#امانت_داری
⭕️ عبدالرحمن بن سیابه می گوید: هنگامی که پدرم از دنیا رفت، یکی از دوستان پدرم به منزل ما آمد و بعد از تسلیت گفت: آیا از پدرت ارثی باقی مانده است تا بتوانی به وسیله آن امرار معاش کنی؟ گفتم: نه. او کیسهای که محتوی هزار درهم بود، به من تحویل داد و گفت: این پول را بگیر و از سود آن زندگی خود را اداره کن. بعدا اصل پول را به من برگردان! من با خوشحالی پیش مادرم دویدم و این خبر را به وی رساندم. هنگام شب پیش یکی دیگر از دوستان پدرم رفتم و او زمینه تجارت را برایم فراهم کرد. به این ترتیب که با یاری او مقداری پارچه تهیه کرده، در مغازهای به تجارت پرداختم. به فضل الهی کار معامله رونق گرفت و من در اندک زمانی مستطیع شدم و آماده اعزام به سفر حج گردیدم.
🔸قبل از عزیمت پیش مادرم رفتم و قصد خود را با او در میان گذاشتم. مادر به من سفارش کرد که پسرم! قرضهای فلانی را (دوست پدرم) اول بپرداز، بعد به سفر برو! من نیز چنین کردم. با پرداخت وجه، صاحب پول چنان خوشحال شد که گویا من آن پولها را از جیب خودم به وی بخشیدم و به من گفت: چرا این وجوه را پس میدهی، شاید کم بوده؟ گفتم: نه، بلکه چون میخواهم به سفر حج بروم، دوست ندارم پول کسی نزدم باشد.
🕋 عازم مکه شدم و بعد از انجام اعمال حج در مدینه به حضور امام صادق صلوات الله علیه شرفیاب شدم. آن روز خانه امام خیلی شلوغ بود. من که در آن موقع جوان بودم، در انتهای جمعیت ایستادم. مردم نزدیک رفته و بعد از زیارت آن حضرت، پاسخ پرسشهایشان را نیز دریافت میکردند.
🔹هنگامی که مجلس خلوت شد، امام به من اشاره کرد و من نزدیک رفتم. فرمود: آیا با من کاری داری؟ عرض کردم: قربانت گردم من عبدالرحمن بن سیابه هستم. به من فرمود: پدرت چه کار میکند؟ گفتم: او از دنیا رفت. حضرت ناراحت شد و به من تسلیت گفت و به پدرم رحمت فرستاد. آنگاه از من پرسید: آیا از مال دنیا برای تو چیزی به ارث گذاشت؟ گفتم: نه. فرمود: پس چگونه به مکه مشرف شدی؟ من نیز داستان آن مرد نیکوکار و تجارت خود را برای آن بزرگوار شرح دادم. هنوز سخن من تمام نشده بود که امام پرسید: هزار درهم امانتی آن مرد را چه کردی؟ گفتم: یابن رسول الله! آن را قبل از سفر به صاحبش برگرداندم. امام با خوشحالی گفت: احسنت!
🔅 سپس فرمود: آیا سفارشی به تو بکنم؟ گفتم: جانم به فدایت! البته که راهنماییم کنید! امام فرمود:
💠 عَلَیک بِصِدْقِ الْحَدِیثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ تَشْرَک النَّاسَ فِی أَمْوَالِهِمْ هَکذَا وَ جَمَعَ بَینَ أَصَابِعِه؛
🔺بر تو باد راستگویی و امانت داری، که در این صورت شریک مال مردم خواهی شد. سپس امام انگشتان دستانش را در هم فرو برد و فرمود: این چنین. عبدالرحمن بن سیابه میگوید: در اثر عمل به سفارش امام، آن چنان وضع مالی من خوب شد که در مدتی کوتاه سیصد هزار درهم زکات مالم را به اهلش پرداختم.
📜 بحارالأنوار، ج۴۷، ص۳۸۴
{ @AyatollahBahrololom }
31.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 وَقِفُوهُمْ إِنَّهُم مَسْئُولُونَ...
▫️وظیفهی ما در زمان غیبت..
▫️شناخت امام زمان داروی دردهای بشریت..
▫️معرفت امام زمان کلید مشکلات جامعه..
🎙 آیت الله سید محمود بحرالعلوم میردامادی
🗓 اصفهان | سال ۱۳۷۵ هـ.ش (دهه مهدویت)
#کلیپ_تصویری #یادمان
{ @AyatollahBahrololom }
#کلام_معصوم علیهالسلام
حضرت امام سجاد صلوات الله علیه فرمودند:
🔻مکروهاتی که روزی را از انسان دفع میکنند عبارتند از:
۱. اظهار فقر و نداری کردن پیش مردم؛
۲. خواب بین نماز مغرب و عشاء (یا خواب دیرهنگام در شب که موجب از دست دادن بیداری سحرگاه و تهجّد شود) و خواب بعد از نماز صبح (و بین الطلوعین که بیداری در آن موجب زیاد شدن روزی میشود)؛
۳. تحقیر و کمارزش شمردن نعمتهای خدا؛
۴. شکوِه و گلایه داشتن از خداوند متعال.
💠 «...سَمِعْتُ زَيْنَ الْعَابِدِينَ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ علیه السلام يَقُولُ ... الذُّنُوبُ الَّتِي تَدْفَعُ الْقِسَمَ إِظْهَارُ الِافْتِقَارِ وَ النَّوْمُ عَنِ الْعَتَمَةِ وَ عَنْ صَلَاةِ الْغَدَاةِ وَ اسْتِحْقَارُ النِّعَمِ وَ شَكْوَى الْمَعْبُودِ عَزَّوَجَل ...»
📜 معانی الاخبار، ص ۲۷۱
{ @AyatollahBahrololom }
🤲 دعای قنوت حضرت رضا علیهالسلام برای فرج امام زمان عجّل الله فرجه الشریف
مُقاتل گوید روزی امام أبالحسن الرّضا صلوات الله علیه از من پرسیدند:
⭕️ در قنوت نماز جمعههایتان چه میگوئید؟ عرض کردم: آنچه مردم میگویند. حضرت فرمودند: در قنوت نماز (ظهر) جمعه این دعا را بخوان:
💠 اللَّهُمَّ أَصْلِحْ عَبْدَكَ وَ خَلِيفَتَكَ بِمَا أَصْلَحْتَ بِهِ أَنْبِيَاءَكَ وَ رُسُلَكَ وَ حُفَّهُ بِمَلَائِكَتِكَ وَ أَيِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ مِنْ عِنْدِكَ وَ اسْلُكْهُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً يَحْفَظُونَهُ مِنْ كُلِّ سُوءٍ وَ أَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ أَمْناً يَعْبُدُكَ لَا يُشْرِكُ بِكَ شَيْئاً وَ لَا تَجْعَلْ لِأَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ عَلَى وَلِيِّكَ سُلْطَاناً وَ ائْذَنْ لَهُ فِي جِهَادِ عَدُوِّكَ وَ عَدُوِّهِ وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ إِنَّكَ عَلىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.
🌎 خدایا! امر ظهور بنده شایسته و خلیفهی راستینت حضرت بقیة الله الأعظم عجّل الله تعالی فرجه الشریف را اصلاح فرما، همانگونه که کار پیامبران و فرستادگانت را اصلاح نمودی، و از فرشتگانت نگهبانانی بر او بگمار و از سوی خویش با روح القدس او را یاری و پشتیبانی فرما و دیدهبانانی از پیش رو و پشت سر همراه وی گردان، تا از شرّ هر سوئی نگاهش دارند، ترس و هراس او را به امن و امان مبدّل ساز، که او تو را میپرستد و هیچ چیز را همتا و همانند تو نمیداند و برای هیچ یک از آفریدگانت برتری و غلبه بر ولیّت قرار مده و او را در جهاد با دشمنت و دشمنش اجازه فرما و مرا از یاران او قرار ده، که همانا تو بر هر امری توانایی.
📜 جمال الأسبوع، ص۴۱۳
بحار الانوار، ج۸۹، ص۲۵۱
{ @AyatollahBahrololom }
📜 لازمهی «أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِی الْأَمْرِ مِنْكُمْ» این است که ما توجّه به آیات و روایات داشته باشیم.
🔹ارزش حدیث برای ما واضح است، اگر حدیث را ردّ کنیم «أَطِيعُوا الرَّسُول» چه میشود؟ اگر حدیث را ردّ کنیم متابعت از أولی الأمر چه میشود؟ وقتی نسخه نداریم از چه چیزی باید متابعت کنیم؟
🔸گاهی ارزش یک حدیث مساوی است با سعادت و خوشبختی بشریّت، مثلاً حدیث ثقلین، این حدیث چقدر بزرگ است، همین بزرگی را شما در آیهی شریفهی «إِنَّمَا أَنتَ مُنذِرٌ وَلِكُلِّ قَوْمٍ هَاد» مییابید، یعنی حدیث ثقلین مساوی است با آیهی شریفهی «لِكُلِّ قَوْمٍ هَاد»، این آیه چقدر ارزشمند است، حدیث ثقلین هم به همان اندازه گرانقدرست.
✍️ آیت الله سید محمود بحرالعلوم میردامادی دامظله
#کلام_ناب
{ @AyatollahBahrololom }
📜 «يَا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّه وَكُونُوا مَع الصّادِقِين» چقدر این آیهی شریفه مهم است در این که ما امام داریم و باید هر زمان امامی باشد، باید هادی باشد، «كُونُوا مَع الصّادِقِين» پس باید صادقی باشد که ما با او باشیم، حدیث ثقلین همین ارزش را دارد.
🔹«لَم یَفتَرِقا» امام و عترت از قرآن جدا نمیشوند، بنابراین باید امامی همیشه در کنار قرآن باشد، یا مثلاً ارزش حدیث «مَن مَات» چقدر است که آن آقای اهل رُمادی که حدیث برایش به عبارات مختلف خواندیم، با اینکه خیلی متعصب بود ولی شیعه شد.
🔸اینها دلایل وجود مقدّس امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف است.
✍️ آیت الله سید محمود بحرالعلوم میردامادی دامظله
#کلام_ناب
{ @AyatollahBahrololom }
#تلنگر
⭕️ عاقّ والدین نباشیم و نمانیم!
حضرت امام صادق صلواتاللهعلیه فرمودند:
🔹 فردی است که در دوران زندگیِ پدر و مادرش، عاقّ آنها میباشد، اما پس از فوتشان، از جانبِ آنها روزه گرفته، نماز میخواند و دیون آنها را ادا میکند؛ این اعمال سبب میشود که وی نیکوکار به پدر و مادرش محسوب شود؛ و بالعکس، فردی است که در دورهی حیاتِ والدینش، به آنها نیکی میکند، اما پس از فوتشان، دیونِ آنها را ادا نکرده و هیچ گونه کار خیری برای آنها انجام نمیدهد؛ لذا عاقّ ایشان محسوب میشود.
💠 عن الصادق عليهالسلام: يكون الرجل عاقا لوالديه في حياتهما فيقوم عنهما بعد موتهما ويصلى ويقضى عنهما الدين فلا يزال كذلك حتى يكتب بارا ويكون بارا في حياتهما فإذا مات لا يقضى (عنهما ولا يرهما) بوجه من وجوه البر فلا يزال كذلك حتى يكتب عاقا.
📜 دعوات (قطبراوندی)، ص۱۲۶، ح۳۱۱
بحارالانوار (علامهمجلسی)، ج۷۱، ص۸۴
📿 اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُؤمِنينَ وَالمُؤمِناتِ الأَحياءِ مِنهُم وَالأَمواتِ وَتابِع بَينَنا وبَينَهُم فِي الخَيرات.
{ @AyatollahBahrololom }
#کلام_معصوم علیهالسلام
امام صادق صلوات الله علیه فرمودند:
⭕️ این امر (ظهور حضرت) اتفاق نخواهد افتاد تا آنكه هيچ صنفی از مردم باقی نمانند مگر این كه بر مردم حكومت كنند؛
⚠️ تا كسى نگويد: اگر ما هم حكومت را بدست میآورديم به #عدالت رفتار میكرديم، سپس قائم به حقّ و عدالت قيام میكند.
💠 ما يَكُونُ هَذَا الْأَمْرُ حَتَّى لَا يَبْقَى صِنْفٌ مِنَ النَّاسِ إِلَّا وَقَدْ وُلُّوا عَلَى النَّاسِ حَتَّى لَا يَقُولَ قَائِلٌ إِنَّا لَوْ وُلِّينَا لَعَدَلْنَا، ثُمَّ يَقُومُ الْقَائِمُ بِالْحَقِّ وَ الْعَدْلِ؛
📜 غیبت نعمانی، باب۱۴، حدیث۵۳
{ @AyatollahBahrololom }
🟩 عظمت امیرالمومنین سلام الله علیه👇🏻
https://www.aparat.com/v/af07e
#کلام_معصوم علیهالسلام
💠 إنَّ شِیعَتَنا مَن شَیَّعَنا وَاتَّبَعَ آثارَنا وَ اقتَدی بِأعمالِنا...
{ @AyatollahBahrololom }