▪️ایام سوگواری نبی اکرم صلی الله علیه و آله و امام حسن مجتبی علیه السلام تسلیت باد.
#شهادت
#اهلبیت
#رسول_الله
#بیان_الصدق
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🗞🔹🔹🗞
💢سوال:
🔰آيا نبي مكرم اسلام (ص)وصيت نامه كتبي داشتند؟
✍️پاسخ:
✅چگونه می توان باور كرد كه پیامبر با وجود چنین آیه ای مبنی بر لزوم وصیت ، وصیت ننموده باشند؟ (كُتِبَ عَلَیْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِن تَرَكَ خَیْراً الْوَصِیَّةُ لِلْوَالِدَیْنِ وَالأقْرَبِینَ بِالْمَعْرُوفِ حَقّاً عَلَي الْمُتَّقِینَ )هر گاه يكي از شما را مرگ فرا رسد و مالي بر جاي گذارد، مقرر شد كه درباره پدر و مادر و خويشاوندان، از روي انصاف وصيت كند. و اين شايسته پرهيزگاران است. (۱)
◾️آنچه در واقعه یوم الخمیس (روز پنج شنبه) اتفاق افتاد، مبنی بر درخواست دوات و قلم برای نگاشتن وصیت مطلب تازه ایی نبوده است ،بلكه تاكید بر وصایت علی (ع)بوده است كه از آغار دعوت پیامبر به اسلام تا زمان رحلت در موقعیت های مختلف پیامبر به آن تصریح می نمودند.
👈اما از اهمیت این نوشته نیز نباید غافل شد كه اگر در واپسین لحظات عمر پیامبر نیز این وصیت مكتوب و مجددا به وصایت حضرت تصریح می گشت، می توانست تا حدودی از بروز اختلافات بسیاری جلوكیری كند.
🔹به هر روی نگارش وصیت پیامبر اگر چه عملی نشد اما اعلان ولایت و وصایت علی (ع)توسط پیامبر(ص)در موقعیت های گوناگونی بیان گشته، مانند آیه های ولایت، تبلیغ، اولو الامر و قربی نیز ماجرای یوم الدار،وزارت، منزلت،غدیر و...... در واقع وصیت شفاهی حضرت در مقابل انبوهی از مردم بوده و اینكه در روز پنجشنبه به علت كار شكنی برخی موفق به نگارش وصیت نگشت، منافات با اصل وصیت ندارد.
◾️تأخیر در نگارش وصیت ممكن است به دلایل متعدد باشد، از جمله این كه وصیت در آخرین لحظات عمر عاطفی و بیشتر تأثیرگزار است. از همه مهمتر معمولاً وصیتهای مهم سیاسی و اخلاقی در آخر عمر صورت می گیرد.
👈افزون بر آن شاید حضرت از طرف خداوند مأمور بود كه در آخرین لحظات عمر خود ، آن وصیت خاص را بنماید. شاید هم این تأخیر بدان جهت بود كه اهمیت موضوع را نشان دهد. همچنان در وصیتهای مهم به همین صورت عمل می شود. شیعیان باور دارند در حدیث موسوم به حدیث دوات كه مانع تدوین آن شدند حضرت میخواست بار دیگر مردم را به ولایت امام علی(ع) سفارش كند؛ و اهمیت آن را نشان دهد از این رو برخی مانع بیان آن شدند.
💠نتيجه آن كه در واقع پیامبر در لحظه آخر عمر چیزی را می خواست بگوید كه قبلاًگفته بود، با این تفاوت كه درخواست كرد قلم و كاغذی بیاورند تاآن را مكتوب نماید. اگر چه از نوشته شدن آن وصیت جلوگیری شد، اما این بدان معنا نبود كه پیامبر آن وصیت و سفارش را قبلاً انجام نداده باشد.
👈 برای آگاهی بیشتر به كتاب فروغ ولایت از آیت الله سبحانی مراجعه نمائید.
📚پي نوشت ها:
۱. بقره (۲)آيه ۱۸۰.
📎 #تاریخی
🌐منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
📚 خمس سرمایه
💠 سؤال: با توجه به اینکه قیمت خرید اجناس مغازه با قیمت فروش به مشتری تفاوت دارد، ملاک برای #محاسبۀ_خمس موجودیِ مغازه، قیمت خرید است یا قیمت فروش؟
✅ جواب: اجناس را به قیمتی که در سررسید #سال_خمسی قابل نقد شدن است، محاسبه کنید.
#احکام_خمس #خمس_سرمایه
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🔹 #یادداشت_تاریخی
◾️سیرۀ ارتباطی امام رضا (ع) از مدینه تا مرو
✍️دقت در سیره زندگی اهل بیت (ع) و تأسی به شیوه رفتاری و سبک زندگی آن بزرگواران همواره میتواند ما را در رسیدن به الگوی مطلوب و اتخاذ روش صحیح زندگی و ارتباط صحیح با دیگران رهنمون سازد.
🗞هجرت تاریخی سیاسی امام رضا (ع) از مدینه به مرو، واقعۀ بزرگ تاریخی است که موجب تحول و دگرگونی های فراوانی در ایران از جمله در فرهنگ و تمدن ایرانیان آن عصر شده است، اما به طورکلی تعیین مسیر دقیق سفر امام (ع) به واسطۀ گزارش های متعدد و متناقض تاریخی، دشوار است .
👈درباره مسیر حرکت ایشان دو نقل متفاوت درتاریخ ذکرشده است که این نوشته مجالی برای بررسی آنها ندارد، اما آنچه مسلم و قطعی است اینکه چون امام رضا (ع) شخصیت مهم و برجسته ای در جهان اسلام بودند، مأمون تلاش می کرد تا ایشان را از شهرهای شیعه نشین و مکان های معروف عبور ندهد تا مهرورزی مردم به ایشان ، پایه های حکومت او را به خطر نیندازد. لذا بصره ، نیشابور و سرخس به لحاظ موقعیت جغرافیایی که داشتند، از جمله شهرهایی هستند که بی گمان امام (ع) از آنجا عبور کرده اند.
📎 #شهادت_امام_رضا(ع)
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16656
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🔹 #یادداشت_تبلیغی
◾️ضرورت های سیاسی در دعوت امام رضا (ع) به خراسان
✍️هارون الرشید بعد از ستمهای که دربارۀ موسی بن جعفر (ع) روا داشته بود، دیگر صلاح ندید چنین شیوه ای را دربارۀ فرزندش علی بن موسی (ع) به کار بندد؛
👈شاید قدرت فوق العاده وی و نظارت دقیقی که بر احوال امام رضا (ع) داشت، با کسب آگاهی از مشغول بودن امام به نشر احکام الهی و تعالیم اسلام سبب شد تا احساس خطری از سوی ایشان نکند.
👈البته این بدان معنی نیست که در این ایام سختگیری نسبت به علویان روا داشته نمی شد، بلکه بالعکس فرمان قتل عام گروهی از علویان و یا اقدام جلودی مأمور هارون الرشید در غارت خانه های آل ابی طالب از سیاستهای هارون برای نظارت و ایجاد وحشت در میان علویان بود.
📎 #شهادت_امام_رضا(ع)
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16657
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🔹 #یادداشت_تبلیغی
◾️آيا امام رضا(ع) از شهادت خود با خبر بودند؟
✍️دانش و آگاهي پیامبران و امامان(ع) بر دو قسم است: ۱ـ علم هایی كه از راه هاي عادي فراهم مي آید، ۲ـ علومي كه از راه های ماوراي طبیعي (علم لدني) حاصل می شود.
👈۱ـ علم هایی كه از راه هاي عادي فراهم مي آید، كه در این دانشها با مردم دیگر تفاوت زیادي ندارند.
👈۲ـ علومي كه از راه های ماوراي طبیعي (علم لدني = وحي و الهام) حاصل ميگردد.
👈در كتاب كافی بابی (فصل) وجود دارد با عنوان: ان الائمة اذا شاؤوا ان یعلموا علموا، یعنی امامان هر گاه می خواستند كه چیزی را بدانند، از آن آگاه می شدند. در این باب روایات بسیاری جمع آوری شده است. (۱)
👈 پیشوایان و امامان وظیفه نداشتند در تمام موارد، طبق علومي كه از راه هاي غیر عادی حاصل ميشد عمل كنند، بلكه تكالیف دیني آنان همواره طبق علومي بود كه از راه های عادي پیدا میشد.
📎 #شهادت_امام_رضا(ع)
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16663
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🏴 گسترش تفکر ولایت در دوران زندگی امام رضا علیهالسلام
▪️رهبر انقلاب: بعد از نوزده یا بیست سال [از] پایان دوران امامت و شهادت علىّبنموسیالرّضا ، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکّر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعبّاس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علىّبنموسیالرّضا انجام داده. ۱۳۹۲/۶/۲۶
💻 @Khamenei_ir | #سخن_نگاشت
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🏴 امام رضا(ع) در مسائل سیاسی چگونه برخورد میکردند؟
◻️ استقلال سیاسی
◻️عدم همکاری با حاکمان ظالم و جائر
◻️حفظ عزت، کرامت و آزادگی
◻️عدم إغواپذیری در مسائل سیاسی
◻️روشنگری در مسائل
◻️صراحت لهجه
◻️مقاومت در برابر خواسته های نامشروع و عدم سازشکاری با دشمن
◻️رعایت اخلاق سیاسی
متن کامل + منابع:👇
hawzahnews.com/xbmVZ
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸
🌸حـلول مـاه ربیع الاول مبارک باد 🌸
خدای مهربان من
میدانی که چقدر به رحمت تو
امید بسته ایم
و چقدر آرام میشویم از اینکه تو
و مهربانی و لطفتت را
همیشه در جان لحظاتمان
احساس می کنیم ...
حس داشتنت ، حس بودنت ،
حس حضورت ،
در تار و پود لحظاتمان جاریست
و چقدر با تو خوشبختیم..
و چقدر با تو ای خدای مهربانم
پر از آرامشیم،
🌸حـلول مـاه ربیع الاول در پیشگاه آقا جانمان امام زمان (ع) و بر شما عزیزان مبارک باد 🌸
🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸🎊🌸
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق
❓ چرا میلیونها یهودی و مسیحی در دنیا وجود دارد؟
استاد قرائتی در تفسیر نور به ارائه «نکات ناب» و «پیام های زیبای آیات قرآن کریم» پرداخته که حوزه نیوز در این نوشتار، آیه ۱۸۷ سوره مبارکه آل عمران را در قالب مجموعه «قطره ای از دریا» ارائه می نماید.
💠 آیه:
وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَقَ الَّذِینَ أُوتُواْ الْکِتَبَ لَتُبَیِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَ لَاتَکْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَآءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْاْ بِهِ ثَمَناً قَلِیلاً فَبِئْسَ مَا یَشْتَرُونَ
🔹 ترجمه:
و (به یاد آور) زمانی که خداوند از کسانی که به آنان کتاب (آسمانی) داده شد، پیمان گرفت که حتماً باید آن را برای مردم بیان کنید و کتمانش نکنید، پس آنها آن (عهد) را پشت سر خویش انداختند و به بهای کمی مبادله کردند، پس چه بد معاملهای کردند.
💡نکته ها:
امام باقرعلیه السلام درباره این آیه فرمودند: خداوند از اهل کتاب پیمان گرفت که آنچه دربارهی حضرت محمّد صلی الله علیه وآله در تورات و انجیل آمده است برای مردم بگویند و کتمان نکنند.
اگر امروز میلیونها مسیحی، یهودی و مجوسی در دنیا هست، همه به سبب سکوت نابجای دانشمندان آنهاست.
به گفتهی صاحب تفسیر اطیبالبیان، بیش از شصت مورد بشارت اسلام و پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله در عهدین آمده است، ولی دانشمندان اهل کتاب همه را رها کردهاند.
@Bayanalsidq ¦بیان الصدق