💕 یادشان به خیر! یادِ مردانی که آن روزها به شوق زیارت کربلا عاشورایی میشدند و نام زیبای امام حسین(ع) دلخوشی لحظههایشان بود...
🌴 دوران #دفاع_مقدس
🌸🌼☘️ #یاد_باد_آن_روزگاران_یاد_باد
🆔 @Defa_Moqaddas
🕊🕊🕊 بسیجیان مرغان آغشته به عشقی هستند که جایشان در این دنیا نیست🌿
🌴 دوران #دفاع_مقدس
ا🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱
🌸🌼☘️ یادشان به خیر!! یاد مردانی که آن روزها به شوق زیارت کربلا عاشورایی شدند🌈💕
🆔 @Defa_Moqaddas
🌴 کلام شهید
فڪر می کردیم ...
چون گرفتاریم ،
از خدا دوریم ؛
ولی شهدا اثبات کردند ؛
چون از خدا دوریم ،
گرفتاریم .
🌷 #شهید_بهروز_علوی_سخا
🆔 @Defa_Moqaddas
🌿 سرخوشان مست!!
🌈 یاد باد آن روزگاران یاد باد
🌷شهید محمود کاوه، فرمانده لشکر ویژه شهدا، شهید علی قمی، جانشین کاوه، شهید آزادی... و جمعی از فرماندهان و مسئولین قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع)
🌴 دوران #دفاع_مقدس
ا🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱
🌸🌼☘️ یاد باد آن روزگاران یاد باد
یاد مردان خطر کرده بخیر
یاد یاران سفر کرده بخیر
یاد مردانی که چون شیران روز
حمله فتح و ظفر کرده بخیر
یاد آن شورآفرینان نبرد
یاد حمله ها در آن شب های سرد
یاد کردستان و یاد کاظمی
که ز ما دفع خطر کرده بخیر
یاد آن عشاق و خونین جامه ها
یاد آن سوز و گداز و ناله ها
یاد یارانی که در پیکارها
ترک پا و ترک سر کرده بخیر
یاد نصر و کربلای چهار و پنج
یاد شبهای عملیات و رنج
یاد فاو و بدر و خیبرها بخیر
یاد آن ا... اکبرها بخیر
🆔 @Defa_Moqaddas
هدایت شده از دفاع مقدس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ | دانش آموزی که با اگزوز ماشین 3 عراقی رو اسیر کرد
⏳ دوران جنگ تحمیلی
🆔 @Defa_Moqaddas
🌴 خوشا روزی که گرم جنگ بودیم
🌈 میان رنگ ها بی رنگ بودیم
🌷 دل هرکس شهادت را طلب داشت
💕 حدیث عشق و مستی را به لب داشت
🆔 @Defa_Moqaddas
💠 تلاش جراحان برای بیرون آوردن خمپاره ۶۰ عمل نکرده از دست یک رزمنده !!
🔹 دوران #جنگ_تحمیلی
🆔 @Defa_Moqaddas
دفاع مقدس
💠 تلاش جراحان برای بیرون آوردن خمپاره ۶۰ عمل نکرده از دست یک رزمنده !! 🔹 دوران #جنگ_تحمیلی 🆔 @Defa
💠 گلوله خمپاره 60 در بازوی رزمنده رامسری‼️
🔹فوری مقداری آذوقه تهیه کردیم و به اتفاق یکی از همرزمان، سوار بلم شدیم و به سمت سنگر یاسر به راه افتادیم. همین که از میان آب راه گذشتیم، ناگهان دریافتیم که انبوهی از نیزارها بر اثر اثابت گلوله خمپاره 60 دشمن، از بین رفته و سطح آب را گرفته اند. اندکی جلوتر رفتیم، سنگری بدون استتار نظرمان را جلب کرد؛ متوجه شدیم که آن سنگر، همان سنگر یاسر است که نیزارهای اطراف آن به دلیل آتش زیاد دشمن، از بین رفته است. کمی قایق را به طرف جلو راندیم، مشاهده کردیم دشمن از محل اولیه خود به طرف ما پیشروی کرده، موضع خود را تغییر داده و کاملاً بر سنگرهای ما مسلط شده است. ناچار غذا و آذوقه را در میان دو دستم قرار دادم و خود را به داخل آب انداختم. به برادری که قایق را هدایت می کرد، گفتم قایق را از دید دشمن استتار کن.
سپس شنا کنان خود را به سنگر کمین یاسر رساندم. دشمن دقیقاً محل سنگر را شناسایی کرده بود. گلوله هایی که به سوی این سنگر پرتاب می شد، به نزدیک سنگر اصابت می کرد. گرد و خاک حاصل از برخورد گلوله ها با کیسه های خاکی که در اطراف سنگر چیده شده بود، بچه ها را آزار می داد، به همین دلیل مظلومانه در گوشه سنگر کز کرده و فقط با ائمه معصومین راز و نیاز می کردند و از آن بزرگواران استمداد می طلبیدند. خود را به درون سوله رساندم و موقعیت شان را بررسی کردم. برای ارسال پیام و گزارش وضعیت به گروهان، از سوله بیرون رفتم و روی پل شناور(آکاسیف) نشستم. گوشی بیسیم را برداشتم و مشغول ارسال پیام شدم. دکمه گوشی را فشار دادم. (یاسر... یاسر...یاسر...علی) در همین حین، ناگهان شی سنگینی به شدت به دستم اثابت کرد و من را روی پل شناور کوفت.
بچه های داخل سنگر نیز بر اثر گلوله دیگری مجروح شده و دائم «حسین... حسین» می گفتند. چون مسئولیت آن ها را هم برعهده داشتم، جراحت خودم را فراموش کردم و به آنان گفتم: «ماندن در این سنگر خطرناک است، هر چه زودتر خودتان را به داخل آب بیاندازید و شناکنان از محل سنگر دور شوید.». آن ها هم همین کار را کردند. وقتی که می خواستم از جایم برخیزم و خود را به آب بیاندازم، ناگهان تیری به کمرم اصابت کرد و درد و سوزش آن سراسر وجودم را فراگرفت. اما با این اوصاف به درون آب پریدم اما متوجه شدم دست چپم قادر به حرکت کردن نیست. فکر کردم شاید دست چپم قطع شده! به هر حال حدود بیست متر از مسیر را با این وضعیت و به طور شناکنان پیمودم و خود را به همرزمانم رساندم.
به یکی از بچه ها گفتم: پل شناوری را بیاورد تا با استفاده از آن به طرف پاسگاه بروم. دو نفر از همرزمانم یعنی (ایرج) و (رکنی) پل شناور را از دیگر پل ها جدا کرده و آن را نزد من آوردند، ابتدا دست راستم را روی پل قرار دادم. هر چه تقلا کردم نتوانستم دست چپم را بلند کنم. بالاخره به کمک بچه ها توانستم خودم را بالا بکشم. روی پل نشستم و به دست مجروهم با دقت نگاه کردم. با کمال تعجب یک گلوله خمپاره 60 را در قسمتی از ساعدم مشاهده کردم! سر خود را برگرداندم و دیدم، سر گلوله خمپاره از پشت بازویم خارج شده است، در واقع گلوله خمپاره، ساعد و بازویم را به همدیگر دوخته بود. این صحنه عجیب، حتی برای خودم که تماشاگر آن بودم، باورکردنی نبود. سپس به چاشنی و ماسوله ی گلوله خیره شدم، فهمیدم هر دو به وسیله سوزن مربوطه، ضربه خورده و آماده انفجار هستند.
وحشت سراسر وجودم را فرا گفت. فوری به بچه ها گفتم: «از من دور بشید....!» همگی فاصله گرفتند. لحظه های بسیار سخت و نفس گیری بود و دلهره عجیبی بر من مستولی شده بود. هر لحظه احتمال داشت، تکه تکه شوم. بعد از حدود 3 ساعت، به قرارگاه خاتم الانبیا(ع) رسیدیم. در محل بهداری، همه کارکنان بهداری از ترس اینکه مبادا گلوله خمپاره منفجر شود، از من دور شدند. گلوله خمپاره حدود 9 ساعت در بازویم بود، تا اینکه بالاخره یکی از برادران تخریب چی سپاه را آوردند. آن برادر به طور دقیق گلوله را بررسی کرد اما جایی از گلوله را برای خنثی کردن نیافت. وی با حالت افسرده ای گفت: «متاسفم! هیچ کاری از دست من بر نمی آِید». در نهایت به دستور پزشکان، برای اقدام های بعدی وارد محل بهداری شدم. همه کارکنان دورم حلقه زده و با حال شگفت آوری به من خیره شدند. سپس عکس های متعددی از دستم که حاوی گلوله خمپاره بود، گرفتند.
بعد از این مرحله مرا بیهوش کردند. وقتی چشم باز کردم در کمال ناباوری، دست چپم را دیدم که هنوز سرجایش بود اما خبری از خمپاره نبود، به هرترتیب تلاش فداکارانه تیم پزشکی نتیجه داد و آقای دکترمهاجر و سایر همکارانش، بدون اینکه دستم را قطع کنند، در جریان یک عمل جراحی حساس و نفس گیر، خمپاره را از دستم خارج کردند و کلیه عصب های دستم که بر اثر اصابت گلوله خمپاره قطع شده بود، به همدیگر پیوند زدند.
🔹 دوران #جنگ_تحمیلی
🆔 @Defa_Moqaddas
27.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⏳ دوران #جنگ_تحمیلی
🎥 فیلم |خارج کردن بمب خوشه ای عمل نکرده از پهلوی یک رزمنده - در بیمارستان صحرایی
⭕️ بشکند قلم تاریخ اگر ننویسد بر بسیجیان خمینی چه گذشت
🆔 @Defa_Moqaddas
هدایت شده از دفاع مقدس
🗓۲۶ خرداد ۱۳۶۰ - عملیات شهید رستمی (دهلاویه)
🔹 به منظور ازاد سازی روستای دهلاویه (13 کیلومتری شمال غربی سوسنگرد)، عملیاتی در ساعت 4:30 بامداد 1360/3/26 با تلاش یک گردان از نیروهای سپاه پاسداران و ستاد جنگ های نامنظم از دو محور آغاز شد. پیشروی نیروها با موفقیت همراه بود و در همان ساعات اولیه علاوه بر آزاد سازی روستای دهلاویه، تا یک کیلومتری غرب آن پیش رفتند.
🔸قوای دشمن که بر اثر قدرت تهاجم خودی به ناچار عقب نشینی کرده بودند، در ساعت 9 صبح پاتک کردند که با مقاومت نیروهای خودی خنثی شد. در ساعت 16:30 بار دیگر دشمن با آرایش 22 تانک و یک گردان پیاده و با پشتیبانی آتش توپخانه، فشار خود را متمرکز کرد و توانست رزمندگان ایران را از منطقه آزاد شده تا 300 متری شرق دهلاویه عقب بزند.
▪️در تاریخ ۳۰ خرداد ۶۰ نیروهای ستاد جنگ های نامنظم در یک تلاش دوباره، به روستای دهلاویه شبیخون زدند که علاوه بر وارد کردن تلفاتی به نیروهای عراقی، 6 تانک را منهدم و 2 انبار مهمات را به آتش کشیدند. در این عملیات "ایرج رستمی" فرمانده جبهه دهلاویه و مسئول عملیات جنگ های نامنظم و سه تن از رزمندگان شهید و 16 تن مجروح شدند.
▫️روز بعد، دکتر چمران که به منظور بازدید و معرفی فرمانده جدید به جبهه دهلاویه رفته بود، بر اثر ترکش خمپاره به شهادت رسید.
🆔 @Defa_Moqaddas
هدایت شده از دفاع مقدس
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗓۳۱ خرداد ۱۳۶۰
🌷 سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران
📹نماهنگ| دانشمند عارف
🔻بیانات رهبرانقلاب درباره #شهید_چمران
🆔 @Defa_Moqaddas✔️JOIN
✅به کانال "دفاع مقدس" بپیوندید
چایِ اول صبح را
باید با گلِ لبخند شما شیرین کرد
چه چیزی تلخ تر از قند
در حضور خنده های شما ...
🆔 @Defa_Moqaddas
🌈 بوی بهشت میگذرد
یا نسیم دوست
🌻 یا ڪاروان صبح
ڪہ گیتی منوّرست ...
🆔 @Defa_Moqaddas
19.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📆 ۲۷ خرداد سالروز تاسیس نهاد انقلابی #جهاد_سازندگی
🎥 فیلم | در این ویدئو گوشه ای از ابتکارات رزمندگان جهاد سازندگی در جبهه ها به نمایش در آمده است. سنگرسازان بی سنگر و دلاورمردان بی ادعای جهاد بی هیچ امکاناتی از شرق و غرب، شاهکار های مهندسی دنیا را آفریند، نمونه آن در پل سازی، ماشین سازی و #موشک با سوخت جامد قبل از آن که سپاه رسما وارد ساخت موشک بشود...
🆔 @Defa_Moqaddas
19.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 ببینید| قسمتی از دستنوشته منتشر نشده شهید آوینی درباره خیانت های مسئولین به نهاد های انقلابی خصوصاً #جهاد_سازندگی ...
📃 او در این نوشته از بی توجهی به ارگان های بر آمده از انقلاب گلایه دارد!!
⭕️ بعد از جنگ، اداره ها جهادی نشدند؛ ولی بالعکس جهاد (سازندگی) اداره شد‼️ - { اشاره ای است به ادغام "جهاد سازندگی" و "وزارت کشاورزی" که وزارت "جهاد کشاورزی" شکل گرفت، که در این تشکیلاتِ جدید، دیگر انگیزه های انقلابی و جهادیِ اوایل انقلاب و دوران #دفاع_مقدس رنگ باخت و در زمره سایر اداره جات دولتی درآمد!! }
😔 #غم_نامه
🆔 @Defa_Moqaddas
هدایت شده از عکسهای زیرخاکی
📃 قبض کمک های مردمی به جبهه - دوران جنگ تحمیلی
▫️ مبالغ اهدایی مردم «ازنا»توسط جهاد سازندگی شهرستان جمع آوری شده و صرف هزینه های جبهه می شد
🆔 @Axe_zirkhaki
💠 داستان مظلومیت جهاد
🔹در روز بیست و هفت خرداد سال پنجاه و هشت به فرمان امام خمینی (ره) نهادی به نام جهاد سازندگی شکل گرفت ، ماموریت اصلی این نهاد محرومیت زدایی از روستاها و خودکفا نمودن آنان بود چرا که یکی از اهداف و آرمانهای انقلاب و امام خودکفایی در همه ی زمینه های مخصوصا مسائل کشاورزی و دامداری و دیگر مسائل اقتصادی بود که در زمان شاه به علت وابستگی کامل به دیگر کشور ها از دست رفته بود. در کنار جهاد سازندگی نهاد کمیته امداد هم به رفع فقر و محرومیت تلاش می کرد .
جهاد سازندگی با سازمان دادن نیروهای مردمی و بومی به مناطق محروم می رفت و در جهت رفع محرومیت برای روستائیان و شهر های کوچک تلاش می کردند نمونه هایی از آن را می توان به تلاش های جهاد سازندگی در روستای دوچاهی در مناطق دورافتاده از شهر سبزوارو همچنین روستای بشاگرد در مناطقی بسیار دورافتادها که در استان هرمزگان قرار دارد که با شناسایی نیرو های جهاد و تلاش های بی وقفه و شبانه روزی کمیته امداد امام خمینی در آن جا شکل گرفت ، اشاره کرد.
با شروع جنگ ماموریت های جهاد بیشتر و گسترده تر شد
ایجاد و اسکان مردمی که بر اثر جنگ به شهر های دیگر پناهده شده بودند
پشتیبانی و ارسال کمک های مردمی به جبهه
ایجاد امکانات و ابتکارات که باعث پیشرفت سریع عملیات ها در جنگ می شد
از جمله اقدامات جهاد سازندگی در کنار محرومیت زدایی در روستاهای در افتاده بود.
جهاد در ابتدای جنگ به علت کمبود امکانات و نبود نظم و هماهنگی بین نیرو ها با مشکلات زیادی در جبهه مخصوصا جبهه حنوب درگیر بود اما همین موانع باعث آغاز ابتکارات در جنگ شد که به ذکر چند نمونه از آن می پردازیم
⚪️ ابتکارات جهاد صرفا به پل سازی و مسائل دیگر خلاصه نمی شد. جهاد سازندگی یک از بازوهای جنگ به شمار می آمد و از جمله کارهایی که می کرد پشتیبانی جبهه و ارسال کمک های مردمی به جبهه های غرب و جنوب بود از جمله کارهای جهاد سازندگی احداث سنگر در قبل از عملیات و حین عملیات بوده است جهادگران در حین عملیات جلوتر از رزمندگان برای جلوگیری از پاتک دشمن بدون هیچ سنگری اقدام به ساخت سنگر می کردند و در این راه به شهادت می رسیدند به همین علت امام خمینی در یکی از دیدار های خود با جهادگران جهاد سازندگی این رزمندگان دفاع مقدس را سنگر سازان بی سنگر نامید چرا که خود هیچ سنگری نداشته و تیر دشمن مستقیم به آنها اصابت می کرد اما برای رزمندگان سنگر می ساختند جهاد سازندگی در جنگ شهدا و آزادگان بسیار زیادی را تقدیم اسلام نمود.
🆔 @Defa_Moqaddas
💠 داستان مظلومیت جهاد - 2
🔹پس از پایان جنگ و آغاز سازندگی ها جهاد سازندگی ماموریت پیدا کرد تا خرابی های جنگ را ترمیم کند از جمله این ماموریت ها لایروبی رودخانه بهمنشیر و بازسازی قسمتی از شهر خرمشهر و آبادان و بازسازی شهر قصرشیرین بود (البته بازسازی قسمتی از شهر خرمشهر پس از آزادسازی آن هم شکل گرفت) علاوه بر آن پس از پایان جنگ، جهاد سازندگی که از یک نهاد به یک وزارت خانه تبدیل شده بود(در سال 65) کم کم دچار اقدامات بروکراتیک و اداری شد و کم کم آن حالت جهادی خود را از دست داد با آغاز دهه 70 در سپاه پاسداران قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به وجود آمدکه امر سازندگی از جهاد سازندگی به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که یک ارگان نظامی انقلاب بود محول شد.
پس از رحلت امام خمینی(ره) زمزمه هایی مبنی بر ادغام نهاد های انقلابی در نهاد های اداری بازمانده از رژیم شاه به گوش می رسید و بعد از رحلت امام این اقدامات جامه عمل پوشانیده شد از جمله این اقدامات ادغام اولین نهاد انقلابی و مردمی (کمیته انقلاب اسلامی) بود که با سازمان شهربانی و ژاندارمری ادغام شد و از بین رفت بعد از آن بیشتر نهاد های انقلابی که به حالت سازمان درآمده بودند و حالت انقلابی و جهادی در آنها کاهش پیدا کرده بود کم کم توسط دولت ها مخصوصا دولت سازندگی و دولت اصلاحات منحل و ادغام شدند. از جمله این کارها این بود که در برنامه سوم که توسط دولت اصلاحات داده شده بود که برنامه ای کاملا لیبرالیستی و مطابق با ارزش های آمریکایی اقتصاد کاپیتالیستی و سرمایه سالاری در کشور بود. طبق این برنامه باید جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی به علت این که دو نهاد موازی در مسئله کشاورزی هستند با هم ادغام شوند و به همین علت اکثر پرسنل جهاد سازندگی پس از ادغام این نهاد پخش شدند و قسمت کوچکی از آنها در وزارت جهاد کشاورزی که تنها اسم جهاد را یدک می کشید رفتند متاسفانه بعد از این اقدام دیگر آن حالت جهادی در کشور از دست رفت و روستاهایی که هنوز داغ جنگ و یا داغ فقر و بدبختی داشتند به زوال خود ادامه دادند متاسفانه امر سازندگی بعد از این کار خیلی کمتر مورد توجه قرار گرفت و نادیده گرفته شد.
▪️جهاد سازندگی منشا خدمات بسیاری برای انقاب اسلامی و یک بازوی بسیار قوی برای رفع محرومیت در کشور و یک الگوی ماندگار از اجرایی شدن اقتصاد اسلامی در دوران بعد از انقلاب بود. متاسفانه با انحلال این نهاد آن الگوی موفق از یاد رفت.
البته پس از انحلال جهاد سازندگی قسمت کوچکی از کار جهادی به بسیج محول شد و بسیج سازندگی به وجود آمد که هنوز در حال خدمت است اما آن الگوی جهادی که بسیار عظیم تر و موفق تر بود در کشور از بین رفت و باید دوباره احیا شود.
🆔 @Defa_Moqaddas
⛽️ پمپ بنزین در جبهه ...
▫️ این جایگاهها در مسیر آبراههای اصلی ایجاد میشد و نقش پمپ بنزین را داشت. هر قایقی که عبور میکرد ، در صورت نیاز به سوخت ، بشکه خالی خود را میگذاشت و بشکه پر را همراه میبرد. برخی یگانها برای قایقهای خود و برخی رده های تدارکاتی ، مانند مراکز پشتیبانی، برای همه یگانها این جایگاه ها را ایجاد میکردند .
🆔 @Defa_Moqaddas
🗓۲۸ خرداد ۱۳۶۷
⭕️ تهاجم منافقین به مهران (عملیات چلچراغ)
🔺یک لشکر پیاده مکانیزه ارتش عراق و 3000 نفر نیرو از سازمان منافقین که در 15 گروه سازماندهی شده بودند از ساعت 11شب مورخه 28 خرداد 67 تهاجم خود را به مهران آغاز کرد. در حالی که نیروهای خودی ، در مواضع مسلط و دارای دید و تیر مناسب مستقر بودند.
🔥پیش از آغاز درگیری، عراق با اجرای آتش سنگین توپ خانه در محور قلاویزان و شلیک گلوله های منور در محور کنجان چم، زمینه نفوذ گروهی از منافقین را به منطقه فراهم کرد که لباس سربازان ارتش جمهوری اسلامی ایران را پوشیده بودند. بدین ترتیب گروه های سازماندهی شده منافقین توانستند در حد فاصل تپه 270 تا پاسگاه مرزی تعان از نقاطی که پوشش دفاعی مناسبی نداشتند، به عقبه ها نفوذ کرده، منتظر دریافت دستور بمانند. با این مقدمه ،عملیات دشمن آغاز شد. پس از اجرای آتش تهیه ، دشمن توانست با ایجاد رخنه در خط پدافندی لشکر16 زرهی قزوین ، از آن عبور و با بستن جاده مواصلاتی و تنگه کنجان چم، لشکر امیرالمومنین را محاصره کند.
🔴 در همین زمان، گروه های سازماندهی شده منافقین که از مدتی قبل در عمق منطقه پخش شده بودند، با پشتیبانی ارتش عراق به مهران حمله کردند. در ساعت 8:30 روز 29 خرداد 1367 شهر برای سومین بار اشغال شد. منافقین سپس نیروهای خود را در منطقه گسترش دادند و از تنگه کنجان چم تا حوالی شهرک ملکشاهی و از سه راهی صاحب الزمان تا شیار آبزیادی را تصرف کردند. در اشغال سوم مهران، حدود 250 نفر از رزمندگان اسلام شهید یا اسیر شدند که طی روزهای اشغال، منافقین تعدادی از اسیران را سر بریدند و بقیه را به اردوگاه های منافقین در عراق منتقل کردند.
🆔 @Defa_Moqaddas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩 فلسفه سرخ بودن پرچم گنبد حرم حضرت عباس(ع) چیست؟ از منظر دکتر شریعتی
ا🌱🌿🌱🌿🌱🌿🌱
📆 ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ - سالروز درگذشت دکتر علی شریعتی
🆔 @Defa_Moqaddas
دکتر علی شریعتی - درس شهادت.mp3
2.72M
📢 صوت| #دکتر_علی_شریعتی
🌸🍀حسین درس بزرگتر از شهادت به انسانها آموخت
📆 ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ - سالروز درگذشت دکتر شریعتی
🆔 @Defa_Moqaddas
📃#بریده_جراید - #کیهان 30 خرداد 1360
▫️ ایران در غرب و جنوب استحکامات نظامی عراق را در هم کوبید
▪️ عراق در تدارک تهاجم وسیع به تاسیساتنفتی و دریایی ایران است ...
🆔 @Defa_Moqaddas