✅ فواید روزه داری
✍روزه آثار معنوی فراوانی به دنبال دارد که به برخی از آنها فهرست وار اشاره می شود:
🌸پارسایی🌸
مهم ترین رهاورد روزه، براساس آیه 183 بقره، رسیدن به گوهر پرارج تقواست. هدف از وجوب روزه، تربیت معنوی انسان و گذاشتن او در بزرگراهی است که به پارسایی منتهی می شود. تعبیر «لعلکم تتقون» در این آیه شریفه، پرده از رازی می گشاید که ملاک برتری آدمیان بر یکدیگر دانسته شده و فرجامی نیک به نام فلاح و رستگاری خواهد داشت.
🌸رهایی از بند تن🌸
با نگاهی به شرایط روزه داری، در می یابیم که این برنامه هدفی جز تربیت انسان و آسمانی کردن او ندارد. خداوند سبحان با دعوت به روزه، مقامی دیگر از انسانیت را پیشنهاد می دهد؛ انسانیتی رها از اسارت تن و خواهش های درونی. انسانیتی که با گذار از موانع ساده به دست می آید. چشم پوشی از آنچه تاکنون به راحتی بهره مند بوده آن هم برای مدتی معین. تلاش برای خدایی شدن. شکستن دیوار عادت هایی که مانع انس با معنویات است و انسان را از ترقی و تعالی باز می دارد.
🌸آرامش🌸
یکی از آثار معنوی روزه، آرامش قلبی است، در گران سنگی که بشریت امروز برای یافتن آن حاضر است از همه دارایی خویش بگذرد. درپرتو روزه داری، دل از هوی و هوس بریده و در دامن یاری که مبدأ و معدن آرامش است، پـناه می گیرد. روزه دار با توجه بیشتر به پروردگار و احساس نزدیکی به آن «قریب مجیب»، دل از اغیار بریده و سرشار از آرامش و طمأنینه می گردد. از این رو امام باقر(علیه السّلام) در سخنی کوتاه و زیبا فرمود: الصیام تسکین القلوب؛ روزه مایه آرامش دل هاست.»
💠روزه اشخاص پیر
#سوال
❓️تکلیف روزه پیرمرد یا پیرزن چیست؟
#پاسخ
الف-📌 به خاطر پیری هیچوقت توان روزه گرفتن ندارند:
✍️آیات عظام صافی، گلپایگانی:روزه و قضای آن واجب نیست بنابر احتیاط واجب برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد.
☘️آیت الله مکارم:روزه بر آنها واجب نیست و قضا ندارد. باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد.
🌸بقیه مراجع: روزه بر آنها واجب نیست و قضا و فدیه هم ندارد.
ب- 📌توان روزه گرفتن دارند اما روزه گرفتن برای آنها مشقت دارد)مثلاً به خاطر گرمای زیاد یا طولانی بودن روزها)
☘️آیات عظام زنجانی، بهجت:روزه واجب نیست اگر بعد از ماه رمضان بتواند روزه بگيرد،بايد قضاى روزهها را بگیرد و باید براي هر روز يك مد طعام به فقیر بدهد.
🌸آیات عظام امام ، خامنه ای ،اراکی ،مکارم،سبحانی:روزه واجب نیست درصورت توان بعد از ماه رمضان بنابراحتياط واجب بايد قضاى روزههارابگیرد وباید براي هر روز يك مد طعام به فقیر بدهد.
✍️بقیه مراجع:روزه وقضای آن واجب نیست فقط برای هر روز یک مد طعام به فقیر فدیه بدهد.
📚العروه الوثقی ،ج 2،فصل فی مواردجوازافطار-منهاج الصالحین،کتاب الصوم،فصل فی ترخیص افطار-توضیح المسائل 16مرجع ،مسأله 1725و1726- تبریزی،گلپایگانی،صافی،رساله،مساله .1735،1734-مکارم،رساله، مسأله 0 145- زنجانی،رساله، مسأله 1735-بهجت،رساله، مسأله 1362-سبحانی،رساله، مسأله 1634،1635-اراکی،رساله،م1758،1759-فاضل،رساله، مسأله 1771-مظاهری،رساله، مسأله 1312
✳️ دو شرط مهم در اجابت دعا
✍ «وَ إِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنیِّ فَإِنیِّ قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ» (بقره، ۱۸۶)هنگامی که بندگانم از تو سراغ مرا میگیرند، همانا من نزدیکم؛ دعای دعاکنندهای که مرا بخواند اجابت میکنم. در این آیه، خداوند متعال با مقید کردن وعدهی اجابت به «إِذا دَعانِ»، دو شرط مهم در دعا را به ما گوشزد میکند:
یکی اینکه دعا باید حقیقتاً دعا باشد. «أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ» مانند آن است که بگوییم: عالم را احترام کن در صورتی که عالم باشد. این جمله یعنی آن عالمی را احترام کن که حقیقتاً عالم باشد و به علم خود عمل کند. جملهی «إِذا دَعانِ» نیز میفهماند که وعدهی اجابت در مورد دعایی است که حقیقتاً دعا باشد یعنی قلب دعاکنندهی آن با زبانش موافق باشد؛ چون دعای حقیقی آن دعایی است که قبل از زبان سر، زبان قلب و #فطرت که دروغ در کارش نیست آن را بخواهد.
🔹 دوم اینکه فرمود «دَعَانِ؛ مرا بخواند». دعایی وعدهی اجابت دارد که دعاکننده واقعاً آن را از خدا بخواهد؛ پس اگر کسی به زبان، خدا را خواند و در دل، امیدش به اسباب عادی و امور وهمی بود چنین کسی خدا را به دل نخوانده و شرط اجابت دعا را رعایت نکرده است.
📚 برگرفته از تفسیر المیزان
📩 غلبه بر هوای نفس
گاهی انسان به خود تلقین میکند که نمیتواند بر هوای نفسش فائق بیاید. روزه ماه رمضان به انسان ثابت میکند که میتواند آن وقتی که اراده کند، پیروز شود. میتوان با اراده و توکل از عادات ناپسندی که در ما هست و مایه عقب افتادگی مادی و معنوی است، نجات یافت.
✍ حضرت آیتالله خامنهای
#ماه_رمضان
➥
🌹 حدیث قدسی:
✍ ای فرزند آدم!
راحتى و آسایش را در
#بهشت قـرار داده ام،
امّا مردم آن را در دنیا
مىجویند و نمى یابند.
📚 بحار ۴۵۳، ۵۷
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌷عصر زیباتون
پراز ملودی شاد🥰
پراز آرامش
پراز لبخند ازته دل و♥️
پراز زیبایی باشه
عصرتون
سرشاراز عشق و شادی ♥️
طعم زندگیتون شیرین ☕️🍓🍩🫐
.
📸🌟۲۵ سال قبل؛ داریوش مهرجویی هنگام فیلمبرداری «درخت گلابی»
داریوش مهرجویی (۱۳۱۸-۱۴۰۲) کارگردان و نویسنده ایرانی و از موسسین کانون سینماگران پیشرو بود. از جمله فیلمهای معروف مهرجویی میتوان به هامون، اجاره نشین ها، گاو، سنتوری، درخت گلابی، لیلا، سارا و... اشاره کرد. مهرجویی در مهر ماه ۱۴۰۲، همراه همسرش به قتل رسید. در این تصویر که متعلق به سال ۱۳۷۷ است، داریوش مهرجویی سر صحنه فیلمبرداری فیلم درخت گلابی دیده میشود.
.
🌷 امام رضا (عليه السلام) :
🖌 مردى نزد سرور ما رسول خدا (صلي الله عليه و آله) آمد و عرض كرد : به من اخلاقى بياموزيد كه خير دنيا و آخرت در آن جمع باشد.
🍃💕حضرت فرمودند : #دروغ_نگو.
📗 فقه الرضا (عليه السلام) ص۳۵۴
.
#بخششهفتادهزارگناه
مرحوم شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان می نویسد:
مستحبّ است در هر شب ماه رَمَضان دو ركعت نماز در هر ركعت حمد و توحيد سه مرتبه و چون سلام داد بگويد :
☘🌷
سُبْحانَ مَنْ هُوَ حَفيظٌ لا يَغْفُلُ، سُبحانَ مَنْ هُوَ رَحيمٌ لا يَعْجَلُ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ قآئِمٌ لا يَسْهُو، سُبْحانَ مَنْ هُوَ دائِمٌ لا يَلْهُو،
پس بگويد تسبيحات اربع را هفت مرتبه، سپس بگويد:
سُبْحانَكَ سُبْحانَكَ سُبْحانَكَ، يا عَظيمُ اغْفِرْ لِيَ الذَّنْبَ الْعَظيمَ،
پس ده مرتبه صلوات بفرستد بر پيغمبر و آل او عليهم السلام
🌺🌱
كسي كه اين دو ركعت نماز را بجا آورد بيامرزد حق تعالي از براي او هفتاد هزار گناه
📖مفاتیح الجنان ،باب اعمال ماه رمضان
@ahlebaits14
#سخترینوقویترینمخلوقخدا
🔷عن عامر الشعبي أنه سأله يعنى ابن الكواء فقال: يا أمير المؤمنين أي خلق الله أشد؟ قال: ان أشد خلق الله عشرة، الجبال الرواسى، والحديد تنحت به الجبال، والنار تأكل الحديد، والماء يطفئ النار، والسحاب المسخر بين السماء والأرض يحمل الماء، والريح تقل السحاب، والإنسان يغلب الريح، يتقيها بيديه ويذهب لحاجته، والسكر يغلب الإنسان، والنوم يغلب السكر، والهم يغلب النوم، فأشد خلق ربك الهمّ.
💎 ابن هلال ثقفی روایت کرده از حضرت امیر پرسیدند: یا علی، #قویترین آفریدهی پروردگار چیست؟!
🌺🌾مولا فرمودند:
«کوه! اما آهن آن را میشکافد؛ آهن هم مغلوب آتش است؛ آتش نیز مغلوب آب است؛ خود آب هم توسط ابری بین زمین و آسمان حمل میشود که خود مغلوب باد است؛ انسان هم بر باد غلبه دارد و از آن برای نیازهایش استفاده میکند، مستی هم بر آدمی چیره میشود و خواب هم بر مستی غلبه دارد؛ اما اندوه خواب را از انسان میگیرد
پس غم و غصه واندوه ؛ قویترین آفریدهی خداوند است...»
🔰 اندوه ها را کنترل کنیم، اینقدر بهشون اهمیت و بها ندیم تا در جانمون رسوخ نکنند
همه مردم مشکل و غم و اندوه دارن
ولی خوش به حال کسانی که غمشون فراق امام زمانه وایمان دارن به خدا و تکیه گاهشون اهل بیته و غمها رو ناچیز میبینن
.
💎 پاداش عجیب خواندن سوره قدر در زمان افطار و خوردن سحری
🌸🌺🌸🌺
عن أَبِي يَحْيَى الصَّنْعَانِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَا مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقِدْرِ عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلَّا كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ.
(بحارالأنوار، ج97، ص344 به نقل از اقبال الأعمال)
🌺☘حضرت صادق علیه السلام فرمود:
هیچ مؤمن روزه داری نیست که در هنگام خوردن سحری و افطارش #سوره_قدر را بخواند،
مگر آنکه بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلطیده باشد.
اللّهم عجّل لولیک الفرج
🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
گفت پایت را بگذاری اینطرف
خط، برزخ شما شروع میشود!
بهشت را از دور می دیدم. به عشق بهشت، رفتم آن طرف خط و دویدم... اما نتوانستم جلو بروم! دیدم کنار یک پیرمرد بسیار ضعیف قرار گرفته ام.
به من گفتند: شما تنها
نمی توانی بروی. این
پیرمرد همراه شماست!
گفتم: این که نمی تواند راه برود. الان می میرد. لبخندی به من زد و گفت: این پیرمرد اعمال صالح توست. از تو جدا نخواهد شد... زدم توی سرم. پس کی بود می گفت دلت پاک باشه... نماز چیه... ثواب چیه....
📚 کتاب بازگشت
.
🔵 به سوی یک جهان شگفت انگیز!
✍ پس از مرگ وارد جهانی خواهیم شد که کاملا با دنیای فعلی ما متفاوت است. جهانی با گستردگی و تنوع پایان ناپذیر. تازه آنجا میفهمیم آرزوهای مبهم ما در دنیا تنها در آن جهان محقق شدنی بودهاند. کاش کنجکاوی ما درباره آن جهان، ترس بیهوده ما را از مرگ کم کند و کمی مشتاق آخرت نماید.
❖ استاد پناهیان
.
🔴 اثر وحشتناک ندادن قرض، در قیامت
✍ حاج ميرزا حسين نورى صاحب «مستدرك الوسائل» از دارالسلام نورى حكايت مى كند: از عالم زاهد سيد هاشم حائرى كه مبلغ يك صد دينار كه معادل ده قران عجمى بود از يك نفر يهودى به عنوان قرض گرفتم كه پس از بيست روز به او برگرداندم، نصف آن را پرداختم و براى پرداخت بقيه آن او را نديدم جستجو كردم، گفتند: به بغداد رفته.
شبى قيامت را در خواب ديدم، مرا در موقف حساب حاضر كردند، خداوند مهربان به فضلش مرا اذن رفتن به بهشت داد. چون قصد عبور از صراط كردم، زفير و شهيق جهنم مرا بر صراط نگاه داشت و راه عبورم را بست، ناگاه طلبكار يهودى چون شعله اى از جهنم خارج شد و راه بر من گرفت و گفت: بقيه طلب مرا بده و برو.
من تضرع كردم و به او گفتم: من در جستجويت بودم تا بقيه طلبت را بپردازم ولى تو را نيافتم. گفت: راست گفتى ولى تا طلب مرا ندهى از صراط حق عبور ندارى. گريه كردم و گفتم:
من كه در اينجا چيزى ندارم كه به تو بدهم. يهودى گفت: پس بجاى طلبم بگذار انگشت خود را بر يك عضو تو بگذارم. به اين برنامه راضى شدم تا از شرش خلاص شوم، چون انگشت بر سينه ام گذاشت از شدت سوزش آن از خواب پريدم!
📚 کتاب عرفان اسلامى
➥
.
میخواهمت...
چنان که شب خسته 🌙
خواب را ...! ❤️
#شبتوووووون_بخییییییر
♥️
✍پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
ماه رمضان، ماه خداست؛ ماهى كه خداوند، حسنات را در آن، دو برابر مى كند و سيّئات را محو مى كند، ماه بركت، ماه بازگشت به سوى خدا، ماه توبه، ماه آمرزش، ماه آزاد شدن از آتش و دست يافتن به بهشت. پس، در اين ماه از هر حرامى بپرهيزيد و در آن، زياد قرآن تلاوت كنيد و در آن، حاجت هاى خويش را بخواهيد و در آن، به ذكر پروردگارتان بپردازيد و مبادا ماه رمضان نزد شما، مانند ماه هاى ديگر باشد؛ چرا كه آن نزد خداوند، نسبت به ماه هاى ديگر، حرمت و برترى دارد و مبادا در ماه رمضان، روز روزه دارى تان مثل روز خوردنتان باشد
📚فضائل الأشهر الثلاثة، صفحه 95
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعای روز هفتم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ أَعِنِّي فِيهِ عَلَى صِيَامِهِ وَ قِيَامِهِ وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مِنْ هَفَوَاتِهِ وَ آثَامِهِ وَ ارْزُقْنِي فِيهِ ذِكْرَكَ بِدَوَامِهِ بِتَوْفِيقِكَ يَا هَادِيَ الْمُضِلِّينَ
خدایا مرا در این روز بر روزه و اقامه نماز یاری کن و از لغزشها و گناهان دور ساز و ذکر دایم نصیبم فرما به حق توفیق بخشی خود ای هدایت کننده گمراهان
.
پیامهای دعا
1- ياریخواستن از خداوند در انجام نماز و روزه
2- دوری از لغزشها و گناهان
3- درخواست ذكر دائمی
4- توفيق از جانب خدا
پیام منتخب
در قرآن، توفیق به معنای «آسانکردن» است. آنجایی که خدا به کسی توفیق میدهد، به این معناست که گرایش قلبی او به سمت امور خداپسند آسانتر میشود، علل حرکت در این مسیرها برایش فراهمتر میگردد، بهتر معارف را درک و راحتتر عمل میکند. عکس توفیق، حالت بیتوفیقی است؛ یعنی با گناه پیدرپی، گرایش قلبی انسان به سمت امور ناپسند، آسان میشود.
امام رضا(ع) میفرماید: «هرکس از خدا توفیق بخواهد، در حالی که کوشا و تلاش گر نیست، خود را مسخره کرده است.»
📗 میزان الحکمه،ج ۲ ص ۸۶۲
یاری خداوند متعال در کارهای نیک، عزم و همتی استوار و جهاد خستگیناپذیر از طرف بنده را هم میطلبد؛ چنانکه دیگر خواستها و اهداف نیز به تناسب خود، نیازمند تلاش و کوششاند.
🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
مرد راننده را دیدم که خیره شده بود به چهره زنی بسیار #بدحجاب که از عرض خیابان رد میشد. با یک نگاه از ازل تا ابد او را دیدم!
اسمش فرشید بود، اما به خاطر این هرزهگی ها زندگیاش را از دست خواهد داد. سال بعد از زنش جدا شد.
اما از آن طرف آن زن را دیدم که در محشر، به دنبال فرشید بود تا از او حلالیت بطلبد. حق الناس به گردنش بود.
او باعث شد که این فرشید و صدها مثل او از زندگی با همسرشان دلسرد شوند و کارشان به طلاق منجر شود. او به تمام این مردها بدهکار بود.
📚 کتاب شنود
.
✿
🔴 فردای #قیامـت
مردم دوست دارند به
دنـیـا برگردنـد و یــک
"لا اله الا الله"
بگویند و بمیرند...
✍ آیت الله کوهستانی (ره)
.