#داستان_آموزنده
🔆گوشه نشين مسجد سهله
در شهر نجف مردى ايرانى صحافى مى كرد و نامش حاج باقر بود.جمعى به شوخى به او گفتند: از چه تقليد مى كنى ؟.
او در پاسخ گفت : از سيد كاظم يزدى تقليد مى كنى ؟
پرسيدند: چرا؟
در پاسخ گفت : هنگامى كه ميرزا شيرازى قدس سره شريف از دنيا رفت ، هر كدام از علماء پرچم مرجعيت را برافراشتند، ولى سيد محمد كاظم يزدى قدس سره شريف به مسجد سهله رفت و گوشه نشين شد از اين رو من از او تقليد مى كنم !
اين سخن آن مرد صاف دل و عامى (بدون علم ) بيانگر عظمت معنوى ، و تواضع و بى هوائى ، سيد محمد كاظم يزدى قدس سره شريف بود، تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل .
📚اقتباس از كتاب اسره المجدد الشيرازى ص 60 تا 64
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆شيخ انصارى و خريد خانه پايدار يا مسجد!
يكى از مراجع بزرگ تقليد، استاد اعظم ، شيخ مرتضى انصارى قدس سره شريف بود كه به سال 1281 هجرى قمرى در نجف اشرف از دنيا رفت و مرقد شريفش در همان جاست ، و دو كتاب معروف درسى حوزه هاى علميه به نام مكاسب و رسائل از تاءليفات اوست .
روزى يكى از مقلدين او كه از تجار محترم و متدين بود، در مسير راه خود به مكه براى انجام حج ، به نجف اشرف به حضور شيخ انصارى آمد و مبلغى تقديم كرد، و گفت : اين مبلغ ، از مال خالص (و خمس داده ) من است ، آن را برداريد و براى خود خانه اى بخريد و از مستاءجرى راحت شويد.
شيخ ، آن پول را پذيرفت ، و آن تاجر به مكه رفت ، شيخ با آن پول مسجد خوبى در محله خويش صغير در نجف اشرف بنا كرد، تا اكنون به مسجد ترك معروف است ، و از زمان تاءسيس تاكنون ، همواره محل درس و بحث علماء مراجع تقليد بوده و مكانى بسيار پر بركت شده است .
آن تاجر در مراجعت از مكه ، به نجف اشرف آمد و به حضور شيخ انصارى قدس سره شريف شرفياب شد، و پس از احوالپرسى ، عرض كرد: آيا خانه خريديد؟.
شيخ گفت : آرى خريدم ، سپس آن تاجر را با خود كنار آن مسجد برد و آن را به او نشان داد و فرمود: اين مسجد را با آن پولى كه دادى بودى بنا كردم .
تاجر گفت : من اين مسجد را براى خانه داده بودم ، نه براى مسجد!
شيخ گفت : چه خانه اى بهتر از اين مكان مقدس ؟كه عبادت خدا در آن مى شود، ما به زودى از اين دنيا كوچ مى كنيم ، اگر با آن پول ، خانه مى خريدم بعد از من ورثه منتقل مى شد، ولى اين خانه (مسجد) باقى و ثابت است و به كسى منتقل يا بخشيده نمى شود، و خريد و فروش نمى گردد .
تاجر، از اين عمل نيك انسانى و اجتماعى شيخ ، شاد گرديد، و علاقه اش به شيخ انصارى قدس سره شريف بيشتر شد.
📚 شرح مكاسب سيد محمد كلانترى ، جلد 1، صفحه 130.
✾📚 @Dastan 📚✾
5.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅کودکان در عراق قلکهایشان را خرج اربعین می کنند
✾📚 @Dastan 📚✾
طلا باش
تا اگر روزگار آبت کرد
روز به روز
طرحهای زیباتری از تو
ساخته شود . . .
سنگ نباش
تا اگر زمانی خردت کرد
لگدکوب هر رهگذری شوی...
✾📚 @Dastan 📚✾
🌹🕊شهید مدافع حرمی که به اربابش اقتدا کرد
🌷در وسط عملیات خانطومان و هنگام اذان ظهر به گوشه ای رفت تا برای #نماز_اول_وقت تیمم کند که ترکشی که سالها منتظر او بود بر شاهرگش نشست. به دلیل در تیر رس بودن ، پیکر مطهرش مانند اربابش سه روز بر زمین ماند.
شهیدحمیدرضا_اسداللهی🌷🕊
✾📚 @Dastan 📚✾
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 از خدا شکایت نکنیم، به خدا شکایت کنیم! (حکایت جالب یکی از اصحاب امام هادی علیهالسلام)
🔸حجتالاسلام رفیعی
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ خواص عاشورایی:
عبدالله بن عُمَیر کلبی و همسرش
🔹 عبدالله بن عُمَیر، دومین شهید کربلا روز عاشورا و همسرش اموهب نیز نخستین زنی بود که در واقعه کربلا به شهادت رسید. عبدالله مردی شریف و شجاع و خوش قامت بود که در کوفه زندگی می کرد.
🔸 ابن عمیر خارج از کوفه بود که شنید مردم برای جنگ با امام حسین ع آماده می شوند. لذا برای یاری امام، خود را به کوفه رساند. او این تصمیم را با همسرش در میان گذاشت، همسرش از او خواست که با هم راهی کربلا شوند.
🔻 عبدالله، رزمنده ای دلیر و شجاع بود که صبح عاشورا با اذن امام به میدان رفت و شجاعانه جنگید. ولی در هجوم گروهیِ دشمن پس از کشتن دو تن از آنان به جمع شهدا پیوست.
♦️پس از شهادت عبدالله، همسرش ام وهب خود را به بالین او رساند و در حالیکه سر و صورت عبدالله را پاک میکرد، به دستور شمر و توسط غلام او با گُرز به شهادت رسید.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
#عبدالله_بن_عُمَیر_کلبی
#بصیرت
( الارشاد، ج۲، ص۱۰۱ _ بحارالانوار، ج۴۵، ص۱۲ )
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆مساجد و امدادگرى به فقراء
روزى رسول خدا صلى الله عليه وآله در مسجد مدينه ، نماز ظهر مى خواندند، على عليه السلام نيز حاضر بود، فقيرى وارد مسجد شد، و از مردم خواست كه به او كمك كنند، هيچ كس به او چيزى نداد.
دل فقير شكست و عرض كرد: خدايا گواه باش كه من در مسجد رسول خدا صلى الله عليه وآله درخواست كمك كردم ولى هيچ كس به من كمك نكرد.
در اين هنگام على عليه السلام كه در ركوع نماز بود، با انگشت كوچكش اشاره كرد، فقير به جلو آمد و با اشاره على عليه السلام ، انگشتر را از انگشت على عليه السلام بيرون آورد و رفت .
رسول خدا پس از نماز به خدا متوجه شد و عرض كرد:
پرودگار را برادرم موسى از تو تقاضا كرد:
رب اشرح لى صدرى * و يسترلى امرى * واحلل عقده من لسانى يفقهو اقولى و اجعل لى وزيرا من اهلى * هارون اخى * اشدد به ارزى * و اشركه فى امرى .
سينه مرا گشاده دار، كار مرا آسان كن ، و گره از زبانم بگشا، تا سخنان مرا بفهمند، و وزيرى از خاندانم براى من قرار بده ، برادرم هارون را، به وسيله او پس از اين پيامبر صلى الله عليه وآله عرض كرد:
الهم اشرح لى صدرى * و يسترلى امرى * و اجعل لى وزيرامن اهلى ، عليا، اشدد به ازرى * و اشركه به ظهرى .
پرودگارا سينه مرا گشاده دار -كار مرا آسان گردان ، و وزيرى از خاندان من برايم قرار بده كه على ) باشد، بوسيله او پشتم را محكم كن .
هنوز سخن پيامبر صلى الله عليه وآله به پايان نرسيده بود كه جبرئيل نازل شد و اين آيه (سوره مائده آيه 55) را نازل كرد:
انما وليكم الله و رسوله و الذين امنو الذين يقيمون الصلوه و يوتون الزكاه و هم راكعون .
(سرپرست و رهبر شما، تنها خدا است و پيامبر صلى الله عليه وآله او، و آنها كه ايمان آورده اند و نماز را بر پا مى دارند و در حال ركوع ، زكات مى پردازند.
به اين ترتيب ، ولايت و رهبرى على عليه السلام پس پس از پيامبر صلى الله عليه وآله از سوى خدا اعلام گرديد.
📚صحيح بخارى ، جلد 5 ص 8 (به نقل از فاطمه زهرا با شخصيت ترين بانوى جهان ) .
36- سوره طه آيه 25 تا 32.
✾📚 @Dastan 📚✾
⭕️ وقوع جنگ نهروان میان امام علی (علیه السلام) و خوارج
🔹بعد از جنگ صفین و تحمیل حکَمیت بر امام علی (علیه السلام)، عده ای از کوفیان که خود را بازنده ماجرا میدانستند امام را برای جنگ دوباره با معاویه تحریک میکردند. امام هم به آنها میفرمود: پس بیایید به من کمک کنید. آنها میگفتند: تو و ما کافر شده بودیم؛ ما توبه کردیم، تو هم اول باید توبه کنى، آن گاه ما هم تو را یارى می کنیم.
🔻درگیری خوارج با امام زیاد شد و دیگر ریختن خون شیعیان امام را حلال دانستند، لذا دست به جنایات هولناکی در نهروان (نزدیک کوفه) زدند. امام ابتدا برای تعامل با آنان به نهروان رفت و خواست که قاتلان را تحویل دهند. اما آنان امتناع کردند.
🔻امام هم اعلام کردند که به قاتلان رحم نمیکنند. لذا پس از نصایح فراوان و فرصتی که به خوارج دادند جمعی از آنان جد شدند. سپس جنگ نهروان در ۹ صفر سال ۳۸ هجری رخ داد. از سپاه ۱۴۰۰۰ نفری امام کمتر از ۱۴ نفر شهید شدند، حال آنکه از سپاه خوارج (مارقین) کمتر از ۱۰ نفر زنده ماندند.
#تقویم_تاریخ
#۹صفر
#جنگ_نهروان
✾📚 @Dastan 📚✾
افرادی که صبر خوبی دارند، اتفاقات خوبی برایشان رخ میدهد
و اتفاقات عالی برای افرادی هست که اتفاقات عالی را خودشان با تلاش خودشان محقق میکنند.”
✾📚 @Dastan 📚✾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠✨امیدوارم امروز
💛✨از زمین و زمان براتون
💠✨خوشبختی ببارد
💠✨و نیروی عظیم عشق
💛✨همراهتون باشد
💠✨تا همه ی کارها
💛✨به بهترین شکل پیش برود
💠✨روزتون
💛✨پراز لبخند و مهربانی
✾📚 @Dastan 📚✾