✳️حقوق پدر و مادر
💠 نيكى كردن
🌹«و پروردگارت حكم كرده كه جز او را نپرستيد و به پدر و مادر، نيكى كنيد. اگر يكى از آنان يا هر دو در كنار تو به پيرى رسيدند، ابراز ناراحتى منما و با آنان، درشتى مكن و محترمانه با آنان سخن بگو. و از مهربانى، بال فروتنى بر آنان بگستر و بگو: پروردگارا! بر آنان رحمت آور، همان گونه كه آنان در كودكى، مرا پروردند».
سراء: 23 و 24.
🌺« [عيسى گفت:] مرا به نيكى كردن به مادر، سفارش كرد و مرا زورگويى تيره روز، قرار نداده است. و درود بر من، روزى كه زاده شدم و روزى كه مى ميرم و روزى كه زنده برانگيخته مى شوم».
مريم: 32 و 33.
🌸« [يحيى] نسبت به پدر و مادرش نيكوكار بود و زورگوى شقى نبود. و درود بر او، روزى كه زاده شد و روزى كه مى ميرد و روزى كه زنده برانگيخته مى شود».
مريم: 14 و 15.
🌼امام صادق عليه السلام- درباره اين سخن خداوند متعال كه فرموده: «و نيكى كردن به پدر و مادر»-: نيكى كردن، اين است كه با آنان خوبْ برخورد كنى، و اين كه حتّى اگر توانگر باشند، آنان را به زحمت نيندازى كه چيزى از نيازهايشان را از تو بخواهند.
الكافي: ج 2 ص 157
(كنايه از اين كه پيش از درخواست كردن آنان، برايشان تهيّه كنى)
🌻امام على عليه السلام:
نيكى كردن به پدر و مادر، بزرگترين وظيفه است.
غرر الحكم: ح 4423
💐امام على عليه السلام:
نيكى كردن به پدر و مادر، از والاترين خوى هاست. بحار الأنوار: ج 77 ص 212
💠 به احترام برخاستن
🌷امام على عليه السلام:
براى پدر و آموزگارت از جاى خود برخيز، هر چند فرمانروا باشى.
غرر الحكم: ح 2341
💠فروتنى در برابر خشم پدر
🌹پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
از جمله حقوق پدر بر فرزندش، اين است كه هنگام خشم و ناراحتى، در برابر او فروتن [و آرام] باشد.
كنز العمّال: ج 16 ص 473
🔆شاخص ایمان؛ عدم ورود به گناه و باطل در هنگام خشنودی
✳️ امام باقر علیه السلام می فرماید:
⏪ مومن کسی است که آنگاه که خشــنود شد، این خشنودی او را در باطل و گناهی وارد نکند ، آری ! مومن کســی است که اگر وضعش از نظر دنیایی خوب شد، این سرکیفی اش موجب نشود که او را در معصیت و عمل باطل وارد کند. تا زمانی که نداشــت، متدین بود، تا زمانی که پول نداشت مقدس بود، تا زمانی که به مقام و ریاســت نرسیده بود، از نظر دینی منظم بود. اما وقتی پولدار شــد و یا به مقام و منصبی ظاهری رسید
هوای نفس او را برمی دارد. بعد چه می شود؟ در معصیت و عمل باطل
وارد می شود.
✍اخلاق ربانی، آیت الله مجتبی تهرانی . ص 214
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید :
💠 اصلاح یک فرهنگ غلط....!؟
https://eitaa.com/BARADARANH1_IR
📛 شيطان در كمين است
💠 يكي از شاگردان مرحوم شيخ انصاري چنين مي گويد : در زماني كه در نجف در محضر شيخ به تحصيل علوم اسلامي اشتغال داشتم يك شب شيطان را در خواب ديدم كه بندها و طنابهاي متعدّدي در دست داشت . از شيطان پرسيدم : اين بندها براي چيست ؟ پاسخ داد : اينها را به گردن مردم مي افكنم و آنها را به سوي خويش مي كشانم و به دام مي اندازم . روز گذشته يكي از اين طنابهاي محكم را به گردن شيخ مرتضي انصاري انداختم و او را از اتاقش تا اواسط كوچه اي كه منزل شيخ در آنجا قرار دارد كشيدم ولي افسوس كه عليرغم تلاشهاي زيادم شيخ از قيد رها شد و رفت .
وقتي از خواب بيدار شدم در تعبير آن به فكر فرو رفتم . پيش خود گفتم : خوب است تعبير اين رؤ يا را از خود شيخ بپرسم . از اين رو به حضور معظم له مشرّف شده و ماجراي خواب خود را تعريف كردم .
شيخ فرمود : آن ملعون ( شيطان ) ديروز مي خواست مرا فريب دهد ولي به لطف پروردگار از دامش گريختم .
ين قرار بود كه ديروز من پولي نداشتم و اتّفاقاً چيزي در منزل لازم شد كه بايد آنرا تهيّه مي كردم . با خود گفتم : يك ريال از مال امام زمان ( علیه السلام ) در نزدم موجود است و هنوز وقت مصرفش فرا نرسيده است . آنرا به عنوان قرض برمي دارم و انشاءاللّه بعداً ادا مي كنم . يك ريال را برداشتم و از منزل خارج شدم . همين كه خواستم جنس مورد احتياج را خريداري كنم با خود گفتم : از كجا معلوم كه من بتوانم اين قرض را بعداً ادا كنم ؟
در همين انديشه و ترديد بودم كه ناگهان تصميم قطعي گرفته و از خريد آن جنس صرف نظر نمودم و به منزل بازگشتم و آن يك ريال را سرجاي خود گذاشتم .
✍نشریه نصيحت . شماره 106 . ص 1
💠امام خامنه ای صبح امروز در دیدار نمایندگان مجلس:
🌐 امام فرمودند «مجلس عصاره همه فضائل ملت است»، نگفتند همه خصلتهای ملت/ این ملت در تاریخ، نماد ایمان، علم، اعتمادبنفس، افتخار به داشته ها و پایداری بوده است/ شما عصاره فضائل این ملتید، پس بدانید که چکار بایدبکنید. مجلس نباید نماد تردید، خود کم بینی، یأس، ناامیدی و عدم توجه به مسائل کشور باشد. نگاه مجلس به تواناییها و ظرفیتهای ملی نباید مأیوسانه
باشد.
🌐 موارد پیشنهادی برای تصویب بعنوان قانون، نباید خلاف مصالح کشور باشد/ کنوانسیونهای بین المللی را قدرتهای بزرگ براساس منافع خود آماده میکنند، دولتهای همسو یا مرعوب هم آنها را تصویب میکنند/ بعضی از این معاهدات مواد مفیدی دارد؛ عیبی ندارد. راه حل آن است که مجلس خودش قانون بگذارد، مثلاً قانون مبارزه با پولشویی. هیچ لزومی ندارد ما چیزهایی که نمیدانیم به کجا ختم میشود و حتی میدانیم که مشکلاتی دارد، بخاطر آن جهات مثبت قبول کنیم.
🌐 قانون باید در پی حل مشکلات مردم باشد؛ در درجه اول درصدد رفع مشکلات طبقات ضعیف باشد. قانون نباید آلت دست صاحبان زَروزور باشد/ قانون باید در پی حل مشکلات واقعی مردم باشد. انسان احساس میکند برخی قوانین مربوط به خانواده که در مجلس مطرح است، تحت تأثیر رسوم غربی است. از این اجتناب کنید/ قانون باید معضلات اقتصادی را حل کند. مجلس باید در این جهت حرکت جدی انجام دهد. امروز معضلات اقتصادی کشور در اولویت است.