💠 مهندس سید مهدی موسوی از جمله مسئولین گمنام، سخت کوش و بی ادعای سپاه پاسداران
🔹 متولد شیراز (سال ۱۳۲۸) – دارای سابقه تدریس در دانشگاه شیراز و معاون پژوهشی دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی
▫️با پیروزی نهضت اسلامی در سال ۱۳۵۷ مدیریت و تخصص خود را وقف انقلاب کرد. او از اولین مسئولین مخابرات سپاه پاسداران بود. در دوران جنگ، سیستم ها و تجهیزات مخابراتی سپاه را ارتقاء داد که از جمله آنها وارد کردن و به کارگیری سیستم های "رادیو ماکس" (سیستم انتقال تلفن راه دور- FX) بود که در نوع خود بی نظیر بود و در طول جنگ استفاده های فراوانی از آن صورت گرفت. مهندس موسوی افراد فنی و تحصیل کرده ای را در خدمت به سپاه و جنگ به کارگیری کرد، از جمله: مهندس علی حسین تاش، وفا غفاریان، دکتر سریانی ... و منوچهر منطقی بود که هر کدام از آنها بعدها از مدیران ارشد شدند و خدمات ارزشمندی به کشور و نظام ارائه کردند. نمونه آن دکتر منوچهر منطقی است که از همکاران اولیه شهید حسن تهرانی مقدم در طراحی و ساخت موشک بود و هم اکنون نیز رئیس "مرکز ملی فضایی ایران" است .
🔸 سید مهدی موسوی همچنین از بنیانگذاران دانشگاه امام حسین (ع) است. او توانست در سال ۱۳۶۵ مرکز آموزش عالی سپاه را با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص و انجام پژوهشهای علمی مورد نیاز سپاه راه اندازی کند.
🆔 @Defa_Moqaddas
🔹 حسن ظهراب نیز از دیگر مسئولین مخابرات قرارگاه مرکزی خاتم در دوران جنگ تحمیلی بشمار می رود. در مورد سایر مسئولین مخابرات سپاه در جنگ می توان به: عباس دلیر، مهدی شیرانی نژاد،عباس رئیسی ... اشاره نمود.
📷 در تصویر فوق، حسن ظهراب، در جلسه فرماندهان در قرارگاه جنوب (خوزستان) دیده می شود. این عکس مربوط به جلسه فرماندهان قبل از عملیات فتح المبین است که در آن شهید حسن باقری، شهید مجید بقایی، نصرالله فتحیان، مسئول بهداری قرارگاه خاتم و ... حضور دارند.
🆔 @Defa_Moqaddas
دفاع مقدس
🔹 حسن ظهراب نیز از دیگر مسئولین مخابرات قرارگاه مرکزی خاتم در دوران جنگ تحمیلی بشمار می رود. در مورد
📷 حسن ظهراب در کنار فرماندهان قرارگاه مرکزی سپاه، عزیز جعفری و احمد غلامپور – راوی جنگ نیز در عکس دیده میشود
🌴 دوران #دفاع_مقدس
🆔 @Defa_Moqaddas
برادر ظهراب- رحیم صفوی-محسن زضایی.mp3
327.8K
📢 صوت| حسن ظهراب در قرارگاه کنار محسن رضایی (فرمانده سپاه) است و رحیم صفوی را پیج می کند تا او با آقا محسن صحبت کند
⏳ دوران #جنگ_تحمیلی
💠 #انتشار_برای_اولین_بار
🆔 @Defa_Moqaddas
شهید آوینی- جوهر حقیقی کمال انسان.mp3
926.6K
📢 صوت | شهید مرتضی آوینی:
🌿 جوهر حقیقی كمال انسان در مقابله با دشواريها ظاهر ميگردد و اگر جز این بود، خداوند هرگز مؤمنین را به ابتلائاتی اینچنین دچار نميكرد. جنگ عرصهی ظهور و پرورش كمالات الهی انسان است. كمال در آزادی است و آزادی، در نفی تعلقات و رهایی از عادات. خانه، خانهی تعلقات است و شهر، مهبط عادات، و اگر نبود دشواريها و ابتلائاتی كه خداوند انسان را بدان ميآزماید، جوهر حقیقی وجود انسان همواره پنهان ميماند. آیا هیچ چیز خواهد توانست ما را از راهی كه فطرت الهی راهبر آن است باز دارد؟ رودخانه راه خویش را به سوی دریا خوب ميشناسد.
📚کتاب گنجینه ی آسمانی/ص298 - نوشته: شهید آوینی
🆔 @Defa_Moqaddas
شهید آوینی-چه روزگار شگفتی.mp3
619.5K
📢 صوت | شهید مرتضی آوینی:
⚪️ چه روزگار شگفتی! تاریخ آینده کره ارض بارور حوادثی بس شگفت است...
🆔 @Defa_Moqaddas
🌿دوم ارديبهشت - سالروز تولد قيصر امين پور، كه نامش با شعر جنگ گره خورده است.
🌱 قیصر امینپور، متأسفانه عمر بلندی نداشت، اما این توفیق برای او حاصل شد تا در پنجمین دهه از عمر خود به مرزی از پختگی برسد که تجلی آن در مواجهه شعر او با موضوع جنگ نمایان میشود. او ابتدا قلم را زمین گذاشت و جنگید، سپس راوی زخمها و دلتنگیهای جنگ شد، در دهه هفتاد سرخورده و مهجور از جامعهای است که تن به فراموشی میدهد اما در دهه هشتاد، قیصر آخرین خانههای خود را برای این پازل سرود و بنایی کامل و شریف از شعر جنگ به یادگار گذاشت. او البته تا انتها، پای رسمِ کمیاب حضور در جنگ و دفاع ایستاد و راوی زخمهایی از جنگ بود که تمامی ندارند:
کودک
با گربههایش در حیاط خانه بازی میکند
مادر، کنارِ چرخِ خیاطی
عطرِ بخارِ چای تازه
در خانه میپیچد
صدای در!
_ « شاید پدر!»
قیصر در سالهای آخر عمرش، دفتر شعرِ "دستورِ زبانِ عشق" را منتشر کرد. صلح؛ آن کلیدواژه اساسی بود که شعر قیصر در موضوع جنگ، بدونِ آن کامل نبود. صلح، میوه آخرین دفتر شعر اوست. به هنگام جنگ، در صحنه نبرد، قلم زمین گذاشت و جنگید، پس از آن راوی جنگ بود و در پایان، اگرچه دلبسته مسیری بود که طی کرده، اما فراموش نکرد که صلح، بلندبالاترینِ واژههایی است که شعر او بدون آن چیزی کم داشت. دو شعر کوتاه با نام طرحی برای صلح از سرودههای آخر اوست:
شهیدی که بر خاک میخفت
چنین در دلش گفت:
«اگر فتح این است،
که دشمن شکست،
چرا همچنان دشمنی هست؟»
بخشى از يادداشت: "شعرى براى جنگ، طرحى براى صلح"
مرورى بر مواجهه شعر قيصر امين پور و مساله جنگ
🆔 @Defa_Moqaddas
شعرى براى جنگ
شعر قیصر امینپور در ابتدای مسیر خود به سر میبرد، خشمگین و ناباورانه به چهره بیرحم و عریان خشونتی که بر شهر و دیار خود میرفت، نظاره میکند. قیصر در این دوران، به کلماتش و شمایل آنها نمیاندیشد، او یکسره تجاوز و سبعیت جنگ را به تصویر میکشد. نمونه اعلای آن، "شعری برای جنگ" اوست که در اسفند ماه 59 و متعاقب بمباران دزفول (شهر قیصر) سروده میشود:
میخواستم شعری برای جنگ بگویم
دیدم نمیشود
دیگر قلم زبانِ دلم نیست
گفتم:
باید زمین گذاشت قلمها را
دیگر سلاح سردِ سخن کارساز نیست
گفتم که بیت ناقصِ شعرم
از خانههای شهر که بهتر نیست
بگذار شعر من هم
چون خانههای خاکی مردم
خرد و خراب باشد و خونآلود
این شعر قیصر را میتوان بهطور نمادگرایانه، مواجهه لایههای مختلف جامعه ایران با موضوع جنگ دانست؛ زلزلهای (حمله صدام) آمده و مردم همدلانه و دردمندانه آوار را کنار میزنند و به سوگ مینشینند. شعر قیصر نیز از این محتوا لبریز است و صحنههای عریان و تلخى از بمباران دزفول به تصویر میکشد:
من با دو چشمِ مات خودم دیدم
که کودکی ز ترس خطر تند میدوید
اما سری نداشت.
🆔 @Defa_Moqaddas