🔴 دیدار طحنون بن زاید با مدیرعامل مایکروسافت
🔷 طحنون بن زاید آل نهیان (معاون حاکم امارت ابوظبی و مشاور امنیت ملی امارات) روز جمعه با ساتیا نادلا (مدیرعامل مایکروسافت) برای گسترش همکاریها در فناوری پیشرفته گفتگو کرد.
🔷 در این نشست که در سیاتل آمریکا برگزار شد، همکاریها و روابط مشارکتی و چشمانداز توسعه آنها در زمینه فناوری پیشرفته، عرصه فناوریهای رقومی (دیجیتال) و راهحلهای هوشمند مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
🔷 دو طرف همچنین تازهترین تحولات هوش مصنوعی و فناوری محاسبات ابری و قابلیتهای ارائه شده در زمینه افزایش کارایی کسبوکار و بهبود بهرهوری در بخشهای خدماتیکه منجر به بهبود کیفیت زندگی میشود، را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
🔷 گفتنی است دولت بایدن برای رویارویی با چین، مهار آن در عرصه هوش مصنوعی و جلوگیری از همکاریهای پکن با ابوظبی، گروههای فناوری آمریکایی را به مشارکت در زمینه هوش مصنوعی در امارات متحده عربی تشویق میکند.
🔷 شرکت مایکروسافت دو ماه پیش از سرمایهگذاری ۱.۵ میلیارد دلاری در شرکت G42 (شرکت هوش مصنوعی مستقر در ابوظبی به ریاست طحنون بن زاید آل نهیان) خبر داده بود.
#اقتصادی
#فناوری
#بینالمللی
#آمریکا
#چین
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 امارات متحده عربی در صدر شاخصهای جهانی هوانوردی غیرنظامی قرار دارد.
🔷 امارات متحده عربی در شاخص کیفیت زیرساختهای ترابری هوایی در فهرست «شاخص توسعه سفر و گردشگری» برای سال ۲۰۲۴ که توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده است، به مقام نخست در جهان دست یافت.
🔷 امارات متحده عربی همچنین در شاخصهای «کارایی خدمات ترابری هوایی» و «تعداد صندلی برای پروازهای بینالمللی خروجی هفتگی» در رتبه سوم جهانی قرار گرفت.
🔷 امارات در سطح منطقه غربآسیا و شمال آفریقا نیز در صدر شاخصهای «تعداد خطوط هوایی فعال» و «توافقنامههای ترابری هوایی» قرار گرفت.
🔷 شایان ذکر است که امارات متحده عربی در گزارش «سالنامه رقابت جهانی ۲۰۲۳» که توسط مؤسسه بینالمللی توسعه اداری منتشر شد، نیز در شاخص کیفیت ترابری هوایی رتبه اول را در جهان کسب کرد.
#اقتصادی
#ترابری
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 اقدام رسمی کمیسیون اروپا در برابر سرمایهگذاری امارات در کشورهای اروپایی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 کمیسیون اروپا در میانه نگرانیها درباره فساد و دخالت دولت ابوظبی در معاملات اقتصادی، اقدامات رسمی را علیه سرمایهگذاریهای امارات متحده عربی در کشورهای اروپایی آغاز کرد.
🔷 روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» فاش کرد کمیسیون اروپا به زودی تحقیقات رسمی گستردهای را درباره پیشنهاد گروه مخابراتی اماراتی «E&» برای خرید داراییهای مخابراتی گروه «BBF» جمهوریچک در کشورهای بلغارستان، مجارستان، صربستان و اسلواکی آغاز خواهد کرد.
🔷 شرکت E& سال گذشته پیشنهاد ۲.۲ میلیارد یورویی (۲.۳۸ میلیارد دلاری) برای تصاحب سهام عمده داراییهای مخابراتی گروه BBF در بلغارستان، مجارستان، صربستان و اسلواکی ارائه کرد. کمیسیون اروپا نگران است که این شرکت پولی را از دولت امارات دریافت و قوانین معامله عادلانه را زیر پا گذاشته باشد.
🔷 رأی پارلمان اروپا در آوریل گذشته به ماندن امارات در فهرست نظارت کشورهای درگیر در پولشویی و حامی تروریسم، ضربه جدیدی به ابوظبی و تلاشهای آن برای سفید کردن چهره خود بود. مقامات نظارتی اروپایی متخصص در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، اقدامات اعلامی دولت امارات برای مبارزه با پولشویی را کم اهمیت دانستند.
🔷 مقامات اروپایی اقدامات امارات، از جمله تعیین اختیارات تازه برای دادستانهای مبارزه با پولشویی و پاسخگو کردن مقامات ارشد درگیر، را تبلیغاتی و فاقد هرگونه پایه عملی دانستند. مقامات نظارتی اروپایی متخصص در زمینه مبارزه با پولشویی توصیه کردند امارات متحده عربی در فهرست خاکستری پولشویی بماند.
🔷 بر اساس تحقیقی که مرکز مطالعات و مشاوره الزیتونه با عنوان «پولشویی در اقتصاد سیاسی جهانی» منتشر کرده است، امارات در جرایم پولشویی در رده ۲ جهان عرب و ۴۴ جهان جای دارد.
#اقتصادی
#پولشویی
#سرمایهگذاری
#بینالمللی
#اروپا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 روزنامه آمریکایی: امارات بیشترین سهم را در فاجعه سودان دارد.
🔷 دخالتهای خارجی در جنگ داخلی سودان، به هرج و مرج در این کشور دامن زده و آن را به زمین بازی بازیگرانی چون امارات، روسیه و مزدوران گروه واگنر و حتی تعدادی از نیروهای ویژه اوکراینی کرده است. این ترکیب ناپایدار از منافع خارجی برای تصاحب غنائم جنگی - مانند طلای سودان و بندرهای آن در دریای سرخ - تسلیحات یا جنگجویان را به داخل کشور گسیل میکنند.
🔷 خارطوم، پایتخت این کشور و یکی از بزرگترین شهرهای آفریقا، اینک به میدان جنگ سوخته تبدیل شده است. خبرنگاران این روزنامه که سه هفته را در سودان سپری کردند، نوشتند که بازار طلای خارطوم به آوار و ساختمان تلویزیون دولتی به شکنجهگاه تبدیل شده است؛ سگها نیز اجساد قربانیان در خیابان افتاده را میخورند.
🔷 بر اساس این گزارش، از زمان آغاز درگیریها تا کنون بیش از ۱۵۰ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند و سازمان ملل میگوید که ۹ میلیون نفر دیگر نیز مجبور به ترک خانههای خود شده و سودان را به بزرگترین بحران آوارگی روی زمین دچار کرده است. همچنین یک قحطی در راه است که میتواند صدها هزار کودک را در ماههای آینده به کام مرگ بکشد و اگر متوقف نشود، با قحطی بزرگ اتیوپی در دهه ۱۹۸۰ رقابت خواهد کرد.
#بینالمللی
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 ایران ادعاهای بیپایه امارات درباره جزایر ایرانی خلیج فارس را محکوم کرد.
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 سعید ایروانی (سفیر ایران در سازمان ملل متحد) اتهامات امارات را نقض آشکار منشور ملل متحد و تلاشی آشکار برای مداخله در امور داخلی ایران خواند.
🔷 سفیر ایران نوشت: «جمهوری اسلامی ایران همه ادعاهای مندرج در نامه را صریحاً رد و محکوم میکند و مفاد نامه را دخالت آشکار و ناموجه در امور داخلی خود و در مغایرت مستقیم با روحیه حسن همجواری و نقض آشکار اصول حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد، به ویژه اصول حاکمیت سیاسی، استقلال و تمامیت ارضی، میداند.»
🔷 «جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر حاکمیت خود بر جزایر ایرانی بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیج فارس تأکید و اعلام میکند تمامی تصمیمات و اقدامات مقامات این کشور در این جزایر ایرانی همواره بر اساس اصل حاکمیت ملی خواهد بود.»
🔷 سفیر ایران از امارات خواست تا اقدامات غیرمسئولانه و تحریک آمیز خود را متوقف کند. وی همچنین از امارات متحده عربی به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل متحد خواست تا به اصول اساسی حقوق بینالملل پایبند باشد.
🔷 «جمهوری اسلامی ایران از امارات متحده عربی میخواهد که از این گونه اقدامات غیرمسئولانه و تحریکآمیز خودداری کند و به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل به اصول حاکمیت مستقل، تمامیت ارضی و عدم مداخله در امور داخلی کشور احترام بگذارد.»
🔷 ایران یکی از دیرینترین تمدنهای منطقه و جهان است و حاکمیت آن بر جزایر سهگانه ایرانی به قرن ششم قبل از میلاد باز می گردد؛ زمانی که امارات هنوز صدها سال با ظهور به عنوان یک نهاد سیاسی فاصله داشت.
#منطقهای
#ایران
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 دارایی قاچاقچیان انگلیسی مواد مخدر چگونه در دبی به طلای ناب تبدیل میشود؟
🔷 شماری از رسانههای انگلیسی در تحقیقات خود شبکهای از شرکتهای پوششی را ردیابی کردند که نقطه پیوند تجارت مواد مخدر خیابانهای بریتانیا با فرایندهای پولشویی دبی و عملیات استخراج طلا در آفریقا بودهاند.
🔷 نشریات انگلیسی تایمز و ساندی تایمز با همراهی نیوز کورپ استرالیا تحقیقات مهمی را درباره بازرگانی جهانی کوکائین انجام دادهاند که در یک پادکست هشت قسمتی جدید با نام «Cocaine Inc» منتشر شده است.
🔷 روزنامه نگاران مخفی تایمز و ساندی تایمز برای تهیه این گزارش مخفیانه به بازارهای معروف مواد مخدر در دبی رفتند: «ما بر اساس اطلاعات پلیس جنایی ملی (NCA) عمل می کنیم؛ مجرمان سازمانیافته در بریتانیا میلیونها پوند پول مواد مخدر را از طریق فرودگاههای انگلیس به دبی قاچاق میکنند و سپس آن را با سرمایهگذاری در تجارت طلا میشویند.»
🔷 سازمان NCA شواهدی در دست دارد که نشان میدهد مجرمان از پول نقد قاچاق برای خرید شمش طلا در بازارهای دبی یا آفریقا استفاده میکنند؛ جایی که پول نقد را بدون بررسی سرمنشأ آن میپذیرند.
#اقتصادی
#پولشویی
#موادمخدر
#بینالمللی
#انگلیس
#آفریقا
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 جایزه میلیون دلاری امارات برای تولیدکنندگان محتوای هدفمند
🔷 علیا الحمادی (مدیرعامل آموزشگاه رسانههای نوین امارات) از اختصاص یک میلیون دلار جایزه به سازندگان محتواهای هدفمند تخصصی خبر داد.
🔷 این مسئله روز شنبه در پایان نشست مقدماتی گردهمایی «یک میلیارد دنبالکننده» اعلام شد که در روزهای ۶ تا ۸ ژوئن (۱۷ تا ۱۹ خرداد) با حضور ۲۵ متخصص تولید محتوا در دبی برقرار بود؛ سومین دوره این اجلاس از ۱۱ تا ۱۳ ژانویه ۲۰۲۵ با محوریت «محتوای معنادار» برگزار میشود.
🔷 الحمادی خاطرنشان کرد: «گردهمایی یک میلیارد دنبالکننده دیدگاههای شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس امارات متحده عربی و حاکم دبی، را در تثبیت موقعیت امارات متحده عربی به عنوان یک مرکز جهانی اقتصاد رقومی (دیجیتال) نشان میدهد.»
🔷 دومین دوره گردهمایی «One Billion «Followers به نصابهای ویژهای، از جمله گردآمدن بیش از ۷ هزار شرکتکننده از ۹۵ کشور در سراسر جهان که بیش از ۳ هزار نفر از آنها سازنده محتوا با بیش از ۳۰۰ میلیون تعامل در شبکههای اجتماعی بودند، دست یافت.
🔷 در این گردهمایی همچنین توافقنامههای گوناگونی میان تولیدکنندگان محتوا و شرکتهای تخصصی با هدف توسعه و تنوع محتواهای مجازی امضا شد.
#اقتصادی
#فناوری
#بینالمللی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 انتصاب ۲۲ مدیر اجرایی هوش مصنوعی در دولت دبی
🔷 حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم (ولیعهد دبی) روز یکشنبه از انتصاب ۲۲ مدیر اجرایی هوش مصنوعی در دولت دبی خبر داد.
🔷 حمدان بن محمد در حساب رسمی خود در سکوی ایکس گفت: «این انتصابها بخشی از چشمانداز آینده با تمرکز بر افزایش بهرهگیری از هوش مصنوعی در توسعه کارهای دولتی است.»
🔷 دبی به تازگی نخستین بسته برنامه سالانه برای تسریع در پذیرش کاربردهای هوش مصنوعی را ارائه کرده است؛ ماه گذشته در چارچوب این برنامه مجتمع هوش مصنوعی «کمپ دبی» در مرکز نوآوری «هاب» در مرکز مالی بینالمللی دبی افتتاح شد.
#اقتصادی
#فناوری
#بینالمللی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔴 پنجاه سالگی سازمان امنیت کشور امارات
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE
🔷 دیروز ۱۰ ژوئن (۲۱ خرداد) پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان امنیت کشور امارات بود؛ این سازمان نقش مهمی در سرکوب آزادیها در این کشور ایفا کرده و از سال ۲۰۱۲ کارزاری را برای سرکوب کنشگران مخالف بر عهده داشته است.
🔷 سازمان امنیت کشور امارات متحده عربی به موجب فرمان شماره ۴ فدرال در سال ۱۹۷۴ تأسیس شد؛ بر اساس قانون، وزیر کشور ریاست سازمان را بر عهده دارد.
🔷 سال ۲۰۰۳ یک نقطه عطف در شیوه کار این سازمان و اهداف آن بود و قانون ۱۹۷۴ طی فرمان شماره ۲ فدرال با قانون تازهای جایگزین شد. این فرمان به طور قابل توجهی نحوه کار سازمان امنیت کشور و ساختار آن را دگرگون کرد؛ اختیارات آن را گسترش داد و آن را از یک نهاد که هدف آن حفظ امنیت کشور بود، به یک مرجع فراتر از قانون تبدیل کرد که هدف اصلی آن پایش رفتار شهروندان اماراتی و سرکوب آزادیخواهان است.
🔷 این قانون بندهای بحثبرانگیزی دارد که قانون اساسی امارات متحده عربی را نقض میکند و به آن اجازه میدهد همه اماراتیها را زیر نظر داشته باشد و در همه نهادهای دولتی مداخله کند.
🔷 یک گزارش حقوق بشری که هافینگتون پست در سال ۲۰۱۶ منتشر کرد، سازمان امنیت کشور را نسخه نوین سازمان امنیت دولتی آلمان شرقی در دهه ۱۹۸۰ توصیف کرد.
🔷 تارنمای آمریکایی «Human Rights First» گزارشی از «ربکا شیف» منتشر کرده است که به سازمان امنیت کشور امارات میپرداخت؛به ادعای این دستگاه به هر وزارتخانه نفوذ میکند؛ صدای فعالان صلح طلب را خاموش میکند؛ و گزارشهای معتبری از شکنجه در بازداشتگاههای سازمان وجود دارد.
🔷گروه حقوق بشر «MENA» نیز در گزارشی مفصل که در دسامبر ۲۰۲۲ با نام «سازمات امنیت کشور امارات؛ ابزار سرکوب صداهای مخالف» منتشر کرد، جزئیات سرکوبی سازمان امنیت کشور امارات را آشکار ساخت.
🔷 این گزارش الگوی گستردهای از تخلفات این سازمان را مستند کرده که دستگیری، شکنجه و آزار، و محروم کردن شهروندان از تحصیل و کار را شامل میشود.
🔷 اختیارات سازمان امنیت کشور محدود به این موارد نیست؛ بلکه میتواند تابعيت هر شهروند اماراتی را باطل سازد؛ او را از كارش اخراج كند؛ از سفر او جلوگیری و يا حتی گواهينامه رانندگی او را توقیف كند.
🔷 برخی اطلاعات حتی حاکی از آن است که افسران امنیت کشور تحقیق از قضات را نیز بر عهده دارند؛ قاضی ارتقاء رتبه دریافت نمیکند و به هیچ جایگاهی منصوب نمیشود مگر اینکه مجوز امنیتی را از سازمان دریافت کند؛ به این معنی که «سازمان امنیت کشور» حتی در قوه قضائیه نیز دخالت میکند.
#داخلی
#امنیتی
🌐 مرکز بررسیهای راهبردی امارات متحده عربی
https://eitaa.com/DidbanUAE