💠 رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله :
اِعتَبِروا؛ فَقَد خَلَتِ المَثُلاتُ فيمَن كانَ قَبلَكُم .
عبرت گيريد كه در ميان پيشينيان شما درسهاى عبرت هست .
كنز الفوائد : 2/31.
💠امام على عليه السلام :
اَلسَّعيدُ مَن وُعِظَ بِغَيرِهِ وَ الشَّقىُّ مَنِ اتَّعَظَ بِهِ غَيرُهُ؛
خوشبخت، كسى است كه از (حال) ديگران عبرت بگيرد و بدبخت، كسى است كه مايه عبرت ديگران واقع شود.
شرح نهج البلاغه، ابن أبى الحديد، ج20،ص280
💠ماندگاری باطل، با وجود آمدن دین حقّ!
✳️اولاً: با ظهور حق و آشکار شدن آن، باطل یعنى شرک و کفر و نفاق و آنچه از آن سرچشمه مى گیرد، بى رنگ مى گردد، و اگر به حیات خود ادامه دهد، از طریق زور و ظلم و فشار خواهد بود، و گرنه نقاب از صورتش برداشته شده، و چهره کریه آن بر جویندگان حق آشکار گشته، و منظور از آمدن حق، و محو شدن باطل، همین است.
✳️ثانیاً: براى تحقق حکومت «حق» و زوال حکومت «باطل» در پهنه جهان، علاوه بر امکاناتى که از سوى خداوند، در اختیار بندگان قرار داده شده، وجود شرائطى نیز از ناحیه آنان ضرورى است، که مهمترین آنها، ترتیب مقدمات براى استفاده از این امکانات است.
و به تعبیر دیگر: پیروزى حق بر باطل، نه تنها در جنبه هاى مکتبى و منطقى و هدفى، بلکه در جنبه هاى اجرائى بر دو اساس قرار دارد: «فاعلیت فاعل» و «قابلیت قابل» و اگر بر اثر عدم تحقق قابلیت ها در مرحله اجرا به پیروزى نرسد، دلیل بر عدم پیروزى آن نیست.
چنان که قرآن ـ فى المثل ـ مى گوید: «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ»؛ (مرا بخوانید تا دعاى شما را اجابت کنم)(۱) اما مى دانیم اجابت دعا بى قید و شرط نیست، چنان چه شرائطش حاصل شود، اجابتش قطعى است، و در غیر این صورت، نباید انتظار اجابت داشت.
این، درست به آن مى ماند که «طبیب حاذقى» را بر بالین بیمارى حاضر کنیم، و بگوئیم: اسباب نجات تو فراهم شد، و هر گاه دارو را براى او آماده کردیم بگوئیم مشکل تو دیگر حل شده است، در حالى که همه اینها مقتضى است نه علت تامه، بیمار باید از دارو استفاده کند، دستورات طبیب را به کار بندد، و پرهیزهاى لازم را فراموش نکند، تا شفا، عینیت خارجى پیدا کند (دقت کنید).(۲)
✍پی نوشت :
(۱). سوره مؤمن، آیه ۶۰.
(۲). گرد آوری از کتاب: تفسیر نمونه، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، دار الکتب الإسلامیه، چاپ بیست و ششم، ج ۱۸، ص ۱۶۴.
📚 بخوانید : سه شنبه ها . پای درس لقمان حکیم
✔️ نشانه خرد
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLRT9deqJ4v5sMQ
👇👇
💠نشانه خرد
🌸مولاى لقمان به او گفت:
گمان ندارم كه تو عاقل شوى.
لقمان به او گفت: «همانا عاقل، كسى است كه از خداوند عز و جل بترسد».
حلية الأولياء: ج 4 ص 35
🌹لقمان گفت: «براى خردمند، شايسته است كه در ميان خانواده اش همچون كودك باشد، و هنگامى كه در ميان قوم است، مردمى باشد.
المحجة البيضاء: ج 3 ص 98.
🌷لقمان گفت: «براى خردمند، سزاوار نيست كه خود را از چهار وقت، بى بهره بگذارد:
وقتى كه در آن، پروردگارش را بخواند؛
وقتى كه در آن، از خود حساب كشى نمايد؛
وقتى كه در آن، براى هزينه زندگانى اش، كسب كند؛ و وقتى كه در آن، تنها به لذّت حلال مشغول باشد تا به واسطه آن، براى وقتهاى ديگر، يارى [و نيرو] بگيرد».
نثر الدر: ج 7 ص 38.
💠امام خمینی رحمت الله علیه :
✔️اى ملت مسيح و پیروان عيسی روح الله! به پاخيزيد و از شرافت عيسی مسيح و ملت عيســوى دفاع كنيد، و اجازه ندهيد دشــمنان تعليمات آسمانی و مخالفان دستورات الهى ، ملت مسيح و روحانيت عيسی را به خلقهاى مستضعف جهان بد معرفی كنند. حضور ابرقدرتها در معابد و دســت به آسمان بلند كردن آنان براى دعا به جاسوســان و خائنان به مذاهب مسيح عليه مظلومان و مستضعفان، شما را اغفال نكند كه اينان جز براى رسيدن به قدرت بيشتر و نيل به رياست دنيا- كه مخالف دستور آسمانی است- به چيز ديگرى فكر نمی كنند.
✍صحیفه امام؛ ج11؛ ص376.
✔️هركس كه دنباله مسيح باشد بايد حامى مظلومان باشد، و بايد با ابرقدرت ها مقابله كند، همان طورى كه كسى كه تابع مذهب اســلام است بايد با ابرقدرت ها مخالفت كند، و مظلومان را از زير چنگال اينها برون بياورد.
✍صحیفه امام؛ ج13؛ ص69.
✔️کامل بودن یهودیّت!، و عدم احتیاج به مسیحیّت و اسلام!
✳️این سؤال ممکن است در هنگام مطالعه آیه ۱۵۴ سوره «انعام» به وجود آمده باشد. خداوند مى فرماید: (سپس به موسى، کتاب آسمانى دادیم و نعمت خود را بر افراد نیکوکار و آنها که تسلیم فرمان ما و پیرو حق بودند کامل ساختیم)؛ «ثُمَّ آتَیْنا مُوسَى الْکِتابَ تَماماً عَلَى الَّذی أَحْسَنَ».
ممکن است در این جا گفته شود: اگر آئین موسى کامل بوده (آن چنان که کلمه «تَماماً» از آن حکایت دارد) آئین مسیح و سپس آئین اسلام، چه ضرورتى داشته است؟!
در پاسخ این سؤال باید بگوئیم: هر آئینى براى زمان خود، آئین جامع و کاملى است، و محال است آئین ناقص از طرف خدا، نازل گردد، ولى همین آئین که براى یک زمان کامل بود، ممکن است براى زمان هاى بعد، ناتمام و نارسا باشد، همان طور که یک برنامه جامع و کامل براى دوره دبستان، نسبت به دوره دبیرستان نارسا است، و سرّ فرستادن پیامبران مختلف با کتب آسمانى متعدد، تا به آخرین پیامبر(صلى الله علیه وآله) و آخرین دستور منتهى گردد، نیز همین است.
البته هنگامى که بشر آمادگى براى دستور نهائى پیدا کرد و دستور نهائى صادر شد، دیگر نیازى به آئین جدید نیست و درست همانند افراد فارغ التحصیل که مى توانند بر اساس معلومات خود، به پیشرفت هاى علمى از طریق مطالعه پیش بروند، پیروان چنین مذهبى نیاز به آئین جدید نخواهند داشت و تحرک کافى را از همان آئین نهائى خواهند گرفت.(۱)
✍پی نوشت :
(۱). گردآوری از کتاب: تفسیر نمونه، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، دارالکتب الإسلامیه، چاپ سی و دوم ج ۶، ص ۵۶.
🔴گاردین: سال 2018، پیروزی ایران و شکست عربستان
روزنامه گاردین نوشت:
🔺سال 2018 در حالی به پایان میرسد که عربستان در اکثر زمینهها مانند جنگ یمن، پرونده قتل خاشقچی با شکست تمام روبرو بوده و در مقابل ایران توانسته پیروزیهای متعدد در سوریه،عراق و لبنان کسب کند.
🔺با نگاهی به عربستان در سال 2018 میتوان بهخوبی مشاهده کرد که شاهزادهای جوان (محمد بن سلمان) باسابقه نه چندان در حوزه سیاست و اقتصاد با حمایت دونالد ترامپ دست به اقدامات اصلاحاتی زد که هیچ ثمرهای جز ادامه خشونت و خونریزی در منطقه خاورمیانه نداشته است.
🔺محمد بن سلمان با قتل روزنامه نگار منتقد حاکمیت (جمال خاشقجی) نه تنها نشان داد که هیچ تجربهای در ایجاد هم بستگی میان کشورهای منطقه ندارد بلکه تنها در اتحاد مخالفین خود مهارت خاصی دارد. در حقیقت باید گفت، قتل ناگهانی جمال خاشقجی ضربه محکمی به حاکمیت آل سعود در منطقه و در سطح جهانی وارد کرد.
🔺بن سلمان حتی در ادامه جنگ چند ساله یمن ناموفق بوده و با ادامه خونریزی مردم بیگناه یمن و قتل خاشقجی سنای آمریکا متقاعد شد تا در سال آینده از حمایت ریاض در جنگ یمن خودداری کند.
🔺شکست در محاصره قطر نیز دیگر پروژه ناموفق شاهزاده جوان است که نتیجهای جز عقب نشینی توسط عربستان نداشته است. یک سال پس از محاصره کامل قطر، تمام گزارشهای سازمانهای بینالمللی نشان میدهد نه تنها این کشور کوچک با هیچ مشکل اقتصادی و مالی مواجه نشده، بلکه موقعیت ژئوپلیتیک آن نیز بهبود یافته است.
🔺در بیروت، حزب الله کاملاً در شکست پروژههای نفوذی عربستان در دولت لبنان و عراق موفق بوده و اجازه نداده تا نیروهای سعودی در وزارت خانههای دفاع و کشور حضور داشته باشند.
🔺باید اذعان کرد که اتحاد میان سه کشور ترکیه، ایران و روسیه نشان داد که این کشورها بهخوبی توانستهاند در مقابل ائتلاف عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی در حوزه سوریه با پیروزی همراه شوند.
#معضلات_اجتماعی
متأسفانه برخی مردم نزد افراد مختلف می روند و مشکلات نه تنها خودشان، بلکه پدر جدشان را نیز بازگو می کنند به عبارتی #درد_دل می کنند!
این بدعت اجتماعی که متأسفانه از دنیای تحریف شده ی #مسیحیت وارد زندگی ما شده، هرگز در منظر دین اسلام پسندیده و مقبول نیست.
چه زیبا #امام_صادق علیه السّلام به یکی از اصحاب خود به اسم #مفضل_بن_قیس که از مشکلات زندگی نزد ایشان شکایت کرده بود، نصیحت فرمودند:
((لَا تُخْبِرِ النَّاسَ بِكُلِّ مَا أَنْتَ فِيهِ فَتَهُونَ عَلَيْهِم))
یعنی شرح حال و اوضاع زندگی ات را تمام و کمال به مردم نگو تا در دیدگان ایشان خوار و ذلیل نشوی!(1)
آری! در اسلام هیچ چیزی به نام "درد دل" نداریم و هیچ دلیلی ندارد دیگران از مشکلات زندگی شما باخبر شوند. خداوند حرمت و آبروی مؤمن را شریف تر از خانه کعبه قرار داده پس ریختن این حرمت، مخالفت با مشیت الهی است. مطمئن باشید اگر بخواهید با کسی "درد دل" کنید، در بهترین حالت دیدگاه ترحم آمیز وی را برای خودتان به ارمغان می آورید که این خود آزار دهنده است، در حالات بدتر که بماند...
هنگامی که دچار مشکلی شدید، آن را با خدا در میان بگذارید و به اهل بیت علیهم السّلام متوسل شوید که معجزه می کند، نه با افرادی که چاره خود را نیز نمی دانند و معمولا به بیراهه می روند.
پاورقی:
📚1. بحار الأنوار (ط. بیروت)، ج47، ص34.
البته این روایت توسّل به ائمه اطهار را نفی نمی کند، بلکه باخبر کردن مردم از مشکلات و نقاط ضعف را نفی می کند.
@shayanmosleh315
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید : (برادرانه)
🏔وَالْجِبَالَ أَوْتَادًا : و کوهها را میخهایى (براى زمین)؟!
(نبأ/7)
🗻آن روز که بر حادثه لبخند زدیم
سر به چوبه ی دار تو پیوند زدیم
ما کوله به قصد قاف عشقت بستیم
پرچم به سر کوه دماوند زدیم
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLRT9deqJ4v5sMQ
🔵 سلام بر حقیقت
⭕ قانون جنگل
دنیای ما هم مث جنگله یعنی منطق جنگل داره
البته باید بگم قانون و منطق جنگل خیلی بهتر از منطق دنیای ادماس
چون تو جنگل حیوانات فقط وقتی گرسنه هستن حمله میکنن وگرنه به هم کاری ندارن
اما تو دنیای ما
کشور مثلا قدرتمند امریکا برای ایجاد شغل برای مردمش با کمک عربستان تو یمن جنگ راه میندازه و بچه ها رو سلاخی می کنه اما یمن مقصره چون دفاع میکنه از مردمش !!
اروپا حداقل 8 هزار کیلو متر از خاورمیانه دوره آمریکا بیش از 11 هزار کیلومتر از خاورمیانه دوره و هیچ نقطه مشترکی با خاورمیانه ندارن
اما تو خاورمیانه دخالت میکنن و کرم میریزن !! چرا ؟!چون عشقشون کشیده!!
اونایی که با استعمار کشورها 400 سال آفریقا و آسیا رو غارت کردن الان برای مبارزه با پولشویی FATF مینویسن!!!!
اونی که با بمب اتمی 300 هزار انسان بیگناه رو جزغاله کوبیده کرد الان میگه بقیه انرژی هسته ای نداشته باشن !!
اونایی که تو جنگ جهانی اول و دوم 150 میلیون انسان رو تیکه پاره کردن الان تو سازمان ملل حق وتو دارن! !
اونایی که کشورشون پر از بمب و موشک اتمیه به بقیه میگن موشک نسازین تا ما بهتون حمله کنیم !!!!
یه عده از کشورهای دیگه اومدن خونه های مردمو تو فلسطین دزدیدن فلسطینی هام دوست ندارن کسی خونشونو بدزده و الان فلسطین مقصره!!
آمریکا و اروپا و عربستان داعش درست میکنن میندارن جون مردم بدبخت اونی که داعش رو نابود میکنه میشه بی ثبات کننده منطقه !!!!
⭕ می بینید صد رحمت به جنگل حداقل یه منطقی داره اما دنیای انسان ها کلا تعطیله !!
✅مؤثرترین راه تبلیغ
✳️برنامه هاى عملى، همیشه مؤثرترین برنامه ها است، چون عمل، حکایت از ایمان عمیق انسان به گفتارش مى کند، و سخنى که از دل برآید، لاجرم بر دل نشیند.
همیشه وجود الگوها و سرمشق هاى بزرگ در زندگى انسان ها، وسیله مؤثرى براى تربیت آنها بوده است، به همین دلیل، پیامبر و پیشوایان معصوم(علیهم السلام) مهمترین شاخه هدایت را با عمل خود نشان مى دادند، و لذا، هنگامى که سخن از «سنّت» به میان مى آید، گفته مى شود: سنت عبارت است از «قول»، «فعل» و «تقریر» معصوم.
یعنى: پیشوایان معصوم، سخن، عمل و سکوتشان، همه حجت و راهنما است، و نیز به همین دلیل است که، عصمت، در تمام پیامبران و امامان، شرط است، تا الگوهائى در همه زمینه ها باشند.
قرآن، نیز بر این مسأله مهم، صحه گذارده، الگوها و سرمشق هائى در همه زمینه ها براى مؤمنان معرفى مى کند، از جمله، در آیه ۴ سوره «ممتحنه»، دو بار از ابراهیم(علیه السلام) و یارانش سخن مى گوید، و در سوره «احزاب»، شخص پیامبر(صلى الله علیه وآله) را به عنوان الگو و اسوه، به مسلمانان معرفى مى نماید.
(باید توجه داشت، «اسوه» معنى مصدرى دارد، و به معنى تأسى کردن و پیروى عملى است، هر چند در استعمالات روزمره فارسى، به معنى کسى است که مورد تأسى قرار مى گیرد).
در جنگ پر مخاطره «احزاب»، در ایامى که مسلمانان، سخت در بوته آزمایش قرار گرفته بودند، و حوادث کوبنده، نیرومندترین افراد را به لرزه در مى آورد، خداوند پیامبر(صلى الله علیه وآله) را به عنوان الگو و اسوه اى از استقامت، پایمردى، ایمان و اخلاص، و آرامش در میان طوفان، معرفى مى کند، و البته این امر، منحصر به میدان «احزاب» نبود که در همه جا پیامبر(صلى الله علیه وآله) سرمشق عظیمى براى مسلمانان محسوب مى شد.
شعار: «کُونُوا دُعاةَ النّاسِ بِأَعْمالِکُمْ وَ لاتَکُونُوا دُعاةً بِأَلْسِنَتِکُمْ»؛ (مردم را به اعمال خویش به سوى خدا دعوت کنید نه به زبان خود) که از حدیث امام صادق(علیه السلام) گرفته شده، (۱) دلیل بر این است که، همه مسلمانان راستین نیز، به نوبه خود باید الگو و اسوه براى دگران باشند، و با زبان عمل، اسلام را به دنیا معرفى کنند که، اگر این کار مى شد، اسلام دنیاگیر شده بود! (۲)
✍پی نوشت :
(۱). «سفینة البحار»، جلد ۲، صفحه ۲۷۸، ماده «عمل».
(۲). گرد آوری از کتاب: تفسیر نمونه، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، دار الکتب الإسلامیه، چاپ بیست و ششم، ج ۲۴، ص ۳۵.
✳️امام خمینی رحمت الله علیه
💠مبادا اساتید و معلمینی که به وسیله معاشرت ها و مسافرت به جهان به اصطلاح متمدن، جوانان ما را که تازه از اسارت و استعمار رهیده اند، تحقیر و سرزنش نمایند و خدای ناکرده از پیشرفت و استعداد خارجی ها بت بتراشند و روحیه پیروی و تقلید و گداصفتی را در ضمیر جوانان تزریق نمایند، و به جای این که گفته شود که دیگران کجا رفتند و ما کجا هستیم، به هویت انسانی خود توجه کنند و روح توانایی و راه و رسم استقلال را زنده نگه دارند.
✍صحیفه امام؛ جلد 21؛ صفحه 96
﷽ / معمای نفوذ
توی یه مسابقه اتومبیل رانی ۱۸۹ نفر شرکت دارند، یه نفر هست که از همه جلوتره و یه نفر هم هست که نفر شصتم هست اما سرعتش از همه بیشتره
نفر شصتم داره یکی یکی، بقیه را پشت سر می ذاره. بنظرتون آخرش چی میشه؟ حتما میگین، بالاخره از نفر اول هم جلو میزنه
خوب حالا اگه یکی از دوستان نفر اول با برنامه و نفوذ، بغل دست راننده پر سرعت نفر شصتم که داره از همه سبقت میگیره، نشسته باشه و مدام بهش بگه:
فایده ای نداره، این همه گاز نده ، تو با این ماشین داغون نمیتونی به اون برسی، اون کجا و تو کجا، ماشین اون قیمتش ۱۰ برابر ماشین تو هست...
اونوقت چی؟ بازم نفر شصتم تلاش میکنه به اولی برسه حتی ازش جلو بیفته...
✅توی دنیا یه شاخص مهم هست به نام «توسعه انسانی» که وضعیت کشورها را از نظر #زندگی_طولانی_و_سالم، #دسترسی_به_دانش و #سطح_زندگی_مناسب را نشون میده و به گزارش سازمان ملل، ایران از نظر توسعه انسانی، بین ۱۸۹ کشور، رتبه ۶۰ جهان را کسب کرده اما از نظر سرعت پیشرفت توسعه انسانی، رتبه اول را در جهان را دارد.
منبع:
ghorbanimoghadam.ir/292
نفوذی ها دائما تلاش می کنند ما را ناامید کنند. نفوذی ها دائما از "ما نمی توانیم" سخن می گویند. مراقب نفوذی ها باشیم. نفوذی ها فقط در رده های پایینی نظام رسوخ نکرده اند...
🌸پيامبر صلي الله عليه و آله :
اِنَّ اللّه َ يُحِبُّ المُؤمِنَ وَ يُحِبُّ اَهْلَهُ وَوُلْدَهُ وَ اَحَبُّ شَى ءٍ اِلَى اللّه ِ تَعالى اَنيَرَى الرَّجُلَ مَعَ امَرأَتِهِ و وُلْدِهِ عَلى مائِدَةٍ يَأكُلونَ فَاِذَ ا اجتَمَعوا عَلَيْها نَظَرَ اِلَيْهِمبِالرَّحْمَةِ لَهُمْ فَيَغْفِرُ لَهُم قَبْلَ اَن يَتَفَرّقُوا مِنْ مَوْضِعِهِم ؛
خداوند، مؤمن و خانواده و فرزندانش را دوست دارد. محبوب ترين چيز نزد خداوندآن است كه مرد را با زن و فرزندانش بر سفره اى ببيند كه از آن غذا مى خورند. پس در آنهنگام كه بر سفره گرد آيند، به آنها نگاهى مهربانانه مى كند و آنها را پيش از آن كه از جاىخود متفرق شوند، مى آمرزد.
تنبيه الغافلين ، ص 343، ح 498
🌺امام صادق عليه السلام :
خَيْرُ الرِّجالِ مِن اُمَّتِى الَّذينَ لا يَتَطاوَلونَ عَلى اَهليهِم و يَحِنُّونَ عَلَيهِم وَ لا يَظلِمونَهُم ؛
بهترين مردان امّت من كسانى هستند كه نسبت به خانواده خود خشن نباشند،اهانت نكنند، دلسوزشان باشند و به آنان ظلم ننمايند.
مكارم الاخلاق ، ص 216
🌼وَ قالَ أبُوالحَسَن الرِّضا عليه السلام :
يَنْبَغى لِلرَّجُلِ اَنْ يُوَسِّعَ عَلى عِيالِهِ لِئـَلاّ يَتَمـَنَّوْا مـَوْتـَهُ.
سزاوار است كه مرد، در هزينه ها و خرجها بر خانواده خود توسعه و گشايش دهد، تا آرزوى مرگش را نداشته باشند.
من لا يحضره الفقيه، ج 23، ص 68.
🌸شرط پیروزى در تبلیغ
✳️آیه ۳۹ سوره «احزاب» دلیل روشنى است بر این که شرط اساسى براى پیشرفت در مسائل تبلیغاتى، قاطعیت و اخلاص و عدم وحشت از هیچ کس جز از خدا است.
آنها که در برابر فرمانهاى الهى، خواسته هاى این و آن و تمایلات بى رویه گروهها و جمعیتها را در نظر مى گیرند، و با توجیهاتى حق و عدالت را تحت الشعاع آن قرار مى دهند، هرگز نتیجه اساسى نخواهند گرفت. هیچ نعمتى برتر از نعمت هدایت نیست، و هیچ خدمتى برتر از اعطاء این نعمت به انسانى نمى باشد، و به همین دلیل، پاداش این کار، برترین پاداشها است، لذا در حدیثى از امیرمؤمنان(علیه السلام) مى خوانیم: هنگامى که رسول خدا(صلى الله علیه وآله) مرا به سوى یمن فرستاد فرمود: با هیچ کس پیکار مکن، مگر آن که قبلاً او را دعوت به سوى حق کنى، سپس فرمود: «وَ ایْمُ اللَّهِ لَأَنْ یَهْدِیَ اللَّهُ عَلَى یَدَیْکَ رَجُلاً خَیْرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَتْ عَلَیْهِ الشَّمْسُ وَ غَرَبَتْ»؛ (به خدا سوگند اگر خداوند یک انسان را به دست تو هدایت کند براى تو بهتر است از تمام آنچه خورشید بر آن طلوع و غروب مى کند). (۱)
و باز به همین دلیل است که مبلغان راستین باید نه نیازى به مردم داشته باشند و نه ترسى از هیچ مقامى، که آن «نیاز» و این «ترس» بر افکار و اراده آنها خواه و ناخواه، اثر مى گذارد.
یک مبلغ الهى، به مقتضاى: «وَ کَفى بِاللّهِ حَسِیْباً» تنها به این مى اندیشد که، حسابگر اعمال او خدا است، و پاداشش به دست او است، و همین آگاهى و عرفان به او، در این راه پر نشیب و فراز مدد مى دهد. (۲)
✍پی نوشت :
(۱). «کافى»، طبق نقل «بحار الانوار»، جلد ۲۱، صفحه ۳۶۱.
(۲). گرد آوری از کتاب: تفسیر نمونه، آیت الله العظمی مکارم شیرازی، دار الکتب الإسلامیه، چاپ بیست و ششم، ج ۱۷، ص ۳۵۹.
💠امام خمینی رحمت الله علیه :
✔️شيطان فقط نمی رود سراغ صدام و آمريكا و شوروى. او همه جا هست و مظاهر شيطان، كه نفس اماره خود ماست، پيش همه هست. چنانچه يك وقت ديديد كه حب اين را داريد كه به مردم زور بگوييد ، حب اين را داريد كه مردم پيش شــما خاضع باشند، بدانيد كه از آن حظ شيطانی پيشتان هست.
✍صحیفه امام؛ ج16؛ ص460
📚 بخوانید : چهارشنبه ها . داستان هایی از علما
💠 ذکر سجده آخر...
https://t.me/joinchat/AAAAAEAbLRT9deqJ4v5sMQ
👇👇
✳️ ذكر سجده آخر
✔️ امام خمینی در سجده آخر نمازشان ذكري را بطوري آهسته مي خواندند كه هر قدر من دقّت مي كردم نمي شنيدم كه چه ذكري است .
تا اينكه يك روز كه با امام پس از زيارت حرم آقا امام اميرالمؤ منين عليه السلام در حال بازگشت بوديم در مسير راه از ايشان سؤال كردم :
آقا ! در سجده آخر نمازتان ، ذكري را آهسته مي گوييد ، اين ذكر چيست ؟
آقا فرمودند :
💠اَللّهُمَّ ارزُقني التَّجافي عَن دارِ الغرُورِ وَ الاِنابَةِ اِلي دارِ الخُلود وَ الاِستِعداد لِلمَوت قَبلَ حُلول الفَوت .
خدایا مرا از این دنیای فریب بر کن و نجات بخش و بازگشت به دنیای جاودان آخرت روزیم فرما، استعداد جدا شدن از این جسم ظلمانی و اوج گرفتن روح نورانی را به سوی خودت عنایت فرما پیش از این که در این تاریکنای شرک و خودپرستی تباه شوم.
(اقبال الاعمال، سید بن طاوس، ص 702)
✍امام در سنگر نماز .ص91