🔴 شناخت امام خمینی "ره" در یک نگاه
♦️ نام:سید روح الله نام خانوادگی: مصطفوی
♦️سلسله نسب:موسوی خمینی
♦️نام پدر:سیدمصطفی نام مادر:هاجر
♦️تاریخ تولد:یکم مهرماه ۱۲۸۱
♦️محل تولد:خمین
♦️سال ازدواج:۲۷ سالگی/۱۳۰۸
♦️همسر:بانوخدیجه-دختر آیت الله میرزا محمدثقفی
♦️فرزندان:۲پسر-۵دختر (مصطفی.صدیقه.فریده.سعیده.لطیفه.فهیمه.احمد)
♦️ تحصیلات حوزوی: اجتهاد
♦️تخصص:فقه و اصول. فلسفه. عرفان.اخلاق. کلام.سیاست.
♦️مشاغل:مدرس حوزه علمیه قم.مرجع تقلید.رهبری انقلاب اسلامی و ولی مسلمین و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران
♦️قیام خونین ۱۵خرداد سال ۱۳۴۲: ۶۱ سالگی
♦️ تبعیدبه ترکیه ۱۳۴۳: به دلیل مخالفت با موضوع کاپیتولاسیون
♦️ مهاجرت به نجف ۱۳۴۴: سیزده سال در نجف
♦️شهادت فرزندش سیدمصطفی ۱۳۵۶: سرآغاز حرکت های اعتراض جدید
♦️مهاجرت به کویت ۱۳۵۷: کویت اجازه ورود نداد
♦️مهاجرت به فرانسه مهرماه ۱۳۵۷: حدود ۴ماه
♦️بازگشت به ایران: بعد از۱۵ سال تبعید
♦️۲۲ بهمن ۱۳۵۷: پیروزی انقلاب اسلامی
رهبری حکیمانه انقلاب و نظام: ده سال و جهارماه
♦️نگارش وصیت نامه و ارایه یک نسخه به امانت نزد خبرگان: ۲۶ بهمن ۱۳۶۱
♦️بازنگری در وصیت نامه ۵ سال بعد و قرار دادن یک نسخه در آستان قدس و یک نسخه نزد خبرگان: ۲۹ آذر ۱۳۶۶
خوانش وصیت نامه ۱۴ خرداد ۱۳۶۸: یک روز پس از عروج ملکوتی
♦️مراسم تشییع ۱۶ خرداد ۱۳۶۸: بزرگ ترین رخداد تاریخ معاصر
♦️تاریخ رحلت:در ساعت ۲۲ و ۲۰ دقیقه ۱۳ خرداد ۱۳۶۸ / ۸۷ سالگی
♦️محل خاک سپاری: تهران- بهشت زهرا
♦️ مهمترین تالیفات فرهنگی:
صحیفه امام -22 جلد
دیوان اشعار
شرح دعای سحر
شرح ۴۰ حدیث
شرح حدیث جنود عقل و جهل عرفانی
تعلیقه بر فواید الرضویه
تعلیقات علی شرح فصوص الحکم و مصباح الانس
مصباح الهدایه الی الخلافه و الولایه
سر الصلاة
معراج السالکین و صلوة العارفین
آداب الصلوة
مناهج الوصول الی علم الاصول
رسایل- دوجلد
تعلیقة علی العروة الوثقی
الطهارة - سه جلد
مکاسب محرمه- دوجلد
تعلیقة علی وسیلة النجاة
تحریر الوسیله- دوجلد
البیع- پنج جلد
🔰 #روایتی از ماجرای انتخاب محل تدفین و فراهمشدن فرصت وداع ملت با پیکر امام خمینی/ پیشنهاد آیتالله خامنهای: مزار امام باید در کنار شهدا باشد
🔹عصر ۱۳ خرداد سال ۶۸ که بر اساس نظر پزشکان، ارتحال قریبالوقوع حضرت امام خمینی(ره) قطعی شده بود، در جمعی با حضور حضرت آقا، مرحوم سید احمد خمینی و حضرات آقایان مشکینی، هاشمی رفسنجانی و... محل دفن و کیفیت مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر امام مطرح میشود.
🔸در مورد محل دفن، ابتدا مکان های دیگر از جمله اطراف قم مطرح می گردد اما حضرت آقا میگویند امام را باید در کنار شهدا که با اشاره امام به میدانهای جهاد شتافتند به خاک سپرد. همچنین آیتالله خامنهای پیشنهاد میکنند باید فرصتی برای بیعت مجدد مردم با امام و وداع باایشان فراهم کرد.
🔹این پیشنهادات با استقبال و تأیید مرحوم سید احمد آقا مواجه میشود و نتیجه همان میشود که پیکر مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حدود سه روز با کیفیت خاصی در محل مصلای فعلی نگهداری و آن صحنههای ماندگار در تاریخ به ثبت رسید و سپس در مکان فعلی به خاک سپرده شد.
🔸پس از ارتحال امام نیز، نظر حضرت آقا -در مقابل پیشنهاد برخی دیگر از اعضای جلسه- این بود که خبر با این اهمیت نباید از مردم مخفی بماند و مردم نباید خبر فقدان امامشان را از رادیوهای بیگانه بشنوند. این نظر نیز با تأیید حاج احمد آقا به اعلام خبر ارتحال در بامداد ۱۴ خرداد منجر شد.
17.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥به اسمِ آزادی
📺 فیلم کمتر دیده شده از امام خمینی:
شما فساد و فحشا را آزادی میدانید!!!
💠 مطالبهٔ همگانی اصلاح و تقویت لایحه عفاف و حجاب از مسئولین
10.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اجداد امام خمینی ره، از امام موسی بن جعفر علیه السلام درمدینه تا سید مصطفی درخمین
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
مادرم از مهر علی شیر داد
بر دهنم نام نکویش نهاد
به به از این موهبت مادری
حیدریم حیدریم حیدری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 مصاحبه کمتر دیده شده امام!
خبرنگار: شما که شخصیت دینی هستید، چرا وارد سیاست شدید؟! چرا از قالب مذهب خودتون رو خارج کردید؟!
🔹 امام خمینی قدس سره: اسلام یک مذهب سیاسی است که سیاست و عبادتش مخلوط به هم است و من الان هم دارم عمل به مذهب میکنم!
تا حالا در یک بعدش عمل میکردم الان هم در یک بعد دیگرش وارد شدم!
🔹 احکاماسلام آن مقداری که در سیاسات است بیشتر از عبادات است
🌸🍃نمونه هایی از نحوه تعامل امام خمینی ره با همسرشان از بیان دختر و داماد و عروس و نوه ایشان
🍃 امام برای همسرشان احترام زیادی قائل بودند، که به شکلهای مختلف ظهور و بروز مییافت. دختر ایشان خاطرهای ازیشان را اینگونه نقل میکند: یادم میآید که بچّه بودیم و با توپ توی اتاق بازی میکردیم و توپ را زدیم و شیشه را شکستیم. آقا خیلی ناراحت آمدند ما را تأدیب کنند که چرا این کار را کردیم؟ من گفتم: «خانم به ما گفتند بازی کنید، عیب ندارد.» تا من این را گفتم، ایشان هیچ نگفتند و سرشان را پایین انداختند و از اتاق بیرون رفتند.
🍃 در هر ساعتی از روز که بود -حتی اگر ساعت ۲ بعد از ظهر که ساعت استراحت امام بود- ایشان با همه نظمی که در برنامه روزانه خود داشتند، اما برای خانم احترام قائل بودند و تا در حیاط تشریف میآوردند و ایشان را بدرقه میکردند و زمانی که خانم میخواستند برگردند، امام اطلاع میدادند که خانم میخواهند برگردند و اگر فصل گرما بود امام دستور میدادند چیز خنکی درست کنید، هندوانهای آماده کنید، یا اگر چیز خنکی نبود دستور میدادند که آب خنکی درست شود و اگر فصل سرما بود میگفتند اتاق را گرم کنید». یا در جای دیگر نقل شده امام آنقدر به خانم آزادی میدادند که هر جا راحت باشد استراحت کنند یا غذا بخورند. مثلاً اگر خانم یک روزی خیلی خسته میشدند، با این که امام خیلی در کارشان نظم داشتند، میفرمودند: اگر شما مایلید الآن غذا میخوریم و میخوابیم، که رعایت حال خانم شده باشد.
🍃کارِ خانه را وظیفه همسر نمیدانستند
امام به دستور اسلام مبنی بر موظف نبودنِ زن به انجام کارهای خانه بسیار پایبند بودند. به پسر و نوه هایشان القا میکردند که از زنانشان انتظار کاری نداشته باشند واگر کار کردند، محبت کرده اند. در سوی دیگر به دخترها توصیه میکردند که کار کنند و اینگونه محبت خود به همسر و فرزندان را نشان دهند. یکی از اعضای خانواده امام در این باره چنین میگوید: ویژگی امام در برخورد با مسائل خانواده، حرمت نهادن و درک شخصیت همسر بود، یعنی همسر را به عنوان خدمتکار یا عنصری که باید تدارکات و خدمات خانه را عهده دار شود، نمی دانست، بلکه همسر را یک همراه، هم راز و چه بسا یک هم فکر میدانستند. بارها شنیدهاید که ایشان، هیچگاه به همسرشان فرمانی ندادند.
🍃همسر امام تعاملات ایشان در خصوص امورات منزل را اینگونه توصیف میکردند: آقا هیچ وقت دستور انجام کاری را به من نمیدادند. وقتی یک دکمه پیراهنشان میافتاد، میگفتند: میشود این را بدهید بدوزند؟ نمیگفتند خودت بدوز یا احیاناً اگر روز بعد دوخته نشده بود، نمیگفتند چرا ندوختید. میگفتند: کسی نبود بیاید بدوزد؟ تا آخر عمرشان به من نگفتند یک لیوان آب را به من بده؛ خودشان این کار را انجام میدادند» این موضوع در توصیفاتی که نزدیکان امام از نحوه برخورد ایشان با همسرشان نیز بارها مورد اشاره قرار گرفته. دخترشان میگوید: «اگر بگویم کوچکترین توقعی از همسرشان نداشتند، دروغ نگفتهام. حتی میتوانم بگویم در طول شصت سال زندگی، هیچ وقت یک لیوان آب از خانم نخواستند.همیشه خودشان اقدام میکردند. اگر هم خودشان در شرایطی بودند که نمیتوانستند، میگفتند: آب اینجا نیست؟ هیچ وقت نمیگفتند بلند شوید آب به من بدهید. نه تنها با خانم، حتی با ما که دخترهایشان بودیم و اگر آقا آب میخواستند، همه با سر میدویدیم که آب بیاوریم؛ ولی هیچ وقت از ما نخواستند که یک لیوان آب به دستشان بدهیم».
🍃همسر ایشان میگوید: « همیشه میگفتند جارو نکن.من پشت سرایشان اتاق را جارو میکردم… و اگرمیخواستم لب حوض روسری بچه را بشویم، میآمدند و میگفتند: بلند شو، تو نباید بشویی. یک روز وقتی ناهار تمام شد من نشستم لب حوض تا ظرف ها را بشویم. ایشان همین که دیدند من دارم ظرف ها را میشویم، به فریده، یکی از دخترها که در منزل ما بود، گفتند: فریده! بدو، خانم دارد ظرف میشوید. حتی وقتی وارد اتاق میشدم، به من نمیگفتند که در را پشت سرم ببندم.»
🍃همکاری در کارهای خانه
امام نه تنها انجام امورات منزل را وظیفه زن نمیدانستند بلکه خود را موظف به مشارکت در کارهای خانه و کمک به همسر میدانستند. فاطمه طباطبایی عروس امام اینگونه نقل میکنند: «خانم میگفتند که چون بچّههایشان شب تا صبح گریه میکردند و ایشان مجبور بودند تا صبح بیدار بمانند، امام شب را تقسیم کرده بودند؛ مثلاً دو ساعت ایشان بچّه را ساکت میکردند و خانم میخوابیدند و بعد، دو ساعت خودشان میخوابیدند و خانم بچّه را نگه میداشتند.
7.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴خاطره ای عجیب از آیت الله بهجت از زبان فرزند ایشان
♦️ ماجرای تاخیر ده ساله ارتحال امام خمینی (ره) و عمر دوباره ای که خداوند به امام بخشید!