محمد آقاتی - گلبانگ اذان.mp3
1.89M
🔊 نغمه اذان
🎙 مرحوم محمد آقاتی
#اذان
#نماز
#نماز_اول_وقت
در آغوش خدا باشید
─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─
@Dar_Aghoosh_KHODA
در آغوش خدا / در آغوش حسین
🔊 نغمه اذان 🎙 مرحوم محمد آقاتی #اذان #نماز #نماز_اول_وقت در آغوش خدا باشید ─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─ @Dar_Aghoo
💠ماجرای مرحوم محمد آقاتی و اذان معروفش💠
قسمت اول...
شیخی که بدون استاد مؤذن شد
🔸مرحوم استاد محمد آقاتی در سال ۱۳۰۴ شمسی در روستای کاهو از توابع بخش چناران استان خراسان رضوی در خانوادهای روحانی چشم به جهان گشود.
🔹وی در سنین کودکی قرائت قرآن را نزد پدرش ملّا علیاکبر آقاتی آموخت، در سنین نوجوانی به دلیل مهارتی که در تلاوت اذان داشت به سرعت در زادگاهش مشهور شد و در حسینیه کاهو -که پدرش بانی آن بود- به تلاوت اذان و مناجات پرداخت.
🔸در سن شانزده سالگی به قصد تحصیل علوم دینی و یادگیری مناجات در مدرسه نواب واقع در جوار حرم مطهر حضرت رضا(ع) به مشهد مقدس هجرت کرد و در محله نوغان، کوچه «مسجد هفت در» در منزل برادرش آقا علی سکنی گزید، سالهای اولیه اقامت در مشهد علاوه بر فراگیری علوم دینی، در مسجد سلطانی نیز تدریس قرآن داشت.
🔹زمانی که طلبه بود در ماه مبارک رمضان به خانه پدریاش در روستای کاهو برای دیدار والدین و کار کشاورزی میآمد، در پشت بام حسینیه آنجا مناجات و دعا میخواند و اذان میگفت، او برای فراگیری نوای اذان استادی نداشت و صدایش خدادادی بود.
ادامه دارد...
منبع: پایگاه خبری تحلیلی صراط
#اذان
#نماز
در آغوش خدا باشید
🔹🔶─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─🔶🔹
@Dar_Aghoosh_KHODA
در آغوش خدا / در آغوش حسین
💠ماجرای مرحوم محمد آقاتی و اذان معروفش💠 قسمت اول... شیخی که بدون استاد مؤذن شد 🔸مرحوم استاد محمد
💠ماجرای مرحوم محمد آقاتی و اذان معروفش💠
قسمت دوم...
از اذانگویی در روستا تا حرم رضوی
در یکی از شبهای سال ۱۳۲۰ که محمد آقاتی بالای پشت بام حسینیه بود، طاهری -تولیت مسجد گوهرشاد- نیز در این روستا حضور داشت، با شنیدن لحن خوش و شیوای اذان و مناجات محمدآقاتی، به او پیغام میدهد که به شیخ بگویید فردا به مسجد گوهرشاد بیاید.
اینگونه دست تقدیر رقم خورد تا او در مسجد جامع گوهرشاد به سِمت مؤذن اوقات نماز صبح، ظهر و مغرب برگزیده شود. این در حالی بود که هنوز مسجد گوهرشاد بلندگو نداشت و تنها صوت و تلاوت روحانی اذان شیخ آقاتی بود که از بالای گلدستههای مسجد گوهرشاد در حرم مطهر امام هشتم(ع) طنینانداز میشد.
ثبت صدای اذان استاد در سال ۱۳۲۷
مرحوم آقاتی هفت سال بعد در سال ۱۳۲۷ شمسی به تهران رفت و زمانی که ناظمزاده متولی مسجد امام بود، مؤذن آن مکان معنوی شد، در همان سال اولین اذان معروف خود را در سه نوبت در رادیو تهران ضبط و لحن خوش اذان را با صدایی ماندگار ثبت کرد، همچنین پس از اینکه حاج علی بهاری در آغاز دهه ۴۰ به دلیل مسئولیت حجاج از ادامه همکاری با رادیو انصراف داد، با خروج ایشان از رادیو، شیخ محمد آقاتی برنامه اذان بهاری را ادامه داد.
نام محمد آقاتی سالیان متمادی تا سال ۱۳۵۹ به عنوان یکی از بزرگترین مؤذنان ایران مطرح بود. اذان وی به همراه اذانهای متعلق به شیخ عبدالکریم اردبیلی، رحیم مؤذن زاده اردبیلی، سید جواد ذبیحی و حاج علی بهاری از نخستین اذانهای پخش شده از رادیو تهران بود.
پس از انقلاب اسلامی نیز اذان مشهور آقاتی توسط شورای عالی قرآن جهت پخش در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مصوب شد و کماکان از رادیو و تلویزیون ایران پخش میشود.
سرانجام این مؤذن خوش صدای کشور در روز ۱۸ مهر سال ۱۳۷۲ پس از یک دوره بیماری طولانی در تهران درگذشت و در قطعه ۷۶ بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
ادامه دارد...
منبع: پایگاه خبری تحلیلی صراط
#اذان
#نماز
در آغوش خدا باشید
🔹🔶─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─🔶🔹
@Dar_Aghoosh_KHODA
در آغوش خدا / در آغوش حسین
💠ماجرای مرحوم محمد آقاتی و اذان معروفش💠 قسمت دوم... از اذانگویی در روستا تا حرم رضوی در یکی از ش
💠ماجرای مرحوم محمد آقاتی و اذان معروفش💠
قسمت سوم (پایان)
ویژگی اذان استاد آقاتی
اذان معروف و ملکوتی شیخ محمدآقاتی از نظر دستگاههای موسیقی با استادی و مهارت خاص در مایهای از دستگاه شور به نام «بیات ترک» اجرا شده است، (دستگاه شور را مادر آوازهای موسیقی ایرانی یا امالنغمات نام نهادهاند) آواز بیات ترک یکی از ملحقات شور است که به دلیل گامهای متنوع و والراسیونهای گوناگون در لحن، بعضی از اساتید آن را یک دستگاه با تتراکورد ویژه خود میدانند، این دستگاه قالب مناسبی برای مناجات خوانی، مناقب خوانی، اذکار و ادعیه عرفانی است که مرحوم آقاتی با شناخت کامل از قابلیتهای این دستگاه برای اولین بار اذان را در این دستگاه خوانده است.
یکی از مهمترین ویژگیهای منحصر به فرد اذان مرحوم آقاتی فرود آمدن صدای خود در انتهای اذان در درآمد شور است، به نحوی که ایشان «لااله الا الله» انتهای اذان را در مرتبه دوم در قالب درآمد شور به پایان میرساند، یعنی اگر شروع و متن اذان در بیات ترک اجرا شده، صدای خود را در انتها به خاستگاه اولیه که همان درآمد شور است میرساند و اذان را در همان درآمد شور خاتمه میدهد.
دومین اذان ثبت ملی شده متعلق به مرحوم آقاتی است
با توجه به غنای موسیقیایی و معنوی اذان «محمد آقاتی» و برای نگهداری از اذان قدیمی وی، این اثر در ۲۹ شهریور ۱۳۹۰ به شماره ۱۹۷ در فهرست میراث معنوی ایران ثبت شد و در گروه سنتها و نمودهای شفاهی در شاخه موسیقی قرار گرفت.
همچنین در مراسم اختتامیه ششمین همایش علمی-پژوهشی جاده ولایت که ۱۵ مهر ۱۳۹۰ در جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد، از اذان مرحوم آقاتی به عنوان دومین اذان ثبت ملی شده در کشور پردهبرداری شد.
پـــایـــان
منبع: پایگاه خبری تحلیلی صراط
#اذان
#نماز
در آغوش خدا باشید
🔹🔶─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─🔶🔹
@Dar_Aghoosh_KHODA
💥 ﷽💥
از آیتالله مرندی (ره) در مورد دلیل گریههای بلند در نصف شبها پرسیدند، فرمودند:اگر از عالَم برزخ خبر داشتید خواب به چشمانتان نمیآمد.😢
ایشان از شاگردان برجستهی عارف پرآوازه قرن «آیتاللّه قاضی» رضواناللّه تعالی علیه بودند.
#احوال_بزرگان
#استغفار
در آغوش خدا باشید
🔹🔶─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─🔶🔹
@Dar_Aghoosh_KHODA
اللّهُمَّ اغْفِر لیَ الذُّنوبَ
الَّتـی تَحبِـسُ الدُّعــــا
یـــــــــــــا اللّــــــــــــه
امـان از گناهانـی کـه
دعاهامـو حبس کرده
#استغفار
قابل توجه همهی اونهایی که دغدغهی خانواده و جمعیت دارند: 👇👇
🔰 فراخوان رویداد جامعه پرداز🔰
🔺عرصه ای برای فعالان مردمی حوزه خانواده، جمعیت و کاهش طلاق
👈 محورهای رویداد:
✔️ گسترش آشنایی و تعامل مجموعه ها با یکدیگر
✔️طراحی عملیات استانی بر اساس نظام مسائل استان
✔️هم افزایی مجموعه های مردمی
✔️معرفی محصولات و تولیدات مجموعه های مردمی
⭕ مزایا
🔅شناخت از ظرفیت ها و تولیدات سایر مجموعه
🔅استفاده از مربیان مسئله محور برای طراحی عملیات مسئله محور
🔅ارائه تسهیلات برای طرح های مشترک منتخب رویداد
🔅معرفی دستاوردها و تولیدات مجموعه های مخاطب در رویداد
🔅معرفی مجموعه و تولیدات مجموعه در رسانه ملی، استانی و شبکه های اجتماعی
📌استان سمنان
🔵ثبتنام و اطلاعات بیشتر:
🌐سایت - www.khanemaan.ir
📞تلفن - 09135826253
#بنیاد_ملی_خانواده
#کمان
#سمنان
#حلقه_میانی
رویداد جامعه پرداز | @jamepardaz
〰〰〰〰〰〰〰〰
@jebhe_semnan
سلام دوستان، روز همگی به خیر.
در فضیلت #لیله_الرغائب در سه قالب متن، عکس و فیلم مطالبی رو خدمتتون تقدیم میکنم: 👇
💠عجب شبیِه امشب💠
✍ اوّلین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرّغائب» گویند. رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) در روایتى که فضیلت ماه رجب را بیان مىکرد فرمود : «از اوّلین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلة الرّغائب» نامیدند».
آنگاه رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) اعمالى را براى آن شب به این کیفیّت بیان فرمود :
✅ روز پنج شنبه اوّل ماه را روزه مىگیرى،
✅ چون شب جمعه فرا رسید، میان نماز مغرب و عشا دوازده رکعت نماز مى گذارى (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت از آن، یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إنّا انزلناه» و دوازده مرتبه «قل هو الله احد» را مى خوانى.
✅ پس از اتمام نماز هفتاد مرتبه مىگویى: «أللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد النَّبِىِّ الاُْمِّىِّ وَعَلى آلِهِ»
✅ آنگاه به سجده مى روى و هفتاد بار مى گویى: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»
✅ سپس سر از سجده برمى دارى و هفتاد بار مى گویى: «رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَتَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِىُّ الاْعْظَمُ»
✅ بار دیگر نیز به سجده مى روى و هفتاد مرتبه مى گویى: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَالرُّوحِ»
✅ آنگاه حاجت خود را مى طلبى که انشاءالله برآورده خواهد شد.
👌 رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) در فضیلت این اعمال فرمود : «کسى که چنین نمازى را بخواند ، خداوند همه گناهانش را بیامرزد... و در قیامت درباره هفتصد تن از خاندانش شفاعت مى کند ، و چون شب اوّل قبر فرا رسد ، خداوند پاداش این نماز را به نیکوترین چهره ، با رویى گشاده و درخشان و زبانى فصیح و گویا ، به سوى قبر او مى فرستد. آن چهره نیکو به وى گوید : «اى حبیب من! بر تو بشارت باد! که از هر شدّت و سختى نجات یافتى» از آن چهره نورانى مى پرسد: «تو کیستى؟ من تاکنون چهره اى از تو زیباتر ندیده ام و بویى از بویت خوشتر به مشامم نرسیده؟!»
آن چهره نیکو پاسخ دهد: «اى حبیب من! من پاداش آن نمازى هستم که تو در فلان شهر، فلان ماه و در فلان سال به جا آورده اى؛ من امشب به نزد تو آمدم، تا حقّت را ادا کنم و مونس تنهایى تو باشم و وحشت را از تو مرتفع سازم تا زمانى که همگى در روز رستاخیز برخیزند و در عرصه قیامت بر سرت سایه بیفکنم».
#لیله_الرغائب
#ماه_رجب
#آغوش_خدا
در آغوش خدا باشید
🔹🔶─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─🔶🔹
@Dar_Aghoosh_KHODA
اعمال اولین شب جمعهی #ماه_رجب ، معروف به #لیله_الرغائب
التماس دعا
در #آغوش_خدا باشید
🔹🔶─┅═ೋ❅🕋❅ೋ═┅─🔶🔹
@Dar_Aghoosh_KHODA