🌸🍃🌸🍃
آیاتی از کلام الله مجید
سوره مبارکه مجادله آیه 11
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قِيلَ لَكُمْ تَفَسَّحُوا فِي الْمَجَالِسِ فَافْسَحُوا يَفْسَحِ اللَّهُ لَكُمْ وَإِذَا قِيلَ انشُزُوا فَانشُزُوا يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! هرگاه به شما گفته شود در مجالس (براى ديگران) جا باز كنيد، پس جا باز كنيد تا خدا نيز براى شما گشايش دهد و هرگاه گفته شود برخيزيد، برخيزيد. (بزرگى، به نشستن در جاى خاص نيست، بلكه) خدا از ميان شما كسانى را كه ايمان آورده و كسانى را كه صاحب علم و دانش اند، به درجاتى رفعت و بزرگى مى دهد و خداوند به آنچه انجام مى دهيد به خوبى آگاه است.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
چند روز پس از رحلت پيامبر صلى اللّه عليه و آله مردى به محضر فاطمه عليه السلام مشرف شد و عرض كرد: اى دختر رسول اللّه چيزى نزد شما به يادگار گذاشته است تا مرا از آن بهره مند سازى ؟
فاطمه عليه السلام به كنيز خود فرمود: آن نوشته رابياور.
كنيز بدنبال نوشته رفت اما آن را پيدا نكرد.
فاطمه عليه السلام فرمود: آن را پيدا كن كه ارزش آن براى من برابر حسن و حسين است .
كنيز به جستجو پرداخت تا آن را پيدا كرد و به خدمت آن حضرت آورد. در آن نوشته آمده بود:
از مومنين نيست كسى كه همسايه اش از آزار او در امان نيست و كسى كه به خداوند و روز قيامت ايمان دارد سخن خوب مى گويد يا سكوت مى كند.
خداوند انسان خيره ، بردبار و عفيف را دوست دارد و انسان بدزبان ، كينه توز و گداى اصرار كننده را دشمن مى دارد. حيا از ايمان است و ايمان سبب ورود در بهشت مى باشد و فحش از بى شرمى سبب ورود در جهنم است
#بحارالانوارج٤٣ص٨٢_٨٣
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#حدیث_روز
امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند:
ارباب گونه به عیوب دیگران ننگرید، بلکه چون بندهای متواضع، عیبهای خود را وارسی کنید.
تحفالعقول ح ۲۹۵
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
آیا اجنّه هم به بهشت میروند؟
آیات قرآن به ورود اجنّه به جهنم در قیامت تصریح دارند، ولی به ورودشان به بهشت هیچ اشارهای نشده است. قطعاً میتوان گفت: انسان اشرفِ مخلوقات است که حضرت حق از روح خود در کالبد انسان دمیده است.
فتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ (14 - مؤمنون) و خداوند فقط در خلقت انسان به خود تبریک گفته است.
اجنّه در این دنیا با ما زندگی میکنند ولی از چشم ما پنهان هستند و محل زندگیشان پستتر از محل زندگی انسان، در خرابهها و بیابانها است و از ماندهی غذای انسان فقط استشمام کرده و سیر میشوند، قطعاً از نظر خلقت هم از انسان پستتر هستند؛ پس نمیتوانند همنشین انسان در بهشت باشند.
از سوی دیگر مخلوقی که جهنم دارد، از عدالت الهی به دور است بهشتی نداشته باشد.
از عالِم آل محمد علیهم السلام سؤال کردند:
آیا مؤمنان از طائفه جن، به بهشت میروند؟
فرموند: نه، ولیکن حَظیرههائی (دخمهها) در بین بهشت و دوزخ وجود دارد که در آن مکانهای معیّن شده از مؤمنان جن و فاسقان از شیعه سکونت دارند.
«حظائر» به مکانهای محدود و بسته اطلاق میشود و افرادی در آن قرار میگیرند که از بعضی چیزها مصون و نهایتاً از بعضی چیزها نیز محروم هستند. در بعضی از کتابهای لغت مانند «مجمع البحرین» و «قاموس قرآن» مثالی که زدهاند این است که «حظائر» محیطهایی هستند که جهت نگهداری شتران و گوسفندان ساخته میشوند تا آنها را از گرما و سرما و بادها حفظ نماید.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#وقایع_آخرالزمان_در_كلام_امام_علی(ع)
حضرت علی (علیه السلام ) فرمود: زمانى بر مردم خواهد آمد که چند گناه بزرگ و عمل زشت در بین آنها پدید مى آید.
1⃣کارهاى زشت آشکار مى گردد و معمولى مى شود.
2⃣پرده هاى عفت و شرم پاره مى گردد.
3⃣ زنا کارى و تجاوزهاى ناموسى علنى مى شود
4⃣مالهاى یتیمان را حلال مى شمارند و مى خورند.
5⃣ ربا خوارى شیوع پیدا مى کند.
6⃣ در کیلو و وزنها، کم و کاست مى کنند.
7⃣شراب را به اسم نبید حلال شمرده و مى خورند.
8⃣ رشوه را به عنوان هدیه و شیرینى مى گیرند.
9⃣ به نام امانت دارى خیانت مى نمایند.
🔟 مردها خود را به شکل زنان و زنان خویش را به صورت مردها در مى آورند.
1⃣1⃣ به احکام و دستورات نماز
بى_اعتنائى مى کنند.
1️⃣2️⃣حج خانه خدا را براى غیر خدا (براى ریا و یا تجارت ) بجا مى آورند.
سپس ادامه داد: کیفر این زشتى ها این است که خداوند آنها را از فیوضات خود محروم مى کند، تا جائى که ماه (شوال ) براى آنها مخفى مى شود بطورى که گاهى دو شبه دیده مى شود (که معلوم مى شود روز عید فطر را به عنوان ماه رمضان روزه گرفته اند با اینکه روزه آن حرام بوده است )
و زمانى شب اول رمضان مخفى مى شود، که دو روز آن را روزه نگرفته و به عنوان آخر ماه شعبان مى خورند و روز عید فطر را به خیال آخر ماه رمضان روزه مىگیرند. در این وقت باید ترسید از اینکه خداوند بطور ناگهانى آنها را کیفر کند (مانند زلزله و طوفان و سیل )
چرا که به دنبال آن کارها، بلاها مردم را فرا مى گیرد، تا جائى که کسانى صبح سالم هستند ولى شب در دل خاک و قبر آرمیده اند و گاهى شب سالمند و بامدادان جزء مردگان هستند.
وقتى چنین روزگارى پیش آمد، لازم است انسان همیشه وصیت کرده باشد که مبادا بلائى بر او فرود آمده و بدون وصیت بمیرد و واجب است نماز را در اول وقت آن بخواند چون ممکن است تا آخر وقت زنده نباشد.
هر یک از شما آن زمان را درک کرد بدون وضو نخوابد و اگر برایش امکان دارد همیشه با وضو باشد چه ترس آن است که مرگ ناگهانى برسد، لذا خوب است با وضو باشد که روح وى با طهارت خدا را ملاقات نماید.
من شما را ترساندم اگر بترسید و آگاه نمودم ، اگر آگاه گردید و شما را پند دادم چنانچه پند گیرید پس در پنهانى و آشکار، از خدا بترسید و نباید کسى از شما بمیرد، مگر اینکه مسلمان باشد، زیرا هر کس به جز اسلام آئینى داشته باشد از او پذیرفته نیست و در آخرت زیان کار است.
#بحارالانوارج١٩ص٧٨
#١٠٠١_داستان_از_زندگي_امام_علي_عليه_السلام
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#نيايش_شبانه
خدایا! نفس شیطانی و دون مرا از نفس و لذّت بردن از تمجید و ستایش بندگانت برای همیشه عقیم ساز، که جز رضایت و شادی تو چیزی نجویَم.
پروردگارا! کسی که تو را از صمیم قلب و به یگانگی خواند، او را یگانهی هستی کنی. ما را برای خود تربیت کن.
لحظه جان دادن مؤمنین راستین که لحظات آسمانی است، لحظات وصل تو، لحظات گسستن طناب نقرهای روح از تن خاکی، کشمکش زیباییهاست. پروردگارا! در آن لحظهی وصل، ما را پاکیزه و با یقین بپذیر و جانمان به آسانی بستان، چنانچه به آسانی روزیمان دادی.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#سواد_زندگي
هنوز هم کارهای خوب زیادی برای انجام دادن باقی مانده است.
اینکه وقتی دیگران شایعه میسازند، دهانمان را ببندیم.
اینکه بدون خصومت به انسانها لبخند بزنیم.
اینکه کمبود محبت در جهان را از طریق محبتهای کوچکتر در زمینههای شخصیتر و کوچکتر جبران کنیم.
به کارمان، ایمان بیشتری داشته باشیم؛
صبر و حوصلهی بیشتری داشته باشیم. و برای انتقام جوییهای حقیر به سراغ نقد دیگران نرویم.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#علت_طولاني_بودن_عمر_حضرت_مهدي
حضرت صادق عليه السلام فرمود:
درازى عمر او وامتحان خلق در زمان غيبت او مانند نوح عليه السلام است که:
هفت مرتبه مامور شد که هسته ى خرما بکارد واز ميوه ى او بخورد، آنگاه عذاب بر قومش نازل شود وچون درخت مى شد وبه ميوه مى رسيد باز به تأخير مى افتاد.
ودر هر مرتبه که به تأخير مى افتاد جمعى از قوم او از او بر مى گشتند ومى گفتند: اگر نوح پيغمبر بود وعده ى او خلف نمى داد...
وچون وعده به پايان رسيد خداوند به نوح فرمود:
اگر در همان اول عذاب مى فرستادم آنها که در هر مرتبه مرتد شدند باقى مانده بودند و آن گاه آن خبث باطن ونفاق قلبى خود را بعد از نجات، با مؤمنين ظاهر مى ساختند وبا ايشان به خصومت و جنگ ورياست برمى خاستند.
وهمچنين مدت غيبت قائم ما به طول انجامد تا حق از غير حق خالص گردد وايمان از دروغ صاف گردد و شیعیان خالص باقی بمانند.
#غيبت_طوسي_ص_١٧٠_ح_١٢٩
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
جوانی در زمان رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) حرکات ناپسندی انجام می داد و بر منهیات ( کارهای ناشایست) اقدام می نمود چون خبر یافت که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) رحلت کرده است توبه نمود و به عبادت مشغول شد.
کسی سؤال کرد: چگونه شد که توبه کردی و پشیمان شدی؟
جوان پاسخ داد: تا زمانی که پیامبر در قید حیات بود به این آیه پشت گرم بودم: و ما کان الله لیعذبهم و انت فیهم(انفال/ 33). یعنی: تا تو (ای پیامبر) در میان آنان هستی خدا آنان را عذاب نخواهد کرد)). اکنون که آن درب بسته شده ( پیامبر رحلت نموده است) پناه به این آیه آورده ام و ما کان الله معذبهم وهم یستغفرون(انفال/ 33).یعنی: مادامی که از نافرمانی خدا استغفار کنند خدا آنان را عذاب نخواهد کرد.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#آياتي_از_كلام_الله_مجيد
سوره مبارکه انعام آیه 152
وَلاَ تَقْرَبُواْ مَالَ الْيَتِيمِ إِلاَّ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ حَتَّى يَبْلُغَ أَشُدَّهُ وَأَوْفُواْ الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ لاَ نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُواْ وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَى وَبِعَهْدِ اللّهِ أَوْفُواْ ذَلِكُمْ وَصَّاكُم بِهِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ
به مال يتيم نزديك نشويد (و در آن تصرّفى نكنيد) مگر به نيكوترين (طريقه اى كه به صلاح او باشد) تا به حد بلوغ و رشد خود برسد. (در داد و ستدها) پيمانه و ترازو را با عدالت تمام دهيد. ما هيچ كس را جز به اندازه ى توانش تكليف نمى كنيم. و هرگاه سخن مى گوييد (چه در قضاوت و چه در شهادت) عدالت را رعايت كنيد، هر چند (به زيان) خويشاوندتان باشد و به عهد و پيمان خدا وفا كنيد. اينها امورى است كه خداوند، شمارا به آن سفارش كرده است، باشد كه ياد كنيد و پند بگيريد.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
مرحوم علامه مجلسی نقل میکند:
فردی به نام "ابوالوفای شیرازی" در زمان حکومت ابی علی الیاس زندانی و تهدید به قتل شد. ایشان متوسل به حضرات اهل بیت میشود. شب در عالم رؤیا، پیامبر اکرم را زیارت میکند .حضرت میفرمایند: اگر کارد به استخوان رسید و شمشیر به گردنت رسید، یوسف زهرای اطهر، فرزندم را صدا بزن و بگو:"یا صاحبَ الزَّمان اَنا مُستَغیثٌ بکَ" "الغَوثَ اَدرِکنی"(مهدی جان؛من به تو پناهنده شدم. به فریادم برس؛ یا غوث حقیقی؛ به فریادم برس)
ابوالوفا میگوید: من این جملات را در عالم رؤیا گفتم و از خواب پریدم. یک وقت دیدم مامورین ابی علی الیاس آمدند و ما را پیش او بردند. وی گفت: به چه کسی متوسل شدی؟گفتم: "به منجی عالم بشریت, به فریاد درماندگان و بیچارگان"
سپس معلوم شد در خواب به ابی علی الیاس گفته بودند: "اگر دوست ما را رها نکنی نابودت می کنیم و حکومتت را بهم می ریزیم...". بعد مبلغی پول و هدایا به ابوالوفا داد و آزادش کرد.
#بحارالانوارج٥٣ص٦٧٨
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
انگیزه نگارش در تشرفی الهی
سید عبدالحسین طیب در مورد انگیزه نگارش تفسیر «اطیب البیان» در پایان جلد ۱۴ آن می گوید:
«دیر زمانی در خاطرم خطور مینمود، کتابی در تفسیر قرآن بنگارم و روی این اندیشه، حوزههای تفسیری تشکیل داده و جزوههای متفرقی در این باره به رشته تحریر درآورده بودم و از طرفی و قلّت استعداد و اشتغالات درسی و گرفتاریهای دنیوی مرا از اقدام به این امر منع و بلکه مأیوس مینمود، تا اینکه در شب سهشنبه پنجم جمادی الثانی سال ۱۳۸۰ ه.ق (مطابق با ۲۲ آبان ماه ۱۳۳۹ ش) در محضر بعضی از علما، به مجلس سوگواری حضرت صدیقه طاهره -سلام اللّه علیها- موفق شده و در ضمن توسل، حالت وجدی در خود دیدم. از آنجا به منزل مراجعت نموده و در عالم رؤیا خدمت حضرت ثامن الحجج علیه السلام و حضرت ولی عصر -عجل اللّه تعالی فرجه- مشرف شده و پس از مذاکراتی که بین آن دو بزرگوار راجع به زوّار شد، حضرت بعد از عنایاتی و ترضیهء خاطری نسبت به حقیر و مروّجین دین، مرا امر به نوشتن تفسیری فرموده و وعده به من دادند. بعد از آنکه از خواب بیدار شدم، صدق رؤیای من ظاهر شده و وعده نصرت حضرتش تحقق یافته و من به نگارش و تألیف این کتاب، به یاری حضرت رب الارباب و حضرت حجت با تمام کوشش و اهتمام اقدام نمودم و... . نگارش تفسیر را از سال ۱۳۴۱ ش، به صورت مداوم شروع کردم و بدون وقفه به نگارش آن مشغول شدم. با پایان گرفتن هریک از جلدها همان را منتشر میساختم، به این ترتیب کار تألیف و انتشار، همزمان به پیش میرفت. آخرین جلد کتاب، یعنی جلد چهاردهم آن در سال ۱۳۵۹ ش، منتشر گردید که به این ترتیب تألیف این دورهء تفسیر، ۱۸ سال به طول انجامید...».
@DastaneRastan