فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ ناگفتههایی از «پاول دورف» و پیامرسان تلگرام!
⭕️ «پاول دورف» بنیانگذار و مدیر عامل تلگرام، روزهای گذشته بهدلیل نبود نظارت کافی بر محتوای مجرمانه در تلگرام در فرانسه دستگیر شد!
💢 به این بهانه مستند #بدون_فیلتر با روایتی متفاوت از نقش پیامرسان تلگرام در حملات تروریستی و مخدوش امنیت روانی و ملی در کشورهای مختلف را حتما ببینید!
🎥 تماشا در لینک زیر:
🌐 B2n.ir/bdft
#عماریار
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
🔴چه کسانی نمیخواهند سخن رهبری را در مورد فضای مجازی بفهمند؟!
💢رهبر انقلاب در دیدار با رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت فرمودند:
«من به این مناسبت فضای مجازی، حرف خودم را و آن مبنای خودم را گفتم، قبلاً هم گفتهام، بعضیها جور دیگری تبیین میکنند یا میفهمند یا نمیخواهند بفهمند، امّا حرف من این است:
فضای مجازی در کشور باید قانونمند بشود؛ آنوقت یک فرصت خواهد شد. اگر ما توانستیم در فضای مجازی حکمرانی قانونمند داشته باشیم، فضای مجازی برای کشور یک فرصت میشود، وَالّا ممکن است تهدید بشود». https://khl.ink/f/57426
📌 پ.ن:
با وجود خروارها مطالبات برزمین مانده در زمینه فضای مجازی - که سال هاست رهبر انقلاب چه در قالب سخنرانی ها، چه در قالب حکم انتصاب اعضای شورای عالی فضای مجازی و چه در قالب پیوست حکم بیان کرده اند – و با وجود اینکه مبانی فکری ایشان در این زمینه، مشخص و مبتنی بر اصول دینی و محکمات انقلاب است، متأسفانه سالهاست که برخی از مذهبیهای التقاطی که اتفاقاً ادعای انقلابی گری هم دارند با ذهن عرفی زده خود و با کمک لیبرال ها، در ذهن مردم و برخی مسئولین، تردید ایجاد می کنند و گراهای غلط می دهند.
🔺همین تردیدافکنی ها و گرا دادن ها موجب شده است که امروز فضای مجازی ما به جای فرصتهای حداکثری، تهدیدهای حداکثری داشته باشد!
🚫 همین افتادن در دام لیبرال.ها، رفتارهای غلط و کج فهمیها موجب شد تا ما در عرصه حکمرانی فضای مجازی، اکنون یک کشور عقب افتاده باشیم!!!
#فرهنگ_و_فضایمجازی
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
💢تأملی درباره آینده و بازسازی جبهه انقلاب و مناسبات اجتماعی
۱. امروز باید بتوانیم به مجموعه مسئلههای اصلی و فرعی برسیم. بدانیم پیشروی ما چه مسیری وجود دارد. باید به چه بیاندیشیم، خرج چه چیزی بشویم، کجا سرمایهگذاری کنیم.
۲. شايد در نگاه اولیه یک فهرست چندضلعی به ذهن نگارنده میرسد که در آن دو سطر و دو مسئله بسیار برجسته است:
یک: بازسازی و ارتقای جبهه انقلاب
دو: بازسازی مناسبات با متن جامعه ایران
سه. پرداختن به جبهه انقلاب مهم است چون هر انقلابی یک #هسته_سخت و مرکز و مدار و محور حرکت دارد که پیشران همه حرکتهای اجتماعی دیگر است.
چهار. پرداختن به مردم مهم است چون رکن انقلاب مردم است و امروز باید این فاصله کم و کمتر شود. #ما باید همان #مردم شود. این مهم کار میخواهد.
⁉️چه باید کرد؟
۱) ما معمولاً پس از هر شکست سیاسی، مشغول انواع تحلیلها و آسیبشناسی میشویم. بعد از مدتی که به شرایط موجود عادت کردیم و درد شکست التیام یافت، برمیگردیم به تنظیمات کارخانه و کارهای قبلی.
۲) ما معمولا حوصله کارهای بلندمدت و #صبر_راهبردی نداریم. لذا به جنس کارهای سیاسی دمدستی و کنشگری آنچنانی دم انتخابات روی میآوریم. درحالیکه تعامل با جامعه و گرفتن نبض آن را نمیتوان از لایه سیاست و آن هم با هیجان زودگذر دنبال کرد.
۳) بهجای حرص خوردن باید دراین مقطع یک فرصت راهبردی دید. فرصت #بازسازی_جبهه_انقلاب و فرصت #رجوع_به_مردم
1⃣ فرصت "نداشتن دولت"
📌 بازگشت به مردم
🔹 اساساً نقطه عزیمت #جریان_انقلابی و کانون حرکت او با کانون حرکت و اقدام #جریان_غربگرا متفاوت است.
انقلاب از #مردم آغاز میکند و جریان غربگرا از #قدرت و مسندهای حاکمیتی. پس نقطه عزیمت و تمرکز همتها متفاوت میشود. پس "نداشتن دولت" نیز "فرصت" میشود.
🔹 همین تفاوت در #نقطه_عزیمت موجب میشود کنشگری هریک چه در زمان برخورداری از دولت یا عدم برخورداری متفاوت شود. هرچند جریان انقلابی نیز برخورداری از دولت را فرصت میداند و برای آن برنامهریزی نیز دارد اما نبودن در رأس هرم قدرت، او را متوقف نکرده و از کنش باز نمیدارد.
🔹 پس امروز که جریان انقلابی در رأس قوه مجریه نیست، وظایفش پایان نمییابد. و باید از این #عزلت به نفع انقلاب بهره ببرد. عزلت مایه #تفکر و بازیابی و #بازسازی است و حال که بار اداره را بر دوش نداریم باید درباره مسائل مهم بیاندیشیم و بارهایی که در چنين موقعیتی امکان برداشتن دارد را برداریم.
🔹 بنابراین مهمترین اقدام جریان انقلابی طراحی مناسبات اجتماعی و #بازگشت_به_مردم است. چرا که رأس المال انقلاب مردماند و با مردم است که انقلاب پدید آمد، میماند و به پیش میرود. پیشنیاز این امر #بازسازی_روابط_اجتماعی جبهه انقلاب و اساساً احیای زیست اجتماعی است.
2⃣ فصل بازسازی جبهه
🔹 از سوی دیگر بخشی از فهرست کارهایی که در فرصت نداشتن دولت میتوان به آن اندیشید عبارتند از:
۱. بازیابی هویتی و بازسازی فکری
۲. بازسازی ساختاری و قوام درونی
۳. امتدادیابی اجتماعی و توسعه
۴. شناسایی آسیبها و درمان
۵. ایجاد زیرساختهای اجتماعی
۶. تلاش برای شناخت بهتر کشور، امر اداره و حکمرانی و گلوگاه مشکلات
۷. شناخت راهحلها و حل مسئله در مقیاس مقدور
۸. بهرهمندی از دسترسی به نقاط اتصال به حاکمیت (نهادهای ذیل ولی فقیه) و ارتقای عملکرد آنها
۹. اتصال به ذهنیت اجتماعی و ایستادن در نقطه پاسخ و اقناع (نقطه تبیین)
۱۰. آینده پژوهی نیازهای انقلاب و ایجاد آمادگی برای آیندههای محتمل
۱۱. طراحی #رؤیای_ایرانی انسان عصر انقلاب اسلامی و تلاش برای کشف مسیر تحقق آن و تبدیل آن به خواست عمومی
۱۲. تجربهنگاری نخبگان انقلابی که در حاکمیت حضور داشتند از زاویه حکمرانی و مسئله #اداره_کشور برای مماس شدن با مسئله عینیت
۱۳. شناسایی مدیران انقلابی نسل جدید که در دولت شهید رئیسی خوش درخشیدند و بهرهمندی از ظرفیت آنها
۱۴. خیز بلند برای ساخت ایران قوی براساس همه لوازم ایجابی و سلبی آن
#تعلیقات
#جبهه_انقلاب
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
🔴انتصابات خلاف قانون ناقض شعار وفاق ملی!
⁉️آیا انتصاب عناصر مسئلهدار و فاقد صلاحیت، نشانه #حکمرانی_خردمندانه است یا #مصداق بارز #حکمرانی_محفلی است؟
آقای پزشکیان گفتند نباید همجناحیها را بکار گرفت،
آیا بکارگیری عناصر فاقد صلاحیت بدون تکلیف قانونی استعلام از مراجع سهگانه (وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، قوه قضائیه) نشانگر بکارگیری هم جناحیها بجای عناصر فراجناحی نیست؟
📌از آقای پزشکیان و معاون ایشان آقای #دکتر_عارف انتظار میرود با اعمال قانون، مانع بکارگیری چنین عناصری بر خلاف #قانون_نحوه_انتصاب_اشخاص_در_مشاغل_حساس مصوب 1401/07/10 مجلس شورای اسلامی، شوند.
▫️در مناصب دولتی نباید فردی دارای سوءسابقه منصوب شود که دشمنان اسلام و نظام در صدای آمریکا آنرا نشانگر عقب نشینی نظام اسلامی و عدول از مواضع خود قلمداد کنند.
▪️جریان برانداز ضد انقلاب در مهر ۱۴۰۱ نه تنها علیه نظام و انقلاب بلکه علیه اسلام نیز شورش کرد، نباید شخصی که از چنین جریانی حمایت کرده است بدون استعلام یا بیاعتنا به پاسخ استعلام از مراجع قانونی منصوب شود؟
🔺این هم با شعار دولت که وفاق ملی است و هم با خواست مردم که در مقاطع گوناگون با آشوبگران و ناقضان امنیت ملی مخالفت کردند، ناسازگار است.
دولت محترم نباید بگذارد قانونگریزی و قانونستیزی جایگزین قانونگرایی شود.
قانون گرایی باید جای قانون گریزی و قانون ستیزی را بگیرد.
📌دولت از زیر مجموعه خود بخواهد مُر قانون را پیاده کنند و از چنین انتصاباتی خودداری ورزند.
اگر واقعا دنبال شعار وفاق ملی هستیم اجرای قانون در کشور و توسط مسئولان و دوایر دولتی، بصلاح دولت و ملت و در راستای شعار وفاق ملی دولت پزشکیان است.
این انتصابات در راستای اجرای اسناد بالادستی نظام از جمله قانون اساسی، سیاستهای کلی و قانون برنامه هفتم و دستورات امام خامنهای و سازگار با این شعار وفاق ملی نیست؟
🔺مردم بارها در مقاطع گوناگون با آشوبگران و برهم زنندگان امنیت و آرامش کشور کسانی که آرامش آنها را برهم زده اند و باعث شهادت دهها نفر از حافظان امنیت و مدافعان ملت شدند مخالفت کردند.
دولت وفاق ملی آقای پزشکیان نباید خلاف خواست مردم عمل کند!
عمل به خواست و مطالبه ملت سازگاری با شعار رئیس جمهور است
#قانون_نحوه_انتصاب_اشخاص_در_مشاغل_حساس
#انتصابات
#تاملات_حقوقی
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
✅ تعامل رسانهها و سیاست خارجی
🔸اجرای سیاست خارجی دو مرحله مرتبط به هم را شامل میشود.
🔺مرحله اول مرحله #سیاستگذاری است که در آن گزینههای سیاسی، موضع گیریها و تاکتیکها در چهارچوب محیط داخلی طرفهای ذیربط مورد بحث و بررسی قرار گرفته و درباره آنها تصمیمگیری میشود.
🔺مرحله دیگر یعنی #تعامل_و_دیپلماسی، اجرای سیاستها در قبال بازیگران دیگر، معرفی مواضع و تقاضاهای تعیین شده در مرحله قبلی و جستجوی راه حلهایی از طریق مبادله، مذاکره و یا ترکیبی از هر دو را ایجاب میکند.
🔹رسانههای خبری جهانی هم در تصمیمگیریها و سیاستگذاری خارجی و هم در مراحل مختلف تعاملات دیپلماتیک تاثیر میگذارند.
🔸🔸در این میان سوال اصلی این است که آیا رسانهها در قبال سیاست خارجی و روندهای دیپلماتیک به عنوان #بازیگران_کنترل_کننده عمل میکنند، یا ابزار پیشرفتهتری در اختیار مقامات دولتی هستند؟
🔺در پاسخ به سوال مطرح شده باید گفت که، امروزه خبر هر جا که تولید و توسط هر کس که ساخته شود، قدرت میآفریند.
🔺تحقیقات نشان داده است که ارتباطات جهانی نقشهای چندگانهای ایفا میکنند. زیرا در عین حال که دیپلماتها و مسئولان سیاست خارجی را #مهار میکنند، #فرصتها و مقدوراتی نیز برای پیشبرد مقاصدشان در اختیار آنان میگذارند. این محدودیتها و مقدورات هم در سیاستگذاری و هم در مراحل تعاملی سیاست خارجی ظاهر میشوند و تحولات چشمگیری بر رفتار رهبران سیاسی، مقامات رسمی، سفیران و روزنامه نگاران بر جای میگذارند.
🔹البته هیچ گاه نمیتوان کاملا نتیجه گرفت که دولتها هیچ نفوذی بر رسانهها ندارند، دولتها هنوز رسانههای مهم را کنترل میکنند، رسانههایی برای خود دارند و امکانات و فرصتهای تاثیرگذاری بر رسانهها را در اختیار دارند.
علاوه بر این رسانهها مجبورند استقلال خود را کسب و حفظ کنند، زیرا این امر برای آنها عنصری کلیدی از اعتبارشان محسوب میشود.
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
🚨 هشدار مهمی که به آن توجه نشد و شد آنچه که نباید میشد‼️
🚫 #برنامهی_نفوذ در کشور، یک برنامهی جدی #استکبار است. برنامهی جدی آمریکایی هاست؛ دارند دنبال میکنند که نفوذ کنند. اشتباه نشود ...این نفوذ برای کودتا نیست...
📌 #مسئولان آماجِ این نفوذند؛
❓برای چه؟ هدف چیست؟
هدف این است که #محاسباتِ_مسئولان را عوض کنند و تغییر بدهند؛
یعنی... نفوذ برای این است که محاسبات در ذهنِ مسئولین عوض شود. آن وقت، نتیجه این بشود که فکرِ مسئولین و ارادهی مسئولین در مشت دشمن قرار بگیرد، دیگر لازم نیست دشمن بیاید دخالت مستقیم بکند؛ نه، مسئولِ کشور همان #تصمیمی را میگیرد که او میخواهد.
( رهبر معظم انقلاب ۱۳۹۴/۱۲/۲۰)
#هنر_تبیین، #زیست_عفیفانه
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
🔺نخستین گفتوگو زنده پزشکیان با مردم
▫️نخستین گفتوگوی زنده تلویزیونی مسعود پزشکیان امشب ساعت ۲۲ همزمان از شبکه اول سیما، رادیو سراسری و شبکه خبر پخش خواهد شد.
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
6.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇺🇸 امپراطوری رو به زوال1⃣
❗️ماشین های لوکس،
❗️ خانه های بزرگ،
❗️پارک ها و قمارخانههای پر زرق و برق
و مردم همیشه خوشحال؛
بخش بزرگی از رؤیای آمریکایی هستند که رسانههای این کشور پیش روی ما قرار داده اند؛
🤔اما این #بازنمایی رسانه ای
تا چه حد واقعیت دارد؟!
کشوری با:
📌۱۱ هزار زندان و جمعیت زندانی معادل با پنجمین شهر پرجمعیت این کشور
📌۳۹۸ میلیون اسلحه که موجب قتل یک میلیون نفر در دهه ی گذشته شده
📌یک میلیون و چهارصد هزار خودکشی
📌بیش از ۴۶ میلیون نفر مبتلا به انواع بیماریهای روانی
📌اعتیاد ۶۰ میلیون نفر به الکل و ۲۲ میلیون نفر به مواد مخدر
و...
✅ برای آنهایی که غرب را تنها از دریچه ی دوربین رسانه ها می شناسند...
#سواد_رسانه
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
6.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 فرار آمریکا و غربزدههای آویزانِ افغانستان و سقوط افغانیها از هواپیمای درحال فرار پس از سالها اشغال، جنایت و خیانت‼️
⚠️ آمریکا برای حاکم کردن درسخواندههای دانشگاههای خود در افغانستان، شایعه کرده بود که «اشرف غنی» رئیسجمهور فراری این کشور، یکی از چند نابغهی برتر در جهان است!
🌐 به بهانه سالگرد فرار تروریستهای آمریکایی از افغانستان
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☸ تهاجم بر #مرزبانان خانواده ایرانی
۱. تهاجم مستمر و مداوم به بنیان #خانواده در مراودات اجتماعی و زیر سئوال بردن و خنثی نشان دادن کارآیی و اثربخشی مادران و زنان در نقطه مرکزی و کانونی خانوادهها، سالهای سال است که از سوی شبکههای ماهوارهای و شبکههای اجتماعی به عنوان سیاست راهبردی و قطعی در دستور کارشان بوده و بطور جدی عملیاتی، اجرایی و رصد میشوند.
۲. رویارویی و برخورد #تمدنی، تمدن ایرانی_اسلامی با تمدن غرب دقیقاً در همین نقطه کانونی است.
۳. انفعال و رفتارهای تدافعی از یک سو و چندپارگی سیاست های فرهنگی_ اجتماعی، در نهادهای فکری، فرهنگی و رسانه ای ایران موجب شده که راهبرد "اضمحلال و از هم پاشاندن خانواده ایرانی" از سوی اطاقهای فکر غرب به عنوان راهبرد موفق و کارآمد پیش رویشان داشته باشند.
۴. باور مندم که راه برون رفت از این #تله پیچیده و ماتریسی جزء با اصلاح نگرش عمومی و توانمندسازی جامعه هدف و مشخصاً جوانان( دختر و پسر ) امکان پذیر نیست.
۵. به دوستان بزرگوار و مخاطبان عزیز کانال پیشنهاد میکنم، که راهکارهای موضعی، سطحی، تدافعی، بدون برنامه ریزیهای شفاف، روشن و عملیاتی (تحقق فعالیتهای #ایجابی) نمیتوان در مقابل غافلگیریهای فرهنگی ایستاد.
۶. معتقدم،شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی در این مورد تحقیقاً بدون کارنامه و یا دارای کارنامه مردودی و غیر قابل عرضه میباشند.
۷. تصمیم گیران در این عرصه،در نظر داشته باشید.:
در مواجه با جامعه هدف راهبرد #توانمندسازی را جدی بگیرید.
سخن بسیار و گوش شنوا لاموجود.
دکتر #ابوالحسن_صادقیجهانی
#ژئوپلیتیک_رسانه
@Dr_bavir
‼️اگر #روح_انسان را مانند یک کشور بزرگ فرض کنیم، این کشور نیز صادرات و وارداتی دارد.
🔺کشوری که صادرات و وارداتی آن کنترل شده و حساب شده باشد، عزت و عظمت آن دستخوش بازیهای دیگران قرار نمیگیرد.
روح و روان ما هم صادرات و وارداتی دارد و #رسانهها حامل محصولات فکری فرهنگی است که بدون حقوق گمرکی وارد و صادر میشود.
‼️اگر محصولات یاد شده #الهی و #اخلاقی و انسانی باشد، استقلال و آزادی و ایمان و آگاهی انسانها محفوظ میماند و اگر محصولات فرهنگی، به نام فرهنگ و هنر و ورزش و دانش، ولی آلوده به اهداف و آرمانها و پیامها و خواستههای #شیطانی باشد، ذهن زمین و فکر و قلب بشریت را به #ویروسهای گوناگون آلوده میسازد.
📌رسانههای هر کشور نقش #ارتش_فرهنگی آن را ایفا میکنند.
دشمنان همیشه قبل از #فتح_نظامی به #فتح_رسانهای_و_فرهنگی» میاندیشند.
🔺وقتی سربازان یک جبهه شیفته و شیدای اندیشهها، موازین و اخلاق و رفتار جبهه دشمن شوند، در حقیقت به اردوی دشمن میپیوندند. و اگر به دلیل ترس و یأس توان رقابت و قدرت مبارزه را از دست بدهند، دیگر نیروی مدافع و سرباز محسوب نمیشوند.
🚫#رسانهها در جنگ فرهنگی یا قلب دشمن را فتح میکنند که این، پیروزی بزرگ است و یا #انگیزه_مبارزه و دفاع را از آنان سلب میکنند که سربازان از میدان دفاع و جهاد کنار میروند.
📌#جهاد_رسانهای، امروز همان #جهاد_لسانی در فرهنگ اهل بیت(ع) است.
#امیرمؤمنان در نامهای که پس از ضربت خوردن برای امام حسن و امام حسین(ع) نوشتهاند، جایگاه جهاد به طور عام و #جهاد_رسانهای، را چنین یادآوری کرده است:
«والله الله فی الجهاد بأموالکم و أنفسکم و ألسنتکم؛ خدا را، خدا را، در جهاد مالی و جانی و زبانی در نظر داشته باشید».
🔴بدون تردید جهاد زبانی شامل #جهاد_قلمی و #جهاد_تصویری و هر گونه جهاد رسانهای میشود.
هر گونه #امر_به_معروف و نهی از منکر، نمونهای از جهاد زبانی و رسانهای است.
توقف و تعطیل جهاد رسانهای، یکی از مراحل کوتاهی در وظیفه جهاد است که پیشوای پارسایان نسبت به آن هشدار میدهد:
«أَوَّلُ مَا تُغْلَبُونَ عَلَیْهِ مِنَ الْجِهَادِ الْجِهَادُ بِأَیْدِیکُمْ، ثُمَّ بِأَلْسِنَتِکُمْ ثُمَّ بِقُلُوبِکُمْ؛ فَمَنْ لَمْ یَعْرِفْ بِقَلْبِهِ مَعْرُوفاً، وَ لَمْ یُنْکِرْ مُنْکَراً، قُلِبَ فَجُعِلَ أَعْلَاهُ أَسْفَلَهُ وَ أَسْفَلُهُ أَعْلاَهُ؛ *اولین مرحله جهاد که در آن مغلوب میشوید، جهاد عملی و یدی است.
دومین مرحله که از آن شکست میخورید، جهاد با زبانهایتان «جهاد رسانهای» است. سپس از جهاد قلبی مغلوب میگردید.
پس هر کس با قلبش معروف را نشناسد و منکر را منکر نداند، وارونه شده است و بالای او پایین و پایین او بالا قرار گرفته است».
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir
⭕️آیا نظرسنجیهای انتخاباتی آمریکا نتیجه را درست پیشبینی میکنند؟
🔹 برخی از محققین ریشه نظرسنجیهای مدرن آمریکا را در انتخابات ۱۸۲۴ و برخی دیگر به تأسیس مؤسسه افکار عمومی آمریکا در ۱۹۳۶ توسط جورج گالوپ در حالتی امروزی و استانداردتر میبینند.
🔸نظرسنجیهای انتخاباتی همیشه با میزانی از خطا همراه بودهاند. به عنوان مثال طبق آمار، از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۴، نظرسنجیهای انتخابات ریاستجمهوری به طور میانگین حدوداً ۳ درصد و غالباٌ در حدود ۱ درصد یا کمتر خطا داشتهاند. چنین عددی، طبیعی و قابلقبول است.
🔹 در رابطه با دو دوره اخیر مشکل اصلی نظرسنجیها تخمین غیر دقیق از میزان رأیدهندگان به ترامپ بود. در انتخابات ۲۰۱۶ ، میانگین نظرسنجیهای ملی ۲.۲ درصد با آمار نهایی انتخابات اختلاف داشت و نظرسنجیها ۱.۳ درصد بیشتر رأی کلینتون را تخمین زدند؛ اگرچه چنین رقمی در مقایسه با دورههای گذشته بسیار دقیق محسوب میشود.
🔸 در سال ۲۰۲۰، برعکس سال ۲۰۱۶، مؤسسات نظرسنجی هم در سطح ملی و هم در سطح ایالتی، عملکرد ضعیفی داشتند و میزان خطای آنها به بیشترین حد در چهار دهه گذشته رسید. باوجود اینکه تقریباً تمام نظرسنجیها برنده را درست پیشبینی کردند؛ اما حتی نظرسنجیهایی که در روزهای منتهی به انتخابات انجام شده بود، فاصله میان بایدن و ترامپ را بیش از واقعیت نشان دادند (۳.۹ درصد و بیش از ۴ درصد در هفته آخر).
🔹 از میان دلایل مختلف، دو دلیل برجستهتر بود: نخست در مقایسه با رأیدهندگان دموکرات، تعداد بیشتری از جمهوریخواهان مایل به شرکت در نظرسنجیها نبودند و دوم به نظر میرسد نظرسنجیها در ملاحظۀ گرایش رأیدهندگان جدید ضعیف عملکرده باشند.
🔸 در انتخابات ۲۰۲۰ بایدن توانست ۵۰.۳ درصد آرا را در برابر ترامپ با ۴۶.۸ درصد کسب کند (۳.۵ درصد اختلاف). در این رابطه نظرسنجیهای NYT vpshot/siena college، CNN/SSRS، YouGov و Harris poll به ترتیب با درصد خطای ۱۰.۵، ۸.۵، ۵.۵، و ۴.۵ بدترین عملکرد را داشتند. مؤسسه Ipsos نیز با خطای ۳.۵ درصدی نتیجه تا حدی بهتر از باقی مؤسسات بود. در مقابل مؤسسات Lake Research Partner و Harrisx با خطای ۰.۵ و ۱.۵ درصدی، تخمین نسبتاً دقیقی داشتند. نظرسنجی فاکس نیوز نیز در نزدیکترین تخمین خود در سپتامبر ۲۰۲۰، ۱.۵ درصد خطا داشت.
🔹 مؤسساتData for progress، Gravis Morketing در ایالت چرخشی نوادا با درصد خطاهای ۶، ۴.۵ و ۳.۵ درصدی عملکرد بدی داشتند. در ایالت چرخشی میشیگان به عنوان مثالی دیگر، مؤسسه CNN،Ipsos و Traflager با درصد خطاهای ۱۱.۲، ۷.۲ و ۵.۸ درصدی، تخمینهای بشدت ضعیفی زدند. البته در این ایالت مؤسسه Survey Monkey با خطای ۳.۵ درصدی، نسب به سایر مؤسسهها، عملکرد نسبتاً بهتری داشت. بهترین نظرسنجی، از آن مؤسسه Insider Advantage با نیم درصد خطا بود.
✔️ در نگاهی کلی میتوان گفت که نظرسنجیهایی همچون Fox news poll (با وجود جهتگیری جمهوریخوهانهاش)، Harrisx، Lake Research Partner و تا حدی Ipsos عملکرد نسبتاً بهتری داشتهاند؛ هرچند نمیتوان سایر مؤسسات را تماماً نامعتبر دانست. برای پیشبینی دقیقتر انتخابات لازم است مجموع نتایج نظرسنجیها را درنظر گرفت. با وجود تخمینهای اشتباه، مؤسسات نظرسنجی دو نقطه قوت دارند. نخست در طول ۷۰ سال گذشته، مجموع روند تخمین مؤسسات مثبتتر و دقیقتر بوده است. دوم آنها در تشخیص پیروز و بازنده انتخابات موفقتر عمل کردهاند.
#جهادگران_تبیین
#ژئوپلیتیک_رسانه
با ما همراه باشید
@Dr_bavir