لهوف، سيد بن طاووس، صفحه 115
قَالَ الرَّاوِي: وَ خَرَجَ غُلَامٌ كَأَنَّ وَجْهَهُ شِقَّةُ قَمَرٍ فَجَعَلَ يُقَاتِلُ فَضَرَبَهُ ابْنُ فُضَيْلٍ الْأَزْدِيُّ عَلَى رَأْسِهِ فَفَلَقَهُ فَوَقَعَ الْغُلَامُ لِوَجْهِهِ وَ صَاحَ يَا عَمَّاهْ فَجَلَّى الْحُسَيْنُ كَمَا يُجَلِّي الصَّقْرُ ثُمَّ شَدَّ شَدَّةَ لَيْثٍ أَغْضَبَ فَضَرَبَ ابْنَ فُضَيْلٍ بِالسَّيْفِ فَاتَّقَاهَا بِالسَّاعِدِ فَأَطَنَّهُ مِنْ لَدُنِ الْمِرْفَقِ فَصَاحَ صَيْحَةً سَمِعَهُ أَهْلُ الْعَسْكَرِ وَ حَمَلَ أَهْلُ الْكُوفَةِ لِيَسْتَنْقِذُوهُ فَوَطِئَتْهُ الْخَيْلُ حَتَّى هَلَكَ. قَالَ وَ انْجَلَتِ الْغُبْرَةُ فَرَأَيْتُ الْحُسَيْنَ قَائِماً عَلَى رَأْسِ الْغُلَامِ وَهُوَ يَفْحَصُ بِرِجْلَيْهِ وَ الْحُسَيْنُ يَقُولُ بُعْداً لِقَوْمٍ قَتَلُوكَ وَ مَنْ خَصْمُهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فِيكَ جَدُّكَ وَ أَبُوكَ ثُمَّ قَالَ عَزَّ وَ اللَّهِ عَلَى عَمِّكَ أَنْ تَدْعُوَهُ فَلَا يُجِيبُكَ أَوْ يُجِيبُكَ فَلَا يَنْفَعُكَ صَوْتُهُ هَذَا يَوْمٌ وَ اللَّهِ كَثُرَ وَاتِرُهُ وَ قَلَّ نَاصِرُهُ ثُمَّ حَمَلَ الْغُلَامَ عَلَى صَدْرِهِ حَتَّى أَلْقَاهُ بَيْنَ الْقَتْلَى مِنْ أَهْلِ بَيْتِهِ. قَالَ وَ لَمَّا رَأَى الْحُسَيْنُ مَصَارِعَ فِتْيَانِهِ وَ أَحِبَّتِهِ عَزَمَ عَلَى لِقَاءِ الْقَوْمِ بِمُهْجَتِهِ وَ نَادَى هَلْ مِنْ ذَابٍّ يَذُبُّ عَنْ حَرَمِ رَسُولِ اللَّهِ هَلْ مِنْ مُوَحِّدٍ يَخَافُ اللَّهَ فِينَا هَلْ مِنْ مُغِيثٍ يَرْجُو اللَّهَ بِإِغَاثَتِنَا هَلْ مِنْ مُعِينٍ يَرْجُو مَا عِنْدَ اللَّهِ فِي إِعَانَتِنَا فَارْتَفَعَتْ أَصْوَاتُ النِّسَاءِ بِالْعَوِيلِ ...
ترجمه : راوى گفت: جوانى به سوی میدان نبرد بيرون آمد كه صورتش گوئى پاره ماه بود و مشغول جنگ شد. ابن فضيل ازدى با شمشير چنان بر فرقش زد كه سرش را شكافت. جوان به صورت به زمین افتاد و فرياد زد: عمو جان به دادم برس! امام حسين عليه السّلام مانند باز شكارى خود را به ميدان رساند و همچون شير خشمگين حملهور شد و شمشيرى بر ابن فضيل زد كه او دست خود را سپر نمود و از مرفق جدا شد. ابن فضیل چنان فرياد زد كه همه لشكر شنيدند. مردم كوفه براى نجاتش حرکت کردند و در نتيجه بدنش زير سم اسبها ماند و به هلاكت رسید. راوى گفت: گرد و غبار كارزار فرو نشست. ديدم امام حسين عليه السّلام بر بالين آن جوان ايستاده و جوان از شدّت درد پاى بر زمين ميسايد و امام حسين عليه السّلام ميگويد: از رحمت خدا دور باد گروهى كه تو را كشتند. جدّ و پدرت در روز قيامت از آنان كيفر خواست خواهند نمود. پس فرمود: به خدا قسم بر عمويت دشوار است كه تو او را به يارى خود بخوانى و او دعوت تو را اجابت نكند يا اجابت كند ولى به حال تو سودى نبخشد. به خدا قسم امروز روزى است كه براى عمويت كينه جو فراوان است و ياور اندك.
سپس نعش جوان را به سينه چسبانید و با خود آورد و در ميان كشتگان خانوادهاش گذاشت. راوى گفت: حسين عليه السّلام كه ديد جوانان و دوستانش همه كشته شده و روى زمين افتادهاند تصميم گرفت كه خود به جنگ دشمن برود و خون دلش را نثار دوست كند. صدا زد: آيا كسى هست كه از حرم رسول خدا دفاع كند؟آيا خداپرستى هست كه در باره ما از خداوند بترسد؟ آيا فریادرسى هست كه به اميد پاداش خداوندى به داد ما برسد؟ آيا ياورى هست كه به اميد آنچه نزد خداست ما را يارى كند؟ زنان حرم وقتی صداى آن حضرت را شنيدند صدای خود به گريه و شیون بلند كردند.
💠چهار نكته دربارۀ عزادارى🏴 معصومين عليهم السلام💠
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
1⃣عزدارى🏴براى خامس آل عبا و ساير معصومين عليهم السلام از افضل قربات است. «١»
2⃣مجالس سوگوارى ائمۀ اطهار را بايد حفظ نمود، اينها شعائر مذهبى ماست. «٢»
3⃣بيان مصيبت، شيون و نوحه بر مردگان جز معصومين عليهم السلام مكروه است. اما نوحه سرايى بر اهل بيت پيامبر عليهم السلام تأكيد شده است و در عملِ حضرات معصومين عليهم السلام مكرر ديده شده است.
⚫ امام صادق عليه السلام فرمود:
🔘نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِيحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَة «٣»
🏴نَفَس مهموم و اندوهگين براى ظلم و ستمى كه بما روى آورده تسبيح واندوه او براىماعبادت محسوب مىشود.
🔰در فرازى از دعاى ندبه آمده است:
🔘وَ لِمِثلِهِم فَالتَذرفِ الدموع وَ اليَصرخِ الصّارِخُون وَ يَضِجَّ الضّاجُون... «۴»
4⃣درروزهاى عزاى اهلبيت عليهم السلام شركت در مجالسعزادارى، خواندن زيارت آنها و احسان و خيرات مناسب است؛ اما بهترين نوع عزادارى شناخت، پيروى، الگو قرار دادن معصومين عليهم السلام و عمل به دستورات آنهاست.
🔰حضرت زهرا عليها السلامم در پاسخ به زنى كه از طرف شوهرش سؤال كرده بود كه آيا من از شيعيان شما هستم يا نه، فرمود:
☑nullقُولى لَهُ إِنْ كُنْتَ تَعْمَلُ بِمَا أَمَرْنَاكَ وَ تَنْتَهِي عَمَّا زَجَرْنَاكَ عَنْهُ فَأَنْتَ مِنْ شِيعَتِنَا وَ إِلَّا فَلا «۵»
🏴به او بگو اگر به دستورات ما عمل مىكنى و از نهىهاى ما دورى مىكنى، تو از شيعيان ما هستى والا نه.
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
(١) . استفتائات مكارم، ج ٣، ص ١٧٧، س ٥٠٤ و ص ١٧٨، س ٥٠٦ (عزدارى ائمۀ اطهار عليهم السلام).
(٢) . صحيفۀ نور، ج ١٠، ص ٣٢.
(٣) . بحارالانوار، ج ٢، ص ٦٤ ..
(۴). مفاتيح نوين، آية الله مكارم، ص ٥٩٤.
(۵) . بحارالانوار، ج ٦٥ ، ص ١٥٥..
#احکام_عزاداری
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖
رسانه تخصصی دکترمسعودبازودار
🎲 🎯 🎲 🎯
🔆 فراموشی نذر 🔆
❓سوال:
🤔 اگر کسی نذر شرعی کند و نذرش را فراموش کند ، در موارد زیر چه وظیفه ای دارد ؟👇👇
الف - اصلا نمی داند چه نذر کرده !
ب - بین چند چیز شک دارد !
❇️ پاسخ:
✍🏻 آیت الله خامنه ای :
الف: تکلیفی ندارد.
ب: بايد همه موارد را انجام دهد.
✍🏻 آیت الله سیستانی: اگر موارد نذر را فراموش كند وانها موارد معين ومحدودى باشند كه نمى داند كدام يك از انها متعلق نذر بوده بايد به همه انها عمل كند واگر عمل به همه انها موجب عسر ومشقت باشد به مقدار ممكن وميسور عمل كند وان چه احتمالش قويتر است مقدم بدارد واگر موارد شك نامحدود است كافى است به بعضى از انها عمل كند به نحوى كه مطمئن نباشد كه به تكليف واقعى عمل نشده هرچند اطمينان به عمل هم حاصل نشود.
✍🏻 آیت الله مکارم: در صورتي که نوع نذر را فراموش کرده باشد و يا شک بين چند مورد دارد و نميتواند احتياط کند و به تمام موارد عمل نمايد، بين مواردي که احتمال مي دهد قرعه مي زند و طبق آن عمل مي نمايد. در صورت شک يافراموشي مقدار نذر، آن مقدار که يقيني است بجا مي آورد.
✍🏻 آیت الله وحید:
الف:چیزی به عهده ی او نیست.
ب:باید همه را انجام دهد.
✍🏻 آیت الله فاضل:اگر صیغه شرعی نذر را در وقت نذر کردن با زبان نگفته باشد ادا کردن نذر واجب نیست. اگر صیغه شرعی نذر را با زبان گفته باشد در این صورت:
1. اگر اصلاً نمى داند، چه چیز نذر کرده، در صورتی که در محل زندگى او مردم معمولاً چيز خاصى را نذر مى كنند يعنى متعارف وجود دارد، همان كار متعارف را انجام دهد و اگر چنين چيزى وجود ندارد، چون قدرت عمل به نذر را ندارد، نذر او ساقط است و وظيفه اى ندارد، بلى اگر بعداً يادش آمد به نذر عمل كند.
2. در مورد دوم اگر مردّد بين اقل و اكثر باشد مثلاً مردّد است كه صد تومان به فقير بدهد يا دويست تومان به حداقل كفايت كند و صد تومان بدهد. اما اگر مردّد بين دو یا چند چیز باشد، مثلاً نذر كرده صدقه بدهد يا روضه بخواند بنابر احتياط، هر دو كار را انجام دهد
➖➖➖➖➖
کانال تخصصی دکترمسعودبازودار
#شبهاتی_پیرامون_امام_حسین_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔شبهه ای را کانال ضد دین کرده که تمام حسین ناقص الخلقه بوده است و حضرت زهرا از تولد امام حسین #کراهت داشت و امام حسین هم وقتی به دنیا آمد از حضرت زهرا شیر نمی خورد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌روایتی است که شیخ کلینی از امام صادق علیه السلام روایت می کند که فرمود ؛
« جبرئيل بر حضرت محمّد نازل شد و گفت: يا محمّد! خدا بر تو سلام ميرساند و بتو بشارت ميدهد به مولودى كه از فاطمه متولد مىشود و امت تو او را بعد از تو خواهند كشت. پيغمبر اكرم فرمود: سلام بر خداى سبحان باد. اى جبرئيل من به اين گونه فرزندى كه از فاطمه متولد گردد و بعد از من بدست امتم كشته شود احتياجى ندارم (زيرا تحمل يك چنين مصيبتى خيلى ناگوار است) جبرئيل بالا رفت و برگشت و همان مقاله او
ل را گفت. رسول خدا فرمود:
بر پروردگار من سلام باد، من به چنين مولودى احتياج ندارم كه امتم او را بعد از من شهيد نمايند. جبرئيل عروج و هبوط كرد و گفت:
🔸يا محمّد! خداى مهربان تو را سلام ميرساند و بتو مژده ميدهد كه مقام امامت و ولايت و وصيت را بفرزندان امام حسين عليه السّلام عطا خواهد كرد. پيغمبر معظم اسلام فرمود راضى شدم.
🔸پس از اين جريان پيامبر خدا نزد فاطمه اطهر فرستاد و فرمود: خدا بمن بشارت داده به مولودى كه از تو متولد مىشود و امت من وى را بعد از من خواهند
كشت.
❕فاطمه اطهر جواب داد: من به اين گونه مولودى كه امت تو او را بعد از تو شهيد كنند احتياج ندارم. پيغمبر اكرم در جوابش فرمود: خدا در عوض اين مصيبت مقام امامت و ولايت و وصيت را بفرزندان حسينم عطا خواهد كرد. فاطمه زهراء گفت: راضى شدم. آنگاه (آيه- 15- سوره احقاف در شأن وى نازل شد كه ميفرمايد:) در حالى كه مشقت داشت به وى حامله شد و او را زائيد، مدت حمل و شيرخوارگى او سى ماه شد، تا اينكه قوى و چهل ساله شد و گفت: پروردگارا! بمن توفيق بده كه در مقابل آن نعمتهائى كه بمن و والدين من عطا كردى سپاسگزار باشم و عمل نيكوئى انجام دهم كه نزد تو پسنديده باشد فرزندان مرا نيز صالح و نيكوكار قرار بده.
🔸 امام حسين عليه السّلام از فاطمه و زن ديگرى شير نخورد. بلكه آن حضرت را نزد پيامبر خدا مياوردند و آن بزرگوار شست مبارك خود را در دهان امام حسين ميگذاشت و حسين عليه السّلام بقدرى انگشت آن حضرت را ميمكيد كه غذاى دو الى سه روز خود را تأمين ميكرد و گوشت و خون امام حسين بدين وسيله از گوشت پيامبر اكرم اسلام صلّى اللَّه عليه و آله پرورش مييافت. هيچ مولودى شش ماهه بدنيا نيامد كه زنده بماند غير از عيسى بن مريم و امام حسين عليهما السّلام.
📚الکافی ج 1 ص 464
👌حال توجه به نکاتی لازم است ؛
1⃣این روایت سندا #مرسل است ، تعبیر « عن رجل » در سند حدیث و مجهول بودن راوی آن « محمد بن عمرو الزیات » نشانه ضعف سندی آن است .
2⃣این که پیامبر گرامی و حضرت زهرا سلام الله علیهما عرضه داشتند که ما به کودکی که کشته می شود احتیاج نداریم ، از این جهت بوده است که صبر بر این مصیبت کار آسانی نیست اما پس از بشارت خداوند به ظهور نسل امامت از حسین علیه السلام به ولادت او #راضی شدند .
3⃣خداوند در قرآن در رابطه با سختی حمل بر مادر می فرماید ؛
« وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ إِحْساناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ كُرْهاً وَ حَمْلُهُ »
🔸« ما به انسان توصيه كرديم كه به پدر و مادرش نيكى كند، مادرش او را با ناراحتى حمل مى كند، و با ناراحتى بر زمين مى گذارد » ( احقاف 15)
❕آیه فوق اشاره دارد به سختی ها و مشقت هایی که مادر در هنگام حمل و وضع حمل کودک #متحمل می شود . همین آیه در روایت فوق مورد استناد قرار گرفته است که فاطمه زهرا سلام الله علیها امام حسین را با مشقت و سختی حمل کردند و به دنیا آوردند و تعبیر « کرها » در روایت اشاره به همین سختی ها است ، نه آنکه معاذ الله حضرت زهرا از امام حسین بدش می آمده است ، گذشته از آنکه وقتی حضرت زهرا می دانست که این کودک قرار است کشته شود ، مشقت و سختی #روحی بیشتری بر حضرت وارد می شد و با این مشقت و سختی خارق العاده روحی ، امام حسین را حمل و به دنیا آوردند .
🔸ادامه 👇
4⃣اگر تعبیر « حملته و وضعته کرها » را چنین معنا کنیم که حضرت زهرا از حمل و وضع امام حسین علیه السلام #کراهت داشت ، روشن است که این کراهت به خاطر شهادت آن بزرگوار بوده است چنان که در نقلی از امام صادق علیه السلام آمده است ؛
« هنگامى كه فاطمه اطهر به امام حسين حامله شد جبرئيل به حضور پيامبر اسلام آمد و گفت: فاطمه به زودى پسرى مياورد كه امت تو بعد از تو او را خواهند كشت.
وقتى كه فاطمه به حسين حامله شد #كراهت داشت و هنگامى كه وى را زائيد كراهت داشت.
❕سپس حضرت صادق فرمود ؛ « آيا مادرى در دنيا ديده ايد كه از زائيدن پسرى ناراضى باشد؟ حضرت زهراء عليها السّلام از اين نظر از ولادت حسين كراهت داشت كه ميدانست او بزود
ى #شهيد خواهد شد. »
📚کامل الزیارات ص 55
5⃣این که امام حسین شش ماهه به دنیا آمدند نیز معاذ الله مستلزم ناقص الخلقه بودن ایشان نیست همان گونه که عیسی مسیح شش #ماهه به دنیا آمد . چنان که در گذشته توضیح داده ایم حد اقل حمل شش ماه است و علم نیز بر این مساله تصریح دارد و چنین نیست که فرزندانی که شش ماهه هستند حتما دارای اختلالاتی باشند و تاریخ نیز هیچ گونه نقص جسمانی برای امام حسین ثبت نکرده است ؛
6⃣شیر خوردن امام حسین نیز از انگشت مبارک پیامبر گرامی نوعی معجزه و عمل خارق العاده محسوب می شود
دکتر مسعود بازودار:
✅پرسش:
باب الحوائج ب چ کساني مي گويند.؟ايا امام رضا ع هم باب الحوائج هستن؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
🌺پاسخ:
با عرض سلام وادب محضر پرسشگر محترم.
باب الحوائج به معنای درگاه نیازها است و
مجازاً به معنی درگاهی است که در آن نیازها برآورده میشود. [۱] این اصطلاح در احادیث رسیده از امامان شیعه به کار نرفته است؛ ولی در فرهنگ عمومی شیعیان برای برخی از خاندان اهل بیت به کار میرود. فرهنگ سخن و لغتنامه دهخدا این لقب را برای دو نفر به کار بردهاند: امام موسی کاظم (ع) امام هفتم شیعیان،[۲] و حضرت عباس (ع) فرزند امام علی (ع) و پرچمدار یاران امام حسین در واقعه عاشورا [۳]. جواد محدثی در کتاب فرهنگ عاشورا نام علی اصغر(ع)[۴] را نیز با این لقب معرفی کرده است. او کوچکترین فرزند امام حسین بود و در واقعه عاشورا به شهادت رسید.
امام کاظم (ع)
کاربرد این لقب برای امام هفتم شیعیان موسی بن جعفر الکاظم ریشه حدیثی ندارد و شهرت این لقب مربوط به دوران بعد از درگذشت ایشان است. اولین سندی که چنین عبارتی را درباره امام کاظم (ع) به کار برده است، ابنشهرآشوب (۴۸۸/۹ - ۵۸۸ ق) در کتاب مناقب است: «دفن ببغداد بالجانب الغربی- فی المقبرة المعروفة بمقابر قریش من باب التین- فصارت باب الحوائج»؛[۵] او در منطقه غربی بغداد، در مقبره معروف به قبرستان قریش در نزدیکی باب التین، دفن شد و قبر او به «باب الحوائج» تبدیل شد.
علامه مجلسی در بحار الانوار همین عبارت را در توصیف امام کاظم(ع) آورده است.[۶] در منابع اهل سنت نیز به شهرت امام کاظم به باب الحوائج اشاره شده است. برای مثال ابن حجر هیتمی (متوفای ۹۷۴ق) مینویسد: «وی به سبب گذشت و بردباری بسیارش، کاظم نامیده شد و در نزد عراقیان به باب قضاء الحوائج عندالله [یعنی درِ برآوردنِ نیازها نزد خدا] معروف بود ».[۷] شبلنجی از علمای شافعی نیز درباره شهرت این صفت در میان مردم عراق میگوید: کاظم [ع] امام بزرگواری بود... و او در نزد مردم عراق به باب الحوائج الی الله معروف بود و این لقب به علت برآوردهشدن حاجات کسانی است که به او متوسل میشوند.[۸] به نوشته دائرة المعارف تشیع، سنیان و شیعیان برای برآوردهشدن حاجات، به قبر امام کاظم(ع) متوسل میشوند.[۹]
عباس بن علی و علی اصغر
هيئت متوسلین به باب الحوائج.jpg
شیعیان امروزه عباس بن علی فرزند امام علی و پرچمدار امام حسین(ع) [۱۰]در روز عاشورا و علی اصغر کوچکترین فرزند امام حسین را نیز با عنوان باب الحوائج میخوانند.[۱۱] کاربرد این لقب برای این دو شخص در احادیث شیعه نیامده است و تاریخچه کاربرد آن نیز مشخص نیست. به نوشته دائرة المعارف تشیع، استجابت دعا در بارگاه حضرت عباس بارها اتفاق افتاده است.[۱۲]
پانویس
1-انوری، فرهنگ سخن، ص۷۰۵
2-دهخدا، لغتنامه، ذیل کلمه باب الحوائج
3-دهخدا، لغتنامه، ذیل کلمه باب الحوائج. محدثی، فرهنگ عاشورا، ص۳۱۶
4-محدثی، فرهنگ عاشورا، ص۳۴۸
5-ابن شهرآشوب، مناقب آل ابیطالب، ج۳، ص۴۳۸.
6-مجلسی، بحارالانوار، ج۴۸ ص۶.
7-ابن حجر هیتمی، الصواعق المحرقة فی الرد علی اهل البدع و الزندقة، مکتبة القاهرة، بیتا، ص۲۰۳.
8-نور الابصار فی مناقب آل بیت النبی المختار، مؤمن الشبلنجی، ص۳۳۱.
9-شهیدی، باب الحوائج، ص۱۱
10-شهیدی، باب الحوائج، ص۱۱
11-محدثی، فرهنگ عاشورا، ص۳۴۸
12- شهیدی، باب الحوائج
سوال:
سوالم این هست میگن به دستورمتوکل عباسی لعنت الله علیه 17بارقبردمرقدوامام حسین سلام الله علیه روتخریب کردند حالا من همیشه این شبهه درذهنم وجوددارد میگم ایهمه قبر آقامون روخراب کردند حالا آیاچیزی ازبدن آقامون درقبرش مونده ؟که مامیریم برا زیارت ..یا ایکه بدن مطهرش جابجا شده دراثرتخریب؟..این سوال همیشه توذهنم هست..
پاسخ:
بنابر آنچه در منابع تاریخی نقل شده هارون الرشید و متوکل عباسی چنین کاری را با قبر امام حسین(علیه السلام) انجام دادند و با زائران کربلا با شدت و وحشیانه بر خورد می کردند.ولی با این همه دشمنی ای که با اهل بیت(علیهم السلام) و نهضت آزادی بخش کربلا انجام داده اند،نتوانستند آن چراغ هدایت را خاموش یا حتی از نورش بکاهند.
اما در مورد چگونگی مشخص شدن محل قبر:
💠1. مردم اطراف قبر امام حسین ـ علیه السلام ـ به خصوص به موضع قبر شریف قبلاً اطلاع داشتند و محدودة آن را می دانستند . از جمله قبیله بنی اسد در آن حوالی زندگی می کردند و نیاکان ایشان بودند که امام را دفن کردند ، علاوه بر آنها شیعیان و پیروان اهل بیت در نقاط مختلف ارتباط مستمر و انس با این بارگاه داشتند.
💠2. موقع شخم زدن و خراب کردن قبر امام حسین ـ علیه السلام ـ کراماتی ظاهر شد که مأمورین و کسانی که در آن حوالی بودند شاهد این کرامات بودند. از این روی بعد از مدتی همین افراد، مکان قبر را مشخص کردند.
چنان که گفته شده وقتی که خواستند بارگاه قبور را شخم بزنند ، حیوانات شخم زن، از نزدیک شدن به قبر خودداری کردند و پافشاری تخریب گران هیچ سودی نداشت.
[1]
💠3. ابوالفرج اصفهانی نقل می کند : یکی از علاقه مندان امام حسین ـ علیه السلام ـ گفت : مدتی بود که از ترس متوکل و مأمورانش نتوانسته بودم به زیارت قبر امام حسین ـ علی
ه السلام ـ بروم ، لذا دل به دریا زدم و همراه عطاری راهی کربلا شدیم. نیمه شب دور از چشم نگهبانان به حرم امام رسیدیم من و آن عطار برای این که قبر را پیدا کنیم مشت مشت خاک را بو می کشیدیم و بدین ترتیب جهت و محل قبل را می شناختیم ، سرانجام به قبر رسیدیم و زیارت نمودیم. و پس از آن علاماتی نصب کردیم که بعد از مرگ متوکل با گروهی از شیعیان و آل ابوطالب به محل قبر رفته، آن را دوباره بنا کردیم.[2]
💠4. بر اساس گزارشات معتبر بعد از شخم زدن، آب را به آن منطقه هدایت کردند و آب همه جا را فرا گرفت و در گرد حرم شریف حلقه زد و مانند جزیره ای آنجا را فرا گرفت. از این روی نام این محل جزیره مانند را به خاطر گردیدن آب «حائر» نامیدند.[3]
💠5. مردم از راهنمایی ائمه معصومین ـ علیهم السلام ـ در جهت تعیین دقیق محل قبر راهنمایی می گرفتند و ائمه با نشانه هایی محل دفن شهدا را مشخص می کردند.
💠6. هشام کلبی می گوید: بعد از چهل روز از اقدام متوکل و خروج نیروهایش از کربلا، مردی از قبیله بنی اسد که در آن اطراف می زیست در حالی که مرقد امام حسین ـ علیه السلام ـ را نشان کرد خاک را می بویید و می گریید و می گفت: هر چند دشمنان حسین برآنند که قبرش را پنهان کنند، لیکن بوی خوش قبر،خود نشان آن است.[4]
💠7. شاهد دیگر بر محل دقیق قبر، اقدام ابراهیم مجاب است. وی پسر محمد عابد و نوه امام کاظم ـ علیه السلام ـ و نخستین کسی است که همراه با فرزندش به کربلا مهاجرت کرد و در سال 247ق در آنجا توطن کرد، یعنی درست سالی که قبر امام حسین ـ علیه السلام ـ توسط متوکل تخریب شد. ابراهیم که به وی ضریر کوفی نیز گفته می شد تا پایان عمر مجاور حائر حسینی بود و در همانجا وفات کرد و قبرش در حرم حسینی است. او را از این جهت ابراهیم مجاب گویند که وقتی به حرم رسید رو به قبر کرده گفت: «السلام علیک یا جداه» از درون قبر صدا آمد «و علیک السلام یا ولدی»[5] از اینروی به او ابراهیم مجاب گویند ، یعنی کسی که جواب سلام خود را از امام حسین ـ علیه السلام ـ شنید.
بنابراین دشمنان اهلبیت با تمام توان خواستند نور حسینی خاموش شود و در این راستا به هر اقدامی دست زدند ، لکن اراده الهی بر خلاف خواست دشمنان بود. دوستداران اهلبیت ـ علیهم السلام ـ در روزگاری که خفقان در اوج خود بود از مرقد امام حسین ـ علیه السلام ـ غافل نشدند و همچنین با توجه به کراماتی که از قبر امام حسین ـ علیه السلام ـ ظاهر گشت و به همت اهالی اطراف حائر حسینی، محل دقیق قبر امام حسین ـ علیه السلام ـ هیچ گاه گم نشده است.
پی نوشتها:
[1]. شیخ طوسی، محمد بن حسن، الامالی، قم، دارالثقافه، 1414ق، ص325.
[2].ابوالفرج اصفهانی، مقاتل الطالبیین، بیروت، دارالمعرفه، بی تا،ص479.
[3]. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، بیروت، مؤسسه الوفاء، 1403ق، ج86، ص89.
[4]. ابن کثیر، البدایة و النهایة، بیروت، دار احیاء التراث العربی، 1408ق، ج8، ص221.
[5]. سلمان، آل طعمه، تراث کربلا، بیروت، مؤسسه اعلمی، 1403ق، ص106؛ قائدان، همان، ص122.
#ادامه_6_شبهه
6⃣-شبهه ی تکراری وجود یا عدم وجود حضرت رقیه رو هم مختصر جواب میدیم چون قبلا بارها جواب داده شده.
من فقط برای ساکت کردن این عزیز چند مورد میارم:
اول:سید بن طاووس در لهوف صفحه ی 123 اسم ایشون رو ذکر کرده.
...يا اختاه يا ام كلثوم! و انت يا زينب و انت يا رقية و أنت يا فاطمه و أنت يا رباب! ...
دوم:معالی السبطین حائری صفحات 161 و 170 جلد2:
کانت للحسین(ع) بنت صغیره ....تسمی رقیه و کان لها ثلاث سنین
سوم:ابن ابی مخنف در مقتل الحسین(ع)صفحه84:
ثم نادی یا ام کلثوم و یا زینب و یا سکینه و یا رقیه و یا عاتکه و یا صفیه...
چهارم:شوشتری در احقاق الحق جلد11 صفحه633:
ثم نادی یا ام کلثوم یا سکینه یا رقیه یا عاتکه یا زینب یا اهل بیتی علیکن منی السلام...
علما و مراجع ما هم بارها تصریح کردن که چنین شخصی وجود داشته از قبیل ایت الله روحانی و شیرازی و مکارم و نوری و مظاهری و کاشانی و غیره :)
یک قول مهم هم از لباب الانساب بیهقی جلد1 صفحه355:
ولَم يَبقَ مِن أولادِهِ إلّا زَينُ العابِدينَ عليه السلام ، وفاطِمَةُ وسُكَينَةُ ورُقَيَّةُ
برای دیدن اقوال بسیار معتبر و کاملتر به این لینک مراجعه کنید:
http://www.valiasr-aj.com/fa/page.php?bank=notepad&id=247
نظر شهید مطهری هم نظر نهایی ایشون نبوده و ایشون در چاپ مجدد حماسه حسینی مجموعه اثار از نظرشون برگشتن و صحبتی از نبودن حضرت رقیه نیست اونجا.
در نفس المهموم شیخ عباس قمی هم اشاره شده به وجود این دختر.در این کتاب صفحه456 اشاره شده به وجود دختر4 ساله برای امام حسین :) اقوال شاذ بعضی ها هم در نفی وجود ایشون در مقابل اسناد صد در صد معتبر جایگاهی ندا
رآن؟؟!
🔴داعش بویی از اسلام نبرده. داعش، اسلام اسرائیلی است و نه اسلام واقعی.
💠بنابراین:نه داعش اسلام است و نه وهابیون.
نه بوکوهرام اسلام است ونه طالبان.
💎💎اس
ر تمام ادیان در جنگ محفوظند اما داعش آنان را می سوزاند!! طبق کدام آیه ق
لام همان قران،و حقایق ناب سنت و سیره ی پیامبر اسلام و اهل بیت میباشد.
ره.
میگوییم: القاعده،
می گویند: اسلامی نیست!
میگوییم: طالبان،
می گویند: اسلامی نیست!
میگوییم: بوکوحرام،
می گویند: اسلامی نیست!
میگوییم: داعش،
می گویند: اسلامی نیست!
میگوییم: وهابیون،
می گویند: اسلامی نیست!
می گوییم: حزب الله، جمهوری اسلامی،
می گویند: اینها اسلامی نيستند!
می گوییم: فلان مرجع تقلید شیعه، فلان مفتی سنی،
می گویند: این آخوندا مسلمون نیستن دارن اسلام رو خراب می کنن!
می گوییم: فلان قانون اسلام،
می گویند: این قانون مال اون زمان بوده و ربطی به الآن نداره!
می گوییم: فلان حدیث،
می گویند: ممکن است تحریف شده باشد، مورد قبول ما نیست!
می گوییم: فلان آیه قرآن،
می گویند: معنیش این نیست! برو تفسیرش رو بخون! شان نزول داره!
مي گوييم: فلان تفاسير،
مي گويند: تفسیر که قرآن نیست.
می گوییم: فلان روایت تاریخی از فلان مورخ مسلمان،
می گویند: فلان مورخ که معصوم نبوده، ما قبولش نداریم!
می گوییم: پس اسلام واقعی چیست؟ کجاست؟ کی می خواد اجرا بشه؟
می گویند: اسلام واقعی هنوز پیاده نشده باید تا ظهور مهدی عج صبر کنید!
می گوییم: ظهور چه موقع است ؟
می گویند: شاید این جمعه شاید هم اون جمعه...!
#پاسخ👇👇👇
💠💠طبق سوره بقره آیه ۱۵۱:👇👇
◀️در میان شما فرستاده هایی از خودتان روانه کردیم که #آیات ما را برشما میخواند و تعلیم میدهد و شما را پاک میگرداند.
💎این آیه و آیات دیگر مثل آیه ۱۲۹سوره بقره با همین مضمون؛معلوم است که منظور از #تعلیم کتاب،آموزش خواندن آن نبوده است.زیرا آنان عرب بودند و معانی ظاهری الفاظ,قران رو میفهمیدند.
📕منظور از تعلیم کتاب:یعنی تبیین مضامین و پیامهای قران و #تفسیر_آیات آن است.
📗خود پیامبر و امامان معصوم بعد از پیامبران قبل منمفسران آیات قرانی بودند.
🖌بنابراین اکثریت افراد با دانستن زبان عربی میتوانند از سفره گسترده علوم و معارف قرانی بهره بگیرند و مراجعه به #عالمان برای تایید و تصحیح موارد اشتباه و خلاف است.همچنانکه که دانشجویان اهل علوم دیگر هم به اساتید آن علم مراجعه میکنند تا فهم خود را تایید یا تصحیح کنند.
💠از نظر مسلمانان،اسلام،دین خاتم است.این مسئله هم مورد اتفاق,همه مسلمانان هم با قران و هم سنت ثابت شده است.
📝و روایت است که حلال محمد(ص)تا روز پیام حلال و حرام محمد (ص)تا روز قیامت حرام است.غیر از این نبوده و نخواهد آمد.
📚اصول کافی ج۱ص۵۸حدیث ۱۹
💠 امام عسگری(ع) میفرمایند:هرکس از #فقها امت من که نفس خود را مواظبت کند و از دینش پاسداری نماید،با هوای نفس خود مخالفت نماید و فرمان مولای خود را اطاعت کند سزاوار است که غیر فقها از او تقلید کنند.
💠و اما اسلام ناب محمدی چیست:
اسلام دین #عدل و #آزادى و رستگارى است.
🔸دین خرد و اندیشه و دانش است.
🔸 اسلام، دین زندگى است، اما زندگى تهى از شرف و آزادگى و عزت را مرگ میشمارد.
🔸 دین عقلانیت است، اما با نفسانیتى که خود را عقلانیت مینمایاند و دستمایهى همان کسانى است که پیامبران خدا را مجنون میخواندند، مبارزه میکند.
🔸دین اتحاد و برادرى و صلح جهانى است، اما اتحاد ظالم با مظلوم و فشردن دست جلاد بر سر جنازهى شهیدان عدالت را خیانت میشمرد.
🔸دین #واقعبینى و #حسابگرى است، اما توجیه ستمهاى جهانى بنام واقع بینى را گناه میداند.
🔸دین احکام جاودانه است، اما جمود و قشرى گرى را نمىپذیرد.
🔸دین #اجتهاد و نواندیشى است، اما بدعتگذارى و التقاط را رد میکند.
🔸دین گذشت و اغماض است، اما #ظلم_پذیرى و ذلت را مجاز نمیداند.
🔸دین تمدن و علم و آبادانى است، اما علمى را که وسیلهى بردگى و کشتار ملتها و تمدنى را که دستاویز تحقیر انسانها باشد، #جهل و وحشیگرى میشمرد.
🔸 دین جهاد است، اما جنگ بىمنطق و قدرتطلبانه را جهاد نمىنامد.
🔸دین عزت و قدرت و حاکمیت است، اما این را دستمایهى توجیه وسائل ناشرافتمند نمىسازد.
🔵بنابراین #اسلام_ناب_محمدی مستدل بر عقل و وحی بوده و شامل بایدها و نبایدها در هر مقوله ای میباشد،همان اسلام عقل،فطرت،علم،عمل است.
💠 پس با تعاریف بالا؛ اسلام ناب موجود هست ولی اینگونه نیست که قابلیت اجرا نداشته باشد،بلکه هنوز بطور کامل اجرا نشده است و اجرای کامل آن در سرتاسر دنیا در توان امام زمان (عج)میباشد.
◀️چند نمونه برای روشن شدن تفاوت اسلام با متجاوزانی مثل داعش👇👇👇
🔴چرا داعش، شیعیان، سنی ها و مسیحی هایی را که به خداوند و معاد ایمان دارند، می کشد؟
مگر قرآن نفرموده که: یهودیان و مشرکان، دشمنترین مردم نسبت به مؤمنان خواهى یافت.📚(مائده/82)
پس چرا داعش به جای مبارزه با صهیونیسم با مسلمانان می جنگند؟ ⁉️
#ادامه👇👇👇👇
#ادامه👆👆👆👆
قرآن نکاح با زن شوهر دار را حرام کرده اما داعش زنانیکه به خواسته های رذل آنان در قالب "جهاد نکاح" تن ندهند میکشند!
🔴کودکان د