هدایت شده از مدار ساوجبلاغ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 حضور پررنگ و پر امید رأی اولی ها در انتخابات در مهستان
#مدار_مشارکت
#مدار_انتخابات
#مدار_ساوجبلاغ
🌍 @savojbolagh_orbit
به مدار بیایید👆
متین:
استرپتومایسین مایع گرفتم میشه مقدار مصرفش رو بفرمایید
و چقدر استفاده کنم
هدایت شده از Mohammad Dehghan Niri
🍃🐝🍯ارتباط بين ميزان گرده و نوزماسرانه؛ تاثير رقت (غلظت گرده) بر عفونت نوزماسرانه در زنبورعسل
عنوان مقالهای است كه مقرر بود برای دوستان ارائه گردد؛ اين مقاله در سال ۲۰۱۷ توسط محققان آمريكايی انجام و چاپ شده است.
🍃بخش اول
زنبورهای عسل گردهافشانهای مهمی برای تعدادزيادی ازمحصولات كشاورزی درجهان هستند كه درحال حاضر با عوامل استرسزا زيادی مواجهه هستند. منجمله اين عوامل آفات، پارازيتها و عوامل بيماریزا هستند. نوزما سرانه يكي از پارازيتهايی است كه در سال ۲۰۰۶ برای اولين بار در زنبورعسل اروپايی گزارش شده است.
اسپورهای نوزماسرانه توسط زنبورعسل بلعيده شده و در داخل دستگاه گوارش زنبورعسل در روده ميانی (به اصطلاح همان معده زنبورعسل) جوانه میزند و در بين سلولهای آن رشد و تكثير میكند. نوزماسرانه تاثيرات منفی زيادی بر زنبورعسل دارد و باعث چراگری زودرس میشود، ميزان ويتلوجنين و فرمون آروارهای را در ملكه تغيير میدهد، باعث كاهش طول عمر، كاهش عملكرد سيستم ايمنی و افزايش از دست رفتن كلنیها میشود. كاهش طول عمر در زنبورهای عفونی شده با نوزماسرانه مشاهده ميشود. اختلال در متابوليسم پروتئين در روده ميانی باعث ايجاد استرس انرژتيك در زنبورعسل میشود. اين انگل انرژی مورد نياز خود را از سلولهای روده ميانی زنبور بدست میآورد و باعث آسيب به سلولهای اپيتليال روده ميانی میشود. نوزماسرانه همچنين بر فعاليت آنزيمهای هضم كننده پروتئين در روده ميانی زنبورعسل تاثير میگذارد.
بعلاوه، حضور نوزماسرانه باعث تغيير در بيان برخی از پروتئومهای روده ميانی زنبورعسل شده كه مسئول توليد انرژی، تنظيم پروتئين و دفاع آنتی اكسيدانی هستند. نتيجه اين استرس انزژتيك اين است كه اختلالاتی در هضم و متابوليسم موادمغذی پيش میآيد و باعث میشود كه زنبورها حالتی از خود نشان دهند كه گرسنگی ناميده میشود. در اين حالت اشتراك غذا بين زنبورهای هم لانهای كه از طريق فرآيند ترفولاكتيك (تغذيه دهان به دهان) انجام میشود، كاهش يافته و مجموع اين عوامل برسلامت كلنی تاثير سوء خواهد گذاشت.
نوزماسرانه همچنين بر ساختار و عملكرد غدد هيپوفارنژيال اثرمیگذارد. اين غدد وظيفه توليد ژلرويال و غذای لاروها را در زنبورعسل برعهده دارد.
همچنين در زنبورهای مسنتر توليد آنزيمهای هضم كننده كربوهيدراتها (تجزيه ساكارز به قندهای سادهتر) را انجام میدهد كه در توليد عسل از اين آنزيمها استفاده میشود
تحقيقات نشان داده است كه نوزماسرانه سبب آتروفی (تحليل) غدد هيپوفارنژيال میشود، اگرچه عامل نوزماسرانه دراين غدد مشاهده نشده ولی بااثری كه بر هضم و جذب پروتئينها در معده زنبورعسل میگذارند، عملكرد اين غده را نيز تحت تاثير قرار میدهند.
هدایت شده از Mohammad Dehghan Niri
🍃🐝🍯ارتباط بین میزان گرده و نوزماسرانه؛ تاثير رقت (غلظت گرده) بر عفونت نوزماسرانه در زنبورعسل
🍃بخش دوم و پايانی
در آلودگی كلنیهای به نوزماسرانه با توجه به آسيب و ضررهايی كه به سلامت كلنیهای زنبورعسل وارد میشود، تغذيه كلنیهای زنبورعسل بايد مورد توجه قرار گيرد. زنبورعسل مواد مغذی مورد نياز خود را از شهد و گرده بدست میآورد. كاهش كيفيت و كميت گرده در دسترس باعث سوء تغذيه و اثرات منفی بر زندهمانی كلنیها میشود.
كاهش در پرورش نوزادان، جلوگيری از رشد غدد، تسهيل حضور عوامل بيماریزا، كاهش وزن زنبورها، كاهش عملكرد سيستم ايمنی و نهايتا كاهش طول عمر زنبورهای عسل از جمله مواردی هستند كه بر اثر سوء تغذيه بوجود میآيند. در تحقيقات مشخص شده كه كميت، كيفيت و تنوع گرده بر زندهمانی زنبورهای آلوده شده با نوزماسرانه تاثير گذار است. پروتئين و انرژی مواد مغذی ماكرو (عمده) هستند كه رشد، عملكرد و زندهمانی را در حشرات و زنبورعسل تحت تاثير قرار میدهند. استفاده از نسبتهای هندسی (GF) امروزه در موجودات مختلف برای تعيين تعادل مطلوب مواد مغذی استفاده میشود.
اين محاسبات در حشرات نيز براي تعيين اينكه چگونه نسبت پروتئين به كربوهيدرات يا اسيدهای آمينه ضروری به كربوهيدراتها زندهمانی و فيزيولوژی حشرات را تحت تاثير قرار میدهد، انجام شده است.
در تحقيقی در سال ۲۰۱۴ مشخص شده كه احتياجات غذايی زنبورعسل متناسب با سن و نقش رفتاری زنبورهای بالغ است و زنبورهايی كه مقادير بالاتری از جيره های دارای اسيد آمينه زياد دريافت كردهاند طول عمر كمتری داشتهاند. در تحقيقی در سال ۲۰۱۰ مشخص شده زنبورهايی كه نسبت پروتئين به كربوهيدرات كمتری را در جيره دريافت كرده بودند طول عمر بيشتری داشتهاند.
در تحقيق ديگری در سال ۲۰۱۴ مشخص شده كه زنبورهای عسل تغذيه شده با پروتئين بالا هنگامی كه در معرض عوامل استرس زا بودهاند مانند سموم و درجه حرارت پائين ، مرگ و مير كمتری داشتهاند.
مطالعات قبلی در مورد ارتباط بين تغذيه و نوزما آپيس بوده است. در سال ۱۹۹۷ گزارش شده كه تغذيه پروتئين به زنبورهاي عسل عفونی شده با نوزما آپيس باعث افزايش رشد اسپورهای نوزما شده ولی همچنين طول عمر زنبورهای عفونی شده را بهبود بخشيده است، اما در سال ۲۰۰۶ نتايج متناقضی گزارش شده است. در آزمايشات مزرعهای نشان داده شده كه تغذيه پروتئين در زنبورهای عفونی شده باعث افزايش طول عمر آنها نشده است.
درتحقيقی در سال ۲۰۱۴ مشخص شده كه زنبورهای تغذيه شده با نان گرده سطوح بالاتر از پروتئين همولنف داشته و زنده ماني آنها نيز بيشتر بوده عليرغم توسه انگلی بيشتر در مقايسه با جيره های جانشين گرده.
نتايج اين مطالعه نشان داد كه چگونه كميت گرده در جيره غذايی بر شدت، شيوع نوزماسرانه و زندهمانی زنبورهای بالغ اثر گذار است. نتايج اين مطالعه نشان داد كه زنبورهايی كه ميزان بالاتری گرده به لحاظ كمی، دريافت كردهاند شدت بالاتری از نوزماسرانه نيز دارند ، اما زندهمانی بالاتری نيز داشتهاند. مشخص شد كه استفاده از نسبتهای مختلف گرده در جيره بر ميزان شيوع نوزماسرانه اثر گذار نبوده است.
نتايج نشان داد كه توليد و تكثير موفق پاتوژنها به طور زياد وابسته به تغذيه ميزبان است. در خصوص افزايش طول عمر زنبورها در تيمارهايی كه گرده بيشتری دريافت كرده اند در تحقيقات قبلی مشخص شده كه اين زنبورها مقادير بيشتری از بافت چربی (fat body) داشته اند و اين بافت ها سايت های توليد بخشی از سيستم ايمنی در زنبورعسل هستند.
در تحقيقاتی در سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ مشخص شده بيان پروتئين ويتلوجنين ، كه در سيستم ايمنی زنبورعسل درگير است، ممكن است مشاركت داشته باشد در افزايش زندهمانی زنبورهای عفونی شده با نوزماسرانه.
لازم به ذكر است اين مطالعه در شرايط آزمايشگاه و در انكوباتور بوده است.
سلام زنبور جوان به این شکل جاو کندو میمره اساتید میدونن مشکل از چیه
سلام
زنبورهای گرده آور(چراگر) شماهم قبل از ورود به کندو تلف شدند
این تلفات به نظر بنده از مسمومیت هست.
هر چند زنبور یبوست هم داره اما یبوست عامل تلفات این شکلی نیست
https://eitaa.com/Beekeeping_in_Iran
هدایت شده از مدار ساوجبلاغ
🇮🇷 اخطار جدی آبفای البرز به مشترکان بد مصرف
🪞مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب البرز گفت: ۷۵ درصد مشترکان آبفای البرز در محدوده الگوی مصرف و کمتر از الگوی مصرف هستند. از ۲۵ درصد مشترکانی که بالای الگوی مصرف قرار دارند؛ چهار درصد بد مصرف هستند که نظم آبرسانی و امنیت آب و زندگی دیگران را تهدید میکنند.
🪞وی ادامه داد: با توجه به معضلاتی که در گذشته در بخش آب شرب وجود داشته است؛ طی این مدت پروژههای بزرگی را شروع کردیم تا معضلات را کاهش دهیم. یکی از این اقدامات ایجاد زیرساختهای لازم از جمله تصفیه خانه شماره سه کرج با ظرفیت ۵۷۰ لیتر بر ثانیه برای استفاده کامل از تخصیص آبهای سطحی(سدهای کرج و طالقان) است که در خرداد سال آینده و پیش از پیک مصرف تابستان این موضوع عملی خواهد شد.
🪞نامداری با بیان اینکه ما همیشه در تأمین آب شرب سناریوی بدبینانه را لحاظ میکنیم؛ گفت: به عنوان نمونه طبق پیش بینی هواشناسی قرار بود پاییز امسال بارشهای فرانرمال داشته باشیم اما این موضوع محقق نشد و ما هم بر مبنای محقق نشدن این پیشبینی برنامهریزی کرده بودیم.
🪞مدیرعامل شرکت آبفای البرز در خصوص تأمین آب شهرستانهای غربی استان البرز هم گفت: با احداث تصفیه خانه در غرب استان و تخصیص ۲۵ میلیون مترمکعب از آبهای سطحی و اتصال نظرآباد و اشتهارد به سد طالقان، مشکلات گذشته برطرف خواهد شد.
🪞وی در ادامه با بیان اینکه ۹۰ درصد آب کشور در حوزه کشاورزی مصرف میشود؛ تصریح کرد: باید با تغییر نوع کشت، استفاده از گیاهان متناسب با اقلیم و استفاده از فناوری روز، در این بخش تغییرات اساسی ایجاد و از منابع به صورت بهینه استفاده کنیم.
نامداری در خصوص مصرف آب توسط نیروگاه منتظرقائم هم گفت: با اختصاص پساب به این نیروگاه، سالانه نزدیک به ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب آب صرفهجویی خواهد شد.
#مدار_مدیریت
#مدار_ساوجبلاغ
🌍 @savojbolagh_orbit
به مدار بیایید👆
سلام
یه روشی رو تو کانال گفته شده بود برای استفاده تیمول در کندو
که ظرفهای کوچک حلوا خوری رو کمی سوراخ میکردیم و تیمول رو توی ظرف میریختیم وروش پنبه میزاشتیم و درب رو میبستیم و بعد اون رو تو کندو روی قابها قرار میدادیم.
خواستم فقط بگم من چند روز پیش همین کار رو کردم ولی امروز دیدم زنبورها پنبه ها رو درآوردن و تیمولها رو بیرون کندو ریختن.
فکر میکنم همون روش ریختن تیمول توی یه پارچه توری بهتر بود.
سلام علیکم
از اگر استفاده کنید مانعی نداره
تو بعضی کندوها که رفتار نظافتی بالاست این اتفاق میافته
سلام مهندس ،علت تلفات زنبور های چراگر چیه؟ من شهریار هستم . همه زنبورا هم خرطوم بیرون مردن . سمپاشی ها شروع نشده هنوز. علت چی میتونه باشه؟
جهت تزریق همون فرمول یک گرم برای شش کندو هست..
300سی سی شربت با یک گرم دارو
هر کندو 50 سی سی بدید و بریزید لای قابها
جهت درمان 4بار و به فاصله چهار روز تکرار میشه
. پیشگیری، فقط یکبار
https://eitaa.com/Beekeeping_in_Iran