هدایت شده از عزیزی
چاکر خودش یه کلمه مستقل فارسی هست
و مچکرم کلا تلفظ غلط متشکرم هست کما قلت فلا یقاس علیه!
هدایت شده از شهدا پیرو می خواهند،عزادار کافی نیست
به تعیّن کلمه دیگری شده است.
هدایت شده از موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
📋کمپین «کارت به کارت طلا» با هدف رواج سکۀ طلا در مبادلات اقتصادی، توسط خبرگزاری فارس تائید شد.
💡چشم انداز کمپین :
انتقال شتابیِ مالکیت سکۀ امامی و رواج پرداخت طلایی در مبادلات
🏅لطفا برای حمایت از «کارت به کارت طلا» فقط 10 ثانیه وقت بگذارید👇
https://www.farsnews.ir/my/c/171620
کانال موسسه @MataNevesht
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 سخنان آیت الله روحانی درباره پیمان ننگین کمپ دیوید (سازش با اسرائیل) :
برای آزادی فلسطین باید #جنگید!
ـ پیمان کمپ دیوید ضد اسلام است. هدف این پیمان، تقویت اسراییل است. این پیمان بر خلاف دستورات اسلامی است. کارهای انور سادات باعث تعجب است و نمی دانیم او به چه علت این کار را انجام داده است. اما بدانید مردم مصر، ملت عرب و مسلمانان انشاء الله پیروز خواهند شد و سعادت الهی نصیبشان خواهد شد.
ـ مساله فلسطین، مساله تمام مسلمانان است، و ما همیشه از آن دفاع کرده ایم. من همیشه برای احقاق حقوق ملت فلسطین دعا می کنم. باید پرسید این تعداد یهودیان اندک چگونه می خواهند بر یک میلیارد مسلمان پیروز شوند؟
📌 پینوشت: فقهای اسلام با هر عقیده و روش و منش سیاسی همیشه از مظلومیت فلسطین گفته و دفاع کرده اند!
اما عدهای هم هستند که در قم میخواهند خودشان را فقیه جلوه دهند ولی تا کنون حتی یک تظاهرات روز قدس شرکت نکردهاند و مسئله فلسطین مسئله رده آخر آنها هم نیست! اعاذنا الله منه!
@HozeTwit
هدایت شده از دروس آیتالله ربانی بیرجندی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 توصیههای پدرانه مرحوم آیتالله العظمی روحانی به علماء و طلاب
🔹 در روایات آمده علما بعد از انبیاء افضل افراد هستند! اما اگر با دولت جائر همکاری کنند از افسق فساق بدتر هستند!
🔹 علما همه احترامشان از دین است، مگر میشود در مقابل اجرا نشدن احکام بیتفاوت باشند؟!
❗️ خداوند روح ایشان را با اهل بیت طاهرین علیهم السلام و حضرت سیدالشهدا علیه السلام محشور کند.
#اصول_فقه
#تبعیت_احکام_از_مصالح_و_مفاسد
#ادلۀ_نقلی
#قسمت_اول:
برخی از دلایل نقلی (آیات و روایات)
تبعیت احکام شرعی از مصالح و مفاسد واقعی مربوط به مکلفان:
1. خداوند در وصف پیامبر اکرم9 فرموده است: مردم را به معروف امر و از منکر نهی میکند، طیّبات را برای مردم حلال و خبیثات را حرام میکند: (یأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَینْهَاهُمْ عَنِ الْمُنْکَرِ وَیحِلُّ لَهُمُ الطَّیبَاتِ وَیحَرِّمُ عَلَیهِمُ الْخَبَائِثَ)(اعراف:157).
مدلول روشن آیه شریفه این است که اوامر شرعی به اموری تعلق میگیرد که معروفاند و نواهی شرعی به اموری تعلق میگیرد که منکرند و نیز شارع چیزهایی را حلال میکند که پاکیزهاند و چیزهایی را حرام میکند که پلیدند.
معروف و منکر تعبیر دیگری از خیر و شر است (عَسَى أَنْ تَکْرَهُوا شَیئًا وَهُوَ خَیرٌ لَکُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَیئًا وَهُوَ شَرٌّ لَکُمْ) (بقره: 216) و مصلحت و مفسده برای بشر نیز در حقیقت همان خیر و شر است. چنانکه در لغت نیز صلاح به خیر تعریف شده است.
2. در فرازی از خطبه پیامبر اکرم در حجةالوداع آمده است:
آگاه باشید که چیزی نیست که شما را به بهشت نزدیک کرده و از دوزخ دور میسازد مگر اینکه خداوند به آن امر کرده، و چیزی نیست که شما را به دوزخ نزدیک و از بهشت دور میسازد مگر اینکه خداوند شما را از آن نهی کرده است (کلینی، 1388، 2: 74).
مفاد روشن این حدیث شریف این است که آنچه متعلق امر شارع مقدس قرار گرفته به گونهای است که انسانرا به بهشت سوق میدهد و از دوزخ دور میسازد و آنچه متعلق نهی شارع قرار گرفته به گونهای است که انسان را به دوزخ نزدیک میکند و از بهشت دور میسازد، یعنی ویژگی مزبور وجه و ملاک تعلق اوامر و نواهی شرعی به امور مختلف است.
3. در فقرهای از وصیتنامه امام علی به امام حسن آمده است:
انه تعالی لم یأمرک الا بالحسن و لم ینهک الا عن القبیح؛ خدای متعال تو را جز به آنچه نیکو است امر، و جز از آنچه ناپسند است نهی نکرده است (سید رضی، 1369، نامه31).
این سخن امام7 به روشنی بیانگر آناست که متعلق اوامر الهی دارای حسن ذاتی و متعلق نواهی الهی دارای قبح ذاتی است. بنابراین، امر و نهی شرعی منشأ حسن و قبح متعلق آن دو نیست، بلکه حسن و قبح متعلق منشأ صدور امر و نهی شرعی است. این سخن امام و امثال آن راهگشای عدلیه در مسأله حسن و قبح عقلی بوده است (ابن میثم بحرانی، شرح نهج البلاغه، ج5، ص25).
4. در کلام امام رضا7 در پاسخ محمد بنسنان آمده است:
درنامهات که به دستم رسید نوشتهای که برخی از اهل قبله گمان میکنند که خدای تبارک و تعالی چیزی را حلال و حرام نکرده است مگر برای متعبد ساختن بندگان خود. کسی که چنین عقیدهای دارد به گمراهی آشکاری گرفتار شده و آشکارا زیان کرده است، اگر اینگونه بود جایز بود که با حلال کردن آنچه حرام کرده، و حرام کردن آنچه حلال کرده آنانرا متعبد سازد، زیرا براساس عقیده مزبور تحلیل و تحریم الهی علتی جز تعبد ندارد، لازمه چنین عقیده تباهی نظام تدبیر و نابودی خلق است. ما میبینیم که آنچه را خداوند حلال کرده مایه صلاح بندگان و عامل بقای آنهاست و آنان به آن امور احتیاج دارند و آنچه را حرام کرده، مردم به آن نیاز ندارند، بلکه ارتکاب آن سبب تباهی و نابودی آنان است. سپس میبینیم که آنچه را حرام کرده در شرایط ویژهای حلال نموده است مانند حلال کردن خوردن مردار، خون و گوشت خوک در شرایط اضطرار، زیرا این امر مصلحت مردم را دربر دارد (صدوق، 1385: 592).
5. در روایتی از امام باقر آمده است:
خدای تبارک و تعالی به خاطر رغبت یا بیرغبتی، شراب، مردار، خون و گوشت خوک را بر بندگان خود حرام و امور دیگر را برای آنان حلال نکرد، بلکه خلق را آفرید و دانست که چیزهایی به صلاح آنهاست، پس آنرا برایشان حلال و مباح کرد و دانست که چه چیزهایی به زیان آنهاست، پس از آن نهی کرد و برایشان حرام نمود (حویزی، 1384، 1: 153).
#بارگذاری مطالب، با ذکر #آدرس_کانال، مانعی ندارد.
#دروس_الشباب
https://eitaa.com/DUROUS_ALSHABAB