نرخ سود « فیروزا » به ۲۸ درصد افزایش یافت
فرصت آربیتراژ طلایی در فیروزا
خبر خوب اینکه نرخ سود موثر صندوق درآمد ثابت فیروزه آسیا با نماد فیروزا از ابتدای زمستان (شنبه هفته آینده) به ۲۸ درصد موثر افزایش مییابد. برنامه اولیه این است که تا پایان سال این رویه ادامه پیدا کند و تابلو بازارگردانی در هر حجمی امکان خرید و فروش و نقدشوندگی کافی تا چند صد میلیارد تومان مشابه رویه ماههای گذشته فراهم باشد. در اینجا لازم است اشاره شود که فیروزا در ۸ ماه گذشته نرخ ۲۷.۵ درصد را به مشتریان خود داده است و همچنان نیز ذخیره ۲.۵ درصدی را برای اطمینان خاطر دارندگان فیروزا باقی مانده است و اطمینان کافی از پرداخت چنین سودی وجود دارد.
شنبه بخر، چهارشنبه بفروش، ۴۰ درصد موثر سود کن
اما نکته جالب اینکه همزمان با افزایش نرخ سود به ۲۸ درصد یک فرصت آربیتراژ طلایی در فیروزا نیز فراهم آمده است. نوع بازارگردانی فیروزا روی تابلو (نماد فیروزا در تمام کارگزاریها) به گونهای است که اگر شنبه فیروزا بخرید و چهارشنبه بفروشید سود موثر بیش از ۴۰ درصد خواهید داشت. این سود در هر هفته قابل تکرار است؛ مثلا اگر نقدینگی دارید که شنبه تا چهارشنبه میخواهید جایی آن را پارک کنید، سود ۴۰ درصد موثر سالانه اینجا را از دست ندهید. به این ترتیب اگر شنبه بخرید و شنبه هفته بعد بفروشید کف سود ۲۸ درصد موثر را خواهید داشت (تا جایی که نگارنده اطلاع دارد بالاترین نرخ سود بازارگردانی درآمد ثابت در بازار محسوب میشود) و اگر شنبه بخرید چهارشنبه بفروشید، سود موثر رویایی ۴۰ درصدی خواهید داشت. لازم به ذکر است برای شیرینتر شدن این فرصت آربیتراژی کارمزد معاملات صندوق درآمد ثابت ارمغان فیروزه آسیا با نماد فیروزا در کارگزاری فیروزه آسیا صفر است؛ البته به صورت کلی کارمزد معاملات صندوق درآمد ثابت بسیار ناچیز است.
پ.ن: نگارنده در صندوق فیروزا ذینفع است.
پ.ن: منظور از سود موثر تکرار همین سود در کل یک سال است.
پ.ن: ممکن است درک فرصتهای آربیتراژی اندکی دشوار باشد و در صورت لزوم توضیحات بیشتری همراه با مثال آورده خواهد شد.
درباره فرصت آربیتراژ طلایی فیروزا
در مطلب قبل به افزایش نرخ سود صندوق درآمد ثابت ارمغان فیروزه آسیا به ۲۸ درصد از ابتدای دی اشاره شد. همچنین از ایجاد فرصت طلایی برای آربیتراژ نیز پردهبرداری شد. در این فرصت جدید شما اگر شنبه فیروزا بخرید و چهارشنبه بفروشید به سود ۴۰ درصد موثر دست پیدا میکنید.
در این خصوص قیمت خرید امروز فیروزا ۴۰۲۳۷ ریال است و قیمت هر واحد این صندوق در چهارشنبه هفته جاری به ۴۰۳۹۳ ریال خواهد رسید. برای درک بهتر موضوع در ادامه مثال عددی آورده شده است.
فرض کنید شما توان اخذ ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از کارگزاری با نرخ ۲۳ درصد دارید. اگر این اعتبار کارگزاری را شنبه اخذ کرده و فیروزا بخرید و چهارشنبه با فروش فیروزا این اعتبار را تسویه کنید به سود حدود ۸۰ میلیون تومان بدون ریسک خواهید رسید.
به این ترتیب کف نرخ سود صندوق درآمد ثابت ارمغان فیروزه آسیا به ۲۸ درصد موثر سالانه رسیده است. اگر واحدهای صندوق را خریده و نگه دارید (برای مثال شنبه بخرید و شنبه هفته بعد بفروشید) این سود ۲۸ درصد موثر سالانه برای شما محقق شده است. اگر هم شنبه بخرید و چهارشنبه بفروشید معادل بیش از ۴۰ درصد سود موثر سالانه را خواهید داشت. طبیعتا اگر نرخ سود بالاتری در سایر ابزارها در پایان هفته دارید نیز این فرصت طلایی برای استفاده از آربیتراژ فیروزا محسوب میشود.
تابلوی معاملاتی فیروزا:
https://www.tsetmc.com/instInfo/10795723506538053
پ.ن: نگارنده در معاملات فیروزا ذینفع است.
@bourse_automation
#مبعث
🌸 عید است و هوا شمیم جنت دارد
نام خوش مصطفی حلاوت دارد
🌸 با عطر گل محمدی و صلوات
این محفل ما عجب طراوت دارد
🌹 عید مبعث مبارک باد 🌹
آموزش تئوری امواج الیوت.pdf
2.08M
کـتـاب "آموزش تئوری امواج الیوت"
مترجم : مهرداد فراهانی
ویرایش : حامد بهاری
#آموزشی
◻️دور جدید فعالیتهای «فردای اقتصاد» از فردا شنبه پنجم اسفندماه آغاز میشود. در برنامه تصویری «صفحه اول» که عصر شنبه پنجم اسفند در وبسایت و سایر پلتفرمهای «فردای اقتصاد» اعم از تلگرام و اینستاگرام و یوتیوب منتشر میشود برنامههای جدیدی که به ویژه برای تعطیلات نوروزی تدارک دیده شده است توسط علی میرزاخانی سردبیر «فردای اقتصاد» معرفی خواهد شد.
◻️ظهر روز دوشنبه هفتم اسفندماه نیز برنامه «همراه سرمایهگذار» با اجرای «بهزاد بهمننژاد» قائممقام سردبیر «فردای اقتصاد» پخش خواهد شد که به بررسی تحولات بازار سهام و سایر بازارهای مهم داخلی و خارجی میپردازد.
◻️رسانه تصویری فردای اقتصاد⬇️
@Feghtesad
هدایت شده از کانال آنالیز سهم ها
#تورم
تورم نقطه به نقطه چیست؟
منظور؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه بعد از جلسه هیات دولت اظهار نمود که تورم نقطه به نقطه برای بهمن ماه امسال ۳۵٫۸ درصد بوده که پایین ترین نرخ تورم دو سال اخیر بوده است.
✍در واقع تورم نقطه به نقطه همان گرفتن نرخ رشد بین شاخص قیمت مصرف کننده مثلا بهمن امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته می باشد.
از نظر من اصلا این عدد چیزیو نمی تونه نشون بده. مثل این می مونه که شما نرخ رشد ماهانه بگیری برای سود سازی یه شرکت نسبت به ماه مشابه سال گذشته.چ و بگویی مثلا افزایش نرخ رشد داشته. با یک گل بهار نمیشه. ضمن اینکه بزرگترین معیار برای اندازه گیری تورم همکنون مردم هستند که نرخ رشد اون کاملا حس می کنند.
به هر دلیلی امکان داره این ماه استثنا این اتفاق افتاده باشه. کاهش متوالی نرخ رشد مهم می باشد و از سویی اگر با وجود کاهش تولید شما کاهش تورم را مشاهده کنید، صرفا مقطعی خواهد بود.
کاهش تولید و فروش هم جای دوری نمی رویم. کاهش نرخهای رشد حاشیه سود شرکتهای بورسی کاملا مبرهن می باشد.
در مجموع نرخ تورم سالانه و نهایتا فصلی اون هم برای چند فصل متوالی اهمیت ویژه ای داره.
#آموزشی
بازده تا سررسید یا yield to maturity (YTM) چیست؟
🔹خرید اوراق درآمد ثابت در دسته سرمایه گذاری کم ریسک حساب می شود که معمولا نرخ بازدهی آنها کمی بالاتر از یک حساب سپرده استاندارد است. ( البته در کشور تورم خیری همانند ایران، بزرگترین ریسک این اوراق نرخ تورم می باشد).
🔹بسیاری از سرمایه گذاران برای داشتن یک جریان درآمدی ثابت در دوران بازنشستگی از این اوراق استفاده می کنند.
🔹در مجموع سرمایه گذاران در هر سنی امکان داره این نوع اوراق را به سبد خود جهت کاهش نمایه کلی ریسک، اضافه نمایند.
سرمایه گذاری در این نوع اوراق در عین سادگی، پیچیدگیهای خود را نیز دارد که یکی از مهمترین متغیر های آن بازده تا سررسید یا YTM است.
🔹این متغیر به این مفهوم است که اگر شما امروز این اوراق را خریداری نمایید و آن را تا سررسید نگه دارید، میزان بازده سالانه شما چقدر خواهد بود.
🔹به بیانی علمی تر نرخیست که ارزش فعلی جریانهای نقدی آینده اوراق را با قیمت فعلی بازار آن برابر می کند.
🔹نرخ بازده تا سررسید, YTM, بر این درک استوار است که سرمایه گذار اوراق را با قیمت فعلی بازار خریداری می کند و آن را تا زمانیکه اوراق به ارزش کامل خود برسد نگه می دارد و تمام پرداختهای سود به موقع انجام می شود.
#آموزشی
#چرخه
چرخه #روانشناسی معامله گران در بازار که در #استراتژی وارن بافت از آن به آقای بازار نام برده می شود.
#نرخ_تنزیل
نرخ تنزیل مجموعی از نرخ تورم و پاداش ریسکی می باشد که شما محاسبه می کنید.
#اقتصاد
#آموزشی
#مدیریت_سبد
جهت اینکه برای سبدتون یک مدیر خوب باشید باید بتونید وزنها را به درستی و به موقع جابجا کنید. بازدهی از بخش رشد کرده را نقد نموده و به موقع به بخش رشد نکرده در قیمتهای جذاب اضافه کنید.
#آموزشی
#دلار_سلیمانیه
#دلار_هرات
#دلار_دوبی
🔹همونطور که می دونید عوامل بسیار زیادی بر روی قیمت دلار بازار آزاد موثر می باشد و یکی از آن عوامل قیمت دلار سلیمانیه عراق، هرات افغانستان و امارات است.
🔹حدودا یک دهه و اندی میشه که ایران تحریم هست. بنابراین به دلیل عدم امکان انجام مبادلات دلاری از کانال بانکهای خارجی، برخی از کشورهای خارجی کانالی برای نقل و انتقالات دلار به ایران هستند.
🔹در چند سال اخیر متناسب با حجم معاملات ایران در کشور امارات و همچنین سهولتی که در ورود دلار از کانالهای صرافی این نواحی وجود داشت، نرخ حواله درهم با میزان عرضه و تقاضا در تمامی صرافی این نواحی روی معاملات ارز ایران موثر است.
🔹داستان برای دلار هرات و سلیمانیه هم همینگونه می باشد . بنابراین نوسان و حرکت در این دلارها باعث شکل گیری نوسان و حرکت دلار بازار آزاد می شود.
#آموزشی
43.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#چرخه_سودآوری
#چرخه_بازار
#مدیریت_سبد
در این ویدئو کوتاه سعی شده مفهوم رسانده بشه.
تو تاپیک تحلیل گذاشته شده ، چون به نوعی به شما دیدگاه از تورم و وضعیت آینده شرکتها میده.
#آموزشی
21.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آموزش امواج الیوت | بخش اول الگوها
25.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امواج الیوت به زبان ساده : نسبت ها در امواج الیوت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای البروکس
فشار خرید ویا فروش را اینجوری تشخیص میده
🔆 مرتضی عباد میگه:
🟢 خرید و فروش تو بازارهای مالی، چه سهام چه کریپتو و فارکس اونقدری بی رحم هست که اگه کسی به روشی دست یافت که بتونه سود کنه اونو نه پولی و نه مجانی با شما شریک بشه یا حتی راجع بهش حرف بزنه.
اونایی که با کت و شلوار و ماشین کروک و ویلای آنچنانی عکس میزارن و منم منم می کنن اینکاره نیستن. واقعی های بازار وقتی حرفی از کارشون بشه با تمام قوا غُر میزنن و چه کنم چه کنم می کنن. کسی هم به حرفه شون دعوت نمی کنن.
اولین اصل در بازار قبول کردنِ این اصل هست که ارتشت تک نفره است.
🟢 اونقدری این بازار سخت هست که کسی که تو یه حوزه نیمچه تخصص و توانی داشته باشه سعی میکنه همونو بچسبه و سودش رو تثبیت کنه، اینایی که می بینید شب کریپتو بازن، صب بورس، بعد از ظهر فارکس، اینا عمدتا تو هر سه بازار ناتوانن، حالا ممکنه یه استثنایی هم باشه که نابغه است.
برا همین ای وای بورس نداد برم کریپتو، کریپتو نداد برم فارکس، فارکس نشد برم طلا، نهایتش میشه بلای جان خودتون و مالتون. یکی رو بچسبید، توانا بشید و همون خط رو برید.
🟢 من آدم میشناسم سالی دو سه بار تو سهم معامله میکنه و بیست سال هم هست که دوام آورده. تازه همین بورس هم اگه هر روز درگیرش باشی فرسوده ات میکنه، چه برسه به اینکه بخوای چند تا بازار رو همزمان هندل کنی.
🟢 تا وقتی که یکی دیگر رو دلیل ضررهاتون بدونید، باز هم ضرر خواهید کرد.
فلانی گفت خریدم، ضرر کردم.
فلانی گفت بفروش، فروختم ضرر کردم.
فلان کانال گفت، فلان سایت گفت، وزیر گفت، وکیل گفت. اینا همه هست ولی در نهایت تصمیم با خود ماست و تهش پای خودمون نوشته میشه.
🟢 کلاه تان را قاضی کنید؟ چرا باید شما از روی سیگنال یک نفر یا کانال سهمی بخرید؟ حتما که قبلا با حرف همون فرد یا کانال سود کردید که الان هم به سیگنالش اطمینان کردید. که البته همه اش اشتباهه.
یه فیلتر شخصی داشته باشید، بخوانید، ببینید، بشنوید و همه را از فیلترتان رد کنید و قبل از هر عملیاتی بدانید که صاحب اول و آخر اون تصمیم خودتون هستید.
🟢 من تو این سالها به تجربه دیده ام که اونهایی که تو هتل ها به رسپشن گیر میدن که چرا تو اتاق ها مسواک نیست کلا مسواک نمیزنن.
اونهایی هم که از خصوصی این به خصوصی اون میرن و میگن شما فلان جا فلان سهم را گفتی و من خریدم و ضرر کردم، کلا اون سهم رو نخریدند. وگرنه شما اگر سهمی را به هر سیگنالی یا به هر توصیه و تشخیصی خریدی دیگه بعد اون فرمان دست خودت هست.
وظیفه شما چیست؟ معامله را از ضرر سنگین محافظت کنی.
هر معامله ای می تونه به شما سود زیاد بده، سود کم بده، سر به سر بشی یا حتی یه ضرر کوچیک بزنه. فقط کافیه ضرر سنگین نکنی و جلوش رو بگیری.
حالا شما به توصیه من نه، اصلا به توصیه هر کسی یه سهمی رو خریدی، خب وقتی سنگین میره پایین بفروش و خلاص.
🟢 تا صاحب تصمیماتتون نباشید، به هیجا نمیرسید.
شما میری میشینی پای میز پوکر، یکی میاد بلوف میزنه، مگه تو میای میگی نه قبول نیست بلوف زد؟
اصلا یکی کول بازی درمیاره میگه دستم ۸ و ۲ هست، تو میخونی دست باز میشه می بینی دو تا آس داره، می تونی بگی نه قبول نیست دستش رو بهم دروغ گفت؟
نمی تونی بگی چون قاعده بازی بلوف هست، فریب هست، دروغ هست و نهایتا هر کسی صاحب برد و باختش هست با همه بلوف ها، دروغ ها و کلک هاش.
🟢 بورس هم همینه، عین همینه، یکی بلوف میزنه تو حق داری باور کنی باور نکنی، باور کردی نمی تونی اعتراض کنی. یکی دروغ هم گفت همینه.
خود بازار و سیستم هم غربال میکنه آدم ها رو، یکی دوبار بلوف بزنه، دروغ بگه، خود به خود میره حاشیه.
تو بازارهایی که مثلا کپی ترید هست هم همینه. خودش غربال میشه.
نهایتا، نهایتا، نهایتا تهش خودتی و عملکردت.
🟢 عمده خاطرات بورسی های قدیمی همین بلوف ها و دروغ هایی هست که از هم شنیدن و باهاش کنار اومدن.
✍ مرتضی عباد
#آموزشی
نشانه های ضعف در روند
نکات پرایس اکشن
https://eitaa.com/Educational_Channel
⁉️ کدام نوع صندوقها را بخریم؟
بنابر دانش، تخصص و سطح ریسکپذیری شما، در سادهترین حالت دستهبندی زیر به شما کمک میکند:
✔️سود ریالی بدون ریسک:
صندوقهای درآمد ثابت
➕سود ریالی بیشتر با کمی ریسک:
صندوقهای مختلط
💵حفظ ارزش واقعی سرمایه:
صندوقهای طلا
📊سود یا زیان زیاد با ریسک متوسط:
صندوقهای سهامی
🕯سود یا زیان خیلی زیاد با ریسک زیاد:
صندوقهای اهرمی
❓ سود یا زیان بر اساس شناخت صنایع و اقتصاد:
صندوقهای بخشی یا کالایی
صد البته تشکیل سبد دارایی متشکل از انواع صندوقها با وزنهای متفاوت بهتر از سرمایهگذاری تنها روی یک دسته از انواع صندوقهاست اما برای دوستانی که دانش یا زمان زیادی برای صرف کردن ندارند این دستهبندی کمک کننده است.
خب خیلی خلاصه اگه بخواییم بگیم:
♦️👈 صندوق درامد ثابت مثل بانک هست، بدون ریسک. اما بازدهیش بیشتره. اما مشکل اینه که سودشون الان حوالی 29 30 درصد هست. پس سود زیادی نداره. ولی از میتونین نقدینگیتون رو بجای امثال بانک توی این صندوق ها بزارین. مثل افران، فیروزه رابین، تداوم و کمند و ...
♦️👈 صندوق سهامی، یجورایی شبیه سبدگردانی هست. ولی من کارمزد کمتری داره. کلا روی سهام براتون سرمایه گذاری میکنن. اگه خودتون شرایط ترید ندارین یا فرد مطمئنی رو نمیشناسین این گزینه خوبه. مثل سرو
♦️👈 صندوق مختلط بین درامد ثابت و سهامی هست. ترکیب این دوتاست. مثل گارانتی و زیتون
♦️👈 صندوق طلا یه جایگزین خیلی بهتری برای طلای فیزیکی هست. که ما فعلا فقط روی کهربا از صندوق های طلا هستیم.
♦️👈 صندوق شاخصی هم یجورایی با شاخص بالا پایین میشن. (سبک وارن بافتی هست یجورایی که امروز سعی میکنم یکیشو معرفی کنم)
به صورت کلی، هیچکدوم این صندوق ها به تنهایی خوب نیستن.
روی هیچ صندوقی تکسهم نمیشیم. یه ترکیب دارایی درست میکنیم. برای همین سعی میشه از هر نوع صندوق یکی دوتا خوبشو معرفی کنیم
صندوق شاخصی در واقع اندازه شاخص بازدهی دارن، یه چندتا صندوق شاخصی توی بازار داریم.
ولی فعلا روی #فیروزه تمرکز داریم. چون یجورایی شاخص 30 شرکت اول بازار هست. این 30 تا هم عمدتا از صنایع دلاری مثل فلزات و پترو پالایشی هستن. برای همین بازدهی این ها فراتر از شاخص کل خواهد بود.
نمودار رو هم گذاشتیم اون خط نارنجی ماله فیروزه هست. که بالاتر از شاخص بازدهی داشته 👍👍
⁉️ضریب اهرمی چیست و چرا مهم است؟
صندوقهای اهرمی دو نوع اوراق منتشر می کنند:
1️⃣ اوراق ممتاز 2️⃣ اوراق عادی
اوراق ممتاز همین اوراقیست که در بازار قابل خرید و فروش است و بر اساس NAV یا همان خالص ارزش دارایی صندوق معامله میشود.
واحدهای عادی اما مانند اوراق با درآمد ثابت هستند. کسی که آنها را از صندوق خریداری کند به دنبال سود حوالی ۲۵ تا ۳۰ درصد است و گویی پول خود را در ازای این میزان سود به صندوق وام میدهد و صندوق با آن وام یا اعتبار سهام خرید و فروش میکند و تنها سودی معادل سود بانکی به دارندگان واحدهای عادی پرداخت می کند.
❓ برای درک بهتر موضوع، مثالی بزنیم:
فرض کنید یک صندوق اهرمی خالص ارزش اوراق ممتاز آن ۱۰۰ میلیارد و خالص ارزش اوراق عادی آن نیز ۱۰۰ میلیارد باشد گویا صندوق روی ۱۰۰ میلیارد سبد سهام خود، ۱۰۰ میلیارد هم وام یا اعتبار گرفته و با آن مجموعا ۲۰۰ میلیارد تومان سهام خریده است.
فرض کنید بازار سهام رشد می کند و قیمت تمامی سهام موجود در سبد صندوق اهرمی ۱۰۰ درصد رشد کند و دارایی صندوق از ۲۰۰ میلیارد تومان اولیه به ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است. ۱۰۰ میلیارد آن که برای واحدهای عادی است که سود رشد قیمت سهم نصیبشان #نمی_شود لذا ارزش ۱۰۰ میلیارد واحدهای ممتاز به حوالی ۳۰۰ میلیارد افزایش یافته است که برابر است با ۲۰۰٪ رشد.
در مثال بالا ضریب اهرمی صندوق حوالی ۲ است چرا که اثر آن دوبرابر کردن سود یا زیان است. ۱۰۰٪ رشد در بازار منجر به ۲۰۰٪ رشد در ارزش داراییهای واحد ممتاز صندوق اهرمی شد!
⚠️اما فاکتورهای دیگری برای محاسبه دقیق ضرایب اهرمی بایستی مورد توجه قرار گیرد تا منجر به محاسبه #ضریب_اهرمی_واقعی شود که در محتواهای آتی به آن خواهیم پرداخت.