فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 «تمرینِ امام زمانی»
👤 استاد عالی
استاد احمد عابدی:
به مناسبت شهادت امام حسن عسکری علیه السلام 1
#شهادت #امام_حسن_عسکری سلام الله علیه
✅ ائمه ابن الرضا علیهم السلام
استاد احمد عابدی:
💠 به سه امام نهم، دهم و امام يازدهم عليهمالسلام، «ائمه ابنالرضا» گفته می شود، اگر اين امامان را در نظر بگيريد، همانند یک ماه هستند که هر چه به پایان ماه نزدیک می شود کم کم کوچک می شود و به محاق می رود تا جایی که کاملاً غروب می کند و پنهان می گردد.
💠 ائمهی ابنالرضا عليهمالسلام اينطور بودند که خود امام رضا عليهالسلام كاملاً در بين مردم و در جامعه حاضر بود؛ ولی امام جواد علیه السلام كمتر در ميان مردم بود. امام هادی علیه السلام خيلی كمتر در جامعه حضور داشت و امام حسن عسکری عليهالسلام که بسيار بسيار كمتر و در حصر خلیفه قرار گرفت.
💠 یعنی مصلحت و خواست ائمه علیهم السلام این بود که مردم را عادت بدهند به اينكه در زمان غيبت و عدم حضور امام، چطور دين خودشان را بتوانند تكميل بكنند و احكام خدا را به دست بياورند.
✅ دوران مِحنت
💠 زمان امام عسکری علیه السلام را «دوران محنت» می گویند. يعنی دوران «متوكل»، «معتز»، «مستعين» و «مستنصر» که همه از بنی عباس بودند و خود را خلیفه می دانستند و اتفاقاً از القابی استفاده می کردند که همان لقبهای امام زمان عليهالسلام است؛ چون اينها خودشان ادعاي مهدويت داشتند.
💠 يكی از سختی های خلفای عباسی که در زمان امام یازدهم يعنی از سال تقريباً 235 تا 260 هجری قمری انجام دادند، «دوران محنت» است.
🔹 «محنت» به زبان فارسی امروزی، يعني دوران «تفتيش عقائد» و یا به تعبیر عرفی «زیر پاکشی».
به هر حال در آن زمان دادگاه تفتيش عقائد درست كردند. به همین جهت آن دوران، سختترين زمان برای شيعه بوده است.
حتی زمان امام حسين عليهالسلام نیز شيعه اينقدر در فشار نبود كه زمان امام عسکری (عليهالسلام) در فشار بود.
🔹 ماجرا به این صورت بود که در زمان امام عسکری عليهالسلام افرادي در کوچه و خيابان می چرخیدند، به هر کسی برخورد می کردند، مصاحبه میكردند، سؤالهایی می پرسیدند که به نحوی بازجویی بود. یعنی سؤالها را به گونه ای می پرسیدند تا طرف مقابل حرفی بزند که بر ضد خودش تمام شود. سؤال يك چيز بود، اما هدف چيز ديگری بود. این را زيرپا كشي گویند. ...
به همین گونه هزاران هزار نفر را ... كشتند. اين را ميگويند دوران محنت.
▪️ امام حسن عسکری عليهالسلام در چنین دوره ای بوده است و لذا سخنان آن حضرت را با توجه به این شرايط باید معنا و تفسیر کرد که مراد امام از این فرمایش چیست.
💠 امام عسکری عليهالسلام از رسول خدا نقل فرمودند:
👈«مَنْ تَتَبَّعَ عَوْرَاتِ الْمُؤْمِنِينَ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَوْرَاتِهِ وَ مَنْ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَوْرَاتِهِ فَضَحَهُ فِي جَوْفِ بَيْتِهِ؛
«اگر كسی دنبال عيب مردم باشد، خدا هم دنبال عيب خود اوست. و او را رسوا میكند، حتی در خانه خودش.»
از غرر كلمات امام عسکری است که می فرمود: «ضَعْ أَمْرَ أَخِيكَ عَلَى أَحْسَنِه»
"هر كاری از هر كس ديدی آن را بر بهترين وجهش حمل و توجیه کن"
8.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا خدا کاریشون نداره؟!
👤استاد قرائتی
💠 بلوغ عقل
آیت الله جوادی آملی:
🔸 اولین کار وجود مبارک حجت ابن الحجج البالغه (علیهم الصلاة و علیهم السلام) این است که مکتب را جهانی می کند؛
یعنی ﴿كَلِمَةُ اللَّهِ هِی الْعُلْیا﴾ را عملی می کند
﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ﴾ را عملی می کند
«الْإِسْلَامُ یعْلُو وَ لَا یعْلَی عَلَیه» که به حسب ظاهر جمله خبریه است ولی در حقیقت به داعی انشا القا شده است را عملی می کند.
همزمان که در صدد برجسته کردن #مکتب_جهانی_اسلام است، جامعه را هم به بهترین تمدن می رساند.
🔸 سرّ این دو موفقیت که وجود مبارک حجت ابن الحجج البالغه (علیهم أفضل صلوات المصلین) هم موفق می شود که ﴿كَلِمَةُ اللَّهِ هِی الْعُلْیا﴾ را پیروز کند و هم ﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّه﴾ را بر تمام مکتب های فلسفی، کلامی، نحله ها و ملت ها، مللی که موجود است، نحلی که ساخته شده است و مانند اینها پیروز کند، آن است که این جامعه را ﴿خَیرُ الْبَرِیة﴾ کرده است و جامعه را عقلانی کرده است؛
با #جامعه_عقلانی، هم ﴿كَلِمَةُ اللَّهِ﴾، عُلیا می شود و هم مکتب اسلام، ﴿لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّه﴾ می شود.
🔸 وقتی جامعه ای عقلانی شد و در بخش های #اندیشه، به علم و تحقیق عمل کرد و در بخش های #انگیزه، به عقل و عدل عمل کرده است، این همان ملت و امت وجود مبارک ولیّ عصر (ارواحنا فداه) خواهد بود که اسلام_ناب را القا می کند و مردم #در_اثر_عقلانیت می پذیرند، آن گاه همزمان، هم مکتب بالا می رود هم ملت متمدن خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کار خیر میکنی، دست خودتو ببوس
سخنران: استاد مسعود عالی
پیرامون: اهداء خیرات و صدقات
شاهزاده قاجار، همسر شیخرجبعلیخیاط به نقل از فرزندشان
✍🏻: مادرم با آنکه از شاهزاده های قاجار بود، با درآمد کمی که پدر داشت زندگی میکرد و هیچوقت اعتراضی نداشت و با هم اختلافی نداشتند.
-پدرم بسیار شوخ طبع و خنده رو بود. در خانه ما احترام به مادر واجب بود. ما هشت خواهر و برادر بودیم و همه مادرمان را خانم صدا میزدیم. پدر همیشه با مادرم شوخی میکرد.
🗣 شیخ در کلاسهای اخلاق به شاگردانش میگفت:
✅ شما نمیخواهد به هر کسی که از راه می رسد بگویید قربانت بروم. این قربانت بروم را در خانه به همسرتان بگویید. این رفتارهاست که باعث علاقه میان زن و شوهر می شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حرام وارد زندگیت نکن، ببین امام زمان میذاره درمونده و نیازمند بمونی؟
ماجرای جالب آقا سیدعبدالکریم پینه دوز و نان و حلوایی که به اذن خدا تمام نمی شد.
👈🏻 با ارسال این کلیپ برای دیگران، سبب خشنودی حضرت ولی عصر عج باشید.
💠 درس فطرت
آیة الله جوادی آملی
🔹 این دین به ما گفته یا درس نخوان و روی همان #فطرت_عادی باش، یا اگر حوزه و دانشگاه وارد شدی یک درسی بخوان که با صاحبخانه درگیر نباشد !
🍁 فرمود ، من آنچه که لازمه سعادت شماست در درون شما نهادینه کردم. همه فجور را همه تقوا را در درون شما گذاشتم، یا با #فطرت_سالم زندگی کنید مثل مؤمنین عادی، یا اگر رفتید حوزه و دانشگاه درسی خواندید ، درسی بخوانید که با صاحبخانه درگیر نشود !
🌴 یک درسی بخوانید که با ﴿فَأَلْهَمَها﴾ بسازد.
درس شک آور نخوانید، درسی که شما را غرور می دهد نخوانید.
میهمانی دعوت کنید که با #صاحبخانه درگیر نشود.
اینکه شما می بینید «أَعْدَی عَدُوِّكَ» ، بعد پیدا شد.
💥 شما می بینید هیچ میوه ای در درون آن کِرم نیست مگر اینکه حرف باغبان را گوش ندهد، آن میوه ای که تحت تدبیر باغبان صحیح نیست ، حرف باغبان را گوش نمی دهد ، از آب خوب استفاده نمی کند، از کود خوب استفاده نمی کند، از هوای خوب استفاده نمی کند، در درون خودش کِرم می سازد، و گرنه میوه که در درونش کِرم نبود !
🌱 حالا که کِرم پیدا شده، «أَعْدَی عَدُوّ» سیب، همین کِرمی است که خودش ساخته است. الآن تمام غذاهایی که این میوه تغذیه می کند بخش وسیعی اش را در خدمت این کِرم میدهد، این کِرم که بی خود رشد نمیکند، چه جور رشد کرده است؟
☘ تمام فضای این سیب را گرفته! این آب را، این خاک را، این کود را گرفته، به جای اینکه به خودش بدهد به این کِرم داده است و این رشد کرده است، و گرنه در درون ما ذات اقدس الهی فرمود: ﴿أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ﴾ و گرنه «أَعْدَی عَدُوِّ» را که خلق نمی کرد.
🔹 بنابر این مائیم که دشمن می سازیم، مائیم در درون خودمان دشمن می تراشیم، ما می توانیم در درون خودمان #اصدق_صدیق بسازیم، *«صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه»* این بیان نورانی امام رضا (سلام الله علیه) است.
🌿 نفرمود: «عقل کل امرء صدیقه»، فرمود ، انسان یک دوست بیشتر ندارد و آن عقل اوست.
بنابر این عمل زنده است. عامل را رها نمی کند. اگر خوب باشد که به سود اوست و اگر بد باشد به زیان اوست.