فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻سخنرانی رهبر معظم انقلاب، در مورد دفاع مقدس
🇮🇷 رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
ویژه هادیان سیاسی ومدیران کانال ها
🇮🇷 رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
جمهوری اسلامی ایران در کجای مناقشه قرهباغ ایستاده است؟
دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان با الهام از عصر همزیستی تمدنی در قرون پیشااستعماری وبا تکیه برمشترکات فرهنگی خود میتوانند راهی صلح آمیز برای حل مسئله پیدا کرده و صلحی پایدار رابرای مردم خودبه ارمغان بیاورند.
منطقه قفقاز در طول قرنهای متمادی زیر چتر وحدت بخش حوزه تمدن اسلامی ـ ایرانی، محل همزیستی ادیان، مذاهب، زبانها و هویتهای فرهنگی و دینی گوناگون بود اما از زمانی که برجستهسازی استعماری اختلافهای هویتی عرصه را بر اشتراکات تمدنی تنگ کرد دچار مهندسی ترکیب جمعیتی و پاکسازیهای قومیتی و تبعیدهای دستهجمعی شد.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان به فاصله کمتر از سه ماه برای دومین بار بر سر منطقه مورد نزاع قرهباغ درگیریهای خونینی را آغاز کردند.
جدال بر سر این منطقه کوهستانی با حدود 4400 کیلومتر مساحت که ساکنان آن مسیحیان ارمنی و آذریهای مسلمان هستند دهههاست که بر مناسبات دو کشور آذربایجان و ارمنستان و منطقه قفقاز سایه افکنده است.
منطقه قفقاز از لحاظ استراتژیک پل ارتباطی بین شرق و غرب و شمال و جنوب به حساب میآید و دریای خزر را به دریای سیاه متصل میکند. علاوه بر اهمیت ژئوپلتیک، این منطقه به لحاظ تاریخی نیز محل تلاقی تمدنها و مذاهب گوناگون بوده است.
وجود منابع طبیعی مانند انرژی در دریای خزر و همچنین مسیرهای انتقال آن به سمت اروپا نیز بر اهمیت استراتژیکی این منطقه افزوده و موجب شده تا قفقاز همواره در طول تاریخ محل رقابت قدرتهای بزرگ منطقهای و فرامنطقهای باشد.
مرزبندیهای مصنوعی که در دوره شوروی به وجود آمد، یکی از مهمترین دلایل بروز مناقشه بر سر قرهباغ است. در آن دوره با وجود اینکه منطقه قرهباغ به صورت تاریخی آذرینشین بود ولی تقسیمات قومی که شوروی در دوره استالین دنبال میکرد منجر به ایجاد مرزبندیهای مصنوعی شد قرهباغ را تحت حاکمیت ارمنستان قرار داد.
با فروپاشی شوروی آذریها تأکید دارند که این منطقه بر اساس پیشینه تاریخی باید زیر حاکمیت باکو قرار گیرد و ارمنیها نیز با تأکید بر تغییرات در ترکیب جمعیتی منطقه آن را در حاکمیت ارمنستان یا دست کم خودمختار میدانند.
در درگیری اخیر نقش ترکیه و رژیم صهیونیستی کاملا برجسته است. تشدید درگیری در قرهباغ میتواند تمرکز ایران و روسیه را از منطقه غرب آسیا کاهش دهد و آنها را سرگرم مشکلات و چالشهای منطقه قفقاز کند و صهیونیستها در این زمینه تحرکات بسیار جدی را در ماههای گذشته انجام دادند. ترکیه نیز نقش بسیار مهمی ایفا و در دوره بعد از درگیری پیشین، مانور نظامی مشترک با جمهوری آذربایجان برگزار کرد و پس از مانور، نیروهای نظامی خود را از خاک آذربایجان خارج نکرد.
این درگیری با وجود خط و نشانهای مقامات دو طرف احتمالاً به طول نخواهد انجامید چون طرفین به دلایل مختلف کشش تداوم نبرد طولانی مدت را ندارند. در میان بازیگران خارجی ذینفع هم، به جز ترکیه و رژیم صهیونیستی، دیگران مانند آمریکا، اروپا و روسیه تمایلی به تداوم بحران ندارند.
بر این اساس؛ چون طرفین حاضر به حل اساسی مسئله از مسیرهای حقوقی و دیپلماتیک نیستند و بازیگران خارجی هم نفع خود را در تداوم اختلافات میبینند، مهمترین چشمانداز پیشرو برای این مناقشه تداوم وضعیت به صورت «نه جنگ نه صلح» و درگیریهای نوبهای است.
نکته آنکه؛ منطقه قفقاز در طول قرنهای متمادی زیر چتر وحدت بخش حوزه تمدن اسلامی ـ ایرانی، محل همزیستی ادیان، مذاهب، زبانها و هویتهای فرهنگی و دینی گوناگون بود اما از زمانی که برجستهسازی استعماری اختلافهای هویتی عرصه را بر اشتراکات تمدنی تنگ کرد دچار مهندسی ترکیب جمعیتی و پاکسازیهای قومیتی و تبعیدهای دستهجمعی شد.
این در حالی است که دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان با الهام از عصر همزیستی تمدنی در قرون پیشااستعماری و با تکیه بر مشترکات فرهنگی خود میتوانند راهی صلح آمیز برای حل مسئله پیدا کرده و صلحی پایدار را برای مردم خود به ارمغان بیاورند و جمهوری اسلامی ایران نیز آماده کمک به برقراری این صلح پایدار در منطقه است.
مواضع جمهوری اسلامی در خصوص ضرورت رعایت و به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بسیار روشن است و دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها بر این حق مشروع در چارچوب حقوق بین الملل و قطعنامههای سازمان ملل تاکید کرده است و بر این باور است که اختلاف دو کشور فقط راه حل صلحآمیز دارد و ایران و ترکیه و روسیه میتوانند در جهت اجراییسازی قطعنامههای سازمان ملل، آن دو همسایه را کمک کنند تا اختلافات خود را در اشکال مسالمت آمیز حل کنند.
🇮🇷 رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آوای بسیارزیبای امام زمانی # عاشقان امام زمان (عج)
🇮🇷 رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
5.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌🎥 رهبری یک جایگاه تشریفاتی!؟ یا کارامد!؟
(قسمت اول)
❗️اگر رهبری قرار نیست در مسائل اجرایی ورود کند، پس دقیقا مسئولیت رهبری در کشور چیست؟
🇮🇷 رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️صدام که بود؟
🇮🇷 رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
11.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ سیاسی گلوله های جادویی
https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
🔻 نفت مفت ایران به کام انگلیس
🔸شما یادتون نمیاد ولی زمان #شاه آنچنان اقتداری در زمینه فروش #نفت درمنطقه داشتیم که آقای جان فوران آمریکایی درکتابش نوشته:درسال 1329ایران از فروش هربشکه نفت به #انگلیس 8سنت پول دریافت میکرد درحالی که در همان زمان بحرین از فروش هر بشکه نفت 35سنت،عربستان56سنت وعراق60سنت دریافت میکردند.
🔹پ. ن:الان قشنگ میتونید دلیل دشمنی انگلیس با انقلاب اسلامی ایران رو متوجه بشید./پهلوی بدون سانسور
📚منبع: کتاب مقاومت شکننده،نوشته جان فوران(استاد دانشگاه کالیفرنیا)،ترجمه احمد تدین، صفحه426 #ناصرپاشایی_الوندی
🇮🇷 رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
✅بازدید بازرسان آژانس از دومین سایت ایران
💯 آژانس بینالمللی انرژی اتمی طی بیانیهای از بازدید بازرسان خود از دومین سایت مورد نظر در ایران خبر داد. به گزارش ایرنا، آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد که به عنوان بخشی از توافق با ایران برای حل مسائل مربوط به اجرای پادمانی، که از سوی آژانس بینالمللی انرژی هستهای مشخص شده است، آژانس این هفته دسترسی تکمیلی به دومین مکان در این کشور را صورت داد و نمونههای محیطی گردآوری شد. رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اخیراً در مصاحبه با برنامه «هارد تاک» شبکه بیبیسی با اشاره به توافق با ایران برای دسترسی به دو مکان مورد نظر این سازمان، گفت اکنون سطحی از همکاری با ایران را به دست آوردهاند که نیاز بود و بازرسان این سازمان میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. او درباره سفر خود به ایران نیز گفت: آنها در استقبال از ما با محبت بودند. من با رئیسجمهوری روحانی، وزیر خارجه ظریف و دیگران در آنجا صحبت کردم. ما توانستیم به یک توافق برسیم. گروسی روز گذشته در مصاحبه با نشریه «اشپیگل» آلمان با تأکید بر اینکه فعالیتهای هستهای ایران پس از توافق [برجام] کاهش یافت اما هرگز کاملاً متوقف نشد، گفت: برنامه هستهای ایران بسیار پیچیده است، به همین دلیل است که رژیم نظارتی گستردهای داریم. سال گذشته بیش از ۴۰۰ بازرسی در ایران داشتیم.
#نشستهای بصیرتی
#شهید کمالی
#ثامن
🇮🇷 رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
میانگن سنی ایران در سی سال آینده چقدر میشود؟!
🔹طبق بررسیها در سال ۲۰۵۰میلادی میانگین سنی ایران به حدود ۴۰سال خواهد رسید؛ یعنی نسبت به وضعیت امروز کشور ۹سال پیرتر خواهد شد که همین مسئله نگرانیهای مختلفی را به وجود آورده است
🔹میانگین سنی دیگر کشورهای جهان چقدر است و در سال ۲۰۵۰ به چه میزان خواهد رسید؟!
#ناصرپاشایی_الوندی 🇮🇷 رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2
4_6028159038577968705.mp3
12.79M
🎙 مداحی حاج مهدی رسولی به مناسبت اربعین حسینی
🏴 هر طوری بود بی سر و سامان اومدم...
#دلتنگ_حسینیم
رهروان ولایت بستان آباد
🇮🇷 https://eitaa.com/rahrovanevelayat2