نود و ششمین جلسه هیئت مدیره انجمن مطالعات برنامه درسی ایران
نود و ششمین جلسه هیئت مدیره انجمن مطالعات برنامه درسی ایران با حضور آقای دکتر کرمی، آقای دکترمهرمحمدی، خانم دکتر کشتی آرای، خانم دکتر رفیعی، آقای دکتر آیتی، آقای دکتر ایزدی، خانم دکتر اسلامیان، خانم دکتر نورآبادی و آقای دکتر میرعرب 21 آبان سال 1403 به صورت الکترونیکی_برخط تشکیل شد.
به گزارش انجمن مطالعات برنامه درسی ایران؛ در این جلسه ارائه گزارش خانم دکتر نورآبادی رئیس کمیسیون بینالملل انجمن از جلسه با مدیر آموزش یونسکو ایران و ادامه بازنگری اساسنامه انجمن در دستور کار قرار گرفت.
در راستای دستور اول جلسه، خانم دکتر نورآبادی به ارائه گزارش خود در مورد جلسه با مدیر آموزش یونسکو ایران خانم دکتر پورهادی پرداخت و عنوان کرد که یونسکو بر کنفرانس های بین المللی، عدالت آموزشی، یادگیری مادام العمر و فنی و حرفه ای، اعلام همایشهای ملی انجمن قبل از برگزاری به صورت مکتوب به یونسکو و... تاکید کرد. جمع بندی نظرات هیئت مدیره نیز تاکید بر اعلام آمادگی انجمن برای شرکت در همایش های بین المللی یونسکو، آمادگی برای همکاری در محورهای مختلف، درج آرم یونسکو در همایش بیستم، دعوت دکتر حاتمی از دکتر فرطوسی جهت سخنرانی در همایش بیستم، مشخص کردن موارد همکاری با یونسکو با ارسال نامه، تماس با خانم دکتر محب حسینی جهت تسهیل ارتباط با یونسکو و نیز دعوت ایشان در جلسه هیات مدیره و... داشت.
دستور دوم جلسه نیز به دلیل کمبود زمان به جلسه بعدی موکول شد.
به گزارش انجمن مطالعات برنامه درسی ایران؛ در این همایش ملی آقای دکتر سامان حسینخانی سرپرست معاونت آموزشی دانشگاه تربیت مدرس، آقای دکتر سید ضیا هاشمی معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور، آقای دکتر مرتضی کرمی رئیس انجمن مطالعات برنامه درسی ایران، آقای دکتر جواد حاتمی دبیر علمی همایش، آقای دکتر حسن فرطوسی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، آقای دکتر علی لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش، خانم دکتر رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش و آقای دکتر احمد میدری وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به سخنرانی پرداختند.
همچنین میزگرد تخصصی «آسیبشناسی عدالت در برنامه درسی» به دبیری آقای دکتر محمود مهرمحمدی و با حضور اعضا از جمله خانم دکتر زهرا گویا، آقای دکتر محمود امانی طهرانی، آقای دکتر علیرضا صادقی و آقای دکتر رحمت اله خسروی و دیگر میزگرد تخصصی این همایش نیز با عنوان «چشمانداز عدالت در برنامه درسی و راهکارها» به دبیری آقای دکتر جواد حاتمی و با حضور آقای دکتر علی محبی، آقای دکتر علی باقر طاهری نیا، آقای دکتر کامران سلطانی، آقای دکتر صادقی برگزار شد.
۵ پنل تخصصی ارائه مقالات نیز با عناوین «عدالت در برنامه درسی مدارس»، «عدالت آموزشی: مبانی نظری و سیاستگذاری برنامه درسی»، «فناوریهای آموزشی و عدالت در برنامه درسی»، «عدالت در برنامه درسی آموزش عالی و فنی حرفهای» و «معلم و تحقق عدالت در برنامه درسی» نیز عصر روز همایش برگزار شد.
برپایی نشست مجمع عمومی اعضای انجمن مطالعات برنامه درسی ایران با طرح و تصویب تغییرات اساسنامه نیز از دیگر برنامهها بود.
همچنین در انتهای این برنامه مراسم نکوداشت خانم دکتر زهرا گویا استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی نیز برگزار شد و از روسای ۸ دوره قبلی انجمن تقدیر به عمل آمد و در ادامه از مقالات برتر ارائه شده در پنلهای همایش نیر تقدیر شد.
📝در ادامه جزئیات برنامههای اجرا شده در همایش اطلاع رسانی میشود.
پیام دکتر پزشکیان به بیستمین همایش سالانه انجمن مطالعات برنامه درسی ایران:
تعلیم و تربیت نقش کلیدی در تحقق عدالت اجتماعی و توسعه انسانی دارد
رئیس جمهور با بیان اینکه روشنترین تعریف برای عدالت اجتماعی و آموزشی بهدست آوردن فرصتهای برابر برای همه طبقات جامعه است، اظهار کرد: بیتردید تبعیض آموزشی موجب بروز مشکلات بسیاری همچون شکاف طبقاتی و نارضایتی و نابهنجاری اجتماعی میشود و برای جلوگیری از چنین مشکلاتی نیازمند توجه ویژه نهادهای مسئول به موضوع عدالت آموزشی هستیم.
دکتر مسعود پزشکیان در پیامی به بیستمین همایش سالانه «انجمن مطالعات برنامه درسی ایران» تصریح کرد: در نظام آموزشی ما گرچه مدارس خصوصی بر اساس قانون و بنا به ضرورت کاستن از بار مالی دولت در تأمین نیازهای آموزش و پرورش بهوجود آمدهاند، اما باید مراقبت کرد این مدارس موجب شکاف و بیعدالتی آموزشی در کشور نشوند. به موازات این باید تلاشها معطوف به ارتقای جهشوار در کیفیت مدارس دولتی باشد تا خدمات ارائه شده تفاوت محسوس و معناداری با مدارس خصوصی نداشته باشند. این یک وظیفه مسلم برای دولت وفاق ملی است.
متن پیام رئیس جمهور که توسط دکتر سید ضیاهاشمی در این همایش قرائت شد، به شرح زیر است؛
تعلیم و تربیت بهعنوان یکی از اساسیترین حقوق بشری، نقش کلیدی در تحقق عدالت اجتماعی و توسعه انسانی دارد. همه افراد، بدون توجه به جنسیت، نژاد، قومیت، مذهب و وضعیت اقتصادی باید به آموزش باکیفیت دسترسی داشته باشند. روشنترین تعریف برای عدالت اجتماعی و آموزشی بهدست آوردن فرصتهای برابر برای همه طبقات جامعه است.
بیتردید تبعیض آموزشی موجب بروز مشکلات بسیاری همچون شکاف طبقاتی و نارضایتی و نابهنجاری اجتماعی میشود. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی نیازمند توجه ویژه نهادهای مسئول به موضوع عدالت آموزشی هستیم. با عدالت آموزشی است که میتوانیم استعدادهای موجود در سراسر کشور را شناسایی و پرورش دهیم.
حق و انصاف ایجاب میکند دانشآموزان همه مناطق کشور از فرصت تحصیل و امکانات مورد نیاز برخوردار باشند، به همین منظور دولت در تلاش است با برنامهریزی و بهکارگیری تمامی امکانات، بتواند همه دانشآموزان مناطق دورافتاده و محروم، دارای مدرسه مناسب و استاندارد شوند.
در کنار عدالت آموزشی، یکی از موضوعات مهم در نظام برنامهریزی درسی، توجه به فناوریهای نوین آموزشی و درسی و رشد مهارتآموزی برای ارائه خدمات آموزشی و تربیتی با کیفیت است.
در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بهعنوان یک سند مرجع، بر آموزش مهارتمحور دانشآموزان بهویژه کسب مهارتهای زندگی و شغلی تأکید زیادی شده است که ضرورت دارد بهدرستی عملیاتی شود.
علاوه بر این، ما در کشوری زندگی میکنیم که زبانها و گویشها تنوع بالایی دارد. از این حیث باید مراقبت کرد دانشآموزان غیر فارسی زبان نهتنها دچار محدودیت و مانع در رشد و یادگیری نشوند، بلکه زبان مادری کارکرد مزیتی برای آنان در پی داشته باشد. اصل 15 قانون اساسی نیز به استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس در کنار زبان فارسی تصریح دارد و میتواند به حفظ تنوع فرهنگی و زبانی کشور انجامیده و به دانشآموزان دو زبانه در احساس تعلق و هویت کمک کند. از موثرترین اقدامات در این باره، توسعه آموزشهای پیش از دبستان برای ورود به دوره ابتدایی است.
همچنین در نظام آموزشی ما گرچه مدارس خصوصی بر اساس قانون و بنا به ضرورت کاستن از بار مالی دولت در تأمین نیازهای آموزش و پرورش بهوجود آمدهاند، اما باید مراقبت کرد این مدارس موجب شکاف و بیعدالتی آموزشی در کشور نشوند. به موازات این باید تلاشها معطوف به ارتقای جهشوار در کیفیت مدارس دولتی باشد تا خدمات ارائه شده تفاوت محسوس و معناداری با مدارس خصوصی نداشته باشند. این یک وظیفه مسلم برای دولت وفاق ملی است.
اینجانب با ارج نهادن بر این اقدام شایسته فرهنگی، از دستاندرکاران بیستمین همایش سالانه «انجمن مطالعات برنامه درسی ایران» و همه اندیشمندانی که مسئولانه با هماندیشی و تبیین و تشریح موضوع مهم عدالت اجتماعی و عدالت آموزشی اهتمام دارند، قدردانی میکنم.
مسعود پزشکیان
رئیس جمهوری اسلامی ایران
https://president.ir/fa/155915
پیام ریاست محترم جمهور کشور جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان به بیستمین همایش ملی و سالانه انجمن مطالعات برنامه درسی ایران با عنوان "برنامه درسی و عدالت"
(اخبار ۲۰:۳۰ شبکه دو سیما، مورخ ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۳)
بر اساس آزمون تیمز؛ ایران از ۵۸ کشور در ریاضی پایه چهارم در رتبه ۵۳ قرار دارد/همه کشورهای منطقه عملکرد بهتری نسبت به ایران دارند جز عربستان - خبرآنلاین
https://www.khabaronline.ir/news/1999186/%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3-%D8%A2%D8%B2%D9%85%D9%88%D9%86-%D8%AA%DB%8C%D9%85%D8%B2-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%DB%B5%DB%B8-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B6%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D9%87
♦️الگوهای عزت نفس چطور در ما شکل میگیرند؟
🔹خانواده و جامعه از اصلیترین منابع تأثیرگذاری بر عزت نفس کودکان هستند.
🔹در این مطلب ابتدا اثر سه سبک تربیتی بر عزت نفس کودکان را بررسی میکنیم و سپس به تاثیرات فرهنگ و جامعه بر این موضوع میپردازیم.