📌اجلاس رهبران جهانی در پی افزایش رو به رشد مقاومت ضد میکروبی
🔹کارشناسان هشدار می دهند که جهان با یک وضعیت اضطراری آنتی بیوتیکی مواجه است. اگر اقدامی صورت نگیرد، میلیونها نفر در سالهای آینده به دلیل بیماریهای قابل درمان خواهند مرد. بر اساس تحقیقات جدید، تعداد مرگ و میرهایی که مستقیماً به مقاومت ضد میکروبی نسبت داده می شود در حال افزایش است و از سال ۱۹۹۰ سالانه بیش از یک میلیون نفر جان خود را از دست می دهند. بر اساس آخرین پروژه ها مرگ و میر جهانی ناشی از مقاومت ضد میکروبی می تواند نزدیک به ۷۰ درصد افزایش یابد و تا سال ۲۰۵۰ به ۱/۹۱ میلیون نفر برسد. این روند هشدار دهنده ناشی از مقاومت رو به رشد باکتری ها به آنتی بیوتیک ها است و درمان های رایج برای بیماری هایی مانند ذات الریه و اسهال را بی اثر می کند.
🔹متخصصان بهداشت این نگرانی را مطرح میکنند که بدون مداخله فوری، ۳۹ میلیون نفر جان خود را در طول یک نسل از دست می دهند. با شکست درمان های آنتی بیوتیکی، اقدامات معمول پزشکی، از جمله جراحی ها و زایمان، به طور فزاینده ای خطرناک می شوند. وضعیت وخیم است و بر جمعیت های سراسر جهان، از جمله کشورهای با درآمد کم و متوسط، که بیشترین تأثیر مقاومت ضد میکروبی را متحمل می شوند، تأثیر می گذارد.
🔹کشورهایی مانند بریتانیا، غنا و تایلند شروع به استفاده از یافته ها برای تدوین سیاست ها و برنامه های اقدام هماهنگ کرده اند. برای مبارزه موثر با مقاومت ضد میکروبی، کارشناسان تاکید می کنند که آخرین یافته ها و داده های نظارتی باید تصمیم گیری جهانی را هدایت کند و برنامه های اقدام ملی را اطلاع دهد. بهبود دسترسی به مراقبت های بهداشتی برای عفونت های شدید و تضمین دسترسی عادلانه به آنتی بیوتیک ها می تواند جان ۹۲ میلیون نفر را بین سال های ۲۰۲۵ تا ۲۰۵۰ نجات دهد. علاوه بر این، توسعه داروهای جدید موثر در برابر باکتری های مقاوم می تواند جان ۱۱ میلیون نفر دیگر را نجات دهد. کارشناسان بر نیاز فوری به تعهد برای اولویت بندی آسیب پذیرترین جمعیت ها، افزایش بودجه و اقدامات برای اطمینان از دسترسی عادلانه به درمان ها، واکسن ها و تشخیص ها تاکید می کنند.
لینک خبر
#مقاومت_ضد_میکروبی
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍داروی پیشگیری از اچ آی وی شرکت گیلیاد سایِنس با هزینه کمتر در ۱۲۰ کشور در دسترس خواهد بود
🔹در اقدامی مهم برای مبارزه با اچ آی وی، شرکت گیلیاد سایِنس اعلام کرد که نسخههای ارزانتر لناکاپاویر، یک داروی پیشگیری، به زودی در ۱۲۰ کشور کمدرآمد و متوسط در دسترس خواهد بود. این اعلامیه درپی فشار فزاینده برای دسترسی گسترده تر به دارو، که به صورت تزریق دو بار در سال تجویز می شود، منتشر می شود. منتقدان استدلال می کنند که این ابتکار به نیازهای بسیاری از کشورهایی که بیشترین بار اچ آی وی را دارند، به ویژه در آمریکای لاتین، پاسخ نمی دهد. کمپین ها خواستار شفافیت بیشتر در مورد قیمت گذاری و دسترسی هستند.
🔹لناکاپاویر اثر چشمگیری را در آزمایشها نشان داده است، به طوری که عفونت را در بین زنان و دختران در آفریقای جنوبی و اوگاندا متوقف میکند و در مطالعه دیگری که شامل مردان در آرژانتین، برزیل، مکزیک، پرو، آفریقای جنوبی، تایلند و ایالات متحده میشود، محافظت کامل ایجاد میکند. لناکاپاویر که در حال حاضر برای درمان اچ آی وی تحت نام Sunlenca تایید شده است، سالانه ۴۲۲۵۰ دلار در ایالات متحده قیمت دارد. با این حال، محققان بر این باورند که می توان آن را با حداقل ۴۰ دلار برای هر بیمار در سال تولید کرد.
🔹شرکت گیلیاد سایِنس با شش تولیدکننده برای تولید و توزیع نسخههای ژنریک لناکاپاویر در کشورهای با شیوع بالا و منابع محدود قراردادهایی امضا کرده است که عمدتاً کشورهای کمدرآمد را هدف قرار میدهد. این شرکت متعهد شده است که محصول خود را در طول دوره انتقال تا زمانی که تولیدکنندگان عملیاتی شوند، با تمرکز بر کشورهای دارای میزان بالای اچ آی وی، از جمله بوتسوانا، آفریقای جنوبی و تایلند، عرضه کند. علیرغم تعداد زیادی از کشورهای فهرستشده، این شرکت تا حد زیادی کشورهای با درآمد متوسط رو به بالا را رها میکند، جایی که عفونتهای جدید بالاترین میزان را دارند و تقریباً تمام آمریکای لاتین را کنار گذاشته است.
🔹این شرکت نشان داده است که قصد دارد تا پایان سال جاری برای دریافت مجوز قانونی جهانی برای لناکاپاویر به عنوان یک درمان پیشگیرانه برای اچ آی وی آغاز شود و هدف آن تسهیل دسترسی گسترده تر به این دارو می باشد. لینک خبر
#اچ_آی_وی
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️ مداخلات برای کنترل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و ناقل کنه
▫️تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو یک بیماری زئونوتیک است که با ناقل اصلی کنهای آن، هیالوما، مرتبط است و میزان مرگ و میر ناشی از آن در سطح جهان در حال افزایش است. تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو به دلیل میزان بالای مرگ و میر، پراکندگی جهانی و نبود واکسن یا درمان مؤثر، در لیست بیماریهای اولویتدار سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته است.
▫️در رویکرد "سلامت واحد" که هدف آن بهبود سلامت انسان، حیوانات و محیط زیست است بررسی می شود که چگونه همکاریهای بینالمللی میتوانند به جلوگیری از طغیان های محلی و منطقهای بیماری کمک کنند و تلاشهای محلی چگونه میتوانند از گسترش بیشتر بیماری جلوگیری کنند. عوامل خطر شامل تماس پوستی یا مخاطی با خون یا مایعات بدن آلوده، تماس فیزیکی با بیماران مبتلا به تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو بدون استفاده از دستکش، و قرارگیری در فاصله کمتر از یک متر بدون ماسک میباشد.
▫️موارد انسانی تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو بیشتر در میان کارگران کشاورزی، دامداری و دامپزشکان رخ میدهد که از طریق گزش کنه یا تماس با حیوانات آلوده انتقال مییابد. کارکنان بهداشتی بهویژه در معرض خطر قرار دارند. موارد بیمارستانی نادر است اما به دلیل نرخ مرگومیر بالا (تا ۶۶٪) نمیتوان آنها را نادیده گرفت. بنابراین، تحلیل مسیر انتقال بیمارستانی و بهبود روشهای کنترل عفونت در مراکز درمانی ضروری است. مطالعات نشان دادهاند که آگاهی کارکنان بهداشتی در مورد دینامیک انتشار، علائم بالینی و کنترل عفونت تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو در کشورهای بومی کافی نیست، اما پس از یک ساعت آموزش، سطح آگاهی آنها به طور قابل توجهی افزایش مییابد. این آموزش باید شامل ارزیابی تاریخچه تماس با کنه، شناسایی علائم اولیه بیماری و استفاده از تجهیزات حفاظتی فردی مانند ماسک، شیلد صورت، دستکش و گان باشد. همچنین، پیشگیری از آسیب ناشی از سرنگ باید در این آموزشها گنجانده شود.
▫️آموزش به جوامع در معرض خطر مانند قصابان، کشاورزان و شکارچیان در مناطق بومی ضروری است. علاوه بر این، با توجه به میزان بالای مرگومیر تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو و شرایط زندگی جمعیتهای پرخطر، بیمه درمانی باید هزینههای مرتبط با درمان تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو را پوشش دهد تا بیماران تشویق به دریافت خدمات درمانی شوند و از انتقال بیشتر بیماری جلوگیری شود.
▫️مهمترین شکافهای موجود برای توسعه مداخلات کنترل ویروس تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو و ناقلان کنه شامل (۱) واکسنهای مؤثر برای کنترل گونههای ناقل کنه، (۲) ترکیب واکسنها با مداخلات نوآورانه دیگر، (۳) دافعهای مؤثر و سازگار با محیط زیست، و (۴) ارزیابیهای مداخلات کنترل یکپارچه می باشد.
لینک مطالعه
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍طغیان تب دانگ در فانو، ایتالیا
🔹طغیان سریع تب دانگ در فانو، واقع در منطقه مارکه ایتالیا، با ۱۰۲ مورد تایید شده و ده مورد دیگر در انتظار تایید بیماری ثبت شده است. عده ای از ویروس شناسان، وضعیت را خارج از کنترل توصیف کرده و بر نیاز فوری به اقدامات قاطع برای مهار این بیماری تاکید می کند.
🔹ویروس شناسان نگرانی های قابل توجهی را ابراز کردند و پیشنهاد کردند که تعداد واقعی عفونت ها می تواند دو برابر ارقام گزارش شده باشد، زیرا تب دانگ اغلب بدون علامت است. به گفته ویروس شناسان عفونت ها حداقل دو برابر شده است و آنان بر اهمیت توقف تکثیر پشهها تاکید کردند. مقامات امیدوارند که شروع فصل پاییز و کاهش دما باعث کاهش فعالیت پشه ها و در نتیجه کاهش سرعت انتشار این بیماری شود. اگرچه واکسن تب دانگ وجود دارد، اما ویروس شناسان تصریح کردند که به دلیل ویژگیهای خاص جمعیت محلی و الگوهای انتقال ویروس در این کشور، برای استفاده در ایتالیا مناسب نیست. لینک خبر
#تب_دانگ
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
9.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سهم وزارت بهداشت از بودجه پژوهشی کشور؛ فقط ۱۲ درصد
🔺دکتر آخوندزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: از سال ۲۰۲۱ روند انتشار مقالات و طرح های تحقیقاتی کاهش یافته است.
🔺کم کاشته ایم و در آینده کم برداشت خواهیم کرد.
🔺جایگاه برتر ما در تعداد مقالات توسط ترکیه و در لستنادات توسط عربستان تصاحب شده است.
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️ توضیح رئیس «رویان» درباره یافتن سید حسن نصرالله با واکسن: از مجری تلویزیون رو دست خوردم
دکتر شاهوردی رئیس پژوهشکده رویان:
🔺برنامهای که من در آن شرکت کردم یک برنامه علمی درباره سلولهای بنیادی بود، مسائل مختلفی از جمله ژن درمانی در این برنامه مطرح شد که امروز درمانهای جدیدی را در دنیا راه انداخته است اما یکباره در آخر مصاحبه مجری برنامه بحثی را مطرح کرد و من هم در جواب گفتم این ادعا میتواند درست باشد. این جمله من یک «اما» هم داشت که دیگر نگذاشتند بگویم؛ اما باید بگویم این بحثها باعث میشود جلوی رشد دانش گرفته شود.
🔺واقعا اکنون با علم امروز چنین امری امکانپذیر نیست که با استفاده از واکسن کرونا بتوانند افراد را رصد کنند. هر چند در تولید واکسن از جمله واکسن کرونا تکنولوژیهای جدیدی مثل فناوری mRNA رشد کرده و علوم جدید شکل گرفته است؛
🔺اما امروز هم با این علوم جدید در دنیا، امکان تولید چنین واکسنی که بتوان از طریق آن انسانها را رصد کرد، وجود ندارد. به طور مثال واکسن یک نشانگری (مارکری) داشته باشد که از طریق هوا بتوان انسانها را رصد یا شناسایی کرد. امروز نیز امکان تولید واکسن با چنین مشخصهای در دنیا وجود ندارد. کسی از آینده خبر ندارد اما امروز چنین فناوری در دنیا وجود ندارد.
🔺در هر صورت تخصص من جنین شناسی است و از حرفهای من سوء استفاده شد. از حرفهای من گروههای مختلفی سوء استفاده کردند در مقابل گروهی از متخصصان و افراد علمی،گروهی هم افراد غیر علمی و مقابل آنها بودند که از حرفهای من سوء استفاده کردند.
🔺رصد و شناسایی افراد از طریق واکسن کرونا هیچ مبنای علمی ندارد. من در دام افتادم و از مجری تلویزیون رو دست خوردم. جواب من اصلا به معنای تایید سوال نبود
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️الگوهای حساسیت ضد میکروبی سویه های اشرشیاکلی در بیماران بستری در اصفهان
🔺مطالعه ای با هدف بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی ارگانیسم را در بیماران بستری در بیمارستان تحت شرایط بالینی مختلف در اصفهان انجام شد.
🔺نمونههای بالینی با استفاده از روشهای استاندارد برای شناسایی سویههای اشریشیا کلی مورد آزمایش قرار گرفتند.
🔺از ۱۲۴۸ سویه اشريشياكلي، ۷۱/۹% از ادرار، ۱۵/۱% از خون و ۷/۸% از نمونه هاي پوست و بافت نرم بود. حساسیت بالا به ایمی پنم (۹۸٪)، مروپنم (۹۸٪)، و آمیکاسین (۹۴/۶٪) مشاهده شد.
🔺حساسیت متوسط به جنتامایسین (۶۸/۶٪) و سفپیم (۵۱/۹٪). و حساسیت کم به سفتازیدیم (۴۶/۸%)، سفتریاکسون (۴۱/۳%)، سیپروفلوکساسین (۳۹/۵%)، سفوتاکسیم (۳۹/۳%) و تری متوپریم-سولفامتوکسازول (۳۲/۴%) مشاهده شد.
🔺نتایج این مطالعه نشان می دهد که آنتیبیوتیکها، از جمله ایمیپنم، مروپنم، یا آمیکاسین، در درمان تجربی عفونتهای شدید که اشریشیا کلی علت اصلی آن است، مفید خواهند بود.
لینک خبر
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍طغیان آنفلوانزای مرغی در کارگران شاغل در دامداری های آمریکا
● در ۳۰ می ۲۰۲۴ (۱۰ خرداد ۱۴۰۳)، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC) اعلام کرد که آزمایش آنفلوانزای مرغی سومین کارگر دامداری در میشیگان مثبت بوده است. این مورد آخرین مورد ابتلا در طغیان آنفلوانزای مرغی گونه H5N1 است که تا ۲۸ می (۸ خرداد ۱۴۰۳) به حداقل ۶۷ گله گاو شیرده در ۹ ایالت گسترش یافته است.
● در ماه مارس، یک کارگر دامداری در تگزاس اولین مورد شناخته شده ابتلا در گاوداران بود. در ۲۲ می (۲ خرداد ۱۴۰۳)، ابتلای دومین کارگر گاوداری در میشیگان اعلام شد. هر دوی این کارگران ورم ملتحمه را به عنوان تنها علامت خود گزارش کردند و به طور کامل بهبود یافته اند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، علائم سومین فرد مبتلا در میشیگان شامل درد چشم همراه با ترشحات آبکی و سرفه بدون تب است.
لینک خبر
#آنفلوانزای_مرغی
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️اقدام جمعی سازمان های بین المللی در مبارزه با مقاومت ضد میکروبی
🔺در اواخر سپتامبر ۲۰۲۴، رهبران جهانی در شهر نیویورک برای دومین نشست سطح عالی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد مقاومت ضد میکروبی گرد هم آمدند.
🔺از زمان اولین اقدام در مورد مقاومت ضد میکروبی در سال ۲۰۱۶، ایالات متحده پیشرفت فوق العاده ای در جهت مبارزه با باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک داشته است.
🔺در این نشست، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها سرمایه گذاری های خود را در موارد زیر به اشتراک گذاشت:
۱) ایجاد ظرفیت آزمایشگاهی و نظارتی
۲) تقویت ظرفیت پیشگیری از عفونت
۳) بهبود مصرف مناسب آنتی بیوتیک و ضد قارچ
۴) افزایش آگاهی و دانش مقاومت ضد میکروبی
۵) پیشبرد نوآوری و تحقیق
🔺در ۲۲ سپتامبر، نمایندگانی از سراسر جهان راه حلهای عملی را برای مبارزه با تهدید سلامت عمومی ناشی از مقاومت ضد میکروبی در یک رویداد به اشتراک گذاشتند.
🔺 نتایج اولیه این رویداد سه موضوع اصلی را برجسته کرد:
۱) سطوح مختلفی از آگاهی و نگرانی درباره مقاومت ضد میکروبی
۲) عدم ثبات در اقدامات مربوط به استفاده مناسب از آنتی بیوتیک ها
۳) فقدان آگاهی یا باور
🔺مرحله دوم پروژه جهانی بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی است که مشروط به در دسترس قرار گرفتن بودجه است، اطلاعات به دست آمده در مرحله اول را برای پایش و ردیابی دانش، نگرش ها و رفتارهای مقاومت ضد میکروبی در طول زمان و در بیش از ۱۴۰ کشور به کار خواهد گرفت.
#مقاومتآنتیبیوتیکی
لینک خبر
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️دومین طغیان ام پاکس در برزیل
🔺دومین طغیان ویروس ام پاکس در برزیل به عنوان یک نگرانی جدی بهداشتی مطرح شده است. این ویروس که پیشتر عمدتاً کشورهای آفریقایی را تحت تأثیر قرار میداد، از جولای ۲۰۲۲ به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی اعلام شد. از ۱ ژانویه ۲۰۲۲ تا ۳۱ مارس ۲۰۲۴، ۹۵۲۲۶ مورد ام پاکس از ۱۱۷ کشور گزارش شده است.
🔺طغیان جدید در ریودوژانیرو از سپتامبر ۲۰۲۳ آغاز شده و تاکنون ۱۹۶ مورد تأیید شده از این بیماری ثبت شده است. این طغیان به طور خاص بر جمعیتهای جنسیتی تأثیر گذاشته و انتقال آن عمدتاً از طریق تماس جنسی صورت میگیرد. دادهها نشان میدهند که نظارت مستمر و آگاهی عمومی برای شناسایی زودهنگام موارد جدید ضروری است. همچنین، کمپینهای اطلاعاتی برای جمعیتهای در معرض خطر و کارکنان بهداشتی باید تقویت شود.
🔺یکی از دلایل اصلی ظهور مجدد موارد ام پاکس در برزیل، کاهش ایمنی ناشی از عفونت در دورههای قبلی است. مطالعات مدلسازی نشان دادهاند که ایمنی ایجاد شده توسط عفونت، عامل اصلی کاهش موارد در شیوع قبلی بوده است. همچنین، عدم واکسیناسیون کافی در جمعیتهای آسیبپذیر میتواند زمینهساز شیوع جدید باشد.
🔺برای مقابله با این طغیان، محققان بر اهمیت توسعه ابزارهای تشخیصی پیشرفته و نظارت ژنومی تأکید دارند. نظارت بر فاضلاب نیز به عنوان یک روش مؤثر برای پیگیری گردش ویروس پیشنهاد شده است. علاوه بر این، توجه جهانی به حفظ دادههای چند کشوری و اشتراکگذاری اطلاعات ژنومی برای واکنش سریع و مؤثر به شیوعهای آینده ضروری است.
لینک خبر
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🛑 شناسایی اولین طغیان شناختهشده هاری در فوکها
▫️دانشمندان در آفریقای جنوبی برای اولینبار شواهدی از انتقال ویروس هاری به پستانداران دریایی را شناسایی کردهاند. این ویروس در میان ۲۴ فوک خزدار کیپ که در مناطق مختلف سواحل غربی و جنوبی این کشور مرده پیدا شدند، کشف شد. مقامات برای اولینبار در ژوئن، پس از اینکه یک سگ توسط فوک در ساحل کیپتاون گاز گرفته و آلوده شد، به وجود هاری در فوکها پی بردند. در نتیجه، آزمایشهایی روی نمونههای مغزی ۱۳۵ فوک که از سال ۲۰۲۱ جمعآوری شده بودند، انجام شد و با جمعآوری نمونههای جدید، موارد بیشتری از ابتلا به هاری شناسایی شد.
▫️پیش از این، تنها یک مورد هاری در یک فوک در دهه ۱۹۸۰ در نروژ ثبت شده بود، که احتمالاً توسط یک روباه قطبی آلوده شده بود، اما شواهدی از گسترش ویروس بین فوکها در آنجا وجود نداشت.
▫️ویروس هاری، که معمولاً از طریق بزاق و گاز گرفتن بین پستانداران زمینی مانند راکونها، کایوتها، روباهها، شغالها و سگها منتقل میشود، تقریباً همیشه مرگبار است. این نخستینبار است که انتقال این ویروس میان پستانداران دریایی ثبت شده است.
▫️بررسیهای ژنتیکی نشان داد که ویروس هاری موجود در فوکهای آفریقای جنوبی مشابه ویروس موجود در شغالهای نامیبیا است، جایی که این حیوانات توله فوکها را شکار میکنند. با توجه به مهاجرت سالانه دو میلیون فوک بین آفریقای جنوبی، نامیبیا و آنگولا، گسترش این ویروس در میان آنها مورد توجه قرار گرفته است.
▫️از سال ۲۰۲۱، گزارشهایی از رفتارهای تهاجمی فوکها و حملات به انسانها منتشر شده بود، اما تاکنون موردی از ابتلای انسان به هاری ثبت نشده است. مقامات کیپتاون با شروع واکسیناسیون تعداد محدودی از فوکها در دو بندر محبوب این شهر، که بهعنوان جاذبه گردشگری شناخته میشوند، درصدد کنترل این بیماری هستند.
لینک خبر
#هاری
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔹شیوع و ژنوتیپ های کلامیدیا پسی تاسی در پرندگان و افراد در ارتباط با آن ها در چین
📍مطالعه ای با هدف بررسی وجود شواهد ابتلا به عفونت کلامیدیا پسی تاسی در پرندگان و افراد مرتبط با آن ها در ۳ شهر چین انجام شد. ۱۲۷۸ نمونه مدفوع از طوطی، ماکیان، طاووس، کبوتر، اردک و دیگر پرندگان مراکز پرورش، باغ وحش و کشتارگاه ها جمع آوری شد. علاوه بر آن ۱۵۷ نمونه سواب حلق و ۱۰۸ نمونه سرم از افراد مرتبط با این پرندگان نیز دریافت شد.
📍برای نمونه های مدفوع و سواب آزمایش مولکولی انجام شد و ۴۰ مورد مدفوع (۳/۱۳٪) و ۶ مورد سواب (۳/۸۲٪) از نظر وجود کلامیدیا پسی تاسی مثبت بودند. نمونه های مثبت همگی مربوط به مراکز پرورش و باغ وحش بودند و بیشترین موارد (۸/۷۸٪) مربوط به طاووس ها بود.
📍موارد مثبت انسانی بصورت عفونت گذرا بود و در زمان نمونه گیری افراد دارای علائم عمومی خفیف بودند. در آزمایش سرم ۴۶ مورد (۴۲/۵۹٪) دارای IgG ضد این باکتری بودند و از این بین دو مورد هم نتیجه مولکولی و هم سرولوژی مثبت داشتند.
📍برای بررسی ژنوتیپ ها از توالی ompA استفاده شد تمام موارد انسانی ژنوتیپ A بود. ۳۲ مورد مدفوع ژنوتیپ A و ۸ مورد (طاووس) ژنوتیپ CPX0308 بود.
📍کلامیدیا پسی تاسی موجب بیماری پسی تاکوز، نوعی بیماری تنفسی در پرندگان، پستانداران و انسان می شود و می تواند به شکل حاد، تحت حاد، مزمن یا بی علامت باشد. مواجهه با پرندگان و استنشاق آئروسل های ناشی از پر و مدفوع پرندگان آلوده می تواند موجب انتقال این باکتری و ایجاد بیماری در انسان به صورت بی علامت یا با علائم ملایم شبه آنفلوانزا شود.
📍این مطالعه اهمیت پایش مراکز فروش و نگهداری پرندگان با تجمع بالا را از نظر وجود کلامیدیا پسی تاسی نشان می دهد. موارد مثبت سرمی نشان دهنده وجود و گردش این باکتری در جوامع پرندگان و انتقال آن به انسان ها را نشان می دهد که میتواند بدون علامت یا خفیف باشد.
لینک مطالعه
#کلامیدیا
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis