#آموزشی
نشانه های ضعف در روند
نکات پرایس اکشن
https://eitaa.com/Educational_Channel
⁉️ کدام نوع صندوقها را بخریم؟
بنابر دانش، تخصص و سطح ریسکپذیری شما، در سادهترین حالت دستهبندی زیر به شما کمک میکند:
✔️سود ریالی بدون ریسک:
صندوقهای درآمد ثابت
➕سود ریالی بیشتر با کمی ریسک:
صندوقهای مختلط
💵حفظ ارزش واقعی سرمایه:
صندوقهای طلا
📊سود یا زیان زیاد با ریسک متوسط:
صندوقهای سهامی
🕯سود یا زیان خیلی زیاد با ریسک زیاد:
صندوقهای اهرمی
❓ سود یا زیان بر اساس شناخت صنایع و اقتصاد:
صندوقهای بخشی یا کالایی
صد البته تشکیل سبد دارایی متشکل از انواع صندوقها با وزنهای متفاوت بهتر از سرمایهگذاری تنها روی یک دسته از انواع صندوقهاست اما برای دوستانی که دانش یا زمان زیادی برای صرف کردن ندارند این دستهبندی کمک کننده است.
خب خیلی خلاصه اگه بخواییم بگیم:
♦️👈 صندوق درامد ثابت مثل بانک هست، بدون ریسک. اما بازدهیش بیشتره. اما مشکل اینه که سودشون الان حوالی 29 30 درصد هست. پس سود زیادی نداره. ولی از میتونین نقدینگیتون رو بجای امثال بانک توی این صندوق ها بزارین. مثل افران، فیروزه رابین، تداوم و کمند و ...
♦️👈 صندوق سهامی، یجورایی شبیه سبدگردانی هست. ولی من کارمزد کمتری داره. کلا روی سهام براتون سرمایه گذاری میکنن. اگه خودتون شرایط ترید ندارین یا فرد مطمئنی رو نمیشناسین این گزینه خوبه. مثل سرو
♦️👈 صندوق مختلط بین درامد ثابت و سهامی هست. ترکیب این دوتاست. مثل گارانتی و زیتون
♦️👈 صندوق طلا یه جایگزین خیلی بهتری برای طلای فیزیکی هست. که ما فعلا فقط روی کهربا از صندوق های طلا هستیم.
♦️👈 صندوق شاخصی هم یجورایی با شاخص بالا پایین میشن. (سبک وارن بافتی هست یجورایی که امروز سعی میکنم یکیشو معرفی کنم)
به صورت کلی، هیچکدوم این صندوق ها به تنهایی خوب نیستن.
روی هیچ صندوقی تکسهم نمیشیم. یه ترکیب دارایی درست میکنیم. برای همین سعی میشه از هر نوع صندوق یکی دوتا خوبشو معرفی کنیم
صندوق شاخصی در واقع اندازه شاخص بازدهی دارن، یه چندتا صندوق شاخصی توی بازار داریم.
ولی فعلا روی #فیروزه تمرکز داریم. چون یجورایی شاخص 30 شرکت اول بازار هست. این 30 تا هم عمدتا از صنایع دلاری مثل فلزات و پترو پالایشی هستن. برای همین بازدهی این ها فراتر از شاخص کل خواهد بود.
نمودار رو هم گذاشتیم اون خط نارنجی ماله فیروزه هست. که بالاتر از شاخص بازدهی داشته 👍👍
⁉️ضریب اهرمی چیست و چرا مهم است؟
صندوقهای اهرمی دو نوع اوراق منتشر می کنند:
1️⃣ اوراق ممتاز 2️⃣ اوراق عادی
اوراق ممتاز همین اوراقیست که در بازار قابل خرید و فروش است و بر اساس NAV یا همان خالص ارزش دارایی صندوق معامله میشود.
واحدهای عادی اما مانند اوراق با درآمد ثابت هستند. کسی که آنها را از صندوق خریداری کند به دنبال سود حوالی ۲۵ تا ۳۰ درصد است و گویی پول خود را در ازای این میزان سود به صندوق وام میدهد و صندوق با آن وام یا اعتبار سهام خرید و فروش میکند و تنها سودی معادل سود بانکی به دارندگان واحدهای عادی پرداخت می کند.
❓ برای درک بهتر موضوع، مثالی بزنیم:
فرض کنید یک صندوق اهرمی خالص ارزش اوراق ممتاز آن ۱۰۰ میلیارد و خالص ارزش اوراق عادی آن نیز ۱۰۰ میلیارد باشد گویا صندوق روی ۱۰۰ میلیارد سبد سهام خود، ۱۰۰ میلیارد هم وام یا اعتبار گرفته و با آن مجموعا ۲۰۰ میلیارد تومان سهام خریده است.
فرض کنید بازار سهام رشد می کند و قیمت تمامی سهام موجود در سبد صندوق اهرمی ۱۰۰ درصد رشد کند و دارایی صندوق از ۲۰۰ میلیارد تومان اولیه به ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است. ۱۰۰ میلیارد آن که برای واحدهای عادی است که سود رشد قیمت سهم نصیبشان #نمی_شود لذا ارزش ۱۰۰ میلیارد واحدهای ممتاز به حوالی ۳۰۰ میلیارد افزایش یافته است که برابر است با ۲۰۰٪ رشد.
در مثال بالا ضریب اهرمی صندوق حوالی ۲ است چرا که اثر آن دوبرابر کردن سود یا زیان است. ۱۰۰٪ رشد در بازار منجر به ۲۰۰٪ رشد در ارزش داراییهای واحد ممتاز صندوق اهرمی شد!
⚠️اما فاکتورهای دیگری برای محاسبه دقیق ضرایب اهرمی بایستی مورد توجه قرار گیرد تا منجر به محاسبه #ضریب_اهرمی_واقعی شود که در محتواهای آتی به آن خواهیم پرداخت.
🔹چند تا نکته را همیشه رعایت کن:
۱- در بازار مالی برای خودت سرزمینی از رویا درست نکن و حریصانه فکر نکن.
۲- هیچ وقت از آموزش دیدن دست نکش و همیشه خودت را آپدیت نگه دار.
۳- تا وقتی قرار خودت معامله و یا سرمایه گذاری کنی و هنوز خوب مسلط نیستی، حتی اگر دوست عزیزی خواست در حقت خوبی کنه و صحبت از چند برابر شدن داد، با پول کم وارد شو، مطمئن باش ضرر نخواهی کرد.
🔹آموزش +پشتکار +در طول زمان مساویست با موفقیت
#آموزشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پانزی چیست؟
دقت کنید این همون روشیه که سهام کوچک می برن بالا تا اینکه بالاخره نفرات آخر در سهم گیر میفتن. خیلی از کارگزاریها مخصوصا شعبه ها این روش انجام میدن و خیلی باید حواستون جمع باشه و سازمان هم هیچ رسیدگی نمی کنه متاسفانه. مثلا سهم ثامان و یا نطرین توسط یک شخص از یک کارگزاری شعبه به همین نحو اداه میشد.
https://eitaa.com/Educational_Channel
✳️هیچ بازاری برای همیشه روند ندارد، هیچ بازار رنجی برای همیشه رنج باقی نمیماند، هیچ استراتژی برای همیشه کارساز نیست. بنا به همین دلایل است که باید همیشه مدیریت ریسک داشته باشید.
"پند و سرمایه"
#تجربه #روانشناسی_بازار
اولین کار در طراحی یک استراتژی نوشتن آن است...
مثلا اگر مووینگ کوتاه مدت تر، بلندمدت از پایین به سمت بالا شکست و چیکو در این ...بود و ابرهای آینده .... سیگنال خرید و اگر ....سیگنال فروش. این میشه نوشتن یک استراتژی.
، چند تا از این استراتژیهای ایچیموکو....
مینی دوره tezawari.pdf
1.1M
آموزش ایچیموکو
https://eitaa.com/Educational_Channel
مینی دوره tezawari.pdf
1.1M
آموزش ایچیموکو
مختصر و مفید
https://eitaa.com/Educational_Channel
🔹سودهای متوالی ما را حریص میکنند و ضررهای متوالی ما را میترسانند.
استراحتی کوچک بعد از هر سود یا ضرر کمک زیادی به ما میکند.
#آموزشی
#روانشناسی
https://eitaa.com/Educational_Channel
کاربر گرامی، حد ضرر عددی است که در صورت رسیدن قیمت سهم به آن، بهتر است از آن دارایی خارج شد. این عمل در راستای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر انجام میشود.
#مدیریت_سرمایه
https://eitaa.com/Educational_Channel
هدایت شده از کانال آنالیز سهم ها
تفاوت بین انسانی که هم اکنون هستید
و کسی که قرار است پنج سال بعد باشید، در مردمی است که در این مدت با آنها معاشرت کرده و کتابهایی است که در این زمان مطالعه خواهید کرد...
#جان_سی_مک
💰 کارمزد خرید صندوقهای ETF در بورس به ازای هر یک میلیارد تومان
https://eitaa.com/Educational_Channel
✔️سامانه نیما به زبان ساده
🟠برخی شرکت ها علاوه بر فروش داخلی، محصولات خودشون رو به کشورهای دیگر صادر میکنند به عنوان مثال شرکت A محصول خودش رو به یه مشتری در چین میفروشه و خریدار پول رو به حساب شرکت که در بانک چینی هست واریز میکنه.
به دلایل مختلف از جمله مهم ترین آن یعنی تحریم ها، امکان نقل و انتقال این پول وجود نداره، شرکت A یک حواله (مثل چک، سفته و...) از بانک چینی داره و نشون میده که از بانک چینی مثلا ۱۰ میلیون دلار طلب دارم حال شرکت A میاد این حواله رو در سامانه نیما عرضه میکنه و طرف که وارد کنندست میگه من حواله تورو میخرم و میره با پولی که در بانک چین هست کالا میخره و در نهایت واردات انجام میده.
✔️ چرا با افزایش اختلاف قیمت دلار نیما با بازار آزاد، رانت ایجاد میشه؟
🟠صادرکننده حواله خودش رو مجبور هست با نرخ بسیار پایینی نسبت به بازار آزاد در سامانه نیما به وارد کننده بفروشه! وارد کننده هم کالا رو با دلار ارزان میخره و همان کالا رو پس از واردات به ایران با قیمت دلار بازار آزاد میفروشه! بخاطر همین گپ قیمتی بین دلار نیما و دلار بازار آزاد یک رانت ایجاد میشه.
🟠این اتفاق باعث میشه صادرات صرفه نداشته باشه و تراز تجاری منفی بشه، البته برخی شرکت ها برای اینکه حواله خود را ارزان نفروشن،واردات کالا هم انجام میدن.
https://eitaa.com/Educational_Channel
🟠هرگاه حس برتری نسبت به بازار پیدا کنید، تحقیر خواهید شد...
بازار مالی همواره این اختیار را به معامله گران میدهد که آن ها ریسک، استراتژی و نحوه ی مدیریت معاملات را خودشان تعیین کنند.
همینطور اطلاعاتی در دسترس معامله گران قرار می دهد که آن ها میتوانند در جهت تصمیم گیری خود بکار ببرند.
🟡بنابراین، بازار برای معامله گران یک نوع آزادی درعین وابستگی ایجاد میکند.
درنتیجه، امکان آزادی و حق انتخاب درصورت عدم اجرای صحیح و اصولی به این معنی است که شما خودسرانه و خارج از چارچوب قوانین عمل می کنید، این اقدام به شما یک نوع حس آگاهی برتر نسبت به بازار می دهد، درحالی که باید بپذیرید علم شما توسط گذشته ی بازار بدست آمده است و هرگونه قضاوت شخصی علیه بازار شما را از مسیر موفقیت دور خواهد کرد.
#روانشناسی
#آموزشی
https://eitaa.com/Educational_Channel