موفقیت مانند غذا نیست که کسی در بشقابتان برایتان بکشد و شما بدون هیچ زحمتی از تهیه آن، آنرا میل کنید.
موفقیت زمان بر است، تلاش و از خود گذشتگی باید داشته باشید تا به موفقیت برسید. متعهد بودن به اهدافتان حتی در سخت ترین چالش های کاری و شخصی مهم است.
اهمیت پشتکار را بدانید و همیشه نسبت به اهدافتان متعهد باشید، حتی وقتی اوضاع بر وفق مرادتان نبود.
دیروز جلسه خوبی با وزیر اقتصاد و اقتصاددانها و فعالان بزرگ اقتصادی کشور برگزار شد. جلسه ای با حدود ۴۰ نفر از بزرگان اقتصاد کشور و صاحبنظران اقتصادی که به نظرم جمع بندی بسیار خوبی هم در پایان صورت گرفت. البته برای بنده افتخاری بود حضور بین بزرگان و به تجربیاتم و آموخته هایم اضافه شد. از وزیر محترم اقتصاد تشکر می کنم که در پایان جلسه به بنده گفتند که شما را شخصا دعوت کردم و این باعث افتخار بنده هست. تمام موافقین و مخالفین شرایط فعلی بازار سرمایه حضور داشتند. از مدیر عاملین برخی بانکهای بزرگ کشور تا روسای پیشین سازمان بورس، روسای قبلی بانک مرکزی، روسای قبلی سازمان امور مالیاتی و همچنین رییس سازمان بورس و شرکت بورس و شورای عالی بورس هم حضور داشتند.
✅ اکثر اعضا معتقد بودند بورس همچنان جای رشد دارد و صرفا در حدود ۲۰ درصد سهام بازار که جزو سهام کوچک بازار هستند با حباب روبرو هستیم.
دقت کنید متوسط p.e بازار هم به صورت هموزن محاسبه می شود،به همین علت رشد زیادی نشان می دهد.
همانطور که قبلا در کانال عنوان کردم و در رسانه ها منتشر شده، دولت و وزیر اقتصاد بر حمایت از بازار تاکید داشتند و قصد بر این هست که بازار سرمایه تبدیل به یک پایگاه تامین مالی بزرگ برای شرکتها و دولت و محلی برای سرمایه گذاری مردم شود. پیشنهادات خودم را به صورت مکتوب به وزیر اقتصاد و رییس سازمان بورس دادم و مقرر شد جلسات دیگری هم در این خصوص تشکیل شود.
در خصوص جلسه توضیحات کافی داده شده اما قصد دارم تحلیل و توصیه ای برای شرایط فعلی داشته باشم.
۱. حبابی در کلیت بازار وجود ندارد و بعد از مدتی افت و خیز شاهد رشد مجدد نمادها خصوصا نمادهای متوسط و بزرگ خواهیم بود. هیچ بازاری فعلا توان جذب نقدینگی را ندارد و دولت هم تمایلی به این موضوع ندارد.
۲. از سهام کوچکی که رشد زیادی کرده اند خارج شوید، تشخیص سهم کوچک و حبابی سخت نیست. این سهمها یا با ترکیدن حباب و یا با اعمال برخی محدودیتها در معاملاتشان روبرو خواهند شد. با این تفاسیر باید با دقت بیشتری سهم انتخاب کنید زیرا خوب و بد از هم جدا خواهند شد. دلخوش به استادان و کانال داران فضای مجازی نباشید این افراد عموما سرمایه شان کمتر از شماست و تجربه کمی دارند. به فرمانهای حمله و تیک آور و رانت و ... آنها گوش ندهید. استراتژی داشته باشید. تنها استراتژی است که شما را در طوفانها و نوسانات بورس حفظ خواهد کرد.
۳. هر انچه در خصوص رانت و سیگنال تضمینی می شنوید سریعا فراموش کنید و صرفا بر مبنای استراتژی شخصی خود خرید و فروش کنید.
۴. اصلاح قیمتی در هر برهه ای صورت می گیرد و لازمه ی رشد بازار است، اصلاح بازار به معنای ریزش بازار نیست سعی کنید تحت هیجانات ناشی از مصاحبه ها، اصلاح قیمتی را ریزش تلقی نکنید. اصلاحات مقطعی باعث جلوگیری از اشباع خرید و تشکیل حباب در سهم می شود که خود به رشد بیشتر آن در آینده کمک می کند.
۵. قویا توصیه می کنم از فکر فروش ملک و خودرو و خرید سهام بیرون بیایید و به هیچ دوست و آشنایی توصیه نکنید وارد بازار شود، نقش قهرمانها را برای دوست و فامیل بازی نکنید ، در روزهای منفی و یا ریزش و اصلاح بازار ، باید همه ی دوستان و فامیل را برای همیشه فراموش کنید زیرا با دیدنشان شرمسار و شرمنده خواهید بود و خاطره ی بدی برایتان شکل خواهد گرفت (سود هم می کردند به حساب تبحر خودشان بود!)
۶. سرمایه گذاری در بورس یک امر منطقی و حساب شده و زمانبر است و قطعا نیاز به یک دیدگاه میان مدت و بلند مدت در اقتصاد خرد و کلان کشور دارد. با اخبار روز خرید و فروش کردن صرفا باعث زیان و سردرگمی شما خواهد شد.
ضمنا اصلاح امروز موقتی است و صرفا سهام کوچک و برخی سهام حبابی در حال تخلیه هیجان هستند، ممکن است هیجان فروش داشته باشیم و این هیجان به صورت کوتاه مدت و موقت به برخی نمادهای دیگر هم سرایت کند اما به زودی شاهد جدا شدن راه این نمادها با نمادهای متوسط و ارزشمند بازار خواهیم بود.
بورس، چند خط از محسن عباسی
خبر۲۱ شبکه ۱چشم انداز بازار سرمایه
دلايل جذابيت، پيش بيني بورس در سال جاري و توصيه هايي براي افراد جديدالورود به بازار سرمايه
7 اردیبهشت 99
اس زمانی
#پول_هوشمند کجا و چگونه وارد می شود؟
پول هوشمند را چگونه تشخیص دهیم؟
پول هوشمند عموما تحت سرمایه نهادی و به صورت منسجم وارد بازار می شود و نمی توان آن را سرمایه گذاری اندک و مستقل نام برد و اثرات آن به صورت افزایش حجم و ارزش معاملات به صورت یکباره در بازار می باشد.
پول هوشمند عمدتا در موج ابتدایی وارد بازار شده و هیجاناتی را در آن ایجاد می کند که خود موجب تحریک ورود سرمایه گذاران در مرحله بعدی می شود که این نیز همگام با خروج مرحله به مرحله پول های هوشمند در بازار صورت می گیرد و لایه های آخر خریداران نیز عموما بازنده این بازی می باشند پس ورود این سرمایه ها را نمی توان با عنوان استراتژی برد- برد نام برد.
پول هوشمند چه زمانی وارد بازار می شود و چه کسانی از آن منتفع می شوند
۱- زمانی که وضعیت بازار نامساعد است و همه اظهار نا امیدی میکنند و به نوعی فشار فروش در سهم بالا می باشد و تقاضایی برای سهام شرکت ها وجود ندارد آنجاست که پول هوشمند می تواند وارد بازار شود.
۲-جایی که قیمت ها به پایین ترین حد خود رسیده و اصطلاحا قیمت ها کف می باشند.
در این هنگام بازیگران اصلی سهم تحت عنوان سرمایه نهادی وارد بازار می شوند و شروع به خرید سهام شرکت ها می کنند و یک موج قوی را در سهام شرکت ها ایجاد میکنند. زمانی که قیمت ها حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد در بازیگران ثانویه و خرد بازار هیجان زیادی برای خرید سهام ایجاد می شود تا از رالی ایجاد شده در بازار جا نمانند. این زمان همان زمانی می باشد که اخبار و شایعات بازار حسابی داغ و بهترین خبرهایی که در صنعت وجود دارد شکوفا می شود و اینجاست که هدف گذاری در خصوص قیمت سهم بسیار افزایش یافته و به محدوده ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد می رسد.
بعد از یک رشد خوب در قیمت سهام، پول هوشمند شروع به خروج از سهم میکند و این فرایند طی چند روز ادامه دارد و به همین دلیل ریزش قیمت ها در این نوع سرمایه گذاری سریع می باشد و سرمایه گذاران ثانویه و خرد که در قسمت بالا در خصوص ان صحبت شد آخرین بازندگان سهم می باشند. معمولا این سرمایه گذاران متوجه خروج پول بعد از رشد قیمتی نمی شوند و از آنجایی که حجم هم در ریزش های قیمتی بالا می باشد پیش خود می گویند که ” حجم ها بالاست و به نظر این اصلاح قیمتی می باشد و انتظار رشد قیمت سهم در آینده وجود دارد” در صورتی که این تفکر اشتباه می باشد و کاهش قیمت به همراه حجم های سنگین در واقع قسمتی از بازی می باشد که بخشی از رویه ورود و خروج پول هوشمند می باشد.
مثالی از ورود پول هوشمند در صنایع
پول هوشمند زمانی که در بازار وارد می شود عموما روند های بزرگی را ایجاد می کند. به عنوان مثال می توان رشد سهام گروه خودروسازی در دی و بهمن ۹۴ را صرفا ورود پول هوشمند در این صنعت دانست. به گونه ای که در ابتدای حرکت قیمت ها به کمترین حد خود رسیده بودند و نا امیدی کامل در این صنعت و در رشد قیمتی سهام این گروه ایجاد شد. اما به یکباره در بسیاری از نمادهای گروه حجم معاملات به شدت افزایش یافت و همگام با آن خبرهای به شدت مثبتی از سهام این گروه و قراردادهای مختلف آن در بازار منتشر شد و تارگت های قیمتی سهم نیز همچنان بالا بود. در این مرحله سرمایه گذاران خرد بازار و بسیاری از صندوق های سرمایه گذاری شروع به سرمایه گذاری در شرکت های گروه خودروسازی کردند و قیمت ها نیز بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافت. بعد از آن به یکباره همگام با خروج پول از این گروه قیمت ها به شدت کاهش پیدا کرد.
برخی از نشانه های ورود پول هوشمند به سهم
۱- حجم معاملات در سهم به یکباره افزایش می یابد
۲- نسبت قدرت خریدار به فروشنده کاهش می یابد به گونه ای خریداران با تعداد کم ولی با حجم های بالا شروع به خرید سهم میکنند.
۳- جمع آوری سهم به صورت آهسته نمی باشد و به یکباره صورت میگیرد.
۴- قیمت ها بعد از کاهش قیمت در یک محدوده ای مانند فنر فشرده می شوند.
کانال بورسی
نام اثر: حُبابیّون
نادم و جامانده از رشد بازار سرمایه ایران از اواخر دهه ۸۰😁
🔥راه های تشخیص سهام بنیادی🔥
از جمله راه های تشخیص سهام بنیادی عبارتند از:
🅿️مقدارEPS سهم مثبت باشه و رفته رفته زیاد بشه
🅿️سود خالص شرکت بیشتر بشه
🅿️هزینه های اداری و سایر هزینه ها کاهش پیدا بکنه
🅿️دارایی های جاری شرکت، نسبت به بدهی های جاری اش در حد قابل قبول زیاد باشد
🅿️میزان تولید شرکت و متناسب با آن فروش شرکت زیاد بشود
🅿️مقدار P/E سهام شرکت رفته رفته کم بشود ولی منفی نشود
🅿️سهام های تاثیر گذار در شاخص کل، بنیادی هستند :
خگستر یکی ازیناست 👆👆🚀🚀
🅿️شرکت برای آینده نزدیک، قراردادها مهمی داشته باشد یا در حال افتتاح ساختمان جدید باشد
🅿️ارزش بازاری و ارزش دارایی بالایی داشته باشد
🅿️نقد شوندگی سهام شرکت بالا باشد
🅿️نرخ فروش محصولات شرکت، رفته رفته زیاد بشود(این مورد خیلی مهم است، مخصوصا افزایش نرخ فروش، محصول اصلی شرکت)
🅿️اگر شرکت افرایش سرمایه داشته باشد، نسبت به افزایش سرمایه، درآمد قابل قبولی را ثبت بکند
🅿️روند درآمد و سودآوری شرکت در گزارش های یک ماهه و فصلی، رفته رفته صعودی باشد و نسبت به سال قبل، زیاد شده باشد
🅿️شرکتی که سال قبل،یا ماه های قبل زیان ده بوده و به شرکت سودده تبدیل شده باشد، بنیادی خوبی دارد
🅿️اگر قیمت پایانی سهم را به EPSسهم تقسیم کنید و عددی که بدست میاد کمتر از ۱۰ باشد، سهم بنیادی خوبی دارد
وجود تعداد زیادی از نمادها در سبد نشاندهنده این است که معاملهگر نمی داند دقیقا چهکار میکند.
#آموزشی
#تحلیل_تکنیکال
فلسفه تحلیل تکنیکال
🖊 تحلیل بازار از نقطه نظر تکنیکی منطق خاص خودش را دارد. سه عامل اولیه رفتارهاي بازار را شکل می دهند: قیمت، زمان، حجم. بنابراین اگر بخواهیم پایه و اساس تحلیل تکنیکال را تعریف کنیم به این دسته بندی می رسیم :
1️⃣ همه چیز در قیمت لحاظ شده است.
مهم ترین اصل تحلیل تکنیکال دقیقا همین است. هر عاملی که بر قیمت سهام تاثیرگذار باشد، چه اقتصادی و چه سیاسی و یا روانشناختی و… به نوعی بر قیمت سهام اثر خواهد داشت و در نمودار منعکس خواهد شد. تغییرات قیمت تابعی از عرضه و تقاضاست. اگر تقاضا بیشتر از عرضه باشد قیمت صعودي می شود و اگر عرضه بر تقاضا پیشی گیرد قیمت کاهش می یابد. این تغییرات، اساس تمام پیش بینی هاي اقتصادي و بنیادي است.
پس با تحلیل نمودار قیمت، بازار خودش را به تحلیل گر نشان می دهد و در مورد آینده احتمالی آن پیش بینی هایی میدهد. یک منطق محض در تحلیل تکنیکال وجود دارد و آن این است که "تکنیکالیست قیمت همه چیز را میداند ولی ارزش (واقعی) هیچ چیز را نمیداند"
تحلیل گران تکنیکال فقط با دو متغیر سروکار دارند:
۱- قیمت فعلی
۲- سابقه تغییرات قیمت
2️⃣ قیمت در یک روند حرکت می کند.
هدف از ترسیم نمودار قیمت ، شناسایی روند و پیش بینی جهت حرکت این روند است. تحلیل گران تکنیکال عقیده دارند که میشود بر مبنای روند پیش روی قیمت اقدام به سرمایهگذاری و معامله کرد.
3️⃣ تاریخ تکرار می شود.
بین تحلیل تکنیکال ، حرکت قیمت ها و روانشناسی انسان ها همیشه ارتباطی قوی وجود داشته است.
در این صورت اگر به گذشته قیمت نگاهی بیندازیم الگوهای قیمتی را شناسایی می کنیم که حالات روانشناسانه بازار را به ما نشان میدهد . این الگوها وضعیت روانی حاکم بر بازار را نشان می دهد. الگوها در گذشته شکل گرفته و اکنون هم می تواند تکرار شود چون اساس آن بر روی روانشناسی انسان است؛ عاملی که در طول سال ها بدون تغییر مانده است.
با این اوصاف میتوانیم عبارت "تاریخ تکرار می شود" را به این صورت هم بیان می کنیم که:
"گذشته چراغ راه آینده است یعنی بررسی نوسانات قیمت در گذشته، آینده احتمالی بازار را به ما نشان می دهد"
نبض بازار
#حد_ضرر
#آموزشی
حد ضرر در بورس یا استاپ لاس عبارت است از حداکثر مقدار ضرر مجاز در یک معامله که معمولا به اختصار با عبارت SL نمایش داده می شود. به بیان دیگر حد ضرر یعنی جایی که تحلیل معاملهگر نقض میشود و بازار بر خلاف پیشبینی معاملهگر حرکت میکند. در چنین شرایطی با فعال شدن دستور حد ضرر، معامله بسته میشود و از زیان بیشتر معاملهگر جلوگیری میکند.
#آموزشی
🕯 یک کندل استیک از چهار بخش اصلی تشکیل میشود:
۱- اولین قیمت (open)
۲- آخرین قیمت (close)
۳- بالاترین قیمت (High) به شکل سایه بالا نشان داده میشود
۴- پایین ترین قیمت (Low) به شکل سایه پایین نشان داده میشود
#آموزشی
📊 کندل مثبت یا منفی چیست؟
📈 کندل مثبت کندلی است که:
۱- قیمت بسته شدن بالاتر از قیمت باز شدن باشد.
۲- معمولا با رنگ سبز، سفید یا تو خالی در نمودار مشخص است.
۳- در روندهای صعودی بیشتر دیده می شود.
📉 کندل منفی کندلی است که:
۱- قیمت بسته شدن پایینتر از قیمت باز شدن باشد.
۲- معمولا به رنگ قرمز یا سیاه در نمودار مشخص است.
۳- بیشتر در روندهای نزولی دیده میشود.
♦️توصیه هایی ارزشمند از پیترلینچ♦️
👈 یکی از سرمایه گذاران موفق در بازار بورس و مدیر افسانه ای وال استریت
🔹هیچ کس نمی تواند زمان سقوط ها را همیشه و به صورت دقیق پیش بینی کند. اگر شما تحمل این شرایط غیرقابل اجتناب را ندارید، بازار سهام جای شما نیست.
🔹سقوطهای شدید بازار فرصت ایده آلی برای خرید سهام شرکتهای مورد علاقهتان هستند.
🔹در بازار سهام صبر مهم است. در این بازار، زمان در کنار شماست و گذشت آن بسیاری از مشکلات را حل می کند
# آموزشی
✅ پدیده ای به نام،حباب در بورس وجود ندارد، حباب در ایران شوخی است!؟
محسن عباسی
دکترای مدیریت مالی
مدرس دانشگاه علامه طباطبایی
مدتی است که دوباره با رشد شاخص بورس، صحبت از حباب در بورس می شود و سوالات زیادی در این خصوص از بنده می شود. قصد دارم خیلی کوتاه به این سوال جواب بدهم
👈 مقایسه شاخص بورسِ ۱۰ سال پیش با بورس امروز و نشان دادن رشدِ یکی دو هزار درصدی کاملا اشتباه هست. شاخص بورس حتی قابل مقایسه با ۶ ماه قبل خود هم نیست دلیلش هم خیلی ساده است، مقادیر پایه ۱۰ سال پیش و الان برابر نیستند به عبارت دیگر تعداد زیادی شرکت جدید وارد بازار شده است که باعث رشد شاخص شده است در حالیکه ۱۰ سال پیش این شرکتها در بورس وجود نداشتند. بنابراین ورود شرکتهای بزرگ، رشد بیشتری به شاخص داده است و به هیچ وجه قابل قیاس با بورس ۱۰ سال پیش نیست که بسیاری از شرکتهای بزرگ در آن نبودند.
۲. اصولا کلمه حباب در ایران یک شوخی زشت است،حباب را نسبت به چه زمانی می سنجیم؟
حباب نسبت به یک هفته پیش ، یک ماه پیش، یک سال پیش یا ده سال پیش؟
فریاد حبابیون را در بسیاری از روندهای صعودی در سایر بازارها نیز به یاد داریم،
سکه ۱ میلیون تومانی یک زمانی حباب بود!
دلار ۵ هزار تومانی حباب بود!
مسکن حباب بود!
شاخص ۱۰۰ هزار واحدی حباب بود!
پراید ۳۰ میلیونی حباب بود!
اینها نمونه هایی از حبابهایی بودند که چندین سال قبل تشخیص داده شدند و هیچ وقت نترکیدند، چند روزی شاید کوچکتر شدند اما دوباره نفس گرفتند و بزرگتر از قبل شدند.
در هر لحظه شما نمی توانید اعلام کنید که آیا قیمت کالا و ارز و سهام حباب دارد و یا ارزنده است؟
کمی فکر کنید, قیمت پراید الان (اردیبهشت ۹۹) حبابی است، یا وقت خرید است؟ مسکن چطور؟ اگر حباب تشخیص دهیم و نخریم آیا قیمتش پایین می آید؟
قیمت کالا و خدمات را در یک دوره ۱۰ ساله بررسی کنید. آیا حبابی ترکیده است و یا صرفا اصلاح قیمتی اتفاق افتاده است که در نهایت منجر به شکل گیری روند قوی تر صعودی در قیمت آن کالا و یا خدمات شده است؟
✅ این بدین معنی نیست که سهام حبابی نداریم. اتفاقا سهام حبابی همیشه وجود دارد. در شاخص ۱۰۰ هزار واحدی هم سهام حبابی وجود داشت. ذات بازار همین است ک همیشه در دل خود تعدادی سهام حبابی دارد. اما اینکه کل بازار را حبابی بنامیم بی انصافی است و یا ناشی از عدم اگاهی ماست و یا قصد و غرض!
⏰ بازار بورس را اگر به صورت دقیقه ای بنگرید افت و خیز دارد، دائما قیمت خرید و فروش سهام تغییر می کند. آیا می توان گفت که در تایم فریم دقیقه ای، سهام حباب دارد و چند لحظه بعد که نوسان می کند و پایین می آید بگوییم حبابش ترکید؟ فرض کنید در دقیقه اول قیمت سهام مثلا ۱۰۵ تومان است و یک دقیقه بعد سهام ۱۱۰ تومان می شود ایا حبابی بالا رفته است؟ دو دقیقه بعد اگر از ۱۱۰ به ۱۰۰ تومان برسد آیا حباب سهام ترکیده است؟ پاسخ شما چیست؟
حالا تایم فریم بررسی را هفته ای در نظر بگیرید!
آیا حبابی می بینید؟
در بُعد ماهیانه و سالیانه نیز اوضاع همین است.
بورس همیشه افت و خیز دارد و این ذاتش است.ممکن است یک روز مثبت باشد یک روز منفی، ممکن است یک هفته و یا یک ماه مثبت باشد و یک هفته و یک ماه بعد منفی.
ممکن است چند سال مثبت باشد و سال بعدش منفی! اینها افت و خیز بورس هستند از تایم فریم دقیقه ای تا سال به سال. مرتب بالا و پایین می رود چون ذاتش همین است! بورس یک روند یادگیرنده و هوشمند دارد! مرتبا خود را با شرایط و اطلاعات دریافتی تطبیق می دهد. بعدا باز هم راجع به حباب صحبت خواهم کرد.
#بورس_حباب_ندارد
بورس، چند خط از محسن عباسی
بورس بعد از ورود سهام عدالت!
بزرگتر از بانک!
محسن عباسی
دکترای مدیریت مالی
مدرس دانشگاه
قبل از خواندن این مطلب، حتما حتما مطلب ریپلای شده را مطالعه بفرمایید.
معادلات بورسی حسابی تغییر کرده و بورس در حال پوست اندازی است. رشدی که طی ۳۰ سال گذشته حق بورس بوده و در سلطه ی بانکها بود به سرعت در حال محقق شدن است. اگرچه همه ی توجه ها به شاخص بورس و اعداد آن است اما همانطور که در پستی که ریپلای کرده ام عنوان شده، بورس در حال گسترانیدن چتر خود بالای سر همه ایرانیان است. درگیر شدن عموم مردم مهم تر از عدد شاخص بورس است.
وضعیت بورس بعد از سهام عدالت!
👈 بورس در حال حاضر در سطح افکار عمومی و برنامه های دولت ، پر توجه ترین است. با ورود سهام عدالت تقریبا تمام کشور درگیر بورس خواهند شد. من فکر می کنم در صورت مدیریت صحیح بازار، شاهد رسوب نقدینگی در بورس خواهیم بود، حتی بیشتر از سپرده های بلند مدت بانکها.
✅ به تدریج شاهد قدرتمندتر شدن نهادهای مالی بازار سرمایه خواهیم بود و هم زمان از قدرت بانکها کاسته خواهد شد (در یک روند میان مدت و بلند مدت).
✅ به تدریج پای تبلیغات بورسی به رادیو تلویزیون باز خواهد شد و دیدن تبلیغات نهادها و ارکان بورسی مانند بانکها عادی خواهد شد.
✅ بعد از آزاد سازی سهام عدالت احتمالا اکثریت مردم سهام را خودشان مدیریت خواهند کرد و این یک تیغ دولبه برای بازار است. هم می تواند ورود پول را تشدید کند و هم ممکن است کمی بازار را آشفته و نوسانی کند. بهتر است امکان فروش سهام عدالت پله ای و یا تدریجی شود و یا برنامه زمانبندی برای آن در نظر گرفته شود و یا امکان فروش سهمیه بندی بشود تا بازار بتواند به آهستگی عرضه ها را جذب کند.
👈 با این حال در میان مدت و پس از آشنایی عموم مردم با بورس، شاهد کوچ نقدینگی مردم به بورس خواهیم بود. باید زمینه جذب این نقدینگی را اماده کرد.
👈 ابزارهای مالی متنوع و ساده و قابل فهم را توسعه دهیم. ما نیاز به صندوقهای سرمایه گذاری جدید داریم. سازمان باید مجوز صندوقها را سریعتر صادر کند (بعضا تا بیش از ۶ ماه، درخواست مجوز صندوق در سازمان بورس بین کارشناسان و مدیران پاسکاری می شود).
صندوقهای سرمایه گذاری موجود باید به فکر افزایش سقف واحدهای خود باشند، شرکتهای مشاور و سبدگردان باید تبلیغات گسترده ای جهت آشنایی مردم با بورس انجام دهند ، خدمات خود را به عموم مردم معرفی کنند.
📍 در حوزه آموش ضعف شدیدی در شرکت اطلاع رسانی بورس وجود دارد و غیر از استوریهای مدیر روابط عمومی بورس، چیز بیشتری در این حوزه ندیده ایم.
سازمان بورس و شرکت بورس خساست را کنار بگذارند و بخشی از کارمزدها را برای آموزش و فرهنگ سازی بورس اختصاص دهند . فرابورس به جای بستن کانالهای تلگرامی و هدر دادن انرژی خود برای بستن کانالهای افراد تاثیرگذار در بازار ( و نه سیگنال فروشها) ، انرژی خود را جهت اموزش و فرهنگسازی در بورس کند.
حالا که نمایشگاه بورس عقب افتاده است، باید رویدادهای مالی را در فضای مجازی و تلویزیون پیگیری کرد.
✅ بورس در حال حاضر مهم ترین دغدغه ی دولت و مردم است و تنها ابزار کمکی در شرایط رکود کرونایی برای دولت و مردم است.
📍بورس اگر نگوییم باید شبکه اختصاصی تلویزیونی داشته باشد اما باید چندین برنامه در شبکه های مختلف و ساعات پر بیننده داشته باشد. حالا که نقدینگی به بازار آمده و در ادامه نیز با آزادسازی سهام عدالت ، ورود پول به بورس شتاب می گیرد و بازار هم عمیقتر می شود ،باید مردم را جهت استفاده صحیح و حضور درست در این بازار آموزش داد وگرنه هیجانات مردم عادی و عدم آشنایی با شرایط بورس، باعث خواهد شد تا این نقدینگی مانند سیل تمام پایه های بورس را در هم بشکند.
بورس، چند خط از محسن عباسی
✅این نکات کلیدی و مهم برای موفقیت تازه کاران و هم یک یادآوری برای حرفهایهای بورس است.
1 – قبل از قدم گذاشتن در بازار خوش خط و خال بورس استراتژی خود را تعیین کنید. نوسانگیری – کوتاه مدت – میان مدت - بلند مدت
2 – اگر قصد دارید سرمایهگذاری بلندمدت انجام دهید بازهم کمی تحلیل تکنیکال بیاموزید و مفاهیم اولیه تحلیل تکنیکال از قبیل حمایتها و مقاومتها را بشناسید. اطلاعات جمع آوری کنید، تجزیه و تحلیل کنید تا ورزیده شوید.
3 – حتما در هر خرید حد ضرر مشخصی برای خود تعیین کنید مثلا 10% و بر این حد ضرر کاملا پایبند باشید. خیال سودهای تپل می تواند به ضرر های تپل تر هم بیانجامد. فرضا روند قیمتی سهمی را در 20 روز گذشته بررسی کنید ببینید کمترین قیمت چند بوده است و بیشترین قیمت را ببینید بعد ببینید ریسک ورودتان خوب ارزیابی می شود یا بد. بر اساس آن استراتژی ورود خود را تنظیم کنید.
4- براساس صحبتهای افراد خرید و فروش نکنید. (حتی صحبتهای کسانی که به ایشان صددرصد اعتماد دارید). صحبتها و توصیههای خرید و فروش را فقط گوش کنید و بخوانید ولی سریع اجرا نکنید. تجزیه و تحلیل کنید و با شخصیتتان و استراتژی خودتان تطبیق دهید. شاید آن شخص فردی بسیار ریسکپذیر باشد ولی شما شخصا حاضر به ریسک زیاد نباشید. دلیل دیگر اینست که شاید استراتژی آنها بلند مدت باشد ولی شما کوتاه مدت یا میان مدت و حتی شاید آنها به نوسانگیری فکر می کنند.
5 – برخی افراد سودجو در تالارهای بورسی قصد دارند با تعیین هدفهای اغواکننده و جذاب برای سهمهای مختلف، سرمایهگذاران را فریب داده و هیجانزده کنند. پس به سهم هایی که در تالارهای بورسی بشدت روی آنها تبلیغ می شود سعی کنید وارد نشوید و اگر وارد شدید کاملا مواظب باشید. هیجانزده رفتار نکنید و به استراتژی تان در هر حالت و موقعیتی پایبند باشید. (البته به این معنی نیست که همه افراد در تالارهای گفتگو سودجو و فریبکار هستند)
6 – همیشه 30% سرمایهتان نقد داشته باشید. امتحان کنید حاشیه امنیت بالایی برای شما ایجاد خواهد کرد. تا زیر و بم کار را یاد نگرفتید هرگز تک سهم نشوید. تک سهم شدن (داشتن یک سهم در سبد سهام) مخصوص معاملهگران بسیار حرفه ای و رانتدار است.
7 – اگر اطلاعاتی درباره تحلیل تکنیکال و بنیادی ندارید، سهمی که رشد شارپی دارد و با صف خرید بالا میروند در اولین منفی 50% آن سهام را بفروشید و اگر دوباره منفی خورد 100% خروج کنید. منتظر نباشید که قیمت آن برگردد. بلکه بهتر است سود خود را شناسایی کرده (سهام خود را بفروشید) و بروید روی سهم دیگری سرمایه گذاری کنید.
8 – هرگز به خود نگویید که اگر امروز نخریدم دیگر سود نخواهم کرد. بیش از 400 نماد در حال معامله شدن است اگر این سهم نشد بازهم سهام خوب دیگر موجود است. در ابتدای کار همین که ضرر نکنید کلی سود است پس در خرید عجله نکنید. سهمهای خوب برای خرید همیشه وجود دارد. امروز نشد فردا ، فردا نشد پس فردا خرید کنید. بنابراین آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید.
9 – اولویت اول در بازار بورس حفظ سرمایه است و اولویت دوم، حفظ سودهای قبلی میباشد. همیشه فرصت خرید سهام وجود دارد ولی فرصت برگرداندن سرمایه همیشه مهیا نیست.
اگر سهمی را با عجله و با شتابزدگی خرید کنید و ضرر کرده و سرمایه شما از دست برود، دیگر چیزی نخواهید داشت که با آن معامله کنید. پس اگر سرمایه نباشد سود هم نیست.
10 – روی هیچ سهمی تعصب نداشته باشید. برخی معاملهگران فقط در گروه خاصی از بازار فعال هستند و برخی دیگر به سهمی که خریداری شده تعصب خاصی نشان میدهند؛ هردو اشتباه است. هدف معاملهگر در بازار سرمایه سودکردن است و هدف این نیست که با سهام یک شرکت ازدواج کنید.
11 – خرید یک سهم با اراده خود فرد انجام میشود. پس قبل از هر خرید فکر کنید و عواقب خریدتان را از همین ابتدا بر عهده بگیرید. تقصیر اشتباهتان را بر گردن دیگران نیندازید. این شما هستید که مسئول خرید و فروش خود میباشید.
12 – بهتر است به دنبال سیگنالهای خرید و فروش نباشید چون اگر هم سودی کسب کنید همیشگی نیست. سیگنالها مانع یادگیری شما میشود و کسی که به فکر پیشرفت و ترقی باشد به سیگنالهای خرید و فروش سهام کمتر توجه میکند.
13 – تحلیل بنیادی و تکنیکال را تا حدی که میتوانید یادبگیرید. فکر نتوانستن را از ذهن خود بیرون کنید، تحلیلگران بزرگ نیز روزی فردی عادی بودهاند و با تمرین و مطالعه و تجربه به اوج رسیدهاند. شاید مثل خیلی از افراد بگویید وقت مطالعه و کلاس رفتن را ندارید. مشکلی نیست، هرچقدر زمان دارید صرف یادگیری کنید و روزانه مثلا 30 دقیقه در ساعتی خاص صرف اینکار نمایید. پس از مدتی خودتان از پیشرفتی که کردهاید متعجب خواهید شد.
#آموزش
نکته مهم در خصوص بازار
بازار مثبت هست و همه شدن وارن بافت
همه دارن از شاخص کل 8 میلیون و 20 میلیون صحبت میکنن ولی از نظر انسانی و شرعی بخاطر تازه واردان بازار باید نکته مهمی رو بگم تا خدایی نکرده باعث زیان شما عزیزان نشود.
دوستان عزیز روند بازار فعلا مثبت میباشد و فارغ از نوسانات کوتاه مدتی روند بورس فعلا مثبت خواهد بود برای اینکه خیلی روشن و واضح بگم کجای نقشه هستیم ما در هر حرکت انگیزشی مثل الان 5 حرکت داریم که موج های 1 و 3 و 5 حرکت شتابدار و موج 2 و 4 اصلاحی هستند.
در حال حاضر اکثریت بازار در موج 5 و آخر صعودی میباشند که این موج 5 میتواند چند #ماهی طول بکشد و بستگی به کشیدگی این موج دارد که باید در طول مسیر بررسی شود تا میزان تعیین شود ولی روند کلی تا پایان موج صعودی خواهد بود. اما بعد از پایان موج 5 بازار وارد یک اصلاح قیمتی و زمانی خواهد شد پس حتما در سرمایه گذاری و خرید نماد مناسب دقت کافی را داشته باشید چون در زمان اصلاح بازار نمادهای بنیادی قدرت اصلاح زمانی بیشتر میباشد و اصلاح قیمتی کمی خواهند داشت و ریسک شما را کاهش میدهند.
فکر کنم کامل و خلاصه و قابل درک برای همه عزیزان توضیح دادم که الان کجای بازار هستیم و تا چه زمانی بازار صعودی خواهد بود با آرزوی بهترین ها برای همه شما عزیزان
کارشناس بورس
حدود 60 درصد معامله گران #تازه_کار در بازارهای جهانی در 3 ماه اول این کار را #رها می کنند که البته این چیز #خوبی است اگر قرار بود #همه موفق شوند که همه ما #میلیونر بودیم.
20 درصد دیگر تا یک سال ادامه می دهند و سپس در #ناامیدی ریسک هایی می کنند که مطمئنا حسابشان را #نابود می کند.
و چیزی که ممکن است شما را شگفت زده کند این است که 20 درصد دیگر حدود 3 سال در این بازار باقی می مانند و فکر می کنند که دیگر به #نقطه_امن رسیدند ولی حتی بعد از 3 سال تنها 5 تا 10 درصد باقی می مانند و شروع می کنند به کسب درآمد #واقعی و #ثابت.
به هر حال اینها آمار واقعی هستند، نه حدس هایی که از ذهنم آمده، پس اگر 3 سال است که در بازار هستید فکر نکنید که دیگر به نقطه امن رسیدید.
مارک_والتون
#آموزش
قانون 10 هزار ساعت
در بازار سرمايه، مردم عادي فقط در بازاري كه صعودي است سود ميكنند، اما يك متخصص، هميشه سود ميكند.
براي متخصص شدن خود، وقت بگذاريم.
#انگیزشی