✨﷽✨
✍از علامه طباطبایی پرسیدند معنای این بیت خواجه حافظ چیست که مےگوید:
نوبهار است، درآن کوش
که خـوش دل باشی✨
که بسی گل بدمد باز
و تـو در گل باشی✨
فرمودند: نوبهار کنایه از ایام جوانی و نشاط زندگی انسانی است. خواجه در این بیت به سالک خطاب می کند که دوران جوانی را پیش از فرارسیدن فصل کهولت و فرسودگی و پیری مغتنم شمار که همیشگی نیست؛
و روزگار عمر و حیات را پیش از حلول موت دریاب و قدم همتی در راه رسیدن به کمالات و حیات طیبه ی دیدار حضرت حق که به منظور آن آفریده شده ای بر دار.
چنانکه در روایت داریم: پنج چیز را پیش از پنج چیز غنیمت بشمار:
❶جوانی ات را پیش از پیری
❷تندرستی را پیش از بیماری
❸توانگری را پیش از درویشی
❹فراغت را قبل از اشتغال
❺زندگی را پیش از مرگ
📚در محضر علامه طباطبایی، ص ۳۸۵
@Rahee_saadat
✍آیتالله بهجت (ره) :
بکاء در مصائب اهلبیت و بهخصوص سیدالشهدا(ع)،شاید از آن قبیل مستحباتی باشد که افضل از آن نیست؛ یعنی افضل از آن در مستحبات نیست.
📚رحمت واسعه،ص٢۶٩
@Rahee_saadat
✨﷽✨
🏴داستان مـعـنوی
✍شخصی بود که چندان مقید به احکام شرعی نبود، ولی هر وقت در مسیرش به بیرق و پرچم مجالس عزاداری امام حسین علیهالسّلام برمیخورد، به حضرت سلام میداد. آن شخص از دنیا رفت و در قیامت پروندهی اعمالش را رسیدگی کردند و دیدند جهنّمی تمام عیار است.
لذا حکم صادر شد او را به جهنّم ببرند. ملائکه پروندهی او را گرفتند و او را به سمت جهنّم بردند. در بین راه آن شخص بیرق امام حسین علیهالسّلام را دید. محکم ایستاد و به ملائکهای که او را میبردند گفت من در دنیا هیچ وقت بدون سلام کردن از این بیرقها رد نشدم و الآن هم باید بروم یک سلام بکنم، بعد با شما به جهنّم میآیم.
ملائکه گفتند نمیشود، کار تو تمام است و باید به جهنّم بروی.
تا این گفتگو بین آنها در گرفت، حضرت اباعبدالله علیهالسّلام که پای آن بیرق ایستاده بودند یک نگاه به آنها کردند و با همین نگاه، آن شخص و ملائکهی همراهش، خود را در حضور حضرت مشاهده کردند.حضرت فرمودند گفتگوی شما بر سر چه بود؟ ملائکه پروندهی اعمال آن شخص را تقدیم حضرت کردند. حضرت نگاهی به آن کردند و به آن شخص فرمودند: این چیه؟ (یعنی چیز خوبی نیست) و پرونده را به ملائکه پس دادند.
ملائکه هم راه افتادند تا آن شخص را به جهنّم ببرند امّا در بین راه متوجّه شدند که به سمت بهشت میروند خیلی تعجّب کردند!
به پروندهی آن شخص نگاه کردند، دیدند حضرت با همان نگاهشان زیر نامهی اعمال آن شخص نوشتهاند: یا مُبَدِّلَ السَّیِئاتِ الحَسَناتِای کسی که بدیها را به خوبی تبدیل میکنی. ملائکه هم آن شخص را به بهشت بردند و تحویل دادند.
📚مصباح الهدی تٱلیف استاد مهدی طیّب
@Rahee_saadat
🔴 تلنگر
✍ اﮔﺮ ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ "ﻏﯿﺒﺖ" ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ، ﺑﺎﻧﮑﻬﺎ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﺧﻮﺩﮐﺎﺭ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺣﺴﺎﺑﻤﺎﻥ ﺑرداشته ﻭ ﺑﻪ ﺣﺴﺎﺏ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻏﯿﺒﺖ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ، ﻭﺍﺭﯾﺰ ﮐﻨﻨﺪ. ﺑﺪﻭﻥ ﺷﮏ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﺣﻔﻆ ﺍﻣﻮﺍﻟﻤﺎﻥ ﺳﺎﮐﺖ ﻣﯽﺷﻮﯾﻢ.
ﺁﯾﺎ ﺍﯾﻦ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻓﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﻓﺎﻧﯽ ﺍﺯ ﺍﻋﻤﺎﻝ ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎ ﺩﺭ ﺳﺮﺍﯼ ﺑﺎﻗﯽ ﺑﺎ ﺍﺭﺯﺵﺗﺮ ﻭ ﻋﺰﯾﺰﺗﺮﻧﺪ؟
جواب با شما. نگذارید گوشهایتان گواه چیزی باشد که چشمهایتان ندیده، نگذارید زبانتان چیزی را بگوید که قلبتان باور نکرده. "صادقانه زندگی کنید" ما موجودات خاکی نیستیم که به بهشت میرویم. ما موجودات بهشتی هستیم که از خاک سر برآورده ایم.
@Rahee_saadat
✨﷽✨
🌼خواصی از آیةالکرسی
✳️نورانيت در قبر
❣امام صادق (عليهالسلام) فرمودند:
وقتي مؤمني، ثواب قرائت آية الكرسى را به اهل قبور هديه كند، خداوند براي هر حرفى از اين آيه، فرشتهاي قرار ميدهد كه خداوند را براى قاري آن، تا روز قيامت تسبيح كند. و به وى پاداش شصت پيامبر را دهد و خدا در هر قبرى از شرق تا غرب، چهل شمع از نور قرار ميدهد و قبرهاى آنها را وسعت دهد. (۱)
نتيجه قرائت آيه الكرسى
از پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) روايت شده است كه فرمودند: هر كس آية الكرسى را بعد از هر نماز واجب بخواند، چيزى مانع از ورودش به بهشت نخواهد شد، مگر مرگ. (كنايه از اين كه وقتي مرگش برسد به بهشت ميرود. البته بايد به اين نكته توجه كرد كه صرف تلاوت اين آيه ملاك نيست بلكه در مورد كسي است كه مراقب اعمالش است.) و كسي بر قرائت آن، مواظبت نمىكند، مگر آن كس كه صديق و راستگو باشد. (۲)
📚پينوشتها:
۱- اجساد جاويدان، ص ۱۲۴.
۲- مستدرك الوسائل، ج ۱، ص ۳۴۳.
@Rahee_saadat
✅جایگاه پدر و مادر
✍جایگاه پدر و مادر در قرآن و روایات، بسیار والا معرفی شده است، به طوری که احترام و تعظیم به آنان در کنار پرستش خدای یگانه مطرح گردیده است. و بیاد داشته باشیم که انسان نباید کمترین بی احترامی را نثار والدین خود کند، زیرا با یک آه والدین زندگی انسان به پایین ترین منزلت ها کشیده می شود.
📖قرآن کریم:
از روی محبت و مهربانی، بال فروتنی را برای پدرو مادرت فرود آور.
📚اسراء: آیه ۲۴
@Rahee_saadat
امیرالمؤمنین عليه السلام:
زياده گويى، موجب لغزش حكيم و خستگى بردبار است. پس زياده گويى مكن كه مايه رنج خواهى بود و تفريط مكن كه مايه اهانت خواهى بود
الإِكثارُ يُزِلُّ الحَكيمَ، ويُمِلُّ الحَليمَ؛ فَلا تُكثِر فَتُضجِر ، وتُفَرِّط فَتُهَن
غررالحكم حدیث 2009
🆔 @Rahee_saadat
⚜رسول خدا (ص) فرمودند:
شیاطین دو گروه اند؛ شیاطین جنی که با ذکر "لاحول ولا قوه الا بالله العلی العظیم" رانده می شوند، و شاطین انسی که با صلوات بر محمد وآل محمد (شر و آزارشان) از شخص دور می شود.
📚(بحارالانوار ج92 ص136)
@Rahee_saadat
✍امام باقر عليه السلام:
با هوای نفس خویش مبارزه کن؛ همانگونه که با دشمنت مبارزه می کنی.
📚 من لایحضر ج۴ ص۴۱۰
@Rahee_saadat
#یک_لحظه_سکوت_قدری_تامل
وقتی که احساس تنهایی میکنید و
به تنگ آمدهاید،
احتمال آن که
انتخابهای ضعیفتری بکنید،
بالا میرود.
✨
با شکم خالی
به خرید نروید،
چون هر غذای ناسالمی را
انتخاب خواهید کرد...!
💚💚
@Rahee_saadat
😳 #کوهان_سر_زنان #آخرالزمان 😳
✍رسول اکرم صلی الله علیه و آله :
(در آینده) زنانی پیدا می شوند که در عین پوشیدگی برهنه اند ( #لباس_های_بدن _ما و جوراب های نازک می پوشند) #هوسباز و دلفریب می باشند، موهای خود را طوری آرایش می کنند که مانند کوهان شتر جلوه می کند. اینان داخل #بهشت نمی شوند و حتی بوی آن را استشمام نمی کنند، با این که #بوی_بهشت از راه بسیار دور شنیده می شود.
وَ نِساءٌ کاسیاتٌ عاریاتٌ مُمیلاتٌ مائِلاتٌ رُؤُوسُهُنَّ کَأَسنِمَهِ البُختِ المائِلَهِ لایَدخُلنَ الجَنَّهَ و َلایَجِدنَ ریحَها وَ إنَّ رِیحَها لَیُوجَدُ مِن مَسیرَهِ کَذا وَ کَذا؛
📚 لسان العرب ج۱۱ ، ص۶۳۷ –
📗 تاج العروس من جواهر القاموس ج۱۵ ، ص۷۰۸
@Rahee_saadat
💠داســــــتان پند آموز💠
💐زن زناکار و عابد بنی اسرائیل
✔️زنی فاسد و هرزه گرد، با چند نفر از جوانان بنی اسرائیل روبرو شد. با قیافه زیبا و آرایش کرده خود آنها را فریفت. یکی از آن جوانان به دیگری گفت: «اگر فلان عابد هم این زن را ببیند فریفته اش خواهد شد.»
زن آلوده چون این سخن را شنید گفت: «به خدا سوگند تا او را نفریبم به خانه برنمی گردم.»
پس شب به خانه عابد رفت و درب را کوبید و گفت: «من زنی بی پناهم! امشب مرا در خانه خود جای بده.» ولی عابد امتناع ورزید.
زن گفت: «چند نفر جوان مرا تعقیب می کنند، اگر راهم ندهی، از چنگشان خلاصی نخواهم داشت.»
عابد چون این حرف را شنید به او اجازه ورود داد. همین که آن زن داخل خانه شد لباسش را از تن خود بیرون آورد و قامت دلارای خویش را در مقابل او جلوه داد. چون چشم عابد به پیکر زیبا و اندام دلفریب او افتاد چنان تحت تأثیر غریزه جنسی واقع شد که بی اختیار دست خود را بر اندامش نهاد. در این موقع ناگهان به خودش آمد و متوجه شد که چه کاری از او سرزده است. به طرف دیگی که برای تهیه غذا زیر آن آتشی افروخته بود رفت و دست خود را در آتش گذاشت.
زن پرسید: «این چه کاری است که می کنی؟»
او جواب داد: «دست من، خودسرانه کاری انجام داد، حالا دارم او را کیفر می دهم.»
زن از دیدن این وضع طاقت نیاورد و از خانه او خارج شد. در بین راه به عده ای از بنی اسرائیل برخورد کرد و گفت: «فلان عابد را در یابید که خود را آتش زد.» و وقتی آنها رسیدند مقداری از دست او را سوخته یافتند.
@Rahee_saadat