،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
پایان شبهه آیه ۵۷ سوره رعد
در باره توسل به من دون اللّه
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،
27.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعدّی کارشناس وهابّی ،
در مورد سجده به مهر حتّی یک حدیث در کتب شیعه وجود ندارد🤔
بسم الله الرحمن الرحیم،
از آنجایی که در قرآن به سجده نماز اشاره نشده ، رجوع میکنیم به احادیث پیامبراکرم (ص) که به اعتقاد شیعه و سنی حدیث و فعل آقا رسول الله (ص)بعد از کلام الله ، حجت و روشن کننده آیات است ، در واقع تبیین و تشریع جزئیات کار به حضرت محمد مصطفی (ص ) واگذار شده است و فعل حضرت برای ما به مانند ظاهر قران حجت می باشد چرا که این دستور الهی است که ولایت حضرت همانند ولایت خدا می باشد و هرانچه رسول الله (ص) بیان کند برای تمام امت حجت است.
وَ ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَديدُ الْعِقابِ○
آنچه را رسول خدا براى شما آورده بگيريد (و اجرا كنيد)، و از آنچه نهى كرده خوددارى نماييد و از (مخالفت) خدا بپرهيزيد كه خداوند كيفرش شديد است!○
(سوره مبارکه حشر آیه ۷)
درواقع این اطاعت از حضرت رسول اکرم (ص) به خاطر این است که خداوند متعال حق تشریع را برای حضرت قائل شده اند که البته حضرت برنامه الهی را بیان می کند و از ناحیه خود چیزی به آن اضافه نمی کند.
وَ ما یَنْطِقُ عَنِ الْهَوى ○
إِنْ هُوَ إِلاّ وَحْىٌ یُوحى ○
و از روى هواى نفس سخن نمى گوید! ○
آنچه مى گوید چیزى جز وحى که بر او نازل شده نیست!○
(آیات ۳ و ۴ سوره مبارکه نجم )
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
قبل از پاسخ به شبهه،
ابتدا باید طبق احادیث معتبر مشخص کنیم که پیامبر (ص) در هنگام نماز ، به چه چیزی سجده میکردند❗️
ایا پیامبر (ص) و صحابه به لباس ،پارچه و... سجده میکردند ، یا به خاک ⁉️
🟢🟢🟢🟢🟢🟢
👇👇👇👇👇👇
کاشف حقیقت
از آنجا که این حدیث به طور متواتر در منابع شیعه و سنی نقل شده است 1⃣
و مورد قبول همه علماء مسلمان می باشد، به روشنی معلوم می گردد که سطح زمین، اعم از: خاک، سنگ، ریگ و گیاه آن، اصل در سجود است و بدون عذر موجه نباید از آن، تعدّی کرد. و نیز از واژه «جَعَلَ» که در اینجا به معنای تشریع و قانونگذاری است، به خوبی آشکار می شود که این مسئله، یک حکم الهی برای پیروان آیین مقدس اسلام است و بدین ترتیب، مشروع بودن سجده بر زمین و اجزاء آن، ثابت می شود.
از پیامبر(ص) چنین نقل شده است که:
(روزی ) حضرت مشاهده کردند که «صُهیب» هنگام سجود، از خاک پرهیز می کند، فرمود: «تَرِّبْ وَجْهَکَ یا صُهَیْبُ» (صُهیب، صورت خود را بر خاک بگذار!)2⃣
ج. امّ سلمه (همسر پیامبر) از آن حضرت روایت می کند که فرمود: «تَرِّبْ وَجْهَکِ للَّهِ ِ» (صورت خود را برای خدا، بر خاک بگذار!) 3⃣
از واژه "ترّب" در سخن پیامبر(ص) دو نکته روشن می شود: یکی آنکه باید انسان به هنگام سجده، پیشانی خود را به روی «تراب» یعنی خاک بگذارد و دیگر آنکه کلمه "ترّب" (که از ماده «تراب» به معنای خاک است) صیغه امر است و فعل امر دلالت بر وجوب می کند.
🔷📗🔷🔷📒🔷🔷📕🔷
1⃣ جهت اطلاع بیشتر به کتاب "سیرتنا و سنتنا" مرحوم علامه امینی، ص ۱۲۶ مراجعه شود.
2⃣المصنف، عبدالرزاق بن همام الصّنعانی، با تعلیق حبیب الرحمن الاعظمی، من منشورات المجلس العلمی، ج ۱، ص ۳۹۱، ح ۱۵۲۸.
3⃣کنز العمال ،المتقی الهندی، مؤسسه الرسالة، بیروت، الطبعة الخامسة، ۱۴۰۵ ق ، ج ۷، ص ۴۶۵ ، ح ۱۹۸۰۹
ادامه دارد...👇👇👇
خنك كردن سنگريزه ها براي سجود بر آنها:
جابر بن عبداللَّه انصاري گويد: همراه پيامبرصلي الله عليه وآله نماز ظهر مي خواندم، از شدت گرما مشتي از سنگريزه ها را برداشته در كف دستم نگه داشته، سپس به كف دست ديگرم مي ريختم تا سرد شود، سپس آن را براي نهادن پيشاني و سجود بر آنها بر زمين مي گذاشتم.
[ مسند احمد: ج۳، ص۳۲۷؛ سنن بيهقي: ج۱ ، ص۴۳۹]
بيهقي بر اين روايت تعليقه زده كه شيخ گفته است؛ اگر سجده بر جامه متصل جايز بود، اين از سرد كردن سنگريزه ها با دست براي سجده بر آنها آسان تر بود.
[ سنن بيهقي: ج۲، ص ۱۰۵ ]
مي گوييم: اگر سجود بر مطلق جامه، چه متّصل و چه جدا جايز بود، آسان تر از خنك كردن سنگريزه ها بود و مي شد دستمال يا چيز مشابهي را براي سجده بر آن با خود داشت.
_________________________
به روايت انس: در شدت گرما با پيامبر خداصلي الله عليه وآله بوديم، يكي از ما سنگريزه در دستش مي گرفت و چون خنك مي شد، آن را مي نهاد و بر آن سجده مي كرد.
[ السنن الكبري: ج ۲ ، ص ۱۰۶ ]
خبّاب بن ارت گويد: از شدت گرماي زمين بر پيشاني و كف دست هايمان نزد رسول خداصلي الله عليه وآله شكايت كرديم، آن حضرت توجه نفرمود.
[سنن بيهقي: ج ۲ ، ص۱۰۵ .]
ابن اثير در معناي حديث گفته: آنان چون از آن ناراحتي به پيامبرصلي الله عليه وآله شكايت كردند، حضرت به آنان اجازه نداد كه به كنار لباس هايشان سجده كنند.
[ النهايه: ج ۲ ، ص ۴۹۷ ماده «شكا» ]
_________________________
اين روايات نشان مي دهد كه در نماز، سنت بر آن جاري بوده كه تنها بر زمين سجده كنند. پيامبر خداصلي الله عليه وآله هم به مسلمانان اجازه نداد به لباس هاي متصل يا جدا از نمازگزار سجده كنند و با آنكه نسبت به مؤمنان مهربان بود، بر آنان واجب ساخت كه پيشاني هايشان بر زمين نهاده شود، هرچند از شدت گرما ناراحت شوند.
از جمله آنچه تعهد مسلمانان ، سجده بر زمين و اصرار پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله به نهادن پيشاني بر زمين ک نه بر لباسِ متصل مثل گوشه عمامه ، يا جدا مثل دستمال و سجاده را نشان مي دهد، رواياتي است كه دستور به خاك آلود كردن پيشاني مي دهد. برخي از آنها را مي آوريم:
امر به خاكي كردن پيشاني
خالد جهني گويد: پيامبر خداصلي الله عليه وآله صهيب را ديد كه سجده مي كرد، به نحوي كه گويا از خاك پرهيز داشت. فرمود: اي صهيب، چهره ات را بر خاك بگذار.
[ كنز العمال: ج ۷ ، ص ۴۶۵ ، شماره ۱۹۸۱۰ ]
ظاهر حديث مي رساند كه صهيب به وسيله سجده بر جامه متصل يا جدا يا حداقل با سجده بر حصير و بوريا و سنگ هاي صاف، پرهيز مي كرد كه صورتش به خاك آلوده شود، به هر حال حديث گواه آن است كه سجده بر خاك، بهتر از سجده بر سنگريزه است، زيرا گذشت كه سجده بر سنگريزه در مقابل سجده بر غير زمين، جايز است.
_________________________
امّ سلمه روايت كرده است: پيامبرصلي الله عليه وآله جواني به نام افلح را ديد كه هنگام سجده، زمين را فوت مي كند، فرمود: اي افلح، چهره بر خاك بگذار.
[كنز العمال: ج۷ ، ص ۴۵۹ ، شماره ۱۹۷۷۶ ]
___________________________
دستور به كنار زدن عمامه از پيشاني
روايت شده است: پيامبرصلي الله عليه وآله هرگاه سجده مي كرد، عمامه را از پيشاني خود كنار مي زد.
[ الطبقات الكبري: ج ۱ ، ص ۱۵۱ ؛ السجود علي الأرض: حديث ۴۱ ]
________________________
- صالح بن حيوان سبائي روايت كرده است: پيامبر خداصلي الله عليه وآله مردي را ديد كه به پهلوي صورت سجده مي كند و عمامه را بر روي پيشاني اش بسته است، پيامبرصلي الله عليه وآله عمامه را از پيشاني او كنار زد.
[ السنن الكبري: ج ۲، ص ۱۰۵ ]
________________________
حتی نقل شده است که برخی از صحابه؛ از جمله مسروق بن الاجدع، چیزی شبیه مهر امروزی با خود حمل میکرد و در زمان مسافرت با کشتی بر آن سجده میکرد. محمد بن سعد در الطبقات الکبری مینویسد:
«حدثنا محمد قال کان مسروق اذا خرج یخرج بلبنة یسجد علیها فی السفینة؛
مسروق، هر وقت که به مسافرتی میرفت، مقداری از خاک با خود بر میداشت تا در کشتی بر آن سجده کند.»
و روایاتی فراوانی که در کتابهای شیعه و سنی بسیار یافت میشود.
( ابنسعد بغدادی، محمد بن سعد، الطبقات الکبری، ج۶، ص۱۴۱)
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
📢 توجه
اين روايات نشان مي دهد كه مسلمانان آن روز تكليفي جز سجود بر زمين نداشتند و هيچ رخصتي جز خنك كردن سنگريزه نبود و اگر ترخيصي بود چنان نمي كردند و پيامبرصلي الله عليه وآله دستور به خاكي كردن پيشاني و كنار زدن عمامه از پيشاني نمي داد.
ادامه دارد...👇👇👇
26.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سجده صحیح در کتب اهل سنت،
پیامبر اسلام(ص) بر چه چیزی سجده میکردند 🤔
ادامه دارد... 👇👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تعدّی استاد حسینی قزوینی و اشاره به روایات سجده بر زمين در کتب اهل سنت 😊
نوه عباس (عموی پیامبر خاتم ص) نامه ای به حاکم مکّه مینویسد که، قطعه ای از سنگ مروه برای من بفرستید تا روی آن سجده کنم
( مسند ابن أبيشيبة، جلد ۱ صفحه ۳۰۸ )