سوزناکترین صحنه عاشورا از نگاه مالخاز سونگو لاشویلی، اسقف کلیسای باپتیست انجیلی گرجستان
شهادت کدام یک از یاران و افراد حاضر در واقعه عاشورا برایتان ناراحتکنندهتر بوده و در ذهنتان مانده است؟
فکر میکنم دردناکترین مورد، مربوط به شهادت #طفل_شش_ماهه امام حسین (عليه السلام)، حضرت علی اصغر (عليه السلام) است. زیرا نوزاد نماد #معصومیت مطلق و کامل است و این نشان میدهد که بیرحمی تا به چه حد زیاد بوده است و افراد قدرتمند تا چه اندازه میتوانند در مقابل ضعفا بیرحم باشند.
https://eitaa.com/Basir_MN
جرج جرداق، دانشمند و ادیب مسیحى:
«آن غیرتمندى که تا این پایه به ناموس مردمان اهتمام مى ورزید و در حمایت از همسر و خانواده دیگران دمى از مجاهدت باز نمى ایستاد، چون در میدان رزم (طفّ) یکه و تنها ماند و از زخم شمشیر و نیزه و زوبین بر زمین نشست و اوباش کوفه و سربازان مزدور دستگاه حاکم را دید که از هر سو به سرپناه (خیمه) زن و فرزندانش حمله ور هستند، دست پولادین خونین بر آورد و ندا زد که: «هان اى نامردان! اگر دین ندارید، آزادگى را در زندگى فرو مگذارید.»
https://eitaa.com/Basir_MN
جرج جرداق، دانشمند و ادیب مسیحى:
وقتى یزید مردم را تشویق به قتل حسین (عليه السلام) و مأمور به خونریزى مىکرد آنها مىگفتند: «چه مبلغي مىدهى؟»؛ امّا یاران حسین (عليه السلام) به او مى گفتند: «ما با تو هستیم؛ اگر هفتاد و دو بار کشته شویم، باز مى خواهیم در رکابت جنگ کنیم و کشته شویم.»
https://eitaa.com/Basir_MN
لیاقت على خان (نخستین نخست وزیر پاکستان):
این روز محرّم، براى مسلمانان سراسر جهان معنى بزرگى دارد. در این روز، یکى از حزن آورترین و تراژدیک ترین وقایع اسلام اتفاق افتاد، شهادت حضرت امام حسین (عليه السلام) در عین حزن، نشانه فتح نهایى روح واقعى اسلامى بود؛ زیرا تسلیم کامل به اراده الهى به شمار مى رفت. این درس به ما مى آموزد که مشکلات و خطرها هر چه باشند، نباید ما از آن پروا کنیم و از حق و عدالت منحرف شویم.
آه خدايا! آيا شود که پرزيدنت #روحاني و همفکرانش هم به اين #درک رسند؟
آه اي کاش! روحاني هم به اين درک برسد که مشکلات هر چقدر هم که باشند، نبايد رو به سوي #کدخدا کنيم بلکه بايد رو به سوي #خدا کنيم.
بر من خورده نگيريد که آرزو بر جوانان عيب نيست!
https://eitaa.com/Basir_MN
ل. م. بوید:
در طىّ قرون، افراد بشر همیشه جرأت و پردلى و عظمت روح، بزرگى قلب و شهامت روانى را دوست داشته اند و در همینهاست که آزادى و عدالت هرگز به نیروى ظلم و فساد تسلیم نمى شود. این بود شهامت و این بود عظمت امام حسین (عليه السلام)؛ من مسرورم که با کسانى که این فداکارى عظیم را از جان و دل ثنا مى گویند شرکت کرده ام، هرچند که 1300 سال از تاریخ آن گذشته است.
https://eitaa.com/Basir_MN
ماربین (خاورشناس سرشناس آلمانى):
حسین (عليه السلام) با قربانى کردن عزیزترین افراد خود و با اثبات مظلومیت و حقانیّت خود، به دنیا درس فداکارى و جانبازى آموخت و نام اسلام و اسلامیان را در تاریخ ثبت و در عالم بلند آوازه ساخت. این سرباز رشید عالم اسلام به مردم دنیا نشان داد که ظلم و بیداد و ستمگرى پایدار نیست و بناى ستم هر چه ظاهرا عظیم و استوار باشد، در برابر حقّ و حقیقت چون پرکاهى بر باد خواهد رفت.
https://eitaa.com/Basir_MN
موریس دوکبرا، مورّخ اروپایى:
«اگر تاریخ نویسان ما حقیقت روز عاشورا را درک مى کردند، این عزادارى را غیر عادى نمى پنداشتند. پیروان امام حسین(عليه السلام) به واسطه عزادارى براى امام مى دانند که زبونى و پستى و زیردستى و استعمار و استثمار را نباید قبول کنند؛ زیرا شعار امام و پیشواى آنان تن ندادن به ظلم و ستم بود».
https://eitaa.com/Basir_MN
موریس دوکبرا، مورّخ اروپایى:
«حسین (عليه السلام) در راه شرف و ناموس و مردم و بزرگى مقام و مرتبه اسلام از جان و مال و فرزند گذشت و زیر بار استعمار و ماجراجویى هاى یزید نرفت. پس بیائید ما نیز شیوه او را سرمشق خود قرار داده و از ظلم یزیدیان و بیگانگان خلاصى یافته و مرگ با عزّت را بر زندگى با ذلّت ترجیح دهیم؛ این است خلاصه تعالیم اسلامى...».
https://eitaa.com/Basir_MN
✅عزاداری محرّم و سلامت روان
📝دکتر سید علی مرعشی، پزشک متخصّص روانشناسی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
◀️آیا شرکت در عزاداری محرم افراد را افسرده میکند؟ این سؤالی است که ممکن است به ذهن خیلی از افراد خطور کرده باشد. بر اساس یک گمان و نه یقین! عدهای نیز مرتباً بر طبل این قضیه میکوبند که عزاداریهای محرم برای سلامت روان مضر بوده سبب افسردگی میشود.
❇️در پژوهشی که انجام دادیم، به افرادی که در مراسم عزای امام حسین علیه السلام شرکت میکردند و کسانی که شرکت نمیکردند (به عنوان گروه شاهد) پیش از شروع دهه اول محرّم پرسشنامه افسردگی «بک» داده شد و پس از پایان دهه اوّل محرّم دوباره هر دو گروه مورد آزمون قرار گرفتند (پیشآزمون ـ پسآزمون). نتایج مقایسه میانگین نمره افسردگی دو گروه در تحلیل واریانس نشان داد که در میان شرکتکنندگان کسانی که افسردگی نداشتند پس از عزاداری هم افسرده نشدند و کسانی که افسرده بودند بعد از عزای امام حسین علیه السلام نمره ی افسردگی آنها کاهشیافته و میانگین آن به زیر حد طبیعی رسیده بود. بنابراین فرض اینکه شرکت در عزاداری محرّم سبب افسردگی میشود رد شد و بلکه خلاف آن تأیید شد به این معنی که شرکت در عزاداری محرم برای سلامت روانی مفید است و سبب کاهش افسردگی یا بهبود آن میشود.
⏪امّا چگونه شرکت در یک جلسه غم انگیز باعث کاهش افسردگی میشود؟ این جلسات چه فرقی با بقیه جلسات غمانگیز دارند؟ بر اساس مکانیزمهای موردقبول در مکاتب روانشناسی عرفی 6 مکانیزم پیشنهاد کردیم:
1) افراد برون ریزی یا تخلیه هیجانی میکنند و این باعث میشود هیجانات منفی باقیمانده تقلیل یابد.
2) اگر کسی احساس گناه حلنشدهای دارد، ممکن است گرایش به افسردگی پیدا کند اما وقتی در عزاداری شرکت کرد و امید به رحمت خدا پیدا کرد، این امید احساس گناه را تا حدی خنثی و افسردگی را برطرف میکند.
3) یکی از دلایل افسردگی احساس تنهایی است. شرکت در مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام همراه با خیل عظیمی از افراد باعث میشود فرد خودش را تنها نبیند و خود را عضو یک گروه منسجم بزرگی بنام «گروه عزاداران امام حسین علیه السلام» تلقی کند و به این ترتیب احساس حمایت اجتماعی میکند.
4) ضعف سرمایههای معنوی سبب افزایش آسیبپذیری روانی از جمله استعداد افسردگی میشود. در عزاداری سیدالشهداء علیهالسلام غلظت بالائی از سرمایههای معنوی قابل اکتساب است.
5) افراد افسرده یا در معرض ابتلا به افسردگی، در مراسم عزاداری حسینی علیه السلام این فرصت را مییابند تا مصائب خود را با مصائب امامشان که او را از خود بهتر میدانند مقایسه کرده و از دیدگاه شناختی بزرگنمائی مصائب خود را متوقف کنند. آنها در این روند متوجه میشوند که عزیزتر از آنها در درگاه خداوند تعالی مشکلات بزرگتری داشته است و این تحمل مشکلات را برای عزاداران آسان میکند.
6) یکی از دلایل افسردگی احساس پوچی، بیهدفی و بی معنائی است. در مراسم سوگواری سیدالشهداء علیهالسلام فرد این فرصت را مییابد تا همسو با ایشان زندگی پرمعناتر و هدفمندتری را شروع کند و به این ترتیب از افسردگی فاصله میگیرد.
🔸ارسالي يکي از اعضاي متحرم کانال بصير
https://eitaa.com/Basir_MN
⭕️ لیست بدهی ۶۹ هزار میلیاردی شهرداری تهران منتشر شد!
▪️«میرلوحی» عضو شورای پنجم شهر تهران لیست بدهی ۶۹ هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران را منتشر کرد.
گفته ميشود بدهي شهرداري پيش از دوره نجفي (شهردار قاتل اصطلاحطلب) 16 هزار ميليارد تومان بوده است.
#مديريت_اصلاحطلبي
#حناچي
#نتيجه_اعتقاد_به_واردکردن_مديران_غربي
#آسيبهاي_اصطلاحطلي
#فاجعهاي_در_راه_هست؟
#انتخابات
https://eitaa.com/Basir_MN
جایگاه معنوی و پایگاه اجتماعی فقهای شیعه از زبان نخستین سفیر آمریکا در ایران
🔵بنجامین، اولین سفیر آمریکا در ایران در عصر ناصرالدین شاه، اقتدار حاج ملاعلی کنی، مجتهد طراز اول تهران را اینچنین روایت کرده است:
🔸«مفسرین قوانین و احکام شرع همانطوری که اشاره شد روحانیوناند که آنها را مجتهد مینامند، و مجتهد اعلم که مرجع تقلید است در حقیقت عالیترین مقام قضایی ایران است، و این شخص در حال حاضر #حاج_ملاعلی_کنی است که در فصول گذشته از او یاد شد...
🔸حاج ملاعلی کنی مردی مسن، محترم و خیلی باوقار و باهیبت است، ولی به رغم مقام و موقعیت خود زندگی مجللی ندارد و خیلی ساده و معمولی زندگی میکند. با آنکه املاک و دارایی هم دارد، در صدد نمایش دادن آنها نیست. موقعی که از منزل خارج میشود فقط سوار یک قاطر سفید رنگ میگردد و یک نفر نوکر همراه اوست، ولی مردم وقتی از آمدن او مطلع میشوند از هر طرف نزد وی میآیند و مانند یک وجود فوق طبیعی از این روحانی استقبال میکنند.
🔸یک اشاره از طرف او کافی است که شاه را از تخت سلطنت به زیر آورد و هر فرمان و دستوری که درباره خارجیان و غیرمسلمانان ایران صادر کند، فورا از طرف مردم اجرا میگردد.
🔸سربازان گارد محافظ سفارت آمریکا در تهران به من میگفتند با آنکه از طرف شاه مأمور حفاظت جان من و اعضای سفارت شدهاند، اگر حاج ملاعلی به آنها دستور دهد، بدون درنگ من و دیگر اعضای سفارت را خواهند کشت.»
(ایران و ایرانیان در عصر ناصرالدین شاه، اس.جی.دبلیو بنجامین، ص401-400)
🔶 نکتهها
حاج ملاعلی کنی یکی از علمای مجاهد تهران و از سلف صالح آیتالله #شهید_حاج_شیخ_فضلالله_نوری بود.
با فتوای این مرجع عظیم القدر، قرارداد #رویتر از بین رفت و با تاکید ایشان، عاقدین قرارداد ننگین رویتر یعنی ملکم و حسین سپهسالار از تمام مناصب و مسئولیتها خلع شده و از دربار و دولت طرد شدند.
همچنین #فراموشخانه #ملکم، اولین مجمع ماسونی ایران، با فتوای ایشان توسط مردم برچیده شد.
حاج ملاعلی کنی علیرغم برخورداری بر از مواهب مادی، زندگانی ساده ای داشت و از حیث سیاسی و اجتماعی، از اقتداری بی مانند برخوردار بود که از سلوک معنوی و پایگاه اجتماعی او نشأت میگرفت.
امروز بازخوانی این بخش از تاریخ روحانیت شیعه، بیش از هرچیز سلوک #سکولارهای_حوزوی را با چالش مواجه میسازد که نه در تحولات سیاسی کارنامه قابل قبولی در استعمارستیزی دارند و نه در سلوک شخصی از اصل ساده زیستی و مردم مداری پیروی میکنند. آنان در حالی برای تمهید مقدمات ریاست دینی تلاش میکنند که با سلوک معنوی و اجتماعی بزرگان تاریخ تشیع فرسنگها فاصله دارند.
https://eitaa.com/Basir_MN