نکات دقیق حجتالاسلاموالمسلمین استاد #مؤیدی در #ویدیوکلیپ «مراقبات ماه رجب»
● یکم؛
سه ماه بسیار نورانی پیش رو داریم. باید آن را با همت و اراده دریافت. نباید فرصت را از دست داد.
● دوم؛
ماه رجب، «شهرُ الله» و «اَصَب» است؛ یعنی رحمت، مغفرت، چشمپوشی، عفو و صَفْح خدا، مثل بارانی پُربار، بر بندگان ریزش دارد. برای درک این فراوانی، باید مستعد و آماده بود تا قلبی سلیم به ارمغان آید.
● سوم؛
عمری که گذشت باید محاسبه گردد؛ حقوق الهی از ابتدای بلوغ و حقوق مردم از پیش از بلوغ باید مورد محاسبه قرار گیرد. همه این موارد برای دقت در ادا کردن، باید مکتوب شود.
سپس با همت و جدیّت، باید «تصمیم بر جبران» گرفت. تصمیم بر جبران، خود حتی تا نوَد درصد انسان را در راه حق پیشرفت میدهد؛ حتی اگر حقوق محاسبهشده، بهدلیلی مشروع، در حال حاضر امکانِ ادا نداشته باشد.
eitaa.com/ShiaTowhid/299
● چهارم؛
بعد از محاسبه عمْر، غسل و نماز توبه باید بهجا آورده شود.
eitaa.com/ShiaTowhid/943
● پنجم؛
اگر باطن آدمی طهارت یابد، انوار الهی را بهخوبی در خواهد یافت.
● ششم؛
آنچه که در مفاتیحالجنان و در بخش ماه رجب آمده، بسیار مفید است. افراد باید بر اساس حال خوش باطنی با ادعیه اُنس گیرند.
● هفتم؛
در بین دعاهای رجبیه مفاتیحالجنان، نباید از خواندن دعایی که با عبارت «اللهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَعَانِی جَمِیعِ مَا یَدْعُوکَ بِهِ وُلاةُ أَمْرِکَ …» آغاز میشود، غفلت کرد. سفارش بزرگان معنویت بر این بود که این دعا در هیچیک از روزهای این ماه پُربرکت ترک نگردد.
● هشتم؛
قرائت سوره مبارکه توحید و ـ تلاش برای ایجاد ـ اُنس با این سوره اهمیت دارد؛ رجب المرجب، ماه سوره توحید است. در صورتی که شرایط اقتضا میکند، بهتر است سوره مبارکه توحید، در طول این ماه، دههزار مرتبه خوانده شود. اگر این امکان وجود ندارد، هزار مرتبه. از قرائت سوره توحید در روزهای جمعه ماه رجب نباید غافل بود.
● نُهم؛
با قصد و نیت، نورانیّت قرائت سوره مبارکه توحید به همه ارحام و حقدارانِ درگذشته (چه شناخته و چه ناشناخته) هدیه شود؛ به این صورت که ثواب قرائت، ابتدا به اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام هدیه میگردد. سپس ثواب اهدای سورههای توحید به اهلبیت علیهمالسلام، به درگذشتگان تقدیم میشود.
اموات، با دریافت نورانیت سورههای توحید، دعا خواهند کرد. دعای آنان بسیار گرهگشا و در رفع بسیاری از مشکلات مؤثر است.
● دهم؛
از روزهداری در ماه رجب نباید غفلت ورزید. البته نباید این موضوع بهقدری باشد که شخص روزهدار تحت فشار قرار گیرد.
اگر شخص به هر دلیلی از روزهداری باز ماند، چنانکه در مفاتیحالجنان آمده است، با ذکر صدباره تسبیحات «سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسْبِیحُ اِلّا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَکْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ»، انشاءالله به ثواب روزه آن روز خواهد رسید.
● یازدهم؛
خواندن دعای «یَا مَنْ أَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ مِنْ کُلِّ شَرٍّ …» بعد از هر نماز و دیگرادعیه خوب که مضامین عالی دارند.
● دوازدهم؛
سحرخیزی و تهجّد (نیمساعت پیش از اذان صبح) فراموش نگردد.
● سیزدهم؛
نمازهای واجب روزانه، حتماً در اول وقت بهجا آورده شوند؛
مگر آن که عذری در میان باشد.
● چهاردهم؛
باید برای خالص کردن نیّتها و انگیزهها کوشید؛ نیتها باید الهی باشند. این یعنی، بعد از گزاردن اعمال صالح و خیر، نباید در انتظار تحسین، تقدیر و تشکر بود؛ با وجود نیت زلال و الهی، بودن یا نبودن این امور، تأثیری در عمل خیر نخواهد گذاشت. نیت خالص و صادقانه الهی، گرهگشای اصیل و سِرّی ملکوتی است که در محاسبات خداوندی بسیار پسندیده است.
● پانزدهم؛
با خواندن سه مرتبه سوره مبارکه توحید ــ که معادل ختم کامل قرآن است، ــ بعد از هر نماز و اهدای ثواب آن به حضرت امام زمان علیهالسلام، باید در ایجاد اُنس با حضرتش کوشید.
● شانزدهم؛
هر روز یکبار با قرار دادن دست بر سر، اینچنین به امام زمان عرض میگردد؛ «السّلامُ عَلیکَ یا بقیّةَ اللهِ یا أباصالِح، اَلمُستَغاثُ بِکَ یا صاحب الزمان، اَلمُستَعانُ بک یا صاحب الزمان». در حین خطاب و با گفتن واژه «اَلمُستَغاث» باید به غرقشدگی در غفلتها، گناهان و خودخواهیها توجه نمود.
● هفدهم؛
پرهیز جدی از گناهکاری؛ در میان انواع گناهان نیز باید به گناهان مربوط به چشم و گوش (ورودی باطن) و نیز زبان (خروجی نفْس) حساس و مراقب بود؛ چه در فضای واقعی و چه در فضای مجازی! حتی اگر توفیق عمل به هیچ یک از مراقبات دست نداد، در هیچ صورتی نباید از پرهیز از گناهکاری کوتاهی کرد. برای درک فیض، پرهیز از گناه، نماز اول وقت و وضوداری (طهارت) دائمی کافی است.
نسخه تصویری: eitaa.com/ShiaTowhid/1735
نسخه صوتی: eitaa.com/ShiaTowhid/1736
📚 صحیفه سجادیه؛
همراه با مناجات خمس عشره.
ترجمه استاد حسین انصاریان.
۲۷۰ صفحه. جلد سخت قطع کوچک. نو.
🌸🌸🌸🌸🌸
امام جواد علیه السلام:
اَلمُؤمِنُ یَحتاجُ إلی ثَلاثِ خِصالٍ:
تَوفیقٍ مِنَ اللهِ،
وَ واعِظٍ مِن نَفسِهِ
وَ قَبُولٍ مِمَّن یَنصَحُهُ؛
مؤمن نیازمند سه خصلت است:
توفیق از سوی خداوند،
واعظی از درون خود،
پذیرش نسبت به کسی که او را پند می دهد.
#حدیث_زندگی ۱۸۱
🌸🌸🌸🌸🌸
هدایت شده از مصباحیه ...
نیاز انسان مومن:
1.توفیق از طرف خداوند متعال
2.واعظ درونی
3.پندپذیر بودن
شرح حدیث
انسان همواره نیازمند موعظه و پند است. موعظه و پند، غذای معنوی و ملکوتی است که باطن و روح انسان را پرورش می دهد و زمینه سعادت و خوشبختی را در دنیا و آخرت فراهم می کند. پند پذیری، اخلاق صالحان و اولیاست. پند پذیری؛ یعنی این که انسان از هر حادثه، جریان و گفتار مناسبی عبرت بگیرد و آن تجربه را به کار بندد.«پند پذیری»، مردی شراب خوار، عیاش و غافل چون «بشر حافی» را به گردونة دین، معرفت، عرفان، و توبه واقعی کشانید و او را تبدیل به یکی از اولیای خدا کرد. فضیل عیاض که مردی راهزن، دزد و مجرم بود، با پند و اندرز به مقام والای انسانیت و اوج عرفان عملی رسید. سدیدالدین حمصی، نخود فروشی از اهل ری بود که در اثر گوش شنوا داشتن در سن پنجاه سالگی به مدرسة علوم اسلامی رفت و تبدیل به عالمی فرهیخته، و فقیهی بزرگ، و نویسنده ای توانا گردید. و بالاخره سکاکی که چاقوسازی بی سواد، غریب و ناشناخته بود، به ادیبی بزرگ، و لغت شناسی کم نظیر تبدیل شد. پند پذیری، کافر را مسلمان، مشرک را مؤمن، بی خبر را آگاه، جاهل را عالم، متوقف را متحرک، مجرم را توبه کار و بی هنر را هنرمند می نماید. حضرت جواد الائمه علیه السلام در روایتی بسیار مهم می فرماید: المُؤْمِنُ یحْتاجُ إلی تَوْفِیقٍ مِنَ اللهِ، وَ واعِظٍ مِن نَفْسِهِ، وَ قَبُولٍ مِمَّنْ ینْصَحُهُ»؛ مؤمن به توفیقی از جانب خدا، و پند دهنده ای از درونش، و پذیرش پند و نصیحت از کسی که او را پند می دهد، نیازمند است.
توفیق از طرف خداوند
« توفیق» زمانی حاصل می شود که همه ی اسباب و عوامل برای رسیدن به هدف و تأمین خواسته ها، فراهم و هماهنگ باشد .توفیق دهنده ی اصلی خداوند است. پیامبران الهی با هم با گفتنِ «و ما توفیقی اِلّا بالله»، فراهم شدن برنامه ها و عوامل هدایت بشر را از سوی خدا می دانستند. این نگاه توحیدی، سبب می شود انسان بیش از آن که به فکر و نیروی خودش تکیه داشته باشد، به توفیق الهی و سبب سازی پروردگار اعتماد کند، زیرا همه ی عوامل در دست اوست.
«واعظ درونی» نیاز دیگر مؤمن است
عقل و وجدان، یک چراغ باطنی است که خوبی ها را به انسان نشان می دهد و اگر خلاف و بی خردی کرد، او را ملامت می کند. در روایات است: کسی که از درون خود، واعظ و پند دهنده ای نداشته باشد، اندرزهای دیگران چندان سودی به او نمی رساند. بیداری فطرت و فعال بودن وجدان، نقش عمده ای در اصلاح شخص و بازداشتن او از جرم و گناه دارد.
نصیحت پذیری
نصیحت پذیری سومین نیازی است که در این حدیث مطرح است. تواضع در آن است که اگر کسی خیرخواهانه انتقادی کرد و موعظه و پندی داد، بپذیریم. گشودن آغوش باز به روی پندهای آموزنده و هشدارهای دلسوزان، نشانه خردمندی و عاقبت اندیشی است. هم از خداوند، توفیق بطلبیم، هم چراغ وجدان را در درون خود روشن نگه داریم، هم پند دیگران را به گوش جان بشنویم و بپذیریم.
دفتر #حسن_روحانی:
شورای نگهبان صلاحیت دکتر روحانی را تائید نکرد.
سایت دفتر حسن روحانی:
🚫 طبق اعلام یکی از مقامات شورای نگهبان، فقهای این شورا صلاحیت حجتالاسلاموالمسلمین دکتر حسن روحانی برای نامزدی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را تائید نکردند. گفتنی است این موضوع از طریق وزارت کشور نیز به طور رسمی اعلام خواهد شد.
📎 وقایع ۴ بهمن
#شمسی
🗓 سال ۱۳۱۰
📌 درگذشت آیت الله ميرزا جمال الدين كلباسی، فقیه و از اساتید حوزه علمیه اصفهان.
🗓 سال ۱۳۴۱
📌 بازداشت آیتالله سیدمحمود طالقانی همراه با جمع زیادی روحانی و دانشجو به اتهام تظاهرات علیه دولت.
🗓 سال ۱۳۴۱
📌 محاصره مدرسه فیضیه قم و درگیری روحانیون با نیروهای امنیتی.
🗓 سال ۱۳۶۵
📌 شهادت حجتالاسلام مرادعلی عبداللهپور درزی از شهدای دفاع مقدس.
🗓 سال ۱۳۸۹
📌 درگذشت آیت الله محمدعلی العمری از رهبران شیعیان عربستان بهویژه جماعت نخاوله.
📎 وقایع ۱۲ رجب
#قمری
🗓 سال ۱۲۷۷
📌 ولادت آیت الله محمدهادی هادوی بیرجندی فقیه، واعظ و شاعر شیعی.
🗓 سال ۱۳۸۱
📌 درگذشت آیت الله مرتضی چهرگانی انزابی از فقهای شیعه.
🗓 سال ۱۴۲۳
📌 درگذشت آیت الله سید محمدعلی موحد ابطحی
#تقویم_علماء
🌸🌸🌸🌸🌸
ألْـحَـمْـدُ لِـلَّـهِالَّـذِیجَـعَـلَـنَـٰامِـنَ
🌹الْمُتَمَسِّکِینَبِوِلاٰیَةِأَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ🌹
وَالْأَئِمَّةالْمَعصومیٖنعَلَیْهِمُالْسَـّـلاٰم
ألْسّـَـلاٰمُعَلَیْڪَيامَولاٰىياأميرَالمُـؤمِنين
ياعَليّعَلَيهِاَلسَـّلاٰم
ميلاٰدِموفورُالسُـرور اباتراب
حَضرتِمولاٰاَمیـرالمؤمنیـن
وَروزِپِـدَرمـُـبـــــٰارَكبـٰاد
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
💐خانه و زادگاه تو، بیت خداست یا علی
چهره دلگشای تو قبله نماست یا علی💐
قال رسول الله صلى الله عليه و آله ـ لِعليٍّ عليه السلام ـ :
يا عليُّ
أنتَ حُجَّةُ اللّه
و أنتَ بابُ اللّه
و أنتَ الطَّريقُ إلَى اللّه
و أنتَ النَّبَأُ العَظيمُ
و أنتَ الصِّراطُ المُستَقيمُ
و أنتَ المَثَلُ الأعلى .
[عيون أخبار الرِّضا : 2/6/13.]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ به على عليه السلام ـ فرمود :
اى على!
تو حجّت خدايى،
تو باب خدايى،
تو راه رسيدن به خدايى،
تو آن خبر بزرگى،
تو آن صراط مستقيمى،
تو آن نمونه برترى.
#حدیث_زندگی ۱۸۲
🌸🌸🌸🌸🌸