سوال: چه چیزی باعث خَرق حُجُب می شود؟
پاسخ: توجّه قلبی به خدا. تا توجّه قلبی نباشد این اتّفاق نمی افتد. پاره شدن حجاب ها از جلوی چشم دلِ سالک الی الله متوقّف بر این حال و توجّه قلبی است. تفکّر و تعقّل و توجّه قلبی، سبب حیات قلب است و وقتی دلِ مومن زنده شود می تواند خواهان دیدن عوالم دیگر باشد.
در مناجات شعبانیّه می خوانیم:
« وأَنِر أَبصارَ قلوبِنا بِضياءِ نَظرِها إِليک، حتّى تَخرِقَ أَبصارَ القُلوبِ حُجبَ النُّور فتَصلَ إِلى مَعدنِ العَظمه، وتَصيرَ أَرواحَنا معلَّقه بعزِّ قُدسِک»
و نورانی کن تو ای پروردگار من، چشم های قلبهای ما را به وسیله روشنائیِ نظر کردن به سوی خودت، تا اینکه پاره کند چشم های قلوب ما، حجاب های نورانیّه را.
یعنی در دیدن آیات تو مشغولیّت برای من حاصل نشود و من بتوانم نظری دقیق تر بر حقایق هستی که همان تجلیّت فعلی تو هستند داشته باشم.
کسی که غذایش را بدون توجّه به منعم نظام هستی می خورد و وقتی غذایش تمام شد تازه یادش بیافتد که خدایی هم بود که من باید از اوّل غذا تا آخر آن، متوجّه او بودم، هنوز در قطع حُجُب دنیوی مانده است و هنوز حجاب دنیا او را به خودش مشغول کرده است و درخواست نور آخرتی برای او معنایی ندارد.
📚 رشحات الانس(پرسش و پاسخ از محضر مرحوم آیت الله استاد حاج شیخ محمّد شاه آبادی) جلد۳،صفحه281
@Ayatollah_ShahAbadi
🔰عروج با حضرت زهرا ( سلام الله علیها)
🔻مرحوم آیت الله العظمی میرزا محمدعلی شاه آبادی:
🔹 در نوافل شب، به مقام شامخ حضرت زهرا ( سلام الله علیها) توجه کنید و بدانید که استمداد گرفتن از آن حضرت، موجب ترقی و قرب معنوی می شود و خداشناسی انسان را زیاد می کند. همچنین قبل از اذان صبح، صلوات حضرت زهرا (سلام الله علیها) را بفرستید.
📚 عارف کامل، ص۴۸
◾️ انتشار به مناسبت سوم صفر، سالگرد ارتحال عارف کامل آیت الله العظمی میرزا محمدعلی شاه آبادی
🆔 @Ayatollah_ShahAbadi
🔰توسّل به حضرت زهرا (سلام الله علیها)
🔻مرحوم آیت الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی:
🔹مرحوم والد(آیت الله العظمی شاه آبادی) ارادت خاصی به حضرت زهرا(س) داشت، تا حدّی که بردنِ نام حضرت زهرا، با جاری شدن اشک ایشان مساوی بود.
حتی در مقام استخاره، تنها عبارتی که به زبان میآورد این بود: « الهی به عصمت زهرا، به نور زهرا، به شرف زهرا، به حیثیت زهرا ». آن وقت اشک از چشمانشان جاری میشد و سپس استخاره میکردند.
به عقیده ایشان سلوک الی الله بدون ارتباط و توسل به حضرت زهرا ممکن نیست، لذا میفرمود: «همانطور که ائمة در مقامات عالیه نیازمند توسّل به مادرشان هستند، ما نیز در مقام سیر الی الله، نیازمند توسل به حضرت زهرا هستیم».
📚حدیث نصر
◾️ انتشار به مناسبت سوم آذر، سالگرد ارتحال عارف کامل آیت الله العظمی میرزا محمدعلی شاه آبادی
🆔 @Ayatollah_ShahAbadi
12.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰مادرم زهرا (سلام الله علیها)
◾️ انتشار به مناسبت سوم آذر، سالگرد ارتحال عارف کامل آیت الله العظمی میرزا محمدعلی شاه آبادی
🆔 @Ayatollah_ShahAbadi
16.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 توصیه به روحانیّت
🔻توصیه مرحوم آیت الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی به روحانیون:
🔹در مقابل هجمات و اهانت ها ایستادگی کنید.
🆔 @Ayatollah_ShahAbadi
🔰مراقب این خبیث باشید
🔻مرحوم آیت الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی:
مرحوم والد( آیت الله العظمی شاه آبادی) قبل از آنکه رضاخان مخالفت خود را با دین و روحانیان آشکار کند، میگفتند: «او دشمن دین و قرآن است و گول این کارهای ظاهریاش را نخورید که سینه میزند و در مجالس عزاداری شرکت میکند! تمام اینها صحنهسازی و فریب است!».
ایشان حتی به مرحوم مدرس هم گفته بودند: «مراقب این خبیث باشید، چون اولین لگدی که بزند، به خود شماست!».
◾️انتشار به مناسبت دهم آذر، سالروز شهادت مرحوم آیت الله سیدحسن مدرّس.
📚حدیث نصر
🆔 @Ayatollah_ShahAbadi
🔰اجتهاد قبل از بلوغ
◾️ به مناسبت ۲۱ جمادی الاولی ۱۳۵۷ق سالگرد ارتحال آیة الله شیخ احمد مجتهد بید آبادی اصفهانی (۱۲۷۹- ۱۳۵۷ هـ ق)
🔻 آیت الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی
🔹مرحوم آقا حاج شیخ احمد، اخوی بزرگ پدر ما، مرد ملاّیی بود. میرزا محمد جواد برای آقا حاج شیخ احمد در سن ۳۰ سالگی _ سال ۱۳۰۸ هـ ق _ تصدیق اجتهاد مینویسد و در آنجا متذکر میشود: «تأخیر در دادن تصدیق اجتهاد به شیخ احمد به خاطر این نبود که به مرحلۀ اجتهاد نرسیده، بلکه از آن جهت بود که نگویند عواطف پدری موجب آن شد که در آن سنین کم به وی اجازه اجتهاد بدهم؛ از اینرو گذاشتم تا پنج نفر از علمای عصر به او تصدیق اجتهاد بدهند[1]، آن وقت ششمین اجازه را من بدهم».
میرزا محمد جواد به ایشان فوق العاده علاقه داشت. گوشهای از عواطف پدری ایشان به حاج شیخ احمد و نیز مقام علمی و تقوای وی در فقرات همین اجازه نامه مشهود است.
1⃣. از این پنج اجازه، اجازه اجتهاد مرحوم میرزا محمد باقر خوانساری صاحب روضات الجنات در سال ۱۳۰۴ هـ ق و مرحوم سید محمد هاشم خوانساری چهارسوقی صاحب مبانی الاصول در سال ۱۳۰۵ هـ ق، موجود است.
📚 حدیث نصر ص۵۳
@Ayatollah_ShahAbadi
🔰 اجازه اجتهاد مرحوم آیتالله میرزا محمدجواد اصفهانی به فرزندش آیتالله حاج شیخ احمد مجتهد بیدآبادی
🔻 میرزا محمد جواد در بخشی از این اجازه نامه مینویسد:
... فقد استجاز منّی بعض إخوانی من العلماء لولدی و من هو أعلی منزلة من الروح فی جسدی، الأعزّ الأمجد الأسعد قرّة عینی الشیخ أحمد حفظه الله تعالی من کلّ شرّ خصوصاً من شرّ کلّ حاسد إذا حسد و هو مراهق، قلت: لم یبلغ مثله فی زماننا الی هذه الدرجة الرفیعة فیمکن أن یحمل أهل العناد بانّ تصدیقی له و إجازتی إیّاه للحبّ و الوداد، لأنّ «عين الرضا عن كلّ عيب كليلة»، فلیصدّقه غیری من العلماء الأمجاد فصدّقه مراهقاً أو بالغاً غیر واحد، ثمّ بعد ذلک صدّقه جمع من فحول العلماء کثّر الله تعالی أمثالهم و زاد قدرهم و جلالهم حتّی صار بحمد الله بحیث لا ینکره من یراه و یعاشره، و قد استجازنی و هو ابن ثلاثین فاستخرت الله جل جلاله أن أودّی الآن حقّه و لا أفصّل من کیت و کیت مع أنّ أهل البیت أدری بما فی البیت إلا أنّی أذکر مختصراً من حالاته و فیه الکفایة و هو انّی لا أحضر الآن منه منذ فتح اللسان فی حجری کذباً و لا میناً و لم أسمع من الموافقین و غیرهم عنه شیناً یزلقنی من الیقین بأنّه روحی فداه و بلغه إلی أزید ممّا أرجوه و یتمنّاه من أهل العدالة و الدین، فجدیر بأن یکون مقتدی للمؤمنین و لما صدّقه فی العدالة و الاجتهاد من العلماء الامجاد خمسة فلیتمّ بتصدیقی أیّاه فیهما ستة ...
📚 از اسناد کتاب حدیث نصر ص۵۴
@Ayatollah_ShahAbadi
🔰 اجازه اجتهاد و روایت مرحوم آیت الله میرزا محمد باقر خوانساری صاحب روضات الجنات در سال ۱۳۰۴ق به مرحوم آیتالله حاج شیخ احمد مجتهد بیدآبادی
🔻 به مناسبت ۲۱ جمادی الاولی ۱۳۵۷ق سالگرد ارتحال آیة الله شیخ احمد مجتهد بید آبادی اصفهانی (۱۲۷۹- ۱۳۵۷ هـ ق)
@Ayatollah_ShahAbadi