🕋🕋🕋 فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۵)
⚘ امام حسین علیه السلام فرمودند:
⚘هر کس يکي از يتيمان ما راکه به خاطر فشارها و محنت هايي که داشته ايم از ما جدا گرديده را کفالت کند، و از علوم ما که به دستش افتاده به او برساند تا اينکه هدايتش نمايد، خداي تعالي به او فرمايد: اي بنده کريم مواسات کننده، من به بزرگواري سزاوارترم، اي فرشتگان من! در بهشت براي او به شماره هر حرفي که تعليم نموده يک ميليون کاخ قرار دهيد، و آنچه شايسته آن کاخهاست از ساير نعمتها بر او بيفزاييد.
📚 مکیال المکارم ج ۲ ص ۳۲۹
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
@DinAssLamm
🕋🕋🕋فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۶)
⚘ امام سجاد علیه السلام فرمودند:
⚘ خداي تعالي به موسي عليه السلام وحي فرمود که: مرا نزد مخلوقم محبوب ساز و مخلوق مرا نزد من محبوب کن، [موسي] عليه السلام گفت: پروردگارا! اين کار را چگونه انجام دهم؟ فرمود: نعمتها و بخشش هاي مرا به يادشان آور تا مرا دوست بدارند. پس اگر بنده اي را که از درِ خانه ام فرار کرده بازگرداني، يا گمراهي که از درگاه من دور افتاده را به راه آوري، براي تو از عبادت صد [هزار] سال که روزها را روزه بداري و شبها نماز بپاي داري بهتر است. موسي گفت: اين بنده فرار کرده از تو کدام است؟ فرمود: گناهکار متمرّد، عرض کرد: آن دور افتاده از درگاه تو کيست؟ فرمود: کسي که نسبت به امام زمانش جاهل است که او را نمي شناسد، و غايب از او پس از آنکه او را شناخته، که شريعت و آيين دينش را نمي داند، او را به آيينش آشنا سازد و نحوه عبادت پروردگارش و وسيله رسيدن به خشنودي او را به وي تعليم نمايد. پس ای گروه علمای شیعیان ما مژده باد شما را به بزرگترین ثواب و بیشترین پاداش.
📚 مکیال المکارم ج ۲ ص ۳۲۹
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
@DinAssLamm
🕋🕋🕋 فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۷)
⚘ امام محمد باقرعلیه السلام فرمودند:
⚘ عالِم همچون صاحب شمعي است که براي مردم روشنايي مي دهد، پس هر کس به وسيله شمع او راهنمايي شود براي او دعاي خير کند، و همين طور عالِم با او شمعي هست که تاريکي جهل و حيرت را از بين مي برد، پس هر آنکه با شمع او روشني يافت، و به سبب آن از سرگرداني بيرون آمد، يا از ناداني نجات يافت، از آزاد شدگان او از دوزخ است، و خداوند از اين کار به مقدار هر موي کسي که او را آزاد کرده پاداشي عنايت فرمايد که از صدقه دادن صد هزار قنطار به غير از آن گونه اي که خداوند عز و جل امر فرموده: بهتر باشد، بلکه آن صدقه براي صاحبش وبال است، ولي خداوند به او پاداشي عنايت فرمايد که از خواندن صد هزار رکعت نماز در پيشگاه کعبه بهتر باشد.
📚 مکیال المکارم ج ۲ ص ۳۲۹
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
@ DinAssLamm
🕋🕋🕋فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۸)
⚘امام صادق علیه السلام فرمودند:
⚘ علماي شيعيان ما سد کننده راه نفوذ ابليس و هم دستانش هستند، که آنها را از خروج بر ضعفاي شيعيان ما باز مي دارند، و از اينکه ابليس و پيروان ناصبي او بر اينان مسلّط شوند مانع مي گردند، توجه کنيد که هر کس از شيعيان ما بر اين کار بپا ايستد يک ميليون بار بهتر است از کسي که با روميان و ترک و خزر [دشمنان عمده مسلمين در آن روز] به جهاد برخيزد، زيرا که اين از دين دوستان ما دفاع مي کند و او از بدنهاي ايشان.
📚 مکیال المکارم ج ۲ ص ۳۳۰
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
@DinAssLamm
🕋🕋🕋 فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۹)
⚘ امام کاظم علیه السلام فرمودند:
⚘ يک فقيه که يتيمي از يتيمان ما که از ما و ديدن ما جدا شده اند را نجات دهد به اينکه آنچه نياز به آن دارد را به او بياموزد، از هزار عابد بر ابليس مؤثرتر است، زيرا که عابد فقط همّ خودش را دارد، و آن عالِم اضافه بر خودش همّ بندگان خدا را نيز دارد که از چنگال ابليس و سرکشان او برهاند، لذا او نزد خداوند از يک ميليون عابد بهتر است.
📚 مکیال المکارم ج ۲ ص ۳۳۰
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
@ DinAssLamm
🕋🕋🕋 فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۱۰)
⚘ امام رضا علیه السلام فرمودند:
⚘ روز قيامت به عابد گفته ميشود: خوب مردي بوده اي همّتت جان خودت بوده [که آن را به نجات رساني] و زحمتت را از مردم برگرفتي، پس به بهشت داخل شو، و به فقيه گفته مي شود: اي کسي که يتيمان آل محمد عليهم السلام را تکفل کرده و دوستان و غلامان او را هدايت نموده اي، بايست تا براي هر کسي که از تو [درس] گرفته يا عملي آموخته شفاعت کني. آنگاه او مي ايستد تا داخل بهشت مي شود در حالي که با او گروهي و گروهي و… (تا ده گروه را حضرت شمرد) خواهند بود، و آن گروه ها کساني هستند که از او تعليم گرفته اند، و از کسي که از او آموخته درس گرفته اند تا روز قيامت، بنگريد بين اين دو منزلت [عابد و عالم] چقدر فرق است.
📚 مکیال المکارم ج ۲ ص ۳۳۰
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
@DinAssLamm
🕋🕋🕋 فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۱۱)
⚘ امام جواد علیه السلام فرمودند:
⚘ همانا کسي که متکفّل ايتام آل محمد صلي الله عليه و آله شود که از امامشان جدا شده و در جهل خود سرگردان مانده و در دست شياطين شان و ناصبيان از دشمنانمان اسير گشته اند، پس آنان را از چنگال شياطين و دشمنان ما نجات داد و از حيرتشان بيرون برد و شياطين را با رَدّ وسوسه هاي شان سرکوب نمود و ناصبيان را با دلايل پروردگارشان و دليل امامانشان مقهور ساخت، چنين کساني نزد خداوند به بلندترين جايگاه ها از بندگان برتري يابند، بيش از فضيلت آسمان بر زمين و عرش و کرسي و حُجُب. و فضل آنها بر اين عابد همچون امتياز ماه شب چهارده بر مخفيترين ستاره در آسمان مي باشد.
📚 مکیال المکارم ج ۲ ص ۳۳۰
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
@ DinAssLamm
🕋🕋🕋 فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۱۲)
⚘ امام هادی علیه السلام فرمودند:
⚘ اگر نبودند کساني از علما که بعد از غيبت قائم شما (عجّل اللَّه فرجه الشريف) به او دعوت کنند و بر او دلالت نمايند، از دين او با دلايل خداوند دفاع کنند، و بندگان ضعيف خداوند را از دامهاي ابليس و سرکشان او رها سازند، و از شبکه هاي ناصبيان خلاص نمايند، [اگر اينان نبودند] هيچ کس نمي ماند مگر اينکه از دين خدا بر مي گشت، ولي اينان هستند که زمام دل هاي شيعيان ضعيف را به دست مي گيرند، همچنان که ناخداي کشتي سکّان آن را در دست دارد، آنان برترين کسان نزد خداي عزّ و جلّ مي باشند.
📚 مکیال المکارم ج ۲ ص ۳۳۰
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
@DinAssLamm
🕋🕋🕋 فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۱۳)
⚘امام حسن عسکری(ع) فرمودند:
⚘ علماي شيعيان ما که عهده دار امور ضعفاي دوستان و اهل ولايت ما هستند، روز قيامت در حالي مي آيند که نورها از تاج هايشان مي درخشد، بر سر هر کدام از آنان تاجي هست که از آن تاج ها آن نورها در عرصات قيامت پخش مي گردد، و خانه هاي آن به مسافت سيصد هزار سال است، پس شعاع تاج هايشان در تمام آنها منتشر مي شود، آنگاه هيچ يتيمي که او را تکفّل کرده و از تاريکي جهل به آموزش و تعليم بيرون برده، و از حيرت گمراهي رهانيده است در آنجا نماند مگر اينکه به شُعبه اي از انوار آن ها دست مي يازد، پس آن نورها ايشان را بالا مي برند تا اينکه به بلنداي بهشت مي رسانند، سپس بر منزلگاه هايي که در جوار اساتيد و معلمانشان برايشان مهيّا شده و در محضر امامانشان که به آنها دعوت مي کرده اند قرار دارد، فرودشان مي آورند.
📚 مکیال المکارم ج ۲ ص ۳۳۱
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
🆔 @DinAssLamm
🕋🕋🕋 فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۱۴)
⚘ امام صادق علیه السلام فرمودند:
⚘ خداوند رحمت کند بنده ای که ما را نزد مردم محبوب نماید و ما را در معرض دشمنی و کینه توزی آنان قرار ندهد. همانا به خدا سوگند! اگر سخنان زیبای ما را برای مردم روایت میکردند، به سبب آن عزیزتر میشدند و هیچ کس نمی توانست بر آنان وصله ای بچسباند، ولی یکی از آنان کلمه ای را میشنود، پس ده کلمه از پیش خود بر آن میافزاید.
📚 روضةالکافی، ص ۲۲۹ ح ۲۹۳
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
🆔 @DinAssLamm
🕋🕋🕋فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۱۵)
⚘ امام صادق علیه السلام فرمودند:
⚘ خداوند رحمت کند بنده ای را که مودّت مردم را به سوی ما کشاند و به آنچه میشناسند، با آنان سخن بگوید و آنچه را منکرند، واگذارد.
📚 أمالی صدوق ص ۶۱
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
🆔 @DinAssLamm
🕋🕋🕋فضیلت دعوت مردم بسوی امام زمان(۱۶)
⚘خداوند در قرآن فرموده است:
⚘ مَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا
🔺 هر کس نفسی را احیاء وهدایت کند مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده واحیاء وزنده کرده است.
📚 سوره مائده آیه ۳۲
🔹حیات در تفسیر این آیه مصداق هدایت و راهنمایی است و چه هدایتی از این بالاتر که یک نفر را بسوی امام زمان هدایت کنیم که طبق آیه قرآن ثواب هدایت همه مردم بسوی امام را دارد.
🔺 اگر یک نفر را به او وصل کردی
🔺 برای سپاهش تو سردار یاری
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
🆔 @DinAssLamm
🕋🕋🕋چگونه از جایگاه خود نزد امام زمان علیه السلام آگاه شویم؟
جواب این سوال بسیار ساده است باید در ابتدا نگاه کنیم که:
〽️⚘ جایگاه امام زمان در زندگی ما کجا هست؟
〽️⚘چه میزان امام زمان برای ما اهمیت دارد
〽️⚘چقدر حضور امام عصر را در زندگی احساس میکنیم ؟
〽️⚘چه میزان به یاد امام عصر هستیم؟ و.....
حال که جواب این سوالات داده شد مشخص میشود که جایگاه امام زمان نزد ما کجا هست ؟
در نتیجه به همان میزان که امام عصر نزد ما جایگاه دارد ما نیز نزد امام عصر جایگاه داریم.
پس خوب بنگریم که جایگاه امام عصر در زندگی ما کجا هست تا جایگاه خود ما نزد امام مشخص شود. ونیز بدانیم که امام زمان عج صاحب دنیاوآخرت است و.....ولی آیا ماصاحب نفس خود هستیم یاابلیس ونفس اماره صاحب روح ماست تا دیرنشده خودمان رابه امامت زمان عج برسانیم باتزکیه نفس
🕋اللهم عجل لولیک الفرج
💌کانال شیعه اهل بیت
🆔 @DinAssLamm
🟥🟪🟩🟨🟧 فضایل شگفت انگیز ذکر صلوات
💌 رسول خدا -صلي الله عليه و آله و سلم- فرمودند: هر كس بگويد:
⚘🌾🌹🌻🍁🌸🍀اللهم صل على محمد و آل محمد
حق تعالى ثواب هفتاد و دو شهيد به او عطا مى فرمايد و او را از گناهان بيرون مى آورد مانند روزى كه از مادر متولد شده است.
منبع:
📕جامع الاخبار، فصل 28 ص 70
🟩 وقتى كه پيامبر اكرم -صلي الله عليه و آله و سلم- به معراج رفتند، ملكى را ديدند كه چندين هزار دست داشت و در هر دستى چندين هزار انگشت و در هر انگشتى چندين هزار ناخن و چندين هزار سر كه در هر سرى چندين هزار چشم و گوش داشت. حضرت از ديدن اين ملك متعجب شده و فرمودند: اى ملك به چه امرى مشغول هستى؟ ملك پاسخ داد: حساب تمام اشجار و امطار(بارانها) و ريگها و آنچه در عالم موجود است با من مى باشد. حضرت فرمودند: در عالم چيزى هستى كه حساب آن را نداني عرض كرد: آرى يا رسول الله و آن ثواب فرستادن صلوات بر شماست كه خداوند آن قدر ثواب براى آن در نظر گرفته است كه احدى از عهده آن برنمى آيد.
منبع:
📒لمعات الانوار، ص 52
❤پیامبر اکرم (ص ) فرمودند:هر کس در هر روز 3 بار و در هر شب 3 بار از روی محبت و اشتیاق بر من درود فرستد بر خدای عزوجل حق است که گناهان آن شب و روز را برایش بیامرزد.
منبع:
📒مستدرک الوسایل جلد 1 ص 389
💛 در روايت آمده است: وقتى كه بنده اى بر رسول خدا-صلي الله عليه و آله و سلم- صلوات بفرستد خداى منان از بركت آن صلوات نور عمودى مى آفريند كه يك طرف آن در زمين و طرف ديگرش در آسمان است و آن نور هفتاد هزار شاخه دارد و بر هر شاخه هفتاد هزار دهان و در هر دهان هفتاد هزار زبان و به هر زبان هفتاد هزار لغت تكلم مى كند و جميع آن ملائكه با همه آن زبانها و لغتها تا روز قيامت بر آن صلوات فرستنده استغفار مى كنند.
منبع:
📕شرح و فضايل صلوات، ص 83
💜امام صادق ع) می فرمایند: هر کس یک مرتبه از روی اخلاص و نیت قلبی بر پیامبر صلوات فرستد.خداوند 100 حاجت او را روا سازد 30 در دنیا و 70 در آخرت.
منبع:
📒بحارالانوار ج 94 ص 70
💚 رسول خدا -صلي الله عليه و آله و سلم- فرمودند: خداى منان ملكى آفريده كه دو بال دارد يكى در مشرق و يكى در مغرب و پاى او در زمين هفتم و سرش در زير عرش است و براى او به عدد خلايق از انس و جن و حيوانات صحرايى و دريايى و به شمار نفسهاى آنها و به عدد قطره هاى باران و برگ درختان و ستارگان آسمان و ريگهاى بيابانها بالها مى باشد وقتى كه يكى از امت من صلوات بفرستد خداى منان به آن فرشته امر نمايد كه در نهر نور غوطه ور شود و چون بيرون آيد و خود را تكان دهد از هر پر او قطره هايى فرو ريزد. آنگاه خداى منان از هر قطره ملكى بيافريند و به جميع آنها دستور میدهد كه تا روز قيامت براى بنده من استغفار كنند و خداوند آن فرشته را از صلوات آفريده است.
منبع:
📒امالي صدوق، ج 3، ص 429،
📕لئالي الاخبار، ج 3، ص 430
🍁اللهم عجل لولیک الفرج
کانال شیعه اهل بیت
@DinAssLamm
🕋🕋🕋 داستان مباهله قسمت اول :
〽️مدينه اولين باري است كه ميهماناني چنين غريبه را به خود ميبيند. كارواني متشكل از شصت ميهمان ناآشنا كه لباسهاي بلند مشكي پوشيدهاند، به گردنشان صليب آويختهاند، كلاههاي جواهرنشان بر سر گذاشتهاند، زنجيرهاي طلا به كمر بستهاند و انواع و اقسام طلا و جواهرات را بر لباسهاي خود نصب كردهاند.
وقتي اين شصت نفر براي ديدار با پيامبر، وارد مسجد ميشوند، همه با حيرت و تعجب به آنها نگاه ميكنند. اما پيامبر بياعتنا از كنار آنان ميگذرد و از مسجد بيرون ميرود هم هيأت ميهمانان و هم مسلمانان، از اين رفتار پيامبر، غرق در تعجب و شگفتي ميشوند. مسلمانان تا كنون نديدهاند كه پيامبر مهربانشان به ميهمانان بيتوجهي كند به همين دليل، وقتي سرپرست هيأت مسيحي علت بياعتنايي پيامبر را سؤال ميكند، هيچ كدام از مسلمانان پاسخي براي گفتن پيدا نميكنند.
♦️تنها راهي كه به نظر ميرسد، اين است كه علت اين رفتار پيامبر را از حضرت علي بپرسند، چرا كه او نزديكترين فرد به پيامبر و آگاهترين، نسبت به دين و سيره و سنت اوست. مشكل، مثل هميشه به دست علي حل ميشود. پاسخ او اين است كه:
🔷 «پيامبر با تجملات و تشريفات، ميانهاي ندارند؛ اگر ميخواهيد مورد توجه و استقبال پيامبر قرار بگيريد، بايد اين طلاجات و جواهرات و تجملات را فروبگذاريد و با هيأتي ساده، به حضور ايشان برسيد.»
اين رفتار پيامبر، هيأت ميهمان را به ياد پيامبرشان، حضرت مسيحي مياندازد كه خود با نهايت سادگي ميزيست و پيروانش را نيز به رعايت سادگي سفارش ميكرد.
آنان از اين كه ميبينند، در رفتار و كردار، اين همه از پيامبرشان فاصله گرفتهاند، احساس شرمساري ميكنند. ميهمانان مسيحي وقتي جواهرات و تجملات خود را كنار ميگذارند و با هيأتي ساده وارد مسجد ميشوند، پيامبر از جاي برميخيزد و به گرمي از آنان استقبال ميكند.
شصت دانشمند مسيحي، دور تا دور پيامبر مينشينند و پيامبر به يكايك آنها خوشامد ميگويد، در ميان اين شصت نفر، كه همه از پيران و بزرگان مسيحي نجران هستند، «ابوحارثه» اسقف بزرگ نجران و «شرحبيل» نيز به چشم ميخورند. پيداست كه سرپرستي هيأت را ابوحارثه اسقف بزرگ نجران، بر عهده دارد. او نگاهي به شرحبيل و ديگر همراهان خود مياندازد و با پيامبر شروع به سخن گفتن ميكند: «چندي پيش نامهاي از شما به دست ما رسيد، آمديم تا از نزديك، حرفهاي شما را بشنويم».
پيامبر ميفرمايد:
«آنچه من از شما خواستهام، پذيرش اسلام و پرستش خداي يگانه است».
و براي معرفي اسلام، آياتي از قرآن را برايشان ميخواند.
اسقف اعظم پاسخ ميدهد: «اگر منظور از پذيرش اسلام، ايمان به خداست، ما قبلاً به خدا ايمان آوردهايم و به احكام او عمل ميكنيم.»
پيامبر ميفرمايد:
〽️«پذيرش اسلام، علايمي دارد كه با آنچه شما معتقديد و انجام ميدهيد، سازگاري ندارد. شما براي خدا فرزند قائليد و مسيح را خدا ميدانيد، در حالي كه اين اعتقاد، با پرستش خداي يگانه متفاوت است.»
اسقف براي لحظاتي سكوت ميكند و در ذهن دنبال پاسخي مناسب ميگردد. يكي ديگر از بزرگان مسيحي كه اسقف را درمانده در جواب ميبيند، به يارياش ميآيد و پاسخ ميدهد:
«مسيح به اين دليل فرزند خداست كه مادر او مريم، بدون اين كه با كسي ازدواج كند، او را به دنيا آورد. اين نشان ميدهد كه او بايد خداي جهان باشد.»
پيامبر لحظهاي سكوت ميكند.
〽️ ناگهان فرشته وحي نازل ميشود و پاسخ اين كلام را از جانب خداوند براي پيامبر ميآورد. پيامبر بلافاصله پيام خداوند را براي آنان بازگو ميكند: «وضع حضرت عيسي در پيشگاه خداوند، همانند حضرت آدم است كه او را به قدرت خود از خاك آفريد...»( آل عمران-59)
و توضيح ميدهد كه «اگر نداشتن پدر دلالت بر خدايي كند، حضرت آدم كه نه پدر داشت و نه مادر، بيشتر شايسته مقام خدايي است. در حالي كه چنين نيست و هر دو بنده و مخلوق خداوند هستند.»
♦️لحظات به كندي ميگذرد، همه سرها را به زير مياندازند و به فكر فرو ميروند. هيچ يك از شصت دانشمند مسيحي، پاسخي براي اين كلام پيدا نميكنند. لحظات به كندي ميگذرد؛ دانشمندان يكي يكي سرهايشان را بلند ميكنند و در انتظار شنيدن پاسخ به يكديگر نگاه ميكنند، به اسقف اعظم، به شرحبيل؛ اما... سكوت محض.
عاقبت اسقف اعظم به حرف ميآيد:
«ما قانع نشديم. تنها راهي كه براي اثبات حقيقت باقي ميماند، اين است كه با هم مباهله كنيم.
✅ ادامه دارد...
⚘اللهم عجل لولیک الفرج ⚘
@DinAssLamm
🕋🕋🕋داستان مباهله قسمت دوم :
یعني ما و شما دست به دعا برداريم و از خداوند بخواهيم كه هر كس خلاف ميگويد، به عذاب خداوند گرفتار شود.»
♦️پيامبر لحظهاي ميماند. تعجب ميكند از اينكه اينان اين استدلال روشن را نميپذيرند و مقاومت ميكنند. مسيحيان چشم به دهان پيامبر ميدوزند تا پاسخ او را بشنوند.
در اين حال، باز فرشته وحي فرود ميآيد و پيام خداوند را به پيامبر ميرساند. پيام اين است:
🔷 «هر كس پس از روشن شدن حقيقت، با تو به انكار و مجادله برخيزد، [به مباهله دعوتش كن] بگو بياييد، شما فرزندانتان را بياوريد و ما هم
فرزندانمان، شما زنانتان را بياوريد و ما هم زنانمان. شما جانهايتان را بياوريد و ما هم جانهايمان، سپس با تضرع به درگاه خدا رويم و لعنت او را بر دروغگويان طلب كنيم.»(آل عمران-6)
🕋پيامبر پس از انتقال پيام خداوند به آنان، اعلام ميكند كه من براي مباهله آمادهام.
♦️ دانشمندان مسيحي به هم نگاه ميكنند، پيداست كه برخي از اين پيشنهاد اسقف رضايتمند نيستند، اما انگار چارهاي نيست.
زمان مراسم مباهله، صبح روز بعد و مكان آن صحراي بيرون مدينه تعيين ميشود.
〽️ دانشمندان مسيحي موقتاً با پيامبر خداحافظي ميكنند و به اقامتگاه خود باز ميگردند تا براي مراسم مباهله آماده شوند.
صبح است، شصت دانشمند مسيحي در بيرون مدينه ايستادهاند و چشم به دروازه مدينه دوختهاند تا محمد با لشكري از ياران خود، از شهر خارج شود و در مراسم مباهله حضور پيدا كند.
تعداد زيادي از مسلمانان نيز در كنار دروازه شهر و در اطراف مسيحيان و در طول مسير صف كشيدهاند تا بينندة اين مراسم بينظير و بيسابقه باشند.
نفسها در سينه حبس شده و همه چشمها به دروازه مدينه خيره شده است.
لحظات انتظار سپري ميشود و پيامبر در حالي كه حسين را در آغوش دارد و دست حسن را در دست، از دروازه مدينه خارج ميشود. پشت سر او تنها يك مرد و زن ديده ميشوند. اين مرد علي است و اين زن فاطمه.
تعجب و حيرت، همراه با نگراني و وحشت بر دل مسيحيان سايه ميافكند.
شرحبيل به اسقف ميگويد: نگاه كن. او فقط دختر، داماد و دو نوة خود را به همراه آورده است.
اسقف كه صدايش از التهاب ميلرزد، ميگويد:
🕋«همين نشان حقانيت است. به جاي اين كه لشكري را براي مباهله بياورد، فقط عزيزان و نزديكان خود را آورده است، پيداست به حقانيت دعوت خود مطمئن است كه عزيزترين كسانش را سپر بلا ساخته است.»
شرحبيل ميگويد: «ديروز محمد گفت كه فرزندانمان و زنانمان و جانهايمان. پيداست كه علي را به عنوان جان خود همراه آورده است.»
«آري، علي براي محمد از جان عزيزتر است. در كتابهاي قديمي ما، نام او به عنوان وصي و جانشين او آمده است...»
در اين حال، چندين نفر از مسيحيان خود را به اسقف ميرسانند و با نگراني و اضطراب ميگويند:
«ما به اين مباهله تن نميدهيم. چرا كه عذاب خدا را براي خود حتمي ميشماريم.»
چند نفر ديگر ادامه ميدهند: «مباهله مصلحت نيست. چه بسا عذاب، همه مسيحيان را در بر بگيرد.»
كمكم تشويش و ولوله در ميان تمام دانشمندان مسيحي ميافتد و همه تلاش ميكنند كه به نحوي اسقف را از انجام اين مباهله بازدارند.
اسقف به بالاي سنگي ميرود، به اشاره دست، همه را آرام ميكند و در حالي كه چانه و موهاي سپيد ريشش از التهاب ميلرزد، ميگويد:
«من معتقدم كه مباهله صلاح نيست. اين پنج چهره نوراني كه من ميبينم، اگر دست به دعا بردارند، كوهها را از زمين ميكنند، در صورت وقوع مباهله، نابودي ما حتمي است و چه بسا عذاب، همه مسيحيان جهان را در بر بگيرد.»
اسقف از سنگ پايين ميآيد و با دست و پاي لرزان و مرتعش، خود را به پيامبر ميرساند. بقيه نيز دنبال او روانه ميشوند.
اسقف در مقابل پيامبر، با خضوع و تواضع، سرش را به زير ميافكند و ميگويد: «ما را از مباهله معاف كنيد. هر شرطي كه داشته باشيد، قبول ميكنيم.»
🕋 پيامبر با بزرگواري و مهرباني، انصرافشان را از مباهله ميپذيرد و ميپذيرد كه به ازاي پرداخت ماليات، از جان و مال آنان و مردم نجران، در مقابل دشمنان، محافظت كند.
❤️ خبر اين واقعه، به سرعت در ميان مسيحيان نجران و ديگر مناطق پخش ميشود و مسيحيان حقيقتجو را به مدينة پيامبر سوق ميدهد.
🌻اللهم عجل لولیک الفرج 🌻
@DinAssLamm
✅ سه حکایت جالب از «شیخ مفید» ✅
🔴 رؤیای صادق شیخ مفید :
🔵 شبی شیخ مفید در خواب دید که در مسجد کرخ از مساجد بغداد نشسته است و فاطمه زهرا(س) دست امام حسین(ع) و امام حسین(ع) را گرفته بود و به نزد شیخ مفید آمد و فرمود:
«یا شیخ! علّمهما الفقه» یعنی «ای شیخ به این دو، فقه تعلیم بده».
شیخ از خواب بیدار شده و در حیرت افتاد که این چه خوابی بود و من کی هستم که به دو امام فقه تعلیم دهم؟ از سوی دیگر خواب دیدن امامان معصوم(ع) خواب شیطانی نیست.
وقتی صبح شد، شیخ به مسجدی که در خواب دیده بود رفت و در آنجا نشست؛ ناگهان دید که زنی جلیل و محترم در حالی که کنیزان دور او را گرفته و دست دو پسر را در دست دارد وارد مسجد شد. وی به نزد شیخ آمد و گفت: «یا شیخ علمهما الفقه». شیخ تعبیر خواب را فهمید و به تعلیم و تربیت آنان همت گماشت و بسیار به آن دو بزرگوار احترام مینمود. آن دو پسر کسی نبودند جز «سید رضی» معروف به شریف و «سید مرتضی» معروف به علم الهدی، که از فقهای سرامد روزگار شدند.
🔴 حق با کیست؟
🔵 گفته اند: در مسألهای بین شیخ مفید و سید مرتضی اختلاف نظر افتاد. آنهاتوافق کردند به این که آن مسأله را به خدمت حضرت امیرالمؤمنین(ع) بنویسند.
بعد از مدتی، به خط سبز جواب نوشته شده بود که:
«انت شیخی و معتمدی و الحق مع ولدی علم الهدی»
یعنی «ای شیخ مفید! تو محل اطمینان منی؛ ولی حق با فرزندم علم الهدی (سید مرتضی) است».
🔴 فتوای اشتباه شیخ مفید و عنایت غیبی
🔵 شخصی روستایی خدمت شیخ رسید و سؤال کرد: «زنی حامله فوت کرده و حملش زنده است؛ آیا باید شکم این زن را پاره کرده و طفل را بیرون بیاوریم و یا این که با آن حمل، او را دفن کنیم»؟ شیخ پاسخ داد: «با همان حمل او را دفن کنید»!
آن مرد برگشت. در میان راه دید سواری از پشت سر میتازد و میآید، چون نزدیک رسید، گفت: «ای مرد، شیخ فرموده است که شکم آن زن را پاره کرده و طفل را بیرون آورده و زن را دفن کنید». آن مرد چنین کرد.
پس از چندی ماجرا را برای شیخ نقل کردند. شیخ فرمود: «من کسی را نفرستادم و معلوم است که آن شخص صاحب الامر (عج) بوده است. حالا که در احکام شرعیه خطا میکنم، همان بهتر که دیگر فتوا ندهم». لذا به خانه رفت و در خانه را بست و بیرون نیامد و پاسخ مراجعین را نمیداد.
تا اینکه از سوی حضرت ولی عصر(عج) توقیعی (نامهای) برای شیخ بیرون آمد با این مضمون که:
«وظیفه ی شماست که فتوا بدهید و وظیفه ی ماست که شما را حمایت کرده و نگذاریم که در خطا بیافتید». پس از این دستور، شیخ بار دیگر بر مسند فتوا نشست.
نقل شده است که در مدت 30 سال، 30 توقیع از ناحیه مقدس امام عصر(عج) برای شیخ مفید صادر شد و در عنوان توقیع نوشته بود: «للاخ الاعز السدید الشیخ المفید» یعنی «برای برادر گرامی و استوار، شیخ مفید».
📚 منبع :
داستانهایی از زندگی علماء، تألیف محمدتقی صرفی، دفتر نشر برگزیده قم
🌻ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج🌻
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
@ DinAssLamm
🕋🕋🕋 هزینه کردن برای امام زمان (عج):
در كتاب من لا يحضره الفقيه در باب صله امام آمده كه: از امام صادق عليه السلام درباره فرموده خداى - عزّوجلّ - : مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً؛ چه كسى به خداوند وام نيكويى مى دهد، سؤال شد. آن حضرت فرمود: درباره صله امام نازل شده.
🌻 امام صادق (ع) فرمودند:
هرکس پندارد که امام به آنچه در دست مردم هست احتیاج دارد، کافر است. جز این نیست که مردم نیازمندند که امام از ایشان بپذیرد. خدا امر فرموده که از اموال آنان صدقه و زکات بگیر و آنها را بوسیله آن پاک و تزکیه مینمایی.
کافی – جلد ۲
🌻 آیت الله موسوی اصفهانی نویسنده کتاب مکیال المکارم می گوید :
من در يكى از سالها در خواب ديدم كه شخص جليل بزرگوارى مى فرمود: هرگاه مؤمن چيزى از مال خود را براى امامش در زمان غيبتش نثار نمايد ثوابش همانند هزار و يك برابر ثواب مثل آن است كه در زمان حضورش نثار كند.
🌻 امام صادق(ع) فرمودند:
«هر کس یک درهم خرج امام زمان(عج) کند، آن یک درهم از دو میلیون درهم در کار خیر، فضیلتش بالاتر است.» یعنی فردی هزار تومان در یک امر دینی به نیت امام زمان(عج) کمک کند و فردی دو میلیارد تومان به همان امر دینی به نیت پدر و مادرش کمک می کند، براساس بیان امام صادق(ع)، این هزارتومان، از دو میلیارد تومان ارزشش بالاتر است.
📚 مکیال المکارم جلد ۲ وظیفه ۳۵
🍁اللهم عجل لولیک الفرج 🍁
🆔 @ DinAssLamm
🕋🕋🕋 آیا مي خواهيد به امام زمان علیه السلام راه پيدا كنيد؟
🌻 مرحوم آیت الله تولاّیی خراسانی در سخنرانی خود در مسجد سیّد اصفهان در ماه رمضان 1392 قمری می فرمود:
به همه توصيه مي كنم:
〽️ «تمام اعمال مستحبه خودتان را به نيابت از امام زمان علیه السلام انجام دهید.»
اين را از من بشنويد. گفتن اين حرفها براي من خير مادي ندارد. نگفتنش هم ضرّ و شرّي ندارد. امّا والله العليّ العظيم، دوستتان دارم و از راه دوستي، آن چه را كه فهميده ام، به شما مي گويم. نمي خواهم بخل كنم! مي خواهم نتيجه آزمايش هاي علمي و عملي يك عمر را به شما به طور دربست و عصاره كرده و كپسول كرده بدهم.
🔺 آیا مي خواهيد به امام زمان علیه السلام راه پيدا كنيد؟
🔺ميخواهيد جنبه ولايت اگر در شما هست، قوي تر شود و اگر نيست، پيدا بشود؟
🔺آیا مي خواهيد بالاخره طوري شود كه گوشه ابرويي به جانب شما هم كج بشود و گوشه چشمي در خواب يا بيداري، به جانب شما توجّه بشود؟
مي خواهيد؟ راه همين است كه مي گويم:
〽️«تمام اعمال مستحبّی خود را به نيابت امام زمان علیه السلام انجام دهيد.»
عيادت مريض مي روی، به نيابت حضرت برو؛ فرض كن حضرت 10 تومان به تو داده اند و گفته اند: «كربلايي محمد تقي! از جانب من برو احوال فلاني را بپرس». عيادت مريض به نيابت حضرت برو. ميخواهي به قم، به زيارت حضرت معصومه علیهاالسلام بروي، به نيابت حضرت برو؛ فرض كن حضرت 50 تومان دادهاند و فرموده اند بگير و سر قبر عمهام برو و به نيابت من، زيارت كن.
اين كار را حضرت رضا علیه السلام ، حضرت جواد علیه السلام و حضرت هادي علیه السلام هم انجام مي دادند؛ به شيعيان پول مي دادند و آنها را به نيابت خودشان به كربلا، به زيارت امام حسين علیه السلام مي فرستادند. همچنين شيعيان را به نيابت خود به مكّه مي فرستادند. امام رضا علیه السلام، براي يونس بن عبدالرحمن و دو نفر ديگر، چند تا غلام و چند پارچهاي كه قيمت آنها 100 اشرفي طلا بود، فرستادند و فرمودند: « امسال شما سه نفري به نيابت من، مكّه برويد.» در زمان هاي گذشته، اين اعمال خيلي متداول بوده است. شيعيان سابق همه انجام می داده اند. البته شيعيان سابق، غير از ما بوده اند. توجّهشان به امام زمانشان علیه السلام، بيشتر از ما بود.
♦️كلّيّه اعمال خيريّه مستحبّ خود را به نيابت از امام زمان علیه السلام انجام دهید.
زيارت حضرت معصومه علیها السلام، زيارت امام رضا علیه السلام، زيارت كربلا، مكّه مستحبّي، عمره مستحبّي، كلّيّهي اينها را به نيابت امام زمان علیه السلام برويد. صدقاتي كه مي دهيد، به نيابت امام زمان علیه السلام بدهيد. اصلاً به نيابت حضرت، براي خود حضرت صدقه بده. براي سلامتي ذرّيّه حضرت صدقه بده. حضرت ذرّيّه دارند. هم روايت داريم، هم دلايل ديگر داريم. صدقات مستحبه را به نيابت حضرت به فقرا بدهيد. براي سلامتي حضرت و بچه هاي حضرت و بستگان حضرت صدقه بدهيد.
سر قبرستان ميرويد، شب هاي جمعه برويد، نه روز جمعه. مستحب است كه شب جمعه سر قبرستان برويد. براي فاتحه اهل قبور، به نيابت حضرت برويد. سر قبرها كه ميرويد، به نيابت حضرت برويد و يازده مرتبه سوره توحيد و هفت مرتبه سوره قدر بخوانيد و آدابي كه دارد. صله رحم ميكني و خبر از ارحامت ميگيري، به نيابت حضرت اين عمل مستحب را انجام بده. و موارد ديگر از اين قبيل، هر چه عمل هاي مستحبّي مي كنيد، به نيابت حضرت انجام دهيد.
🔶 عاقبت، اين كار، بين شما و او يك پيوندی پیدا می شود.
خوشا به حال آن كسي كه پيوندش با شجره ملكوتي امام زمان علیه السلام بگيرد.
قَسَم به خود امام زمان علیه السلام، سرِّ مستترِ درگوشيِ درويشي، همين است كه به شما گفتم! رمزي بزرگ را من فاش كردم و گفتم!
🔷 حالا ديگر خودت مرد ميداني! بيا و عمل كن؛ عمل كن. ديگر عملش با خودت است.
«حلواي تن تناني است؛ تا نخوري، نداني است.» بايد به ميدان عمل بيايي.
📚 سخنرانی مسجد سیّد اصفهان، 1392 قمری، شب29 ماه رمضان مصادف با 14 آبان 1351 شمسی
🌻اللهم عجل لولیک الفرج 🌻
@ DinAssLamm
🕋🕋🕋رجعت
♦️-تعریف رجعت:
خداوند به هنگام ظهور امام زمان(عج) عده ای از اموات که دارای ایمان خالص یا شرک خالص بوده اند را به همان صورتی که در زمان حیات داشته اند به دنیا باز می گرداند.
♦️2-در دوران گذشته هم افراد زیادی بودند که با معجزه پیامبر دوران خود زنده شده و به دنیا برگشته اند.
♦️3-حضرت موسی با 70 نفر از بنی اسرائیل به کوه طور رفت و بعد از شنیدن سخن خدا ایمان نیاوردند با صاعقه آسمانی همگی کشته شدند و بعد با درخواست حضرت موسی دوباره زنده شده و به شهر بازگشتند.
♦️4-در قرآن داستان رجعت ارمیا(عزیر) آمده است که خداوند 100 سال او را میراند و سپس زنده کرد تا قیامت را باور کند.
♦️5-در عالم برزخ به مومن پیشنهاد رجعت میشود که بنابر اختیار خود می تواند قبول یا رد کند.
♦️6-درآیات زیادی ازقرآن به رجعت اشاره شده مانند آیه 83 سوره نمل :
و روزی که ما از هر امتی گروهی از کسانی که آیات ما راتکذیب میکردند برمی انگیزیم و آنها (برای سوال) نگه داشته میشوند.
♦️7-رجعت کنندگان بر اساس نقشی که درفرآیند ظهور دارند به تدریج رجعت میکنند.
♦️8-طبق یک روایت عمر زندگی مجدد آنان 30 ماه یا همان دو و نیم سال است /(روایت از امام کاظم (ع) در مختصر بصائر الدرجات ص 28)
♦️9-طبق همان روایت مورد قبل مرگ آنها با هم و یک دفعه بعد از اتمام دوره رجعت آنان در یک شب رخ میدهد.
♦️10- طبق روایت امام صادق تعداد کل رجعت کنندگان 75000 هزار نفر است .
♦️11- اولین کسی که رجعت میکند امام حسین (ع) است.
امام صادق(ع): اولین کسی که در میان هفتادو پنج هزار نفر گرد وخاک از سر خود پاک میکندحسین بن علی (ع) می باشد.(مختصر بصائر الدرجات ص 211)
♦️12-همه ائمه دارای رجعت هستند و برای امامت بر دنیا مجددا به این دنیا باز میگردند.
♦️13- امام صادق(ع) : از ما نیست کسی که به رجعت ما ایمان نداشته باشد.(من لا یحضره الفقیه ج 3 ص 458)
♦️14-امام سجاد(ع):پیامبرتان و امیر المومنین و ائمه به سوی شما باز میگردند.(تفسیر القمی ج 2 ص 147)
♦️15-در زیارت جامعه کبیره میخوانیم: مصدق برجعتکم: یعنی من به رجعت و بازگشت شما ایمان دارم.
♦️16-برای مدت زندگی ائمه بعد از رجعت زمان های طولانی ذکر شده به حدی که ابروان امام رشد کرده و جلوی چشم امام را میگیرد.
♦️17-با توجه به اینکه معصوم را باید معصوم غسل و کفن کند یکی از فلسفه های رجعت امام حسین انجام مراسم غسل و کفن امام زمان (روحی فداه) بعد از شهادتش می باشد.
♦️18-طبق روایتی خود امام زمان نیز در انتهای رجعت ائمه مجددا به این دنیا رجعت میکند و سالهای طولانی امامت میکند.
♦️19-برای بعضی از معصومین مانند امام حسین (ع) و امام علی(ع) چند رجعت در روایت ذکر شده است و آنها چندین بار به این دنیا رجعت میکنند.
♦️20-امام حسین به همراه یاران خود در کربلا به این دنیا رجعت میکنند و یزید بن معاویه و یاران او بدون کم و کاست همه رجعت میکنند سپس امام به همراه یارانش همه آنها را به قتل می رساند.(تفسیر العیاشی ج 2 ص 282)
🌻اللهم عجل لولیک الفرج 🌻
@DinAssLamm
🕋🕋🕋 احترام و نیکی به سادات
🌻 نیکی به سادات که نوادگان پیامبر (صلی الله علیه آله) هستند احترام به آن حضرت (صلی الله علیه آله) و امام حی و حاضر و امیر عالم هستی که پادشاه جهان و بزرگ همه سادات هست شمرده می شود، چنانچه آن گرامی (صلی الله علیه آله) فرمودند: احترام به انسان از راه رعایت شئون فرزندان او حفظ می شود. (1)
♦️خدا در قرآن فرمودند: «بگو من بر ابلاغ رسالتم که شما را به چنین جایگاهی می رساند، هیچ مزدی جز دوستی با خویشانم از شما نمی خواهم.» (2)
♦️به گفته ابن عباس، هنگامی که این آیه نازل شد از پیامبر (صلی الله علیه آله) پرسیدند: ای رسول خدا! آنان که خدا به مودتشان فرمان داده چه کسانی اند؟ فرمود: علی ( علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها) و فرزندان آن دو.(3)
♦️امام رضا( علیه السلام) نیز فرمودند: نگریستن به فرزندان ما عبادت است، راوی پرسید: نگاه به امامانی که از نسل شمایند یا نگاه به نسل پیامبر(صلی الله علیه آله) ؟ آن حضرت ( علیه السلام) فرمودند: بلکه نگاه به همه فرزندان پیامبر (صلی الله علیه آله) عبادت است تا وقتی که از روش او جدا نشده و خود را به گناهان نیالوده باشند.
🔵 پاداش نیکی به سادات:
رسول خدا (صلی الله علیه آله) فرمودند: در قیامت برای چهار گروه شفاعت می کنم:
1.اکرام کننده به ذریه ام پس از من
،2. برآورنده نیازهایشان
3.آنکه برای اصلاح امورشان به هنگام اضطرار آنان بکوشد
4. کسی که آنان را با دل و زبانش دوست بدارد(4)
⚘ همچنین فرمودند: عیادت از بنی هاشم فریضه و زیارت آنان، سنت است.(5)
♦️امام رضا( علیه السلام) نیز فرمودند: نگریستن به فرزندان ما عبادت است، راوی پرسید: نگاه به امامانی که از نسل شمایند یا نگاه به نسل پیامبر(صلی الله علیه آله)؟ آن حضرت(علیه السلام) فرمودند: بلکه نگاه به همه فرزندان پیامبر (صلی الله علیه آله) عبادت است تا وقتی که از روش او جدا نشده و خود را به گناهان نیالوده باشند.(6)
♦️رسول خدا (صلی الله علیه آله) فرمودند: هرکس برای فردی از فرزندانم کار نیکی انجام دهد و او پاداش وی را ندهد من نیکی او را پاداش می دهم. (7)
♦️آزار رساندن به خاندان پیامبر (صلی الله علیه آله) نیز کیفر دارد، امام صادق(علیه السلام) از نیاکان خود از رسول خدا چنین روایت کرده که هر گاه در مقام محمود قرار گرفتم گناهکاران امتم را شفاعت می کنم و خدا شفاعتم را درباره آنان می پذیرد و به خدا سوگند درباره آزار دهنده نوادگانم شفاعت نمیکنم.(8)
📚 منابع:
1.الاحتجاج، ص103
2.سوره شوری، آیه 23
3.البرهان فی التفسیر القرآن، ص823
4.عیون الاخبارالرضا، ج اول
5.بحارالانوار ، ج93، ص234
6.عیون الخبار الرضا، ج2، ص51
7.الامالی، طوسی، ص355
8.الأمالی، صدوق، ص294
〽️ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج〽️
@DinAssLamm
🕋🕋🕋 لیله المبیت
به شب اول ماه ربیع الاول سال سیزدهم بعثت كه حضرت علی(ع) جای پیامبر اكرم(ص) خوابید، « لیلة_المبیت » میگویند.
🌻خلاصه آن واقعه از این قرار است كه در سال سیزدهم بعثت سران قریش در یك شورای عمومی تصمیم گرفتند كه ندای توحید را با زندانی كردن پیامبر یا كشتن و یا تبعید او خاموش سازند، چنانكه قرآن كریم میفرماید:
〽️«وَ اًّذ یَمكُرُ بِكَ الَّذیِنَ كَفَرُوا لِیُثبِتوكَ اَوْ یَقتُلوكَ أَو یُخْرِجُوكَ وَ یَمكُروُنَ وَ یَمكُرُ الله وَ الله خَیرُ المَاكِرینَ[انفال/۳۰] به خاطر بیاور هنگامی را كه كافران نقشه میكشیدند كه تو را به زندان بیفكنند یا به قتل برسانند و یا از مكه خارج سازند. آنها چاره می اندیشیدند و نقشه میكشیدند، و خداوند هم تدبیر میكرد؛ و خدا بهترین چاره جویان و تدبیركنندگان است.»[۱]
🔺سرانجام سران قریش تصمیم گرفتند كه از هر قبیله، فردی انتخاب شود تا افراد منتخب در نیمه شب یك باره بر خانه حضرت هجوم برده، او را قطعه قطعه كنند. بدین طریق هم از تبلیغات او آسوده شوند و هم خون او در میان قبایل عرب پخش شود تا خاندان هاشم نتوانند با آنها به مبارزه برخیزند. فرشته وحی، پیامبر را از نقشه شوم مشركان آگاه ساخت و به آن حضرت دستور داد تا از مكه به عزم مدینه خارج شود. پیامبر اكرم(ص) حضرت علی(ع) را از این نقشه آگاه كرد و به او فرمود:
〽️«امشب در خوابگاه من بخواب و رواندازِ سبزِ مرا به خود بپیچ تا آنان تصور كنند كه من هنوز در خانه و در بستر آرمیده ام و مرا تعقیب نكند». آن گاه پیامبر مخفیانه به سمت غار ثور حركت كرد و از خداوند درخواست نمود تا دشمن را از دستیابی به او گمراه كند و آنان نتوانند او را پیدا كنند.... .[۲]
🔰در روایات شیعه و اهل سنت آمده است كه علی(ع) این كار را انجام داد و خداوند به خاطر این كار به فرشتگان مباهات نمود و موقعی كه پیامبر به سوی مدینه در حركت بود، این آیه را در شأن حضرت علی(ع) نازل فرمود:
〽️«وَ مِنَ النّاسِ مَن یشری نَفسَهُ ابتِغأَ مَرضاتِ الله و الله رَئوفٌ بالعباد[بقره/۲۰۷] بعضی از مردم - با ایمان همچون علی(ع) به هنگام خفتن در جایگاه پیامبر - جان خود را به خاطر خشنودی خدا میفروشند، و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.»[۳]
🔹از این رخداد بینظیر میتوان به نتایج ذیل پی برد: درجه ایثار فوق العاده امام علی(ع)؛ تبعیت محض ایشان نسبت به فرمان الهی و نبوی(ص)؛ عشق و علاقه غیر قابل توصیف آن بزرگوار نسبت به رهبر و مقتدای خود؛ و این نكته كه در مواقعی كه اصل و اساس اسلام در خطر قرار میگیرد میباید بهترین شخصیتها، حتی وجود مقدس علی بن ابیطالب(ع) فدا گردد. نظیر آن را در ماجرای شهادت امام حسین(ع) برای حفظ اسلام میتوان دید.
📚پی نوشتها:
[۱] ر.ك: تفسیر قرطبی، ج ۷، ص ۳۹۷، (داراحیأالتراث العربی، بیروت)
[۲].ر.ك: فروغ ولایت، استاد جعفر سبحانی، ص ۵۷-۴۵، بخش دوم از فصل سوم، مؤسسه امام صادق، ۱۳۷۴ش
[۳].ر.ك: احیأالعلوم، الغزالی، ج ۳، ص ۳۷۸، (دارالهادی بیروت)؛ تذكرْ الخواص، ابن الجوزی، ص ۳۵، (مكتبْ النینوی الحدیثه، تهران)؛ شواهد التنزیل، الحاكم الحسكانی، ج ۱، ص ۱۲۳، ش ۴، (مجمع احیأ الثقافْ اسلامیه)؛ الغدیر، علامه امینی، ج ۲، ص ۴۹ - ۴۷، (دارالكتاب العربی، بیروت، ۱۳۹۸ ه' ق)
🌻اللهم عجل لولیک الفرج 🌻
@ DinAssLamm
🌻🌻🌻مطابق برخی از روایات، اصحاب حضرت (عج) از صفات و ویژگیهایی برخوردارند از قبیل:
♦️۱ - اخلاص
در روایتی امام جواد (ع) به عبدالعظیم حسنی (ع) فرمود: «...و هنگامی كه برای او این تعداد (۳۱۳ نفر) از اهل اخلاص جمع شد خداوند امر او را ظاهر خواهد كرد.» کمال الدین ج ۲ ص ۳۷۷
♦️۲ - یقین و استقامت
از امام صادق (ع) در حدیثی نقل شده كه فرمود: «...گویا قلبهای آنها به مانند تكّههای آهن است، شكی در قلوب آنها راجع به خدا وجود ندارد. محكمتر از سنگ است.» بحار الانوار ج ۵۲ ص ۳۰۷
♦️۳ - خداشناس واقعی
از امام علی (ع) در ضمن حدیثی نقل است كه فرمود: «...و لكن در طالقان مردمانی مؤمن خواهند آمد كه به خداوند معرفت واقعی دارند و آنان انصار مهدی در آخرالزمان میباشند» بحار الانوار ج ۵۱ ص ۸۷
♦️۴ - شیران روز و زاهدان شب
از امام صادق (ع) در حدیثی راجع به اصحاب قائم (عج) نقل است كه فرمود: «گویا من نظر میكنم به قائم و اصحاب او در نجف كوفه، سجدهها به پیشانیهای آنها اثر گذارده است، شیران در روز و راهبان در شباند.» بحار الانوار ج ۵۲ ص ۳۸۶
♦️۵ - برخورداری از تأیید الهی
طبرسی در روایتی از امام علی (ع) نقل كرده كه فرمود: «تا اینكه خداوند مردی را در آخرالزمان برمیانگیزاند... او را به ملائكهاش تأیید كرده و انصارش را حفظ خواهد نمود.» بحار الانوار ج ۵۲ ص ۲۸۰
📚 منبع :
کتاب موعود شناسی و پاسخ به شبهات؛ علی اصغر رضوانی
〽️اللهم عجل لولیک الفرج 〽️
@DinAssLamm