اگر به من میگفتند، کاری کنید که ایران تسلیم شود، اینطور اقدام میکردم:
با توجه به شناختم از ساختار اقتصاد ایران، ابتدا مسیرهای ارزی ایران را محدود و جریان ارزی را سخت میکردم.
دوم، گروهی بیسواد و ذینفع (در دولت، در مجلس، در محل های تأثیرگذار و در فضای اجتماعی) را با پول یا توجیهات عوامانه ی ظاهرا فنی، بسيج میکردم که از سیاست من حمایت کنند. آنها، بدون دستمزد، گران کردن ارز (منبع محدود شده) را تئوریزه و اجرا میکردند.
سوم، راه را برای خروج مواد اولیه و نیروی انسانی متخصص از ایران باز گذاشته و مشوقهایی هم برای آن قرار میدادم تا سرمایههای فعلی و آتی اش را از دست بدهد.
اینجا، کار من تمام بود چراکه گروههای ذینفع و کارشناسان بی سواد و مواجب بگیر، همه گامهای بعدی را برمیداشتند.
تورم ناشی از گرانی ارز و عدم مداخله دولت (بدلیل فشار ذینفعان و کارشناسان مربوط) و خروج سرمایه و منابع، آن کشور را فقیر و سپس تسلیم میکرد.
گاهی وقتها برای شناسایی دشمن و کسانی که در جبهه او فعال هستند، باید از دید دشمن، مواضع را تحلیل کرد.
🖌دکتر غلامی
خودزنی عجیب هم میهن
به خاطر عقدهگشایی علیه نظام
🔹روزنامه هممیهن میگوید: تتلو، نماد عصیان یک نسل است و باید بررسی کرد که او چطور از خواندن روی ناو ارتش به استرداد به عنوان مجرم رسید!
🔻این روزنامه مینویسد: «تتلو میتواند فرصتی عالی برای اصولگرایان در فهم خودشان و تحولات نسل جدید جامعه باشد. حتماً تعجب خواهید کرد که چگونه؟ اگر در سال 57 کسی میتوانست تصور کند که افرادی تحت عنوان انقلاب برای جلب رای یا مخاطب، آویزان فردی چون تتلو میشوند، قطعاً رفتار دیگری در پیش میگرفت که در نقطه مقابل آن رفتار انقلابیاش بود و عطای چنین تحولی را به لقای آن میبخشید. برخی افراد هنوز متوجه اهمیت ابعاد متوسل شدن اصولگرایان به تتلو نشدهاند. ولی جامعه ایران به مبارکی اصولگرایان حاکم از چنان ظرفیت تغییری برخوردار شده است که هنرمند رسمی و مطلوبشان تتلو میشود، در حالی که همزمان چهرههای خدوم، علمی، هنری و اخلاقی را در انزوا قرار میدادند... آقایان در حالی برای تتلو بزرگداشت میگذاشتند که همزمان شخصی مثل شجریان و در بستر بیماری را در انزوا قرار داده بودند.
🔻تتلو از یک حیث دیگر هم فرصت است. او نمادی یا مرجعی برای نسلی از جوانان ایران شده بود که نهفقط خودشان بلکه پدران و مادرانشان نیز تحت نظام آموزشوپرورش و رسانهها و مقررات این جامعه بودهاند. نسل بزرگتر این نسل نیز در این ساختار تربیت و بزرگ شدهاند. بنابراین فرصت مغتنمی است که ارزیابی مناسبی از واقعیت این نسل جدید که به کلی با ارزشهای رسمی بیگانهاند، انجام شود. بخشی از آنان را در اعتراضات سال گذشته دیدید. آوردن تتلو به ایران و حذف او از جامعه؛ واقعیت این نسل را تغییر نمیدهد ».
🔻هممیهن همچنین نوشته است: «تتلو با کسب مجوز از مسئولان عالیرتبه توانست روی ناو نظامی منتسب به ارتش، قطعهای را بخواند و از قدرت نظامی ایران تمجید کند. در ادامه نیز در ایام انتخابات 1396 به دیدار رئیسی رفت و از ارادتش به چهرههای سیاسی و مذهبی گفت؛ اما باز هم مجوز نگرفت... بعد از مهاجرت تتلو، حواشی بسیاری از سوی او در اینستاگرام شکل میگرفت تا جایی که پلتفرم اینستاگرام اعلام کرد، تتلو به دلیل اشاعه فحشا و رفتارهای غیراخلاقی، دیگر با نام خودش اجازه ندارد».
🔹باید به روزنامه هممیهن یادآور شد، جمهوری اسلامی اگر یک یا دوبار به تتلو فرصت خواندن روی عرشه یک ناو، یا ملاقات در سال 1396 با آقای رئیسی را داده، هزاران برابر این فرصتها را سیاسیون چپنما و بعدا مدعی اصلاحات و اعتدال، و همچنین خوانندگانی مانند شجریان داده است.
🔻همین آقای کرباسچی مدیرمسئول هممیهن، زمانی استاندار اصفهان و شهردار تهران بوده و بعدا به جرم فساد بازداشت و محاکمه و محکوم شده است. یا دیگرانی از همین طیف که تا پستهای وزارت و نمایندگی و معاونت و ریاستجمهوری و نخستوزیری رسیدهاند و بعدها انحراف و فسادشان عیان شده است.
🔹آیا این تقصیر نظام و انقلاب است که به افراد مختلف مجال خدمت به کشور- در هر مقیاس کوچک و بزرگی- و یا توبه و اصلاح رفتار خود میدهد، یا تقصیر متوجه کسانی است که مسیر انحراف و فساد را ترجیح دادند؟
🔻جمهوری اسلامی با تتلو همانگونه رفتار کرده و بعد از این به نوعی دیگر رفتار خواهد کرد که با مدعیان عدالتخواهی و اصلاحطلبی و اصولگرایی رفتار کرده است.
🔹مجال خدمت به کشور و احیانا توبه و جبران لغزشها در صورت خطا برای همه فراهم است؛ اما آنجا که کار به ارتکاب جرم و خیانت رسید، پای محاکمه و مجازات به میان میآید.
🔻ثانیا نویسنده هممیهن از شدت هیجان برای عقدهگشایی، دقت نکرده که از یکسو حکم به سقوط و انحطاط تتلو میدهد و از سوی دیگر، او را نماینده عصیان یک نسل معرفی مینماید!
🔹اگر ادعای نمایندگی نسل عصیانگر توسط تتلو درست باشد که نیست، طبعا این، برای روزنامه اپوزیسیون ،هم جبهگی درست میکند؛ یعنی تتلو و حامیانش همانجا ایستادهاند که گردانندگان هممیهن.
🔻بنابراین اگر تتلو انسان سقوط کرده، همانجا افتاده که گردانندگان هممیهن ایستادهاند. و در این صورت، هممیهن حاضر شده برای عقدهگشایی علیه نظام، خود را و نسل مورد اشاره را در نقطه سقوط و انحطاط جانمایی کند. تنها فرق تتلو و این طیف، در شدت نفاق طیف مذگور است.
🖌محمد ایمانی
ارزیابی عبری - غربی
از جنگ ۶۵ روزه در غزه -۱
♦️امروز، شصت و پنجمین روز جنگ غزه است. به گزارش واشنگتن پست، "اسرائیل در ۶ هفته اول حملات، ۲۲۰۰۰ بمب آمریکایی را بر سر مردم غزه پرتاب کرد. آمریکا از هفتم اکتبر، ۱۵ هزار بمب، از جمله بمبهای سنگرشکن یک تنی به اسرائیل داده است".
🔹دیده بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه می گوید: "اسرائیل بیش از ۱۰ هزار کودک را در غزه به قتل رسانده است". جوزپ بورل هم با خونسردی گفت: "ویرانیهای غزه، از ویرانیهای آلمان در طول جنگ جهانی دوم هم بیشتر است".
♦️همزمان، روزنامه نیویورکتایمز پریروز نوشت: اسرائیل طی ۵۰ روز، رکورد ۲۰ ساله آمریکا را شکست. تعداد زنان و کودکانی که از زمان آغاز عملیات اسرائیل کشته شده اند، به ۱۲۴۰۰ نفر رسیده. مردم در غزه، سریعتر از زمان حملات آمریکا در عراق، سوریه و افغانستان کشته میشوند.
🔹اما اگر آمریکا در عراق و سوریه و افغانستان پیروز شد، اسرائیل هم خواهد توانست. نه ارتش اسرائیل، بلکه ماشین جنگی آمریکا و اروپا (به علاوه حیثیت آنها) است که در باریکه غزه به گِل نشسته است.
♦️در حالی که حملات حزب الله لبنان و مقاومت عراق رو به افزایش است، مقاومت یمن اعلام کرد: از عبور کشتیهایی که به سمت رژیم صهیونیستی از هر ملیتی باشند، جلوگیری خواهیم کرد.
🔹جنگ در غزه پس از دو ماه، احتمالا نیازمند تحلیل پیچیده ای نباشدد، وقتی که محافل صهیونیستی و غربی از درماندگی اسرائیل می نویسند:
🔻موشه یعلون وزیر جنگ اسبق اسرائیل: در هفتم اکتبر، از حماس ضربهای خوردیم که در تاریخ ۷۵ساله ما بیسابقه بود.
🔻فایننشالتایمز از قول منابع اسرائیلی مطلع: پیشبینی میشود جنگ، یک سال یا بیشتر ادامه داشته باشد. ما حتی به نیمه راه دستیابی به اهداف خود هم نزدیک نشدهایم.
🔻مکرون، رئیسجمهور فرانسه: هدفگذاری اسرائیل برای نابودی حماس میتواند میتواند به معنای جنگی باشد که ده سال طول میکشد.
🔻گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: اگر در این جنگ پیروز نشویم، دیگر قادر به زندگی در منطقه نخواهیم بود.
🔻اسکات ریتر افسر اطلاعاتی پیشین آمریکا: باید اسرائیل را بازنده، و حماس را برنده بزرگ نبرد بدانیم. حزبالله در حال درهم کوبیدن ارتش اسرائیل در شمال است و حماس در حال شکست دادن اسرائیل در غزه است. امروز همه از فلسطین صحبت میکنند و نمی توان انکار کرد که جهان علیه اسرائیل به پا خاسته، اسرائیل در این جنگ شکست خورده است.💢 ادامه دارد
ارزیابی عبری - غربی
از جنگ ۶۵ روزه در غزه -۲
🔹تامیر پاردو، رئیس موساد در دولت قبلی نتانیاهو: باید جنگ را در ازای بازگشت گروگان ها (اسیران) متوقف کنیم. با شبیه عملیات هایی که نمونه اش دیروز فاش شد و شکست خورد، نمی توانیم آنها را آزاد کنیم و حتی شاید سربازان بیشتری از ما کشته شوند. هر بمبی که می اندازیم ممکن است رون آراد های دیگری در میان ۱۳۸ اسیر باقی مانده ما کشته شوند.
🔻 یدیعوت احرونوت: ارتش اسرائیل، هر روز در میدان نبرد، از قدرت بالای مبارزان حماس غافلگیر میشود.
🔹میری یائیل، خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل: از کدام پیروزی سخن میگوییم در حالی که تل آویو همچنان زیر ضربات حماس قرار دارد؟
🔻روزنامه یدیعوت آخارونوت: رزمندگان حماس در محله شجاعیه در شمال غزه ثابت قدم هستند و فرار نکردهاند، آنها با شدت میجنگند.
🔹امیر بوخبوط خبرنگار صهیونیست: محله شجاعیه، خطرناکترین محله در خاورمیانه است. یک فرد امنیتی باتجربه که منطقه را میشناسد، گفت: چیزی را که میگویم خوب به خاطر بسپار، در محله شجاعیه گردانی بسیار قدرتمند وجود دارد که جزو قویترین نیروهای حماس هستند.
🔻بنزی ساندرس، نظامی سابق: این دولت نمیتواند حماس را شکست دهد. دوباره میگویم حماس قویتر است، چرا که ما با آنها جنگیدهایم و میدانیم.
🔹گردانهای قسام، ضمن انتشار تصاویری از چند قدمی محل استقرار نظامیان صهیونیست در "جحر الدیک"، اعلام کردند: محل استقرار ۶۰ نظامی صهیونیست را بمبگذاری کرده و تعدادی از آنان را به هلاکت رساندهاند
🔻کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل ضمن مرور ویدئوی مذکور، از قول آلون بن دیوید و روی یحزقلی گفت: وضعیت ارتش در غزه آنقدر افتضاح است که نیروهای حماس بدون اسلحه از تونل ها و گودال ها بیرون می آیند و فقط دوربین همراهشان است. با خونسردی به دقت از نیروهای ما فیلم می گیرند.
🔹هوزنامه هآارتص: موجی از ناامیدی بر فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی حاکم شده زیرا دولت هنوز اهدافی را که قرار است در پایان جنگ در غزه محقق شود، مشخص نکرده است.
🔻واشنگتن پست: نابودی حماس هدفی دور از دسترس برای اسرائیل است.
🔹نشریه آمریکایی نیشن: اسرائیل در حال باختن در این جنگ است.
🔻دویچه وله: اسرائیل به هیچ هدف اعلامی در حمله به غزه نرسیده است.
🔹الون غفیری خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل: در شمال غزه شکست خوردیم و حملات در جنوب را آغاز کردیم، شکست در جنوب به معنی پیروزی حماس برای همیشه خواهد شد.
🔻یائیر گولان نایب رئیس اسبق ستاد کل ارتش: اسرائیل، قادر به نابودی حماس نخواهد بود.
@IMANI_mohammad
ستاد جنگ و تحریف علیه مبارزه با فساد اقتصادی -۱
۱) موضوع "تخلف و فساد ارزی کلان، به بهانه واردات چای"، به مباحث بسیاری دامن زده است. این مباحث، محاسن و معایبی دارد. از یک طرف، می تواند در مقابل مفاسد، حساسیت مضاعف ایجاد کند و مدیران دلسوز را نسبت به "نقاط" یا "روال" های منتهی به آسیب هوشیار سازد؛ از سوی دیگر، نحوه طرح موضوع می تواند به بی اعتمادی در افکار عمومی دامن بزند و در صورت عدم مدیریت درست مسئله، موجب فاصله میان دستگاه هایی شود که برای پیشرفت کشور همدلی و هم افزایی می کنند. منطقا در کنار اهمیت تفکیک قوا، اصل بر تعامل و تعاون است.
۲) درزمینه رصد، شناسایی و مبارزه با مفاسد اقتصادی، حتما در مقایسه با گذشته، پیشرفت قابل توجهی پدید آمده است. قوه قضائیه به ویژه در طول پنج شش سال اخیر، فعال تر و مستقل تر عمل کرده و کمتر رودربایستی داشته است؛
از رسیدگی به پرونده تخلفات اکبر طبری (معاون سابق اجرایی حوزه ریاست قوه قضاییه) و برخی قضات آلوده، تا پرونده برادر و دستیار رئیس جمهور سابق، تخلفات چند نماینده سابق مجلس، برخی مدیران سابق بانک مرکزی، روسای وقت ایران خودرو و سایپا، دختر و داماد دو وزیر اسبق صمت و کار و رفاه، رئیس اسبق صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه، رئیس سابق سازمان خصوصیسازی، و... تا این اواخر، در قالب تشکیل پرونده برای فرزندان یکی از مدیران دستگاه قضایی و پرونده تخلفات ارزی مربوط به واردات چای.
جناب آقای محسنی اژه ای، رئیس محترم قوه قضائیه، ۱۰ آبان ۱۴۰۲ در جمع مردم کرمان به موضوع مهمی اشاره کرد که نقطه قوت نظام است: "کدام مسئول، فسادش ثابت شد و جمهوری اسلامی با او برخورد نکرد؟ پسر و دختر مقامی که مسئولیتهای مختلفی داشت -از رئیس جمهور تا رئیس مجمع تشخیص مصلحت، که از قضا از اهالی همین استان کرمان بود- به دلیل ارتکاب جرایم به زندان محکوم شدند، یا اینکه دو فرزند معاون اول قوه قضاییه پس از وصول گزارش مستند، بازداشت شدند و پدر آنها نیز اعلام کرد که تسلیم قانون است و ضابط و دادسرا و دادگاه، بدون ترس ورود کردند. بنابراین ما هیچ ابایی از برخورد بدون تبعیض و بدون تعارف با فساد و مفسد نداریم ".
۳) در دستگاه های اجرایی هم شاهد تحول مثبتی بوده ایم. امروز، رئیس جمهور و مدیران ارشد دولت، نه تنها مانند برخی دوره های قبل، حمایت قبیله ای از متهمان دولتی نمی کنند، بلکه خود مدعی اول مبارزه با فساد، و برخورد با ترک فعل و سوء مدیریت هستند و در اغلب موارد، پیش از دستگاه قضایی، گریبان خاطیان را می گیرند. این که رئیس جمهور، از مدیریت دستگاه قضایی به دولت آمده و ضمنا سوابق همکاری صمیمانه و نزدیک چند ده ساله با رئیس فعلی دستگاه قضایی دارد، نقطه قوت در فساد زدایی و سالم سازی روند های اداری است.
متاسفانه مثلا در دوره موسوم به اصلاحات شاهد بودیم که پس از احضار شهردار وقت به دادگاه، دولت وقت پنج ساعت جلسه گذاشت و دستگاه قضایی را تحت فشار قرار داد و حتی در وزارت کشور برای جوسازی و شانتاژ، "ستاد حمایت از کرباسچی" تشکیل دادند!
به عنوان نمونه دیگر، آقای محسنی اژهای (معاون اول قوه قضائیه) در تاریخ اردیبهشت ۱۳۹۶ و در موضوع پرونده آقای حسین فریدون، از فشار مقامات ارشد دولت خبر داد و گفت: "کسانی گفتند اگر فلان کس را قبل از انتخابات احضار کنید، ما اعلان جنگ میکنیم؛ ولی ما تسلیم نشدیم. برخی که خودشان قائل بودند که باید افراد علنی مجازات شوند، امروز حرفهای دیگری را مطرح میکنند".
نکته عیجیب این که؛ امروز کسانی مدعی پرونده ارزی چای شده اند که واگذاری رانتی و مفسده آمیز 18 میلیارد دلار (به قیمت 4200 تومان) را در کارنامه خود ثبت کرده اند.
۴) در موضوع پرونده ارزی چای، خود دولت (بازرسی ویژه رئیس جمهور و معاون اول وی، و وزارت اطلاعات) از مهر ماه سال گذشته -اولین سالگرد تشکیل دولت سیزدهم- پیگیر ماجرا شده، و ضمن برکناری برخی مدیران ذی ربط، به دستگاه قضایی ارجاع داده اند. این را باید با رویکرد دولت قبل در جانبداری از متخلفان و متهمان مقایسه کرد.
به یاد بیاوریم اظهارات -آمیخته با انفعال- رئیس وقت سازمان بازرسی را که در باره انتصاب غیر قانونی یکی از مدیران نجومی بگیر گفته بود:
"علی صدقی (مدیر نجومی بگیر بانک با حقوق و پاداش 730 میلیون تومانی) با اصرار حسین فریدون، رئیس بانک رفاه شد. زمانی که صدقی بانک رئیس بانک ملی بود، پرونده سنگینی در مراجع قضایی داشت. همان زمان آقای فریدون اصرار کرد که ایشان، رئیس بانک رفاه شود. بنده مخالفت کردم و گفتم وی پرونده سنگینی دارد، ولی متاسفانه با اصرار و لابی مستقیم، وی رئیس بانک رفاه شد".
در مقام مقایسه، امروز به اعتبار قاطعیت و صراحت آقای رئیسی، کسی در ارکان دولت به خود اجازه نمی دهد از متهمان فساد حمایت کند، یا برای انتصاب آنها فشار بیاورد. 💢ادامه دارد
ستاد جنگ و تحریف علیه مبارزه با فساد اقتصادی -۲
۵) مبارزه با تخلفات و مفاسد اقتصادی، جناح بردار یا زمان بردار نیست؛ بلکه همه شمول و همیشگی است. قطعا گفتمان این دولت و رئیس آن، با دولت قبل زمین تا آسمان فرق دارد. اما در عین حال، اولا آقای رئیسی، یک دیوانسالاری کهن را به ارث برده و ثانیا مدیران، هرگز از نظارت داخل و بیرون دولت بی نیاز نیستند. بنابراین حساسیت در قبال موضوع فساد، باید همواره برقرار باشد. در عین حال، باید چند نکته را مد نظر داشت که اولین آن، رعایت آداب حقوقی و قانونی است.
انتشار برخی مفاد پرونده های اتهامی، اگر ناقص و نصفه و مبهم باشد و یا به سرانجام روشنی نرسیده باشد، محتمل است که به نقض غرض عدالت خواهی، مایوس کردن مردم، و احیانا نقض حقوق متهمان بینجامد. در پرونده فساد مشهور به "فساد سه هزار میلیارد تومانی"، در حالی که متهم اول پرونده محاکمه و اعدام شد و اموال اختلاس شده به بیت المال برگشت، تصویر رسانه ای بر ساخته و رسوب کرده در برخی اذهان این است که سه هزار میلیارد پول بیت المال حیف و میل شد و متهم اول هم در کانادا زندگی می کند!
۶) حتما بخش مهمی از مسئولیت "تصویر سازی تحریف آمیز و نا امید کننده"، بر عهده فضای ولنگار و مسموم رسانه ای است که محافل غرض ورز در آن می تواننند "یک کلاغ، چهل کلاغ" کنند، یا خلاف واقع بگویند و فضا را غبار آلود کنند، بی آن که هزینه ای بپردازند. در این فضای عاری از مسئولیت، بهترین خدمات مسئولان و بیشترین و جدی ترین برخورد ها با مفسدان دانه درشت هم، مورد تصویر سازی وارونه قرار خواهد گرفت.
اما بخش دیگر ماجرا، این است که وقتی پرونده ای قبل از به سرانجام رسیدن، یا بدون بیان کامل ابعاد و جزئیات آن، نصفه و نیمه و مبهم منتشر می شود، سطر های سفید بسیاری را باقی می گذارد که به جای قضاوت دقیق و منصفانه حقوقی، با تحلیل های فرصت طلبانه و غرض ورزانه، یا دست کم از سر بی اطلاعی و حدس و گمان پر می شود.
اینجاست که هدفِ آگاهی افکار عمومی و امیدوار کردن مردم، مغلوبه می شود. به بیان دیگر، این کافی نیست که نیت انتشار برخی ابعاد پرونده ها خیر باشد؛ بلکه باید تاثیر و آورده اطلاع رسانی ناقص سنجیده شود. نکته مکمل بحث، این است که غالبا بین افشاگری (ناقص) اولیه، برگزاری دادگاه و صدور حکم نهایی، چندین ماه و بعضا بیش از یک سال فاصله می اُفتد؛ بنابراین، آنچه بیشتر در اذهان رسوب می کند و دیرتر زدوده می شود، همان شوک منفی اولیه درباره حیف و میل بیت المال، به علاوه تحلیل های منفی، ناقص یا مغرضانه است.
۷) می گویند: دو نفر بودند، یکی زمین را می کند و خاکش را خالی می کرد، و دومی، همان خاک ها را داخل گودال می ریخت. با تعجب پرسیدند این چه کاری است که شما می کنید؟ یکی از آن دو پاسخ داد "کار تعریف شده هر کدام از ما همین است و ما مقید به انجام آن هستیم. البته نفر سومی هم هست که باید لوله را کار بگذارد اما سر کار نیامده است".
دریافت و اِدراک مردم از عملکرد دستگاه ها، به اندازه خود عملکرد مهم است و اگر تصویر نادرستی از این عملکردها ساخته شود، نقض غزض اتفاق افتاده است. مسئله وقتی مهم تر می شود که عنایت کنیم، طیف های مغرض و معارض، با انگیزه های مختلف، سرمایه گذاری هنگفتی برای "مهندسی و ربایش افکار عمومی" انجام داده اند و به جای این که "رسانه صادق و رسانا" باشند، به مثابه مانع و حجاب میان حاکمیت و مردم رفتار می کنند، یا واقعیات را با تحریف به خورد مخاطب می دهند.
در چنین وضعیتی، انتظار این است که انتشار ضروری مفاد پرونده ها با دقت و جامعیت انجام شود. به بیان دیگر، چنان نشود که اگر هدف، امید دادن به مردم و اطمینان بخشیدن درباره قاطعیت امر مبارزه با فساد است، پیامی معارض این هدف متعالی مخابره شود. متاسفانه در پرونده مورد بحث، روشن نشد که میزان تخلفات و اتهامات چقدر است.
اکنون یک رقم کلی "3 میلیارد و 370 میلیون دلار" به عنوان رقم فساد جا افتاده و حال آن که درست نیست و نیاز به روشنگری دقیق دارد؛ مبنی بر این که چه میزان از تعهد ارزی انجام شده یا نشده، سر رسید این تعهد چه زمانی است؟ و همچنین کمتر گفته شدن تفاوت ارز ترجیحی و ارز نیمایی، و نهایتا، این که چه میزان از ارز واگذار شده یا معادل ریالی، قابلیت بازگرداندن به بیت المال را دارد. 💢 ادامه دارد
ستاد جنگ و تحریف علیه مبارزه با فساد اقتصادی -۳
۸) از زاویه نگاه کلان به منافع ملی، منطقه غرب آسیا آبستن رویداد های بسیار مهمی است که سرانجام آن، سرنوشت چند ده سال آینده منطقه و جهان را تعیین می کند. همچنین تا سه ماه دیگر، انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی در کشور برگزار خواهد شد.
لازمه استقبال از مجموعه تحولات مهم این چنینی، افزایش سرمایه امید و اراده و همدلی ملی است. بنابراین ضمن مبارزه ضروری و همیشگی با مفاسد، نباید از اولویت های حیاتی سیاست خارجی و داخلی غافل نشد، یا نسبت به آنها غفلت ایجاد کرد.
از این منظر، همدلی و هم افزایی سه قوه بر مبنای منافع ملی، حتما معارضان و دشمنانی دارد. یکی از شگرد ها برای هدف گرفتن تعامل سازنده قوا، دامن زدن به بدگمانی و مجادله و رقابت منفی به جای مسابقه خدمت است. تخلف، هر جا که باشد باید برخورد شود، به ویژه اگر از سوی مدیران و یا "منسوبان/ منصوبان" آنها باشد.
این، نقطه قوت نظام است که اگر وزیر و معاون و مدیر کلی، یا قاضی و مدیر قضایی ، در هر سطحی که متهم شوند، احضار و محاکمه می شوند. اما نباید پرداخت های رسانه ای به نحوی باشد که خدای ناکرده بوی رقابت بدهد، یا رقابت ناسالمی را برانگیزد.
چنین شائبه ای قطعا درباره مدیران ارشد دولت و دستگاه قضایی و مجلس وجود ندارد، اما بعضا در گوشه و کنار، در میان برخی دوایر رسانه ای یا رسانه ها و خبرگزاری ها و کانال هایی که مدعی همراهی و حمایت هستند، رقابت هایی دیده می شود که صرفا به اختلاف و فرسایش و غفلت از مسائل مهم دامن می زند.
حتما باید با معدود عناصر کم ظرفیت، غافل و ناتوان از درک اصل و فرع، و یا خدای ناکرده مغرض -از هر طرف که باشد- فاصله گذاری کرد.
۹) در نهایت، مجددا باید تاکید کرد که موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی، بسیار مهم و مقدس است و با هیچ توجیهی نمی توان در این باره اغماض کرد. در عین حال، مهم تر از کشف و برخورد قاطع با متخلفان، اصلاح روند های مدیریتی معیوب، و کور کردن منافذ یا روال های مزمنی است که به تخلف و فساد منتهی می شود.
@IMANI_mohammad
تحلیل وارونه و از پله دوم
درباره کسری بودجه
🔹روزنامه اعتماد به ارائه تحلیلهای تحریف آمیز از عملکرد اقتصادی دولت ادامه میدهد. این روزنامه نوشت:
🔻"رئيس سازمان برنامه گزارههايي را اظهار داشتند كه قابل توجه است: «۲۸ درصد منابع بودجه امسال محقق نشده است/ سال گذشته به علت حذف ارز حمايتي، فشار اقتصادي زيادي به مردم تحميل شد/ سياست كنترل تورم نتايج رضايت بخشي را به دنبال نداشته/ اگر ميخواستيم گشادهدستي كنيم بايد نرخ حقوق و دستمزد را ۲۵ تا ۳۰ درصد افزايش ميداديم؛ اما دولت به دنبال محبوبيت كاذب نيست.»
🔻محقق نشدن ۲۸ درصد منابع درآمدي بودجه، رقم بسيار بالايي است. اين كسري بزرگ چگونه تامين شده؟ آيا هزينهها كم شده يا استقراض صورت گرفته؟ چرا اين درآمد محقق نشده بود؟ آيا از ابتدا صوري و بيش برآورد شده بود يا آنكه در عمل نتوانستند آن را محقق كنند؟ چه تضميني براي جلوگيري از تكرار اين وضع در بودجه سال آينده وجود دارد؟».
🔹درباره این تحلیل باید گفت که نشریات زنجیرهای مایلند تحلیل را از پله دوم و بدون مقایسه وضعیت فعلی با وضعیت دولت سابق ارائه کنند.
🔻میزان کسری بودجه در سال 1392 که دولت روحانی آغاز به کار کرد، 53 هزار میلیارد تومان بود، اما هشت سال بعد (سال 1400) که آن دولت به پایان رسید، رقم کسری به 480 هزار میلیار تومان رسیده بود؛بیش از 900 درصد افزایش.
🔻ضمنا آقای روحانی، مدیریت دولت را با تورم 60 درصد افزایش داد و بدین ترتیب با ملاحظه این نرخ، منصفاً رقم کسری بودجه در سال 1401 باید به رقم 768 هزار میلیارد و امسال با محاسبه تورم 45 درصدی، به حدود 1100 هزار میلیارد تومان میرسید.
🔻اما با وجود میراثهای خسارتبار دولت سابق مانند بدهکاری 1500 هزار میلیاردی و سررسید 500 هزار میلیاردی سود اوراق، مجموعه تدابیر دولت توانست رقم کسری بودجه را سال گذشته در سقف ۳۰۴ هزار میلیارد تومان و تا مهرماه امسال در سقف ۳۴۰ هزار میلیارد تومان محدود کند.
🔻هرچند این ارقام همچنان رقم قابل توجهی است، اما در مقایسه با رهاشدگی میزان کسری بودجه در دولت قبل، زمین تا آسمان فرق دارد. بنابر اعلام آقای منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه، 28 درصد بودجه محقق نشده است. وی در عین حال نکات دیگری را گفته که روزنامه اعتماد دوست ندارد منتشر کند؛ از جمله:
🔻«هدف ما این است که بودجه 1403 را بالای 90 و 95 درصد عینا اجرا کنیم. اجرای ما از بودجه 1402 تاکنون حدود 73 درصد است. پیشبینی میکنیم با توجه به منابعی که وصول میشود تا پایان سال عملکرد بودجه را به 88 تا 90 درصد برسانیم».
🔹همچنین باید به روزنامه اعتماد، این عملکرد های دولت فعلی را یادآور شد:
🔻تسویه ۴۶۴ هزار میلیارد تومان از بدهیها و تعهدات دولت قبل.
🔻تسویه ۲۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی سود اوراق.
🔻تسویه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوقهای بازنشستگی.
🔻اختصاص ۴۰ هزار میلیارد برای رتبهبندی معلمان.
🔻تسویه ۵۴ هزارمیلیارد بدهی به بانک مرکزی.
🔹از سوی دیگر، در مقام مقایسه میتوان، عملکرد بودجهای دولت سابق را متذکر شد. به عنوان یک نمونه و بر اساس گزارش تفریغ بودجه ۹۹؛ «دولت (روحانی) فقط ۲۸ درصد احکام قانون بودجه را رعایت کرده و در اجرای ۷۲ درصد دیگر تخلف داشته است».
🖌محمد ایمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کارگردان متعهد سینما جناب آقای ابوالقاسم طالبی با افشای چهره هنرمندان صهیونیستی جایگاه انسانی و انقلابی خود را بلند مرتبه ساخت.
#مرگ بر اندیشه صهیونیستی که نمی بینید اشک مادران را فریاد پدران را و خردشدن کودکان را
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌✨روایتی تکاندهنده از نهجالبلاغه
🔸علت گمراه شدنها چیست؟
⭕️ استاد سخن و سرور عارفان عالم امیرالمومنین علی (ع) به بهترین و زیباترین شکل ممکن این موضوع را فرموده اند و نائب بر حق امام زمان (عج) امام خامنه ای (مدظله العالی) چقدر زیبا آنرا تبیین فرمودند،
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 تا حالا می گفتیم شهدا شرمنده ایم
💎🔺ببینید زندگی یک حانباز و همسر فداکارش را آنوقت در این عالم جایگاه خود را بیابید
.
⭕️ همه بدانیم هر آنچه از امنیت، آرامش، آسایش، پیشرفت، عزت، افتخارات (علمی، ورزشی، هنری، سیاسی) داریم مدیون شهدا و رزمندگان و جانبازان و خانواده های معظم آنها هستیم.
آنها هیچ انتظاری از ما و از مسئولین ندارند، فقط دستآوردهای حاصل از زحماتشان برای کشور و نظام اسلامی را برباد ندهیم که روز قیامت پاسخی برای آنها نداریم.
#شهدا
#جانبازان
#خانواده معظم شهدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️معاون وزیر اطلاعرسانی یمن: هر کشتی حامی اسرائیلیها را هدف میگیریم
نصرالدین عامر - معاون وزیر اطلاعرسانی یمن در ارتباط زنده با شبکه افق:
🔸نیروهای یمنی، هر کشتی اسرائیلی که از دریای سرخ بگذرد را هدف قرار میدهد؛ به کشتی اول هشدار دادیم به سمت بند الحدیده حرکت کند، ولی چون پاسخی نداد به وسیله یک موشک توسط نیروی دریایی یمن هدف قرار گرفت و هم اکنون در نزدیکی سواحل یمن است.
🔹کشتی دوم هم پاسخی نداد و بعد از هدف قرار گرفتن، خسارات بسیاری دید.
🔸تمام کشتیهایی که از کشتیهای اسرائیلی حمایت کنند هم مورد حمله قرار میگیرند، چه آمریکایی باشند یا در مالکیت کشوری دیگر
🔹در مورد کشتی آمریکایی اظهار نظر نکردهایم ولی میگوییم هر کشتیای بخواهد از اسرائیلیها پشتیبانی کند، مورد هدف قرار میگیرد.
@ofogh_tv | #به_افق_فلسطین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️رژیمی که قوانین مورد قبول خودش را هم نقض میکند
زهیر توکلی - شاعر:
🔹رژیم صهیونیستی همه حقوق بشری حتی قوانین کنوانسیونهایی که خودش عضو آنهاست را هم در غزه نقض کرده است.
🔸اگر کسی اهل شعر و ادبیات است، نتواند جنایت علیه بشریت را از مسائل داخلی تفکیک کند، چرا اسم خودش را شاعر و هنرمند میداند؟
@ofogh_tv | #به_افق_فلسطین