فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ گزارشی عجیب و رازگونه از کشف دست نوشته های جالب گوته شاعر و فیلسوف شهیر آلمانی در باره حضرت علی (ع)در پس آشنایی با حافظ
🖌حافظ معتقد بود برای طی طریق، به یک پیر رهنما نیاز است.که اگر زنده نباشد هم میتوان از او راهنمایی گرفت.
⚜حافظ اهل آوردن اسم خاص در شعرش نیست، اما هنگامی که پیر خود را معرفی می کند،خیلی صریح به امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام اشاره می کند:
حافظ اگر قدم زنی در رَهِ خاندان به صِدق
بدرقهٔ رَهَت شود همَّتِ شَحنِهٔ نجف
ودر رباعیاتی این تصریح شدید تراست:
مَردی ز کَنندهٔ دَرِ خیبر پرس
اسرار کرَم ز خواجهٔ قنبر پرس
گر طالب فیض حقّ به صدقی حافظ
سر چشمهٔ آن ز ساقی کوثر پرس
🔰گوته در دیوان شرقی غربی، سروده ای به نام نغمه محمد دارد.
گوته برای شناخت بیشتر منابع حافظ، سراغ منابع مکتوبی از اسلام رفته است.
که این گونه به مولای متقیان علی علیه السلام رسیده است.
◾️در شب شهادت مولایمان علی علیه السلام
هدیه به پيروان ولایت امیرالمؤمنین، شهید عدالت و آزادگی
✳️ مجلس رشوهای!
#انتخابات در دوره پهلوی بیشتر به #کاریکاتور شبیه بود تا یک انتخابات واقعی و حقیقی که در آن نمایندگان واقعی مردم به مجلس راه یابند. مرور خاطرات رجال عصر پهلوی از جمله اسدالله علم، وزیر دربار شاه، به این واقعیت صحه میگذارد. او تصریح دارد که در انتخابات برگزارشده در دوره نخستوزیری امیرعباس هویدا، نمایندهها به عنوان سهمیه مقامات، به مجلس شورای ملی راه مییافتند.
اسدالله علم در خاطرات روز 15 فروردین 1354 نوشته است:
✍️ مطلبی نخستوزیر در کیش به من میگفت که خیلی جالب بود و فهمیدم عنوان رشوه را دارد. او گفت: هر کسی را از هر جا تو بخواهی من وکیل خواهم کرد. هر کس باشد، هیچ فکر نکن، به من بگو تمام میکنم. خیلی هم محرمانه و درگوشی میگفت. خیلی تعجب کردم که این چه رشوهای است به من میدهی؟ فکر کردم و گفتم باید دید سیاست انتخاباتی شاهنشاه و تشکیلات چه خواهد بود.
✅ ایتا https://eitaa.com/Axe_zirkhakii
✅ روبیکا https://rubika.ir/Axe_zirkhakii
✅ تلگرام https://t.me/Axe_zirkhaki
https://chat.whatsapp.com/Fx3SaURZyl904kbhkYzShq
📺 گروه واتساپ
📸مجموعہ عڪسها و فیلمهاے قدیمے و زیرخاڪے📽
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 فیلم نادر و قدیمی از حضور نیروهای سپاه در مراسم #روز_قدس در بعلبک لبنان
⌛️ سال ۱۹۹۱ میلادی
هدایت شده از عکسهاے زیرخاکے
📷 راهپیمایی های روز قدس در دهه ۶۰
🔹 مراسم بزرگداشت روز جهانی قدس برای اعلام پشتیبانی از آرمان های مردم فلسطین و آزادی قدس شریف، در سال ۱۳۶۰ با راهپیمایی میلیونی مردم برگزار شد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایران_شناسی :
آبریز؛ جاذبهای کمنظیر در کهگیلویه و بویراحمد
📜 #برگی_از_تاریخ
⏳ ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۴۹
⭕️ با حضور امیرعباس #هویدا و عباسعلی خلعتبری قائم مقام وزارت امور خارجه در مجلس، #بحرین رسماً از ایران جدا شد
🔺هویدا توانست پس از موافقت شاه، طرح جدایی بحرین را از خاک ایران به مرحله اجرا در آورد
📺 کانال #ایتا عکسهاے زیرخاکے
https://eitaa.com/Axe_zirkhakii
22 مرداد سال 1350 پهلوی استان بحرین رو فروخت!
حالا استدلال شاه برای فروش بحرین چی بود!؟
میگفت: اکثریت ساکنان جزیرهی بحرین عرب هستند و به زبان عربی سخن میگویند!
یعنی اگه زمان شاه صدام حمله میکرد به ایران میگفت خوزستانیها عربی صحبت میکنن پس بدیم بره!
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
https://eitaa.com/Axe_zirkhakii
💠 گزیده یادداشت های عَلَم (وزیر دربار رژیم پهلوی) در باره بازی فوتبال ایران-اسرائیل :👇
🔹 تیم ملی فوتبال ایران تیم ملی اسراییل را برد و مردم در خیابان های تظاهرات کرده و می کنند و شعارهای ضد اسراییلی سر می دهند. شاهنشاه به شدت عصبانی هستند و می فرمایند کار کمونیستهاست. به ساواک هم فحش دادند که قادر به کنترلش نیست.
✍️ «مطلب مهم داخلی که امروز اتفاق افتاد، این بود که در مسابقات فوتبال آسیایی که در تهران برگزار می شد، ایران و اسرائیل به طور نهایی در قبال یک دیگر قرار گرفتند و خوشبختانه ایران، اسرائیل را دو بر یک شکست داد. واقعاً احساسات عجیبی در تهران برانگیخته شد. ۳۰ هزار نفر در استادیوم ورزشی امجدیه دستجمعی سرود شاهنشاهی می خواندند و تا صبح مردم تهران به پایکوبی مشغول بودند. بخت شاهنشاه بلند است. در این موقع ممکن بود تبلیغات مضر برای مسئله [بخشیدن خاک ایران، یعنی] بحرین گرفتاری درست کند. به کلی مردم مطلب را فراموش کردند. ضمناً احساسات عجیبی هم بر ضد اسرائیلیها بروز کرد که در ایران تعجب آور بود. شاهنشاه می فرمودند کار کمونیستها بود.»(خاطرات علم، جلد دوم، ص ۲۵. ۲۱ فروردین ۱۳۴۹).
✍️ «صبح شرفیاب شدم. شاهنشاه را فوق العاده ناراحت دیدم. علت را جویا شدم؛ فرمودند جریاناتی در شهر هست که عادی نیست، یعنی بعضی دستجات دانشجویان و بعضی جوانهای دیگر شعارهایی می دهند که کاملاً کمونیستی است. یک فتح فوتبال که این همه سر و صدا ندارد، آن همه شعارهای «زنده باد خلق فلسطین»، «مرگ بر یهودی». عوامل امنیتی هم نمی دانند ریشه کار چیست؟ مقداری هم عوامل امنیتی را فحش دادند.»(خاطرات علم، جلد دوم، ص ۲۷. ۲۳ فروردین ۴۹).
✅ ایتا https://eitaa.com/Axe_zirkhakii
☑️ من از ایران میترسم!
🔹در استادیوم امجدیه جا برای سوزن انداختن نبود. سی هزار تماشاگر، کیپ تا کیپ نشسته بودند. جمعیّت آنقدر زیاد بود که عدّهای سرپا ایستاده بودند. سوت و بوق و کفزدنهای تماشاگران، گوش آدم را کر میکرد. صدا به صدا نمیرسید. جمعه بیست و یک فروردین ماه ۱۳۴۹ بود و همه آمده بودند تا درفینال سوّمین دوره جام باشگاههای آسیا، بازی بین دو تیم تاج از ایران و تیم هاپوئل تلآویو از #اسرائیل را تماشا کنند. خیلیها که علاقهای به فوتبال نداشتند، آمده بودند نفرت خود را از حضور اسرائیلیها در تهران نشان بدهند.
🔹تیم هاپوئل از تیمهای قوی اسرائیل بود و بیشتر بازیکنانش عضو تیم ملّی بودند. تیم تاج موفّق شده بود نمایندگان کشورهای مالزی، لبنان و اندونزی را شکست دهد و به فینال برسد.
چند نفر از مقامهای دو طرف در جایگاه ویژه نشسته بودند. گروهی از یهودیها هم برای تشویق تیمشان در ردیفهای زیر جایگاه نشسته بودند. یکی از یهودیهای پولدار به اسم ثابت پاسال، بلیطهای بازی را خریده و در اختیار آنان گذاشته بود. نیروهای کماندویی سرتیپ سعید طاهری، مسؤول حفاظت از مقامها و جلوگیری از اغتشاش بودند. سرتیپ، رحم سرش نمیشد. مردی بود خشن و بددهن که در جریان قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ مردم را مورد ضرب و شتم قرار داده بود...
🔹اسداللّه و اعضای هیئتهای مؤتلفه اسلامی در آخرین روزهای اسفند ۱۳۴۸ متوجه شدند که تیم هاپوئل اسرائیل برای حضور در جام باشگاههای آسیا به تهران خواهد آمد...
روز اول مسابقات، دور تا دور استادیوم، پرچم کشورهای حاضر در سومین دوره جام باشگاههای آسیا را جا به جا نصب کرده بودند. چند نفر از اعضای هیئتها در چهارگوشه استادیوم بین تماشاگران نشسته بودند. آنها داخل آبپاشها بنزین ریخته و با خودشان به استادیوم برده بودند. آنها یکی یکی از سر جایشان بلند شدند و به طرف پرچمهای اسرائیل رفتند و در فرصتی مناسب به روی آنها بنزین پاشیدند و با فندک آتش زدند.
نیروهای سرتیپ طاهری، وقتی قضیه را فهمیدند که دوستان اسداللّه همه پرچمهای اسرائیل را آتش زده و بدون این که کسی متوجّه شود، از استادیوم خارج شده بودند...
عدهای از تماشاگران هم یک چشمشان را با چشمبند یا پارچه بسته بودند [تا موشهدایان وزیر جنگ اسرائیل را به سخره بگیرند] و ادا در میآوردند و با هم میخواندند:
موشهدایان به من گفت،
چی گفت؟
درِ گوشِ من گفت،
چی گفت؟
با ترس و لرز گفت،
چی گفت؟
- من از ایران میترسم، من از ایران میترسم...
🌷 شهید #سید_اسدالله_لاجوردی)
✅ ایتا https://eitaa.com/Axe_zirkhakii
🐎درشکه چی
🔸یکی از شغل هایی که در زمانهای نه چندان دور وجود داشت شغل درشکه چی بود . زمانی که ماشین هنوز عمومیت نداشت مردم برای جابجا شدن در نقاط مختلف استفاده می کردند.در مشهد ۴۰ سال پیش نیز درشکه یک وسیله نقلیه محسوب میشد که کم کم کاربری آن به یک وسیله گردشی و تفریحی تعقیر داد.
🔸تا سال ۱۳۷۰ درشکه ها در مسیر های وکیل آباد؛ پارک ملت و ملک آباد و خیابان کوهسنگی به خدمات تفریحی میپرداختند.
#مشاغل_قدیمی
نانوایی در بابلسر - سال ۱۳۳۸
نام قدیم بابلسر " مشهدسر " بوده است.
عدهای بر این عقیدهاند که قدیمیترین
نام، " مشهد سبز " بوده یعنی مشهدی
که سبز است. واژه مشهد به خاطر سر
امامزاده ابراهیم و شهر مشهد کنونی
و امامزاده ابراهیم آمل و واژه سبز
به علت سر سبزی، خرمی و زیبایی
منطقه بوده و به مرور زمان به
" مشهدسر " تغییر نام یافت.