#تحلیل #بازار #شاخص_کل #حباب #بخش_دوم
🛡 پس میبینیم که اقتصاد ما به دارایی ای که سپر تورمی دارد بهای یشتری میدهد و حاضر است آن را گرانتر بخرد,حاضر است سالانه فقط ۵٪ سود اجاره بها بگیرد اما در برابر تورم مقاوم باشد, با توجه به اینکه شرایط ما تورمی است به نظر میرسد خیلی هم این تفکر نابجا نباشد.
📈 حالا به سراغ بازار بورس برویم و ببینیم برای هر واحد سود نقدی چقدر باید برای سهم پرداخت کنیم.
در صورتی که شرایط ما تورمی نباشد انتظار میرود بازار بورس برای هر سهم به اندازهي بازار بانکی پول پرداخت کند, یعنی چه؟
اگر در بازار بانکی با نرخ ۱۵٪ ما حاضریم برای هر ریال سودی که از بانک میگیریم حدود ۷ ریال پول پرداخت کنیم, در شراط غیرتورمی انتظار میرود در بازار بورس نهایتا ۱۰واحد پرداخت کنیم.
اما در حال حاضر شرایط تورمی است و این کاملا اشتباه است اگر بورس را با بانک بسنجیم, برای سنجش, بهترین دارایی مسکن است چرا که هر دوی این دارایی ها هم سپر تورمی دارند هم سود نقدی در انتهای سال(یا ماه) به شما پرداخت میشود.
در بازار مسکن همانطور که گفتیم اعداد بالای ۲۰ واحد و حتی بالای ۳۰ واحد حاضرند برای مسکن بپردازند.
📍 حالا در بورس این نسبت ما به حدود ۹واحد رسیده است و خیلی از دوستان میگویند گران شده است, در پاسخ باید گفت اگر ما در شرایطی بودیم که انتظار داشتیم امسال تورممان به زیر ۱۰٪ برسد حرف شما کاملا درست بود و بازارها به حرف شما عمل میکردند و احتمالا قیمت مسکن در تهران هم به شدت کاهش پیدا می کرد, اما با توجه به بودجهي دولت در سال ۹۹, مقدار فروش نفت ایران و نرخ فروشش, ویروس کرونا و… تقریبا میتوان با اطمینان گفت که استدلال این گروه از افراد صحیح نیست و انتظار تورمی در بازارها وجود دارد, پس اگر در بورس سهامی میخریم و برای هر یک ریال سودش ۱۰,۱۵ و حتی ۲۰ ریال پول پرداخت میکنیم, نباید فکر کنیم که گران خریدیم, در بازار مسکن حتما کالای گرانتر میخریدم.
جدای از این باید گفت که در بازار مسکن شما باید مبالغ مناسبی را برای سرمایهگذاری داشته باشید مثلا برای خرید یک خانهي ۵۰متری در تهران حداقل باید بالای ۶۰۰,۷۰۰ میلیون تومان پول پرداخت کنید اما در بازار بورس شما با ۱میلیون تومان هم میتوانید سرمایه گذاری کنید که باعث جذابیت این بازار برای افرادی میشود که مبالغ کمتری دارند.
همچنین در بورس شما تقریبا هر لحظه بخواهید سهامتان را میفروشید (حالا چند درصد بالاتر یا پایینتر) اما در بازار مسکن احتمالا باید یک ماه دنبال خریدار بگردید و به خریدار هم همان چند درصد را تخفیف دهید.
📍 پس بورس دو مزیت اصلی به بازار مسکن دارد: اول اینکه مبالغ کمتر را میتواند جذب کند و دوم اینکه نقدشوندگی دارایی شما بسیار بالاتر است.
یک سری از عزیزان البته میگویند ریسک ملک کمتر است, دلیل این حرف آنجاست که شما هر روز نمیروید به ملکتان سر بزنید که قیمتش چقدر شد و احتمالا بعد یکی دو سال میروید, اگر در بورس هم همینطور عمل کنید قطعا بورس هم برای شما کم ریسک تر به نظر می رسد. هرچند ریسک و مدیریت آن بسیار فراتر از این مفهوم ساده ی نوسان پذیری است.
ادامه دارد ...
#تحلیل #بازار #شاخص_کل #حباب #بخش_سوم
تا اینجای کار بحث کردیم برای هر واحد سود نقدی چقدر پول در بازار پرداخت میشود, این عدد همان مفهوم P/E میباشد,
برای یافتن قیمت به روش قیمت بر درآمد یا همان P/E باید سود را در این کسر ضرب کنیم.
در واقع:
Price=EPS*P/E
پس برای یافتن قیمت (Price) بهتر است از اینجا به بعد به EPS بپردازیم.
در اینجا تلاش میکنیم که سود کل بازار را به صورت میلیون ریال به دست آوریم.
ادامه دارد ...
#تحلیل #بازار #شاخص_کل #حباب #بخش_چهارم
در واقع با فرض دلار آزاد حدود 18هزارتومان و نیمایی حدود 16500 (که خیلی ها اعداد بالاتری را مطرح میکنند اما ما به صورت خیلی محافظه کارانه بحث میکنیم) شرکت ها با احتساب عرضه های بزرگ جدید مثل #شستا #صبا #آریا حدود 450 هزار میلیارد تومان در سال 99 سود می سازند.
💵 اکنون به ارزش کل بورس و فرابورس رجوع کنیم.
ارزش کل بازار بورس و فرابورس روی هم تقریبا نزدیک 4 میلیون میلیارد تومان شده است, به محاسبات اولمان برگردیم و 4 میلیون میلیارد تومان را بر 450 هزارمیلیارد تومان تقسیم میکنیم. میبینیم که در بازار بورس ایران برای هر یک ریال سود حدود 9 ریال باید پرداخت کرد, این محاسبات مفروضاتی دارد که میتوان با حاشیه اطمینان گفت برای هر ریال سود 10 ریال پرداخت میکند.
📍 پس خلاصه بحث به اینجا می رسد:
بازار بانکی به ازای هر 7 ریال سرمایه گذاری یک ریال سود نقدی به شما میدهد و سپری در برابر تورم ندارید, مبلغ سرمایه گذاری شما هرچقدر میتواند باشد.
بازار مسکن به ازای هر 25 ریال سرمایه گذاری به شما یک ریال سود نقدی میدهد, سپر تورمی دارد و مبلغ سرمایه گذاری شما باید بزرگ باشد.
بازار بورس به ازای هر 10 ریال سرمایه گذاری شما یک ریال سود نقدی میدهد, سپر تورمی دارد و مبلغ سرمایه گذاری شما هرچقدر میتواند باشد.
بازار دلار و طلا به شما سود نقدی نمیدهد, سپر تورمی دارد و مبلغ سرمایه گذاری شما هرچقدر میتواند باشد.
💡 حال شما فرض کنید یک سرمایه گذار منطقی هستید و کاملا میخواهید یک بازار منطقی را در شرایط تورمی پیدا کنید.
آیا بازاری را انتخاب میکنید که سپر تورمی ندارد؟(بانک)
آیا بازاری را انتخاب میکنید که به شما سود نقدی نمیدهد؟(دلار و طلا)
و در نهایت بین دو بازاری که هم سود نقدی دارند هم سپر تورمی کدام را انتخاب میکنید (بورس و مسکن) در شرایطی که بازار مسکن بیش از 2 برابر از بورس گرانتر است؟
🧮 در نهایت باید گفت که بازار بورس بخشی از این اقتصاد است و ما به عنوان تحلیلگر نباید به این بازار به صورت منفرد نگاه کنیم, نباید فکر کرد که شرکت 30% قیمتش رشد کرده پس سودش هم باید 30% رشد کند, بحث P/E و بازار موازی را هم باید دقت کرد.
در کنار تمام این نکات باید گفت که عرضه ی سهام عدالت و عرضه ی دیگر شرکت های دولتی می توانند عاملی باشند برای اقبال دولت به بازار سرمایه.
همچنین با هدایت نقدینگی سرگردان به این بازار دولت میتواند از رشد دلار جلوگیری کند.
پس در برآیند باید گفت در بازاری هستیم که برای هر فعال اقتصادی نسبت به بقیه ی بازار ها جذابتر است همچنین دولت هم مایل به رشد این بازار است, پس واقعا میتوان نتیجه گرفت که بازار بورس حبابی ندارد, البته تک سهم حباب دار وجود دارد اما کلیت بازار مستحکم است.
کانال بورسی
🖋🖋 بازارِ گاوی و گاوداری بازی!
هجوم نقدینگیِ زیاد و سرازیر شدن سرمایه های راکد به سمت بازار سرمایه در کنار رکود حاکم بر سایر مشاغل باعثِ رشد شدید این بازار شده است.
در اینکه بهترینجا برای سرمایه گذاری بازار سرمایه ست شکی نیست.
اینکه در کشور ما بازار سرمایه جایگاه اصلی خود را ندارد شکی نیست و همین خالی بودن بورس در اقتصاد باعث شده خیلی از کالاهای مصرفی مثل اتومبیل تبدیل بشن به کالای سرمایه ای.
چون سرمایه مثل آب جاری مسیرش رو برای سرمایه گذاری جستجو میکنه. اگر گودالِ بورس نباشه میره سمت گودالِ دلارو طلا و اتومبیلو مِلک...
ورود نقدینگیِ شدید باعث رشد گاویِ بازار و همچنین رشد شدید قیمتیِ خیلی از شرکتهای بورسی شده، قیمتی خیلی بیشتراز ارزش واقعیِ شرکتها!
برای مثال، اگر بخواهیم جمع ارزش دارایی یکی از شرکت های گاوداری در بورس اعم از حلقه چاه، زمین و گاو... را روی هم حساب کنیم حدود ۲۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد، اما الان ارزش بازارِ(جمع ارزش سهام شرکت با قیمتی که در بازار معامله میشود) این شرکت به حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است!!
چیزی حدود ۱۰ برابر ارزش شرکت، به بیانی دیگر با پول سهامش میشه ۱۰ تا گاوداری مثل همون ایجاد کرد!
خیلی از شرکتها در بورس الان وضع گاوداریِ مذکور رو دارن.
همچنین در ارزنده بودن خیلی از شرکتهای بورسی شکی نیست. سعی کنید در شرکتهای با ارزش ذاتی بالا و معقول سرمایه گذاری کنید.
همانطور که در ابتدا گفته شد این رشدها معلولِ همان غولِ نقدینگیست نه رشد اقتصادی.
در این شرایطِ سیلِ جاریِ نقدینگی نمیشه خیلی با گزاره های مرسومِ اقتصادی تحلیل کرد.
بازار سرمایه بهترینجا برای سرمایه گذاریِ آگاهانه ست.
در این بازار گاوی مراقب سرمایه خود باشید!
اس عبداللهی
✅روانشناسی #امواج_الیوت:
#موج_1
سهام حرکت اولیه خود را انجام داده است. این حرکت به این دلیل رخ داده است که تعدادي از معامله گران به طور ناگهانی (به دلایل مختلف واقعی یا تصوراتشان) احساس کرده اند که قیمت پایین است و باید بخرند. این عامل موجود رشد قیمت شده است.
#موج_2
در این مرحله عده اي از معامله گران حاضر در موج اول احساس می کنند که قیمت بیش اندازه بالا رفته و سود خود را گرفته و از معاملات خود خارج می شوند که این باعث می شود که سهام دوباره سقوط کند. اما سقوط آن به اندازه اي نیست که به قیمت پایین تر از ابتداي شروع موج اول برسد.
#موج_3
این موج طولانی ترین و قوي ترین موج است. بازار توجه اکثریت معامله گران را به خود جلب کرده است و بیشتر مردم جذب این سهام شده اند و مایل به خرید آن هستند. این امر باعث می شود قیمت سهام بالا و بالاتر برود، در بیشتر مواقع قیمت سقف در موج سوم بالاتر از قیمت سقف در انتهاي موج اول است.
#موج_4
مردم شروع به گرفتن سود و بستن معاملات خود می کنند، زیرا فکر می کنند قیمت بیش از اندازه بالا رفته است. این موج ضعیف است، زیرا بیشتر مردم اعتقاد دارند که قیمت هنوز بالا می رود و میخرند.
#موج_5
این موجی است که در آن مردم زیادي دیوانه وار، وارد بازار می شوند و این سهم را می خرند. مدیر عامل شرکتی که این سهم را ارائه می دهد روي جلد مجلات مختلف اقتصادي و مالی به عنوان برترین مدیر سال معرفی می شود! دلایل بسیاري از کسانی که براي خرید این سهم وارد بازار شده اند شاید خنده دار باشد ولی در هر حال موجب بالا رفتن بیش از اندازه قیمت سهم می شود.
و اینجا نقطه #خروج از این سهم است!
اسمارت #بورس
#آموزشی
#معاملهگری_به_کمک_حمایت_و_مقاومت
#تعاریف حمایت و مقاومت
حمایت یک محدوده قیمتی است که انتظار میرود یک #روند_نزولی به دلیل #افزایش_تقاضا در آن سطح متوقف گردد. با کاهش قیمت، تقاضا برای خرید افزایش مییابد، بنابراین سطح حمایت را تشکیل میدهد. همچنین، با افزایش قیمتها، #محدودههای_مقاومت به دلیل فروش زیاد ایجاد میشوند.
با شناسایی سطوح یا محدودههای حمایت و مقاومت، نقاط #ورود و #خروج با ارزشی برای معاملات بدست میآید. زیرا قیمت با رسیدن به این سطوح، به دو شیوه عمل خواهد کرد:
برگشت و فاصله گرفتن از محدودهی حمایت و مقاومت
شکست و عبور از آن به سمت محدودهی بعدی
بیشتر معاملات مبتنی بر این باور شکل میگیرد که سطوح حمایت و مقاومت شکسته نخواهد شد. معاملهگران میتوانند با توجه به این که قیمت، سطوح را میشکند یا در برابر آنها متوقف میشوند، وارد معامله شوند. اگر محدوده شکسته شد، با #حد_زیان_پایین از معامله خارج میشوند و اگر قیمت در محدوده متوقف شد و شروع به حرکت در جهت مخالف کرد معامله خود را باز نگه خواهند داشت که معمولاً در این شرایط حركات قیمت قابل توجه خواهد بود.
#نکات_کلیدی
▪️ تحلیل تکنیکال از سطوح حمایت و مقاومت برای شناسایی نقاطی که قیمت #متوقف یا #معکوس شده است، استفاده میکند. این اتفاق غالباً در مسیر روندها دیده میشود.
◾️سطوح حمایت معمولاً در روندهای نزولی که متوقف شدهاند و در نتیجهی #افزایش_تقاضا رخ میدهند.
◾️سطوح مقاومت غالباً در روندهای صعودی که به طور موقت متوقف شدهاند و در اثر #افزایش_عرضه شکل میگیرند.
#آمورش
ابزارهای بازار پول و سرمایه
📣 به صورت فهرست وار این ابزارها را نام می بریم
- اوراق خزانه
- وجوه بانک مرکزی
- قرارداد یا توافق بازخرید اوراق بهادار
- اوراق تجاری
- گواهی سپرده بانکی قابل معامله
- اسناد تایید شده به وسیله بانک ها ( پذیره های بانکی )
- سهام عادی
- وام رهنی
- اوراق قرضه شرکتی
- اوراق قرضه خزانه
- اوراق قرضه شهرداری ها و ...
- وام های بانکی و وام مصرف کنندگان
#سرمایهگذار_موفق_باشیم
قابل توجه سهامداران تازهوارد:
میتوانیم در ۳ بازار بورس، فرابورس و پایه سهام خرید کنیم.
مطمئنترین بازار، بورس است.
پیشنهاد دارم در بازار بورس، سهام بنیادی خریداری کرده به دید بالای یکسال نگهداری کنیم
صادقی
بورس بعد از ورود سهام عدالت!
بزرگتر از بانک!
محسن عباسی
دکترای مدیریت مالی
مدرس دانشگاه
معادلات بورسی حسابی تغییر کرده و بورس در حال پوست اندازی است. رشدی که طی ۳۰ سال گذشته حق بورس بوده و در سلطه ی بانکها بود به سرعت در حال محقق شدن است. اگرچه همه ی توجه ها به شاخص بورس و اعداد آن است اما همانطور که قبلا عنوان شده، بورس در حال گسترانیدن چتر خود بالای سر همه ایرانیان است. درگیر شدن عموم مردم مهم تر از عدد شاخص بورس است.
وضعیت بورس بعد از سهام عدالت!
👈 بورس در حال حاضر در سطح افکار عمومی و برنامه های دولت ، پر توجه ترین است. با ورود سهام عدالت تقریبا تمام کشور درگیر بورس خواهند شد. من فکر می کنم در صورت مدیریت صحیح بازار، شاهد رسوب نقدینگی در بورس خواهیم بود، حتی بیشتر از سپرده های بلند مدت بانکها.
✅ به تدریج شاهد قدرتمندتر شدن نهادهای مالی بازار سرمایه خواهیم بود و هم زمان از قدرت بانکها کاسته خواهد شد (در یک روند میان مدت و بلند مدت).
✅ به تدریج پای تبلیغات بورسی به رادیو تلویزیون باز خواهد شد و دیدن تبلیغات نهادها و ارکان بورسی مانند بانکها عادی خواهد شد.
✅ بعد از آزاد سازی سهام عدالت احتمالا اکثریت مردم سهام را خودشان مدیریت خواهند کرد و این یک تیغ دولبه برای بازار است. هم می تواند ورود پول را تشدید کند و هم ممکن است کمی بازار را آشفته و نوسانی کند. بهتر است امکان فروش سهام عدالت پله ای و یا تدریجی شود و یا برنامه زمانبندی برای آن در نظر گرفته شود و یا امکان فروش سهمیه بندی بشود تا بازار بتواند به آهستگی عرضه ها را جذب کند.
👈 با این حال در میان مدت و پس از آشنایی عموم مردم با بورس، شاهد کوچ نقدینگی مردم به بورس خواهیم بود. باید زمینه جذب این نقدینگی را اماده کرد.
👈 ابزارهای مالی متنوع و ساده و قابل فهم را توسعه دهیم. ما نیاز به صندوقهای سرمایه گذاری جدید داریم. سازمان باید مجوز صندوقها را سریعتر صادر کند (بعضا تا بیش از ۶ ماه، درخواست مجوز صندوق در سازمان بورس بین کارشناسان و مدیران پاسکاری می شود).
صندوقهای سرمایه گذاری موجود باید به فکر افزایش سقف واحدهای خود باشند، شرکتهای مشاور و سبدگردان باید تبلیغات گسترده ای جهت آشنایی مردم با بورس انجام دهند ، خدمات خود را به عموم مردم معرفی کنند.
📍 در حوزه آموش ضعف شدیدی در شرکت اطلاع رسانی بورس وجود دارد و غیر از استوریهای مدیر روابط عمومی بورس، چیز بیشتری در این حوزه ندیده ایم.
سازمان بورس و شرکت بورس خساست را کنار بگذارند و بخشی از کارمزدها را برای آموزش و فرهنگ سازی بورس اختصاص دهند . فرابورس به جای بستن کانالهای تلگرامی و هدر دادن انرژی خود برای بستن کانالهای افراد تاثیرگذار در بازار ( و نه سیگنال فروشها) ، انرژی خود را صرف اموزش و فرهنگسازی در بورس کند.
حالا که نمایشگاه بورس عقب افتاده است، باید رویدادهای مالی را در فضای مجازی و تلویزیون پیگیری کرد.
✅ بورس در حال حاضر مهم ترین دغدغه ی دولت و مردم است و تنها ابزار کمکی در شرایط رکود کرونایی برای دولت و مردم است.
📍بورس اگر نگوییم باید شبکه اختصاصی تلویزیونی داشته باشد اما باید چندین برنامه در شبکه های مختلف و ساعات پر بیننده داشته باشد. حالا که نقدینگی به بازار آمده و در ادامه نیز با آزادسازی سهام عدالت ، ورود پول به بورس شتاب می گیرد و بازار هم عمیقتر می شود ،باید مردم را جهت استفاده صحیح و حضور درست در این بازار آموزش داد وگرنه هیجانات مردم عادی و عدم آشنایی با شرایط بورس، باعث خواهد شد تا این نقدینگی مانند سیل تمام پایه های بورس را در هم بشکند.
بورس، چند خط از محسن عباسی