👤 توصیه هایی از بزرگان
▫️بیشتر معامله گران دوست دارند پرتفویشان نشان دهنده نتایج خیلی خوب باشد. اگر نتایج عالی می خواهید باید سهام عالی خرید و نگهداری کنید، که خود این به دید نموداری خیلی قوی نیاز دارد و اصلا کار آسانی نیست
▫️در مورد فروش سهام در ضرر یا خریدهای ضعیفتان بی رحم باشید. سهامی که مطابق انتظارات شما رفتار نکرد نیز می تواند دلیلی برای خروج باشد. به این قضیه به این صورت نگاه کنید که فروش به موقع دری به فرصت های جدید باز می کند و می توانید با معاملات سهام بهتری رو برو شوید
▫️تازه واردها در پولبک ها و بازار های سخت از بازار خارج می شوند. حرفه ایی خارج نمی شوند، سخت کار می کنند و برای لحظه ایی آماده اند که بازار دوباره فرصت های استثنایی را در اختیارشان قرار دهد
▫️اشتباه کردن بخش جدایی ناپذیر معامله گری است. توانایی شما در قبول این قسمت از معامله گری، تصحیح اشتباهات به محض تشخیصشان و ترک سریع آنها، موقعیت شما را در مسیر موفقیت تعیین می کند
▫️بعضی سهام خیلی غیر منتظره برمی گردند و بعضی نه. مشکل این است که شما از پیش نمی دانید کدام اتفاق خواهد افتاد. حد ضرر شما را از ضررهای ویرانگر حفاظت می کند
📚 اولیور تیشندورف نویسنده سایت "نامه تیشندورف www.tischendorf.com"
📝 ترجمه الهام علوی
#شستا
هفته آینده برای مجمع افزایش سرمایه بسته میشه
حمایت 1800 رو فردا میبینه
باید دید با چه قیمتی برای مجمع آماده میشه
این روزها بحث افزایش سرمایه داغ هست.
مراحل افزایش سرمایه رو آماده کردم حتما چند مرتبه مطالعه بفرمایید.
مراحل افزایش سرمایه شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی (برای سایر روش های افزایش سرمایه برخی مراحل مربوط به حق تقدم وجود ندارد)
1- انجام تحقیقات و ارایه مستندات لازم به هیئت مدیره شرکت که در این بخش اطلاعات به صورت محرمانه درز می کند و یک عده سهم را جمع می کنند معمولا موج اول الیوت در این مرحله از انتشار اطلاعات شکل می گیرد.
2- پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه
3- اظهارنظر حسابرس و بازرس قانونی نسبت به گزارش توجیهی هیئت مدیره حداکثر 3 روز کاری
۴- ارسال مدارک و مستندات به سازمان بورس
۴-۱-سازمان 30 روز مهلت دارد تا نواقص مدارک را اعلام کند و شرکت هم 30 روز مهلت دارد تا نواقص را برطرف کند وگرنه افزایش سرمایه باطل می گردد.
۲_۴_ فاصله زمانی اظهار نظر حسابرس تا ارسال مدارک به سازمان بورس نباید بیشتر از 20 روز باشد. هر چند این مورد رعایت نمی شود و حتی تا دو ماه نیز طول می کشد.
۵- صدور مجوز افزایش سرمایه از سوی سازمان بورس
۱-۵- شرکت مکلف است حداکثر 5 روز کاري پس از تصویب نهایی افزایش سرمایه، آگهی پذیره نویسی سهام جدید را در روزنامه کثیرالانتشار خود منتشر کرده و همزمان به بورس اطلاع دهد.
۵-۲-فاصله زمانی بین تاریخ تصویب افزایش سرمایه و تاریخ شروع پذیره نویسی نباید بیش از 15 روز کاري باشد هر چند در اطلاعیه ها معمولا اعلام می شود 60 روز از فاصله صدور مجوز افزایش سرمایه باید پذیر نویسی شروع گردد.
۶- بسته شدن نماد به منظور انتشار حق تقدم
۷-مهلت 2 تا 3 ماهه استفاده از حق تقدم
۷-۱-زمان پذیره نویسی سهام جدید، از تاریخ شروع پذیره نویسی آغاز می شود و مدت آن 60 روز خواهد بود
۷-۲- تمدید مهلت پذیره نویسی فقط یک بار و حداکثر براي 30 روز و با موافقت «بورس» امکان پذیر است. براي این منظور، «شرکت» مکلف است حداقل 15 روز قبل از اتمام دوره پذیره نویسی، تقاضاي تمدید دوره پذیره نویسی را به «بورس» تسلیم نماید. «بورس» باید حداکثر ظرف 5 روز کاري نظر خود را اعلام کند
۸-اعلامیه پذیره نویسی عمومی برای حراج حق تقدم های استفاده نشده
۸-۱- «شرکت»حق تقدم هاي استفاده نشده را حداکثر 20 روز پس از پایان دوره پذیره نویسی، با رعایت مفاد آیین نامه معاملات بورس، به عموم عرضه می کند. وجوه حاصل از این کار، پس از کسر هزینه هاي مربوط، به بستانکار حساب دارندگان حق تقدم ذي ربط منظور می شود
۹- فروش حق تقدم های استفاده نشده و ارایه گزارش نتایج حاصل از فروش حق تقدم های استفاده نشده
۱۰-آگهی ثبت افزایش سرمایه در نزد سازمان ثبت شرکت ها
۱۰-۱- شرکت» مکلف است حداکثر 7 روز کاري پس از انقضاي مهلت پذیره نویسی یا عرضه عمومی حق تقدم هاي استفاده نشده، اسناد افزایش سرمایه را به مرجع ثبت شرکت ها ارائه و تأییدیه آن را به «بورس» تسلیم کند که این مورد نباید بیش از 30 روز کاری طول بکشد.
۱۱- تبدیل حق تقدم ها به سهم
۱۱-۱-«شرکت» موظف است حداکثر 20 روز کاري پس از ثبت افزایش سرمایه، «گواهی نامه نقل وانتقال و سپرده سهام» را در اختیار سهامداران قرار دهد
کل ده مرحله فوق یعنی بدون مرحله اول این فرآیند تقریبا بین 6 تا 12 ماه طول خواهد کشید. جلیلی
#آموزشی
#حق_تقدم
▪️حق تقدم سهام چیست؟
همانطور که می دانید هنگامی که یک شرکت افزایش سرمایه می دهد، به نسبت درصد افزایش سرمایه تعداد سهام آن نیز افزایش پیدا می کند. حال به دلیل اینکه سهامداران یک شرکت خواهان حفظ حقوق و منافع خود در شرکت هستند، این انتظار را دارند که بعد از افزایش سرمایه شرکت، درصد مالکیت خود در شرکت را نسبت به قبل از افزایش سرمایه حفظ بکنند. به همین دلیل براساس قانون تجارت این حق برای سهامداران شرکت در نظر گرفته می شود. بر این اساس، درصورتی که یک شرکت سهام جدیدی برای فروش منتشر کند، سهامداران فعلی در خرید این سهام جدید اولویت دارند. به این اولویت در خرید سهام نسبت به سهامداران جدید، حق تقدم خرید سهام گفته می شود.
▫️مثال برای حق تقدم سهام
فرض کنید شرکتی ۵۰ درصد افزایش سرمایه می دهد. در نتیجه تعداد سهام آن شرکت نیز به همین نسبت افزایش پیدا می کند. حال فرض کنید شما ۱۰۰۰ سهم از این شرکت را قبل از افزایش سرمایه داشته اید. در صورتی که این شرکت افزایش سرمایه بدهد و تعداد سهام شما تغییری نکند. میزان مالکیت شما در شرکت نسبت به حالت قبل از افزایش سرمایه، کاهش پیدا می کنند. به همین دلیل، برای اینکه درصد مالکیت شما ثابت بماند، شرکت این حق را به شما می دهد که به نسبت درصد افزایش سرمایه، حق تقدم در خرید سهام جدید منتشر شده داشته باشید. در نتیجه شما به اندازه ۵۰ درصد از تعداد سهام جدیدی که داشته اید، حق تقدم سهام خواهید داشت. پس در این حالت ۵۰۰ حق تقدم خرید سهام (۵۰% از ۱۰۰۰ سهم شما) به شما تعلق خواهد گرفت.
▫️نحوه استفاده از حق تقدم سهام
دقت داسته باشید که فقط زمانی که شرکت سهام جدید برای فروش منتشر کند، این قضیه صادق است؛ یعنی در افزایش سرمایه از محل آورده نقدی. ولی مثلا در افزایش سرمایه از محل سود انباشته، سودی که متعلق به سهامداران شرکت است تبدیل به سهام می شود. اینجا دیکر حق تقدم سهام معنی ندارد. بعد از اینکه این افزایش شرکت در مجمع تصویب شد، یک فرم برای سهامداران ارسال می شود که به آن گواهی حق تقدم خرید سهام گفته می شود. در این فرم اطلاعات افزایش سرمایه شرکت مشخص شده است؛ مثلا در مثال قبلی شما گواهی خرید ۵۰۰ حق تقدم خواهید داشت. اگر شما تمایل داشته باشید که درصد مالکیت خود در شرکت را حفظ کنید و در افزایش سرمایه شرکت کنید، باید این فرم را طی مهلتی که شرکت مقرر کرده، پر کرده و برای شرکت ارسال کنید. در صورتی که این کار را انجام ندهید، از نظر شرکت شما تمایلی به شرکت در افزایش سرمایه ندارید.
در تصویر زیر می توانید یک نمونه از فرم گواهی حق تقدم سهام را مشاهده کنید.
▫️چگونه حق تقدم را به سهم تبدیل کنیم؟
هنگامی که شما فرم شرکت در افزایش سرمایه را پر کرده اید، باید به همان نسبت نیز برای شرکت آورده نقدی داشته باشید. در نتیجه باید به ازای هر گواهی که دارید مبلغی معادل ارزش اسمی سهم را پرداخت نمایید. همانطور که می دانید ارزش اسمی هر سهم در ایران در حال حاضر ۱۰۰۰ ریال است. در نتیجه به ازای هر گواهی که دارید و ۱۰۰۰ ریالی که پرداخت می کنید ۱ عدد سهم به شما تعلق خواهد گرفت. در صورتی که در مهلت مقرر این ۱۰۰۰ ریال را پرداخت کنید، بعد از اینکه افزایش سرمایه شرکت نزد سازمان بورس به ثبت می رسد، حق تقدم های شما نیز به صورت اتوماتیک تبدیل به سهام عادی خواهد شد. این پروسه معمولا بین ۳ تا ۶ ماه زمان خواهد برد.
کانال بورسی
✅فرابورس و بورس چه تفاوتی با هم دارند؟
💡یقیناً هدف عمده شرکتها ورود به بازار سرمایه و کسب سود حاصل از این بازار است؛ اما واقعیت این است که برای همه شرکتهای فعال در کشور امکان ورود به بازار سرمایه و بورس وجود ندارد.
💡به همین دلیل است که بازار فرابورس مشابه بازار بورس و با همان ساختار قانونی ایجاد شده است و تنها تفاوت این دو بازار به چگونگی فرآیند پذیرش برمیگردد.
💡البته لازم به ذکر است که بازار فرابورس نسبت به بازار بورس شرایط آسانتری برای پذیرش داشته و همچنین انواع مختلف اوراق بهادار در آن معامله میشود.
🔸تفاوت در دو بازار بورس و فرابورس
💡بر اساس دستورالعمل پذیرش عرضه و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران، فرابورس دارای 5 بازار اول، دوم، سوم، ابزارهای نوین مالی و پایه است.
💡تقسیمبندی این 5 بازار به این دلیل است که پذیرش شرکتهای سهامی عام در بازار اول و بازار دوم و پذیرش سایر اوراق بهادار صرفاً در بازار ابزارهای نوین مالی صورت میپذیرد.
💡بازار سوم جهت عرضه یکجا و پذیرهنویسی اوراق بهادار و بازار پایه جهت درج و نقلوانتقال سهام شرکتهایی است که بر اساس الزام بند ب ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه، مشمول ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار بوده و امکان پذیرش در یکی از بازارهای بورس یا فرابورس را ندارند .
💡در مقابل بازار بورس بهطورکلی به دو بازار اول و دوم تقسیم میشود.
💡بهعبارتیدیگر تشکیل این دو بازار به نحوی عملکرد فعالین را مشخص خواهد کرد؛ به این طریق که اگر شرکتی در بازار اول عملکرد خوبی نداشته باشد به بازار دوم منتقل خواهد شد و در مقابل اگر شرکتی در بازار دوم عملکرد خوبی از خود ارائه دهد به بازار اول منتقل خواهد شد. کانال حساب و کتاب
💡ضمن اینکه اگر شرکتی در بازار دوم چندان رضایتبخش عمل نکند از بازار اخراج خواهد شد.
🔸در کدام بازار سرمایهگذاری کنیم؛ بورس یا فرابورس؟
💡شرکتهایی که شرایطشان برای پذیرش در بازار بورس اوراق بهادار دشوار است میتوانند به سهولت در بازار فرابورس وارد شوند. این در حالی است که بر اساس مقررات، کلیه مزایای موجود برای شرکتهای پذیرفتهشده در بورس، برای اوراق بهادار و سهام شرکتهای پذیرفتهشده در فرابورس نیز تعریف شدهاند و این دو بازار در عمل فرق چندانی با هم ندارند./
#کاربردی
#ترفندهای_معاملاتی
🌲 روی هیچ سهمی تعصب نداشته باشید. برخی معاملهگران فقط در گروه خاصی از بازار فعال هستند و برخی دیگر به سهمی که خریداری شده تعصب خاصی نشان میدهند؛ هردو اشتباه است. هدف معاملهگر در بازار سرمایه سودکردن است و هدف این نیست که با سهام یک شرکت ازدواج کنید.
🌲خرید یک سهم با اراده خود فرد انجام میشود. پس قبل از هر خرید فکر کنید و عواقب خریدتان را از همین ابتدا بر عهده بگیرید. تقصیر اشتباهتان را بر گردن دیگران نیندازید. این شما هستید که مسئول خرید و فروش خود میباشید.
🌲بهتر است به دنبال سیگنالهای خرید و فروش نباشید چون اگر هم سودی کسب کنید همیشگی نیست. سیگنالها مانع یادگیری شما میشود و کسی که به فکر پیشرفت و ترقی باشد به سیگنالهای خرید و فروش سهام کمتر توجه میکند.
🌲 تحلیل بنیادی و تکنیکال را تا حدی که میتوانید یادبگیرید. فکر نتوانستن را از ذهن خود بیرون کنید، تحلیلگران بزرگ نیز روزی فردی عادی بودهاند و با تمرین و مطالعه و تجربه به اوج رسیدهاند. شاید مثل خیلی از افراد بگویید وقت مطالعه و کلاس رفتن را ندارید. مشکلی نیست، هرچقدر زمان دارید صرف یادگیری کنید و روزانه مثلا 30 دقیقه در ساعتی خاص صرف اینکار نمایید. پس از مدتی خودتان از پیشرفتی که کردهاید متعجب خواهید شد
#ترفندهای_معاملاتی
✅هیچ وقت بیشتر از ۱۰ درصد سرمایه معامله گری خود را در یک معامله تنها به مخاطره نیندازید.
✅همیشه دستورات توقف زیان (حد ضرر) را به کار ببرید.
✅هیچ وقت بیش از حد معامله نکنید.
✅هیچ وقت نگذارید یک سود به ضرر تبدیل بشود.
✅به معامله هایی وارد نشوید اگر از روند نامطمئن هستید. هیچ وقت با روند مخالفت نکنید.
✅وقتی در شک هستید، خارج شوید و وقتی در شک هستید وارد نشوید.
✅فقط در بازارهای فعال معامله کنید.
یه مطلب مهم بازاری به زبان ساده میگم همیشه در نظر داشته باشین
بازار هر موقع بخواد یه رالی سنگین بره با پالایشی ها و عمدتا شپنا میره و بعدش سنگین میریزه
سال ۹۷ بازار رالی صعودی رو با دلاری ها شروع کرد و نهایتا اواخر شهریور و اوایل مهر با یه رالی صعودی در شپنا تموم کرد و ریخت. امسال هم همینطور شد و با تمام شدن رشد پالایشی ها بخصوص شپنا، بازار ریخت.
معمولا شپا رالی خوبی میره. یادم هست سال ۹۷ شپنا یک گپ در نمودار تعدیل نشده رو خیلی سریع پر کرد (هر روز صف خرید) که حدود ۱۰۰ درصد بازدهی داشت و از ۵۰۰ رفت تا ۱۰۰۰. امسال هم از ۵۰۰ استارت زد اما تا ۵۰۰۰ رفت بالا. مسلما چنین رالی سنگینی، ریزش سنگین هم در پی داره.
دومین مطلب اینکه رالی پالایشی ها همیشه با کدبه کد های سنگین حقوقی به حقیقی اتفاق میفته. امسال هم دقیقا همین اتفاق افتاد. شپنا معمولا در این شرایط لیدر بازار میشه یعنی بیشترین ارزش صف خرید در بازار رو داره.
مهدی راد