🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۴۵)
علامه سيد اسماعيل #بلخی(ره) ابن سيد محمد، ابن سيد سليم، ابن سيد علم، ابن سيد طوفان، و...تا مي رسد به امام علی بن الحسین(ع).
⏰️#ولادت:۱۲۹۵ یا ۱۲۹۹ش، بلخاب، سرپل.
🕰#درگذشت: ۲۴ تیر ۱۳۴۷ش، کابل، به دعوت مردم هزاره جات، راهی آنجا شده بود، اما پس از دو روز به علت کسالت به کابل بازگشت و بر اثر سکته قلبی بستری گردید.به عقیده برخی، به صورت مرموزی عوامل شاه او را مسموم کردند.
🪦#مدفن: کابل، دامنۀ کوه «افشار»، نظر گاه حضرت ابوالفضل علیه السلام.
🗓#ویژگیها:از روحانیون و فعالان سیاسی افغانستان بود در حوزه مشهد به تحصیل پرداخت و نقشی جدی در قیام مسجد گوهرشاد داشت. از دست ماموران شاه، به همراه شیخ بهلول به افغانستان رفتند. وی با تشکیل گروههایی از جمله حزب ارشاد، برای اصلاح قانون اساسی و انتخابات مجلس شورای ملی افغانستان تلاش کرد.بلخی را پیشگام نهضت اسلامی معاصر افغانستان دانستهاند. از بلخی دیوان شعر دارای پنج هزار بیت گردآوری شده است.
🏢#زندانیشدن:در حزب ارشاد، تصمیم داشتند علیه حکومت ظاهرشاه قیام کنند.پس از خیانت یکی از اعضا، طرح افشا شد و دستگیر شدند.ایشان ۱۴ سال در زندان بود، اغلب اشعار خود را در زندان سرود. در زندان ۱۷۰۰ مرتبه قرآن را خواند.
👳♂️#استادان:شیخ ضیاءالدین عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، سید حسین طباطبایی بروجردی، در جلسات خصوصی امام خمینی نیز شرکت میکرد.
📚#تالیفات:دیوان اشعار، فلسفة الاحکام،طب از نگاه قرآن«زنبیل بلخی» و...
👬#فرزندان: علیرضا، خدیجه و صدیقه
👈توضیحات بیشتر در ویکی شیعه
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۳۱)
🕌#شهرتمحلی:امامزاده سید جلال الدین بن امام کاظم(ع) یا نواده ایشان.
🌍#نشانی: در خارج از روستاى باباگُرگُر، در 18 کیلومترى شمال شرقى شهر قُروه.
#تاریخساخت: به نظر مىرسد که پیش از دوره قاجار توسط معماران محلى ساخته شده باشد. این بنا در سالیان گذشته توسط سازمان میراث فرهنگى و اداره اوقاف شهرستان قروه مرمّت شد.
🕰#وفات: احتمالا نیمه اوّل قرن هشتم.
📜#نسبشریف: نسبش با 18 واسطه به امام سجاد(ع) منتهى مىشود:
سید جلالالدین بن نظام بن محمود بن اسماعیل بن فخرالدین بن امیر ابنه بن زرین کمر بن ابىدلف حمزة بن احد بن مطهّر بن حمزة بن عبداللَّه بن محمّد بن عبداللَّه بن على الدینورى بن حسن بن حسین بن حسن الافطس بن على الاصغر بن امام سجاد(ع).
💧#چشمههایمعدنی: چشمههاى جوشان آب معدنى پیرامون زیارتگاه به علت موقعیت خاص خود دریاچهایى کوچک و جوشان با قطر 50 متر بوجود آورده که اهالى منطقه به آن دگنز به معناى دریاچه مىگویند. فشار و فوران ناشى از خروج آب از دل زمین به سطح دریاچه به همراه رنگ نارنجى و صداهایى که از دل زمین در این محیط بوجود آورده است چشمانداز زیبایى ایجاد کرده.
🤔#وجهتسمیهمحل: در جنوب بارگاه، در زیر بقعه، یک سوراخ است که در آن، مغاره عمیقى است پر از آب، که متصل آب آن با شدّت موج مىزند و مانند مشک صدا مىدهد و بوى گوگرد از آن بیرون مىآید. مأخذ تسمیه این محل، به باوه گرگر همین سوراخ است. زیرا متصل باد و صداى گرگر از آن مىآید.
👈امامزادگان قروه #کردستان
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۴۶)
علّامه سید عبدالحسین #شرفالدین عامِلی بن سید یوسف بن سید جواد بن سید اسماعیل بن سید محمد بن سید ابراهیم شرف الدین، موسوی عاملی بن زین العابدین بن علی نورالدین بن نورالدین علی بن حسین عزالدین بن ابی الحسن محمد بن حسین بن علی بن محمد بن تاج الدین عباس بن شمس الدین محمد بن جلال الدین عبدالله بن احمد بن حمزه الصغیر بن سعدالله بن حمزه الکبیر بن ابی السعادات محمد بن عبدالله بن محمد بن علی بن عبدالله بن محمد المحدث بن طاهر بن حسین القطعی بن ابی سبحه موسی بن ابراهیم المرتضی بن امام موسی کاظم(ع).
⏰️#ولادت: ۱۲۹۰ق. کاظمین.
🕰#وفات:۸ جمادیالثانی۱۳۷۷ق.۱۳۳۶ش.
🪦#مدفن:مسجد عمران، حرم امام علی(ع).
🗓#ویژگیها: مجتهد و متکلم شیعه، از مدافعان تقریب مذاهب اسلامی و
از رهبران نهضت استقلال لبنان است.در مناظره و بحث با مخالف، نهایت ادب را رعایت میکرد همچنین خدمات زیادی مثل تاسیس مدرسه و موسسه خیریه و...انجام داد.
👳♂️#استادان: آخوند خراسانی، شیخ الشریعه اصفهانی، سید محمد کاظم یزدی و...
📚#تالیفات: المراجعات، النص و الاجتهاد، کتاب «بُغیةُ الرّاغبین فی سلسلة آل شرفالدین،الفصول المهمه و...
🕌دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢اماکن متبرکه جهان اسلام(۱)
🕌#شهرت:مسجد رأس الامام الحسین(ع)
🌍#نشانی: شهر بعلبک #لبنان.
🗓#توضیحات: زمانی که کاروان اسرای دشت نینوا به این منطقه رسیدند سر مقدس اباعبدالله را در آن نقطه قرار دادند.
👬کاروان اسرای کربلا از این شهر عبور کرده اند و ماجرای راهب مسیحی ظاهراً در این شهر اتفاق افتاده است. هم اکنون مسجدی بنام مسجد"راس الحسین(ع)"در بعلبک وجود دارد که مربوط به همین واقعه می باشد.
🤲محراب این مسجد مکانی است که امام زین العابدین(ع) در آن نماز خوانده و برای مردم سخنرانی کرده اند. همچنین محل نماز حضرت زینب هم مشخص شده.
🪦سنگی در این مسجد وجود دارد که معروف است سر مبارک امام حسین(ع) بر روی آن گذاشته شده است.سنگ نوشته ای در مسجد وجود دارد که حقیقت این داستان را تائید می کند.
🕌در بعلبك وقتي مردم فهميدند اينها اولاد حضرت فاطمه (س) هستند، در اين مكان مسجدي براي عبادت بنا كردند.
مقامات دیگری هم به عنوان مقام رأس الامام الحسین(ع) وجود دارد که بارگزاری میشود.
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha