تحولات اصلاحی در جهان اسلام مقایسه دوران جدید اسلامی و مسیحیت قرن شانزدهم.pdf
476.2K
📒عنوان مقاله:
تحولات اصلاحی در جهان اسلام: مقایسه دوران جدید اسلامی و #مسیحیت قرن شانزدهم
👥نویسندگان: بهروز حدادی/ ابوالحسن نواب
📎منبع: مجله پژوهش های فلسفی کلامی
📌چکیده
نهضت اصلاح دینی در قرن شانزدهم (رفرماسیون) به رغم همه تشابهات و همسانیها، تفاوتهای جدی و اساسی با نهضتهای اصلاحی معاصر در جهان اسلام دارد که البته در یک نگاه مقایسهای این نقاط افتراق، گاه نقطه قوت یک جریان محسوب میشوند و گاه نقطه ضعف آن.
✅ از مهمترین وجوه افتراق میتوان به موارد زیر اشاره کرد: وجود پشتوانههای فلسفی و الاهیاتی قوی در نهضت اصلاح دینی و فقدان یا ضعف آن در جهان اسلام؛ بهرمندی جهان اسلام از نگرشی الاهیاتی که از برخی نقاط ضعف در الاهیات مسیحی مصون بود؛ بها دادن به تفکر تجربی در مغرب زمین و بی توجهی به آن در جهان اسلام؛ تفاوت اساسی در جهانبینی و انسانشناسی در جهان #اسلام و #غرب؛ فراگیری اصلاحات دینی و تودهای شدن آن در غرب بر خلاف جهان اسلام؛ توجه به ابعاد اجتماعی و مؤلفههای مربوط به آن مانند قانون، مشروطیت، آزادی، تفکیک قوا، عدالت، و توجه به دنیا به عنوان مقدمهای برای آخرت در جهان اسلام، در برابر آخرتگرایی صرفِ پروتستانی؛ وجود کانونهای قدرت مدنی و اجتماعی در مغربزمین، به عنوان عاملی مؤثر در مهار حکومتهای اقتدارگرا. در این مقاله این وجوه افتراق را میکاویم.
مقاله حجاب در ملل ادیان و مذاهب.pdf
251.1K
📒عنوان مقاله: #حجاب در ملل، #ادیان و مذاهب
👥نویسندگان: شوکتی آیت/ حاجی قاسملو فاطمه
در این مقاله بعد از تعریف لغوی و اصطلاحی حجاب، موضوع حجاب با نگاهی به تورات، انجیل و قرآن در دین #یهود، #مسیحیت، #زرتشت و در دین #اسلام و همچنین در میان ملیت های مختلف مانند اعراب و ایرانیان باستان و … بررسی شده و به اهداف تشریع پوشش در شرع مقدس اسلام اشاره شده است. در نهایت تفاوت اساسی حجاب اسلامی با حجاب ادیان دیگر، مشخّص شده است.
📚 #معرفی_کتاب
عنوان: تقرّب به خداوند در #اسلام و #مسیحیت
نویسنده: اسماعیل علی خانی
ناشر: بوستان کتاب، قم،۱۳۹۷
فصل اول: تحلیل معنایی واژگان مرتبط با قرب.
فصل دوم: مبانی الهیاتی تقرب به خدا.
فصل سوم: حقیقت قرب به خدا.
فصل چهارم: شاخصه ها و ویژگی های قرب.
کتاب «تقرب به خداوند در اسلام و مسیحیت» اثر «اسماعیل علی خانی» را انتشارات بوستان کتاب چاپ کرده است.
📚 #معرفی_کتاب
«کتابهای فراموششده عدن»
🔹کتابهای باستانی #یهودیت و #مسیحیت به سه گروه تقسیم می شوند: « #کتاب_مقدس، اپوکریفا و سوداپیگرافا» کتاب مقدس مجموعه رسالههایی است که همه فرقههای یهودیت یا مسیحیت آنها را الهامی میدانند.
اپوکریفا همان طور که مستحضرید، (به معنای پنهان) عنوان رسالههایی است که کاتولیکها و ارتودکسها آنها را الهامی میدانند ولی پروتستانها به الهامی بودن آنها معتقد نیستند. سوداپیگرافا (به معنای نوشتههای جعلی) نام گروه بزرگی از رسالههاست که نگارش آنها به رسالههای دو گروه پیشین شباهت دارد ولی هیچ فرقهای آنها را الهامی نمیداند. کتاب حاضر ترجمه ۹ رساله از این گروه فراموش شدهاست.
🖊گردآورنده: راذرفورد ایچ. پلت جی آر
📝مترجم: حسین توفیقی
📚 #معرفی_کتاب
«کتاب #مورمون»
کتاب مورمون متن مقدس فرقه #مسیحی تبار مورمونها یا "کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخرالزمان" است.
این فرقه را جوزف اسمیت در اوایل قرن نوزدهم در ایالات متحده آمریکا پایه گذاری کردهاست.
آنچه این کتاب را خواندنیتر میکند، این است که بخش عمده آن تحریری نو از تاریخ باستانی بنیاسرائیل است که به موازات بخش تاریخی #کتاب_مقدس نگارش یافتهاست.
🖊نویسنده: جوزف اسمیت
مترجم: دکتر فاطمه توفیقی
📚 #معرفی_کتاب
«دیونوسیوس مجعول؛ شرحی بر آثار و مقدمه ای بر تاثیر آنها»
🔹دیونوسیوس آریوپاگی مجعول نام یک نویسنده ناشناس از حدود قرن پنجم میلادی است که خود را به عنوان یکی از چهرههای فرعی کتاب مقدس معرفی نموده، چهار رساله و ده نامه از خود بر جای گذاشته است. این نوشتهها در تاریخ عرفان، فلسفه و کلیسای #مسیحیت تاثیر شگرفی نهاده به طوری که دیونوسیوس را پدر عرفان مسیحی، پدر ساختار سلسله مراتبی در کلیسا و پدر الهیات سلبی نامیدهاند.
🔹کتاب حاضر اثر یکی از سرشناسترین محققین دیونوسیوس در روزگار ماست و یک نوشته کلاسیک در مطالعات این رشته به حساب میآید. در این کتاب نویسنده هر یک از آثار دیونوسیوس را به تفصیل معرّفی نموده، ابعاد فلسفی و عرفانی اثر را پیش چشم آورده سپس به تاثیر هر یک از این آثار در آینده اندیشه مسیحی میپردازد.
🖊مولف: پل رورم
🖋مترجم: مهدی اصفهانی
📕ناشر: دانشگاه ادیان و مذاهب
انیس الاعلام . ج۱.pdf
32.4M
#معرفی_کتاب
انیس الاعلام فی نصرة الاسلام «جلد اول»
🔶 نویسنده این کتاب ابتدا از عالمان #مسیحی بود که پس از تحقیق به مکتب تشیع گروید و در ابتدای این کتاب ، داستان ورود خود به مکتب #تشیع را شرح میدهد.
🔶 ایشان پس از ورود به تشیع ، در فنون مختلف علوم دین تحصیل کرده و کتب بسیار گرانسنگی در دفاع از تشیع و نقد #یهود ، نصاری ، ملحدین و ... نگاشته اند. در اینجا جلد اول کتاب انیس الاعلام را مشاهده می فرمایید.
🔶 در این جلد اول به نقد و بررسی عقاید ، قوانین و کتب مقدّس یهود و نصاری پرداخته اند.
✍ نویسنده: علّامه محمدصادق #فخرالاسلام
#مسیحیت
#اسلام