✅چرا رهبرانقلاب برخلاف بنزین در ماجرای تخصصی واکسن ورود کردند؟
🔸آیا رهبری مانع واردات واکسن شد؟ پاسخ خیلی روشن است؛ خیر. عبور می کنم.
🔸آیا رهبری مانع واردات فایزر و مدرنا شد؟ این هم خیر.
🔹پس سخنرانی دی ماه رهبری درباره واردات واکسن از انگلیس و آمریکا چه بود؟
🔹مگر رهبری در ماجرای بنزین نفرمودند نظر تخصصی نمیدهم، آیا در حوزه واکسن تخصص علمی دارند که ممنوع کردند؟
✅این دو سوال آخر مهم است.
رهبرانقلاب دی ماه فرمودند واکسن بخرید؛ جز انگلیسی و آمریکایی. چند روز بعد هم مدیران وزارت بهداشت و دولت متن کتبی از ایشان دریافت کردند که خرید واکسن آمریکایی و انگلیسی از دیگر کشورها منعی ندارد. دولت هم تا حالا چندین بار درخواست خرید داده که به جهت تحریم ها چندان موفق نشده است و فقط تعداد محدودی واکسن آسترازنکای غیرانگلیسی وارد کشور شده است.
✅تا اینجا خبر بود.
🔸حالا چرا؟
چه فرقی بین فایزر آمریکایی و غیرآمریکایی است؟ مگر فرمول یکی نیست؟
1⃣یکم. آیا فایزر آمریکایی است؟. خیر.
فایزر در آلمان و بلژیک، ایرلند، فرانسه و چین نیز تولید میشود. منع خرید فقط برای واکسن آمریکایی و انگلیسی است.
2⃣دوم. مگر فرمول آن یکسان و متعلق به آمریکا نیست؟ فرمول یکسان است ولی متعلق به آمریکا نیست. در واقع فرمول آن را شرکت دانشبنیان آلمانی بیوانتک ساخته است اما به شرکت فایزر فروخته و در آمریکا و چند کشور دیگر تولید می شود.
مثلا ایران واکسن آسترازنکا خرید و تزریق کرد. آسترازنکا را هم انگلیس تولید می کند و هم آمریکا. اما ایران از کره، ایتالیا و ژاپن خرید.
3⃣سوم. آیا ممکن است پروژه خرابکاری در تولید یک واکسن صورت گیرد؟
◀️به سه دلیل بله.
🔸3-الف/ آیا ممکن است به یکی واکسن سالم دهند و به دیگری واکسن ناسالم؟ بله.
تولید واکسن برخلاف تولید برخی محصولات دیگر به صورت بستهای (بچ) است نه پیوسته (کانتینیوس). فرق این دو چیست؟ در سیستم بچ، شما هر بار یک حجم مشخص و محدودی از محصول را تولید میکنید و بعد سراغ حجم بعدی میروید. مثل بنزین نیست که از یک طرف پالایشگاه، نفت خام وارد شود و پیوسته در خط تولید قرار بگیرد و از طرف دیگر بنزین خارج شود. اگر بخواهیم سادهتر بگوییم، سیستم بچ مثل این است که غذا را قابلمه قابلمه طبخ میکنند.
اغلب مواد غذایی و دارویی، به دلیل حساسیت بالای سلامت، به شکل بچ تولید میشود. روی تکتک محصولات هم مشخصات بچ مربوطه ثبت میشود تا اگر هر مشکلی در یک بچ ایجاد شد، فقط همان بخش از محصول را از بازار جمعآوری کنند و نه همه محصول را.
هر بچ واکسن هم شناسنامه مشخصی دارد. از همان ابتدا مشخص است که این بخش از تولید دقیقا به مقصد کجاست. به همین دلیل وقتی عوارض فایزر در کالیفرنیا مشخص شد، فورا محصولات همان بچ واکسن را جمعآوری و امحا کردند. پس اگر مقصد، یک کشور متخاصم باشد، احتمال خرابکاری هم وجود دارد.
🔸3-ب/ آیا خرابکاری در خط تولید دارویی سابقه داشته است؟ بله.
نمونه روشن آن فروش خون های آلوده فرانسه به ایران است. نمونه دیگر مربوط به خود فایزر در نیجریه است که پس از 13 سال پنهانکاری افشا شد و فایزر آمریکایی مجبور به پرداخت جریمه و غرامت شد اما هیچگاه کودکان کشته شده آن کشور زنده نشدند. از این موارد بسیار است که اتفاقا شرکتهای آمریکایی و بالاخص فایزر، پای ثابت بسیاری از این تخلفات بودهاند.
🔸3.ج/آبا باید به آمریکا بیاعتماد باشیم؟ بله.
چرا باید به کشوری که مردم ایران را تحریم غذایی و دارویی می کند تا آنها را در آستانه بحران مرگ قرار دهد اعتماد کرد؟ آیا بیاعتمادی به چنین دشمنی شرط عقل نیست؟ ضدآمریکایی باشیم یا آمریکاپرست، نشستن زیر دیوار سست و خرابه شرط عقل نیست.
4⃣چهارم. آیا رهبرانقلاب در موضوع تخصصی علم واکسن وارد شدند؟ دیگر مساله روشن شد. ورود رهبری ارتباطی به برند یا تکنولوژی واکسن نداشت بلکه از جهت حفظ سلامت و امنیت عمومی مردم بود که مسوولیت شرعی و جایگاه حقوقی و تخصص منطقی ایشان است.
@BootShekan
@bazgasht_azn_rah
هدایت شده از بازگشت ازنیمه راه
اه ای سر به زیر افکنده دلدارم
زخم نبودنت هنوز بوی خون میدهد
#به_وقت_پرواز | 01:20
🏴
🔴 اولين اقدام انقلابي وزير جوان كار...
🔹با دستور دكتر عبدالملكي، مدير عامل سابق شستا / ١٥ نفر از مشاورين نجومي بگير شستا و معاون امور هلدينگهاي شستا (باجناق حسين فريدون) اخراج شدند .
🔹زير جوان كار در اولين اقدام انقلابي قابل تحسين ، امروز دستور اخراج ١٥ نفر از مشاورين بيكار رضواني فر با حقوقهاي بيش از ٢٠ ميليون توماني را صادر نمود .
🔹همچنين معاون امور هلدينگهاي شستا (سعيد كاردار) باجناق حسين فريدون و فردي بسيار ثروتمند! در اقدامي انقلابي با دستور وزير كار اخراج شد .
🔹بايد ديد در روزهاي آينده تحولات شستا و مبارزه با فساد در اين شركت باز هم ادامه خواهد داشت؟
از حرکت غیر دیپلماتیک شهید رجایی تا حرکت غیر دیپلماتیک امیر عبداللهیان
✍ سعید میرزایی
✅ سال ۶۰ بود و اولین و آخرین حضور رئیس جمهور رجایی در سازمان ملل. محمدعلی رجایی بر خلاف عرف دیپلماتیک در خلال سخنرانی خود در حالی که به دفاع از ملت ایران در موضوع جنگ تحمیلی پرداخته بود، ناگهان پای خود را روی میز گذاشت و آثار شکنجه ی دوران ستم شاهی را به رسانه های دنیا نشان داد.
همان زمان، جریانات غربگرای داخلی همچون: نهضت آزادی و جریان های ملی مذهبی ، معترض شهید رجایی شدند که چرا آداب دیپلماتیک را رعایت نکردی و با این کار آبروی ایران را بردید و این اقدام را به سخره گرفتند!
اما حقیقت امر این بود که شهید رجایی برای دفاع از انقلاب اسلامی مردم ایران، که در طول دوران پهلوی زیر شکنجه های مخوف ساواک سختی های فراوانی را متحمل شده بودند و در آن روزگار متهم به بر هم زدن نظم نوین جهانی و ضد حقوق بشر شده بودند، این اقدام انقلابی را انجام داده بود.
و حالا در سال ۱۴۰۰ حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در کنفرانس بغداد ، بر خلاف عرف دیپلماتیک در محلی که توسط میزبان یعنی دولت عراق برایش ترسیم شده بود، نایستاد.
در وهله ی اول شاید این رفتار، رفتاری خارج از دیپلماتیک محسوب شود ، اما وقتی به عمق نقشه های دشمنان بنگری، نه تنها این اقدام را به سخره نمی گیری ، بلکه می ستایی.
دولت غربگرای الکاظمی نخست وزیر عراق همسو با جریان غربگرای داخلی ایران ، تلاش داشتند تا از کنفرانس بغداد را به عنوان محلی برای عادی سازی روابط ایران و عربستان تبدیل نمایند. در این رهگذر به دنبال شکست عربستان در منطقه به ویژه منطقه یمن، از دست دادن حمایت های ترامپ و... ، جریان غربگرا که همیشه به دنبال احیای اهداف غرب بوده است، اینبار با القاء این نکته تلاش نمود تا عادی سازی روابط ایران و عربستان را برای برون رفت این شریک تجاری یا به عبارت بهتر گاو شیرده غرب ، دنبال کند. لذا اقدام وزیر خارجه دولت جدید ایران ، در عدم ایستادن در کنار وزیر خارجه عربستان توطئه های آنان را نقش بر آب کرد.
از این رو جریان غربگرای داخلی همسو با رسانه های مجازی و ماهوارهای هجمه های گوناگونی را علیه سیاست خارجی دولت آقای رئیسی در دستور کار خود قرار دادند.
#سرطان_اصلاحات
#جریان_تحریف
@BootShekan
@bazgasht_azn_rah
🌴چند نکته🌴
۱- اجلاس عراق
اساسا با هدف بهره برداری داخلی الکاظمی و تثبیت جایگاه خودش، بویژه در انتخابات آتی (به عنوان یک نیروی سکولار) در برابر نیروهای مقاومت و احزاب شیعه و طرفدار جمهوری اسلامی برگزار شد.
۲- هدف دوم این اجلاس گردهم آوری رقبای ایران در عراق، تحکیم پایه های سعودی و امارات و قطر ، تقویت جایگاه عراق در حوزه عربی و مهمتر از همه تلاش در جهت کاهش رقابتهای خارجی در آینده این کشور بود.
۳- هدف بعدی اجلاس، تثبیت جایگاه فرانسه (و نیز آمریکا و انگلیس) در آینده عراق ، فراهم ساختن زمینه برای خروج بی سر و صدای آمریکا از عراق، تقویت جایگاه نیروهای طرفدار غرب در این کشور و نهایتا دادن سیگنال قوی به ایران در این خصوص بود.
۴- عدم دعوت از سوریه (به عنوان مهمترین متحد ایران)، تلاش در جهت ارائه تصویری از جایگاه محدود ایران در برابر سایر رقبا، رد مکرر دخالتهای خارجی (یعنی ایران) در امور داخلی عراق از سوی سخنرانان، و نهایتا قراردادن جای وزیر امور خارجه کشورمان در پشت سر مکرون و کنار وزیر خارجه عربستان، مجموعا عواملی بودند که با تصمیم سریع و حساب شده آقای دکتر امیرعبداللهیان در ارائه سخنرانی به زبان عربی (در برابر فرانسه و ترکیه)، بیان جایگاه شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس در مبارزه با تروریسم و نیز ایستادن زیرکانه در صف اول، عملا موجب خنثی شدن طرح مورد نظر طراحان نشست و دادن پیام روشنی از جایگاه ایران در عراق بود.
✍️ رویکرد عزتمدارانه جمهوری اسلامی، دوباره احیاء میشود و به مرور آثار مخرب هشت سال ذلتپذیری دولت روحانی، پاکسازی خواهد شد.
ان شاء الله🌴
جلسات متعددی که وزرای اقای رئیسی با آقای جلیلی میذاره چند پیام مهم رو میرسونه
اولا اقای رئیسی دولت سایه رو به رسمیت میشناسه واز تمام این ظرفیت ها به خوبی بهره میبره
دوم نگاه اقای رئیسی به جناب دکتر جلیلی فراتر از یک وزیر اجرایی در یک وزارت خانه بوده، ایشان تمام تلاشش رو میکنه تا از تمام ظرفیت های دکتر جلیلی ودولت سایه بهره ببرد
وسومین نکته، اقای رئیسی توانسته دست یاری به سوی تمام دلسوزان ومتفکران وجریان های فعال سیاسی مختلف برای ساخت کشور بدهد، واین نوید مشارکت تمام سلایق درساخت کشور است.
@BootShekan
@bazgasht_azn_rah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم طنز لبنانی ها درباره بنزین ارسالی از ایران...
راننده میگه :
بنزین ایرانی زدیم و مسیریاب ماشین اینها رو میگه:
لبیک یاعلی
خیابان مورد نظر شما مسدود شده .
فقط مسیرهای منتهی به تهران ، قدس و ضاحیه جنوب بیروت(منطقه شیعه نشین ) باز است.
لبیک یانصرالله😂
زنده باد عزت ایرانی🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@BootShekan
@bazgasht_azn_rah
خدایا هزار مرتبه شکر، انقلاب داره به ریل خودش برمیگرده، بازم میگم این ببینید وروحانی رو فراموش نکنید، در هشت سال حتی یه بار در یک فقیر رو نزد
@BootShekan
@bazgasht_azn_rah
فاطمه بغلانی چهره زنانه کاراته کشور،
وقتی حتی میدان رزم و پیروزی نمیتواند احساسات مادرانه یک زن را به بند بکشد
@BootShekan
@bazgasht_azn_rah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*برای نفتکش ایرانی هم سرود ساختند 😊*
*دریای لبنان را مزین کردی، به سلامت و در حمایت رسیدی، خدا به همراهت، چشم آمریکا کور، بیروت به تو خوش آمد میگوید، ای نفتکش ایرانی*
#عزت_ملی
@BootShekan
@bazgasht_azn_rah
📝 گزارش نخست رئیسجمهور به مردم
🎤 حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران شنبه شب در نخستین گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم به ارائه گزارش به ملت درباره مسائل روز کشور و برنامههای آتی دولت سیزدهم پرداخت.
📎 محورهای مهم سخنان رئیسجمهور:
♦️ مقابله با کرونا در یک حرکت انقلابی همراه با عقلانیت اولویت اصلی دولت است.
💉 واردات ۴۰ میلیون دوز واکسن تا آخر شهریور ماه قطعی شده است.
🛒 امروز با قاطعیت می گویم از نظر کالاهای اساسی در کشور مشکلی نداریم.
🏠 وعده داده شده درمورد مسکن با مطالعه بوده و عملی خواهد شد.
📉 گرانی و وضعیت امروز در بازار به تصمیماتی که از قبل گرفته شده مربوط می شود.
📝 دولت و تیم اقتصادی اش شبانه روز کار میکنند تا ثبات در بازار حاکم شود.
⚙ فعال کردن ظرفیتهای معطل مانده تولید در کشور در دستور کار دولت است.
👈 معاون اول رئیس جمهور مسئول هماهنگی تیم اقتصادی دولت است.
🏷 امروز برای سرمایهگذاری در ایران شرایط مهیا و زمینه فراهم است.
⚠️ مبارزه با فساد با جدیت و به صورت مستمر در دولت پیگیری می شود.
♦️ مذاکره همیشه به عنوان ابزار دیپلماسی مطرح بوده و هست اما گفت و گو همراه با فشار و تهدید پذیرفتنی نیست.
🔺️ موضوع گفت وگو در دستور کار است و دنبال خواهد شد، منتها نه گفت وگو برای گفت وگو، نه مذاکره برای مذاکره، بلکه مذاکره نتیجه محور خواهد بود.
🔹️ محور گفت و گو های ما منافع ملت ایران و رفع کامل تحریمها است که یک قدم از آن عقب نشینی نخواهیم کرد.
✅ راهکار افغانستان استقرار دولت با رای مردم و حاکم شدن اراده مردم در این کشور است.
♦️ مسئله افغانستان نشان داد که حضور آمریکاییها نه تنها در هیچ کجا امنیت ساز نیست بلکه مخل امنیت است.
🤝 ارتباط با کشورهای همسایه اولویت ما است.
✅ اعتماد مردم آسیب دیده که باید با عمل کردن به وعده ها آن را بازسازی کنیم.
📎 مردم را محرم می دانیم و تصمیمات مهم را به مردم مطرح میکنیم.
✅ مشارکت و همراهی مردم سرمایه ارزشمند دولت است.
🔻 در ارتباط با مردم باید آستانه تحمل را بالا ببریم، مردم باید دولت را از خودشان بدانند
✍ همه مدیران باید خود را به مردم پاسخگو بدانند.
📕 گزارش دادن به مردم را یک تکلیف می دانم و افتخار میکنم که با مردم صحبت کنم.
Rostami Ebrahim :
*چرا ایران مستقیما به مقاومت پنجشیر کمک نکرد؟*
باید توجه داشت که نه مقاومت در دره پنجشیر نماینده مردم افغانستان است و نه طالبان، بدین معنا حمایت از هر کدام نمیتواند به معنای حمایت از افغانستان باشد.
چرا ایران مستقیما به مقاومت پنجشیر کمک نکرد؟
دره پنجشیر در چند روز گذشته صحنه درگیری شدید طالبان و مقاومت مردمی بوده، جنگی گسترده و سنگین که از دو طرف جانهای بسیاری را گرفته. حال سوال ترند شده در فضای مجازی این است که چرا ایران در این موضوع ورود نکرده و طرف مقاومت احمدمسعود را همچنان که در سوریه یا یمن حمایت کرده بود، نگرفته است؟
۱- ایران در حد توان خود در این موضوع ورود کرده و طرف میانجی در مذاکرات این دو گروه بوده است. علت اصلی عدم درگیری در هفتههای اول نیز دقیقا همین مذاکرات بود که متأسفانه با شکست مواجه شد.
۲- ایران گزینهای برای دخالت نظامی نداشته است، یعنی ایران با توجه به قواعد نظامی نمیتوانسته وارد جنگ در افغانستان یا حمایت از یک طرف (که باز هم معنای ورود به جنگ را دارد) بشود.
آمریکا با 2.2هزار میلیارد و قبل از آن شوروی وارد جنگ در افغانستان شدند و نتیجه آن برای همه ما واضح است، اینجا سؤالی پیش میآید که در پایان به آن پاسخ میدهم؛ پس چرا از فلسطین و سوریه حمایت کردید؟
۳- متاسفانه دولت و ارتشی که آمریکا با هزینه هنگفت ساخته بود در عرض چند روز دود شد و به هوا رفت، ایران در همان زمان حاضر به کمک به ارتش افغانستان بود اما دولت این کشور به جز یک بار هیچ زمان دیگری درخواست کمک نکرد و در همان یک بار نیز با پاسخ عملی سریع ایران و ارسال ادوات نظامی پاسخ داده شد.
۴- باید توجه داشت که نه مقاومت در دره پنجشیر نماینده مردم افغانستان است و نه طالبان، بدین معنا حمایت از هر کدام نمیتواند به معنای حمایت از افغانستان باشد و اتفاقا حمایت از یک طرف قومیتی یا مذهبی است و این در افغانستان به معنای شعله ور ساختن یک جنگ بزرگ قومی-مذهبی و ورود به یک دهه درگیری بیپایان و کشتار هر روزه مردم است.
با این نکات میتوان درک کرد که ورود به افغانستان، حمایت از یک گروه و گزینه هایی از این قبیل برای ایران ناممکن بوده است، اما سؤال مهم دیگری به وجود میآید؟ این نکات براساس منافع ملی است درحالیکه جمهوری اسلامی همیشه در دفاع از فلسطین و حمایت از نظام سوریه یا گروهی در یمن، مسائلی از حوزه آرمانها مانند دفاع از مظلوم را مطرح ساخته و شعار آن را داده است، چرا اینجا پای آرمان خود نایستاده و از طرف مظلوم حمایت نکرده است؟
۱- در فلسطین موضوع ورود یک گروه بزرگ خارجی و اشغالگری است درحالیکه طالبان از مردم افغانستان هستند گرچه قطعا نماینده اکثریت نیستند. لذا این دو قابل مقایسه نیستند.
۲- در سوریه دولت مرکزی و در یمن شورای مرکزی (پس از استعفای دولت قبل و ورود سعودی به جنگ) وجود داشته اند که از ایران کمک رسمی خواستهاند. گرچه در هر دو، نمایندگی همه مردم آن کشورها وجود نداشته اما مشخصا حاکمیتی در پایتختها بوده که از ایران دعوت به عمل آورده. ایران درباره افغانستان هم اعلام آمادگی برای کمک کرده بود اما اشرف غنی دل به آمریکاییها بسته بود و نتیجه شد آنچه شد!
هیچ گروه دیگری در وضعیت کنونی افغانستان نیز نمیتواند نماینده مردم یا اکثریت آنان باشد؛ لذا ایران نمیتواند از منطق سابق خود برای کمک به یک طرف استفاده کند.
۳- در سوریه، موضوع ورود یک عنصر خارجی، گروههای غیر سوری، مسئله محدود ساختن مقاومت ضداسرائیلی و ورود مستقیم دشمنان جمهوری اسلامی وجود داشت. اینها به معنای تبدیل شدن سوریه به لانهای برای گروههای عقیدتی ضد ایران و ضد شیعه بود. اما در افغانستان این احتمال وجود ندارد و برخلاف برخی ادعاها اتفاقا طالبان با داعش جنگیده است، علت آنهم لطف به ایران یا دیگر همسایگان نبوده بلکه خودشان میدانستهاند که رشد داعش در افغانستان به معنای تضعیف قدرت طالبان خواهد بود چرا که هر دو طرف مقابل را خارج از دین میدانند، لذا این موضوع نیز فرق جدی در دو موضوع است.
۴- در یمن نیز ایران مستشاری نظامی را زمانی شروع کرد که جنگ بیرونی یعنی دخالت نظامی سعودی آغاز شد، لذا یمن نیز قابل مقایسه با افغانستان نیست.
۵- وارد نمودن گروههای همپیمان در سوریه نیز با خواست و تایید دولت سوریه اتفاق افتاد و در واقع کمک به ارتش این کشور بود درحالیکه برخی اظهارات مبنی بر وارد کردن فاطمیون به افغانستان برای جنگ با طالبان با این منطق نمیسازد. از طرف دیگر چگونه یک گروه کمتر از ۱۵هزار نفری را به جنگ گروهی بیش از ۱۰۰هزارنفر بفرستیم و امید به حداقل پیروزی داشته باشیم؟ و از اینها مهمتر اینکه چگونه یک گروه عموما شیعه و هزاره را به جنگ گروهی عموما سنی و پشتون بفرستیم و امید داشته باشیم با این کار جنگ قومی-مذهبی در افغانستان اتفاق نیافتد؟
لذا در سوریه، یمن و فلسطین اساسا مسئله ورود ی
ک کشور، گروه یا دولتی خارجی است و ایران طرف دولت یا مردم داخل آن کشورها را گرفته است، درحالیکه در افغانستان جنگ داخلی در حال رخ دادن است و جمهوری اسلامی هیچ زمان در جنگ داخلی کشورها ورود نکرده، همانطور که در کشمیر نیز باوجود همه گزارشها ایران صرفا به حمایت سیاسی و خبری پرداخته است. در اینجا نیز نمی توان انتظار داشت،
اما ممکن است مجددا سؤالی ایجاد شود :
دفاع از مظلوم چه میشود؟ چرا جمهوری اسلامی با همه ادعاهای خود درباره دفاع از مظلومین جهان و خرج کردن منافع ملی برای آن شعارها، اینبار به کمک مظلومین دره پنجشیر نرفت؟
پاسخ همان نکته قبلی است، قطعا ایران در آرمانهای خود هیچ زمانی بحث دفاع از یک گروه در جنگی داخلی را نداشته ولو آن گروه مورد ظلم دیگران واقع شده باشد.
مثلا در قضیه بحرین که دولت مرکزی به کشتار مردم پرداخت و مردم هم اعتراضات مفصلی انجام دادند، ایران هیچ زمان از انقلابیون بحرین حمایت نظامی نکرده و برایشان سلاح و... نفرستاد بلکه به صورت رسانهای و سیاسی از آنان حمایت کرد. در اینجا نیز نمی توان انتظار حمایت اینچنین داشت، یعنی ایران به جنگ های داخلی که وجه داخلی داشته باشند ورود نکرده و در هر جایی که کمک نظامی یا مستشاری داده با خواست دولت مرکزی یا گروهی که نمایندگی یک اکثریت را داشته بوده است.
لذا برخلاف برخی اظهارات ایران از آرمانهای سابق خود اساسا عدول نکرده و مسیر سابق خود را تغییر ننهاده است، بلکه به حمایت رسانهای و سیاسی در موضوع پنجشیر ادامه داده اما از ورود نظامی و یا حمایت نظامی از مقاومت در آن پرهیز نموده است.
اما در نهایت باید مجددا تاکید کرد که اگر ورود پاکستان به موضوع پنجشیر درست باشد، قضیه به شکل ویژهای تغییر میکند و ایران نیز باید با شدت واکنش نشان دهد. گرچه باز هم ورود نظامی نمیتواند جزء گزینهها باشد، اما همه گزینههای سخت دیگر باید مورد پیگیری واقع شود، هم نسبت به پاکستان و هم طالبان.