❌تحلیل رفتارهای اخلاقی جامعه
♨️در نگاه جریان غالب اقتصاد، افراد در تصمیماتی که میگیرند فقط خود را لحاظ میکنند و به چیزی که به آنها مربوط نمیشود توجهی ندارند؛ زیرا فرآیند ارزش گذاریها، یک فرآیند ذهنی است که در درون ذهن هر فرد انجام میشود.
💢حاکمیت این نگاه بر اذهان بهگونهای است که حتی اگر نکات اخلاقی که در جامعه وجود دارند را به اقتصاددانان تذکر دهید، آنها را «خطای دید» تلقی میکنند و پاسخ میدهند که فقط ظاهر رفتار مردم، یک رفتار اخلاقی است و در این میان پاداشها و جریمههای پنهانی وجود دارد که مردم اینگونه رفتارهای به ظاهر اخلاقی را در واکنش به آنها بروز میدهند.
💯در پاسخ باید گفت: چرا ما یا حداقل کسانی که دوندگان خوبی هستند، هنگام پیاده شدن از تاکسی بدون پرداخت کرایه فرار نمیکنیم؟ آیا به دلیل وجود شرافت در نهاد ما نیست و یا صرفاً به خاطر جریمههای احتمالی، این کار را انجام نمیدهیم؟
پیش چشمت داشتی شیشه کبود
ز آن سبب، عالم کبودت مینمود
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
🌷شور حسین است چهها میکند
✅گفت: این قُلکِ بچههامه که در طول سال پول جمع کردن، حالا آوردیمش برای هزینههای هیئت.
✅گفتیم: آخه شاید بچههاتون راضی نباشن، بعداً بفهمن نارحت میشن.
✅گفت: نه اصلاً، با اصرار خودشون آوردمش ولی گفتن شاید از ما نگیرن شما ببرید.
💯بچههاشو که دیدم، چقدر غبطه خوردم به دلدادگی زیبای این دوتا نوجوون به سالار شهیدان که ذخیره یکسالشونو برای امام حسین علیه السلام دادند.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
❌انسان تک بعدی؛ خطر واقعی انسان عصر مدرن
💥شاید باورش سخت باشد که بدانیم متن زیر از یک اقتصاددان بزرگ و البته تا حدودی لائیک است، اما وی درک خود را از وضعیت دنیای مدرن اینگونه بیان میکند:
🚀انسانهایی که توسط مشاغل مکانیکی برای عادات فکری مادی و صنعتی تربیت شدهاند، با ناتوانی فزایندهای در درک عمیق محیط پیرامونی، یا حتی در درک معنای جذابیتهای مذهبی مواجه هستند.
✈️تسلی رابطه شخصی با یک موجود برتر ماوراء طبیعی برای کسانی که عادت زندگی آنها بهصورت آشنایی با روابط علت و معلولی غیرشخصی شکل میگیرد، جذابیتی ندارد.
💣بدیهی است که چنین انسانهایی تعلیم و تربیت را هدف اصلی انسان نمیدانند صنعت به عنوان ارباب آنها، احترامی برای افراد ندارد و نه اخلاق میشناسد و نه حیثیت و نه حق الهی یا انسانی؛ ساختار آموزشی، به آنها آموزش میدهد تا نسبت به طیف وسیعی از مفاهیمی که این خدمات بر اساس آنها پیش میروند، بی احساس شوند.
🧨انسان در خطر از دست دادن دیدگاه گناه است و وضعیت مفهوم گناه، با عادت ذهنی آنها بیگانه شده است.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
♨️حاکمیت سود در امور هنری و فرهنگی
❌هنگامی که تئودر آدرنو و ماکس هورکهایمر اصطلاح «صنعت فرهنگ» را به کار بردند، منظورشان بیان یک تناقض و طنز در این ترکیب بود. به نظر آنان هیچ چیزی متناقضتر از این نیست که عقلانیت حاکم بر صنعت را بر فرهنگ و ذهن انسان حاکم کنیم.
🔥وقتی تولیدات فرهنگی مستقیما مقید به انباشت سود شدند، نتیجه آن را میتوان در شیوهای خاص از زندگی نمایش داده شده در رسانهها مشاهده کرد که مبتنی بر شهرت پراکنی، طمع و کسب شهرت برای به دست آوردن سود بیشتر است.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
✍️ تکمله ای بر یادداشت جناب مشیری
🔹 مسئله صرفاً یک تحلیل و نگاه غلط به موضوع اقتصاد نیست که انسانِ فاعل در انرا منفعت خواه صرف و خالی از اخلاق میبیند، بلکه این پیشفرض که حاکم بر کل علم اقتصاد مدرن است خودرا در خروجی و اثرگذاری بر جامعه تحمیل میکند .
یعنی این علم که پشت دستش حاوی این نوع ارزش گذاری و پیشفرض هاست ، الگوهایش نیز کاتالیزور این ارزش های پنهان در جامعه است و اتفاقا همین را دنبال میکند و نمیخواهد که اقتصادی مبتنی بر اخلاق ، فرهنگ ، عقیده و ... را ببیند .
🔸 در مقابل طرح اجتماعی انبیأ اخوت ، محبت و ایثار است و همین ارزش ها را در الگوها و کنش های اقتصادی مومنین جاری میکند (جامعه اربعینی)
به عبارتی جریان حق و باطل دو سر طیف اند که در عین اختلاط و وجود هر دو نوع رابطه ( رابطه دیگر خواهانه و منفعت طلبانه ) هرکدام جامعه را به یک سر طیف هدایت میکنند.
✅ انسان منفعت طلب همه چیز را ابزاری برای کندن و تصاحب کردن میبیند فلذا همه چیز را مورد معامله قرار میدهد و قابل عرضه و تقاضا بودن و بازاری شدن ...
برای مثال در#جامعه_بازار و بازاری شدن جامعه ، رابطه جنسی در اماکن خاص فروخته میشود ، تربیت در مدارس خصوصی ... تغذیه در رستوران و ...
و در این سر طیف بازار ها کوچک تر و نحیف تر میشوند و میل به صفر شدن میکند.
که برای بسط #جامعه_نابازار الگوهایی را پیشنهاد میدهد مانند تقویت نهاد #خانواده به جای فرد گرایی جهان مدرن و توسعه ارتباطات انسانی (صله رحم) ، تعارف (حد همسایگی ) و ... .
🔹همچنین تولید در مقیاس خرد و وخانوادگی باعث بزرگتر شدن خانواده و افزایش جمعیت میگردد ، خانواده افزایش فرزند را موجب رونق کسب و کار ، تولید ، درآمد و بهینه شدن زندگی می بیند همچنین روابط در خانواده ، استخدامی و مزدبگیری نیست یعنی کار قیمت نمیخورد.
اما در مدلهای اقتصادی مدرن که متکی بر استخدام در کارخانه ها و شرکت هاست ، در جامعه مستخدم خانواده امری دست و پاگیر و خرج تراش است .
کما اینکه بازاری شدن روابط نیاز مبرم دارد به فرد گرایی و له شدن هرگونه وابستگی ها و پیوند های خانوادگی ، همسایگی و ...
از سویی دیگر انسان اجیر و مزدبگیر چه چیزی برای بخشیدن و ایثار دارد .
الغرض این یک سلوک اجتماعی است نه صرفاً یک تحلیل و عینک اشتباهی .
✍️مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
رویای امت، کانال مفیدی است که ایشون مطالب ارزشمندشونو اونجا بارگذاری میکنند.
❌وام پفکیِ اربعین: شریعت بازیچه نظام بانکی
🔘در توجیه سود وام اربعین گفتهاند این وام #مرابحه است و لذا مشکلی ندارد.
🔔مرابحه یعنی ما از طرف بانک وکالت داریم تا مثلاً یخچالی بخریم و آنرا از طرف بانک به خودمان با قیمت بالاتر بفروشیم و سپس پول آنرا بهصورت اقساط به بانک بپردازیم. در مورد وام اربعین نیز شما از طرف بانک وکیلی که بلیط سفر و ... بخری و با مبلغ بالاتر به خودت بفروشی و قسطشو به بانک بپردازی.
🍟از بهسخره گرفتن شریعت و دستورات الهی در همین بهظاهر #مرابحه بانکی که بگذریم، در مورد وام اربعین، اگر شما در مسیر رسیدن به عراق مثلاً با اون پول پفک بخری، باید حواست باشه که اونو از طرف بانک بخری و سپس با قیمت بالاتر و با یک نرخ مشخص بهخودت بفروشی تا بعد مبلغشو بهصورت قسطی به بانک پرداخت کنی.
🎯توجیه وام اربعین بهنحو #مرابحه، #پفکی و بههمین #سخیفی است.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
بعد از گذاشتن متن بالا، پیامهای زیادی در دفاع از مرابحه بانکی برام ارسال شد.
اجمالاً این نکته را عرض کنم که با امثال همین مرابحه بانکی، چیزی ساختیم که خودمون خجالت میکشیم اسمشو بزاریم بانکداری اسلامی.
این بانکداری به اصطلاح اسلامی، نه واقعاً بانکداری است و نه نسبتی با اسلام دارد.
بحثش بماند در مجالس تخصصی و مقالات علمی.
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
کُلّ دستگاه شیطان، یک کارناوال تاریخی است که بزنوبکوب راه میاندازد و بشر را تحریک به دنیا میکند.
در مقابل، امام سجاد(ع) هم یک عزاداری تاریخی برای سیدالشهدا به راه انداخته که بساط شیطان را بر هم میزند.
هر مؤمنی که به حسینیه میآید از بساط شیطان جدا میشود. این حسینیۀ تاریخی، عالَم را نجات میدهد.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
📌لیوان اربعینی
☕️در سفر پربرکت اربعین، اکثر عراقیها به خاطر نوع فرهنگ خاصی که دارند، از لیوانهای شیشهای برای نوشیدن چای استفاده میکنند. در این میان اما ایرانیها اکثراً از لیوان یکبارمصرف استفاده میکنند.
🥃در بهترین حالت اگر سه میلیون زائر ایرانی روزی فقط سه لیوان یکبارمصرف استفاده کنند، در هفت روز ۶۳ میلیون لیوان مصرف میشود که علاوه بر هزینه آن، کوهی از زباله را به برادران عراقی تحمیل میکند.
🥛اما اگر هر زائر یک لیوان همراه داشته باشد، ضمن صرفهجویی در هزینهها و تولید زباله، گامی بلند در جهت رفع فرهنگ مصرفگرایی برمیدارد که میتواند شروعی برای کنارگذاشتن ظروف یکبارمصرف در موارد غیرضروری باشد.
☘️لطفاً انتشار دهید و در ثواب این کار خیر شریک شوید.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
🔔عاقبت وام پفکی اربعین
🧲بالاخره بعد از کلی کِش و قوسهای فراوان درباره وام اربعین، امروز رئیس جمهور دستور داد که وام اربعین به نحو قرض الحسنه باشه.
💡یعنی قشنگ معلوم بود با بازی مسخره #مرابحه بانکی نمیشه رفت اربعین.
🦠اولاً که بانکها نباید دخالتی در امر اربعین داشته باشند و ثانیاً اگه بانکها راست میگن میخوان کمک کنن، وام مثلاً ۵ میلیونی با کارمزد صفر بدن به زوار؛ بقیه موارد وَهن این حرکت عظیم بشری است.
کی شود دریا ز پوز سگ نجس
کی شود خورشید از پف منطمس
🎯التماس تفکر
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
بالاخره با قیافه گذرنامه زیارتی آشنا شدیم. کار خوبی بود که میتونست خیلی زودتر از اینا انجام بشه.
۵۰ تومن هزینه صدور این گذرنامه شده که مشخصه، کمتر از هزینه صدور و پست آن شده.
کار واقعی دولت همینه؛ تسهیلگری در امور، چه امور اقتصادی و چه امور فرهنگی.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇
@Economic_Ethics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا خادم الحسین
و یا ناصر الحسین
حی علی الحسین
و سلام علی الحسین
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
🐓توهم مرغ همسایه: قسمت اول
💥چند روز پیش، با یکی از بستگان که همراه با خانواده، ساکن ژاپن است و الان در یکی از دانشگاههای مهم ژاپن مشغول تحقیق و تدریس هستند، مفصل صحبت میکردم.
🔥چند نکته جالب گفت که دیدم بد نیست بدانید:
۱. در مورد خودرو میگفت اگرچه اینجا خودرو ارزان است اما استفاده ازش اصلاً به صرفه نیست. چون هزینۀ مالیات و بیمه و بنزین و ... به قدری زیاد است که برای اکثر افراد، خرید و استفاده از خودروی شخصی صرفه اقتصادی ندارد. لذا اکثر ژاپنیها با اتوبوس یا دوچرخه در شهر رفت و آمد میکنند. حتی استفاده از تاکسی هم به صرفه نیست. بد نیست بدانید که ژاپن مثل ایران نیست که هرکس هرجا دلش خواست ماشین را پارک کند. پارک خودرو فقط باید در پارکینگ باشد و هزینۀ پارکینگ هم گران است.
۲. هزینۀ اتوبوس هم آنقدرها کم نیست. مثلاً هزینۀ رفت آمدِ یک روز به محل کار و رفتن به مرکز شهر برای خرید، حدود ۸۰۰ هزار تومان می شود!
۳. حقوقشان در دانشگاه به عنوان یک استاد دانشگاه، حدود ۱۳۰ میلیون تومان به پول ایران است. اما تقریباً هیچ پس اندازی نمیتوانند داشته باشند و تمام حقوق، صرف مخارج میشود!
علتش هم گرانی بیش از حد نرخ خدمات و برخی اقلام خوراکی در ژاپن است. مثلا کرایۀ تاکسی درون شهری، گاهی تا ۱۵ میلیون تومان هم میرسد! قیمت میوه، فوق العاده گران است:
پیاز دانهای ۲۵ هزار تومان
بادمجان دانهای ۲۰ هزار تومان
سیب دانهای ۶۰ هزار تومان
طالبی دانهای ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان
☘️ادامه دارد(یک از سه)...
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
🐓توهم مرغ همسایه: قسمت دوم
💥چند روز پیش، با یکی از بستگان که همراه با خانواده، ساکن ژاپن است و الان در یکی از دانشگاههای مهم ژاپن مشغول تحقیق و تدریس هستند مفصل صحبت میکردم.
🔥چند نکته جالب گفت که دیدم بد نیست بدانید:
۴. در مورد تحقیقات علمی، اینجا تب و تابی که در ایران برای انتشار مقالات و نتایج پژوهش در isi بین دانشگاهیان هست، وجود نداره. بلکه برعکس، در خیلی از موارد، از دانشجو تعهد میگیرند که نباید نتایج تحقیقات را در مجلات خارجی منتشر کنی! بخصوص در مورد برخی تحقیقات مهم، خیلی حساس هستند که در مجلات خارجی منتشر نشه.
مثلا میگفت یکی از دوستان که در دانشکده پزشکی مشغول هست ظاهرا در جریان تحقیقاتی در مورد علت طول عمر ژاپنیها یا علت بلند قد شدن نسل جدید ژاپنیها فعال هست ولی اصلا اجازه نمیدهند نتایجش در مجلات خارجی منتشر بشود! (یاد صحبت آقای رحیمپور ازغدی افتادم!)
۵. میگفت به طرز باورنکردنیای، از هر صد ژاپنی به زور یک نفر پیدا میشود که انگلیسی بلد باشد. حتی در بین اقشار دانشگاهی و متخصص هم همینطور است! مثلا بسیاری از پزشکان در حد بچه ابتدایی در ایران هم انگلیسی بلد نیستند و حتی منابع درسیشان به زبان ژاپنی است!!
☘️ادامه دارد(دو از سه)...
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
🐓توهم مرغ همسایه: قسمت سوم
💥چند روز پیش، با یکی از بستگان که همراه با خانواده، ساکن ژاپن است و الان در یکی از دانشگاههای مهم ژاپن مشغول تحقیق و تدریس هستند مفصل صحبت میکردم.
🔥چند نکته جالب گفت که دیدم بد نیست بدانید:
۶. همه جا گازکشی ندارند و حتی در شهرهای بزرگ، مثل دهه ی ۶۰ و ۷۰ ما، کامیون های کپسول گاز به کوچه ها میآید!! البته از وسایل برقی هم زیاد استفاده میکنند.
۷. مثل ایران سیستم یکپارچه ی بانکی شتاب ندارند! گاهی برای پرداخت پول قبضهای برق و آب و ...، باید توی صف بانک ایستاد!
کلاً اونجا بسیاری از پرداختها نقدی هست و کارت به کارت و ... به وسعت ایران وجود ندارد یا بسیار محدوده. هنوز در بسیاری از خریدها، سکه و اسکناس استفاده میشه.
۸. علت گرانی بیش از حد اقلام خوراکی و بنزین و گاز هم بهطور کلی این هست که همۀ اینها وارداتی هستند. شاید یک علت اینکه ژاپن متحد وفادار آمریکا مانده هم همین باشد؛ چون اگر یک روز تحریم بشود، هیچی ندارند و به خاک سیاه مینشینند!
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇👇👇
@Economic_Ethics
هدایت شده از طلبگی
🔸 نقطه تمرکز اصلی در کارهای فرهنگی
برای کار فرهنگی، جا انداختن «#کفر_به_طاغوت» مقدم بر «#ایمان_بالله» است: فمن یکفر بالطاغوت و یؤمن بالله.
همچنانکه «#لا_اله» مقدم بر «#الا_الله» است.
و همچنانکه در زیارت عاشورا ابتدا صد بار «#لعن» می کنیم و سپس صد بار «#سلام».
«#نفی»، بستر و پیشزمینۀ «#اثبات» است.
لذا یکی از مهمترین مصادیق کار فرهنگی برای فعالین فرهنگی اینست که مدینۀ فاضله بودن تمدن غرب را در نظر مردم بشکنند و مردم را کافر به غرب و سبک زندگی غربی و دستاوردهای موهوم غربی بکنند.
اگر جلال و جبروت تمدن غرب، شکست، آنوقت دیگر جا انداختن ایمان بالله راحت است. اما تا وقتی که مظاهر تمدن غرب، آب از لب و لوچۀ افراد جاری میکند، اگر مؤمن هم باشند، ایمانشان #سطحی و مستودع خواهد بود.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
@talabegi1
سالهای نسبتاً زیادی است که با صاحب این کانال از نزدیک آشنا هستم، علاوه بر کمالات علمی، الحق و الانصاف صاحب سجایای اخلاقی بسیاری هستند.
📣بدهی به بیت المال
🔸گاهی به عمد یا از روی اشتباه، خسارتی به اموال عمومی وارد میکنیم.
🔸گاهی از دولت مبلغی را دریافت میکنیم که میدانیم شرعاً و قانوناً حق ما نیست.
🔸گاهی...
🎯در هر حال اگر فردی احساس میکنه به هر علتی مبلغی مدیون بیت المال شده، مبلغ مورد نظر را به این شماره کارت واریز کنه.
🌹به اقتصاد اخلاقی بپیوندید👇
@Economic_Ethics