لغو قیمتگذاری دستوری در بستههای اینترنتی ضروری است/ قیمت یک گیگ اینترنت کمتر از نیم لیتر آب معدنی!
ایلنا نوشت:
🔹اقتصاد ایران تقریبا در اکثر بخشهای اصلی تولیدی و خدماتی از معضل قیمتگذاری دستوری رنج میبرد. قیمتگذاری دستوری در کنار ایجاد رانت و فساد (که مثال آن را در تعیین قیمت دستوری دلار 4200 تومانی شاهد بودیم)، مستقیما به ناکارآمدی بنگاهها و موسسات تولیدی و خدماتی منجر میشود.
🔹با بروز و ظهور کرونا طی دو سال اخیر که بار ترافیکی شبکه های ارتباطی را به حد سرریز رسانده و تمامی منابع و زیرساخت ها را درگیر خود کرده، شرایط تحریمی و همچنین عدم تأمین فرکانسهای موردنیاز اپراتورهای ارتباطی برای توسعه تکنولوژیهای جدید، امکان هرگونه سرمایه گذاری از اپراتورهای ارتباطی سلب شده است.
🔹بدون شک عواقب این روند در آینده بسیار نزدیک در چشم مشترکان تلفن همراه خواهد رفت.
🔹در این خصوص اقتصاددانان به جای قیمتگذاری دستوری، کشف قیمت در بازارهای رقابتی را پیشنهاد میکنند.
سیدضیاء ایمانی مدیرعامل بانک صادرات ایران شد
🔹سیدضیاء ایمانی با رأی اعضای هیأتمدیره به عنوان مدیرعامل بانک صادرات ایران انتخاب شد.
🔹ایمانی از مدیران باسابقه نظام بانکی است که پیش از این مدیرعامل بانکهای سینا، رفاه و مهر اقتصاد بوده و همچنین ریاست هیأتمدیره شرکت سرمایهگذاری مهر ایرانیان، عضویت در هیأتمدیرههای بانک ایران و بلاروس، شرکت اعتبارسنجی و شرکت فولاد مبارکه را در کارنامه خود دارد.
هدایت شده از 💰بازار ارزدیجیتال 💰
📌 بررسی تداوم آثار تحریم های غرب بر اقتصاد روسیه
🔹آیا روسیه جان سالم از تحریمها به در خواهد برد!؟
✍️دکتر محمدرضا فرزین – اقتصاددان و معاون وزیر اسبق اقتصاد: تحریمهای تحمیلی به اقتصاد روسیه همان فرآیند سخت شدن تدریجی، مشابه تحریم های اعمال شده بر اقتصاد ایران در دهه ۱۳۹۰ را طی میکند. اولین تحریم اقتصادی غرب علیه روسیه بعد از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در ۲۲ فوریه صورت گرفت.
🔹 آمریکا در گام اول این تحریمها، مجموعهای از بانک های دولتی روسیه را تحریم کرد تا روسها نتوانند از طریق سیستم بانکی خود قراردادهای مالی داشته و تامین مالی جدیدی انجام دهند. تحریمهایی که منجر به سقوط بازار بورس ( ریزش بیش از ۴۳ درصدی شاخص در یک روز) و کاهش شدید ارزش روبل شد. به نحوی که نرخ هر دلار از ۸۰ روبل به ۱۲۰ روبل افزایش یافت.
🔹در این شرایط طبیعی بود که نرخ تورم روسیه نیز با افزایش مواجه شود. در مقابل این تحریمها، ۴ سیاست اساسی از سوی بانک مرکزی و سیاستگذاران اقتصادی روسیه اتخاذ شد.
1️⃣ افزایش نرخ بهره از حدود ۹/۵ درصد به ۲۰ درصد توسط بانک مرکزی روسیه
2️⃣ تشدید محدودیتهای بازار سرمایه و خروج ارز از کشور در کنار تقویت ورود ارز صادراتی به کشور و فروش ۸۰ درصد ارز خارجی صادر کنندگان در بازار برای حمایت از روبل
3️⃣ محاسبه و دریافت درآمد حاصل از صادرات گاز براساس روبل
4️⃣ اعمال کمیسیون بر مبادلات فروش ارز در صرافیها
🔹با گذشت زمان، غربیها در حال تشدید تحریمهای مالی و اقتصادی بر علیه روسیه و روسها نیز بدنبال کاهش اثرات این تحریمها هستند. روندی که همچنان در حال تداوم است. در ماه اخیر میلادی (آوریل) ، آمریکا مجدداً تحریمهای بخش بانکی روسیه را تشدید کرد.
🔹 اما به هرحال، آنچه در اقتصاد روسیه ناشی از تحریم ها اتفاق افتاده حاکی از مؤثر بودن سیاستهای بانک مرکزی و دولت روسیه در کنترل نرخ ارز و تورم بوده است. به گونه ای که نرخ روبل از حدود ۱۲۰ روبل به ازای هر دلار پس از واکنش اولیه بازار به تحریم ها، به صورت تدریجی کاهش یافته و در حال حاضر با وجود تشدید تحریم ها به حدود ۸۰ روبل به ازای هر دلار یعنی قیمت اولیه آن قبل از تحریم ها رسیده است.
🔹 البته وضعیت تورم کمی متفاوت بوده به نحوی که نرخ تورم روسیه که در ژانویه سال ۲۰۲۲ - یک ماه قبل از تقابل نظامی روسیه و اوکراین ، به ۸/۷ درصد رسیده بود افزایش یافته و به حدود ۱۵ درصد رسیده است. در این حالی است که بانک مرکزی روسیه در برآوردهای قبل از جنگ پیش بینی کرده بود تورم این کشور در فوریه ۲۰۲۲ به ۵ الی ۶ درصد کاهش یافته و در سال ۲۰۲۳ به ۴ درصد برسد.
🔹 اما اقتصاددانان در حال حاضر معتقدند تورم روسیه در سال ۲۰۲۲ چیزی در حدود ۱۸ الی ۲۰ درصد خواهد بود. اگر چه اخیراً مدیر شورای اقتصادی کاخ سفید مدعی شده است به دلیل تحریم های غرب بر علیه روسیه انتظار میرود نرخ تورم این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۲۰۰ درصد برسد!
🔹اقداماتی چون افزایش نرخ بهره، کنترل شدید بازار سرمایه و نرخ روبل در تثبیت و ایجاد ثبات مالی در اقتصاد روسیه موثر بوده است. به نحوی که افزایش نرخ بهره منجر به تقویت سپرده های روبلی و کاهش تقاضای آن شده است.
🔹 اگر چه این اقدام، رکود در اقتصاد این کشور را تشدید کرده است. بانک مرکزی روسیه برای کاهش آثار رکودی این سیاست تلاش کرده از وام های کم بهره و همچنین مقررات تسهیل کننده به ویژه در بخش های حیاتی اقتصاد استفاده کند.
🔹بزرگترین معضل کنونی اقتصاد روسیه ناشی از اعمال تحریم ها، افزایش نا اطمینانی کسب و کارها و مردم است. چنانچه برآوردها نشان می دهد GDP روسیه در سال ۲۰۲۲ چیزی حدود ۶ تا ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.
🔹مسئله ای که اگرچه مهمترین دلیل آن در کوتاه مدت عامل انتظارات است اما در بلند مدت همه چیز وابسته به نا اطمینانی ناشی از حجم و سرعت تعدیلات عرضه کل در واکنش به محدودیت های تجاری و مالی اعمال شده بر علیه روسیه است. اگرچه پویایی های تورم و اقتصاد وابستگی زیادی به سیاست های بودجه ای دارد.
هدایت شده از 🔥شکار تکسهم ناب🔥
افزایش دامنه نوسان در تابلوی بازار اول بورس و فرابورس از روز دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۱
@iboours
رئیسی: پشت پرده گرانیهای اخیر شناسایی شوند
🔹رئیسجمهور در جلسه هیات دولت: دستگاههای نظارتی پشت پرده گرانیهای اخیر را بررسی و عوامل آن را شناسایی کند.
🔹یک ساعت تعلل هم درجلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری جایز نیست.
🔹مسئولان اجرایی تلاش کنند با اقدامات به موقع و کارآمد مردم را امیدوار کنند./تسنیم
@rantBrtr
هدایت شده از مدرسه اقتصاد اسلامی
📌پیشبینی بورس؛ کدام صنایع پیشتاز معاملات هفته آینده خواهند بود؟
🔹بر اساس تحلیل کارشناسان، به نظر میرسد بازار تمایل بیشتری به توجه به اخبار مثبت دارد. خبرهای منفی، تاثیر کمتری بر روند بازار دارند و تمایل بازار به صعود مشخص است. با این حال، اخبار برجامی و جنگ روسیه میتواند بر ذهن سرمایهگذاران تاثیر بگذارد. همچنین هر چه به سمت مجامع حرکت کنیم، تقسیم سودها وزن بیشتری در تصمیمگیری سرمایهگذاران پیدا میکند.
مسعود میرزاباقری، کارشناس و فعال بازار سرمایه:
🔹به طور کلی، هفتهای متعادل هم در قیمتها و هم در حجم معاملات سهام را شاهد بودیم و در دو بال اصلی بازار یعنی پالایشیها و خودروییها، حجم معاملات افزایش یافت.
🔹با توجه به وضعیت معاملات در هفته گذشته و اتفاقات پیش رو، به نظر میرسد در هفته آینده صنایع پالایشی و خودرویی مجددا در صدر تقاضا سهامداران قرار داشته باشند و معاملاتی هیجانی و متلاطم به ثبت برسانند. اما در مورد سایر صنایع انتظار میرود شاهد روندی متعادل و مثبت در معاملات باشیم.
🆔 @NABZEBOOURS110
📌حقوق بازنشستگان کشوری امسال دو بار افزایش می یابد
حسین سوری فعال صنفی بازنشستگان کشوری:
🔹یک افزایش ۱۰ درصدی است که پس از ابلاغ قانون از سوی رئیس جمهور به کلیه دستگاهها، به سهولت قایل پرداخت است؛ این افزایش رقمش برای تمامی گروههای حقوق بگیر ۱۰ درصد است که در همین ماه جاری پرداخت میشود و دلیلی ندارد آن را به تعویق بیندازند.
🔹 اما فقره دوم افزایش حقوق بازنشستگان کشوری، ناشی از اختصاص ۹ هزار میلیارد تومان جهت متناسبسازی است. توزیع این ۹ هزار میلیارد تومان، اهمیت دارد و امیدواریم عادلانه توزیع شود.
🔹حدس این است که آن ۱۰ درصد در همین فروردین ماه، با حقوق این ماه پرداخت میشود اما فقره دوم احتمالا به ماه دیگر کشیده شود.
@rantBrtr
هدایت شده از 💰بازار ارزدیجیتال 💰
📌واردات ایران از آمریکا ۳۷۰ برابر صادرات
🔹️در ۱۲ماهه سال ۱۴۰۰ ایران نزدیک به ۹۸ میلیون دلار کالا از آمریکا وارد کرده است که این اقلام شامل اقلام پزشکی و دارویی و کشاورزی و اقلام غذایی بوده است.
🔸️ همچنین طی این مدت ارزش کالاهای صادراتی ایران به آمریکا نیز ۲۶۶ هزار دلار بوده است. به عبارتی واردات ایران از آمریکا ۳۶۷ برابر صادرات به این کشور بوده است.
🔹️ قابل ذکر است در سالهای گذشته گرچه تراز تجاری ایران و آمریکا همواره به نفع آمریکاییها بود اما صادرات ایران بالای یک میلیون دلار بوده و در سالهایی که ایران تحریم نبود، این رقم به ۵۰ میلیون دلار نیز می رسید.
🔸️ درحال حاضر دلیل اصلی ناچیز بودن صادرات ایران به آمریکا موانع تحریمی بوده است.
@GOLHENSAHME
هدایت شده از 💰بازار ارزدیجیتال 💰
🔺در هفته آخر فروردین ماه مجمع ۴۳ نماد برگزار میشود| مجمع فولاد، اپال و شبریز چه زمانی برگزار میشود؟
🔹بر اساس اطلاعات مندرج در سامانهی کدال، زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه و مجمع عمومی فوقالعاده ۴۳ شرکت بورسی و فرابورسی در هفته آخر فرودین ماه برگزار میشود، براساس اطلاعات منتشره این مجامع جهت تصویب صورتهای مالی و تصمیم گیری درباره افزایش سرمایه و انتخاب اعضای هیئتمدیره برگزار میشوند.
🆔@GOLHENSAHME