زيارة السيدة رقية بنت الإمام الحسين (عليهما السلام)
السَّلامُ عَلَيكِ يا سَيِّدَتَنـا رُقَيَّةَ، عَلَيكِ التَّحِيَّةُ وَالسَّلامُ وَرَحمَةُ اللهِ وَبَرَ كاتُهُ، السَّلامُ عَلَيكِ يـا بِنتَ رَسُولِ اللهِ، السَّلامُ عَلَيكِ يـا بِنتَ أمير المُؤمِنينَ عَلِيِّ بنِ أبي طالِبِ، السَّلامُ عَلَيكِ يا بِنتَ فاطِمَةَ الزَّهراءِ سَيِّدَةِ نِسـاءِ العالَمينَ، السَّلامُ عَلَيكِ يا بِنتَ خَديجَةَ الكُبرى اُمِّ المُؤمِنينَ وَالمُؤمِناتِ، السَّلامُ عَلَيكِ يا بِنتَ وَلِىِّ اللهِ، السَّلامُ عَلَيكِ يا أخت وَلِىِّ اللهِ، السَّلامُ عَلَيكِ يا بِنتَ الحُسَينِ الشَّهيدِ، السَّلامُ عَلَيكِ أيتها الصِّدّيقَةُ الشَّهيدَةِ، السَّلامُ عَلَيكِ أيتها الرَّضِيَّةُ المَرضِيَّةُ، السَّلامُ عَلَيكِ أيتها التَّقيّةُ النَّقيَّةُ، السَّلامُ عَلَيكِ أيتها الزَّكِيَّةُ الفاضِلَةُ، السَّلامُ عَلَيكِ أيتها المَظلُومَةُ البَهِيَّةُ، صَلَّى اللهُ عَلَيكِ وَعَلى رُوحِكِ وَبَدَنِكِ، فَجَعَلَ اللهُ مَنزِلَكِ وَمَأواكِ في الجَنَّةِ مَعَ آبائِكِ وأجدادك الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ المَعصُومينَ، السَّلامُ عَلَيكُم بِما صَبَرتُم فَنِعمَ عُقبَى الدّارِ، وَعَلَى المَلائِكَةِ الحـافّينَ حَولَ حَرَمِكِ الشَّريفِ، وَرَحمَةُ اللهِ وَبَرَكاتُهُ، وَصَلَّى اللهُ عَلى سَيِّدِنا مُحَمَّد وَآلِهِ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ وَسَلَّمَ تَسليماً بِرَحمَتِكَ يا اَرحَمَ الرّاحِمينَ.
@emamhasane_mojtaba
🔴 یکبار دکتر #جلیلی تعریف میکرد که در همان سال اول که کارم را به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی آغاز کردم بدون آنکه ریالی از حقوق کارمندان کم کنم تنها با "حذف مخارج اضافه و تشریفات زائد" مثل پرواز اختصاصی برای سفرهای خارجی، اقامت در بهترین هتلهای اروپا، حذف اسکورت های اضافه و... هزینه های جاری دبیرخانه نسبت به سال قبل (دوره لاریجانی) نزدیک به "یک دهم" شد و بقیه بودجه را به دولت پس دادم.
🔹 تصور کنید تمام دستگاه های اجرایی کشور مبارزه با اسراف و اشرافی گری را از خودشان شروع کنند، آیا اساسا مساله ای به نام کسری بودجه معنا پیدا میکند؟ آن وقت ممکن است دولتمردان برای گرفتن چند میلیون دلار از فلان کشور اروپایی، برای مذاکره و امتیاز دادن به آنها لحظه شماری کنند؟
🔹 اگر مسئولین در ظاهر مترو سوار شوند ولی پروازهای اختصاصی شان سرجایش باشد و برج هزار میلیاردی در بهترین نقاط تهران بسازند، فایده ندارد اما اگر ظاهر و باطن شان همان پرایدشان باشد و از آن مهم تر، روح حاکم بر مدیریت شان پرهیز از حیف و میل بیت المال باشد، این کشور نیاز به فروش یک قطره نفت هم ندارد. راه اداره کردن کشور جمع کردن همین ریخت و پاشهاست نه گدایی از غرب برای فروش یک قطره نفت بیشتر که پول آن دوباره خرج ریخت و پاشهای آقایان بشود...
#دناپلاس
📝 امیرحسین ثابتی
@emamhasane_mojtaba
#حضرت_رقیه علیهاالسلام
#چارپاره
🔹طفل، بابا، آب🔹
دختری ماند مثل گل ز حسین
چهرهاش داغ باغ نسرین بود
جایش آغوش و دامن و بر و دوش
بسکه شور آفرین و شیرین بود
طفل بود و یتیم گشت و اسیر
جای دامان، مکان به ویران داشت
ماهِ رویش نبود بیپروین
ابرِ چشمش همیشه باران داشت...
پا پُر از زخم و دست، بیجان بود
جسم، شبگون و چهره، چون مهتاب
مینشست و به روی صفحۀ خاک
مشق میکرد، طفل، بابا، آب...
چشم خالی ز خواب، شد پُر اشک
گشت درگیر، بغض و حنجرهاش
دوخت بر راه دیده و کمکم
خود به خود بسته شد دو پنجرهاش
گر چه ویرانه در نداشت، به شب
بختِ آن طفل، حلقه بر در زد
دید، دختر ز پای افتادهست
با سر آمد پدر به او سر زد
من غذا از کسی نخواستهام
گر چه در پیکرم نمانده رمق
شوق و امید و عاطفه، گل کرد
دست، لرزید و رفت سوی طبق
بینِ ناباوری و باور، ماند
نکند باز خواب میبینم!
این همان غنچۀ لب باباست؟
یا سراب است و آب میبینم؟...
این ملاقات ماه و خورشید است
ابرها سوختند و آب شدند
بازدید پدر ز دختر بود
آب و آیینه بیحساب شدند
گفت نشکفته غنچهام، امّا
لاله در داغها سهیمم کرد
دو لبم یک سخن ندارد بیش
کی در این کودکی یتیمم کرد؟
چهرهام را چو عمه میبوسید
گریه میکرد و داشت زمزمهای
علّتش را نگاه من پرسید
گفت خیلی شبیه فاطمهای...
یاد داری مدینه موقع خواب
دستِ تو بود بالش سر من
روی دو پلکِ من دو انگشتت
که، بخواب ای عزیز، دختر من...
یاد داری که با همین لبها
بوسه دادی به روی من هر صبح
دست و انگشتهای پُر مهرت
شانه میکرد موی من، هر صبح
یاد داری که صبح و شب، هرگاه
میشدی بر نماز، آماده
دخترت میدوید و میدیدی
مُهر آورده است و سجّاده...
خاطراتیست خواندنی امّا
حیف، دفتر، سه برگ دارد و بس
سطر آخر خلاصه گشته، بخوان
دخترت شوقِ مرگ دارد و بس...
📝 #علی_انسانی
@emamhasane_mojtaba
💎 بهتر از بهتر
🔻امام علی علیهالسلام:
أَلاَ وَ إِنَّ مِنَ اَلنِّعَمِ سَعَةَ اَلْمَالِ وَ أَفْضَلُ مِنْ سَعَةِ اَلْمَالِ صِحَّةُ اَلْبَدَنِ وَ أَفْضَلُ مِنْ صِحَّةِ اَلْبَدَنِ تَقْوَى اَلْقُلُوبِ
◻️ آگاه باشيد كه ثروت و توانگرى از نعمتهاى الهى است.
◻️ بهتر از ثروت، سلامت بدن است.
◻️ و بهتر از صحت و سلامتى بدن، تقوا و پرهيزكارى قلب است.
📚 بحارالأنوار، جلد ۶۷، صفحه ۶۱
•┈┈••✾••┈┈•
@emamhasane_mojtaba
❌مروری بر برخی تجارب اقتصاد آمریکا در زمینهی مقاومسازی اقتصادی
🔹بررسی تاریخ رشد و توسعهی اقتصادی کشورها نشان میدهد که ایجاد استحکام و مقاومسازی بافتها و ساختارهای اقتصادی، اصلی عقلانی است که کشورهای مختلف با تکامل دانش اقتصادی خود بهدنبال تحقق آن بودهاند. بدین مفهوم و با توجه به جهتگیری و اهداف متعالی اقتصاد مقاومتی در جمهوری اسلامی ایران و اختلاف آن با جهتگیری تولید ثروت و مادیگرایی صرف در برخی کشورهای غربی، استفاده از تجارب موفقیتها و شکستهای سایر کشورها در جهت مقاومسازی بافتهای اقتصادی کشور، میتواند مفید و مؤثر واقع شود.
🔶در این یادداشت با بهرهگیری از تاریخ اقتصادی و آمارهای رسمی، به سه تجربهی تاریخی آمریکا که در مقاومسازی و رشد اقتصادی این کشور تأثیرگذار بوده است، اشاره میشود:
♻️ ۱- ارتقا ء تولید و صنایع داخلی
آمریکا در ابتدا جزء مستعمرات بریتانیا محسوب میشد. در سال ۱۷۱۹ مجلس عوام انگلیس اعلام کرد که شکلگیری صنایع در آمریکا وابستگی آنها به بریتانیا را بهخطر انداخته و باید از روند شکلگیری صنایع جلوگیری کرد. بدین منظور قوانینی برای مهار رشد صنایع در آمریکا تصویب شد که موجب تعطیلی بسیاری از صنایع گردید.۱ با اعلام استقلال آمریکا از بریتانیا، سؤال اساسی پیرامون وضعیت صنایع آمریکایی و چگونگی حمایت از آن بود.
🔑راه رشد صنایع داخلی
🔹همیلتون نخستین وزیر خزانهداری آمریکا، به درخواست کنگره در سال ۱۷۹۱ گزارشی تهیه و استدلال کرد که بهدلیل فشار رقابت از خارج و عادت مردم به مصرف کالاهای انگلیسی، صنایع تازه کار یا در شرف تأسیس در آمریکا نمیتوانند به حیات خود ادامه دهند، مگر اینکه زیانهای اولیهی آنها بهنوعی توسط دولت جبران شود. وی ۱۱ گروه از اصول و روشهای رشد صنایع و کارخانجات را پیشنهاد کرد که برخی از مهمترین آنها عبارت بود از: وضع تعرفه بر واردات و برخی موارد ممنوعیت آنها، اعطای یارانههای تولیدی، ممنوعیت صادرات مواد خام و جوایز صادراتی و توسعه زیربناهای لازم، تشویق نوآوریها و اکتشافات جدید در درون کشور و یا معرفی آنچه در کشورهای دیگر تولید میشود و...۲
🔑حمایت از صنایع نوزاد
🔶همیلتون اولین کسی بود که مبنای نظری حمایت از صنایع نوزاد را شکل داد و خطمشی اجرایی و سیاست اقتصادی یک قرن آمریکا را مشخص کرد. بعد از گزارش وی نرخهای تعرفه افزایش یافت و در سالهای ۱۷۹۱ تا ۱۸۴۶ این روند ادامه داشت. در سال ۱۸۴۶ دورهی جدید از آزادسازی تجاری شروع شد که تا سالهای ۱۸۶۱ ادامه یافت و بهدلیل کاهش تعرفه و آزادسازی پیش از موعد، برخی صنایع دچار زیانهای جدی شدند، اما با روی کار آمدن آبراهام لینکن در سال ۱۸۶۰- که پیروی سرسخت هنری کلی، طراح نظریهی حمایتگرایی و حمایت از صنایع نوزاد بود- تعرفهها مجدداً افزایش یافت. تعرفهها تا زمان جنگ جهانی اول در سال۱۹۱۳ در سطح ۴۰ تا ۵۰ درصد باقی ماند که در آن زمان بالاترین نرخ تعرفه در جهان بود.
🔹در نتیجهی سیاستهای حمایتگرایانه، نرخ تولید ناخالص داخلی سرانه افزایش قابل توجهی داشت. مطالعهی رابطهی نرخ تعرفه و رشد اقتصادی در بازهی ۱۸۳۱ تا ۱۹۱۱ نشان میدهد که متوسط نرخ رشد سالانه تخمین زده شده برای آمریکا ۲.۴ بوده است، در حالیکه متوسط رشد در کشورهای اروپایی که از سیاستهای آزادسازی تجاری پیروی میکردند ۱.۲ بوده است.
🔑نظارت بر سرمایه گذاری خارجی
🔹تعرفهی پایین و افزایش واردات در اوایل دههی ۱۸۱۰ موجب افزایش واردات کالاهای انگلیسی به آمریکا شد و آسیب جدی به تولیدات صنعتی در آمریکا زد و موجب بروز بحران پولی و بانکی شد. آمریکا با درس گرفتن از این بحران در سرتاسر قرن ۱۹ نظارت بر سرمایهگذاری خارجی را تشدید کرد و سرمایهگذاری خارجی بر برخی صنایع و منابع طبیعی را ممنوع اعلام کرد. بعد از جنگ جهانی دوم و قدرت یافتن صنایع در آمریکا، برنامههایی برای ارتقاء تجارت، صادرات و روابط بینالمللی اقتصاد در آمریکا صورت گرفت.
🔑حمایت غیرعقلایی ممنوع
🔹از منظر فردریک لیست، اقتصاددان شاخص قرن نوزدهم، حمایت از صنایع نوزاد تا زمانی جایز است که کارخانهها رشد کافی کرده و دیگر بیمی از رقابت خارجی نداشته باشد و همچنین حمایت باید با هدف پرورش بنیه صنعتی کشور باشد و منحصر و محدود به بعضی رشتههای تولیدات ملی که به منزلهی ریشه و اصل است و بقیهی صنایع تابع آن محسوب میشوند، باشد. بنابراین حمایتگرایی بهمعنای حمایت بیحد و حصر، بیقاعده و غیرعقلایی از صنایع داخلی نیست.
♻️۲- ابداعات، فناوری و دانش
🔶دولت آمریکا در کنار سیاستهای حمایت از تولید و ارتقاء صنایع مختلف، اقدام به اعطای کمک و یارانه در راستای تحقق و توسعه کرد. در دههی ۱۸۳۰ حمایت از کشاورزی و صنعت را با اعطای کمک در راستای تحقق و توسعه به انجام رسانید و در نیمهی دوم قرن ۱۹ این سرمایهگذاریها در حوزهی
آموزش و پرورش و زیرساختها گسترش یافت.
🔹در استراتژی امنیت ملی آمریکا بر پیگیری جدی علوم، فناوریها، مهندسی و علوم ریاضی تأکید شده و همچنین تحقق و توسعهی ابزاری برای توسعهی ظرفیت ملی قلمداد شده است. این موضوع سبب شده است که برنامهی بلندمدتی برای سرمایهگذاری در تحقق و توسعه تعبیه شود و مقرر شود که سهم هزینههای تحقق و توسعه به ۳ درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا برسد.
🔶با توجه به توسعهی روزافزون در فرآیند کسبوکار و جایگاه ویژهی ابداعات و اختراعات در فعالیتهای علمی این کشور، آمریکا در سال ۲۰۱۴، در جایگاه پنجم نوآوری در جهان قرار گرفته است. همچنین از منظر شاخص رقابتپذیری اقتصاد که توسط مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵ مطرح شده و مجموعهای از عوامل تعیینکنندهی بهرهوری در تولید از جمله آمادگیهای فناورانه و ابداعات را مطرح میکند، ایالات متحده با بهرهگیری از فناوریهای بالا، کیفیت و هزینهی بالای مؤسسات تحقیقاتی، تعامل بین صنعت و دانشگاه و وجود ظرفیت بالا برای ابداع، توانسته است رتبه سوم را بدست بیاورد
♻️۳- کاهش وابستگی به واردات نفت
🔹 آمریکا بزرگترین مصرفکننده و سومین تولیدکنندهی نفت خام دنیاست. با فرا رسیدن قرن ۲۱ وابستگی آمریکا به نفت وارداتی به بالاترین حد خود در طول تاریخ آمریکا رسید و این کشور در حال حاضر حدود ۴۹ درصد از نفت مصرفی خود را از طریق واردات تأمین میکند. وابستگی به نفت وارداتی باعث آسیبپذیری اقتصاد آمریکا در چهار شوک نفتی در سالهای ۱۹۷۳، ۱۹۷۶، ۱۹۹۰ و ۲۰۰۸ شد، بنابراین در سالهای اخیر با انجام اقدامات مختلف سعی کرده است تا میزان وابستگی خود به واردات نفت را کاهش دهد.
@emamhasane_mojtaba
‼️قرائت نماز بدون صوت
🔷س 5344: برای قرائت در نماز اگر الفاظ گفته شود، اما صوت آن شنیده نشود، نماز اشکال دارد؟
✅ج: تکبیر و حمد و سوره و ذکر و دعا را باید طوری بخواند که خودش بشنود، و اگر به واسطه سنگینی یا کری گوش یا سر و صدای زیاد نمی شنود، باید طوری بگوید که اگر مانعی نباشد بشنود.
📕منبع: leader.ir
#گزارش_تصویری
مراسم عزاداری شهادت حضرت رقیه (س)
🟤سخنران:
حجت الاسلام حیاتی
🔴با نوای:
ڪربلاےی رضا شیراوند
✍🏻کانالهای ارتباط با هیئت امام حسن مجتبی (ع)
واتساپ👇🏻
🆔️https://chat.whatsapp.com/LDJiiFOLZDSHb5x2GqSqVh
تلگرام👇🏻
🆔️https://t.me/emamhasane_mojtaba
ایتا👇🏻
🆔️https://eitaa.com/Emamhasane_mojtaba
اینستاگرام👇🏻
🆔️https://www.instagram.com/emamhasane_mojtaba
🏴پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت الاسلام و المسلمین حسن ممدوحی
🔻بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم با فضیلت جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ حسن ممدوحی رضوان الله علیه را به خاندان و فرزندان گرامی و به همه ارادتمندان و شاگردان و مستفیدان از آن بزرگوار تسلیت عرض می کنم. ایشان عالم انقلابی و وارستهئی بودند که سالها در خدمت تبیین و نشر معارف اسلامی تلاش و مجاهدت کردند. امید است این پروندهی عمل صالح مقبول حضرت حق متعال و موجب علو درجات آن مرحوم گردد. رحمت و رضوان الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۳ مهر ۱۳۹۹
@khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری #دعای_ندبه فردا جمعه 1399.07.04 ساعت:6.30 مرقد مطهر شهدای گمنام دره شهر
✍🏻کانالهای ارتباط با هیئت امام حسن مجتبی (ع)
واتساپ👇🏻
🆔️https://chat.whatsapp.com/LDJiiFOLZDSHb5x2GqSqVh
تلگرام👇🏻
🆔️https://t.me/emamhasane_mojtaba
ایتا👇🏻
🆔️https://eitaa.com/Emamhasane_mojtaba
اینستاگرام👇🏻
🆔️https://www.instagram.com/emamhasane_mojtaba
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت هفته دفاع مقدس و روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران
بسم الله الرحمن الرحیم
گذشت زمان نتوانسته و هرگز نخواهد توانست یاد ارجمند شهیدان عزیز را از خاطر ملت ایران بزداید. این لوح درخشان همواره مزیّن به عنوان شهادت و یاد شهیدان خواهد ماند. این ذخیرهی تاریخی همواره به نسلهای ما امید و همت و جرأت خواهد بخشید تا گامها به سمت هدفهای والا را محکم و استوار بردارندو از دشمنی شیاطین خنّاسان عالم نهراسند. جبههی عدل و حق با این توان و آرایش الهی به پیروزیهای بزرگ دست خواهد یافت انشاالله.
سیّدعلی خامنهای
۳ مهرماه ۱۳۹۹
@khamenei_ir