🔴طغیان بوتولیسم پرندگان در اوتاگو، نیوزلند
🔺طغیان بیماری بوتولیسم پرندگان در منطقه اوتاگو، نیوزلند، منجر به مرگ حدود هزار پرنده آبزی شده است. این بیماری باکتریایی که در محیطهای آبی راکد و با شرایط خاص آب و هوایی رشد میکند، برای پرندگان بسیار خطرناک است. گونههای بومی مانند قوها که از حوضچههای تصفیه برای پوستاندازی استفاده میکنند، بیشترین آسیب را دیدهاند.
🔺 این اولین طغیان بزرگ بوتولیسم پرندگان در منطقه اوتاگو است و نگرانیهایی را در مورد گسترش آن به مناطق دیگر ایجاد کرده است.
🔺گونههای مختلفی از پرندگان از جمله قوهای بهشتی، تیل خاکستری، مالارد، غاز کانادا، قو سیاه و مرغ دریایی پشت سیاه تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
🔺 تغییرات آب و هوایی، کیفیت پایین آب و شرایط محیطی مناسب برای رشد باکتری بوتولیسم از عوامل مؤثر در این شیوع هستند.
🔺 خطر انتقال این بیماری به انسان بسیار کم است، اما توصیه میشود از تماس مستقیم با پرندگان بیمار یا مرده خودداری شود.
لینک خبر
#بوتولیسم
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🛑کارگاه آموزشی هوش مصنوعی در آموزش بالینی: تحول یا تردید؟
🏢برگزار کننده: مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
🗓 تاریخ: ۴ اسفند، ساعت: ۲۰ الی ۲۱:۳۰
✅ امتیاز توانمندسازی آموزشی و ارایه گواهی معتبر
✅ دسترسی دائم به محتوا
🌐لینک ثبت نام:
https://everlearning.ir/course/28
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🛑کارگاه آموزش کار با نرم افزار : Graphpad prism ترسیم نمودار
🔹برگزار کننده: مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
🗓 زمان برگزاری: چهارشنبه ۱ اسفند ماه ۱۴۰۳ ساعت ۸ الی ۱۲
🏢مکان برگزاری: سالن صبا پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
✅امکان شرکت به صورت وبینار فراهم می باشد.
🌐کسب اطلاعات بیشتر
http://mhrc.kmu.ac.ir/fa
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 آشنایی با پایگاه تحقیقاتی بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران
تیم های تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران از سال ۱۳۲۵ به غرب کشور برای کنترل اپیدمی های طاعون اعزام می گردیدند.
☑️ در سال ۱۳۳۱، به همت مرحوم منوچهر قراگزلو، و با اعطاء زمین از طرف او تاسیس یک آزمایشگاه در روستای اکنلو، در مجاورت قلب کانون طاعون ایران در مرز استان های کردستان و همدان امکان پذیر شد. با تاسیس پایگاه اکنلو، تیم های انستیتو پاستور چندین ماه در منطقه مستقر شده و مطالعات طاعون را پی گیری می کردند.
☑️ در این پایگاه تحقیقاتی، که امروزه به نام پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید شناخته می شود، تحقیقات وسیعی در رابطه با طاعون انجام شد و پایگاه تحقیقاتی اکنلو به عنوان یکی از مراکز رفرانس جهانی طاعون مطرح شد.
☑️ دور جدید فعالیت های تحقیقانی به محوریت پایگاه از سال ۱۳۸۸ آغاز شد و تیم های تحقیقاتی سالانه چندین ماموریت میدانی را به محوریت پایگاه آغاز نمودند.
☑️ در سال ۱۳۸۹، طی تفاهمنامه بین انستیتو پاستور ایران و مرکز مدیریت بیماری های واگیر، فاز جدیدی از فعالیت های این پایگاه شکل گرفت.
☑️ در سال ۱۳۹۱، مرمت ۳۰۰ مترمربع ساختمان های قدیمی و توسعه فیزیکی آزمایشگاهها و ساختمان های جدید با متراژ حدود ۳۵۰ مترمربع انجام شد.
☑️ این پایگاه در حال حاضر دارای آزمایشگاه های سرولوژی، مولکولی، کشت و جوندهشناسی، سالن جلسات، کلاس درس، میهمانسرا (با ظرفیت پذیرش ۳۵ نفر)، رستوران و موزه سلامت می باشد.
☑️ این پایگاه از سال ۱۳۹۳، آزمایشگاه مرجع کشوری طاعون، تولارمی و تب کیو شد.
👈 نتیجه فعالیت های ۱۵ سال گذشته، گزارش مجدد بیماری هایی نظیر طاعون، تولارمی، تب کیو، ریکتزیاها، بارتونلا، بورلیا، بروسلوز و هانتاویروس در جوندگان و حیات وحش بود و سیستم مراقبت از این بیماری ها در کشور ارتقا یافت.
🔺 شرح وظایف و حوزه عملکردی پایگاه
این مرکز از بدو تاسیس بر اساس رسالت و وظایف تعریف شده خود به فعالیت پرداخته است ولی ذات فعالیت های آن، فعالیت های روتین و روزانه و برای پاسخگویی مستقیم به نیازهای بهداشتی و سلامتی مردم منطقه نبوده است، بلکه فعالیت هایی آن تخصصی، ماموریت محور و در سطح ملی و حتی بین المللی تعریف شده است.
۱. آزمایشگاه مرجع کشوری طاعون، تولارمی و تب کیو: انجام این آزمایشات در این پایگاه به طور خاص در مواردی که نیاز به کشت یا تزریق به حیوان از نمونه های انسانی، حیات وحش یا محیط برای باکتری های طاعون و تولارمی داشته باشد یا مواردی که طغیان هایی در غرب کشور گزارش شده باشد پی گیری می شود.
۲. پایش بیماریهای نوپدید و بازپدید: این پایگاه از سال ۱۳۹۵ به عنوان مرکز مطالعات میدانی مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید تعریف شد و بر پایه این مرکز، نمونه گیری از حیات وحش، دام های اهلی و ناقلین آن ها در غرب کشور انجام می شود و نمونه های جمع آوری شده به بخش های مرتبط جهت بررسی های تکمیلی ارسال می شود. در دور جدید فعالیت های پایگاه و در قالب رویه سلامت واحد، بررسی فون و آلودگی پستانداران کوچک و اکتوپارازیت های این مخازن حیوانی به بیماری های نوپدید و بازپدید زئونوز هدف در ۲۶ استان و بر روی بیش از ۶۰۰۰ نمونه انجام شده، بررسی سرواپیدمیولوژیک بیماری های هدف در گروه های پرخطر انسانی در ۱۰ استان صورت گرفته است.
۳. برگزاری نشستهای علمی و دورههای آموزشی: در دور جدید فعالیت های پایگاه در دوره های آموزشی ملی و بین المللی این مرکز بیش از ۷۰۰ نفر از ۵۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور و متخصصانی از بیش از ۲۵ کشور آموزش های لازم را در حوزه های اپیدمیولوژی میدانی، بیماری های نوپدید و بازپدید و سایر موضوعات علمی مرتبط گذرانده اند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با فعالیتهای این پایگاه، به وبسایت این پایگاه مراجعه فرمایید.
🖋 مقاله معرفی پایگاه
🖋فعالیت های آموزشی پایگاه
🖋 گزارش فعالیت های سالانه مرکز
🖋 مقالات علمی منتشر شده به محوریت پایگاه
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⚫ درگذشت دکتر محمدرضا نظری پویا را به جامعه دانشگاهی کشور تسلیت می گوییم.
☑ ایشان دارای دکترای تخصصی علوم آزمایشگاهی بالینی و دکترای انگل شناسی از دانشگاه علوم پزشکی تهران بود.
در سوابق علمی – آموزشی ایشان عضویت هیئت علمی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو انجمن علوم آزمایشگاهی بالینی، عضو انجمن انگل شناسی ایران، عضو انجمن نظام پزشکی، عضو هیئت تحریریه دوماهنامه پژوهشی پژوهنده و در سوابق اجرایی ایشان ریاست دانشکده علوم پزشکی شهيد بهشتي، قائم مقام معاونت آموزشي دانشکده پزشکی شهيد بهشتي، معاونت آموزشی اخذ دانشکده پزشکی شهيد بهشتی، قائم مقام رياست دانشكده پيرا پزشکی شهيد بهشتی، و مديريت گروه انگل شناسي دانشکده پزشکی شهيد بهشتی دیده می شود.
🌹 روحش شاد و نامش پررهرو باد
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍 رئیسجمهور در جشنواره رازی: علم و دانش، راهحل مشکلات کشور است
🔹 سیامین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی با حضور رئیسجمهور، مقامات عالیرتبه و جمعی از پژوهشگران و اساتید دانشگاه برگزار شد.
🔹 دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، در این مراسم با تأکید بر اهمیت علم و دانش در حل مشکلات کشور گفت: اعتقاد دارم که علم و عالم میتوانند مشکلات کشور را حل کنند وگرنه این مسائل لاینحل باقی خواهند ماند.
🔹وی با اشاره به جایگاه دانش در قرآن افزود: ارزش علم از هر چیزی بالاتر است و آنچه انسان را در هستی خلیفه و برتر میکند، دانایی و علم است. اگر بخواهیم به جایگاه مطلوب برسیم و مشکلات را حل کنیم، باید به علم تکیه کنیم.
🔹 تأکید بر حمایت از دانشمندان و نخبگان
دکتر پزشکیان با اشاره به اهمیت پیشرفت علمی کشور اظهار داشت: هیچ محدودیتی در علم وجود ندارد و در هر شاخهای امکان تغییر، اصلاح و پیشرفت وجود دارد. باید از افرادی که در مسیر گسترش دانش حرکت میکنند، حمایت کنیم و دانایی را در راستای حل مشکلات جامعه به کار بگیریم.
🔹 توانمندی دانشگاهها در خلق ثروت
رئیسجمهور با اشاره به ظرفیتهای علمی کشور گفت: دانشگاهها میتوانند سرمایه و ثروت خلق کنند. اعضای هیأت علمی و دانشجویان باید با تکیه بر دانش و مشارکت، مسیر توسعه را هموار کنند. ما تلاش میکنیم که موانع را از سر راه برداریم و از نخبگان کشور حمایت کنیم.
🔹در پایان این مراسم، رئیسجمهور از برگزیدگان سیامین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی تقدیر کرد. لینک خبر
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍 وزیر بهداشت در جشنواره رازی: ۳۷ درصد تولیدات علمی کشور متعلق به حوزه پزشکی است
🔹 وزیر بهداشت در مراسم اختتامیه سیامین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی اعلام کرد که ۳۷ درصد از تولیدات علمی کشور مربوط به حوزه پزشکی است، درحالیکه تنها ۲۸ درصد اعضای هیأت علمی در این حوزه فعالیت میکنند.
🔹دکتر محمدرضا ظفرقندی در این مراسم که با حضور رئیسجمهور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، تأکید کرد: توسعه هر کشور منوط به پیشرفت علمی است و هیچ توسعهای رخ نمیدهد مگر اینکه پیشنیاز آن، یعنی رشد علمی و تکریم عالمان، محقق شود.
🔹وی افزود: در طول تاریخ، حکومتهایی که به دانشمندان بها دادهاند، رشد و توسعه یافتهاند، اما هرجا که دانش و پژوهش مورد بیتوجهی قرار گرفته، کشورها دچار رکود شدهاند.
🔹جایگاه علمی ایران در جهان
وزیر بهداشت با اشاره به جایگاه علمی ایران در جهان اظهار داشت: کشورمان در رتبه ۱۷ تولید علم و رتبه ۱۵ دنیا در حوزه استنادات علمی قرار دارد. همچنین در حوزههای داروسازی، دندانپزشکی و پرستاری، به ترتیب در رتبههای ۸، ۱۱ و ۱۳ جهانی هستیم. بااینحال، تداوم این رشد مستلزم حمایتهای پایدار و رفع موانع موجود است.
🔹 پیشرفتهای علمی در پزشکی و ضرورت حرکت بهسوی دانشگاههای نسل چهارم
وی با اشاره به دستاوردهای کشور در حوزه پزشکی افزود: وضعیت ایران در زمینه پیوند سلولهای بنیادی، ژندرمانی و سلولدرمانی مطلوب است. همچنین در حوزههای دارو، تجهیزات پزشکی و واکسن پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم.
🔹وزیر بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم با همکاری تمام مسئولان و متخصصانی که به آینده کشور متعهد هستند، بتوانیم دانشگاهها را به سمت نسل چهارم هدایت کنیم تا علم در خدمت مردم قرار گیرد و ایران در مسیر پیشرفت و سربلندی حرکت کند. لینک خبر
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: تکریم محققان، عامل دستیابی به رتبههای برتر علمی
🔹 معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در سیامین جشنواره علوم پزشکی رازی تأکید کرد که احترام و تکریم محققان میتواند جایگاه علمی کشور را به سطوح برتر جهانی بازگرداند.
🔹 دکتر شاهین آخوندزاده در این مراسم گفت: پس از ۲۰ سال، رئیسجمهور بار دیگر در جشنواره رازی حضور یافته است. این حضور، نشاندهنده توجه ویژه دولت به پژوهش در علوم پزشکی است. اگر به محققان احترام بگذاریم، دوباره میتوانیم رتبههای علمی برتر را به دست آوریم.
🔹تأکید بر کیفیت پژوهشها در جشنواره رازی
وی با اشاره به افزایش ارزش ریالی جوایز جشنواره رازی افزود: با وجود افزایش جوایز، هزینه کمتری برای این دوره صرف شد، زیرا تمرکز ما بر ارتقای کیفیت بوده است. ایشان همچنین به انتخاب ۱۲ محقق برتر در بخش حقیقی و تقدیر از ۲۵ دانشگاه، مرکز رشد، شرکتهای فناوری و دانشبنیان در بخش حقوقی اشاره کرد و گفت: برنامهریزی دقیق، نیروی انسانی مجرب، بودجه کافی، صنعت خصوصی پویا و حضور در مجامع علمی بینالمللی، از عوامل مؤثر در رشد علمی کشور هستند. اما مهمترین عامل، تکریم دانشمندان است که در جشنوارههایی مانند رازی، با حضور مقامات ارشد کشور محقق میشود.
🔹 درخواست تأمین بودجه برای پژوهشهای علوم پزشکی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ویژگی مهم جشنواره سیام را توجه به کیفیت به جای کمیت دانست و افزود: امسال تعداد برگزیدگان کمتر از دورههای قبل است، زیرا معیار انتخاب، تراز علمی ملی بوده است. همچنین برگزیدگان باید در پنج سال گذشته، عنوانی در جشنواره رازی کسب نکرده باشند. وی در پایان، با اشاره به نبود منابع مالی در برنامه هفتم توسعه برای ارتقای جایگاه علمی کشور، خواستار توجه ویژه به تأمین بودجه پژوهشهای علوم پزشکی شد. لینک خبر
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
☑ کارگاه یک هفته ای "پیشگیری و کنترل بیماری های منتقله از ناقلین" برای ۳۵ نفر از کارشناسان عالی و مدیران ارشد حوزه بهداشت و طب پیشگیری توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش برگزار شد.
☑ در این دوره آموزشی، جنبه های مختلف بیماری های منتقله از ناقلین مورد بحث و بررسی قرار گرفت و امکانات و توانمندی های تحقیقاتی و خدماتی مرکز و پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران، در کنار توانمندی های سایر مراکز مرتبط کشور، برای شرکت کنندگان ارایه شد.
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 برنامه آموزشی با عنوان" معرفی دختر ۱۷ ساله با لنفادنوپاتی طول کشیده"
🔺زمان: چهارشنبه اول اسفند ماه ۱۴۰۳
🔺ساعت: ۸ الی ۹ شب
🔺لینک برنامه:
https://meet.google.com/kjo-ubfo-qeg
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 کچلی سر؛ پیامد عفونت قارچی در پوست سر و موها
🔷 قارچها جزء عوامل زمینهساز بیماریهای پوستی هستند که معمولا با خارش، التهاب و پوستهریزی بروز مییابند. ابتلا به این بیماریها در مکانهای عمومی و شرایطی که افراد از وسایل مشترک استفاده میکنند بسیار بالاست زیرا قارچها ممکن است روی وسایل یا سطوح باقی بمانند و بهراحتی به افراد دیگر انتقال یابد. از همینرو، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل شخصی یک راهکار بسیار موثر و مطمئن در کاهش زمینه بیماریهاست.
🔷ضمن اینکه در صورت ابتلا به چنین بیماریهایی حتما معاینه توسط متخصص پوست اهمیت دارد تا درمان مناسب با اثربخشی در کوتاهترین زمان تجویز گردد. با این مقدمه به پرسش یکی از خوانندگان «سلامت» پرداختهایم:
لینک خبر
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 وبینار علمی یک روزه " مراقبت و پیشگیری از آنفلوانزا"
زمان: دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳
ساعت۱۳:۰۰ تا ۱۵:۱۵
📱 لینک ورود:
https://www.skyroom.online/ch/vcrtums/basij
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis