📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۲۴ مهر ۱۴۰۲
میلادی: Monday - 16 October 2023
قمری: الإثنين، 30 ربيع أول 1445
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
هفتمین روز جنگ؛
نتانیاهو در بن بست کامل
♦️امروز هفتمین روز جنگ غزه است. ضربه ای که همان روز اول، به بازدارندگی اسرائیل خورد، برگشت ناپذیر است. حتی کورسویی از احتمال موفقیت برای اسرائیل وجود ندارد. نشریه آمریکایی آکسیوس معتقد است: شکست اطلاعاتی اسرائیل، گسترده و راهبردی بوده است
🔹رسانههای صهیونیستی می گویند در جریان حملات فلسطینی ها، دست کم ۱۵۰۰ صهیونیست کشته شده و ۳۴۰۰ نفر مجروح شدهاند.
♦️ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده که ۶ هزار بمب به وزن چهار هزار تن را بر سر مردم غزه ریخته است. واشنگتن پست می نویسد: بمبهای ریخته شده بر روی غزه ظرف ۶ روز، با بمبهای ریخته شده آمریکا در افغانستان ظرف یکسال برابری میکند.
🔹روزنامه هاآرتص با اذعان به جنایتکار بودن دولت نتانیاهو نوشته: "دولت او با تحریک شهروندان و تغذیه از عصبانیت آنها در حال ارتکاب جرائم بینالمللی است و دارد دنیا را خراب میکند" .
♦️اما رفتار جنایتکارانه ارتش اسرائیل قادر نیست ورق جنگ را برگرداند، بلکه تیرهای شلیک شده کمانه کرده است. به تعبیر روزنامه وال استریت ژورنال:
🔹"حجم خسارات وارده نشان میدهداین جنگ مثل جنگهای قبلی نیست. فراخوان نیروهای ذخیره به ارتش اسرائیل، استارتاپهای فعال در حوزه فناوری را فلج کرده است و اکثر آنها در حالت سردرگمی بهسر میبرند. مدیران این شرکتها در تلاش برای مهاجرت به اروپا یا آمریکا هستند. خسارات اقتصاد اسرائیل فعلا بالغ بر معادل ۷میلیارد دلار برآورد شده است".
♦️روزنامه یدیعوت آحارانوت خاطر نشان کرده: " نتانیاهو مجرم است و باید استعفا دهد. او گناهکار است چون بازدارندگی اسرائیل را از بین برد. او به همه هشدارها درباره از بین رفتن بازدارندگی و توجه دشمنان به ضعف بیتفاوت بود. آنچه از نیروی نظامی ما به جا مانده، تصویر هولناک "اشغال جنوب" توسط حماس است، آنچه به جا مانده دریایی از درد و بهتزدگی است!
🔹در حالی که گالیت دیستل وزیر اطلاعرسانی دولت نتانیاهو، در اقدامی اعتراضی به عملکرد دولت استعفا کرد، گزارش ها حاکی از این است که برخی فرماندهان نظامی به نتانیاهو اعلام کرده اند ارتش امکان ورود به غزه را ندارد و باید در پی آتش بس بود.
♦️طبق گزارش کانال ۱۲ عبری، اسرائیلیهای ساکن سدیروت میگویند "ما هرگز به مجاورت نوار غزه باز نخواهیم گشت".
🔹در چنین شرایطی، موشه یعلون، رئیس سابق ستاد ارتش اسرائیل اعلام کرد: "دولت و نخستوزیر آن نتانیاهو، باید استعفا دهند و شکست را بپذیرند".
♦️شیرازه سیاست و فرماندهی در اسرائیل در اثر شدت ضربه وارده، از هم پاشیده و بعید به نظر نمی رسد که نتانیاهوی درمانده در کار خویش، از عهده بازسازی آن سامانه بر آید.
@IMANI_mohammad
.
اسرائیل، بدون فردا و بی آینده
♦️جنایت بی حد و مرز رژیم صهیونیستی علیه کودکان و زنان و به ویژه خبرنگاران بین المللی، که چشم بیدار افکار عمومی جهان هستند، یک معنا بیشتر ندارد: اسرائیل خود را در حال سقوط از پرتگاه می بیند.
🔹رژیمی که کمترین امیدی به بقا داشته باشد، پرستیژ و حیثیت خود را منهدم نمی کند و تن نمی دهد که در موضع جنایتکار جنگی و نسل کشی افسار گسیخته جا نمایی شود.
♦️رفتار ارتش و دولت اسرائیل، رفتار طرفی نیست که کمترین احتمال پیروزی می دهد، یا کمترین امیدی به ماندن و دیدن فردا دارد.
🔹فقط یک رژیم بی آینده و باورمند به نابودی می تواند در کمتر از یک هفته، به بالغ بر ۱۳- ۱۴ خبرنگار فعال برای کشورهای مختلف شلیک کند و آنها را بکشد.
♦️اسرائیل با این رفتار، همچنین ثابت می کند که از انتشار اخبار جنگ بشدت وحشت دارد؛ حال آن که اگر روند عملیاتش، کمترین بهره ای از پیروزی و انسانیت داشت، نباید اقدام به کور کردن چشمان ناظر میلیارد ها ناظر جهانی می کرد.
🔹اسرائیل فقط جنگ را نباخته، بلکه خود را هم باخته و در حال خودکشی از ترس مرگ قریب الوقوع است.
@IMANI_mohammad
اکثریت صهیونیستها معتقدند
نتانیاهو باید استعفا کند
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد ۹۴ درصد صهیونیستها دولت بنیامین نتانیاهو را مسئول شکست اطلاعاتی اسرائیل در حمله حماس میدانند.
موسسه دیالوگ وابسته به کامیل فوکس، استاد آمار دانشگاه تلآویو، یک نظرسنجی با حضور ۶۲۰ شرکتکننده از اتباع رژیم صهیونیستی انجام داده و عملکرد دولت از زمان شروع جنگ را بررسی کرد. براساس نتایج این نظرسنجی، ۶۷ درصد از اسرائیلیها شکست اطلاعاتی کنونی را بدتر از جنگ «یوم کیپور» در سال ۱۹۷۳ ارزیابی کردند. همچنین ۵۶ درصد آنها معتقدند بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر باید بلافاصله پس از حمله حماس استعفا میداد. از سوی دیگر ۵۹ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی گفتند هیچ اعتقادی به دولت نتانیاهو که اکنون جنگ را رهبری میکند، ندارند.
به گزارش شبکه اینترنشنال که این خبر را منتشر کرده، «تنشها و اختلافات در اسرائیل ماهها پیش از این با اعلام تصمیم نتانیاهو در مورد اصلاحات قضائی، با تظاهرات خیابانی هزاران نفره مردم آغاز شد و در ماههای گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر از سربازان ذخیره ارتش درپی اعتراض به سیاستهای دولت از حضور بر سر پستهای خود انصراف دادند. درپی این اتفاق، ارتش اسرائیل اعتراف کرد «توانایی عملیاتی در نیروی هوایی کاهش یافته است. اواسط مرداد امسال هم مقامهای ارشد نظامی اسرائیل درباره خطر جدی و بحرانی هشدار دادند که ارتش این کشور را تهدید میکند. به گفته کانال ۱۱ اسرائیل این «کاهش توانایی» تنها محدود به نیروی هوایی نمانده است بلکه نیروی زمینی و ستاد عملیاتی نیروی دریایی ارتش نیز از این مسئله آسیب دیدهاند».
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
عبدالحمید، مفتی صهیونیستها شده است؟
در حالی که انزجار از جنایات رژیم نامشروع صهیونیستی در جهان اسلام به اوج رسیده، عبدالحمید اسماعیل زهی امام جماعت مسجد مکی زاهدان در مقام جانبداری از رژیماشغالگر برآمده و خواستار به رسمیت شناختن این رژیم شد!
او دیروز در هفتمین روز از جنگ غزه و در حالی که صهیونیستهای غاصب بالغ بر 1800 فلسطینی بیگناه را با بمباران هوایی به شهادت رسانده بودند، گفت: نابودی اسرائیل، شدنی نیست و بحران کنونی، نیازمند راهحل عادلانه است.
در حالی که صهیونیستهای غاصب پیش از این، همه توافقات را زیر پا گذاشته و بر دامنهاشغالگری و جنایات خود افزودهاند، عبدالحمید خواستار تشکیل دو دولت شد و با تخطئه شعار «اسرائیل باید نابود شود»، گفت: بحران کنونی نیازمند «یک حل و فصل عادلانه» است. واقعیت این است که نه مسلمانان میتوانند اسرائیل را بکنند و نه آن طرف میتواند. این شدنی نیست. وقتی که چیزی شدنی نیست چرا زور میزنند؟
موضع دغلکارانه عبدالحمید برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی در حالی است که در گذشته، تظاهر به حمایت از جهاد با صهیونیستها میکرد.
او در سالهای قبل، یهودیان را منشأ تروریسم و رژیم صهیونیستی را «تروریسم دولتی» و محور ناآرامیها در جهان میخواند. وی تیرماه سال ۹۹، به مکر و حیلههای یهودیان علیه پیامبران الهی اشاره کرده و یهودیان صهیونیست را «منشأ تروریسم» دانست.
او در شهریور ۱۳۹۳،اشغال فلسطین را «ریشه تروریسم» دانسته و گفته بود: «دهها سال است که اسرائیل سرزمین فلسطین را اشغال کرده، مردم فلسطین را میکشد و منازلشان را ویران میکند، حرف مردم فلسطین شنیده نشده و به حقوق آنها توجه نمیشود.»
عبدالحمید، اسرائیل را «کشوری صددرصد اشغالگر، متجاوز و بیرحم» خوانده بود که «در مقابل چشم جهانیان مردم سرزمینهایی را که اشغال کرده است با بدترین صورت قتلعام» میکند.
اما همزمان با پروژه آمریکایی صهیونیستی اغتشاشات، وی در بهمنماه سال گذشته گفت: «مردم ایران در فلسطین هم خواهان صلح هستند و معتقدند حکومت اسرائیل و مردم فلسطین باید صلح کنند و فلسطینیها به یک حکومت مستقل برسند.»
درحالیکه تقریباً تمامی علمای اهلسنت هرگونه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را «خیانت و زیر پا گذاشتن شریعت اسلامی» میخوانند و در ایران هیچ عالم اهلسنتی حاضر به فتوا درباره سازش با صهیونیستها نیست، مولوی عبدالحمید خواستار رسمیت بخشیدن به اسرائیل شده است.
باید از این مفتی مذبذب پرسید آیا در اظهارات جدیدش، بر اساس احکام اسلام ناب محمدی (ص) حکم میکند که یهود را بدترین و شدیدترین دشمنان میداند، یا بر اساس اسلام آمریکایی و اسلام اسرائیلی؟!
جانبداری عبدالحمید از صهیونیست هایاشغالگر در حالی است که قرآن کریم، یهودیان را سرسختترین دشمنان خدا و پیامبر و مسلمانان معرفی کرده است و بنابراین باید صراحتا از عبدالحمید پرسید که آیا مسلمان است، یا یهودی صهیونیست، و یا مامور اجارهای موساد؟
@IMANI_mohammad
دویچهوله: اپوزیسیون ایران
مضحکه آمریکا و اروپا شده است
سردبیر دویچهوله، نسبت به خالی کردن پشت گروهکهای ضدایرانی از سوی دولتهای غربی و تعامل از سر ناچاری این دولتها با ایران، ابراز سرخوردگی شدید کرد.
وی در یادداشتی به بهانه اهدای جایزه سیاسی صلح نوبل به یکی از عناصر گمنام اپوزیسیون ایرانی نوشت: این جایزه، یکبار دیگر فاصله فرسنگی سیاست و مدنیت را عیان کرد. اعطای این جایزه، به رسمیت شناختن خیزشی را معنا میدهد که هدفش برچیدن اسلام سیاسی و زمینهسازی برای پیریزی نظامی سکولار است. پس حمایت واقعی قاعدتا باید مبارزه با استبداد دینی، سازشناپذیری در برابر اسلام سیاسی و مقابله عملی با حکومت باشد. اما آیا واقعا غرب در ماههای گذشته چنین سیاستی پیشه کرده است؟
به محض اعطای جایزه، سیل پیامهای ستایشآمیز سیاستمداران غربی سرازیر شد. اما نگاهی به اقدامات این سیاستمداران و دولتهای متبوعشان، بیشتر نشان از بیگانگی آنها با برنده جایز دارد تا خویشاوندی با او.
چند ماه پیش اسدالله اسدی که از سوی دادگاه بلژیک محکوم شده بود، در اقدامی ننگین در برابر چشمان ناباور معترضان جنبش مهسا به ایران تحویل داده شد؛ اقدامی که پیامش نتیجهبخشی سیاستهای باجگیرانه بود و مشوقی برای اقدامات بعدی. آزاد اسدی، اگر فریبکاری نباشد، بیشک سادهلوحانه است.
سپس تبادل زندانیان میان آمریکا و ایران صورت گرفت و شش میلیارد دلار از پولهای مسدودشده جمهوری اسلامی آزاد شد تا باز هم مشوقی باشد برای رژیم در جهت تداوم باجخواهیهایش؛ آنهم درست در سالگرد جنبش. آزادی پنج زندانی ایرانی- آمریکایی، در ازای آزادسازی پولهای مسدودشده جمهوری اسلامی، گرچه میتواند یک پیروزی برای دولت آمریکا محسوب شود و در خدمت اهداف انتخاباتی بایدن قرار گیرد، اما مشوقی برای گروگانگیری بعدی و ضربهای فراموشناشدنی بر پیکر جنبش اپوزیسیون بود.
«به ایران باج ندادیم»، سخنی است از وزیر خارجه آمریکا، که بسیاری از اپوزیسیون، آن را تمسخر خود یافتند. پولهای بلوکهشده ایران در کرهجنوبی زمانی آزاد شد که رژیم، پس از بازداشتها و اعدام شماری از مخالفان، ایران را امنیتی کرده و روزنههای اعتراضات را مسدود کرده بود.
از این سخرهگرایانهتر برای اپوزیسیون سوگوار قربانیان، تحریمهای بیمعنا، تمسخرآمیز و فریبکارانه پس از معاملات پشتپرده بود؛ ایرانیانی که بهتزده، سرگردان میان اشک و لبخند، شاهد همزمانی معاملات پشتپرده و تحریم احمدینژاد بودند. حکومت برای آشکار کردن نتیجه معاملات پشتپردهاش با آمریکا، سالگرد مرگ مهسا را انتخاب کرد؛ حتی ضربالاجل برای بمباران مقر احزاب کرد در کردستان و توافق با دولت عراق برای خلع سلاح آنان نیز، بایستی به همین زمان میافتاد تا سپس رئیسجمهور، در سازمان ملل به «اشتباه محاسباتی» غرب توجه دهد و از آمریکا بخواهد که با «اعتمادسازی» حسننیت خود را ثابت کند.
گویا در شرایط کنونی منافع ملی آمریکا، آنگونه که سیاستمدارانش آن را تعریف میکنند، با خواستهای جنبش ما همخوانی ندارد؛ کسی هم خواستار چشمپوشی آنان از «منافع ملی»شان نیست. آنچه جنبش نیاز دارد، نه سخنان ملاطفتآمیز سیاستمداران یا تحریمهای بیاثر، بیمعنا و بدون مابهازا، بلکه اقدامات قانونی در چارچوب هنجارهای خود کشورهای غربی است.
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
شکست اول در میدان
شکست دوم در خیابان
🔹از کشورهای اسلامی گرفته، تا آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و ژاپن، تظاهرات مردمی در حمایت از ملت فلسطین در حال برگزاری است؛ هر چند که برخی از این راهپیمایی ها سرکوب می شود.
♦️اما در مقابل، یک نمونه قابل توجه و چشمگیر -حتی در یکی از پایتخت های غربی حامی جنایات رژیم صهیونیستی- پیدا نمی کنید که مردم در حمایت از اسرائیل، تجمع و راهپیمایی کنند.
🔹این هم شکست دیگری برای رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیست است که می خواست سرشکستگی میدان نبرد را با جنایت و تحریف همزمان واقعیات جبران کند، اما شکست دوم را متحمل شد.
♦️تظاهرات ضد صهیونیستی کم سابقه در مقابل شبکه دولتی انگلیس، شاهدی بر شکست رسانه ای اسرائیل و حامیان غربی آنهاست که چراغ سبز هر نوع جنایت بی حد و مرز را به سران تل آویو داده بودند.
@IMANI_mohammad
طوفان، ناگهان نمی آید
♦️آن هفته ها و ماه هایی که نوح (ع) کشتی می ساخت، کافران متکبر، او و یاران اندکش را مسخره می کردند و به تیر طعنه و توهین می نواختند.
🔹مهلت نصیحت و هدایت پایان یافته، و فرمان ساختن کشتی رسیده بود. همین هم سوژه ای تازه برای مستکبران شده بود: "ادعای پیامبری نگرفته، سر به نجّاری گذاشته!" و "گیریم که کشتی هم ساختی، وسط این بیابان خشک، دریا را از کجا می آوری؟!".
♦️نوح اما گوشش جز به فرمان خداوند بدهکار نبود: "به نوح وحی شد... از كارهايى كه مىكنند غمگين مباش، و در حضور ما و طبق وحى ما كشتى بساز... او مشغول ساختن كشتى بود و هر زمان بر او مىگذشتند، مسخره مىكردند، (ولى نوح) گفت اگر ما را مسخره مى كنيد، ما نيز شما را همين گونه مسخره خواهيم كرد".
🔹حکایت امروز جبهه مقاومت، بی شباهت با ماجرای حضرت نوح (ع) نیست. روزگاری که فرماندهی حکیم این جبهه، با شکیبایی و متانت تمام، در حال سامان دادن به جزء به جزء هسته های کوچک بود، مستکبران و دنباله رو های آنان، زبان به تمسخر و تحقیر گشوده بودند.
♦️می گفتند شما چهار تا آدم پا برهنه و تو سری خور در طول قرن ها، چگونه می خواهید از عهده همآوردی با جبروت رژیم پهلوی یا رژیم صدام و پشتوانه های قدرتمند آنها در غرب بر آیید؟
🔹می گفتند آمریکا و انگلیس و اسرائیل کجا، و ایران و لبنان و سوریه و عراق و فلسطین و یمن کجا؟ می گفتند ملت هایی که در تحریم و محاصره مطلق حتی حتی پوکه و فشنگ ندارند، چگونه می خواهند از جنگن افزار فوق مدرن آمریکا یا اسرائیل برآیند؟
♦️به تمسخر می گفتند: ما شما را تحریم تسلیحاتی کردیم، آن وقت ادعا می کنید که موشک و پهپاد های مدرن می سازید یا شیوه تولید آن را به خطوط مقدم دفاع در لبنان و قلسطین و یمن منتقل می کنید؟! می گفتند: خبری نیست و تصاویر، کارتون و فتوشاپ است و...
🔹تا این که موشک ها و پهپاد ها یکی پس از دیگری رونمایی و شلیک شدند، بر سر مستکبران فرود آمدند و داغی سوزان و تمام نا شدنی بر پشت دشمنان نهادند.
♦️تازه، خواب سنگین دقیق ترین سنسور ها پاره شد. فرعون و هامان های روزگار ما، حالا دست پشت دست می کوبند و می گویند: موسی کی به دنیا آمد، چگونه مقابل چشمان ما بالید و عصای او، تمام شعبده ها هراس افکن ما را بلعید؟!
🔹"وَ جَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدّاً وَ مِنْ خَلْفِهِمْ سَدّاً فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ. و پیش روى آنان حائل و سدّى، و پشت سرشان نیز حائل و سدّى قرار دادیم، و کاملا آنان را پوشاندیم، پس هیچ چیز را نمی بینند".
♦️این کوری را خود مستکبران انتخاب کرده اند؛ چنان که فرعون کور بود، تا روز نابودی.
#طوفان_الاقصی
@IMANI_mohammad
قتل مرحوم مهرجویی؛
سه احتمال و دو گزاره قطعی
🔹درباره ماجرای قتل مرحوم مهرجویی و همسر وی در ویلای شخصی شان در کرج، چند احتمال و دو گزاره قطعی و جود دارد. احتمالات اینهاست:
🔻انگیزه قتل، سرقت است. گفته می شود لوازمی هم سرقت شده است.
🔻قتل به خاطر اختلافات شخصی و منازعه ای که در گذشته اتفاق افتاده است.
🔻قتل با انگیزه های سیاسی و امنیتی.
🔹از این احتمالات درباره انگیزه قاتل -یا قاتلان- که بگذریم، می توان با قاطعیت گفت محافلی که سعی می کنند بی هیچ سند و مدرکی، رنگ و بوی سیاسی به ماجرا بدهند، از سه حال خارج نیستند:
🔻یا ماموریت مشترکی با قاتلان دارند و از قبل توجیه شده اند؛
🔻رابطه مستقیمی با قاتلان ندارند، اما پیمانکار شان یکی است. آنها طوری نقش آفرینی می کنند که مانند هر اتفاق مشابه دیگر، در زمین سرویس های معاند بیگانه تعریف می شود.
🔹مرحوم مهرجویی، هنرمند بود، نه فعال سیاسی. چند سال قبل، بحث توقیف یکی از فیلم هایش مطرح شده بود که با وساطت حل و فصل شد و فیلمش به اکران درآمد؛ هر چند که مورد استقبال مخاطبان قرار نگرفت.
🔹آقای مهرجویی پارسال که برخی هنرمندان برای حمایت از اغتشاشات، تحت فشار شدید و تهدید و تطمیع برخی محافل مافیایی غربگرا قرار داشتند، سفری به خارج از کشور داشت و طبعا مورد فشار بیشتری بود؛
🔹او با این حال، هم در خیابان و هم در نشست رسانه ای، به خبرنگاران رسانه های صهیونیستی (ضد ایرانی) که با اصرار و پرده دری می خواستند از او علیه جمهوری اسلامی موضع بگیرند، بشدت و با قاطعیت اعتراض کرد و آنها را ناکام گذاشت.
♦️این که انگیزه جنایت انجام گرفته، سرقت بوده یا اختلاف شخصی و یا جنایت امنیتی، نیازمند تحقیقات مراجع انتظامی و قضایی است و کسانی که رجما بالغیب داوری می کنند، بی سواد و غیر اعتماد هستند، اگر مغرض نباشند.
🔹انگیزه قتل، هر چه باشد باشد، یک نکته روشن است؛ پاسخ این سوال که چه کسانی از قتل با انگیزه سیاسی- امنیتی یا تراشیدن انگیزه سیاسی برای یک قتل غیر سیاسی سود می برند؛ حاکمیت یا دشمنان آن؟
♦️مرگ یک شهروند به ویژه هنرمند در اثر جنایت، برای حاکمیت مسئولیت آفرین است، بی آن که کمترین سودی داشته باشد. اما برای دشمنان آن، حتما سوژه مناسب ماهیگیری است، به ویژه اگر بتوانند فضای رسانه ای را گل آلود کنند.
🔹این جنایت، درست در زمانی اتفاق افتاده که تحولات مهمی در جغرافیای سیاسی- امنیتی منطقه در حال وقوع است و طبیعتا توجه مردم و مسئولان باید روی این مسئله مهم متمرکز باشد.
♦️ماجرای جنگ مقاوت غزه- اسرائیل، یک جنگ معمولی نیست. بلکه بخشی از تحولات مربوط به گذار از نظم جهانی کهنه به نظم عادلانه تر و متکثر تر است.
🔹طرف بازنده این تحولات که منطقه ای وسیع از تایوان در شرق آسیا تا اوکراین در شرق اروپا، و فلسطین و سوریه و لبنان در غرب آسیا را شامل می شود، جز آمریکا و اسرائیل و انگلیس نیست.
♦️ماموریت پیوسته محافل وابسته به این دولت ها، بر هم زدن تمرکز و توجه ایران به عنوان بازیگر تعیین کننده در تحولات نظم جهانی، از طریق مسئله سازی یا موج سواری روی مسائل و رویداد هایی است که اتفاق می فتد.
🔹از این زوایه نگاه می توان به ردیابی جریان رسانه ای آلوده ای پرداخت که همواره در هر رویداد ناگواری، طبق خواسته موساد و سیا و MI6 رفتار می کند. آنها نه فقط معارض جمهوری اسلامی، بلکه دشمن ایران هستند.
@IMANI_mohammad
گزارش نه چندان سرّی
از ستاد جنگ اسرائیل
ده روز از آغاز عملیات طوفانالاقصی میگذرد. چشمانداز جنگ چیست؟ عملیات زمینی اسرائیل، با چند چالش بزرگ مواجه است: روحیه درهم شکسته ارتش و سیاستمداران در اثر «طوفان الاقصی»، سابقه تاریخی و تلخ ماجرا، و سوم، شخص نتانیاهو.
غزه در سال 2001، حتی یک هزارم توان نظامی فعلی را نداشت. آن زمان، «ژنرال آريل شارون» نخستوزیر، ادعا کرد كار غزه و فلسطین را ظرف ۱۰۰ روز تمام ميكند. او به «بولدوزر اسرائیل» شهرت داشت و «قصاب صبرا و شتيلا» شمرده میشد؛ جنایتی که موجب شهادت ۳۵۰۰ فلسطيني شده بود. با این حال، هم او مجبور شد تابستان ۲۰۰۵، دستور عقبنشيني از غزه را صادر كند و بگوید: «عقب نشيني، اقدامي دردناك اما اجتناب ناپذير براي تامين آينده اسرائيل است. ما نميتوانيم براي هميشه غزه را نگه داريم»...
حمله زمینی به غزه، شنبه شب برای چندمین بار به تعویق افتاد. شبکه دولتی انگلیس میگوید «دولت اسرائیل با ماموریتی تقریبا غیرممکن روبهرو است». روزنامه نیویورکتایمز مدعی شده ارتش اسرائیل طبق برنامه قصد داشت شنبه شب به غزه حمله کند، اما بدی شرایط آبوهوایی، حمله را چند روز به تعویق انداخت! اما روایتهای واقعی تری هم در دسترس است. برخی رسانه های اسرائیل، از اختلاف در کابینه درباره حمله زمینی خبر دادهاند...
💢متن یادداشت روز کیهان
https://kayhan.ir/fa/print/275000
@IMANI_mohammad
اولمرت: نتانیاهو تمام شده
از سر استیصال حرف میزند
نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی گفت: ما از عملیات حماس خبر نداشتیم و ممکن است این عملیات بسیار بزرگ، عواقب گسترده و بسیار فراتر از منطقه غزه داشته باشد.
ایهود اولمرت در پاسخ این سوال رادیو فردا که «آیا فکر میکنید حمله اخیر حماس، بعد از چراغ سبز تهران اجرا شد؟»، گفت: میدانید که قبل از حمله حماس، ما خبر نداشتیم که چنین برنامهای دارند. بنابراین اگه بخواهم متکبرانه ادعا کنم که نهتنها میدانم چطور این کار را کردند، بلکه حتی میدانم که دقیقاً چه کسی به آنها چراغ سبز نشان داد و حمله چطور اجرا شد، مقداری زیادهروی خواهد بود. آنچه میتوانم بگویم این است که کسی که حماس را هدایت میکند و به آن پول و تجهیزات و تسلیحات میدهد، ایران است. این حمله،عملیات بسیار بزرگی بود که میتواند عواقب گسترده و بسیار فراتر از منطقه غزه داشته باشد. بنابراین، فکر میکنم که این احتمال وجود دارد که ایران، درگیر برنامهریزی آن بوده باشد. حالا اینکه آیا ایران مجوز اجرای حمله، در این زمان مشخص را صادر کرده یا نه، نمیدانم. اما هیچ تردیدی ندارم که بدون حمایت ایران، حماس نمیتوانست دست به عملیات بزند. نه پولش را داشت؛ نه سلاح کافی، و نه امکانات لجستیکی، که برای اجرای چنین عملیاتی، ضروری است.
وی افزود: من فکر میکنم آمریکا، از نقطه نظر دیگری -که البته متوجهش هستم و درکش میکنم- به موضوع نگاه میکند و میخواهد این وضعیت را، به همین منطقه محدود نگه دارد و جلوی گسترش احتمالیاش را بگیرد؛ چیزی که ممکن است عواقب بیشتر و جدیتری را برای کل منطقه رقم بزند.
اولمرت همچنین گفت: فکر نمیکنم نیاز باشد که اسرائیل مستقیماً با ایران درگیر شود. فکر نمیکنم در حال حاضر، چنین کاری به نفع اسرائیل باشد. فقط میتوانم بگویم که آمریکاییها دارند با ما همکاری میکنند که بتوانیم بحران را از نظر فیزیکی به منطقه کوچکتری محدود کنیم؛ یعنی اسرائیل و غزه، و نه فراتر از آن. از طرف دیگر، نمیشود این واقعیت را نادیده گرفت که بدون حمایت ایران، حزبالله و حماس، حداقل توان، تجهیزات، تسلیحات و حداقل پول مورد نیاز برای فعالیت عملیاتی در این ابعاد را نداشتند.
رادیو فردا می پرسد: وقوع حمله اخیر حماس، خیلیها را در گوشه و کنار جهان -و از جمله خود اسرائیل- شوکه کرده است. باور اینکه چنین اتفاقی، درست زیر بینی ارتش و سرویسهای اطلاعاتیاش افتاده، آسان نیست. به نظر شما، مشکل کار، چه بود؟
اولمرت:ای کاش میدانستم. مطمئن نیستم که جواب را بدانم. به نظرم هنوز خیلی زود است. اما یک چیز، کاملاً روشن است؛ اینکه شکست خوردیم. منظورم از نظر نظامی است. این باورنکردنی است و بدون بروز یکاشتباه و شکست اساسی نظامی، نمیتوانست اتفاق بیفتد. به نظرم تواناییهای حماس را دست کم گرفته بودیم. فکر میکردیم که مثلاً چه کار میتوانند بکنند؟ اصلاً چه دارند؟ مگر جرئت میکنند حتی بهاشغال جنوب اسرائیل فکر کنند؟ آن هم در مقابل اسرائیل قدرتمند. به نظرم اینها یک جور قضاوتاشتباه، ناشی از تکبر و غرور بیجا بود که تاوانش را هم دادیم. آن هم به دردناکترین و تلخترین شکل ممکن.
وی درباره تشکیل دولت اتحاد ملی و کابینه اضطراری گفت: به نظرم ترکیب این دو دولت و عضویت گانتز و آیزنکوت، دو تن از فرماندهان پیشین ارتش، پاسخی به یک خواسته پوپولیستی است. اسرائیلیها و در واقع مردم همهجا نه فقط اسرائیل، یک جور تمرکز قدرت را دوست دارند؛ چون به آنها حس بهتری میدهد. من، هیچ فایده خاصی در تشکیل این دولت نمیبینم. به نظرم تشکیل این دولت ممکن است باعث به وجود آمدن انتظارات غیرواقعی از عملیات نظامی اسرائیل بشود. و آن وقت، اگر انتظاراتی که از قبل به وجود آمده پاسخ داده نشد، ممکن است منجر به ضربه به مراتب بزرگتری به فضای جامعه و روحیه مردم شود.
او درباره ادعای دولت نتانیاهو درباره نابودی کامل حماس و شکل دادن یک خاورمیانه جدید و اینکه آیا با نتانیاهو همنظر است، گفت: من هیچوقت نگفتم که همه اعضای حماس را میکشیم و کل این سازمان را نابود میکنیم. من این را نگفتم. هیچوقت چنین ایدهای نداشتم و تصور نکردم و نمیکنم که چنین کاری، شدنی و واقعبینانه باشد. نتانیاهو این حرف را میزند، که ناشی از استیصال خود اوست. آن هم به دلیل شوک و فشاری که نه تنها از طرف افکار عمومی اسرائیل، بلکه بخصوص از طرف گروهی از حامیان خودش، به او وارد شده معتقدم که بعضی از این دست صحبتها، ادعاهایی هستند که باعث ایجاد انتظارات غیرواقعبینانه، برای دستیابی به نتایجی به شدت دور از دسترس میشوند.
اولمرت افزود: نتانیاهو تمام شده است و دیگه بخشی از تاریخ شده. فعلاً به صورت رسمی به عنوان نخستوزیر کار میکند، اما تا رفتنش، فرصت خیلی کوتاهی مانده است.
💢 روزنامه کیهان
@IMANI_mohammad
💠 عطر زدن
🔸 زهرا مصطفوی:
امام روزی هفت بار عطر و ادکلن مصرف می کنند. چون بین دو نماز مستحب است که عطر مصرف شود. همین طور بین دو نماز مستحب است که ریش را شانه کنند، شانه در جانماز شان هست. امام تسبیح را به صورت خاصی بالای سجاده می گذارند. نه همین طور که هر کجای سجاده باشد. چون آن هم مستحب است.
📚 برداشتهایی از سیره امام خمینی،ج2،ص162