eitaa logo
اسماالحسنی
2.6هزار دنبال‌کننده
307 عکس
207 ویدیو
0 فایل
گزیده ای از کتاب راه های زیبای اجابت نوشته دکتر عبدالکریم شمشیری
مشاهده در ایتا
دانلود
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یاحمید/ ای سزاوار حمد وثنا وای ستوده و پسندیده أَنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ ( آیه 267 سوره بقره ) همانا خداوند از خلق بی نیاز و شایستة هرگونه ستایش و تمجید است. حمید ، اوست که استحقاق حمد و ستایش دارد. اگر کسی می خواهد صفات خدایی در او نمایان شود هر روز ذکر « یا حمید» را بگوید. کسی که فحاش است برای اصلاح خویش اسم « یاحمید» بگوید. ذکر "یا حمید" لغو گویی و بیهوده گویی را از بیان انسان دور می سازد. یا حمید ! زبان مرا پسندیده و سخنانم را نیکو بگردان
7.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا حنّان / ای بسیار مهربان و روی آورنده خدای حنّان بنده نواز، محبّت و مهربانی فراوانی نسبت به بنده اش دارد ، به نحوی که هرچه بنده روی گردان می شود خدا حنّان است و به بنده اش رو می کند و فرصت بازگشت فراهم می آورد تا مِهرش را نثارش نماید و محبّتش به توبه کاران را متجلی سازد. نشانه و علامت حنّان بودن خداوند آن است که نعمت هایش را در اختیار همه قرار می دهد ، حتی کسانی که او را انکار می کنند و با او دشمنی می ورزند . ذکر " یا حنّان " صفت بنده نوازی را باور انسان می سازد و امید را در دل او زنده و احیا می کند . لا مَلجَاَ مِنَ اللهِ ازخشم وغضب خدا به هیچ جا نمی توان پناه برد، اِلاّ الَیهِ مگر به رحمت خودِ خدا (آیه 17 سوره حجرات)
7.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا حی / ای همیشه زنده اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ (آیه255سوره بقره) به حقیقت ، خداوند یکتاست که جز او خدایی نیست و زنده و پاینده است. حیات خداوند ، ذاتی است . او زنده ای است ازلی وابدی و حیات موجودات زنده نیزمتکی به اوست . کسی که مرتب بگوید:"یا حَی ُّیا قیوم" دلش زنده می شود و هیچ گاه کور دل نمی گردد. اگر کسی می خواهد به مرگ فجیع یا سکته نمیرد بعد از هر نماز ذکر « یا حی » و یا « الحی» را بخواند . برای طولانی تر شدن عمر و برای شفای مریض ذکر « یا حی » گفته شود. هر كس ذكر "الحيُّ القَيُّوم" را ورد خود سازد و زياد تكرار كند، عمرش دراز مي شود، و در دلها تصرف كامل پیدا می کند. رفع اندوه و غم نمودن ، افزایشِ تاثیرات دارو های پزشکی ، ایجاد امید ، دور شدن اضطراب و پاک شدنِ کینه ها و کدورت ها از دل ، همه اثرات ویژه و خاص این ذکر است. یا حی ! دل ما را به مهر و عبادت خویش زنده و شاداب و با نشاط بگردان.
8.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا خبیر / ای آگاه بر پنهان ها إِنَّ اللّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ (آیه 8 سوره مائده) همانا خدا به آنچه انجام مى‏دهيد آگاه است. خبیربه عالِمی اطلاق می شود که به باطن همه اشیا علم دارد و واقف به کلیه امور مخلوقات است. ذکر "یاخبیر" باعث نجات انسان از شر شیطان و حیله حسودان و بلاهای ناگهانی می گردد. به شرط آنکه : 1. اندیشه های بد از دل بیرون شود. 2. با مهربانی و مدارا با دیگران رفتار کنیم . 3. ظاهر و باطن خویش را از رذالت ها پاک نمائیم . وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ ( آیه 234 سوره بقره) و خدا از آنچه انجام مى‏دهيد آگاه است. یا خبیر ! پنهان ما را غیر از خود بر هیچ کس آشکار مساز و از بدیهای ما در گذر.
7.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا داعی/دعوت کننده خداوند"داعی" و دعوت کننده بندگان به سوی خود و رشد و کمال و رستگاری است تا شرک نورزند و اسیر نفس اماره خویش، وساوس شیطان و بندگی طاغوت نشوند. فطرت خداجو و میل به کمال هر انسان و ارسال پیامبران و کتب آسمانی و تعیین امامان و قراردادن نور هدایت از نشانه¬های بارز "داعی" بودن خدای کریم است. يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اسْتَجيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاکُمْ لِما يُحْييکُمْ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ وَ أَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ (آیه¬ی 24سوره¬ی انفال) اى مؤمنان! نداى خدا و پیامبر را اجابت کنید آن‏گاه که شما را به پیامى حیاتبخش دعوت می کند، و بدانید که خدا میان انسان و دل او حایل مى‏گردد [و همه حالات انسان را زودتر از خود اومى‏داند]و همه شما در محضراو گرد آورده مى‏شوید. و خدای مهربان به ما چگونگی داعی بودن خود را نیز می¬آموزد: وَ لِلَّهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى‏ فَادْعُوهُ بِها(آیه¬ی 180 سوره¬ی اعراف) و زیباترین نامها به خداوند تعلق دارد، پس او را بدانها بخوانید. تا چه اتفاقی بیفتد؟ وَ قالَ رَبُّکُمُ ادْعُوني‏ أَسْتَجِبْ لَکُمْ (آیه¬ی 60 سوره¬ی غافر) و پروردگارتان گفته است: مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم. یا داعی! ما را فراخواندی، اکنون آمده¬ایم، تو را ای دعوت کننده! به همین نام نیک می¬خوانیم، اجابت¬مان فرما.
7.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا دائم الاحسان / ای صاحب نیکی واحسان همیشگی احسان و نیکی خداوند در حق بندگان و مخلوقاتش همیشگی، دائمی و بی¬وقفه است و همین خصوصیّت و ویژگی را نیز به بندگانش سفارش می¬کند. إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إيتاءِ ذِي الْقُرْبى‏(آیه¬ی90 سوره¬ی نحل) به راستی خدا فرمان می دهد به عدالت و احسان و بخشش به خویشاوندان، به خصوص به پدر و مادر (آیه¬ی 83 سوره¬ی بقره) و ]خدا[ خود را دوستدار احسان¬کنندگان می¬داند. ( آیه 195 سوره بقره)
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا دائم الخیر / ای صاحب خیر و برکت دائمی وَ اللَّهُ خَيْرٌ وَ أَبْقى ‏(آیه¬ی 73 سوره¬ی طه) و خداوند بهتر و پایدارتر است. * و آنچه نزد اوست نیز بهتر و ابدی است. (60 / قصص) *و ما به هر خیری که او به ما عطا کند سخت نیازمندیم. (24 / قصص) *بخصوص از پاداشی که به اهل علم داده می¬شود. (80 / قصص) *و نباید از درخواست مستمر خیر خسته و مایوس شد. (49 / فصلت) *البته در قبال خیر و نیکیِ اهدایی خداوند باید نیکی ارائه کرد. (84 / قصص) یا دائم الخیر! تو دهنده و دوستدار عطای خیری، و ما بندگانت محتاج و نیازمندآن، بر ما عطا کن آنچه را تو مایلی و ما خواهان. ای صاحب و خیردهنده¬ی همیشگی
7.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا دائم الرحمه / ای صاحب رحمت و مهربانی همیشگی وَ رَبُّکَ الْغَفُورُ ذُو الرَّحْمَةِ (آیه¬ی 58 سوره¬ی کهف) پروردگارت بسیار آمرزنده [ و ] صاحب رحمت است. *رحمت او دائمی و بی¬ پایان است. (133 / انعام) *و البته رحمتش به نیکوکاران بسیار نزدیک است. (56 / اعراف) *و هم ¬چنین به کسانی که در روز قیامت به واسطه¬ی اعمالشان رو سفیدند. (107/ آل-عمران) *و شهیدان که از جمله¬ی این گروه هستند. (157/ آل¬عمران) *مؤمنان و تمسک¬جویندگان به خدا نیز از رحمت او بهره¬مند خواهند شد و به راه مستقیم الهی رهنمون خواهند گردید. (175/ نساء) *و خدای دائم الرحمه پیامبری فرستاد که رحمت برای همه¬ی عالمیان است. (107/ انبیاء) *و هم¬ چنین قرآن را که برای مؤمنان هدایت و رحمت است. (77 / نمل) *و خدای دائم¬الرحمه از همسران خواست که بین خود آرامش و دوستی و مهربانی و رحمت برقرار سازند (22 / روم) *و باید از سر مهربانی بال فروتنی و رحمت برای پدر و مادر گستراند (34/ اسراء) یا دائم الرحمه! ببخشای و رحمت آور که تو بهترین مهربانانی (118 / مومنون) ما را از جانب خود رحمتی عطا کن و در کارمان برای ما رشد و تعالی فراهم ساز. (10/ کهف) ما بر خویشتن ستم کردیم، و اگر بر ما نبخشایی و به ما رحم نکنی، بی¬شک از زیانکاران خواهیم بود. (23 / اعراف) پروردگارا! دل¬های مارا پس ازآن که هدایت¬مان کردی ملغزان وما را از جانب خویش رحمتی ببخشای،
7.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا دائمَ العَفو / ای صاحب عفو و بخشش دائمی إِنَّ اللَّهَ لَعَفُوٌّ غَفُورٌ (آیه 60 سوره حج) همانا خدا بخشنده ی آمرزنده است . به همین دلیل: خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ (آیه 199 سوره اعراف ) عفو را پیشه کن و به نیکی فرمان بده. وَهُوَ الَّذِي يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ وَيَعْفُو عَنِ السَّيِّئَاتِ (آیه 25 سوره شوری ) و اوست که توبه بندگان را می پذیرد و بدی های آنها را عفو می کند . ذکر"یا دائم العفو"برای کسب نورانیّت و بخشوده شدن گناهان تاثیر قابل توجهی دارد. بخصوص کسانی که توبه واستغفار کرده وبانیکی واعمال شایسته در صدد جبران اعمال گذشته خود بر می آیند.یا دائم العفو ! تو خود فرمان مان داده ای که از خطاهای دیگران در گذریم، ما نیز خود خطا کاریم ،در جاری دائمی عفو و بخششت از معاصی و گناهان تطهیرمان فرما .
10.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا دائم الفضل / ای صاحب فضل وکرم دائمی وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِهِ (آیه¬ی 32 سوره¬ی نساء) و از ]گنجینه ی بی پایان[ فضل خدا طلب کنید. * آنهایی که بدون بهانه¬گیری درباره¬ی مادیّات ازدواج می¬کنند، خدا با فضل خود بی¬نیازشان می¬فرماید. (32 / نور) *هم¬ چنین آنهایی که از یاد خدا غافل نمی¬شوند، نماز بپا می¬دارند، زکات می¬دهند و به قیامت عقیده دارند، از فضل خدا به زیبایی بهره¬مند خواهند شد. ( آیه37 و 38 سوره نور) *جزای مؤمنان صالح نیز از فضل خدا داده می¬شود. (45 آیه سوره روم) *اسباب الهی نیز برای تأمین رزق و روزی شکرگزارانِ درگاه حق تعالی، به خدمت فضل او در می¬آیند. (46 آیه سوره روم) *تلاوت کنندگان و عمل¬کنندگان به کتاب الهی که برپادارنده¬ی نماز و انفاق کننده در راه خدا هستند،علاوه پاداش¬شان، از فضل الهی بر آن افزوده می¬شود. (آیات29 و 30 سوره فاطر) ذکر "یا دائم الفضل" نوری دارد که دل مؤمنان صالح را برای انجام امور فوق و بهره¬مندی از فضل بی¬کران الهی، روشن و مطمئن می¬سازد. یا دائم¬الفضل! از فضل خویش بر ما تشنگان ، بی ¬امان ببار که کویر عطشناک و ترک¬خورده¬ی دل¬مان تشنه¬ترین است.
10.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا دائم الُّطف / ای صاحب لطف ومحبّت دائمی خدای لطیفِ دائم الُّطف از سرمهربانی و کرم تکلیف را بر ما بندگان آسان کرده و از در لطف وسخاوت پاداش فراوان می دهد و این بخشش وعطا را با نوعی دقت و ظرافت، در رحمت همراهی می کند و زیبا ترین تجلّی محبّت خدا به بندگانش را در این لطافت رقم می زند. نور ذکر "یا دائم الُّطف " در کاهش درد ها و رنج ها بسیار مؤثر است. و غم و اندوه و غصه های انسان را سریع از بین می برد. یا دائم الُّطف! چه کسی می تواند پیشانی عشق برخاک ربوبیّت تو بساید و شیرینی عبادت تو را بچشد و دل به دیگری بسپارد؟ لطف تو به دل ما گره ای باز ناشدنی زده است . ای صاحب لطافت ومحبت دائمی !
7.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا دیّان / ای بسیار پاداش دهنده به خوبی ها و مجازات کننده ی بدی ها رسول خدا ( ص) فرمودند : نیکو کاری در روز قیامت کهنه نخواهد بود و خداوند دیّان ، پاداش دهنده به خوبی ها و مجازات کننده ی بدی ها است. «دیّان» کسی است که جزای برابر می دهد ، جزای گناه به عدل است ، یعنی به اندازه همان گناه ، اما خداوند متعال ، ثواب عمل صالح را به فضل می دهد ، یعنی چند برابر آن . مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا وَمَنْ جَاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَا يُجْزَىٰ إِلَّا مِثْلَهَا وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ (آیه160 سوره انعام) هر کس کار نیکو کند او را ده برابر آن پاداش خواهد بود و هر کس کار زشت کند جز بقدر آن کار زشت مجازات نشود و برآنها اصلاً ستم نخواهد شد . اگرکسی می خواهد صفای باطن یابد ذکر «یا دیّان» را بخواند . یا دیّان ! رفتار و کردار بد ما را از سر رحمت و کرمت ببخش و ذرّه های نیکی ما را پاداشی در خورِ مقام خویش عطا فرما.