويه دانسته اند تحت تأثير جمله ديگرى از کلام حضرت در جاى ديگر واقع شده اند.
ولى اگر به اين نکته دقت شود که نامه امام(عليه السلام) در پاسخ به نامه معاويه است و در نامه معاويه سخن از برترى خلفاى پيشين بوده است، روشن مى شود که منظور امام(عليه السلام) همان است که ما در بالا گفتيم.
سپس در ادامه همين سخن امام(عليه السلام) با کنايه اى رساتر از تصريح چنين مى فرمايد:
🔸«مگر اينکه کسى ادعاى فضايلى براى آنها کند که من از آن فضايل آگاه نيستم و گمان نمى کنم خدا هم از آن آگاه باشد (زيرا اصلاً چنين چيزى وجود نداشته تا خدا از آن آگاه باشد)»; (إِلاَّ أَنْ يَدَّعِيَ مُدَّع مَا لاَ أَعْرِفُهُ، وَلاَ أَظُنُّ اللهَ يَعْرِفُهُ).
اين شبيه همان چيزى است که در آيه شريفه 18 سوره يونس آمده است که مى فرمايد: «آنها غير از خدا چيزهايى را مى پرستند که نه به آنها زيانى مى رساند و نه سودى مى بخشد و مى گويند اينها شفيعان ما نزد خدا هستند». آن گاه اضافه مى کند: «(قُلْ أَتُنَبِّئُونَ اللهَ بِما لا يَعْلَمُ فِى السَّماواتِ وَلا فِى الاَْرْضِ); بگو آيا خدا را به چيزى خبر مى دهيد که در آسمانها و زمين سراغ ندارد».
آن گاه در پايان اين فراز از نامه بعد از روشن شدن سوابق اهل بيت و مخالفان، خدا را شکر و سپاس مى گويد و مى فرمايد: «و خدا را در هر حال شکر مى گويم»; (وَالْحَمْدُ للهِِ عَلَى کُلِّ حَال).
جمله «فَيَا عَجَباً لِلدَّهْرِ» به اين معنا نيست که امام(عليه السلام) روزگار را سرنوشت ساز مى داند و براى آن نقشى در حوادث مى شمرد آن چنان که شايد دهريون اعتقاد داشتند، بلکه منظور از دهر (روزگار) در اينجا همان مردم زمانه است که مقام آن حضرت را نشناختند و او را با کسانى قرين ساختند و مقايسه کردند که هرگز گامى همچون گام 🔹امام(عليه السلام) در راه اسلام برنداشته بودند، بنابراين گله از مردم روزگار است، هرچند ظاهراً از خود روزگار است.
به عبارت ديگر خوبى و بدى روزگار به وسيله خوبى و بدى مردم آن زمان مشخص مى شود و به گفته شاعر:
يُعيبُ النّاسُ کُلُّهُمْ زَماناً *** وَ ما لِزَمانِنا عَيْباً سِوانا
نُعيبُ زَمانَنا وَالْعَيبُ فِينا *** وَ لَوْ نَطَقَ الزَمانُ بِنا هَجانا
همه مردم بر زمان عيب مى نهند در حالى که زمان ما عيبى جز خود ما ندارد.
ما بر زمان عيب مى گيريم در حالى که عيب در ماست و اگر زمان زبان برآورد ما را هجو خواهد کرد.
جمله «مَنْ لَمْ يَسْعَ بِقَدَمِي» مفهومش اين است که گامى همچون گام من بر نداشته و کنايه از اين است که ديگران هرگز خدماتى را که من به اسلام کردم نکردند.
******
📚پی نوشت:
1 . «البأس» در اصل به معناى شدت و قوت و قدرت است و به معناى مشکلات شديد و جنگ نيز آمده است و جمله «لا بأس به» يعنى «مشکلى ندارد» و در جمله بالا «احمَرّ الْبَأسُ» اشاره به جنگ و شعلهور شدن آن است.
2 . «اَحْجَم» از ريشه «حجم» بر وزن «رجم» به معناى بازداشتن از چيزى است و جمله «أحْجَمَ النّاسُ» به معناى خوددارى کردن مردم (از پيشگام شدن) در ميدان جنگ است.
3 . «اسنة» جمع «سنان» به معناى سرنيزه و «رُمح» به معناى نيزه است.
4 . نهج البلاغه، خطبه 5.
5 . نهج البلاغه، خطبه 156.
#قسمت_پنجم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
5c94fe8f87e0522ec1f60912_1323294801615920284.mp3
3.42M
🎙 حاج آقاحیدریان
🔖 هم قدم با ابی عبدالله علیه السلام 🔖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍
🥀🌿🌷🍃🌾🕊
🌷🍃
🥀🕊
✨﷽✨
💠 #تفسیر_زیارت_عاشورا
🔹استاد احسان عبادی
2️⃣2️⃣#قسمت_22
✅نکته مهم: یک عده ای شبهه می کنند چرا خداوند در قرآن می گوید فحش ندهید ولی در زیارت عاشورا این همه لعن دارد..؟؟!🔺
✔️ما سه کلمه داریم:👇
1️⃣- نفرین←به معنای مطلقِ (یعنی کامل، همه، هر زیر مجموعه ای) دعای بد در حق دیگران است. هر دعای بدی که در حق دیگران بکنند زیر مجموعه نفرین قرار می گیرد. مثلا نفرین هایی که در جامعه عرف شده دستت بشکند، بلا سرش بیاید.. هر دعای بدی که در حق دیگران بکنیم نفرین می شود. بعضی جاها برای دشمنان جواز داریم و در حق دشمنان اشکالی ندارد ولی انسان، مسلمین را هیچ وقت نفرین نکند و نهی هم شده که نفرین کند.
2️⃣- لعن←به معنای دعا برای دوری از رحمت خداست یعنی خدا هیچ رحمتی برایش نازل نکند. لعن زیر مجموعه ی نفرین است در حقیقت هر لعنی یک نوع نفرین هم است. اما هر نفرینی لعن نیست چرا..؟ چون نفرین مطلق بدی است هر بدی که در حق دیگران بخواهیم. اما در لعن فقط یک بدی را برای طرف می خواهیم آن هم دوری از رحمت خداست و بقیه بدی ها را برای طرف نمی خواهیم. یعنی دیگر از خدا نمی خواهیم دست طرف بشکند.. می گوییم خدایا طرف زنده باشد سالم هم باشد ولی از رحمت تو دور بشود و رحمت تو بر او نازل نشود.
3️⃣- سب←مشخص است یعنی فحش. فحاشی به پدر یا مادر انسان، به طرف القاب حیوانات دادند این یک فحش است. قرآن می گوید سومی را ندهید فحش ندهید و الا خود قرآن لعن هم دارد «لعْنَةَ اللهِ عَلَی الْکَاذِبِیِن..» «لَعْنَةَ الله عَلَی الْمُنافِقْین..» آیات نفرین هم دارد «قَاتَلَکُمُ الله» خدا شما را بکشد. قرآن آن چیزی که می گوید نگویید فحش است. به آن خارجی ها، به آن غربی به آن کفار فحش ندهید.
🔰یکی از دوستان امام صادق (ع) کنار امام نشسته بود، او یک کنیزی داشت به کنیزش گفت بیا اینجا ای زنازاده، امام شدیدا ناراحت شد و گفت: من فکر می کردم تو خیلی آدم با تقوایی هستی ولی الان با این فحش به یک کنیز نسبت زنا دادی. گفت امام مادر این کنیزه مشرک است و.. امام گفت درست است که مشرک است اما زناکار که نیست هر دینی برای خودش یک ازدواجی دارد و تو تهمت دروغ به مادرش زدی. به همین خاطر امام صادق با آن فرد دوستی اش را قطع کرد.
👌چقدر خوب است که انسان با آدم های فحاش و بد دهن دوستی نکند. قرآن می گوید فحش ندهید و الا لعن هیچ اشکال خاصی ندارد که بگوییم. در روایتی از امام زمان (عج) است که می فرمایند: کسی که نماز صبحش را از عمد به آخر وقت تأخیر بیاندازد، کسی که نماز مغرب و عشاء خودش را به تأخیر بیاندازد که دیگر همه ستارگان آسمان مشخص شود ملعون است. ملعون نه اینکه خدا به او عذاب بدهد یعنی اینکه این فرد از رحمت خدا بدور است که نمازش را به عمد به تأخیر می اندازد.
🔷آیت الله جعفری تهرانی از عرفای بزرگ بود به ایشان می گویند اگر کسی به ما فحش داد ما چه کار باید بکنیم؟ گفت اگر ما فحش بدهیم برای ما تاریکی می آورد و فایده ای ندارد. ایشان توصیه ای کرد که امیرالمومنین (ع) به غلام خودش قنبر کرد:
👈به قنبر فحش دادند، قنبر می خواست جوابش را بدهد ولی حضرت علی به ایشان گفت: آرام باش و سکوت کن و چیزی نگو، که با همین سکوت خود دشمن خودت را خوار و ذلیل می کنی و او را شرمنده می کنی، با همین سکوت خودت خدا را راضی می کنی و شیطان را عصبانی می کنی.
📄در بحث فحش دادن روایت داریم به چند چیز فحش ندهید:
1️⃣- خود شیطان، شیطان را هم لعنش کنید فحش ندهید.
2️⃣- به حیوانات
3️⃣- روزگار (یعنی طرف می گوید عجب روز بدی بود یا عجب روز فلان چیزی بود)
📜روایت داریم؛ شیطان را فحش ندهید لعن کنید، لعنت خدا بر شیطان. انسان در هیچ حالتی نباید فحش بدهد و اگر واقعا عصبانی شد فوقش لعنت بفرستد. فحش دادن برای انسان تاریکی می آورد و عبادت انسان را نابود می کند.
#ادامه_دارد ...
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 22
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@Asheghan_Amiralmomenin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌴🌴🌴🌱🌱🌱🌳🌳🌳🎍🎍