وام ضربدری بین بانکها / ۵۷ هزار میلیارد تومان به جیب خودشان!
با وجود اینکه بانکها کمبود منابع را دلیل عدم پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و اشتغال عنوان میکنند، اما شواهد حکایت از آن دارد که بانکها در سال ۱۴۰۱ به شرکتهای دیگر بانکها و مؤسسات مالی، بهصورت ضربدری، 57 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهاند، این در حالی است که در طول سال ۱۴۰۱، بانکهای کشور رویهمرفته ۳۳ همت به متقاضیان دریافت تسهیلات فرزندآوری وام دادهاند.
@Bazarnews_official
بانکها چگونه مسکن را گران میکنند؟
بیت الله ستاریان، کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با بازارنیوز در خصوص اثر بانکها بر گرانی مسکن، اظهار کرد: بنگاه داری بانک ها برای الان نیست و آنها دائما روی ملک سرمایهگذاری میکنند. دلایل متعددی هم برای آن وجود دارد و طبیعتا هم این کار باعث مختل شدن بازار مسکن میشود اما باید گفت که حد و اندازه خرید مسکن توسط بانک ها آنقدر نیست که بتواند لطمه ی بزرگی به بازار وارد کند.
وی افزود: جنس بنگاهداری بانکها خطاست؛ یعنی به دلیلی که آنها نمیتوانند بانکداری اصولی انجام دهند و اغلب فعالیتهای بانکی برایشان مسدود است و از طرف دیگر سودهایی که میگیرند نمی تواند تورم بالا را پوشش دهد، به همین خاطر سراغ بنگاهداری از جمله سرمایهگذاری روی ملک میروند.
این کارشناس تاکید کرد: بانکها یکی از عوامل تورمزایی در کشور هستند و تاثیر آنها فقط از طریق بنگاهداریشان نیست، بلکه بحث خلق نقدینگی و بسیاری مسائل دیگر هست که باعث تورم میشوند.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
افزایش نرخ ارز نیما، قیمت خودرو را گران کرد
حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون افزایش نرخ ارز نیما و تبعات ناشی از آن اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 50 درصد واردات کشور بر اساس این نرخ محاسبه و انجام میشود؛ لذا، تصمیم دولت در بالا بردن نرخ ارز نیما، تبعات تورمی زیادی را با خود به همراه خواهد داشت.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: یکسان سازی نرخ ارز نیما با نرخ بازار توافقی موج تورمی شدیدی را در سطح جامعه ایجاد و سپس تداوم خواهد بخشید. افزایش قیمت کارخانهای خودرو در روزهای اخیر یکی از نمودهای افزایش نرخ ارز نیما بوده است.
وی تصریح کرد: بسیاری از مواد اولیه تولید بر اساس نرخ ارز نیما محاسبه میشود؛ لذا، افزایش این نرخ هزینههای تولید را به شدت بالا خواهد برد. ما به زودی شاهد آن خواهیم بود که در خصوص همه کالاها یک موج تورمی سنگینی به وقوع خواهد پیوست.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻اتباع خارجی؛ ساماندهی یا اخراج؟
مهاجرت پدیدهای پیچیده و چندبعدی است که به دلایل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رخ میدهد و میتواند آثار مثبت و منفی زیادی برای کشورهای مبدأ و مقصد داشته باشد.
بر اساس برآوردهای سازمان جهانی مهاجرت، در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۸۱ میلیون نفر در سطح بینالمللی مهاجرت کردهاند. در حالی که مهاجرت میتواند به رشد اقتصادی کمک کند، ورود غیرقانونی مهاجران به کشورها، بهویژه در شرایطی که برنامهریزی مناسبی وجود ندارد، میتواند مشکلات اجتماعی و اقتصادی ایجاد کند.
غلامی به اهمیت سیاستگذاری در زمینه مهاجرت اشاره کرده و بر لزوم شناسایی ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی کشور میزبان تأکید میکند. او پیشنهاد میدهد که برای ساماندهی مهاجران، اقداماتی مانند شناسایی اتباع، طبقهبندی آنها به مجاز و غیرمجاز، و ایجاد اردوگاههایی برای اتباع غیرمجاز انجام شود. در بلندمدت نیز نیاز به ایجاد سازمانی برای مدیریت امور مهاجران و اصلاح قوانین مرتبط با مهاجرت احساس میشود.
💡 نتیجهگیری: استفاده بهینه از ظرفیت مهاجرت نیازمند برنامهریزی دقیق و سیاستهای منسجم است.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻معضل ادامهدار در نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی
به گزارش بازارنیوز؛ وضعیت تولید محصولات اساسی و استراتژیک کشاورزی که بیشترین مصرف را در جامعه ایرانی دارد، نقش مهمی در استقلال ملی و تضمین امنیت غذایی پایدار دارد. بر این اساس در برنامه هفتم بر خودکفایی ۵ محصول اساسی و خوداتکایی حداکثری دیگر محصولات تاکید شده است.
تعیین به موقع قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی همزمان با اجرای سیاستهای حمایتی، می تواند تأثیر قابل توجهی بر سطح زیر کشت و میزان تولید آنها در سال آینده داشته باشد و موجب رعایت برنامه الگوی کشت محصولات کشاورزی و به تبع آن تسهیل در امر تأمین پایدار امنیت غذایی و نیل به خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی داشته باشد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻رمزپول ریال، راهی برای عبور از تحریمهاست؟
در سالهای اخیر، مفهوم رمزپولها یا ارزهای دیجیتال به یکی از داغترین مباحث در عرصه مالی جهانی تبدیل شده است. رمزپولها، که تحت فناوری بلاکچین ساخته شدهاند، نوعی ارز دیجیتال هستند که از رمزنگاری برای انجام تراکنشها و حفظ امنیت در شبکههای آنلاین استفاده میکنند. ظهور این ارزها نه تنها موجب تحولات عظیمی در نحوه انتقال و ذخیره ارزش در سطح جهانی شده، بلکه پرسشهای زیادی را در خصوص تأثیر آنها بر نظام مالی بینالمللی، از جمله امکان دور زدن تحریمها، به وجود آورده است. در این گزارش به بررسی این پرسشها و همچنین نقش ریال دیجیتال ایران در این زمینه خواهیم پرداخت.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻چالشهای گرمایش منازل از ایران تا اروپا و آمریکا
به گزارش بازارنیوز؛ گرمایش منازل بخش عمدهای از مصرف انرژی در کشورهای مختلف است. در کشورهای صنعتی، منابع متنوعی برای تأمین انرژی گرمایشی وجود دارد، اما در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، وابستگی به سوختهای فسیلی همچنان بالاست. در این گزارش، به بررسی منابع گرمایش در پنج کشور برتر اروپا و ایالات متحده آمریکا و مقایسه آن با ایران خواهیم پرداخت. همچنین، مصرف انرژی، هزینههای گرمایش و چالشهای این کشورها در زمینه تأمین انرژی گرمایشی تحلیل خواهد شد.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
املاک و اسکان،بستری برای مقابله با تخلفات حوزه مسکن
احمد بیگدلی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون ضرورت تکمیل و راه اندازی سامانه املاک و اسکان در کشور اظهارکرد: سامانه مورد بحث میتواند به ساماندهی اطلاعات افراد در زمینه مالکیت و سکونت منجر شود. این دادههای جامع میتوانند مبنای مهمی برای تصمیمسازیهای صحیح در حوزه مسکن باشند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: تا زمانی که زیرساختهای لازم برای راه اندازی سامانه املاک و اسکان فراهم نشود، نمیتوانیم از مزیتهای آن بهره ببریم. با توجه به مزیتهایی که این سامانه دارد، نیاز است که دولت به سمت ایجاد زیرساختهای لازم برای استفاده از سامانه املاک و اسکان حرکت کند.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻وضعیت بدهی بانکها به بانک مرکزی
مطابق با گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲، بدهی بانکها و مؤسسات اعتباری به بانک مرکزی ۱۴.۵ هزار میلیارد تومان است.
@Bazarnews_official
انرژی رایگان، عامل اصلی بهروز نشدن نیروگاه ها
ابراهیم خوشگفتار، کارشناس صنعت برق و رئیس سابق سندیکای شرکت های تولیدکننده صنعت برق در گفتگو با بازارنیوز با اشاره به بیتوجهی مسئولان در بهینه کردن و عدم سرمایهگذاری در ساخت نیرو گاه های جدید و وقوع وضع فعلی گفت: وقتی انرژی بیارزش باشد بهینه سازی اتفاق نمیافتد؛ مثلا سوخت نیروگاه ها در ایران 25 تومان است و این درحالیست که در ترکیه 22 سنت به بالاست ، پس وقتی که انرژی قیمتی نداشته باشد ضرورتی برای صرفه جویی و سرمایه گذاری برای نیروگاه ها احساس نمیشود.
وی با بیان این که عدم توسعه ماشینهای برقی، بی ارزش بودن سوخت است، تصریح کرد: زمانی 10 کشور دنیا از جمله ایران، در سازمان ملل توسعه انرژی خورشیدی را مطرح کردند اما به دلیل بی ارزش بودن سوخت از این موقعیت استفاده چندانی نشد و از سال 92 تاکنون، فقط 540 مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث شده است.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
🔻مصائب قاچاق گازوئیل در ایران
به گزارش بازارنیوز؛ قاچاق گازوئیل به یکی از بزرگترین بحرانهای اقتصادی، امنیتی و اجتماعی ایران تبدیل شده است. این مشکل که به ویژه در مناطق مرزی کشور شایع است، نه تنها به منابع مالی کشور آسیب میزند بلکه تأثیرات منفی زیادی بر امنیت مرزها، محیط زیست و رفاه عمومی دارد.
یکی از دلایل اصلی قاچاق گازوییل در ایران، تفاوت قیمت چشمگیر این سوخت در داخل کشور و کشورهای همسایه است. طبق گزارشها، هر لیتر گازوئیل در ایران حدود ۵ هزار ریال (تقریباً ۱۲ سنت) قیمت دارد، در حالی که در کشورهای همسایه مانند افغانستان، پاکستان و عراق، این قیمت میتواند به بیش از ۵۰ هزار ریال (تقریباً ۱.۲ دلار) برسد. این اختلاف قیمت باعث شده که قاچاقچیان سوخت به راحتی با فروش گازوییل در خارج از کشور سود کلانی به دست آورند.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
18.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پادکست | چالشها و راهکارهای گردشگری سبز در ایران
در نوزدهمین قسمت از پادکست بازارنیوز به موضوع چالشها و راهکارهای گردشگری سبز در ایران پرداخته شد.
@Bazarnews_official
🔻پیشبینی بازار سرمایه در هفته دوم آذر ماه
علی فراقی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته دوم آذر ماه اظهار کرد: احتمال دارد که بازار در این هفته به مانند هفته قبل روزهای خوب و حتی متعادلی را پشت سر بگذارد؛ لذا، به طور کلی انتظار میرود که روند بازار در هفته دوم آذر ماه به صورت صعودی خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه درباره علت صعودی بودن بازار توضیح داد: مهمترین دلیل این مسئله به وضعیت خوب خریداران بازمیگردد. در حال حاضر وضعیت ارزش و همچنین حجم معاملات بازار در شرایط مطلوبی به سر میبرد؛ لذا، این موضوع باعث میشود که روند بازار حالتی صعودی به خود بگیرد.
وی همچنین درباره نمادهای پیشتاز این هفته بازار گفت: پیشبینی میشود که در این هفته نمادهای خودرویی و همچنین برخی از بانکیها شرایط خوبی را در مقایسه با سایر نمادهای دیگر داشته باشند.
@Bazarnews_official
🔻«ماشه» روی سر اقتصاد ایران/ روش مقابله چیست؟
به گزارش بازارنیوز، با خروج آمریکا از برجام در 19 اردیبهشت 1397 و تلاشهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت ایالات متحده، برای ترغیب سایر کشورهای عضو برجام به فعالسازی مکانیسم ماشه، موضوعات جدیدی در عرصه سیاست بینالمللی مطرح شد.
این مکانیزم که در ماده 37 برجام و بندهای 11 و 12 قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل پیشبینی شده، به کشورهای عضو توافق اجازه میدهد تا در صورت نقض مفاد توافق توسط ایران، تحریمهای سازمان ملل را بهطور خودکار و سریع بازگردانند.
حال که برجام وارد سال دهم عمر حقوقی خود شده است، بحث استفاده از مکانیزم ماشه دوباره در محافل سیاسی و بینالمللی مطرح شده است. اما این بار نه به درخواست ترامپ، بلکه به درخواست کشورهای اروپایی عضو برجام.
ادامه گزارش در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
16.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻پادکست | همیشه نتیجه افزایش قیمتها، رشد تولید نیست
در بیستمین قسمت از پادکست بازارنیوز، رضا غلامی مدیر مسئول پایگاه خبری بازارنیوز به این نکته میپردازد که "همیشه تورم نمیتواند منجر به رشد اقتصادی شود".
@Bazarnews_official
52.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بهزاد قبادی مهر، سردبیر بازارنیوز در مصاحبهای با شبکه خبر: اقتصاد اسرائیل وضعیت مناسبی ندارد
@Bazarnews_official
عدم همکاری مؤثر مجلس در شفافسازی بازار طلا
به گزارش بازارنیوز؛ شفافیت و پایبندی به قانون، سنگ بنای یک اقتصاد سالم و پویا هستند. بااینوجود، مقاومت چندین ساله، در برابر اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بهویژه در صنف طلافروشان، نشاندهنده ضعف جدی در عملکرد نهادهای نظارتی و قانونگذاری، از جمله مجلس، است. این ناکارآمدی، پیامدهای اقتصادی منفی متعددی به دنبال دارد.
اجرای موفق دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سایر حوزهها و گروههای کالایی موید کارآمدی این قانون در شفافسازی زنجیره تأمین و مبارزه با فعالیتهای اقتصادی زیرزمینی است. اما استثنا قائلشدن صنف طلافروشان از این قانون، نهتنها سؤالبرانگیز، بلکه به منزله ایجاد رانت و تبعیض است. این امر، رقابت سالم را مختل کرده و به ناکارآمدی بازار منجر میشود.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
تضعیف بخش صنعت؛ تهدیدی جدی برای آینده اقتصادی
رشد ارزش افزوده بخش صنعت از میانه دهه ۱۳۸۰ تا میانه دهه ۱۳۹۰ منفی بوده است.
مقایسه رشد اقتصادی بخش صنعت با رشد اقتصادی کشور نشان می دهد که عمدتا رشد ارزش افزوده این بخش از رشد اقتصادی پایین تر بوده است که خود نشان دهنده یک اخطار بزرگ به سیاستگذاران در خصوص تضعیف بخش صنعت در بلند مدت است.
کار مشترک رسانه چندثانیه و بازارنیوز
@Bazarnews_official
ضرورت ثبت اطلاعات طلافروشان در سامانه جامع تجارت
حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با بازارنیوز پیرامون ثبت اطلاعات طلا فروشان در سامانه جامع تجارت و درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس از رئیس جمهور برای توقف این امر اظهار کرد: در حال حاضر طلا یک دارایی بینام محسوب میشود و به خاطر تورم موجود در اقتصاد کشور، این دارایی در حال جایگزین شدن با ریال به عنوان پول ملی ایران است. متأسفانه شرایط به گونهای رقم خورده که برخی معاملات با استفاده از طلا صورت میگیرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: متاسفانه در چنین وضعیتی، حاکمیت اشراف لازم بر روی نقل و انتقال این نوع دارایی بی نام را ندارد؛ به همین خاطر ما به تدریج شاهد آن خواهیم بود که حکمرانی ریال مخدوش میشود. با توجه به وجود چنین نکتهای لازم است که حاکمیت و دولت به سمت ثبت اطلاعات این دارایی حرکت کند.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
کمبود عرضه و افزایش نرخ ارز، دو عامل افزایش قیمت خودرو
حسین رحیمی نژاد، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با بازارنیوز پیرامون افزایش قیمت خودرو در بازار به دلیل رشد قیمت کارخانهای آنها اظهار کرد: این موضوع ربط زیادی به افزایش قیمت کارخانهای خودروها ندارد، بلکه در کنار این عامل، موارد دیگری همچون افزایش نرخ ارز نیما و بازار آزاد و همچنین نابرابری عرضه و تقاضا وجود دارد که در این زمینه دخیل هستند.
این کارشناس صنعت خودرو در پاسخ به این سوال که مصرفکنندگان تا چه زمانی باید شاهد دومینوی افزایش قیمت کارخانهای و بازار آزاد خودروها باشند، گفت: متاسفانه جریانهایی در کشور وجود دارد که مانع از انجام واردات خودرو میشوند؛ همین جریان در راستای تحقق منافع خود مانع از افزایش تولید توسط خودروسازان و به تبع آن رشد عرضه میشوند؛ مادامی که این جریان در کشور جضور داشته باشد، اختلاف قیمت کارخانه و بازار خودروها همچنان پابرجا خواهد بود.
ادامه خبر در سایت بازارنیوز
@Bazarnews_official
بررسی و تحلیل اقتصادی اظهارات ارزی مسئولین در هفته منتهی به نهم آذرماه
@Bazarnews_official