May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
در روز جمعه سوم شعبان بیاد امام زمان علیه السلام و به یمن میلاد امام حسین علیه السلام کانال ایجادشد
مقدم نیک دهد جلوه به هر انجمنی
مقدم تمامی همکاران گرانمایه و دانشجویان گرانقدری که در این ایام به کانال پیوستند را گرامی می دارم
امیدوارم با اطلاع رسانی به هنگا م کارگاه های آموزشی و مطالب کوتاه برای تامل،در مسیر حرفه ای خدمات روانشناختی ، بالینی و تربیتی کودک و خانواده همراهی مناسبی با شما عزیزان داشته باشم
لطفا در معرفی و گسترش کانال همراهمان باشید.
.
با سلام به همکاران و مخاطبان گرامی
با توجه به اینکه طی سه هفته گذشته با کارگاه مداخلات روانشناختی ویژ ه کودکان طلاق در خدمت همکاران مشهد بوده ام و باتوجه به درخواست برخی از همکاران و خانواده ها برای معرفی کتاب های مناسب برای مطالعه مشاوران و خانواده ها در حوزه طلاق و مشاوره کودکان آسیب دیده از طلاق در ادامه برخی از کتاب ها و منابع طلاق را خدمتتان معرفی می کنم
100نکته کلیدی برای زوج ها، پس از جدایی، تالیف دک شهربانو قهاری است و هم برای والدین مطلقه و هم برای مدیریت مسایل فرزندان شان سودمند است.
یکی دیگر از کتاب های مفید و سودمند در حوزه طلاق و سوگ در کودکان
کتاب کودکان طلاق، سوگ و بحران (التیام آسیب، بازیابی امید) است
معرفی کوتاه:
هر روزه كودكان بسياري شاهد مرگ نزديكان، جدايي والدين، بحرانهاي خانوادگي، آسيبهاي اجتماعي و بلاياي طبيعي هستند كه بر خلاف بزرگسالان ميان هيچيك از آنها تفاوت قايل نميشوند. زيرا كودكان تفكر منطقي ندارند و تنها اين كار را ميدانند كه چيزي را از دست دادهاند، اما اين نكته وجود دارد كه تاثيرات منفي ناشي از آسيب و مصيبت بر قلب و ذهن كودكان ميتوان التيام يابد. تقريبا هر كودكي به هنگام رشد با نوعي آسيب رواني مهم يا دگرگوني در خانواده روبهرو ميشود كه والدين و خانواده بايد آنها را در مصيبتشان همراهي كنند. كتاب حاضر حاصل برنامههاي رينبوز، موسسه خيريه بينالمللي حامي كودكان، نوجوانان و بزرگسالان آسيبديده است كه به بررسي موضوع آسيب رواني، التيام و اميد در كودكان اختصاص دارد. در اين كتاب به بزرگسالان كمك ميشود تا غم كودكان را تشخيص دهند، سپس روشهاي التيام درد بر اساس تناسب سني شامل فعاليتها و بازيهاي رينبوز عرضه شده است. در نهايت به كودكان آسيبديده كمك ميشود تا واحدهاي تغييريافته خانواده را درك و خود را با ساختار جديد خانواده هماهنگ كند.
کی دیگر از کتاب های مفید و سودمند در حوزه طلاق و سوگ در کودکان
کتاب کودکان طلاق، سوگ و بحران (التیام آسیب، بازیابی امید) است معرفی کوتاه:
کتاب سودمندد دیگر در مورد کودکان طلاق
کتاب بازسازی زندگی پس از طلاق است
معرفی و بررسی کتاب بازسازی زندگی پس از طلاق:
یکی از حقایقی که تمام جوامع با آن مواجه هستند، مسئله طلاق و جدایی زن و شوهر از همدیگر است. اگر چه در فرهنگ ما این پدیده به عنیکی از منفورترین حلالها شناخته شده، ولی گاهی به عنوان آخرین گزینه، جدایی تنها راه حل برای پایان بخشیدن به مشکلات است. جدایی زن و شوهر حتی اگر به نفع هر دوی آنها باشد، باز هم مشکلات و فشارهای روانی در پی خواهد داشت.
انکار، خشم، افسردگی، ناامیدی و . . . از جمله مشکلات عاطفی هستند که پس از طلاق فرد باید با آنها دست به گریبان شود. طی کردن مراحل عاوان طفی پس از طلاق بسیار مشکل است، تجربه نشان داده بهبودی مشکلات عاطفی حداقل یک سال طول میکشد. فرد طلاق گرفته برای گذار از این مرحله سخت زندگی نیاز به راهنمایی های علمی و عملی دارد.
یکی از کتابهایی که با ارائه یک چهار چوب مشخص این امکان را برای فرد فراهم میکند تا این دوره سخت را بررسی کند، جایگاه خود را تشخیص دهد و با استفاده از رهنمودهای عملی گام به گام، به سوی آینده ای پرنشاط و سالم پیش برود، کتابی است تحت عنوان «بازسازی زندگی پس از طلاق» که این کتاب حاصل تجربیات بیست و پنج ساله بروس فیشر در برگزاری موفقیت آمیز سمینارهای ده هفتهای بازسازی بعد از طلاق است.
این کتاب که یک جلد از مجموعه کلیدهای بازسازی زندگی پس از طلاق است، نوشته دکتر بروس فیشر و دکتر رابرت آلبرتی میباشد و در دویست و چهل و شش صفحه توسط اکرم اکرمی ترجمه و انتشارات صابرین آن را منتشر ساخته است.
هدف این مجموعه از کتابها بررسی مشکلات و نیازهای زندگی پس از طلاق به ویژه فرزندان طلاق میباشد. افرادی که طلاق گرفتهاند و دچار مشکلات عاطفی این پدیده شوم شدهاند، با مطالعه این کتاب از گذشته درس میگیرند، خود را بهتر میشناسند و ابعادی از وجود خود را پرورش میدهند که قبلاً برایشان ناشناخته بود. این کتاب شما را در بهبود جراحات وارد شده از ناحیه طلاق کمک خواهد کرد.
در این کتاب خوانده با روشی مجرب برای بازسازی و سازگاری پس از طلاق آشنا خواهید شد که مشتمل بر هجده مرحله میباشد. در فصل اول کتاب این هجده مرحله به طور کلی شرح اجمالی داده شده که این مراحل عبارتند از: انکار، ترس، سازگاری، تنهایی، دوستی، احساس گناه (طرد شدن)، غم، خشم، رها کردن، خود ارزشمندی، انتقال، صداقت، عشق، اعتماد، تمایلات جنسی، استقلال، هدفمندی، و آزادی. نویسنده در هجده فصل بعدی کتاب این مراحل را به طور مفصل شرح میدهد.
نویسنده پس از شرح مسائل مربوط به فرد طلاق گرفته در هر مرحله، تحت یک عنوان و بسیار اجمالی این مرحله را راجع به کودکان نیز بررسی میکند. او در پایان برای استفاده بهتر از کتاب بخشی را تحت عنوان
چاپ رسیده است، من فرصت کردم تا در قالب پاسخ به سوال یکی از والدین طلاق دیده به برخی از مسایل و نکات اشاره کنم ، خالی از لطف ندیدم که فعلا همان را در وبگاه درج کنم و در فرصت های بعدی مطالب دیگری نیز به آن اضافه نمایم
اما سوال: پسر 10 ساله من که فرزند طلاق است مدام تنبلی می کند و لغات گستاخانه به کار می برد. در حالی که اصلا پدرش را دوست ندارد و حاضر به زندگی با او نیست اما من را به رغم وابستگی زیادش مدام اذیت می کند. با او چگون برخورد کنم؟
جدایی والدین یا طلاق در زندگی خانواده و به ویژه برای کودکان رویداد تلخ و سهمگینی است که اثرات هیجانی، ذهنی و رفتاری مختلفی را به همراه دارد. بر خلاف والدین که طلاق را مسئله ای مربوط به بزرگسالان می دانند. این کودکان هستند که ناخواسته برای یک عمر با آسیب ها و تبعات طلاق زندگی میکنند و گاه هیچ وقت نمی توانند با آن کنار بیایند. هر چند در مواجهه با مشکلات، طلاق، بهترین راه پیشگیری است اما چنانچه این حادثه ناگوار رخ داد، لازم است والدین برای مدیریت شرایط خود و فرزندانشان مهارت های ویژه ای را کسب و اعمال کنند. در ادامه به برخی موارد عمومی فرزند پروری تک والد و به برخی موارد ویژه سوال فوق اشاره می گردد:
علل ناسازگاری فرزندان طلاق را درک کنید
کودک را متوجه سازید که او باعث جدایی والدین نیست
تنفر خود را مدیریت کنید/
بر زندگی خود مسلط شوید
گستاخی و تنبلی کودک را ریشه یابی کنید
امکان ملاقات فرزند را با والد خود فراهم سازید
افراط و تفریط نکنید
ادامه زندگی را بپذیرید
ادامه مطالب را در بخش متن کامل بخوانید
بر خلاف والدین که طلاق را مسئله ای مربوط به بزرگسالان می دانند؛ این کودکان هستند که ناخواسته برای یک عمر با آسیب ها و تبعات طلاق زندگی میکنند و گاه هیچ وقت نمی توانند با آن کنار بیایند. بنابراین در برخورد با آن ها باید نکاتی را رعایت کنید
علل ناسازگاری فرزندان طلاق را درک کنید/ برخی از ناسازگاری های کودکان طلاق به نوعی نشانه واکنش کودکان به وضعیت طلاق است گاه کودکان با نافرمانی، گستاخی و تنبلی به بیان نارضایتی خود می پردازند، به ویژه در ماه ها و سال اول پس از طلاق به خاطر کنار نیامدن کامل با این شرایط، این مشکلات رفتاری رایج تر است. والد سرپرست باید در این زمان با افزایش ارتباط خود با کودک و صرف زمان بیشتری در کنار او با گفت و گوهای ساده و صمیمی فضایی فراهم آورد تا او نگفته ها و نهفته های ذهنی خود را بیان کند و تخلیه گردد.
کودک را متوجه سازید که او باعث جدایی والدین نیست/ طلاق نتیجه تصمیم گیری والدین است و در جهت حل مشکلات آن ها صورت می پذیرد و بر عکس، طلاق به کودکان تحمیل می شود و شیرازه زندگی آن ها را از هم می باشد.
والدین از سال ها و ماه ها قبل خود را برای طلاق آماده می کنند و برای خود منطق و توجیهی خاص برای طلاق دارند ولی کودکان ناگهان با جدایی والدین مواجه می شوند و معمولا فکر می کنند جدایی والدین تقصیر آن هاست، گمان میکنند اگر آن ها خوب درس می خواندند یا اگر بچه خوبی می بودند والدین جدا نمی شدند و تا مدت ها با این افکار زندگی می کنند و یا در خود فرورفته و منفعل و یا گستاخ و نافرمان میشوند. والدین باید به زبان ساده فرزند خود را مطمئن سازند که او را همان گونه که هست دوست دارند و او هیچ نقشی در طلاق آن ها نداشته است. با صمیمیت و به طور کوتاه بگویند گاهی بزرگ ترها نمی توانند با هم زندگی کنند و بهتر است هر کدام زندگی جداگانه ای داشته باشند اما هر دو آن ها، همیشه فرزند خود را دوست دارند، پدر و مادر هر جا که باشند باز هم به یاد فرزند خود خواهند بود.
تنفر خود را مدیریت کنید/ تنفر خود را به کودک منتقل نکنید. این که گفته شده کودک اصلا پدرش را دوست ندارد، امری طبیعی نیست، فرزندان ذاتا هر دو والدین خود را دوست دارند و آن ها را تکیه گاه خود می دانند و در مشکلات به آن ها پناه می برند. در فرآیند طلاق والدین ناآگاهانه و گاه مغرضانه تنفر خود از همسرشان را به فرزندانشان منتقل می کنند و گاه در مقابل هر گونه ابراز علاقه کودک به طرف مقابل آن چنان موضع گیری می کنند که کودک مجبور است علاقه خود به والد دیگر را انکار کند یا برای جلب رضایت موقت والد سرپرست از والد دیگر ابراز تنفر و نارضایتی نماید.
به یاد داشته باشید تنفر یک کودک از والدین خود طبیعی و مطلوب نیست و برای بهداشت روانی و رشد شخصیت او زیان آور است. کودک را آگاه سازید که هر چند شما با هم مشکل داشته اید اما هر دو والدین او را دوست دارند و او نیز حق دارد هر دو پدر و مادرخود را دوست داشته باشد و این دوستی را ابراز نماید.
بر زندگی خود مسلط شوید/ معمولا زندگی پس از طلاق مشکلات و دشواری های اقتصادی، خانوادگی، شغلی و مشکلات اجتماعی خاص خود را دارد. که در مجموع فشار بیشتری را بر والد سرپرست تحمیل می کند و باعث خستگی، زود رنجی، کج خلقی و پرخاشگری و
«پیشرفت خود را ارزیابی کنید» طراحی کرده است. خواننده کتاب با پاسخ به پرسشهای طرح شده در این بخش نسبت به پیشرفت خود در ان مرحله آگاه میشود و برای ادامه سفر و عبور از بحران طلاق خود را مهیا میکند.
از مطالب مهمی که نویسنده روی آن تأکید دارد این است که تا زمانی که آخرین مرحله بازسازی را تمام نکردهاید، به ازدواج مجدد فکر نکنید. او معتقد است ازدواج مجدد در این شرایط یک درگیری عاطفی بیموقع است که باعث می شود آثار منفی روابط گذشته را وارد روابط جدید خود کنید.
در مرحله خشم، نویسنده عنوان میکند که در ابراز و تخلیه خشم، بین خشم طلاق و خشمهای روزمره تفاوت وجود دارد. او معتقد است خشم طلاق باید به روشهای غیر مخرب تخلیه و بیرون ریخته شود، اما خشم روزمرهای که در ارتباط با دوستان، فرزند، خانواده یا همکار گریبان شما را میگیرد باید به طور مستقیم و صادقانه با روشهای سازنده ابراز شود. او در ادامه راهکارها و روشهایی را برای تخلیه خشم طلاق، مثل طنز و شوخ طبعی، صحبت با یک دوست، تمرینهای بدنی مختلف، فریاد کشیدن، نامه نوشتن به همسر و آتش زدن آن، و . . . ارائه می کند.
همان گونه که مطلع هستید، منابع خارجی ترجمه شده به زبان فارسی با فرهنگ اجتماعی ما مغایرتهایی دارند. ناشر کتاب حاضر کوشیده است این مغایرتها را با حذف و یا تعدیل بعضی از مباحث و مثالها به حداقل برساند، ولی در هر صورت گاهی رد پایی از این موارد دیده میشود که طبعاً خواننده متعهد به اخلاق و فرهنگ جامعه ایرانی به این امر واقف و با آن برخوردی هوشمندانه خواهد داشت. به هر حال برای استفاده بهتر از کتاب، در پایان توجه شما را به چند نکته در همین راستا جلب میکنم:
1-رابطه دوستی مرد و زن غریبه بدون اینکه پیوند زناشویی میان آنها باشد، در فرهنگ نویسندگان کتاب امری است که مورد پذیرش جامعه است، در حالی که این امر مناسب با فرهنگ کشور عزیز ما نمیباشد. (مربوط به صفحات 42، 87، 100، 144، و 198)
2- در صفحه 138 برخی از عقاید دینی که مردم را از نشان دادن خشم باز میدارد، مورد انتقاد نویسنده قرار گرفته است. خواننده هوشمند واقف است که این انتقاد راجع به دین کاملی همچون اسلام پذیرفته نیست، چرا که عقاید دینی برخواسته از این مکتب از وحی الهی سرچشمه گرفته و راهنماییهای لازم را در سرکوب و ابراز به جای خشم را برای پیروان خود دارد.
- در صفحه 151 جمله ای به این عبارت به چشم میخورد: «بعد به کلیسا رفتم و در آنجا یاد گرفتم که ذاتاً گنه کار به دنیا آمدهام». خواننده آگاه میداند که این اعتقاد که ما ذاتاً گنه کار به دنیا آمدهایم، جزو آموزههای مسیحیت تحریف شده است و با آموزهها و اعتقادات مکتب اسلام و باورهای دینی مردم کشور عزیزمان سازگاری ندارد.
4- در صفحه 162 یک اشتباه چاپی مشاهده می شود و ظاهراً یک خط از مطلب محو شده است.
5- استفاده از نامهای غربی در کتاب هایی اینچنینی مورد دیگری است که به نظر می رسد گریزی از آنها نیست. البته هیچگاه خواننده آگاه کتاب تحت تأثیر این نامها قرار نخواهد گرفت، اما به هر حال به دلیل عدم انس خواننده با این اسامی مطالعه کتاب اندکی دچار مشکل میشود.
توجه : این معرفی و بررسی از سایت کتابستان ذکر شده است: http://www.ketabestan.ir/
معرفی و بررسی کتاب بازسازی زندگی پس از طلاق
معرفی کتاب
پرسش های سخت بچه ها در مورد طلاق
معرفی کوتاه:در طول فرآيند دردناك طلاق، بچهها اغلب وحشتزدهتر و آشفتهتر از آن هستند كه مسائلي را از والدينشان بپرسند كه واقعا نياز دارند، بدانند. اگر والدين سعي كنند طلاق را به گونهاي جلوه دهند كه گويي مشكل كوچكي است يا تاثير عاطفي چنداني ندارد، در واقع ارزش زندگي خانوادگي خود را كه تا آن روز با يكديگر داشتهاند زير سوال ميبرند. همچنين اين كار توهيني به توانايي و شهامت كودك در درك اهميت اين اتفاق است. در فرآيند طلاق اگر والدين و بچهها نتوانند درست با يكديگر ارتباط برقرار كنند، زيانهاي عاطفي بسياري متحمل خواهند شد. بچهها در تلاش براي نجات از جنبههاي گيجكننده، ترسناك و دردناك طلاق، سوالهاي آشكار و پنهاني از خودشان ميپرسند. كتاب حاضر به بررسي اين سئوالها ميپردازد. به اعتقاد نگارنده با خواندن اين كتاب، دانش، مهارت و كلمات و در يك كلام، ابزار گفتوگويي شفاف در مورد طلاق با كودكتان و ادامه دادن آن را پيدا خواهيد كرد.
کتاب بسیار مفید: پرسش های سخت بچه ها در مورد طلاق
فرزندان طلاق و یک سوال و جواب
کودکان مظلوم ترین و معصوم ترین قربانیان طلاق هستند و معمولا هیچ کس به فکر آنها نیست، اکثر بزرگسالان به اشتباه فکر می کنند کودکان می توانند خود به خود با مشکلات طلاق سازگار شوند،مساله طلاق و آسیب های ناشی از طلاق بر فرزندان یک مساله چند بعدی و پیچیده است و بحث های مختلفی را می طلبد اما در سوال و جواب ذیل که مدتها قبل در صفحه مشاوره روزنامه خراسان به
الد سرپرست می شود و در نتیجه ناسازگاری والد، ناسازگاری کودک هم افزایش می یابدبنابراین مراقب خود باشید، خود را کنترل کنید، هنگام خستگی و عصبانیت تصمیمی نگیرید. یک محرم راز برای خود بیابید. درد دل ها و مشکلات خود را با یک دوست شایسته مطرح سازید. نگذارید خطرات وافکار ترس های آینده باعث تخریب رابطه شما و کودکتان شود. در صورت امکان به مشاوره مراجعه کنید.
گستاخی و تنبلی کودک را ریشه یابی کنید/ بدرفتاری کودکان بی علت نیست. گاهی به نشانه طغیان در برابر طلاق است. در این زمینه کودک را همراهی کنید تا به تدریج با جدایی سازگارتر شود. مراقب باشید به او منت نگذارید. هرگز از جملات و پیامهای منفی و سرزنش کنندهای مانند این که : اگر تو نبودی، من راحت زندگی خودم را میکردم، توهم مثل پدرت هستی، بهتر است پیش پدرت بروی تا قدر مرا بدانی...و از نظایر آن استفاده نکنید؛ اما گاه بد رفتاری کودکان به خاطر سوء استفاده از موقعیت جدید و یا به خاطر باج گیری است، گاهی کودک عادت کرده است با گستاخی و تنبلی به خواسته خود دست پیدا کند. اگر چنین است ابتدا در مقابل گستاخی او سکوت کنید. در موقعیت مناسب و با جملات کوتاه انتظارات خود را به او توضیح دهید و بخواهید نتیجه نامناسب رفتارهایش را پیش بینی کند. از او بخواهید فکر کند به جای بد رفتاری چه رفتارهای مناسبی می تواند انجام دهد و نتیجه رفتارهای مناسب او چه خواهد بود؟ لازم است در موقعیت های مختلف که کودک آمادگی پذیرش دارد، با او درمورد رفتارهای مشکل آفرینش صحبت کنید، سعی کنید در موقع گفت و گو با کودک او را تهدید یا سرزش نکنید، خواسته های خود را به صورت کوتاه و مشخص بگویید.
امکان ملاقات فرزند را با والد خود فراهم سازید/ به جز در موارد بسیار خاص، در اغلب موارد پساز جدایی لازم است برنامه منظمی برای ملاقات فرزندان و والدین وجود داشته باشد. این حق کودک و وظیفه والدین است که در تمام عمر رابطه عاطفی و سازنده ای را با یکدیگر داشته باشند، قطع رابطه با والدین به هر دلیلی و توسط هر کسی باعث تضعیف هویت کودک و ایجاد ناهنجاری عاطفی و رفتاری در کودک خواهد شد. بخش عمده مشکلات والدین با یکدیگر با طلاق تمام می شود ولی نیاز کودک به داشتن رابطه با والدین خود هیچگاه تمام نخواهد شد. سعی کنید بر اساس قانون یا با توافقطرفینی برنامه منظمی را برای ملاقات با والد غیر سرپرست فرآهم آورید. نگران برخی مشکلات موقت این ملاقات ها نباشید چون در دراز مدت منافع بسیاری را به همراه دارد که حل برخی مشکلاترفتاری کودک یکی از آن هاست.
افراط و تفریط نکنید/ معمولا والد سرپرست در شرایط پس از جدایی در رسیدگی به فرزند خود دچار زیاده روی یا بی تفاوتی می شود. گاه با محبت و آزادی دادن افراطی سعی در جلب رضایت و همراه ساختن کودک با خود می نماید و گاه با سخت گیری و بی مهری سعی در تنبیه و اصلاح رفتار او می نماید و گاه او را مانند والد غیر سرپرست خود شرور و ناسپاس و شایسته هر گونه تحقیر و طردشدن می داند. لذا سعی کنید آگاهانه به وظایف والدینی خود بپردازد نیازهای واقعی کودک را با صمیمیت برطرف سازید. به او توجه کنید، او را بپذیرید و با او همراهی کنید. در مقابل خواسته های نا بهجا و رفتارهای ناشایست او با آرامش و قاطعیت برخورد کنید، هر گاه ندانستید چه عکس العملی در مقابل او انجام دهید سکوت کنید و به خودتان و به فرزندتان اجازه دهید تا در سکوت به تفکر پرداخته و تصمیم مناسبی بگیرید. از سر خستگی و ناچاری در مقابل خواسته های نامناسب و باج گیری کودک کوتاه نیایید؛ بلکه با آرامش و با توضیح کوتاه در مورد علت برخورد قاطعانه خود کودک را نسبت به رفتارهای ناشایست آگاه کنید.
ادامه زندگی را بپذیرید/ چنانچه فکر می کنید هیچ راه بازگشتی باقی نمانده است بپذیرید که تربیت فرزند به صورت تک والد امری دشوار و گاه ناممکن است. چنانچه شرایط مناسبی پیش آمد با ارزیابی همه جانبه و با توکل به خدا و با آماده سازی فرزندتان برای پذیرش فردی جدید در زندگی، بار دیگر همراهی برای خود برگزینید و با مهارت و درایت موقعیت جدید را مدیریت کنید، بر خلاف برخی تفکرات عامیانه، خانواده جدید چنانچه مدیریت شود حتی برای فرزندان هم مفید خواهد بود.
دکترسید محسن اصغری نکاح عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
معرفی کارگاه های آموزشی دکتر اصغری نکاح در یک نگاه :
🖍بازی درمانی( تربیت بازی درمانگر)
🖍قصه درمانی با رویکرد CBT
🖍بازی درمانی ویژه اختلالات یادگیری(SLD)
🖍بازی درمانی ویژه کودکان ADHD
🖍بازی درمانی ویژه اختلالات اضطرابی
🖍تربیت جنسی کودکان : ( مسایل و آسیب های جنسی کودکان)
🖍پرورش خلاقیت کودکان : ( تربیت مربی خلاقیت کودکان)
🖍مداخلات روانشناختی : ویژه کودکان طلاق و خانواده
مخاطب اصلی کارگاه های آموزشی مشاوران و روانشناسان و متخصصان کودک و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می باشند.
جهت گیری تمامی کارگاه ها کاربردی و توانمندسازی در طراحی و اجرای مداخلات است.
تمامی کارگاه ها دارای تمرینات و فعالیت هایی است که لازم است مشارکت کنندگان آنها در در حین کارگاه و پس از آن تمرین نمایند.
کارگاه در شانزده تا بیست ساعت آموزشی و بر حسب مورد در دو روز پیاپی و معمولا در پنجشنبه و جمعه ها ارایه می شود.
اطلاعیه برنامه زمان و مکان اجرا و شیوه ثبت نام هر کارگاه های در همین وبگاه درج می شود.
همکاران و دانشجویان گرامی می توانند تقاضی شرکت و شماره همراه خود را جهت قرارگرفتن در شبکه پیامکی را ایمیل کنند به : منتظر پیشنهادات ارزنده و ایده های خلاقانه شما هستم
با احترام و سپاس، دکتر اصغری نکاح