🔴 قاچاق سالانه میلیاردها دلار طلا از آفریقا به امارات
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 یک سازمان غیردولتی سوئیسی فاش کرد که سالانه میلیاردها دلار طلا از آفریقا قاچاق می شود که بیشتر این طلاهای قاچاق پیش از صدور مجدد قانونی به کشورهای دیگر، به دبی میرود.
🔷 بر پایه گزارش سازمان «SwissAid»، ۳۲۱ تا ۴۷۴ تن سنگ طلا که از طریق عملیات معدنی در مقیاس کوچک یا صنایع دستی در آفریقا استخراج میشود و ارزشی میان ۲۴ تا ۳۵ میلیارد دلار دارد، بی اعلام رسمی صادر میشود.
🔷 قاره آفریقا تولید کننده اصلی طلا در جهان است و غنا، آفریقای جنوبی، مالی و بورکینافاسو در سال ۲۰۲۲ در صدر تولید طلا قرار دارند.
🔷 قاچاق طلای آفریقا در حال افزایش است و بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ دو برابر شده است.
🔷 تجارت شکلگرفته پیرامون این فلز گرانبها «منبع درآمد میلیونها معدنکار صنعتگر، منبع اصلی درآمد برای بسیاری از دولتها، وسیلهای برای تأمین مالی گروههای مسلح و عاملی برای نقض جدی حقوق بشر علاوه بر تخریب محیطزیست است».
🔷 دبی «مرکز بینالمللی تجارت طلای آفریقا» است؛ این طلا سپس راه خود را به کشورهای دیگر، از جمله سوئیس، باز میکند.
🔷 این سازمان تخمین میزند که در سال ۲۰۲۲، «۶۶.۵ درصد (۴۰۵ تن) طلای وارداتی به امارات از کشورهای آفریقایی قاچاق شده است.»
🔷 این طلاها در چمدان و از طریق هواپیماهای خصوصی یا حتی پروازهای عمومی به دبی گسیل میشوند؛ امارات مرکز پالایشگاههای طلا و محل فعالیت هزاران تاجر فلزات گرانبها و سنگهای قیمتی است.
🔷 طلای آفریقا عمدتاً از امارات به سوئیس و هند فرستاده میشود. طبق قوانین سوئیس، طلا به نام جایی که واپسین فرآوری روی آن انجام شده، ثبت میشود؛ بنابراین طلای وارد شده به سوئیس را نمیتوان تا آفریقا ردیابی کرد.
🔷 فرایند قاچاق در این سطح نشاندهنده وجود اقتصاد موازی غیرقانونی در مقیاس بزرگ است که میتوان از آن برای پولشویی، تأمین مالی تروریسم و دور زدن تحریمها بهرهبرداری کرد.
#اقتصادی
#بینالمللی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 نگاهی به دیدار رئیس امارات با دانشجویان اماراتی در چین
🔷 محمد بن زاید آل نهیان (رئیس امارات) در جریان سفر رسمی هفته گذشته به جمهوری خلق چین، با شماری از دانشجویان اماراتی که در دانشگاهها و مؤسسات چینی تحصیل میکنند، دیدار کرد.
🔷 او با بیان اینکه دانش ثروت واقعی است، تأکید کرد که امارات مشتاق است از تجربیات توسعه متمایز در جهان، از جمله تجربه چین، بهرهمند شود.
🔷 رئیس امارات همچنین از دانشجویان خواست که چهره خوبی از کشور خود در چین ارائه دهند؛ اخلاق، ارزشها و اصول آن را در رفتار و کردار خود متجلی کنند؛ و پس از بازگشت به کشور یک پل فرهنگی را میان مردم امارات و چین بیافرینند.
🔷 امارات یکی از مهمترین شرکای بازرگانی چین در منطقه غرب آسیا به شمار میرود؛ همکاریهای ویژه این دو کشور در حوزه فناوریهای نوین و هوش مصنوعی نیز در چند ماه گذشته شهرتی جهانی به دست آوردهاست. حضور امارات در بالاترین سطح در گردهمایی چینی-عربی و دیدار رئیس امارات با دانشجویان اماراتی در چین، در هنگامهای که فشارهای محافل سیاسی آمریکا برای قطع پیوندهای چین و امارات فزونی یافتهاست، نشانههای مهمی با خود دارد.
#دانشگاه
#بینالمللی
#چین
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 سند سازمان ملل: ابوظبی حاکمیت عربستان سعودی بر الیاسات را به رسمیت نمیشناسد.
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 ابوظبی با بیان اینکه منطقه حفاظتشده الیاسات در آبهای سرزمینی آن واقع شده است، تأکید کرد هیچگونه حاکمیت یا صلاحیت قضایی را برای عربستان سعودی در مناطق دریایی فراتر از خط میانی که دریای سرزمینی امارات را جدا میکند، به رسمیت نمیشناسد.
🔷 این موضوع در نامهای از سوی وزارت امور خارجه امارات متحده عربی به سازمان ملل متحد در ۱۶ می (۲۷ اردیبهشت) مطرح شده است؛ این نامه در پاسخ به مخالفت عربستان سعودی با اعلام الیاسات به عنوان «منطقه حفاظتشده دریایی» نوشته شد. ریاض این اقدام ابوظبی را «مخالف با قوانین بینالمللی» میداند.
🔷 وزارت امور خارجه امارات در نامهای به سازمان ملل متحد به عربستان سعودی پاسخ داد: «ذخیرهگاه الیاسات در دریای سرزمینی امارات قرار دارد و ما هیچ منطقه دریایی، حقوق حاکمیتی یا صلاحیت قضایی فراتر از خط میانی جداکننده را برای عربستان به رسمیت نمیشناسیم.»
🔷 بر اساس یک سند رسمی منتشر شده در تارنمای سازمان ملل متحد به تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۴، نامهای از وزارت امور خارجه عربستان سعودی خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته شده که طرف سعودی میگوید برای اقدامات امارات «هیچ اثر قانونی را در نظر نمیگیرد و آن را به رسمیت نمیشناسد.»
🔷 در ادامه این نامه آمده است: «عربستان سعودی بر اساس توافقنامه مرزی منعقد شده بین دو کشور در ۲۱ آگوست ۱۹۷۴ که مطابق با قوانین بینالمللی برای هر دو طرف الزامآور است، به تمام حقوق و منافع خود پایبند خواهد بود.»
🔷 ابوظبی می گوید به خطوط پایه مستقیم مرزهای دریایی خود که در تصمیم دولت در سال ۲۰۲۲ اعلام شده، پایبند بوده و ادعای اینکه این خطوط با قوانین بینالمللی در تضاد است، را مردود میداند.
🔷 وزارت امور خارجه امارات در نامه اخیر خود تأکید کرده است که از سال ۱۹۷۵ امارات از طریق نامههایی به عربستان سعودی اطلاع داده که بخشهایی از توافقنامه ۱۹۷۵ به شکل فعلی قابل اجرا نیست و خواستار اصلاح آن شده است.
🔷 الیاسات یک منطقه دریایی است که در نزدیکی آبهای سرزمینی امارات قرار دارد و برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ از سوی ابوظبی به عنوان منطقه حفاظت شده دریایی اعلام شد. منطقه دریایی الیاسات، شامل ۴ جزیره با آبهای پیرامونی، در جنوب غربی ابوظبی واقع شده است.
#منطقهای
#غربآسیا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 محمد بن زاید ساعاتی پیش در کاخ الشاطئ ابوظبی میزبان سراجالدین حقانی (وزیر کشور طالبان)، عبدالحق وثیق (رئیس استخبارات طالبان) و انس حقانی بود.
🔷 انجام این دیدار چند روز پس از دیدار بن زاید با رئیسجمهور چین در پکن، این گمانه را تقویت میکند که ابوظبی قصد دارد در نظم نوین افغانستان با چین همکاری داشتهباشد.
#بینالمللی
#آسیایمیانه
#چین
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 امارات متحده عربی ۴۵.۴ درصد از واردات نفت ژاپن را در ماه آوریل تأمین کرد.
🔷 سازمان منابع طبیعی و کارمایه (انرژی) وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن فاش کرد که واردات نفت ژاپن از امارات در آوریل گذشته ۳۵.۷۹ میلیون بشکه معادل ۴۵.۴ درصد کل واردات این کشور بوده است.
🔷 این سازمان اشاره کرد که ژاپن در ماه مذکور حدود ۷۸.۸۴ میلیون بشکه نفت وارد کرده که سهم نفت کشورهای عربی (امارات، عربستان، کویت، قطر و عمان) ۹۵.۶ درصد یا ۷۵.۳۵ میلیون بشکه بوده است.
🔷 ژاپن ۳۱.۱ میلیون بشکه از عربستان سعودی، ۴.۷۱ میلیون بشکه از کویت، ۲.۷۷ میلیون بشکه از قطر و نزدیک به ۵۰۰ هزار بشکه از عمان وارد کرده است.
#اقتصادی
#نفت
#بینالمللی
#شرقآسیا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 پایان بحران روادید امارات و نیجریه
🔷 فستوس کیامو (وزیر هوانوردی و توسعه هوافضای نیجریه) گفت که بحران روادید میان نیجریه و امارات حل شده است.
🔷 این خبر در حاشیه مهمانی شامگاه دوشنبه هیئتهای شرکتکننده در هشتادمین نشست عمومی سالانه انجمن بینالمللی حملونقل هوایی در دبی اعلام شد.
🔷 به گفته وزیر نیجریهای، دولت امارات به زودی ممنوعیت سفر نیجریهایها به امارات را لغو خواهد کرد. وی خاطرنشان ساخت: «امارات متحده عربی شریک بسیار مهمی برای نیجریه محسوب میشود؛ زیرا نیجریهایها سرمایهگذاریهای زیادی در امارات دارند.»
#اقتصادی
#سرمایهگذاری
#بینالمللی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 گفتگوی وزرای خارجه امارات و جمهوری آذربایجان درباره روابط دوجانبه
🔷 عبدالله بن زاید (وزیر امور خارجه امارات) روز سهشنبه در تماس تلفنی با جیحون بایراموف (وزیر خارجه جمهوری آذربایجان) روابط دوجانبه و راههای تقویت آن را بررسی کرد؛ بررسی نتایج سفر رسمی محمد بن زاید آل نهیان (رئیس امارات) به جمهوری آذربایجان در ژانویه گذشته (دی ۱۴۰۲) و نقش آن در پیشبرد چشمانداز روابط، بخش دیگری از این گفتگو را تشکیل داد.
🔷 بازرگانی دوجانبه، سرمایهگذاریها و برنامههای امارات برای توسعه کارمایه تجدیدپذیر در جمهوری آذربایجان با نقشآفرینی شرکت «مصدر» از مهمترین ابعاد اقتصادی این گفتگو بودند.
🔷 همکاری در پروندههای آب و هوا، محیط زیست و دگرگونی اقلیم نیز در این گفتگوی تلفنی به بحث گذاشته شد؛ امارات سال گذشته میزبان گردهمایی سازمان ملل درباره دگرگونی اقلیم (COP28) بود و جمهوری آذربایجان نیز میزبان امسال این گردهمایی (COP29) خواهد بود. نکته جالب در این باره که احتمالاً باعث همگرایی میان ابوظبی و باکو شده، این است که دو کشور متکی به درآمدهای نفتی هستند و چالش مشترکی برای گذار به سیاستهای همخوان با بنیانهای محیط زیستی دارند.
🔷 دو طرف به مسئله صلح در قفقاز جنوبی نیز پرداختند و بن زاید پشتیبانی کشورش از باکو در درگیریها با ایروان را در قالب عبارت «صلح در قفقاز» اعلام کرد.
#اقتصاد
#بینالمللی
#قفقاز
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 دیدار طحنون بن زاید با مشاور امنیت ملی آمریکا
🔷 طحنون بن زاید آل نهیان (معاون حاکم ابوظبی و مشاور امنیت ملی امارات) روز سهشنبه در کاخ سفید با جیک سالیوان (مشاور امنیت ملی آمریکا) دیدار کرد.
🔷 جنگ غزه، آتشبس و شیوه نقشآفرینی امارات در بازسازی غزه مهمترین محورهای این دیدار بودند.
🔷 از سوی دیگر، احتمالاً مسئله همکاریهای گسترده امارات با چین (در قالب روابط شرکت جی ۴۲ با شرکت هوآوی) نیز مطرح شده است؛ محافل سیاسی آمریکا از چند ماه پیش با جدیت برای قطع روابط ابوظبی و پکن تلاش میکنند.
#بینالمللی
#آمریکا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
⭕️ نصاب بیسابقه ذخایر ارزی مصر با پشتیبانی امارات
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE