روزشمار بهمن ۱۳۵۷
سهشنبه ۱۰ بهمن
🟢 در این روز تعداد متحصنین در مسجد دانشگاه تهران که از چند روز پیش آغاز و گفته شده بود تا بازگشت امام خمینی ادامه خواهد داشت با حضور تعداد زیادی از روحانیون، دانشگاهیان و مردم گسترش یافت و به حدود دو هزار نفر رسید.
🟢 کمیته استقبال از امام هم در اطلاعیهای اعلام کرد: امام خمینی ساعت ۹ صبح پنجشنبه ۱۲ بهمن وارد تهران خواهند شد.
🟢 در این روز فرودگاه مهرآباد و سایر فرودگاههای کشور بازگشایی شدند.
🟢 به دنبال باز شدن فرودگاههای کشور سه هواپیمای نظامی آمریکایی، ۲۰۰ آمریکایی را از تهران خارج کرد و عدهای انگلیسی، بلژیکی و ژاپنی هم تهران را ترک کردند.
https://eitaa.com/hozoor_1402
رشد نقدینگی باید متوقف شود
🟢 رهبر انقلاب صبح سهشنبه ۱۰ بهمن ماه در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی:
رشد نقدینگی باید متوقف بشود. کمااینکه تلاش کردند یک مقداری هم تأثیر داشته و رشد نقدینگی کم شده. یکی از مشکلات کشور رشد نقدینگی است. خب، وقتی که ما در این زمینه به سیاستهای انقباضی رومیآوریم، طبیعتاً منابعی که بانکها در اختیار فعالان اقتصادی میگذارند محدود میشود.
⚪️ بانک مرکزی باید جوری مدیریت کند کار را، این جور نباشد که حالا شرکتهای دولتی بیایند همین سهم محدود منابعی را که بناست بانکها بدهند، شرکتهای دولتی بردارند ببرند، یا شرکتهای خاص بردارند ببرند، شرکتهایی که افرادش زرنگترند، دست و پا دارترند، ارتباطات بیشتری دارند. این جور نباشد.
🔴 این مدیریت لازم دارد. یک مدیریت، یعنی رعایت عدالت به معنای واقعی کلمه اینجا
https://eitaa.com/hozoor_1402
هدایت شده از مهدی اسدی
روزشمار بهمن ۱۳۵۷
🟢 چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۵۷؛ ایران در انتظار امام
در چنین روزی و در آستانه سفر تاریخی امام خمینی به ایران پس از ۱۵ سال تبعید، انتظار و شور و شوق مردمی که برای استقبال از رهبر انقلاب اسلامی خود را به تهران رسانده بودند، مهمترین خبر این روز است.
⚪️ در حالی که صدها هزار نفر از مردم در خیابانها حضور دارند فرماندار نظامی تهران اعلام کرد که اجتماعات مردم به مدت سه روز به مناسبت بازگشت آیتالله خمینی آزاد است.
🔴 شهر تهران حالت صد در صد جنگی به خود گرفته است. با به راه افتادن تانکها و خودروهای نظامی در خیابانها و پرواز هلیکوپترها بر فراز شهر، برای ارعاب مردم انجام میشود.
🔻در تظاهرات خیابانی چندین نفر زخمی و عدهای شهید شدند.
🔻تانکها و زرهپوشها در خیابانهای مهم تهران به راه افتاده بودند.
🔻شاپور بختیار در گفتوگو با رادیو بی. بی. سی هشدار داد که با هرگونه کوشش درجهت ایجاد دولتی دیگر شدیداً مقابله خواهد کرد. او همچنین گفت: دولت نمیتواند تحمل کند که صدها هزار جوان بیکار و سرگردان همه روزه آشوب و اغتشاش در مدارس و دانشگاهها به تحریک بیگانگان به راه بیاندازند.
🔻ارتشبد قرهباغی رئیس ستاد ارتش هم اعلام کرد: ارتش میخواهد به قانون احترام گذاشته شود. اگر میخواهید چیزی را عوض کنید ابتدا باید قانون را تغییر دهید وگرنه ارتش دخالت میکند.
https://eitaa.com/hozoor_1402
تبریک به مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران. به امید موفقیتهای بعدی و خوشحالی مردم #ایران 🇮🇷🇮🇷
✍ روزشمار بهمن ۱۳۵۷
۱۲ بهمن ۵۷
🟢 ساعت ۵:۳۰ بامداد، هواپیمای ۷۴۷ ایرفرانس، در حالی که حدود ۵هزار پليس و نیروی ویژه، فرودگاه شارل دوگل و راههای منتهی به فرودگاه را زیر نظر داشتند، به پرواز درآمد. پس از حدود ۱۵سال تبعید، هواپیمای حامل حضرت امام خمینی(ره) در ساعت ۹:۲۷ دقیقه صبح در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست.
🟢 مردم ایران در مسیری به طول ۳۳ کیلومتر از فرودگاه مهرآباد تا بهشت زهرا(س) به استقبال تاریخی از امام خود آمده بودند. امام خمینی در میان ازدحام جمعیت استقبال کننده، پس از سخنرانی کوتاه در فرودگاه به سمت بهشت زهرا(س) حرکت کردند.
⚪️ حضرت امام خمینی(ره) ساعت ۱۴ به قطعه ۱۷ بهشت زهرا(س) رسیدند و سخنان تاریخی خود را ایراد فرمودند. در این سخنرانی حضرت امام(ره) به مواردی اشاره کردند ازجمله: تأکید برحاکمیت ملی و نقش مردم در تعیین سرنوشت خود، غیرقانونی بودن مجلسین(ملی و سنا)، تعیین دولت به پشتیبانی مردم و استقلال ارتش و در کنار مردم قرار گرفتن.
⚪️ پس از سخنرانی، ابتدا حضرت امام(ره) توسط آمبولانس شرکت نفت به طرف جاده قم رفتند و سپس در میانه راه بهوسیله هلیکوپتر به سمت بیمارستان هزارتختخوابی پرواز میکنند.
🔴 حدود ساعت ۱۷، امام خمینی(ره) از بیمارستان به منزل برادرزادهشان (دختر آقای پسندیده) در حوالی جاده شمیران (خیابان دکتر شریعتی) تشریف می برند و تا ساعت ۱۰ شب در آنجا میمانند.
🔴 حضرت امام خمینی(ره) اواخر شب وارد مدرسه رفاه میشوند.
https://eitaa.com/hozoor_1402
روزشمار بهمنماه ۱۳۵۷
۱۳ بهمن
🟢مدرسه علوی شماره۱و۲ به عنوان محل استقرار حضرت امام خمینی(ره) انتخاب شد. صبح روز سيزدهم بهمن، حضرت امام به مدرسه علوی شماره ۲ عزیمت کردند.
⚪️حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی فلسفی به همراه بسیاری از طلاب و روحانیون حوزههای علمیه به دیدار حضرت امام(ره) رفتند و در حضور رهبرانقلاب سخنرانی کردند.
🔴 جمعیت مشتاق دیدار امام خمینی(ره) از سرتاسر ایران اسلامی روانهی مدرسه علوی در تهران شدند. کوچههای اطراف مدرسه تا روزها شاهد صفهای طولانی برای زیارت حضوری مردم با امام بود.
🔻شاپور بختیار در واکنش به استقبال عمومی مردم از ورود امام، با انجام مصاحبههای مختلف و تشریح برنامههای خود سعی داشت اوضاع را عادی نشان دهد.
https://eitaa.com/hozoor_1402
چهار «آمَنَ» در شخصیت امام خمینی (ره) به روایت استاد شهید مرتضی مطهری
من که قریب دوازده سال در خدمت این مرد بزرگ تحصیل کردهام، باز وقتی که در سفر اخیر به پاریس به ملاقات و زیارت ایشان رفتم، چیزهایی از روحیه ایشان درک کردم که نه فقط بر حیرت من، بلکه بر ایمانم نیز اضافه کرد. وقتی برگشتم، دوستانم پرسیدند چه دیدی؟ گفتم: چهار تا «آمَنَ» دیدم:
۱- آمَنَ بِهَدَفِه: به هدفش ایمان دارد. دنیا اگر جمع بشود نمیتواند او را از هدفش منصرف کند.
۲-آمَنَ بِسَبیلِه: به راهی که انتخاب کرده ایمان دارد. امکان ندارد بتوان او را از این راه منصرف کرد. شبیه همان ایمانی که پیغمبر به هدفش و به راهش داشت.
۳- آمَنَ بِقَولِه: در میان همه رفقا و دوستانی که سراغ دارم احدی مثل ایشان به روحیه مردم ایران ایمان ندارد. به ایشان نصیحت میکنند که آقا! کمی یواشتر، مردم دارند سرد میشوند، مردم دارند از پا درمیآیند. میگویند: نه، مردم اینجور نیستند که شما میگویید، من مردم را بهتر میشناسم؛ و ما میبینیم که روزبهروز صحت سخن ایشان بیشتر آشکار میشود.
۴- و بالاخره بالاتر از همه آمَنَ بِرَبِّه: در جلسه خصوصی ایشان به من میگفت: «فلانی! این ما نیستیم که چنین میکنیم، من دست خدا را به وضوح حس میکنم». آدمی که دست خدا و عنایت خدا را حس میکند و در راه خدا قدم برمیدارد خدا هم به مصداق «اِنْ تَنْصُرُواالله ینْصُرْکمْ» بر نصرت او اضافه میکند. یا آنچنان که در داستان اصحاب کهف مطرح میشود، قرآن میگوید آنها جوانمردانی بودند که به پروردگارشان ایمان آوردند و به او اعتماد و تکیه کردند، خدا هم بر ایمانشان افزود؛ آنها برای خدا قیام کردند و خدا هم دلهای آنها را محکم کرد. اینچنین هدایت و تأییدی را من به وضوح در این مرد میبینم. او برای خدا قیام کرده و خدای متعال هم قلبی قوی به او عنایت کرده است که اصلاً تزلزل و ترس در آن راه ندارد.
📚منبع: آینده انقلاب اسلامی ایران، صص۲۱ الی ۲۲
https://eitaa.com/hozoor_1402
روزشمار بهمن ۱۳۵۷
۱۴ بهمن
🟢 روز چهاردهم بهمن سیل مشتاقان زیارت حضرت امام خمینی(ره) از ابتدای صبح، کوچهها و خیابانهای اطراف مدرسه علوی را پرکرده بودند. حضرت امام نیز با حضور در سرسرای مدرسه، به ابراز احساسات آنان پاسخ می دادند.
⚪️ حضرت امام طی یک مصاحبه مطبوعاتی در مدرسه علوی، به وظیفه خطیر مطبوعات و اهل قلم در عرصه جدید انقلاب اسلامی ایران اشاره نمودند.
🔴 صبح روز چهاردهم جلسه شورای انقلاب، برای تعیین نخست وزیر دولت موقت، تشکیل شد. دراین جلسه پس از بحث و بررسی، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.
🟢 امام خمینی در جمع روحانیون درباره تز استعماری جدایی دین از سیاست و کنار زدن روحانیت از سیاست و پیامدهای آن صحبت کردند.
⚪️ امام خمینی در جمع اعضای کمیته استقبال، شعار "ملیت" را نیرنگ آمریکا خواندند.
🔴 بختیار در مصاحبه با لوماتن گفت: بعضی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت الله خمینی بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تأسیس کند.
🟢 بختیار اعلام کرد نقش آیت الله خمینی را در حل و فصل مسائل اجتماعی و مذهبی می پذیرد.
⚪️ مردم در تمام کشور به اعتصاب عمومی دست زده اند. کارکنان ادارات و وزارتخانههای مختلف، وزیران و مدیران دولت را به محل کار خود راه نمیدهند.
🔴 اعلام آمادگی 40 تن از نمایندگان مجلس برای استعفا.
🟢 اعلام همبستگی کارکنان نخست وزیری با شورای انقلاب.
⚪️ همافران در شهرستان بهبهان تظاهرات کردند و علیه رژیم پهلوی و در حمایت از امام خمینی شعار دادند.
🔴 جواد شهرستانی، شهردار وقت تهران، به دیدار امام رفته و استعفانامهاش را به ایشان تسلیم میکند. حضرت امام مجدداً ایشان را به سمت شهردار تهران منصوب فرمودند. بختیار پس از انتشار این خبر و احتمال تکرار آن از سوی سایرمسئولین، طی یک مصاحبه سایر کارمندان و مسئولان دولت را تهدید می کند.
🟢 یاسر عرفات طی پیامی برای امام اظهار داشت: نتایج پیروزی ملت ایران در مرزهای آن کشور متوقف نخواهد شد.
⚪️ پیشنهاد نخست وزیری مهندس مهدی بازرگان درجلسه شب چهاردهم به اطلاع امام رسانیده شد. جلسه این شورا با حضور حضرت امام و اعضای شورای انقلاب برگذار گردید. پس از بحث و بررسی مجدد، به پیشنهاد اعضای شورای انقلاب و موافقت امام، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.
🔴 اولین کتاب درباره بحران ایران تحت عنوان "ایران بر ضد شاه" در پاریس منتشر شد. نویسنده کتاب، احمد ناروقی، از نویسندگان روزنامه لوموند و از طرفی نوه احمد شاه قاجار میباشد.
🔻تا این روز سی وپنج هزار آمریکایی ایران را ترک کرده بودند. به گزارش رسانه های گروهی دولت آمریکا تماس خودرا با شاه قطع کرده است.
https://eitaa.com/hozoor_1402
May 11
روزشمار بهمن ۱۳۵۷
۱۵ بهمن ۵۷:
🟢 حضرت امام خمینی(ره) طی یک سخنرانی جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فراخواندند.
🟢 به دنبال جلسه شب گذشته(۱۴ بهمنماه) شورای انقلاب، این شورا برای گرفتن جواب قطعی و سایر مذاکرات در مورد پیشنهاد نخست وزیری دولت موقت به مهندس مهدی بازرگان، تشکیل جلسه داد. در جلسه مذکور مقرر گردید مراسم معارفه مهندس بازرگان، بعدازظهر شانزدهم بهمنماه در مدرسه علوی برگزار گردد.
⚪️ حضرت امام(ره) طی حکمی، به پیشنهاد شورای انقلاب، مهندس مهدی بازرگان را مأمور تشکیل دولت موقت کرد.
⚪️ شاپور بختیار در مصاحبه مطبوعاتی گفت: درهای مذاکره با آیتالله خمینی همچنان باز است... من نه با شاه و نه با (امام) خمینی سازش نمیکنم و اجازه تشکیل دولت موقت را به او نمیدهم، کسانی را که جنگ داخلی راه بیندازند، تيرباران میکنم.
🔴 دویست نفر از وزرای سابق، معاونین وزارتخانهها، استانداران وحتی مدیران کل و بعضی از مدیران بخش خصوصی از طرف دولت ممنوع الخروج شدند.
🔴 کارکنان نخستوزیری به منظور پشتیبانی از مبارزات ملت ایران، اعتصاب کردند.
https://eitaa.com/hozoor_1402
روزشمار بهمن ۱۳۵۷
۱۶ بهمن:
🟢 ساعت ۱۷ و ۱۷ دقیقه بعدازظهر روز دوشنبه ۱۶ بهمن سال۵۷، حضرت امام خمینی(ره) در یک کنفرانس مطبوعاتی که با حضور بیش از ۴۰۰ خبرنگار و عکاس ایرانی و خارجی در آمفی تئاتر مدرسه علوی برگزار شد، مهندس مهدی بازرگان را به عنوان نخست وزیر دولت موقت معرفی کرد.
🟢 حکم نخستوزیری که به اتفاق آراء شورای انقلاب و تصویب امام خمینی(ره) صادر شده بود توسط آقای هاشمی رفسنجانی در مراسم معارفه مهندس بازرگان قرائت شد.
⚪️ حضرت امام(ره)در حکم نخستوزیری بازرگان، وی را موظف به انجام رفراندوم تغییر نظام به جمهوری اسلامی، تشکیل مجلس مؤسسان(خبرگان) برای تصویب قانون اساسی، برگزاری انتخابات مجلس شورا طبق قانون اساسی جدید و انتخاب هیأت وزیران بدون در نظرگرفتن روابط حزبی کردند.
🔴 ۲۸ نماینده مجلس شورای ملی، استعفا دادند.
🔴 اعضای شورای انقلاب، آیتالله بهشتی، آیتالله مطهری و مهندس بازرگان با تماس های مداوم با فرماندهان ارتش سعی کردند ارتش را بدون خونریزی، متحد ملت کنند.
https://eitaa.com/hozoor_1402
یا غافِرَ الْخَطیئاَّتِ
*بنده یا آزاد*
ساعت هاست که «بسم الله» نامه ایی را نوشته ام و مردد برای باقی اش. مانده ام متحیر؛ برای خلیفه مسلمین بنویسم آن که بیم قیامش می رود، جای تجهیز سپاه، دل ها را شیفته و گرفتار خود می کند؟
جرم است اگر کسی به کلامی توبه برانگیزد در خلق؟
بنویسم ابو ابراهیم مردم را به خدا می خواند و به این اتهام می شود به بندش کشید؟ برای آن چه دیشب دیدم چه بنویسم که ذکرش مضحکه ام می سازد و اخفایش مجازاتم می آورد.
مینویسم : بسم الله و السلام علیکم و رحمة الله. حق حافظ جان حضرت خلیفه منصور عباسی و مؤید امرش.
من، یزید بن رباح، چنان که می دانید به اطاعت امرتان، هر لحظه ملازم ابوابراهیم، موسی بن جعفرم.
شبی که گذشت، بعد از نماز عشاء، همراهی اش می کردیم تا منزل. از کوچه ایی می گذشتیم، نوای عود و نی ، و آواز کنیزکان از خانه ایی بیرون می آمد.
بر سبیل اتفاق، کنیزی بیرون آمد به جهت بدرقه مهمانی و راهنمایی اش، ابو ابراهیم پرسید که صاحب خانه بنده است یا آزاد؟
کنیز بی درنگ پاسخ داد آزاد است.
ابوابراهیم سر به تأیید تکان داد که: *حکما آزاد است که اگر بنده بود، بیم مولای خویش داشت* .
همین و نه بیش. کنیز به خانه رفت و ما قدم به راه.
هنوز اندکی نگذشته، دیدیم که مردی برهنه پا از خانه بیرون آمد و نفس زنان خودش را به ابوابراهیم رساند و در پایش به گریه؛ که حق گفتی، آن که در بندگی حضرت الله باشد ،خوف قیامتش آید، آزاد است که پرده حیا می درد به معاصی.
و آن قدر گریست و «العفو» سر داد که مجلس اش نیمه رها شد و همه دوستان ش میان کوچه به گواهی توبه اش.
در این دو سال که همراهی همیشه ابوابراهیم دارم؛ وقایعی چنین...
نیمه می گذارم نامه را...
وقتی ابوابراهیم بعد توبه ی آن که نامش *بُشر* بود، نه به خویش اش خواند و نه بر کسی شوراندش، تهدیدی هم برای خلافت عباسیان نخواهد بود .
.
.
.
برشی از کتاب *موسی ترین به طور* نوشته سید علی شجاعی
https://eitaa.com/hozoor_1402
روزشمار بهمن ۱۳۵۷
۱۷ بهمن
🟢 با توجه به فرمایش امام خمینی(ره) مبنی بر راهپیمایی عمومی در تأیید دولت آقای بازرگان، موج راهپیمایی مردم سراسر کشور را فرا گرفت.
⚪️ بختیار در صحن علنی مجلس حضور یافت و نمایندگان در حضور وی طرح انحلال ساواک، دستگیری نخست وزیران و وزيران دولت از سال ۱۳۴۱ تا آن سال که متهم به سوءاستفاده از قدرت باشند را تصویب کردند.
⚪️ ژنرال هایزر،فرستاده ویژه دولت آمریکا که ۱۴ دیماه به منظور کمک به بقای رژیم پهلوی و اعلام حمایت آمریکا از فرماندهان ارتش و زمینه سازی کودتا علیه انقلاب اسلامی به تهران آمده بود، ایران را ترک کرد.
🔴 تظاهرات مردم زاهدان،به پشتیبانی دولت مهندس بازرگان مورد هجوم قرار گرفت. دراین حادثه حدود ۶۲ نفر زخمی وبه شهادت رسیدند.
https://eitaa.com/hozoor_1402
May 11
روزشمار بهمن ۱۳۵۷
۱۹ بهمن
🟢 ساعت ۱۰صبح، جمعی از همافران نیروی هوایی ارتش در دیداری سرنوشتساز در مدرسه علوی با امام خمینی(ره) بیعت کردند. امام دراین دیدار،خطاب به همافران فرمودند:"... تا حالا در اطاعت طاغوت بودید، حال به قرآن پیوستید. قرآن حافظ شماست. امیدوارم با کمک شما بتوانیم در اینجا حکومت اسلامی را برقرار کنیم. "
🟢 انتشار عکس تاریخی این دیدار در روزنامه کیهان نقش مهمی در سقوط نهایی رژیم داشت.
⚪️ حضرت امام(ره) به زیارت حضرت عبدالعظیم در شهر ری رفتند.
⚪️ امام درجمع بازاریان تهران و اعضای انجمن اسلامی پزشکان و معلمان به طور جداگانه سخنرانی کردند.
🔴 مذاکراتی بین بازرگان، بختیار و ارتش انجام گرفت. اطرافیان بازرگان اظهار امیدواری کردند که ارتش در منازعات داخلی بی طرفی پیشه کند.
🔴 کارکنان یازده وزارتخانه اعلام کردند که فقط از دولت منصوب امام خمینی پیروی خواهند کرد.
🔻 علی امینی(از وزرا و نخستوزیر دوره پهلوی ) و جعفر شریف امامی(نخستوزیر و رئیس مجلس سنا) ازایران خارج شدند.
https://eitaa.com/hozoor_1402