رابطه ی بین عمق بازار و نقدشوندگی و تاثیر گذاری حجم مبنا و محدودیت نوسان
ابتدا با ساکن بهتر از تعاریف این دو مفهوم شروع کرده و بعد از آن به کندوکاو رابطه این دو برسیم .
⬅️ تعریف عمق بازار : توانایی بازار در عدم تاثیرپذیری از سفارشات بزرگ بر روی قیمت اوراق را عمق بازار می گویند .
⬅️ تعریف نقد شوندگی : اختلاف قیمت بین پیشنهاد های خرید و فروش و راحتی در خرید و فروش یک دارایی
در ابتدا به بررسی عوامل موثر بر نقد شوندگی سهام و پس از آن به بررسی عمیق بازار و رابطه آن دو و سپس تاثیر پذیری آن ها از حجم مبنا و محدودیت نوسان را بررسی می کنیم .
📣 عوامل موثر بر نقدشوندگی سهام :
•بازده سهام شرکت ها
•سیاست تقسیم سود شرکت ها
•کیفیت سود
•ساختار سرمایه شرکت ها
•نحوه ی مدیریت شرکت ها
⬅️ معیار های نقد شوندگی می توان تعداد دفعات معامله و حجم معاملات دانست و حجم پول یکی از معیار های بسیار مهم در اختلاف قیمت پیشنهادی خرید و فروش سهام می باشد . یکی دیگر از موارد مهم در مورد نقد شوندگی شفافیت مالی می باشد که باعث کم شدن این فاصله قیمت خرید و فروش پیشنهادی می شود . نقدشوندگی را بهعنوان موردی از توان رقابتی سهام در بازار باید دانست و همزمان اختلاف قیمتی بین سهام، درصد روزهای معاملاتی درنیز تعیینکننده نقدشوندگی سهام در بازار است و تنوع ابزارهای مالی و شفافیت عملکرد مالی شرکتهای بورسی از راهکارهایی می باشد در بلند مدت تاثیر بسزایی در نقدشوندگی بازار داشته باشد .
✅حال در مورد عمق بازار با دانستن عوامل موثر بر نقدشوندگی می توان صحبت کرد و با توجه به موارد بالا می توان گفت هرچه عمق بازار بیشتر باشد نقد شوندگی بازار بیشتر است و هر چه عمق کمتر باشد نقد شوندگی نیز کمتر می باشد . البته لازم به ذکر است این دو تاثیر متقابل بر روی هم می گذارند و دیگری به تنهایی سبب مورد دوم نمی شود .
🔻 در کنار توضیحات بالا حال به بررسی حجم مبنا می پردازیم و تاثیر آن بر روی نقدشوندگی و عمق بازار خواهیم دید . با توجه حجم مبنا که به تازگی اعمال شده است می توان امید آن روزی را در بلند مدت داشت که عمق و نقدشوندگی بازار در بلند مدت نیز افزایش پیدا کند و در مورد محدودیت نوسان نیز باید گفت که نوسان اعمال شده در نگاه اول یک محدودیت ناخوشایند به حساب می آید ولیکن در بلند مدت و شرایط کنونی بازار بورس تهران و انتظارات معامله گران شاید مفید هم باشد و بیشتر از پیش از سرمایه گذاران حمایت کند . 🔸 البته می توان گفت این راه حل مانند پرداخت سوبسید به کالا ها و خانوار ها می باشد و وجود همیشگی این محدودیت نوسان می تواند مخرب نیز باشد و در نگاه دیگر و هیجانی این محدودیت نیز می توان تاثیرات منفی بر بازار به صورت کوتاه مدت داشته باشد و البته بیشترین تاثیر پذیری از قسمت سفته بازی بازار بیرون خواهد آمد و البته این تاثیر اگر هم به وجود بیاید کوتاه مدت است و بیشتر اثر تخلیه هیجانات می باشد . ✅ فراموش نکنیم نظریه پردازان اقتصادی بر این باورند که یکی از زیربناهای توسعه اقتصادی و صنعتی شدن کشور، توسعه سیستمهای مالی است که وظیفه تجهیز و تخصیص بهینه وجوه را به عهده دارد و ثبات در این قسمت یکی از موارد بسیار مهم می باشد و افزایش کیفیت ارائه خدمات مالی چه از طریق نظام بازار پول و چه از طریق نظام بازار سرمایه موجب رشد اقتصادی کشور میشود و به تنهایی فقط و فقط صرفا رشد عدد شاخص بازار بورس هیچ کمکی به رشد اقتصادی و همچنین به اشتغال نیز کمکی نخواهد کرد .
#آموزشی
#افزایش_سرمایه ( بخش پایانی )
💢 افزایش سرمایه به روش صرف سهام:
منظور ما از صرف سهام اضافه مبلغ یا ارزش سهم یعنی ما به التفاوت ارزش بازاری و ارزش اسمی سهام می باشد.
شرکت ها از طریق پذیره نویسی سهام خود را به مبلغی بالاتر از قیمت اسمی سهم به فروش می رسانند و تفاوت حاصل از قیمت فروش و قیمت اسمی سهم را به حساب اندوخته شرکت انتقال و یا به ازای آن سهام جدید به سهامداران می دهند.
در این روش بجای منتشر کردن سهام عادی با ارزش اسمی، پذیره نویسی سهام جدید ناشی از افزایش سرمایه به قیمت بازار انجام می شود.
از مزایای افزایش سرمایه به روش صرف سهام می توان به موارد زیر اشاره کرد:
🔹افزایش اعتبار شرکت
🔹اصلاح ساختار مالی شرکت
🔹رشد سودآوری شرکت
🔹تقسیم سهام جدید بین سهامداران
🔹منبع تامین مالی با ثبات و بدون سر رسید
#آمورشی
#افزایش_سرمایه
💢 افزایش سرمایه از محل آورده نقدی:
گفتیم شرکت ها اگر سود انباشته و یا اندوخته داشته باشند می توانند اقدام به افزایش سرمایه نمایند اما گاهی اوقات شرکت ها می خواهند منابع مالی جدید وارد شرکت کنند و یا سود انباشته یا اندوخته مناسبی ندارند و یا اصلا نمی خواهند از این محل برای افزایش سرمایه اقدام نمایند؛ در این صورت شرکت می تواند از محل آورده نقدی سهامداران اقدام به افزایش سرمایه نماید.
در این روش از سهامداران خواسته می شود که برای افزایش سرمایه مبالغ جدیدی را به شرکت تزریق نمایند و در عوض اوراقی تحت عنوان حق تقدم سهام در اختیار آنان قرار می گیرد.
بنابراین شرکت حق استفاده و شرکت در این افزایش سرمایه را به سهامداران می دهد و سهامداران در مدت زمان مجاز که برای معاملات این اوراق در نظر گرفته شده، که معمولا 60 روز می باشد و به آن مهلت پذیره نویسی هم گفته می شود، می توانند یکی از دو اقدام زیر را انجام دهند:
1- پرداخت مبلغ اسمی سهام
2- فروش حق تقدم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 ابزار فروش تعهدی، به نرم افزار معاملاتی آساتریدر آگاه اضافه شد!
📊 اگر تاکنون با روش خرید سهام در قیمت پایین و فروش آن در قیمت بالاتر به دنبال کسب سود بوده اید، با این ابزار میتوانید در صورت پیش بینی افت قیمت سهمی از بازار نزولی نیز سود کسب کنید.
📈📉 معاملات دو طرفه، کسب سود هم در شرایط صعود و هم نزول قیمت را برای فعالان بازار سرمایه امکان پذیر کرده است.
➖➖➖
🔴🔴🔴 قبل از انجام معامله استراتژیتون رو مشخص کنید.
#نگاه بلند مدتی
آیا میخواین بلند مدت سرمایه گذاری کنید؟
یا میخواین کوتاه مدت کار کنید؟
یا ... ؟
به صورت کلی تریدرها (معاملهگرها) به چند دسته کلی تقسیم میشن:
۱- دسته اول: کسانی که بلند مدت سرمایهگذاری میکنند.
این دسته از افراد معمولا انسانهای صبوری هستند و نمیخوان زیاد ریسک کنن. و البته این رو هم نمیخوان که بشینن پای سیستم و دقیقه به دقیقهی معاملات سهمی که خریدن رو نگاه کنن.
از خوبیهای این نوع استراتژی این هست که از ریسک بسیار کمی برخوردار هستن و البته استرس خیلی کمتری هم بهتون وارد میشه در نتیجه دیرتر پیر میشین. و البته برعکس تفکر ذهنی خیلیها این نوع آدمها بیش از دیگران سود میکنند.
برای انجام یک معامله بلند مدت باید سهام مورد نظرتون رو هم از نظر بنیادی و هم از نظر تکنیکالی مورد تحلیل قرار بدین.
مدت زمان نگهداری سهم بلند مدت معمولا بیش از یک سال هست.
۲- دسته دوم: افرادی که معاملاتشان را میانمدتی میبندند.
این دسته از افراد هم ریسک کمی را در معاملاتشان میپذیرند و البته استرس کمتری هم به آنها وارد میشود. البته این ریسک و استرس در مقابل بلندمدتیها بیشتر است.
همچنین برای وارد شدن به معامله با این نوع استراتژی باید سهام مورد نظر را هم از نظر بنیادی و هم از نظر تکنیکالی مورد تحلیل قرار بدین.
معمولا به معاملات ۶ماهه تا ۱ساله میان مدتی گفته میشود.
۳- دسته سوم: افرادی که کوتاه مدت معامله میکنند.
این دسته افراد معمولا به اندازه دو دسته قبل صبر ندارند و البته ریسک بیشتر و سود کمتر را میپذیرند.
برای انجام این نوع معامله اغلب تحلیل تکنیکال به تنهایی هم میتواند کافی باشد. اما روانشناسی بازار و تابلو خوانی نیز کمک زیادی به موفقیت در این استراتژی میکند.
معمولا به معاملات ۳ ماهه تا ۶ ماهه کوتاه مدت گفته میشود. (گاها بیش از یک ماه تا ۶ ماه)
۴- دسته چهارم: افرادی که از بازار نوسانگیری میکنند.
در این نوع استراتژی فرد گاهاً روزانه معاملاتش را تمام میکند، گاهاً هفتگی و گاهاً ماهانه.
ریسک این نوع از معاملات بسیار بالا هست و آنچنان استرسی به این افراد وارد میشود که فک کنم عمرشون از نصف هم کمتر میشه😅
تابلوخوانی و تکنیکال بیشترین کارایی را در این نوع استراتژی دارند.
برگرفته از کانال بورسی
https://eitaa.com/Educational_Channel
27.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 بررسی سازوکار فروش تعهدی در بازارسرمایهایران
✅ آقای گودرزی؛ معاون بازار بورس اوراق بهادار تهران
بورس مدیا
فروش تعهدی یا بازار دو طرفه
✅در این روش به عنوان مثال فرض میگیریم که شما هیچ سهم فملی در سبد خود نداشته و طبق تحلیل های خود پیش بینی افت قیمت سهم از قیمت ۶۰۰ تومان تا ۵۰۰ تومان را دارید. در اینجا شما پس از امضای قرارداد فروش تعهدی با کارگزار و فعال شدن دسترسی به این سامانه اقدام به فروش تعهدی می نمایید.
سپس شما اقدام به ثبت سفارش فروش ۱۰۰۰ سهم فملی با قیمت بازار (۶۰۰ تومان) مینمایید. ارزش این سفارش از حاصل قیمت سفارش ضربدر حجم سفارش محاسبه میشود (۶۰۰*۱۰۰۰= ۶۰۰۰۰۰)
در صورتی که طبق پیش بینی شما قیمت سهم افت نماید در این مرحله شما به تعداد سهام سفارش فروش اخیر خود در قیمت ۵۰۰ تومان سهم فملی را خریداری میکنید. در نتیجه شما سهم را با قیمت ۶۰۰ فروخته و با قیمت ۵۰۰ خریداری کرده اید که از این معامله میزان سود شما ۱۰۰ هزار تومان میشود.
سود معامله فروش تعهدی= (قیمت فروش – قیمت خرید)*۱۰۰۰= ۱۰۰۰۰۰
در صورتی که قیمت سهم فملی افتی نداشته باشد و قیمت سهم تا ۷۰۰ تومان افزایش داشته باشد در زمان سررسید شما باید ۱۰۰۰ سهم فملی را با این قیمت خریداری نموده و در نتیجه شما سهم را با قیمت ۶۰۰ فروخته و با قیمت ۷۰۰ خریداری نموده اید که طی این معامله ۱۰۰ هزار تومان زیان داشته اید.
زیان معامله فروش تعهدی= (قیمت فروش – قیمت خرید)*۱۰۰۰= ۱۰۰۰۰۰-
نکات مربوط به این فروش تعهدی:
▪️متقاضی متعهد است سهامی را که از طریق فروش تعهدی به فروش رسانده، مجدداً از بازار خریداری کرده و به مالک بازگرداند.
▪️چنانچه مالک درخواست تسویه قرارداد را بدهد، متقاضی موظف است سهام را طی مهلت تعیینشده، از بازار خریداری نموده و به مالک بازگرداند.
▪️دوره تنفس تعداد روزهای بعد از فروش تعهدی است که مالک حق درخواست تسویه را ندارد. این دوره توسط مالک در سامانه تعیین مشخص میشود.
▪️سررسید قرارداد فروش تعهدی بهصورت دوره زمانی تعیین میشود و تاریخ ثابتی ندارد.
▪️کارمزد معاملات فروش تعهدی همانند خرید و فروش سهام است که توسط متقاضی (نه مالک) پرداخت میشود.
▪️همانند معاملات سهام، معاملات فروش تعهدی نیز از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۲:۳۰ است.
▪️متقاضی میبایست قبل از ثبت فروش تعهدی، وجه تضمین موردنیاز را در حساب عملیاتی خود داشته باشد.
▪️پس از تسویه قرارداد فروش تعهدی، وجه تضمین متقاضی از حالت بلوکه خارج و آزاد میشود.
▪️زیان متقاضی، از وجه تضمین موجود در حساب وی برداشت میشود.
✍️در زمانی که فردی قصد دارد سهام خود را برای مدت طولانی نگهداری نماید به جهت اینکه سود این فرد تنها بابت نگهداری سهم (بهجز افزایش قیمت سهم) نباشد میتواند با استفاده از قرارداد فروش تعهدی در بازهای که قصد فروش سهم را ندارد، آن را در اختیار متقاضیان فروش تعهدی قرار دهد و متقاضیان، سهم قرض گرفتهشده را به وکالت از مالک در بازار به فروش میرسانند.
4_5949755445676607178.pdf
4.63M
فایل آموزشی ارایه شده در کارگاه آموزشی "آشنایی با ساز و کار معاملات فروش تعهدی در بورس تهران"
تهیه و تنظیم: مدیریت ابزارهای نوین مالی بورس تهران
از سه شنبه 20 اسفند سهام زیر به لیست شرکتها با امکان فروش تعهدی اضافه میشوند.
1. خساپا
2. ولساپا
3. شپنا
4. وپاسار
5. ومعادن
6. های_وب
7. وبشهر
8. ثنوسا
9. پترول
10. بترانس
در مورد فروش تعهدی مطالب جستجو کنید
https://eitaa.com/Educational_Channel
هدایت شده از کانال آموزشی بورس
✅✅✅ عزیزان طبق وعده ای که داده شد با همفکری عزیزان به فراخور نیاز تصمیم به ایجاد کانال آموزشی بورسی کردیم.
انشاالله همه رفقا بتونند از مطالب کانال استفاده کافی ببرند.
عزیزانی که تخصص تو این زمینه دارند اطلاع بدند.
از همکاری مدیران محترم و هم گروهی های عزیز کمال تشکر دارم🙏🙏
https://eitaa.com/Educational_Channel
هدایت شده از کانال تحلیلی بورس
🔴🔴🔴#توجه مهم
خیلی از رفقا در مورد آموزش سوال می پرسند. چند تا کار باید انجام بدید
1. عضو کانال آموزشی ما بشید
https://eitaa.com/Educational_Channel
2. از سایت فراچارت که یه سایت معتبر با کلی فیلم و صوت ... هست استفاده کنید
https://farachart.com/)
3. عضو سایت باشگاه کارگزاری آگاه بشید و از کلاس های حضوری و نیمه حضوری رایگان و غیر رایگان و همچنین فیلم های مفید استفاده کنید.
https://bashgah.com/intro)
وارن بافت دنبال هر سهمی نمی رود، اما وقتی سهمی را انتخاب کند معمولاً پیروز می شود.
این سرمایه گذار و مدیر میلیاردر شرکت برکشایر هاتاوی ثروت خود را با خرید سهام مناسب در زمان درست بدست آورده است و زمانیکه به دنبال شکار فرصت ها باشد طبع سرمایه گذاری او، وی را به سمت سهام شرکت هایی که به قول خودش هیجان انگیز و با کیفیت و در کف قیمت خود هستند سوق می دهد.
او در نامه خود به به برخی از سهامداران در سال 2008 نوشت: " چه هدفم خرید سهام باشد و چه خرید جوراب، دوست دارم جنس با کیفیت و با پایین ترین قیمت را انتخاب کنم."
و زمانیکه بافت یک سهم را می خرد به احتمال زیاد برای مدت فراوانی آن را نگه خواهد داشت. او در گذشته گفته است که زمان ایده آلش برای نگه داشتن یک سهم تا ابدیت است و همه را به سهامداری بلند مدت دعوت می کند. در سال 1996 در مقاله ای نوشت: "اگر حاضر نیستید یک سهم را برای ده سال نگه دارید، حتی ده دقیقه هم به نگه داشتن آن فکر نکنید.
هدایت شده از کانال تحلیلی بورس
هدایت شده از کانال آموزشی بورس
🔴🔴🔴 قبل از انجام معامله استراتژیتون رو مشخص کنید.
#نگاه بلند مدتی
آیا میخواین بلند مدت سرمایه گذاری کنید؟
یا میخواین کوتاه مدت کار کنید؟
یا ... ؟
به صورت کلی تریدرها (معاملهگرها) به چند دسته کلی تقسیم میشن:
۱- دسته اول: کسانی که بلند مدت سرمایهگذاری میکنند.
این دسته از افراد معمولا انسانهای صبوری هستند و نمیخوان زیاد ریسک کنن. و البته این رو هم نمیخوان که بشینن پای سیستم و دقیقه به دقیقهی معاملات سهمی که خریدن رو نگاه کنن.
از خوبیهای این نوع استراتژی این هست که از ریسک بسیار کمی برخوردار هستن و البته استرس خیلی کمتری هم بهتون وارد میشه در نتیجه دیرتر پیر میشین. و البته برعکس تفکر ذهنی خیلیها این نوع آدمها بیش از دیگران سود میکنند.
برای انجام یک معامله بلند مدت باید سهام مورد نظرتون رو هم از نظر بنیادی و هم از نظر تکنیکالی مورد تحلیل قرار بدین.
مدت زمان نگهداری سهم بلند مدت معمولا بیش از یک سال هست.
۲- دسته دوم: افرادی که معاملاتشان را میانمدتی میبندند.
این دسته از افراد هم ریسک کمی را در معاملاتشان میپذیرند و البته استرس کمتری هم به آنها وارد میشود. البته این ریسک و استرس در مقابل بلندمدتیها بیشتر است.
همچنین برای وارد شدن به معامله با این نوع استراتژی باید سهام مورد نظر را هم از نظر بنیادی و هم از نظر تکنیکالی مورد تحلیل قرار بدین.
معمولا به معاملات ۶ماهه تا ۱ساله میان مدتی گفته میشود.
۳- دسته سوم: افرادی که کوتاه مدت معامله میکنند.
این دسته افراد معمولا به اندازه دو دسته قبل صبر ندارند و البته ریسک بیشتر و سود کمتر را میپذیرند.
برای انجام این نوع معامله اغلب تحلیل تکنیکال به تنهایی هم میتواند کافی باشد. اما روانشناسی بازار و تابلو خوانی نیز کمک زیادی به موفقیت در این استراتژی میکند.
معمولا به معاملات ۳ ماهه تا ۶ ماهه کوتاه مدت گفته میشود. (گاها بیش از یک ماه تا ۶ ماه)
۴- دسته چهارم: افرادی که از بازار نوسانگیری میکنند.
در این نوع استراتژی فرد گاهاً روزانه معاملاتش را تمام میکند، گاهاً هفتگی و گاهاً ماهانه.
ریسک این نوع از معاملات بسیار بالا هست و آنچنان استرسی به این افراد وارد میشود که فک کنم عمرشون از نصف هم کمتر میشه😅
تابلوخوانی و تکنیکال بیشترین کارایی را در این نوع استراتژی دارند.
برگرفته از کانال بورسی
https://eitaa.com/Educational_Channel
[فرستاده شده از مجید "مدیر کانال تحلیلی بورس"]
این متن یه گوشه کار ذخیره کنید
نیار به مدام سوال پرسیدن نیست
ببینید استراتژی شما در بازار چیه
اگه تحمل این بازار ندارید بهترین کار خروج از بازار بورسه
هنوز فرصت هست دیر نشده
نگاه ما در این کانال میان مدت به بالاست ☺️
بعضی چیزها زمان می طلبد.
کسب سود در بازار سرمایه،نیازمند فراگیری و کسب دانش،صبر و زمان است.
#آموزش
#تبدیل_سطوح
#شاخص_کل
کانال های متعدد کوتاه تا بلند مدتی می توانند دید مناسبی در تبدیل سطوح در افق های زمانی متفاوت ایجاد نمایند✅.
در نمودار شکست کانال بلند مدت مشهود است و قیمت با اصلاح صورت گرفته در حال نزدیکی به محدوده شکسته شده است. تجمیع سطوح حاکی از ایجاد حمایت مناسب در محدوده 525000 تا 530000 واحدیست و عکس العمل به این محدوده از اهمیت بالایی برخوردار است.
گفتنیست از دست رفتن این محدوده حمایتی روند صعودی را با چالش همراه خواهد نمود.
این گزارش به منزله پیشنهاد خرید یا فروش نیست 📉📈.
اسمارت بورس
کانال آموزشی بورس
رفقا براشون #زکشت مسئله ای عجیبی شده!
#افزایش_سرمایه
1️⃣ قسمت اول: سهم روی قیمت 44760 ریال بسته شد و رفت مجمع
2️⃣ در مجمع 50درصد افزایش سرمایه از محل اندوخته تصویب و اعمال شد
🔅یعنی اینکه : هر تعداد سهامی که داشتید بهتون 50درصدش رو هدیه میدند و بیشتر میشه مثلا 100تا سهم داشتید قبلا، الان چون دوستون دارن و خوشگلید 50تا دیگه هم بهتون هدیه میدن و میشید 150 سهم☺️
پ.ن: البته هدیه تا حدود 2ماه قابل معامله نیست
3️⃣ حالا بعد افزایش سرمایه قیمت سهم کم میشه به همون اندازه که بهتون هدیه دادند تا احساس شادمانی نکنید😜 یعنی قیمت سهم شما میشه 29840
🔅یعنی: 100تا سهم 44760 داشتید میشد = 4476000ریال
و الان 150تا سهم دارید به قیمت 29840 که میشه همون = 4476000
4️⃣حالا هرچی قیمت سهم در روز بازگشایی یا بعدش بیاد بالای 29840 یعنی شما سود کردید
کانال بورسی
#کدال برای دیدن #گزارشات هر سهم یا اینکه در مجمع چقدر سود داده و کی و کجا سود رو باید دریافت کرد برید تو این سایت
https://codal.ir/ReportList.aspx
https://eitaa.com/Educational_Channel
20.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#آموزشی
🔰قانون مهم #جبران_شتاب
🔹چیزی که هر فعال در بورس باید بداند برای اینکه سرمایه اش به فنا نرود.
حامدی
https://eitaa.com/Educational_Channel
#بازار_دوطرفه
#بخش_اول
با ابلاغ دستورالعمل فروش تعهدی اوراق بهادار در بورس و فرابورس، این پرسش پیش میاد که :
فروش تعهدی اوراق بهادار چیه؟
بازار دو طرفه چطور ایجاد میشه ؟
بازار دو طرفه چه تاثیری بروی بورس داره؟
تجربیات جهانی چی میگه؟
مزایا و معایب این روش چیه؟
در بورس ایران علیرغم تلاشهای انجام شده برای ارتقا کارایی و کیفیت در مقایسه با بورسهای جهانی، همواره خلا برخی از ابزارها وجود داشته است. یکی از آن موارد ایناست که در بازار سهام ایران برخلاف سایر کشورها تنها میتوان از رشد قیمت سهام سود کرد.
به اینصورت که پیشبینی میشود که قیمت سهمی در آینده افزایش خواهد یافت یا به عبارتی سهمی ارزندهتر از قیمت فعلی است. در نتیجه با خرید و در نهایت افزایش قیمت سهم سود کسب میشود. اما در بورس بسیاری از کشورهای جهان، به ویژه بورسهای پیشرفته ابزاری تحت عنوان فروش استقراضی وجود دارد که در آن نزول قیمت سهم هم میتواند سود به همراه داشته باشد.
1.فروش استقراضی (Short Selling) چیست؟
در بورسهای جهانی، یک ابزار یا روش سرمایهگذاری تحت عنوان فروش استقراضی (Short Selling) وجود دارد. در فروش استقراضی میتوان از نزول قیمت سهام سود کرد.
به اینصورت که فردی پیشبینی میکند که قیمت سهام شرکتی بیش از اندازه رشد کرده و در آینده احتمالا نزولی خواهد شد. در این حالت سرمایهگذار بدون آنکه سهام آن شرکت را از قبل خریداری کرده باشد، میتواند سهام را از مالک آن قرض کند و پس از سپری شدن یک بازه زمانی همان تعداد سهم به علاوه بهره آن را به مالک پرداخت کند.
میزان بهره نیز از قبل مشخص میشود. در اینصورت متقاضی از مابهتفاوت فروش سهم در قیمت بالاتر و خرید مجدد آن در ارقام پایین سود میکند. در این حالت بر اساس قرارداد قرض مالکیت به فروشنده منتقل میشود.
ادامه دارد...
#بازار_دوطرفه
#بخش_دوم
2.سازوکار فروش استقراضی چیست؟
معمولا فرآیند فروش استقراضی توسط کارگزاریها انجام میشود. به این صورت که صاحبان سهام تعداد مشخصی از سهام خود را به متقاضیان قرض میدهند. برای اینکار حتما باید درخواست ارائه سهام برای فروش استقراضی به کارگزاری داده شود تا وارد وضعیت معاملاتی استقراضی شوند. کارگزاران پس از شناسایی فرد متقاضی، سهام مالک را به متقاضی قرض میدهند.
پس از آن متقاضی نسبت به فروش سهام مالک اقدام میکند، مبلغ حاصل شده از فروش نزد کارگزار خواهد ماند. متقاضی علاوه بر مبلغ کسب شده از فروش سهام، موظف است مبلغی را به عنوان وجه تضمین نزد کارگزار محفوظ داشته باشد تا در صورتی که متقاضی سهام مالک را بازنگرداند از وجه تضمین استفاده شود.
در مدت زمان استقراض مبلغ ماحصل از فروش سهام توسط کارگزار سرمایهگذاری میشود و سود آن به مالک پس از کسر کارمزد کارگزار پرداخت میشود. در صورت تمایل مالک سهام و به منظور ایجاد انگیزش برای متقاضیان مبلغی از سود نیز به متقاضی تعلق پیدا میکند. پس از آن اگر پیشبینی متقاضی محقق شود و قیمت سهام کاهش پیدا کند همان تعداد سهم را مجدد خریداری و تحویل مالک میدهد و در نتیجه مابه تفاوت آن سودی برای متقاضی است. اما اگر قیمت سهم افزایش پیدا کند، متقاضی باید همان تعداد سهم را در قیمتی بالاتر بخرد و تحویل مالک دهد، پس در اینصورت زیان میکند.
لازم به ذکر است در مدت زمان فروش استقراضی کلیه حق و حقوق مالک سهام به جز حق رای محفوظ خواهد ماند
میزان ریسک سرمایهگذاری در فروش استقراضی چقدر است؟
با توجه به اینکه عدد صفر حداقل قیمت یک سهم محسوب میشود و حداکثری برای رشد قیمت سهمی وجود نخواهد داشت و ممکن است رشد سهمی ادامهدار باشد، پس ریسک این عمل به شدت بالاست و تنها معاملهگران حرفهای بازار میتوانند از این روش سود کسب کنند.
روشهای مشابه فروش استقراضی کدامند؟
فروش تعهدی، خرید اختیار فروش و فروش قرارداد آتی از ابزارهای مالی مشابه با فروش استقراضی هستند که هر سه برای کسب سود در بازارهای نزولی مورد استفاده قرار میگیرند.
ادامه دارد...
#بازار_دوطرفه
#بخش_سوم
3.فروش تعهدی چیست؟
با توجه به اینکه دریافت بهره در دین اسلام حرام است، به دلیل ربوی بودن فروش استقراضی و مشکلات شرعی ایجاد شده، تغییراتی در سازوکار فروش استقراضی ایجاد شده است. این تغییرات در قالب عقد وکالتنامه فی مابین مالک سهام و متقاضی است.
به این صورت که سرمایهگذار به وکالت از مالک سهام و با نام مالک، نسبت به فروش سهام مالک اقدام میکند. به این روش فروش تعهدی گفته میشود.
ادامه دارد...